Kotimaa |

Homoliittojen käsittely eduskunnassa jatkuu – lakivaliokunnalta yksimielinen päätös

Kansanedustajat kertovat Twitterissä, että eduskunnan lakivaliokunta päätti yksimielisesti ottaa lakialoitteen käsittelyyn.

Eduskunnan lakivaliokunta päätti yksimielisesti ottaa sukupuolineutraalia avioliittolakia koskevan aloitteen käsittelyyn, kertovat valiokunnan jäsenet Twitterissä.

Muun muassa kansanedustaja Jaana Pelkonen (kok.) ja Mikael Jungner (sd.) twiittaavat, että kansalaisaloitteesta järjestetään julkinen kuuleminen torstaina 13. maaliskuuta.

Lakivaliokuntaan aloite lähetettiin viikko sitten torstaina järjestetyn eduskunnan lähetekeskustelun jälkeen.

Edellisen kerran aloite sukupuolineutraalista avioliittolaista oli eduskunnassa vuosi sitten. Silloin eduskunta ei ottanut aloitetta käsittelyyn, koska lakivaliokunta torppasi aloitteen äänin 8–9.

Tuoreimmat aiheesta: Kotimaa

Pääuutiset

Kotimaa

Hurja ennuste F-Securen Hyppöseltä: Tekoäly tekee ohjelmoijista työttömiä

Mikko Hyppönen.

Tekoäly on mullistanut työnteon tietoturvayhtiö F-Securella. Kaksitoista vuotta kehitetty tekoäly seuloo väsymättä haittaohjelmia. Ihmiset voivat keskittyä vaikeimpiin tehtäviin. Tutkimusjohtaja Mikko Hyppönen uskoo, että vielä suurempi mullistus nähdään pian, kun tietokoneet alkavat kirjoittaa virheetöntä ohjelmakoodia. Yle tutustui tekoälyn käyttöön haittaohjelmien metsästyksessä, robotiikassa ja puheentunnistuksessa.

USA:n vaalit

Loka on lentänyt aina Yhdysvaltain presidentinvaaleissa – miksi demokraatit ovat aaseja ja republikaanit norsuja?

Yhdysvaltain presidentinvaaleissa on alkamassa loppukiri, kun demokraatit nimeävät Hillary Clintonin ehdokkaakseen maanantaina alkavassa puoluekokouksessa. Naapurileirissä on jo aloitettu kiivas lokakampanja häntä vastaan, ja myös republikaanien Donald Trump saa oman osansa. Lähes 200 vuotta sitten erästä ehdokasta haukuttiin aasiksi. Siitä syntyi demokraattien logo.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä