Häme

Kuuntele radiota +
Seuraava ohjelma:

Tuoreimmat

Kaksi miestä seisoo vanhassa salissa.

Nikkasen veljesten kuutamourakka sulki kadunkin – yösoittoa kahvin ja pikaruoan voimalla Sibeliuksen syntymäkodissa

Hämeenlinnalaissyntyinen pianisti Tuomas Nikkanen on veljensä Milko Nikkasen kanssa äänittänyt tulevalle levylle Sibeliuksen musiikkia kolmena yönä vappuviikolla. Äänitysolosuhteiden parantamiseksi liikenne viereisellä Hallituskadulla keskeytettiin öiden ajaksi. Vappuaaton vastaisena yönä kadun sulkeminen unohtui ja nauhoituksiin tuli yllättävää lisähaastetta.

Seija Korpitypäs näyttää pysäköinninvalvontalaitetta

Parkkipirkko tietää metkusi ja on kuullut jo kaikki selitykset – näin vältyt sakkolapulta

Pysäköinnintarkastajilla riittää töitä, koska autoilijoiden parkkitöppäykset ja suoranaiset huijausyritykset ovat ehtymätön luonnonvara. Esimerkiksi Riihimäellä ei ole yhtään maksullista parkkipaikkaa, mutta parkkikiekkojen kanssa kikkailijoita riittää. Kokenut lappuliisa tietää, että kiekon aikaa siirretään, käydään "vain ihan pikapikaa" asioilla ja jopa invakortteja kopioidaan.

Työntekijöitä avokonttorissa.

Avokonttorin ärtynyt ja tyly työkaveri saattaakin kärsiä melusta – tutkija muistuttaa yhteisistä pelisäännöistä

Avokonttoreissa työskentelevät tunnistavat tutun ongelman: pitäisi soittaa luottamuksellinen työpuhelu, mutta ympärillä on liikaa kuuntelevia korvia. Tai työkaveri saattaa tulla notkumaan sermille juuri, kun yrität keskittyä. Eniten häiritsee puhe: pelkkä toisten käymien keskustelujen kuuleminenkin haittaa työntekoa. Kansainvälisenä melutietoisuuden päivänä kannattaakin pohtia omaa äänenkäyttöään maisemakonttorissa.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä