Kotimaa |

BUK M1 -ilmatorjuntajärjestelmä löytyy edelleen myös Suomesta – video

Itä-Ukrainassa alasammuttu malesialaiskone tuhottiin ilmeisesti venäläisvalmisteisella BUK-ilmatorjuntaohjuksella. Järjestelmän eri versioita on edelleen käytössä Suomessakin.

Video: BUK M1 -ilmatorjuntaohjusjärjestelmä esitteillä Puolustusvoimien Kansainvälisen Keskuksen alueella Tuusulassa 23. heinäkuuta 2014.
06:15
Itä-Ukrainassa alasammuttu malesialaiskone tuhottiin ilmeisesti venäläisvalmisteisella BUK-ilmatorjuntaohjuksella. Järjestelmän eri versioita on edelleen käytössä Suomessakin. Video: Yle

Ilmatorjuntaohjusjärjestelmä BUK M1 tuli käyttöön Neuvostoliitossa vuonna 1990. Suomeen kalusto tuli vuonna 1996. Norjalais-amerikkalainen NASAMS 2 -järjestelmä korvaa BUK M1 -järjestelmän Suomessa lähiaikoina.

Kapteeni Timo Tolkki Helsingin ilmatorjuntarykmentistä kertoo, millainen järjestelmä BUK M1 on. 

Tuoreimmat aiheesta: Kotimaa

Pääuutiset

Eduskuntavaalit 2015

Ylen vaaliennuste: SDP ja kokoomus tasoissa kakkosina

Video: Timo Soini, Alexander Stubb, Antti Rinne ja Juha Sipilä Pikkuparlamentin tulosillassa.
13:44

Tapahtumat hetki hetkeltä

Kello 22.01

Kaikki puheenjohtajat ovat onnitelleet keskustan Juha Sipilää hyvästä tuloksesta. Ylen politiikan erikoistoimittaja Pekka Ervasti muistutti kuitenkin, että Sipilän tilanne ei käy kateeksi, kun tästä lähdetään hallitusta rakentamaan.

Kello 22.00

Kaikki ministerinä nyt olevat näyttävät saavan paikan uuteen eduskuntaan. Erityisen kovan potin on saamassa uutena ehdokkaana RKP:n puheenjohtaja Carl Haglund.

Kello 21.56

Keskustan konkariedustaja Paavo Väyrynen on menossa kirkkaasti taas jakaranda-tuolin ääreen eduskuntaan. Nykyinen euroedustaja on ilmoittanut, että hän jatkaa Brysselissä, mikäli ei saa paikkaa ministerinä uudessa hallituksessa. – Valtioneuvosto on se, missä politiikkaa tehdään, Väyrynen totesi Ylen haastattelussa.

Lue lisää

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä