SM-liiga |

Ässien sankariluotsi: "Pori tarvitsi tätä!"

Karri Kivi on kirjoittanut koko hullun vuotensa muistiin. Pitkä aika Porissa päättyi mestaruusjuhliin.

Karri Kivi kultatuolissa.
Kuva: Tomi Hänninen

Ässien päävalmentajan Karri Kiven oli SM-liigan kuudennen loppuottelun jälkeen vaikeaa kuvailla tunnetilaansa. Kiven ja Ässien tie jääkiekon Suomen mestariksi ei ollut todellakaan helppo, joten SM-kulta maistui erityisen maukkaalta.

- Aika makeeta. Täytyy sanoa, että nämä ovat harvinaisia hetkiä. Tässä on enemmän hämillään kuin mitenkään muuten, Kivi summasi tuntemuksiaan Yle Puheella.

- Tämän ymmärtää varmasti vasta jälkikäteen. Kun näkee kaupungin touhut, niin sen ymmärtää paremmin. Olen itse ollut Porissa pitkään, niin onhan tämä hieno juttu, kultaluotsi jatkoi.

Ässät oli SM-liigan pohjamudissa vielä vuoden alussa, mutta taisteli runkosarjan ennätyksellisen voittoputkensa myötä takaisin mestaruustaistoon.

- Kävikö silloin mielessä? Ei käynyt. Tämä kausi on ollut vapusta vappuun täynnä tarinaa. Ei sitä voi tiivistää. Olen pannut kaiken ylös, joten niitä voi joskus maistella, Kivi kertoi.

Porin kiekkobuumi räjähti käsiin keskiviikkona hieman ennen kello yhdeksään, kun Isomäen jäähallin summeri soi viimeisen kerran tällä kaudella. Kivi kiittelikin porilaisten tuesta rankan kevään aikana.

- Tämä ei ole pelkästään Ässien juttu, vaan koko Porin. Tämä on iso asia meille. Jos jokin kaupunki tätä tarvitsi, niin Pori. Tästä mestaruudesta nautitaan.

Kivi kohtasi "porilaisen hulluuden" jo pelaajaurallaan patapaidassa.

- Muistan kun ensimmäisen kerran tulin Ässiin ja pelasin, niin voitimme Lukon 8-0. Silloin jengi poltti keskustassa Lukon lippua. Onhan tämä hullua menoa, Kivi muisteli.

Kommentoi aihetta (9 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

 • A-P

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Metsolan piikkiin voi laittaa kolmannen maalin minäkin oisin torjunut Sen! Mutta muuten Metsola pelasi loistavasti:)

 • Ipa

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kerran viä: Ilveksen miehiä!

 • Aina Ässät

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  On se kumma ettei Porin liike-elämästä löydy rahoittajia kunnollisen hallin hankkimiseen. Kyllä tämän tasoisella juniori -ja ammatilaisurheilun paikkakunnalla pitäisi olla vähintään yhtä iso halli kuin turussa. Porin kulttuurielämäkin tarvitsee kunnollista areenaa.

 • Judge

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Onpa kauniiksi käännetty se tosi asia että Ässä johto ei luottanut Kiveen ja jätti miehen jo vuoden vaihteessa työttömäksi.Todella nolo temppu kesken kauden, ja nyt mies vetäämestariksi ässät. Kivi on liian hieno mies ässien organisaatioon.En tiedä nolompaa juttua. Jättää törkeen varjon ässien mestaruuteen.Ensi kaudella ei Virran johdolla tule kuin rupia sinne itseensä.Suodaan tämä satakuntaan nyt mutta jatkossa menee se 35 vuotta.Niin surkea on muu organisaatio.

  • Ex-porilainen

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Komppaan täydestä sydämestä Judgea. Ässien aikainen päätös vaihtaa valmentaja kuvaa täydellisesti kyseisen organisaation sekaannusta ja linjattomuutta. KIven suorituksen arvoa nostaa vielä se, että joukkue on loppujen lopuksi Raantaa lukuun ottamatta täynnä työmiehiä ilman oikeita isoja tähtiä kun Dixonkin pakeni maasta.

   Ensi vuonna Virta lienee ensimmäinen valmentaja, joka saa kenkää...

 • Kassu

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Jotain sairasta Porissa on jos legenda Vp Ketola on hallista pois 10 vuotta.

  Harmi että seuran johto on amatöörimäistä vuodesta toiseen.Heikkilän jälkeen todellinen seurajohtaja on puuttunut.Kivi on kumman lojaali seuralle.Olisi hyvä paikka kuitata vähän.

  • Ex-porilainen

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Kiven kanssa joskus nahistelleena sanoisin, että hän on liian fiksu kaveri sortumaan kuittailuun. Kivi voi kulkea loppuelämänsä pää pystyssä Porissa. Samaa ei voi sanoa muusta seurajohdosta...

Tuoreimmat aiheesta: SM-liiga

Urheilun pääuutiset

Jääkiekko

Mikko Koivu, Mikael Granlund ja Ville Pokka MM-kisoihin!

Mikael Granlund tuulettaa

Jääkiekko

EHT, MOSKOVA

Venäjä - Suomi 1-3 (1-1, 0-2, 0-0)

1-0 Voinov (Plotnikov,Kalinin)
1-1 Komarov (Granlund,Rantanen)
1-2 Aho (Ahonen)
1-3 Pulkkinen (Ahonen)

Jäähyt: RUS 4x2 min, FIN 5x2 min

Maalivahdit:
Semjon Varlamov RUS 10+ 9 + 6=25
Mikko Koskinen     FIN   9+11 + 8=28

Joukkueet kohtaavat uudelleen lauantaina. TV2 näyttää ottelun alkaen klo 16.40

Tampere

"Käsittämätön fiilis, ihan uskomaton " – Näin Tampere juhli Tapparan mestaruutta

Tapparan mestaruusjuhla Tampereen Keskustorilla

Suosittelemme

Urheilun tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä