Hyppää sisältöön

Soini ei sanoudu irti Halla-ahon näkemyksistä

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini ei sanoudu irti puolueen helsinkiläisvaltuutetun jyrkistä mielipiteistä. Tuleva kaupunginvaltuutettu Jussi Halla-aho on kirjoittanut blogissaan voimakkaasti maahanmuuttajien tekemistä raiskauksista ja vihreiden naisista. Kirjoituksista on tehty tutkintapyyntö poliisille.

Timo Soini Kuva: YLE

TV1:n Ykkösaamussa Soini sanoi, että Halla-ahon näkemykset on irrotettu asiayhteydestään.

- Keskeneräisiä prosesseja ei ole ollut tapana lähteä pöyhimään tai penkomaan. Katsotaan mihin tutkintapyyntö johtaa. Ja jos se ei johda mihinkään, niin tuleeko mahdollisesti kunnianloukkauskäräjät ja mihin se johtaa. Mutta tämä ei ole oikea tapa tehdä politiikkaa, Soini kommentoi.

Soinin mukaan perussuomalaisilla ei ole mitään suhdetta maahanmuuttokriittiseen Suomen Sisu -järjestöön, vaikka sisulaisia on Perussuomalaisten Nuorten hallituksessa.

- Suomessa on kokoontumis- ja yhdistymisvapaus. Puolue ei ole minkään sisun jäsen, mutta Sisun jäseniä voi olla puolueen jäsenenä.

Puheenjohtaja Soini ei pidä Perussuomalaisia maahanmuuton vastaisena tai rasistisena puolueena. Maahanmuuttopoliittinen linja on hänen mukaansa seuraava.

- Maahan saa tulla, kun tekee töitä, omaksuu lainsäädännön ja tapakulttuurin ja maksaa veronsa, Soini kiteytti.

"Vaalivoitto kova pala vihreille"

Soinin mielestä vaalienjälkeinen sanasota ja blogikirjoitusten tutkiminen kertoo siitä, että perussuomalaisten vaalivoitto ottaa vihreissä koville.

- Vihreät ovat ymmärtämässä, että meistä on tulossa saman kokoluokan puolueita ja mahdollisia kilpailijoita seuraavaa hallitusta muodostettaessa. Siellä ovat hermot pettäneet, Soini sanoi.

Soini myönsi, että jos seuraavissa eduskuntavaaleissa tulee kannatusta, perussuomalaisten pitää olla valmiita myös hallitusvastuuseen.

Ensi kesän eurovaaleihinkin perussuomalaiset aikovat panostaa tosissaan, koska Suomen lainsäädäntöä pääosin muovaava EU kaipaa arvostelijoita. Soinin mielestä eduskuntaryhmästä pitäisi jonkun lähteä ehdokkaksi.

- Pertti "Veltto" Virtanen olisi erittäin hyvä ehdokas, samoin Raimo Vistbacka on aivan loistava. Itse en lähde vaaleihin, vaikka kiusaus olisikin suuri.

Vuoden 2012 presidentinvaali kiinnostaa Soinia tietyin ehdoin. Ensinnäkin presidentillä pitää olla riittävästi valtaa, sitä ei saa karsia. Toiseksi asiaan vaikuttaa se, mikä on Soinin oma asema puolueessaan.

- Jos olen puolueen puheenjohtaja ja kansanedustaja, silloin täytyy olla valmis ottamaan tehtävä vastaan, Soini sanoi.

.
.