Osallistu

Ilkka Kanervan lahjustuomio kaatui - mitä ajattelet?

Kansanedustaja Ilkka Kanervan (kok.) käräjäoikeudessa saama lahjusrikostuomio on kaatunut hovioikeudessa. Helsingin hovioikeus hylkäsi Kanervan saaman syytteen törkeästä lahjuksen ottamisesta. Hovioikeus on siis tyystin eri linjoilla kuin käräjäoikeus. Yllättikö sinut se, että käräjäoikeus ja hovioikeus olivat asiasta näin eri mieltä?

Ilkka Kanerva eduskunnan täysistunnossa.
Ilkka Kanerva eduskunnan täysistunnossa Helsingissä 26. kesäkuuta. Kuva: Trond H. Trosdahl / Lehtikuva

Ilkka Kanervaa koskevassa lahjusjutussa on kyse Kanervan 60-vuotisjuhlien sponsoroinnista vuonna 2008 ja Kanervan saamasta vaalituesta eduskuntavaaleissa 2007.

Käräjäoikeus katsoi runsas vuosi sitten, että Kanervan liikemiehiltä saamat kymmenien tuhansien eurojen etuudet ovat olleet omiaan vaikuttamaan hänen toimintaansa Varsinais-Suomen liiton hallituksen puheenjohtajana. Maakuntahallitus päättää muun muassa uusien kauppakeskusten sijainnista.

Nyt hovioikeus on siis tyystin eri linjoilla kuin käräjäoikeus. Hovioikeuden mielestä näyttöä lahjonnasta ei ole.

Kommentoi aihetta (254 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

 • Surunpäivä

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Ei korppi korpin silmää noki!

  • st

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Ei, mutta tietämättömät hirttävät pohtimatta.

   Nyt toki odotetaan, hakeeko syyttäjä valituslupaa korkeimmasta oikeudesta.

  • Oikeuslaitos ja peruukit

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Eipä yllätä milään lailla suomalainen oikeuslaitos. Minä tässä olen parikertaa joutunut oikeuteen, kun olen sanonnut suoraan asioita ex-peto kumppanilleni. No kerran ilmaisin kantani oikeussa, mitenkä olen veronmaksajana näiden oikeudentuomareiden monivuotisen opiskelun omalta osaltani kustantanut ja siihen vielä päälle et muistakaa tervehtiä oikeuslaitoksen siivoojia, että myös hekin omalta osaltaan maksavat näitä oikeusoppineiden opiskeluja ja eivät siivoojatkaan ihmeisiin pysty, eli kaikkea paskaa poistamaan oikeustaloilta. No suomalainen duunari maksoi oikeuden halventamisesta 500 sakkoa , mutta ei haittaa. Pääsinpä totuuden kertomaan näille ja vielä ehdotin et alkaisivat käyttämään peruukkeja aatelisaikojen tapaan. Oikeuslaitoksen taso on tullut henkilökohtaisesti nähtyä, eipä paljon tarvitse tasoa miettiä, kun tapaus Aueri tulee esille.

  • Kesän lapsi

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Kyllä Hyvä Veli -järjestelmä pelaa suomenmaassa! Ei korppi korpin silmää! Herrat ja Narrit ymmärtää toisiansa!

  • Hyväveli veli hei, veli veli..

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Ei noki korppi toista ei!

   Jo muutaman päivän sisällä toinen Kokoomuslaisen hyväveli tapaus. Kataisen periaatteet hyväksyttiin peräti eduskunnassa. KHänenkin tapaus on kuitenkin niin kinkkinen että lopullisesti asiaa ei ole haudattu sillä tuomaria pitää siinäkin asiassa vielä kuulla ja eduskunnan päätöksestä huolimatta tämäkään asia ei siis ole loppuun käsitelty!

   Vaikuttaakin lähes siltä että Suomen oikeuslaitoksesta on tullut niin demokraattinen ja tasa-arvoinen että kaikki rikkeet ja "epähuomiossa" väärin perustein tehdyt sopimukset ja kaupat pitää kaikille oikeiden puolueiden herroille sallia?

  • Siirakki

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Suomalaisen oikeuden käynnin farssi,turhaa rahan haaskausta koko herrojen oikeuden käynnit,pitäisi jo tutkinnassa tehdä syyttämättä jättämispäätös,mediasirkusta ja taas köyhä kansa maksaa,no, korotetaan veroja taaaaaaas;KYLLÄ SE SIITÄ!

  • Tobbe

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Ei mennyt niinkuin piti. Tämän tuomion täytyy olla vitsi. Ajatellaanpa, että Kanervan tuomio, että hänet vapautettiin kaikista syytteistä, niin johti siihen, että samalla piti vapauttaa nämä kolme konkaria Ylisaunamäki, Merisalo ja Sukari, koska muutenhan tuomio olisi ollut hurjan tuntuinen, että lahjojat tuomitaan, mutta lahjonnan saaja ei. Suomi ei ole oikeusvaltio. Köyhät pannaan kyykkyyn ja rikkaat rulettaa ihan eri tasolla jopa oikeuden jakamisen suhteen. Milloin me saamme nähdä sen päivän, että kaikki ihmiset ovat tasa-arvoisia oikeuden edessä?

  • Tavis

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Kyllä politiikka on sen verran kallista touhua että olisi se kumma ettei sitä nyt jollaintavalla saisi rahoittaa. Eduskuntavaalikampanjakin maksaa monelle sisäänpäässeelle kymmeniätuhansia, ei se ilmaista ole!

  • Työttömänä taas

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Lahjonta on siis Suomessa laillista.

   Lahjokaa joku minuakin, please. Vähän edes.

  • Kiitos velikulta

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Tamä on jatkoa "Himatuikkukohulle". Kataisen ketunhäntä heilahti. Kansatahto kaatui ja kirosaanat raikkui. HYVÄ VELI, HYVÄ VELI, HEI HEI !

  • Rasvattu

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Hyvä veli-verkosto toimii Suomessa kuin rasvattu, siitä vois Kokoomuksen veljespuoluekin Venäjällä olla kateellinen. Kohta tulee Suomeen tämä länsimainen loistava lainkäytön periaate: syytesuoja. Päädymme Italian ja USA:n tasolle lainkäytössä. Kaikki oikeustapaukset, joiden teksteissä esiintyy kirjainyhdistelmiä eu, usa, cia, cosa, nostra tai nato saavat automaattisesti syytesuojan kuten myös jos syytetyn vuositulot ylittävät 100000 € tai syytetty on listinyt kunniakkaan määrän väärin ajattelevia.

  • Vähiten korruptoitunut maa

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Jostain syystä meidän herrat töpeksii, mutta todetaan aina syyttömäksi. On sattunut joku sekaannus tai saavutettu hyöty on vähäinen, tavallinen kansalainen lähtisi linnaan.

  • jussi

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Toimitusjohtajilta pitäisi kieltää politiikka. Politiikka on kielletty sotilailtakin, eli ei olisi ensimmäinen kerta kun jotkut ihmiset suljetaan ulos politiikasta.

   Toimitusjohtajat ovat Suomi-organisaation keskijohtoa, mutta he ymmärtämättömyyttään haluavat vaikuttaa Suomi-organisaation ylimpään johtoon, toimitusjohtajat haluavat että ylimmässä johdossa toimittaisiin keskijohdon näkemyksillä.

   Toimitusjohtaja ei ole tyhmä, vaan hän on ihminen, minäkin teen vastaavia virheitä päivittäin. Ei ihminen voi toimia organisaatiossa tehokkaasti jos hän on kahdella organisaatiotasolla samaan aikaan, hänen pitää valita tasoista toinen.

  • hyvä-veli-teatteria

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Mielenkiintoista... kuinka kauan tätä naurettavaa hyvä-veli-teatteria jaksetaan täällä suomessa katsella? Ja maksella?

  • Politiikka

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Valtakunnan syttäjälaitoksen ei olisi alunperinkään pitänyt lähteä ajamaan oikeudessa poliittisluonteista juttua kun syyteharkinta osoitti ettei todisteita rikollisesta toiminnasta ollut olemassa. Tällainen osoittaa eräänlaista "kiilusilmäisyyttä" syyttäjälaitokselta. Ilmeisesti haluttiin vain saattaa poliittinen henkilö epäilyksenalaiseksi yleisön silmissä. Ja tämä näyttäisi tapahtuvan kustannuksista piittaamatta. Valtakunnan syyttäjälaitoksen ei pitäisi sekaantua politiikkaan. Käräjäoikeuden päätös oli summittainen äänestystuomio 2-1 ja hovioikeus aivan oikein näytön puutteessa antoi vapauttavan tuomion. Valituslupa korkeimmalta oikeudelta jatkaisi tätä oikeusfarssia mutta tulee veronmaksajille entistä kalliimmaksi.

  • Ihmettelevä !!!!

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Niinhän se meni kuin odottaa sopii !!! Kokoomus herrat saa kaiken anteeksi !!!

   Aika suurista summista kysymys !!! Tämähän tarkoittaa sitä ettei korppi korpin silmää puhkaise !!!!!

   Jos tämä menee näin , niin sehän tarkoittaa sitä , että nyt vain suuria juhlia järjestämään ennen vaaleja ja lahjoitukset on hyväksyttäviä !!!!!!

   Tasapuolisuus tai oikeastaan oikeus ja kohtuus ei nyt toteudu !!!! jos ajatellaan minkälaisia oikeustaisteluita on käyty jopa pienemmistä summista !!! ja tuomittu väärinkäytökseksi !!!

   Suomessa on kyllä tänään yksinvaltius järjestelmä (ja sanelupolitiikka) sellainen jota ei olla ennen koettu !!!ja vieläpä oikeiston johdolla !!!

  • LAKI ON NIIN KUIN SE LUETAAN

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Kun oikeusasteet päätyvät täysin päinvastaisiin ratkaisuihin, ei voi muuta todeta kuin että laki on niinkuin se luetaan.

   Olisi illuusio odottaa, että maassa, jossa ei ole oikeusoppineita eikä oikeuslaitosta, jaettasiin oikeutta. Mutta kun meillä on lainoppineita ja lainlukulautakuntia, voisi odottaa lakia luettavan eri asteisisa lailukulautakunnissa samoin ja päätöksen muuttuvan vain jos muutos perustuisi asiassa esiin tulleeseen uuteen asiatietoon. Luottamus lainlukulautakuntiin sai taas aimo kolauksen.

  • merikapteeni

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Kaipa koko ruljanssi kertoo vain siitä, että suomalainen yhteiskunta ja Suomi on jakaantunut kahtia. Se kehitys alkoi vissiin siinä 1990-luvulla ja on vain kiihtynyt. Ja kai nk. paremmat ihmiset eli etuoikeutetut ovat vain halunneet niin. Ns. N-liiton romahtaminen aukaisi vissiin salpoja ihmisten nurjalle suhtautumiselle mm. tasa-arvoon ja sosiaalipolitiikkaan yleensä.

   Nimittäin; ns. tavallisen kansan tasolla kyse oli tietysti lahjuksesta. Vaan summa kun näyttää niin kovin erilaiselta arvioijasta riippuen ja riippuu tietusti katsojastaan. Varakkaalle kansanosalle taas kyse ei vissiin ole ollut kummoisestakaan menoerästä, jonka voinee ohittaa olankohautuksella, eikä mitäán tuomioita kaipaile. Small potatoes!

 • Hope

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Ei mitään uutta, raha ratkaisee meilläkin aina ja kaikessa.

  • st

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Tai sitten rehellinen laintulkinta ilman tarkoitushakuisuutta. Tässä on nyt käynyt niin, että hovioikeus on ylempänä oikeusasteen kumonnut käräjäoikeuden ratkaisun. Jurppi varmasti Kanervan vihaajia - heillehän on tilanteesta ja todisteista riippumatta selvää, että mies on mätä - mutta tämä on hovioikeuden rooli: tarkistaa ja tarvittaessa korjata käräjäoikeuden ratkaisut. Valituslupaa voi toki edelleen hakea KKO:sta.

  • Täti Hesasta

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Jos pysyttäisiin asiassa. Eihän virkamies saa ottaa edes lounasta vastaan, kun se on lahjus. Miten tällainen kymmenien tuhansien ellei satojen tuhansien kestitys ei ole sitä? En ymmärrä. Että ei voi olla ajattelematta sitä, kuinka hyviä veljiä siellä oikeuslaitoksessa istuukaan. Ei vain voi muuta ajatella. Mutta eihän se niitä kiinnosta, mitä me täällä ajattelemme.

  • Maanmittamies

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Ihan joka tuomiossa voi tietysti miettiä tuomion antajan motiivia. Onko halunnut nähdä asian vain yhdeltä kannalta, vai osaako lukea lakia ja verrata esitettyjä seikkoja lakiin, täyttyykö rikos ja jos niin miltä osin. Lain tulkitsijatkin ovat vain ihmisiä ja käräjäoikeudessa juttuja riittää - jo siitäkin syystä että nykyään halutaan moni asia mittauttaa rikosoikeudellisella asteella vaikka ehkä muukin riittäisi..

   Minkä verran kanervaa on pidetty roistona jonkinasteisen moraalin perusteella..sitä kukin miettiköön itsekseen. Onneksi on nämä valitusoikeudet, ettei suorilta kukaan saa ainakaan väärää tuomiota.

  • Totuus

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   tulee esille viimekädessä kun herrat joutuvat, Luojan eteen, jossa Hän ilmoittaa, mitä ovat tehneet, itsekukin. Jumala katsoo myös ns.tuomarien tekemiset ja kytkökset, lainlaatioita, motiivit, miten on väännetty rikoksen tekijöitä suosivaksi. Silloin hymyt hyytyvät, jos jatkavat samaan mallin!

  • 69v

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Hovioikeus tarttes laittaa syytteeseen lahjonnasta.minullakin on pyöreät vuodet tänävuonna,kukahan auttas eläkeläistä?

 • Kivet maahan

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Meniköhän kivenviskojilta nyt mieli apeaksi ja rasvatut hirttköydet hukkaan kun epäilty onkin syytön? Nyt meni hyvät "hirttäjäiset" kansalta sivu suun, kun ei ehditty syytöntä ajoissa lynkata.

  • Totuuden äärellä

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Ei ole syytön, jos yksi tuomioistuin toteaa syylliseksi ja toinen 1-2-äänestyksellä syyttömäksi. Vahva epäilys edelleenkin on, sekä lahjusveikkoja että Huvioikeutta kohtaan.

  • Jussi

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Eikös se ole niin, että jos joku on kuuluisa tai varakas, hän on automaattisesti syyllinen. Ei siinä oikeuslaitosta tarvita, iltapäivälehdet hoitaa tuomion.

  • Prosessi jatkukoon

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Jaa, että oikein Raamatun retoriikkalla tilitetään suuren marttyyrin kohtaloa. Huomaa kuitenkin, että äännestyksessä oli mukana myös yksi "väärämielinen" tuomari, joten asiassa ei ole kiistatonta näyttöä.

  • Omilla aivoillaan

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Tämä Kanervahan on todella esimerkillinen kunniallinen kansalainen ja vielä turkulaisen koulukunnan kasvatti, missä kaikki tehty aina ja iänkaikkisesti kunniallisesti. Onneksi on maalaisjärki joillakin ihmisillä, jotka ajattelevat omilla aivoillaan.

  • Bilderberg

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Syyttömyyttä eivät nuo pelurit, ole nähneetkään. Täysin väärä päätös. Hovioikeus elää talousrikollisten ehdoilla.

  • Oikeudentunto

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Ihmetyttää kovasti hovioikeuden päätös. Syyttömäksi julistaminen saa kaverukset näyttämään huolettomilta ja harmittomilta veikkosilta, mitä he todellisuudessa eivät ole vaan kylmänlaskelmoivia liikemiehiä. Päätös saa suuren joukon "mafiosoja" höllentämään omaa hirttosolmiotaan hetkeksi kunnes KO sen taas kiristää.

  • alempi oikeus äänesti

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Aänestystulos 1-2Kanervaa vastaan syntyi käräjäoikeudessa. Hovi oli yksimielinen

  • Entäs ne AY vaalituet

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Niin jos Kanerva on syyllinen niin sillä logiikalla myös syyllisiä iso joukko SDP:n ja vasureiden politikkoja jotka on ottanut vuosikymmeniä suuria summia lahjuksia = vaalitukea AY- kartellilta...

  • sama laki erilaiset tulkinnat

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Syytön ja syytön...voi olla moraalisesti syyllinen vaikkei lakiteknisesti sitten olisikaan. Mutta turha tässä on vielä pullistella, sillä eiköhän juttu etene vielä korkeinpaan oikeuteen.

