Hyppää sisältöön

Näin Metsäteollisuus perusteli eroa EK:sta – "Päätös oli yksimielinen"

Metsäteollisuus ry:n eropäätös on kypsynyt jo pidemmän aikaa. Metsäteollisuuden mukaan päätökseen vaikuttivat erisuuntaiset intressit EK:n sisällä.

Metsäteollisuuden puheenjohtaja Jussi Pesonen taustoitti eropäätöstä. Kuva: Markku Ojala / AOP

Metsäteollisuus ry hylkää työnantajien keskusjärjestön Elinkeinoelämän keskusliiton (EK). Metsäteollisuus ry:n hallituksen puheenjohtaja Jussi Pesonen perusteli tänään ratkaisua tiedotustilaisuudessa.

– Haluamme mennä eteenpäin, uusiutua ja menestyä, tiivistää Pesonen.

Pesosen mukaan eropäätös on kypsynyt jo Metsäteollisuus ry:ssä jo pidemmän aikaa. Eropäätös perustuu Pesosen mukaan siihen, että Metsäteollisuus haluaa jäsenilleen tehokkaampaa, laadukkaampaa ja kohdennetumpaa edunvalvontaa.

– Jo se, että otetaan yksi kerros (EK) pois meidän viestinviennissä, niin se jo parantaa laatua.

Pesonen sanoo, että EK:n sisällä on aika usein erisuuntaisia intressejä, mikä hankaloittaa Metsäteollisuuden jäsenyritysten edunvalvontaa.

– On paljon niitä asioita, joissa nuolet EK:ssa osoittavat samaan suuntaan. Mutta kun on erisuuntaisia tavoitteita eikä löydy yhtä koherenttia ääntä, jää jäljelle vain pienimmän yhteisen nimittäjän tekijä.

Pesonen painottaa, että päätöksen takana on yksimielinen Metsäteollisuuden hallitus, eivät metsäalan suurimmat yritykset.

– Irtautuminen EK:sta ei ollut metsäjättien päätös. Prosessi oli hyvin avoin ja keskusteluja on käyty. Säröä ei ollut keskusteluissa juuri kertaakaan. Päätös oli yksimielinen.

Metsäteollisuus edustaa metsäteollisuutta Suomessa harjoittavia yrityksiä.

.
.