Hyppää sisältöön

Niinistö: Veronalennuksia pitäisi ainakin lykätä

Entisen valtiovarainministerin, eduskunnan puhemiehen Sauli Niinistön (kok.) mielestä tulevia veronalennuksia pitäisi ainakin lykätä, jos ei kokonaan perua. Niinistön mukaan talouskriisistä selvittäisiin näin paremmin.

YLEn A-plus-ohjelmassa keskiviikkoiltana vieraillut Niinistö toivoo lisäksi, että hallitus peruisi kantansa ja hyväksyisi demareiden ehdotuksen uudesta yhteiskuntasopimuksesta.

Kokoomuksen entinen nokkamies puhuu nyt tukevasti hallituksen politiikkaa vastaan. Valtiovarainministeri Jyrki Katainen (kok.) sanoi tiistaina, että veronkevennykset aiotaan toteuttaa, vaikka valtion velkaa tilapäisesti lisäämällä.

Niinistö tuki myös opposition ideaa yhteiskuntasopimuksesta, jonka tarkoitus olisi estää mm. joukkotyöttömyys ja rakennusalan romahtaminen.

Hallitus on jo idean tyrmännyt, mutta Niinistön mielestä hallituksen ja pääministerin pitäisi harkita tarjousta uudelleen. Pääministeri Matti Vanhasen asemaa horjuttaa keskustan kärsimä kuntavaalitappio.

- Toivoisi aika paljon rohkeutta hallitukselle - pääministerillekin, hän on ollut kovan kritiikin kohteena. Minusta hänellä ei ole paljonkaan hävittävää, Niinistö sanoo.

Niinistö ehdottaa Suomeen myös uutta "asuntojen roskapankkia", jolla asuntovelkaan uponneet voitaisiin pelastaa.

Niinistön kommentti veronalennuksien siirtämisestä tuonnemmaksi on saanut kuitenkin ristiriitaisen vastaanoton.

Esimerkiksi kokoomuksessa Ben Zyskowicz ei jaa Niinistön näkemystä. Zyskowiczin mukaan muutoksiin ei ole tarvetta, vaan luvatuista veronkevennyksistä tule pitää kiinni.

.
.