   Sen nyt yleisestikin on oppinut suomalaisesta oikeuskäytännöstä vuosien saatossa, että kannattaa aina valittaa ylempään oikeusasteiseen (ja varsinkin jos valtio kustantaa kulut) tai jos kuuluu arvostettuihin klubeihin ja yhteisöihin, sillä käräjäoikeuksissa tuntuu työskentelevän varsin taitamatonta ja asioita syvällisemmin ymmärtämättömiä tyyppejä ja sieltä tulevat tuomiot ovat niin syvältä.

  • tasapuolisuutta

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Nyt samalla innolla ja vuosikausiksi tutkimaan AY vaalitukia. Penkomista riittää.

  • ajojahti

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Kivet maahan puhuu asiaa. Hirttäjäiset meni sivu suun. Pettymys näkyy ja kuuluu. Mutta ehkä medialla ja muilla kivenheittäjillä on hyvä mieli siitä, että kaikkensa tekivät! Ihan maaliin asti ei riittänyt. Oikeus vihdoin toteutui.

  • Kauan elämää katsellut

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Olen samaa mieltä. Surettaa ihmisten ilkeys ja pahansuopuus. Ei kannata kadehtia Kanervaa, olkaamme iloisia hänen puolestaan.Toivon, että oikeusprosessi loppuu tähän. Maailmassa in isompiakin asioita pohdittavana.

 • mökin mummo

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Maksoiko Kanerva saamistaan rahoista veroa? Jos tavallinen tallaaja saa tuollaisen summan rahaa lahjoituksena niin valtio vie puolet veroina. Miten mahtaa olla Kanervan kohdalla?

  • macone

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Et sinäkään maksa veroa, jos saat takautuvasti KELAlta esimerkiksi lääkekorvauksia. Kyse on tässäkin korvauksista, ei tulosta.

  • Lahja ei ole korvaus

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Aika kaukaa haettua rinnastaa lakisääteisiä parin euron Kelakorvauksia ja bisnesmiesten antamia kymmenien tuhansien lahjoja kemujen järjestämiseen. Lahja, käytetään se mihin hyvänsä, ei ole lakisääteinen kansalaiselle kuuluva korvaus. Vaan lahja, josta pitää maksaa lahjavero.

  • Mistä hyvästä ?

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Mistä hyvästä nuo ketkut, saavat vielä korvausta ? Siitäkö, että 2 miljoonaa suomalaista, on käytännössä syrjäytetty ja satoja miljardeja euroja vuosittain, valuu veroparatiiseihin, valtion, eli kansan rahaa ?

  • Äänestäjä

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Juhlien tukeminenhan meni yhdistykselle, joka järjesti juhlat, ei siis Kanervalle itselleen. Yhdistys lienee yleishyödyllinen eli ei maksa veroa.

   Lahjoista maksetaan tietenkin lahjaveroa, mutta maksetaanko vaalituista lahjaveroa? - Ei, jos tuki on käytetty kuluihin. - Kyllä pitäisi, jos tuki on jäänyt käyttämättä ja jää henkilölle.

   Mitä tiedämme vaalitukien käytöstä? Onko kirjanpito pakollinen ja avoin? Tästähän on keskusteltu ja kirjanpito on edelleen jossain määrin suljettu.

  • Utelias

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Mistäpä vetäiset tuon, että jos lahjoitus menee kuluihin, siitä ei makseta lahjaveroa. Onko vaalituista säädetty erikseen? Lahjaverolaissa on tarkkaan määritelty, milloin lahjoituksesta ei mene veroa. Vaalituesta ei mainita ainakaan 19 §:ssä.

   Tällaisella hovioikeuden päätöksellä voi olla tuhoisat seuraukset korruption kehittymiseen Suomessa. Toivottavasti syyttäjä saa valitusluvan ja nähdään, miten asiat makaa Suomen maassa. Sen jälkeen me kaikki tiedämme kuinka Suomen maassa voi käyttäytyä. Esimakua saatiin jo vihreän ministerin tapauksesta

 • Onnea, Suomi

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Tänään on siis linjattu, että kymmenien tuhansien eurojen lahjat ovat ookoo, eikä esim. veroseuraamuksia synny. Maan tapa voi siis paksusti edelleenkin ja yrityselämän lobbarit kiittävät.

  • Maan tapa

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Joo, mutta koskee vain maakunta- ym. kaavoista päättäviä huippupoliitikkoja. Tavallisen pulliaisen on syytä maksaa edelleenkin saamistaan pikkulahjoista verot heti, muuten häkki heilahtaa.

  • Yrittäjä periferiassa

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Ei. Oikeus ei mitenkään ottanut kantaa verotuksellisiin seikkoihin, koska niitä ei tuossa istunnossa ajettu. Tuo oikeus vain päätti, että lahjan vastikkeeton antaminen ei ole lahjontaa ja, että vaalitukea saa antaa, kunhan sillä ei vaikuta jonkin käsitteillä olevan asian valmistumiseen.

   Oikeuskäytäntö on vain niin monimutkaista, että tavallisella kulkijalla on yleensä vaikeuksia ymmärtää näitä asioita.

  • Lahjoja otetaan vastaan

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Tähän päättyi rehellisenä kansalaisena eläminen. Jatkossa teen työni sen mukaan, kuka eniten maksaa. Välittämättä siitä, onko toiminta Suomen Lakien mukaista vai ei.

  • yrittäjän rehellisyys?

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   On se oikeuskäytäntö niin monimutkaista, että rehellisesti toimivia yrittäjiä ei Suomessa ole. Tavallisella yrittäjällä vaan on vaikeuksia ymmärtää, mikä on hyväksyttävää ja mikä ei.

  • Uuno T.

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Koittakaapa kerätä rahaa tulipalossa kaiken menettäneelle lapsiperheelle. Keräys todetaan laittomaksi ja sen aloittaja joutuu lusimaan. Rahat menevät valtiolle jos jotakin on ehditty kerätä.

  • syntikaatti

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Minun mielestäni jokaisen on pidettävä sellaiset syntymäpäivät mihin on itsellä varaa ilman mitään ponsoreita.Tämän olis luullut koskevan myös Kanervaa,ihan

   kaikkia muitakin politikkoja ja varsinkin politikkoja.

   Muuten homma haisee voitelulta,niinkin tässäkin tapaukessa.

 • Lait koskee rahvasta

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Oikeuslaitos toimii osana hyvä veli järjestelmää jo hovioikeu-

  dessa ja kansalaiset ovat ihmeisssään, sillä laki on toisille

  erilainen. Politiikot saavat ottaa lahjuksia vastaan ja lii-

  kemihet eivät niitä jaa vastikkeetta, mutta se on tällä tasolla

  laillista, koska se on maan tapa.

  • NEstori

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Kateellisten puhetta, kun toisilla vaan on varaa antaa kavereilleen parempia synttärilahjoja kuin toisilla. Ihmisiä me yrittäjätkin olemme, meilläkin on ystäviä ja muita läheisiä ja me annamme paljon lahjoituksia ihan vastikkeetta ystäville, sukulaisille, hyväntekeväisyyteen... Summat voivat olla suurempia kuin keskivertokansalaisilla, jos on mistä maksaa.

  • Cayman Islands

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Kateuskortti ei auta mitään. Rikos on tapahtunut ja sille on annettu hovissa hyväksyntä. Kertoo paljon Suomen oikeuslaitoksen mädänneisyydestä ja siitä, että kansalaisia kohdellaan, täysin eriarvoisesti. Toivotaan valituksen kautta, oikeudenmukaisempaa päätöstä.

  • rehellinen yrittäjä

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Joo, totta kai yrittäjillä on varaa antaa laissa määritettyjä summia suurempia lahjoja kavereilleen. Varsinkin, jos nämä kaverit ovat päättämässä, mihin seuraava idioottiparkki on luvallista rakentaa. Ja jos lahjanantajafirmalla menee niin hyvin, että se kohta kellahtaa nurin. Lahjaveroista ym. pikkuseikoista ei tarvitse välittää, nehän koskevat vain tavallista kansalaista ja hänen muutaman tonnin pikkusummia.

  • Oikeuslaitos

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   No hovioikeus totesi yksimielisesti että, rikosta ei ole tapahtunut. Onneksi suomessa on vielä oikeuslaitos eikä punakaartin kenttäoikeus.

  • Hope

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Juuri niin. Kansalaisia kohdellaan eriarvoisesti. Mitä enemmän rahaa sitä enemmän valtaa ja erioikeuksia. Huolestuttavaa todella.

  • ernesti

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Nestorille.

   Taidat sohaista vaan muurahaispesää. Ei kai kukaan usko, että Kanerva ja Novan kundit ovat niin hyviä "ystäviä" , että antavat niin reilun synttäri lahjan.

   Onneksi Kanerva ei pääse enään sellaiseen asemaan, että pystyisi hyödyntämään saamiaan "lahjoja"

 • Oikeus

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Tyytyväinen, että jos näyttöä ei ole niin ei tuomita. Oikeusvaltioon kuuluu, että pahempi tuomita syytön perusteettomasti kuin jättää mahd syyllinen tuomoitsematta. Menestystä ilkalle!

  • ernesti

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Oliko tämä sinusta oikeusvaltion toimintaa? Eiköhän tässä tapauksessa

   selvästi näkynyt, että tälläisen ison summan antamisessa ei ollut mitään

   kaveruuteen tai ystävyyteen viittaavaa merkitystä. Kyllä kundeilla oli muut vaikuttimet tähän tekoon. Ja onhan Kanervalla tuota menestystä ollut vaikka hän on yrittänyt sotkea asioitaan hyvinkin paljon, ei sitä tarvitse erikseen toivottaa.

 • Syytön

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  En ole yllättynyt.

  Typeryys ja rikollisuus ovat kaksi eri asiaa - edelleen. Nova-yhtiöiden toimintaa ei voi kuvata kovin osaavaksi, asioita ymmärtäväksi tai viisaaksi - siis se on ollut suomeksi sanottuna käsittämättömän lapsellista ja typerää - mutta typeryys ja rikollisuus ovat edelleen kaksi eri asiaa.

  Syyttäjän linjaukset ovat viime aikoina puolestaan edustaneet usein todellisuudelle vierasta norsunluutornilinjaa. Samoin poliisin tutkinta on ollut välillä käsittämättömän heikkoa ja ennakkoluuloista.

  Jos poliitikkojen vaalituet tehtäisiin rikolliseksi toiminnaksi, tuomioistuimissa olisi puoli Suomea alkaen vapaaehtoistoiminnasta.

  Julkisuutta kestämätöntä toimintaa löytyy Suomessa ennenkaikkea paikallispolitiikasta ja johtavien kunnallisten toimijoiden kahmimista eduista - ja joka puolueesta.

 • Oikeus

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  OIkeus on puhunut. Mies on syytön. Pulinat pois.

  KKO pohtinee valitusoikeutta. Naurettavinta on jutun kesto. Vuosia ja vuosia ja vielä pitkä odotusaika KKO:n päätökseen mahdollisesta valituksesta saati sitten lopullisesta tuomiosta. Onko Suomi muka oikeusvaltio?

  • Veroparatiisit Suljettava

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Suomi ei ole oikeusvaltio, ollut enää vuosikymmeniin. Täällä näyttää olevan, täysin eri lait, rikkaille ja köyhille. Isojen talousrikollisten ja heidän etujenajajiensa baletti, näyttää saavan luvan jatkaa, muttei enää kauaa. Äärioikeiston kansanpetos on nähty ja kansa kostaa.

  • Johan On

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   On kovin totta että jos vuosikymmenen pohdintojen ja valitusten jälkeen todetaan syyttömäksi, rangaistus on käytännössä kärsitty melko kovana ja syyttömänä.

   Mutta, näitä poliitikkojen lahjusjuttuja ei ole Suomessa kovin montaa käsitelty - ei voi väittää että olisi olemassa tuomioistuinten linja tai oikeuskäytäntö. Tuomareille jää paljon harkintavaltaa. Eipä yllättäisi jos KKO olisi eri kannalla kuin hovi.

   Mielenkiintoista olisi tietää hovioikeuden tuomareiden puoluekanta - voisiko tämä vaikuttaa? Persuilla tai keskustalla ei taida olla kovin montaa tuomaria missään. Nooh, toivottavasti meillä ei KKO päätä vaalien lopputulosta kuten USA:ssa vähän aikaa sitten.

 • moraali

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Oikeuden päätökset äänestämällä... näinhän herra on myös päässyt eduskuntaan (kansaa edustamaan). Tämä kertoo Suomen kansalaisten epärehellisyydestä ja oman edun tavoittelusta hinnalla millä hyvänsä.

  • Holopainen Keuruulta

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Suomalainen vastine Italian Berlusconille.

  • On hyvin härskiä

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   että itseltäni verottaja vaatii selitystä 60 centin rahastosäästötappiosta, mutta joku voi ottaa noin paljon rahaa tuossa asemassa henkilökohtaisiin juhliin ... oikeuslaitos erotettava ja oikeudenmukaisuutta opetettava ... mutta olen edelleén toista mieltä ja usko oikeuslaitokseen hupenee koko ajan ... Kekkonen , sinua kaipaan sanomaan totuuden

  • Andy

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Olihan tämä hovin päätös ikäänkuin odotettavissa. Ei hän ( Kanerva ) ole tyhmä vaan ne jotka hänelle tällaiset juhlat järjestivät. Jos kaverit haluavat tällaiset juhlat järjestää niin, oikeasti, kuka meistä kieltäytyy? Asia ei kuitenkaan ole vielä loppuun käsitelty? ilmeisesti tuomiosta valitetaan, ainakin syyttäjä, Kateus on maassamme ollut ja on käsittämätön asia. Tosin kaikilla ei ole mahdollisuutta järjestää tällaisia juhlia kavereilleen Suomessa. Tämä härski peli alkoi jo Vehviläinen-Sailas sotkuista ja näköjään edelleen jatkuu.

 • ONKO TOIVOA KHO:STA?

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kansalaiset haluaisivat ennakkotapauksen ja selvät säännöt polittiseen hyvä-veli-verkoston sallimiin lahjoihin/lahjuksiin- vai saako nämä uudet SALLITUT nimitykset ?

  • Ja kansan tulee

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   muistaa äänestäessään äänestää rehellisiä ja kaikkien parhaaksi toimivia, hiljaisia äänestää ...

 • vanhaviilari

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  laki on kaikille sama, mutta tuomiot vaihtelee!

  Oliko tuomion julkistamis ajankohta mietitty loma-aikaan jolloin tälläiset

  asiat unuhtuvat pian.

  Vaikea enää uskoa että suomessa oikeus toteutuisi. Rikkaiden nuoleskelijat pääsevät kuin koira veräjästä.

 • JaP

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  hovissa saa rikas ja vaikutusvaltainen paremmin oikeutta?

  • Oikeuslaitos ja viisaus

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Koko oikeuslaitoksessa tapahtuu näin. On muuten suomalainen oikeuslaitos todella arvovaltaista porukkaa , joka pitää vielä itseään ylempänä kuin muita. Miettikääpä vaikkapa Anneli Auerin oikeudessa saamaa kohtaloa, ei voi kovin ammattitaitoisena ja viisaana tätä oikeuslaitoksen porukkaa pitää, jonka opiskelut on vielä kansa maksanut verorahoillaan.

 • hapap

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Pakostihan näin iso ja koko poliittisen järjestelmän kannalta oleellinen tapaus menee vielä korkeimpaan oikeuteen.

  Tämä päätöksen nojalla on siis ihan okei antaa poliitikolle kymmeniä tuhansia euroja. Kyllä kuntapoliitikoille koittaa kissan päivät kun uusia marketteja perustetaan eikä noita lahjoituksia tarvitse edes salassa tehdä kun kerran on lailliseksi tämä toimintatapa todettu.

  • Nestori

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Huomasitko, että nyt ratkaistussa tapauksessa ei ollut markettisuunnitelmia tai mitään muitakaan suunnitelmia vireillä, joihin annetuilla lahjoilla olisi voitu vaikuttaa edes teoriassa. Suurikin lahja on lahjus vasta sitten, jos sillä on pyritty tai voitu asiattomasti vaikuttaa päätöksiin.

 • J

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Hyväveli verkosto toimii.

  • Kinnipeg

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Tässä tapauksessa hyvä veli verkosto, joka jutun kehitti, oli media eli toimittajat ja syyttäjälaitos eli syyttäjät. Molemmat hyötyivät: media myi, toimittajien ego pullistui, syyttäjät saivat julkisuutta ja ura kehittyi. Media huusi vuosikaupalla "ristiinnaulitse", syyttäjät takoivat innolla nauloja ja kylähullut sylkivät uhrin päälle. Nyt syyttäjälaitoksen Pontius Pilatus pesee kätensä. Hovioikeus ei onneksi ole kansantribunaali!

 • Goodfellas

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  "Berlusconit" porskuttaa kuin porsaat vatukossa ja kansa ihmettelee.

 • Kalle

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Ei yllättänyt. Korruptiota ei saa Suomesta kitketyksi.

  • Niinpä

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Loistava uutinen päättäville poliitikoille.

   Aina sitä sen verran syntymäpäiviä yms. kekkereitä on, että

   50 000 euron "lahjoille" on tilaa.

  • Syntymäpäivävieras

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Eikös tässä syytteeseen olisi pitänyt asettaa syntymäpäivien vieraat, jotka saivat trahteerausta? Nämä lahjarahat kai käytettiin juhlien järjestämiseen ja komeat juhlat olivatkin!

 • Maija-mummi

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Eihän se korppi korpin silmää noki!

 • MM

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Masentavaa....miksi tämä Hyvä Veli systeemi pahenee koko ajan Suomessa, tavallinen kansalainen olis istunut tuosta pitkän tuomion. Erittäin huolestuttava suuntaus

  • M K

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Olen ihan samaa mieltä, tämä on masentavaa. Ennen ajattelin, että suomessa ei niin tätä Hyvä Veli -mallia harrastettaisi, mutta tämä vetää kyllä maton alta.

   Voin jo kuvitella Kanervan tulevat marttyyrihaastattelut, kun on ollut niin kamalan rankkaa tämä syytösten aika. En aio lukea niistä riviäkään.

  • AP

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Masentavaa? Eli siis masentavaa on, kun syytteessä ollut ihminen todetaan syyttömäksi. Ilmeisesti täällä ei ihmisille riitä muu kuin se, että tuomioistuimet antaisivat sellaisia tuomioita kuin henkilö itse haluaa, sen sijaan että tuomio perustuisi lakeihin ja näyttöön.

  • M K

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Lue toimittaja Ari Mölsän kommentti. Mielestäni vaalirahoitukselle annettiin nyt ihan liikaa syytesuojaa. Berlusconille vaan terveisiä.

 • Puolueellista ?

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Näitä,Berlusconi" juttuja tulee Suomessakin lähes viikoittain, luottamus oikeusjärjestelmään on kyllä mennyt täysin.

  • Halpa mies

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Hyvä vertaus. eikö tämä Ike ole vähän köyhän kansan Berlusconi. Jos vertaa poliitikkona niin yhtä huvittavia ja uskottavia. Ike on elänyt rikkaanelämän kaikkine kolhuineen, tosin veronmaksajat ovat aika paljon tätä rikasta elämää joutuneet maksamaan, nyt oikeuskulut jää veronmaksajille ja eikä ole kuin vaivaiset 100 000 euroa, halpa mies ollut tämä Ike kansalle.

 • Virsut

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Tulee valtiolle kalliiksi käydä oikeutta noin rehellistä miestä vastaan. 115.000e! Olipa raskaan sarjan puolustuskin hyvällä miehellä. Ja älkää nyt missään tapauksessa viekö juttua korkeimpaan oikeuteen. Tuleepi kansalaisille Kanervan synttärit vielä kalliimmaksi.

 • Director

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kokoomus 2 - Oikeus 0.

 • Ei korppi korpin silmää...

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  No totta kai kaatui. Eihän hyväveli toista hyvääveljeä voi tuomita. Lahjoa saa ja päättäjien mielipiteitä ostaa, kunhan tekee sen riittävän korkeassa asemassa. Sen sijaan tavallisen ö-sarjan kyläpoliitikoinnin harrastajan saadessa bisnesketkuilta kestitystä tuomio tulee varmasti; onhan taviskansalainen ostettavissa jo pelkällä kahvikupillisella. Hovioikeus tekee itsestään vitsin, kun yhtään talousrikollista ei voida "näytön puutteessa" tuomita. Vaikka näyttö on jättimäisenä möykkynä kaikkien suomalaisten silmien edessä.

 • Viaton

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Tietysti Ilkaa on viaton, yhta reilu ja fantastinen kuin Jyrki... sivistysvaltiossa kumpikin olisi ymmartanyt itse edes erota.

 • MAALARI

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kovin on poukkoilevaa suomen virassaolevien tuomareiden käsitys lakitekstistä ja sen hengestä !

  Korkein oikeus ratkaiskoot !

 • Tuomio

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Ei todellakaan, suomessa on sellainen hyväveli järjestelmä että herrat ja vähänkin tärkeät henkilöt saavat huseerata miten parhaiten näkevät. Oikeuslaitos suomessa on puoleellinen, joka suosii tälläisiä nilkkejä, ja paskan tärkeitä ravattikauloja. Täysin moraalitonta.

  • Koskaan ei näyttö riitä

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Niin, ketkäs ne oikeusistuinten tuomarit valitseekaan, elleivät poliitikot ja heidän virkamieskalakaverinsa. Että ei kannata ihmetellä, jos vastavuoroisesti sitten tuomioita ei selvissäkään tapauksissa tule.

  • DonQuijote

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Tuomiosuoja kuten muillakin politiikoilla.

  • Koppari

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Politikot eivät muuten valitse tuomareita virkoihinsa - perusteluina juuri tuomivallan riippumattomuus.

  • Nestori

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Poliitikot eivät valitse tuomareita. Kannattaa ottaa selvää asioista.

  • Takerrutaan lillukanvarsiin

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Saivartelua, mutta saivarrellaan sitten. Poliitikot eivät valitse, mutta nimittävät tuomarit virkoihinsa. Virkamiehet, jotka ovat poliittisten puolueiden (ainakin demarien ja kokoomuksen) jäseniä tai näihin verkostoillaan kytköksissä, valitsevat tuomarit. Suomessa on niin pienet piirit, että kaveeraamiseen ei paljoa rahaa tarvitse uhrata. Riipumaton tuomioistuin?

