Hyppää sisältöön

Suomalainen kapellimestari voitti Grammyn

Osmo Vänskä ja tämän johtama Minnesotan orkesteri voittivat vuoden parhaan orkesteriesityksen Grammy-palkinnon Sibeliuksen sinfonioista 1 ja 4.

Osmo Vänskä. Kuva: Greg Helgeson

Kapellimestari Osmo Vänskä ja tämän johtama Minnesotan orkesteri ovat voittaneet parhaan orkesteriesityksen Grammyn esittämistään Jean Sibeliuksen 1. ja 4. sinfoniasta.

Tänä vuonna suomalaisilla oli muutenkin hyvä edustus ehdokkaiden joukossa klassisen musiikin luokissa. Vänskän lisäksi ehdokkuuksia olivat saaneet kapellimestari Esa-Pekka Salonen ja säveltäjä-pianisti Magnus Lindberg.

Salonen oli tälläkin kertaa osallisena yhdessä palkinnossa. Hän toimi kapellimestarina Ruotsin radion sinfoniaorkesterin viulistin Hilary Hahnin palkitussa levytyksessä. Palkintokategoriana on klassisen musiikin soololevy orkesterin kanssa.

YLE Uutisten Los Angelesistä illallisilta tavoittama Salonen sanoi palkinnon kuuluvan nimenomaan Hilary Hahnille. Salonen sanoi olevansa iloinen Hahnin puolesta.

Deutsche Grammophonin julkaisema levy sisältää Schönbergin viulukonserton ja Sibeliuksen d-molli-viulukonserton.

Yhdysvaltojen musiikkialan Grammy-palkintoja jaetaan yhteensä peräti 82 eri kategoriassa populaarimusiikista klassiseen.

.
.