Kotimaa |

Homoliittojen käsittely eduskunnassa jatkuu – lakivaliokunnalta yksimielinen päätös

Kansanedustajat kertovat Twitterissä, että eduskunnan lakivaliokunta päätti yksimielisesti ottaa lakialoitteen käsittelyyn.

Eduskunnan lakivaliokunta päätti yksimielisesti ottaa sukupuolineutraalia avioliittolakia koskevan aloitteen käsittelyyn, kertovat valiokunnan jäsenet Twitterissä.

Muun muassa kansanedustaja Jaana Pelkonen (kok.) ja Mikael Jungner (sd.) twiittaavat, että kansalaisaloitteesta järjestetään julkinen kuuleminen torstaina 13. maaliskuuta.

Lakivaliokuntaan aloite lähetettiin viikko sitten torstaina järjestetyn eduskunnan lähetekeskustelun jälkeen.

Edellisen kerran aloite sukupuolineutraalista avioliittolaista oli eduskunnassa vuosi sitten. Silloin eduskunta ei ottanut aloitetta käsittelyyn, koska lakivaliokunta torppasi aloitteen äänin 8–9.

Tuoreimmat aiheesta: Kotimaa

Pääuutiset

Kotimaa 0

Onko naapurisi hyvätuloisempi ja paremmin koulutettu kuin sinä? Tarkista tulokoneesta

Suomen hyvätuloisimmilla postinumeroalueilla asuu kaikkein koulutetuinta väkeä, selviää Ylen tulokoneesta. Suomessa on myös kymmeniä alueita, joilla ei asu yhtään maisteria saati tohtoria. Koneeseen on koottu jokaisen Suomen postinumeroalueen asukkaiden tulotiedot sekä koulutustiedot. Koneen avulla voit myös tarkastella, minkä verran asuinalueellasi asuu esimerkiksi työttömiä, opiskelijoita, työssäkäyviä tai eläkeläisiä.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä