Häme

Kuuntele radiota +

Aiemmat

Pöllö Evon vanhassa metsässä

Kurkikuiskaaja: "Meillä jos kenellä olisi varaa suojella luontoamme"

Luontoharrastaja ja -yrittäjä Jouko Alhainen tunnetaan kurkiasiantuntijana ja "kurkikuiskaajana". Miksi kurki? Kurki on kosteikkojen laji, ja kosteikkojen suojelun onnistuessa kurki kuten moni muukin laji voi hyvin ja menestyy. Luonto on rikas mosaiikki, jossa pienetkin osat vaikuttavat kokonaisuuteen. Pitkän linjan luontoveteraani muistuttaa, että kannamme maailmanlaajuista vastuuta luonnon monimuotoisuudesta. Samalla meillä on varaa ja mahdollisuus suojella oma luontomme.

Audio: Kuolleita kaloja Arolammilla heinäkussa 2010
Audio

Vantaanjoki kärsii nyt runsaasta kuormituksesta - happiongelmiakin pelätään

Vantaanjoen ravinnekuormitus on tällä hetkellä huolestuttavan suuri. Vesiasiantuntijat pelkäävät myös happiongelmia. Joessa on ollut heinäkuussa runsaasti ravinteita, etenkin liukoista fosfaattia. Sen seurauksena joen alajuoksulla on havaittu poikkeuksellisia sinilevälauttoja. Jokeen kohdistuneen kuormituksen syy on arvoitus, mutta epäilykset kohdistuvat remontissa olevaan Riihimäen jätevedenpuhdistamoon.

Video: Ahveniston moottorirata
02:16

Hämeenlinna saamassa F4 -osakilpailun – Mika Salo: "Meidän puolelta kaikki on selvää"

Ahveniston moottoriradalla saatetaan ensi vuonna ajaa F4 -osakilpailu. Venäläismiljardööri Boris Rotenberg perustaa ensimmäisen kansainvälisen F4 -moottoriurheilusarjan. Sen osakilpailut ajetaan Venäjällä ja Virossa sekä todennäköisesti Suomessa. Ahveniston lisäksi kilpaa ajettaisiin myös Alastarossa. Radat tarvitsevat vielä hyväksynnän kansainvälisen autourheiluliiton (FIA) vaatimusten täyttämisestä, kertoo Rotenbergin moottoriurheiluasioita hoitava Mika Salo.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä