Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Matematiikka pääkuva

2017 kevät: matematiikka lyhyt oppimäärä

Matematiikan yo-kokeen tehtävävihko ja YTL:n hyvän vastauksen piirteet

Abitreenien yo-koelähetys

Yo-koelähetyksessä aiheena kevään 2017 lyhyen ja pitkän matematiikan yo-kokeet.

Studiossa:

 • Peter Hästö, asiantuntija, YTL
 • Riku Klén, asiantuntija, YTL
 • Piia Vikberg, opettaja, Mäkelänrinteen lukio
 • Aleksi Lohtander, abi, Kaurialan lukio
 • Isa Hietala, abi, Mäkelänrinteen lukio

Katso matikan lähetys osittain klipattuna.

Kommentit

Täällä on lupa avautua, kommentoida, ihmetellä ja spekuloida päivän yo-koetta. Haluamme tarjota paikan keskustelulle ja vertaistuelle muiden kokelaiden kanssa. Huumori on sallittua hyvän maun rajoissa. Ethän kuitenkaan häiritse muiden keskustelua tai kiroile. Asiattomat viestit poistetaan. Ollaan kivoja. :)

Jenni / Abitreenit

Lähettänyt käyttäjä

Kunpa ois jotain vektorijuttuja, ainut asia minkä osaan 100%

Lähettänyt käyttäjä

Poikani Eetun setä on YTL:n varapuheenjohtaja. Eetu murtautui eilen setänsä kotiin, ja varasti salaisesta lokerosta vektorikordinaatistoa käyttäen lyhyen matematiikan kokeen keväältä 2017. Poikani Eetu muistaa täten kokeen ulkoa ja ottaa helpon Laudaatturin. Kiitos setä!

Lähettänyt käyttäjä

Olisko vinkkejä mitä kannattais vielä lukea. En oo lukenu juuri yhtään ja vähä kuumottaa että pääsenkö edes läpi...

Lähettänyt käyttäjä

hirveÄ kuumotus. taitaapi tältä pojalTA jäädä uli_oppilas-LAKKI saamata laskentaopin takia =)

Lähettänyt käyttäjä

Se tunne ku numero on siinä 5-6 paikkeilla matikassa :') Milläköhän taialla sais tostakin kokeesta sit edes C:n?

Lähettänyt käyttäjä

Menestyminenhän on sitä että menee pettymyksestä pettymykseen menettämättä intohimoa, joten toverit, me joita ei ole siunattu Eetun älynlahjoilla taistelemme loppuun asti! Syksyllä käymme tämän saman taiston, todennäköisesti B:n tai C:n tähden, mutta se on voitto meille, voitto mahdottoman edessä turhuuden vuoksi. Tämä taisto YTL:lää vastaan loppuu pian meidän osaltamme, mutta uusi sukupolvi Eetuja jatkaa meidän jälkeemme! Älkäämme siis peljätkö, palauttakaamme laskimemme ja toivokaamme että MAOL on armollinen!

Lähettänyt käyttäjä

Turha sitä koetta on pelätä! Eetu kerto mulle vastaukset jo viikko sitten, joten helppo mega L tulossa!

Lähettänyt käyttäjä

Mitä aihealueita kannattaa painottaa lukemisessa. Logaritmi, vektori, 2 asteen yhtälö yms. T: abi, joka on ihan paniikissa. Matikan kurssinumerot aina 5-7 asti.

Lähettänyt käyttäjä

Tuo uudistettu yo-koe tuli kyl puskista, oppikirjat ja abikirjat on vielä vanhojen kokeiden mukaan tehty nii auttaako niitäkään lukea...:D:D

Lähettänyt käyttäjä

Miksei se eetu ny voinu ottaa myös sitä pitkän koetta sieltä setänsä laatikosta!!

Lähettänyt käyttäjä

Sukuni nuorin Vesa kirjoittaa tänä keväänä ja on siitä erittäin innoissaan. Hän on kuitenkin suuresti pettynyt tämän kommenttiosion rajusta sensuurista; hyviä vinkkejä kokeeseen on nimittäin poistettu. Haluaako Yleisradio todellakin pilata nuoren Vesan kertausilon tällaisilla tempuilla? Tänään Vesa aikoo kuitenkin tavata parhaan kaverinsa Eetun, jolla kuulemma on apua kokeeseen...

Lähettänyt käyttäjä

Koe on yhtä vaikea kaikille.
Jos haluat menestyä kokeessa niin muista vain yksi asia, DON'T PANIC AND TAKE YOUR TIME!

Lähettänyt käyttäjä

Antakaas tän eetun yhteystiedot ;)

Hauskaa huomista eväsretkeä kaikille! Muistakaa syödä hyvin

Lähettänyt käyttäjä

heatings anyone? matikka tasoa ----I ja lakki ois tästä kiinni :---D

Lähettänyt käyttäjä

Onneks isä muistutti Tonia menemään nukkumaan niin koe menee hyvin. #JiH

Lähettänyt käyttäjä

lyhyttä matikkaa olin menos tekemää mut pitkältä se tuntu enemmä...

Lähettänyt käyttäjä

Oletin, että kokeessa oltaisiin kysytty lyhyeen oppimäärään kuuluvia tehtäviä. Kokeessa joutui kirjoittamaan esseitä, mihin en valmistautunut.

Lähettänyt käyttäjä

Menin tekekemään matikan yo koetta enkä mitää stn leenan ja kallen pohdinta juttuja... ihan oikeesti jos ens keralla vaikka oikeita laskuja???? oisko mitää #Makeytlgreatagain

Lähettänyt käyttäjä

En osannut tehtävääkään kokeessa, tämä saattaa johtua kyllä siitä, että aloitan syksyllä metkulan neljännen vuoden.

Lähettänyt käyttäjä

Kävin 10 kurssia pitkää matikkaa ja silti tuo koe tuntui ylivoimaisen vaikealta lyhyen matikan kokeeksi...

Lähettänyt käyttäjä

Oli kyllä omastakin mielestäni tosi vaikea koe vaikka L-tason oppilas olen. A-osiosta nyt varmaankin kaikki muutkin selvisivät aika vaivatta mutta B-osion tehtävät oli .todella. vaikeita. Ja tän uuden systeemin takia oli pakko tehdä itsellekin vieraita ja vaikeita tehtäviä. Toivottavasti pisterajoissa huomioidaan hyvin kokeen taso.

Lähettänyt käyttäjä

downlapsen elämän kerralta muistutti ja koe oli aivan liian pitkä verrtattuna omaan pituuteeni :/

Lähettänyt käyttäjä

1. a) x=2 b) 1.25 > nelijuuri 1.5, 2. A) 15€ lipun keskinta. 3. - 4. 1.667% ja 10%
5.a) 6€ ja 15 senttiä tappiota b) 12.3% nousu
6. 230 kpl laatikoita

Lähettänyt käyttäjä

Luulin että kokeen vaikeus johtui vain minun tasostani (kurssit 5-6 ja osa käyty kahteen kertaa kun eka hylsy), mutta näköjään muilla samanlaisia tuntemuksia. Itse en edes tehnyt 3 tehtävää jota oli tarkoitus tehdä.

b-osion 6 tehtävä oli ainut tosi yksinkertainen.

5 tehtävä oli hämmentävä. Sain koko ajan että Elina tienasi 6 euroa. Sain kyllä vaihtamalla osto ja myyntiluvut toisin päin niin että rahaa oli vähemmän, mutta minusta se ei voinu olla niin.. Joten kirjoitin että Elina sai 6 euroa ja hymynaaman kuvaamaan tuntemuksiani YTL kohtaan.

Siinä talletus-korko-vero tehtävässä sain jotain aikaiseksi MUTTA... Aloin tekemään niin huomasin että laskin ei ottanut tehtävät 11-lukuista numeroa. Tein sitten omalla 10 lukuisella numerolla ja mainitsin asiasta ennen tehtävän alkua. Mitä luulette, kuinka paljon YTL sakottaa tästä, jos kuitenkin muita laskuja on tajuttu oikein?

Lähettänyt käyttäjä

Valitettavasti eetun yhteystietoja ei oo, mut voin kuvailla hänet sulle. Eetu on pitkätukkainen pörröpää oulun aikuislukiosta, tosi elämässä hiljainen poika mutta riehuu kommenttiosiossa viimeistä päivää. Kiitos Eetu.

Lähettänyt käyttäjä

Saiko muut kynttilät samaan tasoon 90 tunnin kuluttua? Itse tein sen sijoituskeinolla, enkä laskenut mitenkään... Paljokoha pisteit saa...

Lähettänyt käyttäjä

Kokeen B-osa oli erittäin vaikea. Odotin edes yhtä tehtävää lukujonoista, mutta ei ollut. Lisäksi korko-tehtävässä minunkaan laskimeni ei ottanut tehtävän 11-numeroista lukua, joten jouduin aikani kamppailemaan tehtävän kanssa, että sain (mielestäni) oikean vastauksen. Kaikilla ei ole pitkän matematiikan älylaskinta, joten miksi tavallinen laskin ei sovellu lyhyen matikan kokeeseen? :(

Lähettänyt käyttäjä

Koe oli liian vaikea preliminäärikokeeseen nähden. Prelissä sai Cn jo lukematta ja nyt kun tähän varsinaiseen kokeesee luki jokaisen kurssikirjan kertauskirjaa myöten ja istui siellä penkillä lähes täyden ajan, se ei riitä. En usko että pisteeni riittävät nyt läheskään edes Chen mutta toivottavasti pisterajat olisivat matalalla..

Lähettänyt käyttäjä

Miksi B-osio oli näin vaikea? Ensin YTL tekee helpon prelin ja ihan onnessaan että pääsee matikasta läpi, mutta tämänpäiväisen jälkeen ei taidakkaan tulla lakkia.. Tehtävä numero 6 oli ainoa ymmärrettävä..

Lähettänyt käyttäjä

Veli kopernikuksen ja newtonin sukulaisena voin sanoa, että ilmane L tulossa!

Lähettänyt käyttäjä

Siis en ymmärrä mikä idea kokeen kysymyksissä oli, etenkään viimeisen osan tehtävissä? Missä oli aritmeettiset jonot, vektorit esimerkiksi? Pakko myöntää myös pitkään pitkän matikan kurssia lukeneena ja kiitettävänä oppilaana että koe oli erittäin vaikea ja vieraanomainen. Saahan sitä toivoa pisterajoja alemmas mutta tuskin YTL mitään laskee:)

Lähettänyt käyttäjä

Jos nyt jää lakki kolmannen kerran matikasta kiinni niin en oikeasti tiedä mitä teen. Opiskelin kuukausitolkulla tähän kokeeseen ja osasin a osasta ehkä 1 tai kaksi tehtävää. Tarviisn vain i-

Lähettänyt käyttäjä

Kokeessa kaikki tehtävät oli tosi saman tyylisiä b-osiossa. Piti käyttää kaavioita joista ei oo ikinä kuullutkaan. Miten ois että vaikka ens kerralla ytl tekee kokeen, joka vastaa kursseilla opittuja asioita. :))))) haistakaa paskeli

Lähettänyt käyttäjä

Tämä oli ihan paska koe. Tämän tyylisiä tehtäviä ei oo juuri ikinä harjooteltu. Ytl kusetti kaikkia ku preli oli helppo, mut oikea koe on suurin piirtein pitkän tasoa. MITÄ HELVETTIÄ! YTL SAA KYL MULTA KAIKEN MAHDOLLISEN PASKAN NISKAANSA. Kiitos Ytl ihan vitusti ku lakki taitaa jäädä saamatta...

Lähettänyt käyttäjä

Tosiaan minäkin luin pitkän oppimäärän, toki en arvosanoiksi 6 parempia pahemmin saanut. Kävin myös noin 500€ yksityistunnit, jossa oppisin lähestulkoon kaiken, osasin tehdä viimiset 3 lyhyen matikan yo koetta täysin yksin ja sain E-M tasoa kaikista. Tässä kokeessa sain ensimmäiset tehtävät laskimettomasta osiosta jotenkin tehtyä, jonka jälkeen homma tyssäsikin sitten niin pahasti, että koko B osion mietin vaan, että eihän tällaisia käyty pitkässäkään. Kun pääsin kotiin voitte arvata millaisen itkupotkuraivokohtauksen sain :) nyt rauhoitun 15 minuuttia paruttuani ja kirjoitin tämän palautteen teille. Joten voitteko vittu lukea nämä kommentit edes...

Lähettänyt käyttäjä

preli ja matikan numerot M tasoa, nyt jäi huolettaa saanko lakkia ollenkaan..

Lähettänyt käyttäjä

Jouduin kans tarkistamaan pari kertaa, että lukiko siinö lyhyt oppimäärä C: mut hei onneks opettajat sano nauraen et joo laita vaa pakolliseks, koska kyl sä heittämäl siit kuitenki läpi pääset!:) hiphei

Lähettänyt käyttäjä

Mä sain 3 laatikkoa allastehtävään? Koska sain et tarvitaan 68,jtn... laattaa eli 2 laatikkoo ei riitää mitääää vittuuuuaaaaaa

Lähettänyt käyttäjä

Kolmionmuotoinen kääntökuutioparaabeli pyörähtää 2,3 kertaa oman polttopisteensä ympäri. Laske näin muodostuneen ei-symmetrisen kappaleen tilavuus ja arvioi sukulaisten ilmeitä, kun sitä lakkia ei sitte tänä keväänä tule

Lähettänyt käyttäjä

Oli ihan älyttömän vaikea B osio. Ei mitään hajua mitä suurimmissa osissa tehtävistä piti tehdä, toivottavasti pisterajat laskee.

Lähettänyt käyttäjä

hieno juttu ku ope kehotti ostamaa sen kalliin laskimen :---DDDD (en tarvinnu sitä)

Lähettänyt käyttäjä

Kurssien keskiarvo 10, ei mennyt ihan sen tasoisesti :(

mutta: sain siitä kynttilätehrävästä ainakin että toinen on 100 ja toinen joku -2/9 ja 89 tuntia kuluu että on tasoissa.

Ja siihen 5b sain että nousi 10,8 prosenttia :0 komppako joku?

Lähettänyt käyttäjä

Ite oon lyhyessä matikassa 10 oppilas ja sitä mieltä, että A ja B1 osiot oli suht lepposia, mutta B2 oli aivan perseestä. Ei ole reilua, kun saa valita 4 tehtävästä 3, joista kaksi oli selitystehtäviä. Mitä jos ei vaan osaa pukea sanoiksi, eikä osannut 8 kurssinkaan tehtävää? Ite sain jotain väkerrettyä ja onneksi talousmatikka halussa mutta muuten oli kyllä huono.

Lähettänyt käyttäjä

Ite sain 6,15€ koska euroissa pyöristetään lähimpään viiten senttiin käteinen. ja valtio tehtävästä sain myös 55 vai 54 miljoonaa

Lähettänyt käyttäjä

Miten voi olla noin vaikee koe? A osio viel meni mut se B osa?? Jotain ihme turhanpäivästä pohdiskelua ja ennennäkemättömiä laskuja. Pisterajat laskuun kiitos!!!

Lähettänyt käyttäjä

5b oli 10.8%
Saiko kukaan siitä paljonko valtio sai lähdeveroa kysymyksestä 55miljoonaa? Tai silta tehtävästä a=0.000371 ja että kulma oli 25astetta?

Lähettänyt käyttäjä

Toinen kympin oppilas komppaa sun vastauksia, sain samat kaikista noista mitä luettelit! En sit tiiä onko oikein...

Lähettänyt käyttäjä

Lyhyt matikka? Pohdi sykemittaripaskaa? Kirjoita luonnonilmiöitä? Mikä vittu teitä sielä vaivaa

Lähettänyt käyttäjä

Ihan hirvee koe. Oikeasti. A osa oli ok mutta B osa.. Todella vaikea toivottavasti pisterajat alhaalla.

Lähettänyt käyttäjä

Mnä sain allastehtävästä 218 laatikkoa, mutta pyöristin sen sit 219 laatikkoa. Siis kun olin niin epävarma että miten pitää pyöristää, ku et sä vajail laatoilla voi laatottaa :D vaikka siin tehtävänannos sano ettei tarvii niist jostai välittää mut esim eiks joku 2432,2 et pyöristetäänkö se 2433 vai 2422. Että päteekö normi pyöristyssäännöt vaikka nytkin onkin materiasta kyse. Noh, jotenkuten se meni kyl oikein.

Lähettänyt käyttäjä

Mitä laitoitte siihen 14. tehtävän a ja b?
Itse laitoin että bakteerien jakautuminen (mikä varmasti oikein) ja b. kohtaan palaminen.. siihen en keksiny mitää järkevää mut joo mitä luulette hyväksytäänkö?

Lähettänyt käyttäjä

Mitä tämä valitus ja ulina on? Silloin kun minä olin nuori, kokeiden taso oli huomattavasti korkeampi, ja niistä mentiin läpi vikisemättä. Jollei matematiikka taivu, niin menkää oikeisiin töihin.
Jos nämä 'Suomen toivot' eivät osaa edes yksinkertaisia laskutoimituksia laskea, niin mihin tämä maa oikein menee? Tulee vielä talvisota ja kaikkea.

Lähettänyt käyttäjä

Miten te saitte 50 miljoonaa jos kysyttiin että paljoko suomen valtio sai lähdeveroa ja lähdevero oli 30%?

Lähettänyt käyttäjä

Olipas vaikea.. toivo meni.. saankohan edes läpi?! Pitkän matikan tasoa enemänkin... Kiitos vaan ytl

Lähettänyt käyttäjä

Sain siihen allastehtävään 220
Veroon 55 miljoonaa
10.8% pankkiin ja 6€ tappiota valuutanvaihdossa

Lähettänyt käyttäjä

Olin maailman onnellisin prelin jälkeen että ehkä on toivoo kun sain siitä B:n. Tän kokeen takia taitaa tulla aika monta kokelasta tälle vuodelle joka jää ilman lakkia. Tuskin meni koko kokeessa yksikään tehtävä oikein. Uima-allas tehtävä oli aino B-osassa joka oli matikan tehtävä joka oli oikeasti tutun oloinen kursseilta. A osassa kohtuuttoman vaikeita tehtäviä jo ilman laskinta. Pettymys on suuri kun ei tule lakkia tälläisen takia. Pisterajat alas YTL ei tämä ollut lyhyen matikan koe jos vertaa edellisiin.

Lähettänyt käyttäjä

Katoin äsken pitkän matikan koetta jaja miksi vitussa heillä oli sama a osion kolmas tehtävä??! Pitkässä Kuulkaas ei ollut kaikki sanallisia, siinä oli myös paljon monipuolisempia tehtäviä kuin tämä paska koe.
Tuntuu siltä ytl rankaisee lyhyen matikan opiskelijoita tekemällä VAIKEAMMAN KOKEEN KUIN PITKÄ. Haistakaa paska

Lähettänyt käyttäjä

mutta eeeeiiiii. piti kans tarkistaa et onks tää vittu iha tosissaa lyhyen koe, b-osa oli nii järjetön ettei mitää rajaa, b2-osa varsinkin... kaks selitystehtävää ja 8-kurssin tehtävä, se vitun sinifunktio, matikan ope huikkas jälkeepäi ettei suurin osa pitkän matikan ihmisistäkään osais sitä ratkasta, jote ei jääny edes vaihtoehtoja!!!! mikä vittu sitä ytl vaivaa, fysiikkaki oli iha päin persettä laadittu (sielläkin haluttiin ilmastonmuutoksesta suoranainen essee) ja enkussakin aiheet valittu niin huonosti että meinaa koesaliin nukahtaa kun ei nappaa

Lähettänyt käyttäjä

"Ilmoituksena teille, kevään 2017 lakkiaiseni siirretäänkin syksylle YTL:n vaatimuksien mukaisesti."

Terveisin, pitk...anteeksi lyhyen matematiikan kirjoittanut abi (melkein luulin olevani pitkän matematiikan kokelas, hupsu minä)

Lähettänyt käyttäjä

En nauttinut kokeesta... 6h istuin ja hikiset pisteet tulee...

Lähettänyt käyttäjä

Eihän tässä muuta voi ku laittaa kehuja ytl:n suuntaa. Hyvä pitkän matikan yo-koe. eiku saatana, tänhä piti olla lyhyttä matikkaa....

Lähettänyt käyttäjä

Onneksi tein itse kokeen viime keväävä jolloin koetta pidettiin jo vääränlaisena, vaikka sekin oli vaikea mutta tämä näyttää jo epäreilulta. Luulisi, että ytl olisi jo ottanut opikseen ja tehnyt reilun kokeen, joka oikeasti painottuisi pakollisiin kursseihin.

Lähettänyt käyttäjä

Jos kotitalouksien arvo on 80 miljardia ja se kasvaa kolme vuotta tietyllä kasvuprosentilla ja siitä kasvuprosentista otetaan 30% niin 55miljoonaahan on ihan realistinen arvo :D

Lähettänyt käyttäjä

Ai että kun harmitti kun kotimatkalla jo tajusin tehneeni 7 b väärin. No, a meni ehkä oikein. Uima-altaaseen meni 219 laattalaatikkoa ja 55 miljoonaa tuli lähdeveroa. Mä en osaa todennäköisyyksiä, niin todennäköisesti nelonen meni pieleen! Ja sitten se 1c, siinä olis varmaan pitäny käyttää binomin neliökaavaa, mutta enpä älynny. Kolmonen meni aika lailla arvailun varassa ja tarinoita derivaatoista ja eksponentiaalisesta kasvusta kirjoittelin aikani kuluksi, ehkä niistä jotain irtopisteitä tulee, vaikkei kaikkia faktoja oliskaan hallussa.

Lähettänyt käyttäjä

Ei voi ku yhtyä edellisiin kommentin jättäneisiin. Ytl mitä helvettiä? Tää koe ei kyllä lyhyttä matikkaa nähnytkää XDD Mutta eipä siinä, kiitos tästä ja palataan asiaan helvetin alhaisten pisterajojen merkeis. Jääpä lakki saamatta ja sai hyvän syyn vetää perseet.

Lähettänyt käyttäjä

Mitä oli tämä ytl? Oon lukenu 12 kurssia pitkää matikkaa numeroilla 6-8 ja tämä oli kyllä aivan paska koe. Kiitos ytl ❤ always a pleasure. Ps onneks kirjotin bilsan ja äikän niin osasin vastata viimeiseen tehtävään.

Lähettänyt käyttäjä

miksei matikan kokeessa voi kysyä sellaisia asioita mitä kursseilla opetellaan ja mihin kurssikokeissa ja prelissä on valmistauduttu? eikö se ole yo kokeen idea juuri näyttää mitä on opittu? koe oli ihan jotain muuta kun mitä ollaan opittu

Lähettänyt käyttäjä

Paskat vikisee

Lähettänyt käyttäjä

Siis whaaaat?? Kaikki saanu jotain 200 laatikkoa allastehtävässä, ja itse sain 3.. :DDDD onneks joku muukin tais sanoo saaneensa 3!!

Lähettänyt käyttäjä

Anteeksi nyt vaan mutta nimenomaan opiskelin noita sinikäyriä, enkä silti tajunnut minkälaista lauseketta haette. Joten oli sitten pakko pyöritellä satoja miljoonia ja kirjottaa esseitä. En muista että ihan hirveen monta kertaa oisin esseitä matikantunneilla kirjottanu, mutta ehkä lintsasin just sillon...

Plus kiva kun laitoitte todennäkösyyttä alkuosioon :)) kaksarina kun en juuri sitä kurssia kerinnyt tekemään ja luotin voivani valita muita osaamiani alueita. Kiitos ytl!

Lähettänyt käyttäjä

Onneksi olin poikani eetun kanssa edeltävänä päivänä käynyt mökillämme narraamassa kevään ensimmäiset siiat! Suurimman vonkaleen vatsasta sattui löytymään YTL:n alkuperäisluonnos kokeesta, joten täysin ilmainen L tulossa!

Lähettänyt käyttäjä

Naurettavaa että lyhyen matikan kokeessa ei pärjää "normaalilla" laskimella.... itselläni mahtuu 10 numeroa 11 sijaan joten korko tehtävä meni ihan penkin alle. Ja missä ne laskut oli? Esseitä matikan kokeessa???

Lähettänyt käyttäjä

Jäikö muille epäselväksi mitä tarkalleen arvonnousulla tarkoitetaan? Laskettiinko arvonnousuun mukaan korot vai ei? Ja oliko alkuperäisestä arvosta jo laskettu korko? Oli todella hankalasti muotoiltu tehtävä. En ymmärrä mitä näillä sekavilla lukemisenymmmärtämisen testeillä haetaan matematiikassa.

Lähettänyt käyttäjä

En ymmärrä mitä tässä kokeessa oikeen haettiin.ihan turhaa tällänen jos oisin tienny oisin ilmottautunu mielummin pitkän matikan yo kirjotuksiin mun numerot on aina vähä vaihdellu mut en oo kyl saanu 7 alempaa arvosanaa.ton kokeen jälkee mul tuli vaa sellanen fiilis et saankoha mä edes A:ta vaikka tavottelin M.Haloo ytl tehkää noi kokeet oikeuden mukaisesti toiha oli ihan älyttömän vaikee

Lähettänyt käyttäjä

Kävin kaikki pitkän kurssit arvosanoin 7-10, kokeessa mietin että olisi ehkä pitänyt kirjoittaa lyhyen sijasta pitkä kun ne nykyään ovat sama asia....

Lähettänyt käyttäjä

Piti tänään olla lyhyen matikan koe mutta kokeen puolivälissä tajusin että voi hemmetti sentään kun on pitkän matikan ja äidinkielen kokeen antanut. Rahat voi lähettää takaisin kirjekuoressa

Lähettänyt käyttäjä

A-osio oli jo hieman vaikeampi kuin edellisissä kokeissa, mutta se B sitten, niin, tota... Pakolla joutu vastaamaan johonkin mistä ei minkäänlaista tietoa. B2 aivan absurdi t. 10 lukuunottamatta. Lyhyen matikan kurssien keskiarvo 9 ja kaksi kurssia pitkässä matikassa, luulin osaavani jotakin.

Missä mahtoivat olla sellaiset pikku jutut kuin lukujonot, derivoiminen tai geometriset sovellukset? Ja mitä tieteellisiä lehtiä olisi pitänyt lukea, jotta tietäisi, mitä luonnonilmiöitä voi kuvata eksponentiaalisesti (t.13)? Katsoin matikan kirjoista, en löytänyt. Entä t. 11, itse en ainakaan muista että olisi missään kirjan tehtävässä pitänyt itse keksiä arvot sinikäyrän perusteella?

Noooh, mitä nyt kattoo tuota äänestystulosta niin ei se ihan nappiin oo menny muillakaan, mikä lienee syy? :)

Lähettänyt käyttäjä

Koe oli todella vaikea, menin kokeeseen hyvin mielin, mutta kun näin B osan tehtävät niin tuli hirvee päänsärky. Tavoittelin kokeesta edes C:tä, mutta nyt pelottaa etten pääse läpi. TOIVOTTAVASTI pisterajat laskee

Lähettänyt käyttäjä

Lyhyen matikan kokeet vaikenee joka vuosi, koska kokoajan useampi pitkän matikan opiskellu kirjottaa lyhyen...

Lähettänyt käyttäjä

Mikä tää jakauma taas oli että A-osa oli ihan naurettavan helppo ja sit B-osassa tuntu että olis ollu pitkän matematiikan kokeessa? Ja mikä he**etin terminselitys koe tää oli? Cmon..

Lähettänyt käyttäjä

Lyhyen matikan viimeinen tehtävä B 2 osiossa vaikutti enemmän fysiikan kuin matikan tehtävältä. Helpphan siinä on alkaa vastausta arvuuttelemaan kun ei ole lukenut fysiikkaa kuin yhden kurssin... Kokonaisvaltaisesti erittäin huono koe. Liian vaikea ja tehtäväissä ei mitään järkeä.

Lähettänyt käyttäjä

Hei sinä joka sait 5a. bappiolla 6,13€, ja 5b että muutos oli 10,8 ja että kynttilässä oli 100 ja -(2/9) ni NIIN VITTU MINÄKIN!!! FUCK YEAH TÄÄHÄN MENI EHKÄ IHAN VITUN HYVIN SITTENKI, SIIS OOT MUN SIELUNKUMPPANI JOLLAI MATEMAATTISELLA TASOLLA!

Lähettänyt käyttäjä

A-osa oli tuntui paljon vaikeammalta kuin edellisten vuosien A-osiot. Muutenkin kiva kun kokeessa on aina sellaisia lausekkeita joita kukaan ei oo ikinä tunneilla opettanut. Meillä onkin vähän turhan huono opettaja, joka opettaa vain perusasiat... Ja muutenkin sinne on sekoitettu muihin aineisiin liittyviä juttuja, joita ei matikassa varsinaisesti opeteta.
t. Kaksarilainen

Lähettänyt käyttäjä

Ihan saastainen koe... B-osan kun sain käteen niin mietin vaan et mitähän vit*n p*skaa tämäkin on... Goodbye E tai M

Lähettänyt käyttäjä

Oliko a kohdan vastaus y=-100/450t+100

Lähettänyt käyttäjä

eikös molemmat kynttilät palaneet eri ajassa saman pituisiksi? laskin aluksi lausekkeiden leikkauskohdan ja sen jälkeen sijoitin y:n arvon alkuperäisiin lausekkeisiin. Sain jotain 70 ja 40... menikö ihan metsään?

Lähettänyt käyttäjä

Mitä ihmettä selititte näihin? Mulla tais mennä aivan väärin

Lähettänyt käyttäjä

Millä helvetillä se kynttiläkysymyksen b-kohdan t olisi pitänyt saada? 89 tuntia sain kyllä mutta sain sen tunkemalla niitä numeroita yhtälöihin summamutikassa tunnin verran.

Sain kans 3 laatikkoa, btw. Oli näköjään väärin. 1 cm2 = 0.0001 m2

Lähettänyt käyttäjä

Sain kans 3 siit allas paskasta!! :-)

Lähettänyt käyttäjä

Siis eihän jos vastaukset pyydetään euroina niin anntea sentteinä? Itse ainakin sain siitä jotain 6,14...€ mutta sehän on sitten 6€ eikä 6€ ja 15 senttii..?

Lähettänyt käyttäjä

varma M tulossa. laskin että 15-20 pistettä tulee ja kyllähän sillä pitäis vähintään M tälläisestä kokeesta irrota! muuten syökää ****** ja hävetkää tälläsiä laskuja ei olla käyty ala&ylä&lukioaikana tuhansien tuntejen aikana läpi

Lähettänyt käyttäjä

Jos oisin pitkän oppimäärän kokeen tehdä niin olisin varmastikkin jatkanut pitkän oppimäärän suoritettuani kertauskurssille ja sitä kautta mennyt myös yo kokeeseen. Näin en kuitenkaan valinnut, vai valitsinkohan sittenkin?

Lähettänyt käyttäjä

Saiko kukaan muu 7 a) y= -0,22t+100? Miten tosiaan vastasitte tehtävään 12?

Lähettänyt käyttäjä

Kello oli jo 13.26 enkä ollut vielä edes aloittanut koetta. Mutta sitten menin Eetun jälkeen vessaan ja Eetu oli kasannut ulosteestaan supertietokoneen, joka näytti oikeat vastaukset. Sitten päätin tehdä kunnianosoituksen Eetulle ja käyttää lyijukynän sijasta Eetun ulostetta esseiden kirjoitteluun. Varma L tulossa jesvittu.

Lähettänyt käyttäjä

Haluaisin mielelläni YTL jotain vastausta, että miksi kokeesta pitää tehdä näin sanallais hössötystä? Ymmärrän perus lausekkeet ja niiden poimiminen on tärkeää osata mutta tälläisillä mahdottomilla kysymyksillä ei KUKAAN PÄÄSE LÄPI? Eikö tarkoitus olekkin näillä ylioppilaskokeilla että ne ketkä ovat lukeet saavat enemmän aikaan tehtävissä ja osaavat soveltaa? Mutta ei tässä enää nähtävästi edes lukeminenkaan auta ku tehtävät ovat tuon tyyppisiä? Muutenki milloin matematiikan kokeessa on vaadittu koko ajan sanallisia vastauksia eikö kyse ole kuitenkin vaan siitä laskemisesta??? Myöskin olen tosi pettynyt tähän niin sanottuun uuteen systeemiin missä suositaan talousmatematiikkaa ja todnäk.. ymmärrän että opsi muuttui mutta arvaappa ketkä ei oo käynyt niitä uusia opsi kursseja NO ME KETÄ KIRJOTETAAN!! Sanoisinko että tässä suuri syy miksi kukaan ei pääse kouluihin kun YTL vaan laittaa niin jumalaisen ohi alueen kysymyksiä ja vaikeita osioita...

Lähettänyt käyttäjä

YTL, nyt on peiliin katsomisen aika. Oppilaat, jotka kirjoittavat lyhyen matikan tekevät tietoisen valinnan siitä, että pisteitä ei esimerkiksi jatko-opiskelupaikkoihin ole herumassa suhteessa jos kirjoittaisi pitkän matematiikan. Lyhyen matematiikan yo-kokeen pitäisi siis myös vastata niitä standardeja, mitä sen arvosanoista tulee pisteitä. Kyseinen koe oli äärimmäisen vaativa, joten se siitä matematiikan ilosta. Lukion päättötodistuksessa lyhyen matematiikan arvosanani oli pyöreä 10. Nyt se tulee olemaan ylioppilastodistuksessa luultavasti keskikastia. Toivoisinkin nyt, että nämä terveiset tavoittaisivat kokeita suunnittelevat henkilöt. Jos tämän olisin tiennyt, olisin mielummin mennyt "soheltamaan" jotain pitkän matematiikan kokeeseen. Nyt matematiikan arvosanani tulee olemaan yhtä tyhjän kanssa. Tämä oli pohjanoteeraus, josta lyhyen matematiikan kirjoittajat saivat kärsiä.

Lähettänyt käyttäjä

Musta tuntuu, että kukaan ei oikeen tykänny tämänkertasesta yo-kokeesta. Itte en tykänny yhtään! YTL:llä on ollut kyllä hauskaa tehdä näitä tehtäviä ajatellen että laitetaampas vähä hassuja kysymyksiä :-))

Lähettänyt käyttäjä

Kaverini Eetu tuli hallille löylykauhan kanssa ja kävi repimässä kokeen. Poistui salista kuulemma 61pisteen kera ja heitti kauhan YTL:n ikkunasta sisään osoituksena dominoinnista.

Lähettänyt käyttäjä

Koe oli varsin vaikea lyhyen matematiikan tasolle. B2-osan tehtävät olivat täysin absurdeja. Verrattuna viime vuotisiin kokeisiin, tämä koe oli kyllä sanallisten tasolla varsin vaikea. Liikaa sellaista soveltamista vaaditaan, mitä ei lyhyen matematiikan kursseilla olla ikinä käytykään, vaikka olisikin tietolähteet sun muut. Liika teksti hankaloittaa päättelyä ihan liikaa.

Lähettänyt käyttäjä

Itsekin pitkän matikan käyneenä lyhyen matikan koe tuntui kyllä liian haastavalta. Ainakin B osioiden tehtävät olivat kaikki paljon haastavampia kuin prelissä. Ja joissakin tehtävissä piti käyttää lyhyen matikan tasoon outoa kaavaa , jota piti sitten etsiä Maolista, eikä edes löytynyt (esim. sinikäyrä tehtävä)

Lähettänyt käyttäjä

Kyllähän ne sentitki euroja on. Taidettiin tarkottaa tässä tehtävässä eurolla valuuttaa, ei sitä että montako kokonaista euroa saadaan. Otan täydelle vastuulleni jos nyt erehdyin tässä. Kohtahan se nähdään.

Lähettänyt käyttäjä

Tosiaan matikan keskiarvo on 10 ja L olis ollut mahdollista saada, vähintään M, mutta nyt ei kyllä taida irrota sitäkään. Mikä maantiedon koe tää oli, omasta mielestä tulin matikan kokeeseen (mitä on luonnontietteelliset ILMIÖT??) Aluks laitoin siihen bakteerien jakautuminen, mutta tajusin sitten, että eihän se mikään ilmiö ole, että mitähän siinä sitten haettiin?! Ja kaiken järjen mukaan matikassa lasketaan eikä kirjoiteta tarinoita..... Meni kyllä niin tunteisiin tää koe että ei mitään rajaa..!

Lähettänyt käyttäjä

Oli aikalail haista v- koe vaik ite oonkin pitkästä E:n kirjottanut vuos sit nii oli kyl tosi vaikee koe mullekin ku tost äske vilkasin. B osan ku avas näytti enemmän joltai realikokeelt ku matikalta. Ja pisterajat tulee laskemaa, haluis ytl mitä vaan, koska homma menee gaussin käyrän mukaan eikä ne tantat siel päätä rajoja vaan se miten koko Suomen abit on pisteitä saanu joten vetäkää henkee rakkaat abit. :*

Lähettänyt käyttäjä

B-osion kun sain eteeni piti varmistaa onko minun edessäni oikeasti lyhyen matikan koe! Kyllä kokeiden laatijat saisivat itse tulla katsomaan ja ihmettelemään mitä LYHYEN matikan oppitunnilla oppilaille opetetaan ennen kuin tämmöisiä tehtäviä laitetaan kokeeseen. Säälisiksi käy jotka saavat hylätyn. Tästä sonnasta vielä maksetaan...

Lähettänyt käyttäjä

Lasketaanko 3/125 ja 1/42 hyviksi vastauksiksi :D? Help plz need's help's
BTW Eetun superpaska ei toiminut eteläisessä Suomessa. Haista eetu paska.

Lähettänyt käyttäjä

Moni on pulmaillut täällä sitä ettei 11 lukuinen numero ole mahtunut laskimeen. Jos käytössä ei ole funktio laskinta olisi noin ison luvun voinut merkitä potenssin avulla esim 8,0 x10 potenssiin 10. Itse tein siis näin, koska en pitkänmatematiikan laskinta omista.

Lähettänyt käyttäjä

olisko YTL:n aika mennä syvälle itteensä ja miettiä mitä on tullu tehtyä. tai vittu tulkaa meille kouluun opettamaan matikanesseitten kirjottamista, en oo nimittäin sellasta ennen tätä tehny. ei mulla muuta. haistakaa paska.

Lähettänyt käyttäjä

Nyt oli kyl sellanen koe ettei mitään rajaa, iso osa meiltä lähti melkein heti kun mahdollista ja ihan ymmärrettävästi. Onko YTL:llä ideat loppu ja lyhyen matikan koe kasattiin jostain ylimääräisistä pitkän matikan, fysiikan/kemian sun muiden kokeiden tehtävistä???

Prelin perusteella olisin odottanu ihan jotain muuta kokeesta. Kuitenki prelin pitäis usein olla koetta vaikeampi jne... Jäi kyllä vähä kakkanen maku nyt opiskelusta kun joutuu lopettamaan lukion tollaseen naurettavan vaikeaan kokeeseen. Ihan syystä kuitenkin useemmat kirjottaa lyhyen eikä pitkää. Jos opiskelijoilla on realistinen käsitys omista matemaattisista taidoistaan niin eikö Lautakuntaki vois tulla sitte vastaan ja jättää ne v-mäisimmät hankaluudet vaikka pitkän matikan kokeeseen. Motivaatio mm. jatko-opiskelujen pääsykokeisii lukemiseen tipahti just sinne uima-altaan pohjalle, saattaa siellä olla vahingossa samat mahtavat ihmiset olla tekemässä kokeita..... Itellä ei onneks valmistuminen tohon kokeeseen kaadu mutta moni tuttu oli ihan paniikissa ton kokeen jälkeen.
Että terveiset vaan YTL:lle että kun noin luovia ovat näiden kokeiden kanssa niin voivat samantien lukea ne pari valittua sanaa tästä rivien välistä. :))

Lähettänyt käyttäjä

3 lipun keskihinta 15€
4. a) P(A) = 2/5! = 2/120 = 1/60
b) P(A)= 20/120 = 1/6

5. A) tappiolla 6,1€
B) +10.8%
6. Laatikoita 219
7. A) 10/45t+100
B) 8h 56min
lähdeveroa sain 55 miljoona

7 tais mennä aika persiilleen :'Dd

Lähettänyt käyttäjä

Olisi varmaan kannattanut muuttaa ne metrit ja sentit samoiksi allastehtävässä.

Lähettänyt käyttäjä

En olis ikinä osannu kuvittella NOIN kieroutunutta koetta, en ikinä. Tää oli hirveintä koskaan. Oletin, että matikassa lasketaan, mut täs näköjään piti tehä jotain ihan muuta. Tai ehkä ne olikin vaan kompatehtäviä, jotta niitä sit joku alkais tekeen ku ei mitään muutakaan osaa... Todellakin tulin kokeeseen tietoisena siitä, että osaan kaikki tarvittavat aihealueet. Kurssieni keskiarvo on 9, mutta näköjään kursseilla karttuneista taidoista ei ole mitään hyötyä nykyään. Lyhyt matikka on sitä varten, ettei siellä oo mitään ufo-laskuja. Lyhyen matikan yo-koe pitäis olla tehty sen mukaisen oppimäärän vaativien kurssien pohjalta. Tämä oli lähes kaikkea paitsi sitä. Hirveä koe.

Lähettänyt käyttäjä

Mun vastauksia jos jotaki kiinnostaa...
1a) x on 2 tai -5/2
b) 4/3 on suurempi
c) 16

2a) 15e

4. a 1/60 b 1/10
5a) 6.13e ja b) 10.8%
7a) k=0.002 ja b=100
b) 89h

t.9a) a=19/51200
b) jotain 25 astetta tms

t. 10 55 miljoonaa
t.12a positiivinen jne

Lähettänyt käyttäjä

en kyllä ymmärrä mistä jengi repii näitä valitusvirsiä :D ite jouduin kattoo maolista yhen kaavan ja se oli 6 tehtäväs suunnikkaan pinta-alan kaava ja muut tehtävät perus maalaisjärjellä läpi, ei ehkä kaikki täysin oikei mut vähintää M tulos, just sayin

Lähettänyt käyttäjä

A- osio sujui ongelmitta (söin 3 leipää) b-1 ja b-2 kaks osiossa loppuivat eväät. Kynääkään en nostanut kokeen aikana mutta mieluummin viettäisin 6 tuntia jossain muualla ahtaamassa leipää läpeen.

Lähettänyt käyttäjä

A-osia meni iha hyvin niinkuin näin omasta mielestä muta kun aloin tekemään B-puolta niin sitten alkoi pikkasen hirvittämään, että miten tässä käy. Ja kun siinä Koetta tuijotelin niin kukas muu kuin Eetu tuli ovesta sisään ja kaatoi kuppini piripintaan kahvia, eetu lähti ja olin aivan ymmälläni, miksei eetu auttanua minua koeen kanssa, olemmehan me vanhoja tuttuja. Silmäni siirtyivät kahviin ja huomasin, että kahvista nouseva höyry muodosti selvät vastaukset b-osion tehtäviin. on se aika velmu se eetu

Lähettänyt käyttäjä

Tehtävässä 10 olin jotenkin onnistunut jo kättelyssä laskemaan koko paskan väärin. Katsoin että annettu luku 80 778 000 000 oli 80 778 000. Varma tehtävä menetetty. Huolimattomuusvirheitä huomattu jälkikäteen muuallakin...

Lähettänyt käyttäjä

On tää nyt tosi reilua, menin lyhyen matikan kokeeseen ja saan jotain paskaa eteeni. Ei auta gaussin käyrätkään enää lyhyen matikan opiskelijoita, kun siellä on nää pitkän lukeneetkin sitä tekemässä... Ja varmasti osasivat tän hiukan paremmin kuin me lyhyen opiskelijat. KIIITOS YTL TÄSTÄ!

Lähettänyt käyttäjä

Koe sujui mulla ihan hyvin (kai??) mutta ei voi ällää tulla. Musta on niin väärin, että kursseilla ei prepata opiskelijoita ylppäritehtäviin. Tästä kokeesta tuttuja tehtävätyyppejä oli ehkä kolme kpl ja mikä on sinikäyrä

Lähettänyt käyttäjä

Eli teitte kokeest sen taki nii vaikeen et saisitte paljo uusijoit? Saisitte hävetä. Ei tälläsii asioit olla opeteltu ees. Mist te revitte näit? Ei muutaku lakki jää kauppaa odottelee siihe asti et te saatte järkee päähänne.

Lähettänyt käyttäjä

Onko tämä tapa jolla valtio ja ytl leikkaavat ja harrastavat byrokraattista korruptiota. Leikkavat nimittäin mahdollisuuden päästä ylioppilaaksi ja näin kouluttautua veronmaksajaksi myöhemmin? A-osio oli kiva. B-osiota tehdessä kävin 3 kertaa paskalla ja mietin samalla, saisinkohan paremmat pisteet vain pyyhkimällä perseeni koepaperiin. Siksi nimitän B-osion nyt P-osioksi :D abeja vituttaa kuin pieniä eläimiä, syksyn kokeeseen voikin valmistautua lukemalla kaunokirjallisuutta ja tekemällä harjoitus esseitä esim. Ilmastonmuutoksesta tai eksponentiaalisesta hiirten lisääntymisestä. YTL, vittu mikä näätä.

Lähettänyt käyttäjä

Tein kaiken kaikkiaan 8 tehtävää kymmenestä ja luovutin B2-osion suhteen, koska helvetti eihän se matikkaa enää ollutkaan. YTL yrittäkää ees saada ne kokeet painotettua oikeille aihealueille kun aika monen tulevaisuus riippuu tällasesta paskasta kun ylppärit. Kommenteista päätellen en sit kuitenkaan oo ainoo, jolla meni kauniisti sanottuna päin persettä, joten ehkä sieltä joku kiva kirjain sitte tippuis.

Niin ja lähtiessäni kokeesta klo 15 ainakin 3 kanssakirjoittajaa poistuivat itkien. Että sellanen koe.

Lähettänyt käyttäjä

missä on ne hyvän vastauksen piirteet, vai jäittekö omaan kuseenne lillumaan
klo 17.17

Lähettänyt käyttäjä

Tykkään YTL:n uudesta mallista, jossa ainekohtaisia rajoja hälvennetään! Hyvänä esimerkkinä tänään ollut lyhyen matikan koe, joka oli sekoitus äidinkieltä sekä pitkää matematiikkaa :) mitä turhia kysyä oleellisia asioita, kun voi ylittää ainerajat ja pyytää kirjoittamaan esseen!

Lähettänyt käyttäjä

B2 osa oli kohtuuttoman vaikea lyhyen matikan tasolle, varsinkin kun vaihtoehtoja on niin vähän!!! Olen erittäin pettynyt ytl ja mitä nämä sanalliset perustelutehtävät olivat olevinaan...matikkaa tulin laskemaan!!

Lähettänyt käyttäjä

Salista poistuessa teki mieli viillellä ranteet auki harmi vain että oli pelkkä skyr-lusikka joten säästin sen kotiin.

Lähettänyt käyttäjä

Luulin että kirjoitan tänään lyhyen matikan yo kokeen, mutta toisin kävi. Tämän päivän koe ei ollutkaan MAB yo koe vain jokin ihme reaalin ja pitkän matikan sekoitus. Kokeessa oli vain muutama tehtävä pakollisista kursseista. Ymmärrän että ideat loppuvat siellä YTL:ssä, mutta ette te nyt herran jestas sentään voi mitään tällaista koetta vääntää lyhyen matikan opiskelijoille. Sit joissain tehtävis piti alkaa jotain esseitä vääntämään, niiku mitääh?? Miksei kokeen vaikeusaste voinut vain pysyä parin edellisen yo kokeen tasolla?

Lähettänyt käyttäjä

Lievästi sanottuna itkettää. Olin laskenut kokeessa että joku 15p, pääsen siis läpi. Noh nyt laskin itsellei 8p mallivastausten perusteella. Heihei valmistuminen.

Eniten ärsyttää toi 6 tehtävä. Olin satavarma että saan siitä 6p, vaan mitä? Piti ottaa jotkut pohjan kaltevuus huomioon ja käyttää ihmeellisiä kaavoja. Ei tämä voi olla totta lyhyen matikan kokeessa.

Lähettänyt käyttäjä

Sain 7. a) ja b) kohdassa yhtälöt todeksi kun k= noin 0,433 ja kun b= noin -99,2 mutta näitä ei mainittu hyvän vastauksen piirteissä? Saiko kukaan muu näitä lukuja? Kokeilkaa ja todistakaa vääräks jos etteusko

Lähettänyt käyttäjä

Käviköhän tehtävä 13 a. Pudotuskiihtyvyys? Ja 13 b. Lasten syntyvyys...? Ps. Tosi kiva kun on kirjottanut 2 kertaa ekalla kerralla en päässyt läpi (koe oli helvetin vaikea) nyt en tiedä edes mitä sanoa kun olen maksanut 600€ matikan tunneista ja en tiedä pääsenkö siltikään läpi

Lähettänyt käyttäjä

Heräsin aamulla miettien, että olen matkalla lyhyen matikan tehtävään. Minun s2 aivoni eivät olleet varautuneet äidinkielen kokeeseen.

Lähettänyt käyttäjä

Katoin noita mallivastauksia ja sit siellä on joku bonuspiste tehtävässä 12, josta ei oo mainittu missään vaiheessa koetta eikä opettajatkaan ohjeita jakaessa kertonut että tällaisia voi tulla? Selvästi muuttumassa reaalin kokeeks kun jokeritehtäviäkin on näköjään matematiikan lyhyessä kokeessa. Haistakaa paska YTL.

Lähettänyt käyttäjä

Paska fiilis jäi. Oli huonosti laadittu ja epäreilu koe. Itkun kanssa sain joka kohtaan jotain ja taisi mennä ihan ok, mutta turhauttaa ja harmittaa niiden puolesta joilla ei mennyt. Itse kuitenkin kävin 10 kurssia pitkää matikkaa ja tämä koe tuntui aivan liian vaikealta siihen nähden, että lyhyttä olin kirjoittamassa. Matikassa olisi kiva kuitenkin laskea eikä kirjoittaa esseitä. Mallivastaukset juuri näihin esseetehtäviin on myös tosi kummalliset, tuostako ne täydet pisteet olisi ansainnut? Naurettavaa.

Lähettänyt käyttäjä

Ihan hyvin meni, nyt voi mielellään dabbailla #Pogboom

Lähettänyt käyttäjä

Tää koe oli next levelii
Löysin äidinkielen kokeen piirteiden lisäksi jopa biologian, kemian sekä fysiikan tehtäviä. Onko ytl.ssä työntekijöiden puutetta ku tehtii remixei eri aiheist? Wallaahi wey iga yaabiyeen kkkk

Lähettänyt käyttäjä

Jaa a. Mitäs tuosta nyt vois sanoa muuta kun että YTL vois näiden kokeiden tason miettiä vähän tarkemmin. Ei ole nimittäin mikään vitsi nää meidän yo-tulokset. Etenkään kun näiden painoarvo nousee korkeakouluihin hakiessa ensi vuonna. Ytl:län Irmelit vois havahtua työhönsä ja lopettaa ton vitun pelleilyn. Täys nollaus perjantaina.

Lähettänyt käyttäjä

anonyymi klo 17.44. Mitä luulet riittääkö n.52 pistettä ällään jos max on 60?

Lähettänyt käyttäjä

Inankeygi cabdi faarah buubaayey aa xafiska ytl.ka ka shaqeeyo alx L baan heli doonaa

Lähettänyt käyttäjä

Lukiesani näitä kommentteja ja kuunneltuani tyttöni itkua pari tuntia (hän pääsi kyllä kaiketi läpi) olen tullut siihen tulokseen, että YTL on rikkonut opiskelijan oikeusturvaa. Se, joka tämän kokeen on laatinut on selvästi kyvytön tehtäväänsä. Aivan liian vaikea ja aivan väärin painotettu suhteessa aiempiin kokeisiin. Lyhyen matematiikan tehtävä lukiossa on käsittääkseni yleissivistävä, ei erotteleminen jyviä akanoista jatko-opintoja varten. Veronmaksajana aion myös tehdä asiasta virallisen valituksen. Surkeasti hoidatte hommianne YTL.

Lähettänyt käyttäjä

Luulin meneväni lyhyen matikan kirjotuksiin, mutta eteeni lätkästiinkin joku pitkän matikan, äidinkielen ja biologian sekasikiö.. Että haistakaa YTL pitkä ***.

Lähettänyt käyttäjä

Tämä koe oli täyttä paskaa. Jos pääsen läpi niin menee kyllä rimaa hipoen. Rip lakki. Rip juhlat ja ennen kaikkea Rip rahat. Tälläkö nää YTL tyypit rahastaa ku tekee mahdollisimman vaikeita kokeita et mahdollisimman moni joutuis uusimaan...

Lähettänyt käyttäjä

War aabohood cunooyinkaan maanta dhiikar ayey igu kiciyeen, magacii ilaahay geeri iyo nolol ayaan u dhexeeyaaa...

Lähettänyt käyttäjä

Mistä näitä tehtäviä oikeen tulee? Oottekste kaikki siel ytl:s pitkän matikan lukijoita vai??? Tämän piti olla LYHYEN matematiikan yo koe eikä pitkän! Oikeasti mitä ihmettä? Jokainen tehtävä oli pitkän matikan tasoa! Ryhdistäytykää yo kokeiden laatijat!!!! Ryhdistäydy YTL!

Lähettänyt käyttäjä

mitäköhän vitun aivokuolleita pellejä sie on päästetty näitä kokeita suunnittelemaan? Jokainen ihminen joka liittyy millään tavalla tämän kokeen laatimiseen saa haistaa pitkän vitun. Voisitte myös astua ulos sieltä helvetin pilvilinnastanne ja näyttäytyä, jotta voisin vetää jokaista teistä niin kovaa turpaan, että ette pääsisi koskaan enää laatimaan ainuttakaan koetta. Luulette olevanne muita parempia ihmisiä, mutta tosiasia on, että ette ymmärrä maailman menosta hevon vittua ja olette kaikki aivokuolleita kasoja haisevaa paskaa. Sellaiset terveiset ytl:n suuntaan.

Lähettänyt käyttäjä

Kävinkö just tekemässä jonkun biologia-kemia-fysiikka-äidinkieli-pitkä matikka kokeen?? :D B-osa oli aivan jäätävä ja itku kurkussa sai salista lähtee ku lakki meinaa jäädä ton takia saamatta.

Lähettänyt käyttäjä

Mitä veikkaatte pisterajoiksi? Oliko vaikeempi kuin viime syksyn tai viime kevään?

Lähettänyt käyttäjä

Jos Nicki Minajin perseen tilavuus on x potenssiin kolmen kertainen Miley Curys, mikä on Trumpin vasemman kiveksen pinta-ala?

Lähettänyt käyttäjä

Miten ois että vaikka ens kerralla ytl tekee kokeen, joka vastaa kursseilla opittuja asioita, vastasin kaikkeen joka tapauksessa ja oli tehtäviä mistä en ollut ikinä kuullutkaan tai ei ollut minkäänlaista hajua mitä pitäisi vastata!? Kun pääsin kokeesta soitin jossain vaiheessa kaverille kun tuntui siltä että olin tehnyt pitkän matikan kokeen ja hänestä tuntui samalta. Mut sinne meni lakki ja ei näköjää tarvii jatkaa ylppärijuhlien suunnittelua...

Lähettänyt käyttäjä

War doofaariinta doofaaro loo waayey sidaan mexey inougu galeen. Macaankeygii baa ka sii darayba. Diapetes ilaahay idinkuma rido. Kaaga daranta wey na dhaceen perkele... 40 euro ayey iga qaateen ii soo celiya alle ni madhi

Lähettänyt käyttäjä

Veljeni Eetu haukkui tänään kaikki ystävänsä matikassa koska hän saa varmasti L:än ja stipendin. Kavereilla mm. Allulla ei ole mitään saumaa

Lähettänyt käyttäjä

AY HEEDHE XAYAAWINTAAN INTEE LACAGTA NEGA GUREEN EE WAQDIGEYGA IGA QASAARIYEEN EE MADAX XANUUN IYO BUUFIS LAGA MAARMEENIN II KEENEEN. NACALADA UGU WEYN HA OGAADAAN.

Lähettänyt käyttäjä

HELVETTI OLEN NELJÄNNELLÄ VUODELLA JA NYT TÄN PASKAN MATIKAN KOKEEN TAKIA VARMAANKI LAKIN SAAMINEN JÄÄ VÄLISTÄ!!!!! MIKÄ VITUN KOE TÄÄ OLI!!! ENEMMÄNKI FYSIIKAN, BILSAN, ÄIDINKIELEN JA PITKÄN MATIKAN KOKEIDEN SEKOITUS
HELVETTI YTL IMEKÄÄ MUNAA

Lähettänyt käyttäjä

Sovimme summasta YTL:n kanssa ja poikani Eetu sai kokeen hyvissä ajoin ennen keskiviikkoa. Eetu suoritti kokeen helposti vajaassa kahdessa tunnissa ja käytti loppuajan tumputellen vessassa nuorta ja kaunista koevalvojaa. Varma laudatur tulossa. Kiitos YTL ja Sanna, toivottavasti et tullut raskaaksi!

Lähettänyt käyttäjä

VOI HYVÄ JYVÄ! 100 hemmetin euroa meni hevonpaskaan! Tekee tahallaan vaikeaksi näitä kokeita ja pistää rahat omaan taskuun! Pyyhkikää teijä pilkun nussija perseit niil rahoil

Lähettänyt käyttäjä

Pahoitteluni vaikean lyhyen matematiikan kokeen puolesta, mutta meidän täällä Yyteeällässä täytyi tehdä uusi koe tänään kolmelta aamuyöstä, koska poikani Eetu oli kertonut mallivastauksia kavereilla, joita hän olisi vain itse saanut käyttää. Koe ei sisältänyt matematiikkaa, koska kolmelta aamuyöstä täällä Yyteeällällä ei ollut matemaatikkoja, vaan vain biologeja ja äidinkielikyrpiä. Älkää kuitenkaan olko vihaisia Eetulle, sillä hän sai sentään L+.

Lähettänyt käyttäjä

Käykö 13b kysymyksen vastaukseksi kuun kierto maapallon ympäri? sehän ei ole eksponentiaalista.

Lähettänyt käyttäjä

Harmillisen vaikea lyhyen matematiikan koe. A-osio oli todella mieluisa, koska siinä todellakin testattiin matematiikan eri osa-alueiden osaamista! Mutta B-osa oli todella vaativa, jopa sellaiselle joka oli valmistautunut kokeeseen todella hyvin. Kävin eräällä abikurssilla ennen koetta ja harmittaa niiden puolesta, jotka totesivat siellä, että sanalliset tehtävät ovat vaikeimpia... Eihän tuossa kokeessa muuta ollutkaan! Mielestäni itse matemaattista taitoa testaavat eniten tehtävät, joissa sanotaan: "Laske" ja annetaan kasa numeroita. Nämä fysiikkaa hipovat sanalliset "hirviötehtävät" olivat varmasti iso kompastuskivi monelle. Lyhyt matematiikka on kuitenkin vaihtoehto ruotsin kirjoittamisen sijaan ja vaikka olenkin itse surkea ruotsissa, melkein olisi tehnyt mieli skipata tämä ja kokeilla onnea siinä! Helpompia tehtäviä siis tulevaisuudessa, kiitos.

Lähettänyt käyttäjä

Kävikö eksponentiaaliseen kasvuun, että sopulikanta lisääntyy paljon suhteessa aikaan, jos syntyvyys suurempaa kuin kuolleisuus? Koska ei kyllä tullu mitään siihen mieleen muuta kun tuo, en ollut harjotellut tollasta tehtävää varten

Lähettänyt käyttäjä

Manasin koko kokeen salista päästyäni. Tavoitteena oli päästä läpi ja saada hyvällä onnella C. Matikka on kyllä sujunu mutten koskaa kuitenkaan mitenkään kauheen hyvä oo ollu. Nyt ku laskin erittäin tiukalla arvioinnilla noita mun pisteitä ni sain 46 pistettä. Ja jos ytl antaa myöten (luultavasti ja todennäköisesti ei todellakaan) voisin saada jopa 48 joka on se viime kevään maaginen ällän raja. Voin vaan sanoo et mitä helvetin vittua tää on? Koska sika moni joka on oikeesti ollu hyvä on joutunu pettymään. Ja sit on minä joka odotan max C:tä voisin jopa saada 3 arvosanaa paremman ku mitä ikinä osaisin ees haaveilla.

Lähettänyt käyttäjä

Täähän oli ihan täys farssi tää juttu. Mää yritän täällä päästä ylioppilaaks ja te tuutte mulle naureskelee??!!

Lähettänyt käyttäjä

Tämä koe oli ihan HELVETTIÄ! Pitkän matikan koe vaikutti lyhyen matikan kokeelta ja lyhyen matikan koe vaikutti fysiikan sekä pitkän matikan sekoitukselta

Lähettänyt käyttäjä

YTL tekee liian vaikean kokeen lähinnä sen takia että mahdollisimman moni joutuisi uusimaan. Uusinnat maksavat rahaa. Ei enää ikinä uimahalliin. Aikalailla 0,5/5 kokemus.

Lähettänyt käyttäjä

Lähdin hyvillä mielin kokeesta pois, vaikka en osannutkaan paljoa vaikeampiin vastata ajattelin että helpommista tehtävistä saa tarpeeksi pisteitä läpipääsemiseen. Nyt en ole enää kovin varma tästä. Essee tehtävä kauniisti sanottuna hämmensi, mutta ei ainakaan tarvinnut laskea useampaa pitk- *kröhm* siis lyhyen matikan sanallista. Onneksi kompensaatiot on kasassa joten valmistuminen ei ole vaarassa. Onko pakko tehdä lyhyen kokeista tämmöstä hepreaa, monet haluaisivat siitä vain päästä läpi ja sitten koe on pitkän tasoa >:III

Lähettänyt käyttäjä

Verratkaapa lyhyen matematiikan 2010 yo-koetta tähän kokeeseen. Onko taso _hieman_ eri? Tämä menee aivan pitkästä oppimäärästä. Miksi kokeisiin ei laiteta sellaisia asioita, MITÄ ON KURSSEILLA OPETELTU?! Kiitos vaan, YTL, tämä ei toki ollut sarkasmia!! :))))

Lähettänyt käyttäjä

kai tämä menee gaussin käyrän mukaisesti, vaiko senkin muuttaneet, että mahdollisimman moni joutuu uusimaan? tästä kokeesta teen kirjallisen valituksen. niin kuin edellisessä kommentissa, ärsyttää sellainen asia, kun abit, jotka tekivät matikan yo-kokeen monta vuotta sitten ylpeilee hyvistä arvosanoistaan, tulkaapa tekemään nämä uudistetut fysiikka-biologia-pitkämatematiikka kokeet! miettikää vähän...

Lähettänyt käyttäjä

On se jumalauta kumma juttu. Itellä ollu ina hyvin vahva matikan osaaminen ja tässä kokeessa sain vastattua 2/6 B-osan tehtävään. Kuka vittu noi kokeet laatii ja kuka vittu ne päästää eteenpäin ton näkösenä? Aivan naurettavaa perseilyä. Oikeita vastauksia en edes katso, ettei ala raivo kasvamaan yhtään enempää.

Lähettänyt käyttäjä

Yhdyn moneen asialliseen ja vähemmän asialliseen kommenttiin tällä palstalla.

Jos lyhyen oppimäärän käyneenä tarkoitus on raapia sieltä täältä muutama piste, jotta ehkä olisi mahdollisuus läpäistä koe, niin koe lienee onnistunut.

Matikan lyhyen oppimäärän kanssa kokeella ei abin näkökulmasta kuitenkaan ollut mitään tekemistä. A) Pelkkiä todella laajoja sanallisia tehtäviä, eikä ollenkaan ns. raakoja laskutehtäviä.

B) Puhumattakaan enemmän fysiikan kokeesen soveltuvista tehtävistä.

C) Essee matikan kokeessa? Ei käy järkeen.

Lähettänyt käyttäjä

Arvokas YTL, koe voisi olla monipuolisempi. Missä vektorit,logaritmi,lukujonot siis ihan kunnon matematiikka?
Jos koe olisi monipuolisempaa, voisin saada hyviä pisteitä,kuin kaikista matematiikan kursseista olen saanut hyviä arvosanoja ja pärjään matiikassa ihan hyvin. Epärehellistä, että 1 tai 2 pistettä ei riittää läpi pääsemiseksi,vaikka olen hyvä matematiikassa. Te myös olitte joskus lukiolaisia ja tiedätte, että 1 piste voi pelasta kokeen.
Oli myös outo, että A-osassa eli periaattessa pakollisessa osassa oli todennäköisyys tehtävä,vaikka tilastot ja todennäköisyys-kurssi on lukiossa syventävä eikä ole pakollinen!
Toivon, että pisterajat laskee ja otatte huomioon se,että jos haluatte tehdä erilaisen kokeen eli testata meitä matematiikan esseeilla,MUUTTAKKAA ENSIN OPETUSSUUNITELMAN,että opiskelijat ees tietäisivät mistä on kyse!
Kiitos!

Lähettänyt käyttäjä

En ole pettynyt itseeni, enkä siihen, että laskin kaikki 9 kurssia ja käytin matematiikan yo-kokeeseen valmistumiseen valtavan määrän aikaa, vaivaa ja uhrautumista. Oon niin pettynyt siihen, että onko ylioppilaskirjotukset todella menossa tähän, että itse kiitettävän tason oppilaana ja myös monet ystäväni, jotka ovat opiskelleet niin pitkää matikkaa kuin fysiikkaakin, joutuvat kokemaan yo-kokeet epäoleellisia asioita mittaavana mielipahan lähteenä.
Missä olivat lukujonot ja niiden summat, tilastotiede, lainalaskut, suhde/verranto/mittakaava-laskut, logaritmit, eksponentin tai potenssin ratkaisemiset, erilaiset sin/cos/tan OLEELLISET JA SELKEÄT laskut, jonka kaltaisia olemme tunneilla laskeneet.
Mielestäni yo-kokeen tulee olla haastava, mutta kuitenkin sieltä pitää löytyä peruslaskuja myös heikommillekkin oppilaille, perus suorien yhtälöitä, perus derivointia, kulkukaavioita, tilavuuksia, kulmakertoimia, nollakohtia ja leikkauspisteitä. Haastavuutta saa olla, mutta esim todennäkösyyslaskut, jotka koetaan hyvin haastaviksi, ei kuulu pakolliseen osioon, jossa ei ole valinnanvaraa. Myöskin moni heikompi ei välttämättä saanut yhtään laskua laskettua b1, puhumattakaan b2 osiosta. Yo-kokeessa puolet tehtävistä tulisi olla edes sellaisia jossa on olennaisia ja keskeisiä asioita.
7-vuotiaasta tähän täysikään saakka en ole matematiikan tunneilla vielä yhtäkään esseetä joutunut ennen tämänpäiväistä vääntämään matemaattisista teorioista, saatika luonnon ilmiöistä. Kysymys herää, ovatko nämä YTL:n mielestä oikeasti sitä oleellisia osaamista. Jos on, niin siinä tapauksessa laskemme turhaan 9 kurssia kolme vuotta, turhaan panostamme kunnianhimoisesti yo-kokeisiin tähdäten, jos useiden kurssien keskeiset asiat eivät kuitenkaan siihen kuulu. YTL:n tulee muuttaa myös siinä tapauksessa opetussuunnitelmaa ja kurssien sisältöä, koska tämänpäiväinen koe mittasi asioita, joita ei tunneilla tai kursseilla olla kyllä käyty.
On myös heikkoa, jos täytyy tehdä niin vaikeita kokeita, että tulevaisuudessa L:n ja E:n pisterajat hipoo 30-40 pistettä.
Ps Pitkän matematiikan ja fysiikan opiskelijat ovat ne itselleen valinneet, ei lyhyestä matematiikasta tarvitse väkisin alkaa vääntämään niiden välimuotoa, jotain rakettitiedettä, mekin olemme sen syystä valinneet.

Lähettänyt käyttäjä

Mielestäni lyhyen matikan koe oli vaikeampi kuin pitkän ja alustavasti kirjotan pitkästä M. En usko, että C:tä parempaa olisin tästä kokeesta saaut.

Lähettänyt käyttäjä

Onko toi YSI B tehtävän malliratkasu väärin.?? Ite sain kulmakertoimeks 0,473.. jotain, enkä 0,2375???

Lähettänyt käyttäjä

Hieman ihmetyttää, mitä derivoinnilla tarkoitetaan kyseisessä tehtävässä. Pulssia mitatessa saadaan kuitenkin mittauspisteitä vain tietyin välein, jolloin saatu kuvaaja ei ole jatkuva eikä erityisesti derivoituva. Onkohan pisteistöön sovitettu jonkinlainen käyrä? Tuleeko sovitukseen todella täsmälleen piikki? Kuulostaa epäuskottavalta. Derivaatta tuskin on kätevin tapa löytää minimejä mitatusta aikasarjasta.

Lähettänyt käyttäjä

liian vaikea koe lyhyen matematiikan kokeeksi.
Nyt ne pisterajat vähintään syksyn 2015 mukaiseksi että 7pisteellä tulisi A.
minun lisäksi moni muukin joka osaa matikasta juuri perusasiat pääsisivät ylioppilaiksi eikä jäisi tämän kokeen takia lakki saamatta, joka vastasi enemmänkin pitkän matematiikan koetta. A-osiossa pitäisi ottaa huomioon myös se, etteivät kaikki käy kuin pakolliset matikan kurssit jolloin peruslaskuilla olisi pitänyt pärjätä. Nyt voi sanoa melkein jo hyvästi yo-lakille jos pisterajoja ei nyt lasketa ja paljon. Jos tällöin edes hyvällä tuurilla saisi kompensaatio pisteillä läpi.
Olen todella pettynyt, koska olin harjoitellut paljon viimevuosien kokeita enkä osannut odottaa pitkän matikan tasoista koetta.

Lähettänyt käyttäjä

Käy vain sääliksi meidän opettajaa kun en ole senkään näin vaikeista nähnyt selviävän.=) ...eikä tietääkseni ole opiskellut erikseen biologiaa tai äidinkieltä eli pitäisiköhän sen näiden aineiden opettajien kanssa tää koe tarkistaa:)))

Lähettänyt käyttäjä

Oli kyllä todella pettymys koko koe!Suurimpaa osaa asioista ei oltu aikaisemmin opeteltu ja koe oli muutenkin vanhoihin yo kokeisiin verrattuna aivan erillainen ja vaikeampi. Myöskin sanalliset tehtävät muistuttivat enemmän fysiikkaa kuin sellaista matematiikkaa mitä olemme tunneilla harjoitelleet. Toivottavasti pisterajat laskevat sen verran, että mahdollisuus päästä läpi..

Lähettänyt käyttäjä

A-osa vielä meni, mutta kun katsoin B-osan laskuja niin olin just alkamassa itkemään, kunnes tajusin että olinkin vaan korottamassa viime syksyllä saatua M:ää ja aloin nauraa. Ihan sairas koe, tein kokonaiset 5 tehtävää, en ollut esseen kirjotus tuulella. Miten olin niin tyhmä ja luulin että nää kokeet helpottuis ja että mulla olis mahikset L:ään?? Bilsa ja fyssa ei todellakaan oo mun vahvuuksia, eikä tullut kyllä mieleen kerrata niittenkin kursseja tähän kokeeseen!

Lähettänyt käyttäjä

Miksei täälä oo tykkäysnappia ku on nii monta kommenttia mihin samaistua! Rip lakki :(

Sivut

Abitreenit

 • Navigaatiokuva aineelle Biologia.
  Navigaatiokuva aineelle Biologia. Abitreenit
 • Navigaatiokuva aineelle Elämänkatsomustieto.
  Navigaatiokuva aineelle Elämänkatsomustieto. Abitreenit
 • Navigaatiokuva aineelle Englanti.
  Navigaatiokuva aineelle Englanti. Abitreenit
 • Navigaatiokuva aineelle Espanja.
  Navigaatiokuva aineelle Espanja. Abitreenit
 • Navigaatiokuva aineelle Filosofia.
  Navigaatiokuva aineelle Filosofia. Abitreenit
 • Navigaatiokuva aineelle Fysiikka.
  Navigaatiokuva aineelle Fysiikka. Abitreenit
 • Navigaatiokuva aineelle Historia.
  Navigaatiokuva aineelle Historia. Abitreenit
 • Navigaatiokuva aineelle Italia.
  Navigaatiokuva aineelle Italia. Abitreenit
 • Navigaatiokuva aineelle Kemia.
  Navigaatiokuva aineelle Kemia. Abitreenit
 • Navigaatiokuva aineelle Latina.
  Navigaatiokuva aineelle Latina. Abitreenit
 • Navigaatiokuva aineelle Maantiede.
  Navigaatiokuva aineelle Maantiede. Abitreenit
 • Navigaatiokuva aineelle Matematiikka.
  Navigaatiokuva aineelle Matematiikka. Abitreenit
 • Navigaatiokuva aineelle Portugali.
  Navigaatiokuva aineelle Portugali. Abitreenit
 • Navigaatiokuva aineelle Psykologia.
  Navigaatiokuva aineelle Psykologia. Abitreenit
 • Navigaatiokuva aineelle Ranska.
  Navigaatiokuva aineelle Ranska. Abitreenit
 • Navigaatiokuva aineelle Ruotsi.
  Navigaatiokuva aineelle Ruotsi. Abitreenit
 • Navigaatiokuva aineelle Saame.
  Navigaatiokuva aineelle Saame. Abitreenit
 • Navigaatiokuva aineelle Saksa.
  Navigaatiokuva aineelle Saksa. Abitreenit
 • Navigaatiokuva aineelle Suomi.
  Navigaatiokuva aineelle Suomi. Abitreenit
 • Navigaatiokuva aineelle Terveystieto
  Navigaatiokuva aineelle Terveystieto Abitreenit
 • Navigaatiokuva aineelle Uskonto.
  Navigaatiokuva aineelle Uskonto. Abitreenit
 • Navigaatiokuva aineelle Venäjä.
  Navigaatiokuva aineelle Venäjä. Abitreenit
 • Navigaatiokuva aineelle Yhteiskuntaoppi.
  Navigaatiokuva aineelle Yhteiskuntaoppi. Abitreenit
 • Navigaatiokuva aineelle Äidinkieli.
  Navigaatiokuva aineelle Äidinkieli. Abitreenit
abitreenien etusivulle kuva toimituksesta josta linkki meistä sivulle
abitreenien etusivulle kuva toimituksesta josta linkki meistä sivulle abitreenit
 • lähetyskuva abitreenien reaali 2 lähetykseen, kevät 2017

  Abitreenien lähetys: Reaali II, kevät 2017

  Perjantaina 24.3.2017 käytiin läpi terveystiedon, maantieteen ja kemian yo-kokeet. Ylioppilastutkintolautakunnan asiantuntijat vastasivat abien kysymyksiin kokeista. Studiossa myös kyseisten aineiden opettajia ja kirjoittajia.

 • lähetyskuva abitreenien matematiikan lähetykseen, kevät 2017

  Abitreenien lähetys: Matematiikka, kevät 2017

  Keskiviikkona 22.3.2017 käytiin läpi lyhyen ja pitkän matematiikan yo-kokeet. Ylioppilastutkintolautakunnan asiantuntijat vastasivat abien kysymyksiin kokeista. Studiossa myös lukion opettaja ja matematiikan kirjoittajia.

 • lähetyskuva abitreenien ruotsin lähetykseen, kevät 2017

  Abitreenien lähetys: Ruotsi, kevät 2017

  Maanantaina 20.3.2017 käytiin läpi keskipitkän ja pitkän ruotsin yo-kokeet. Ylioppilastutkintolautakunnan asiantuntijat vastasivat abien kysymyksiin kokeista. Studiossa myös lukion opettaja ja ruotsin kirjoittajia.

 • lähetyskuva kevään 2017 englannin lähetykseen, ennakko ja jälki

  Abitreenien lähetys: Englanti, kevät 2017

  Perjantaina 17.3.2017 käytiin läpi pitkän englannin yo-koe. Ylioppilastutkintolautakunnan asiantuntijat vastasivat abien kysymyksiin kokeesta. Studiossa myös lukion opettaja ja kokeen kirjoittanut abi. Tallenne tulossa illan aikana!

Uusimmat sisällöt - Abitreenit