Hyppää sisältöön

Soini Lipposelle: Perussuomalaiset ei ole ääriliike

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini torjuu Paavo Lipposen (sd.) väitteet puolueensa äärioikeistolaistumisesta. Hänen mukaansa Lipposen puheet kertovat siitä, että nyt perussuomalaiset otetaan vakavasti poliittisena kilpailijana.

Kuva: YLE

Entinen pääministeri ja puhemies Lipponen sanoi TV1:n Ykkösaamussa, että Soinin pitäisi jo huolestua puolueensa äärioikeistolaistumisesta. Hänen mielestään perussuomalaisissa on alkanut näkyä kuntavaalien jälkeen 30-luvun äärioikeistolaisia piirteitä. Lipponen varoitti kansainvälisistä esimerkeistä ja piti tilannetta huolestuttavana.

- En oikein ymmärrä tällaista puhetta. Vaalit järjestetään sen takia että ääni kuuluu. Perussuomalaiset ei ole ääripuolue, ei äärivasemmistolainen eikä äärioikeistolainen. Olemme Suomen kansasta lähtevä asialiike, jolla ei ole mitään tekemistä minkään ääri-ilmiön kanssa, Timo Soini kommentoi YLE Uutisille.

Hän pitää rinnastusta 30-luvun äärioikeistoon loukkaavana, ja kieltää olevansa huolissaan puolueen riveistä nousseista näkemyksistä.

- Jos viitataan jonkin näköisiin juutalaisvastaisuuksiin ja muihin, niin ne eivät tässä puolueessa kävele, eivätkä tule kävelemään. Jokainen aina vastaa sanoistaan ja jos asia ei ole kestävä, sanoja ja sanoma sortuvat. Että ei tässä nyt kannata höyrähtää, Soini toteaa.

.
.