  • Selvä asia

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Vikaan meni, poliitikot eivät valitse tuomareita, vaan nimittävät ne. Esitykset laativat virkamiehet, joiden on täysin luvallista olla puolueiden jäseniä ja kaveerata poliitikkojen, bisnesmiesten ja juristien kanssa. Piiri pieni pyörii.

  • Arto Nätkynmäki

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Näiden täytyy olla huumoria?

 • Hyvä veli

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Ile on selvityjä Suomen Berlusconi ! Hyvä veli järjestelmä pelaa myös Suomessa.Jos tavallinen kansalainen olisi tehnyt saman asian niin Linnaan olisi joutunut.Mutta meillä on Herroilla eri oikeus eli rahanja eliitin valta puhuu.Oikeudenmukainen järjestelmä kaikille kansalaisille luokasta riippumatta, mutta ehkä tämäkin on vain toive unta.

 • van Os

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Vanha sanonta näköjään pätee: "Ei korppi korpin silmää noki".

  Lions´ Club ja vapaamuurarit yms. herra kerhot suojelevat toisiaan!

 • Kelkka

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Voi miten masentavaa. Poliitikkojen ja liikemiesten lisäksi täydessä sumussa näyttää elävän myös hovioikeus. Kymmeniä tuhansia ilmaista rahaa poliitikolle businessmiehiltä, eikä kyse ole lahjonnasta? Mistä sitten oli kyse? En haluaisi asua tällaisessa maassa.

 • hoi voi

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Mitä tästä jäi käteen? Erään ihmisen kiusaamnen ja hänelle tai heille murheinen aika odotella tuomiota. Hyvä näin että ratkesi viimeinkin. Meillä tuomitaan paljon syyttömiä.

 • Ihmettelevä

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Miksei Yle kerro jutussa myös mitkä perusteet tuomion kumoamiseen olivat?

 • Raili

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Taas huomattiin että hyvä veli verkosto toimii, kyllä nämä oikeudenkäynnit on nykyään yhtä pelleilyä, kun kysymyksessä on kansanedustaja. Tämä murentaa tavallisen kansan luottamusta oikeuslaitokseen ja oikeudenmukaisuuteen. Kuinkahan monta vapaamuurari veljeä oli vapauttavaa päätöstä tekemässä?

 • RR

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Olihan se alkuperäinenkin tuomio naurettava, ehdollista, eli ei siis mitään. Tavallinen kansalainen saa linnaa tällaisista.

 • Turha kommentoida

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  herrat nauraa partaansa. Se parhaiten nauraa, joka viimeksi nauraa! Köyhällä ei ole ketään joka antaisi näin paljon synttärirahaa! Nauttikaa Suomen raikkaasta ilmasta!

 • hst

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Suomen oikeuslaitos on erehtymätön ja nimensä mukaisesti oikeudenmukainen

 • RR

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Miksi hovioikeus on niin usein eri mieltä kuin käräjäoikeus? Tuntuu että se on enemmän sääntö kuin poikkeus. Johtuuko se käräjäoikeuden ammattitaidottomuudesta vai mistä? Lain ei pitäisi olla kuitenkaan mikään mielipidekysymys.

  • Lakia tulkitaan

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   On laki milelipidekysymys siinä mielessä, että lakeja ei kirjoiteta yksiselitteisiksi, vaan oikeuden tehtävä on nimenomaan päättää siitä, mitä laki kussakin tapauksessa tarkoittaa: Oikeus on lain ilmaiseman periaatteen soveltamista tapaukseen. Laki ei voi olla mikään automaatti, koska se kirjoitetaan kattamaan asia-alue, jonka sisällä tapausten yksityiskohdat vaihtelevat. Niiden merkitys ei ole etukäteen tiedettävissä vaan joudutaan lain periaatteen valossa kun eteen tulevat. Näin lain tulkinta täsmentyy ja käytännön sovellutuksista syntyy tulkintakäytäntö.

   Tärkeä osuus sen muodostumisessa on ns. ennakkotapauksilla. Minusta Kanervan tapauksella on tämä luonne ja siksi Kalskeen pitäisi hakea lopullista tulkintaa korkeimmasta oikeusasteesta.

   Mölsän artikkeli osoittaa syyt siihen hyvin.

  • Tampellan viimeinen sukupolvi

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   En arvostele Kanervaa enkä muitakaan mestareita tässä sopassa. En arvostele tuomareita enkä asianajajia. Vaan arvostelen systeemiä!

   Olenko väärässä, jos väitän, että käräjäoikeus-hovioikeus -automaatti suosii ääripäitä: täysin varattomia rikollisia ja niitä joilla on varaa ottaa oikeudenkäyntikuluriski. Järjetöntä rahan ja resurssien tuhlaamista varsinkin, jos tuomio ei muutu toisesssa tarkastelussa. Jos olennaisesti muuttuu, niin herää kysymys ensimmäisen ammattitaidosta ja todistelu-, totuudessapysymis- ym. käytäntöjen toimivuudesta.

   Rikoksenuusijoilta pitäisi valitusoikeus evätä tai antaa kiintiö esim. kerran viidessä vuodessa. Käyttäkööt sitten valintansa mukaan siihen tärkeimpään tuomioon.

   Jonot ovat kohtuuttoman pitkät ja käsittelyt venyvät sekä vastaajien että kantajien harmiksi. Tuolla korvaussummalla olisi palkannut yhden tuomarin melkein vuodeksi jonoja purkamaan.

 • Täti-ihminen

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Taas todiste siitä, että hyvä veli -järjestelmä toimii. Kansalaisten oikeudentaju on tällä viikolla joutunut koetukselle, vasta muutama päivä sitten annettiin eduskunnassa siunaus Kataisen 700.000 euron Himas-sotkulle. Tänään tulikin oikein hovioikeuden lupa, että Suomessa saa, kun on riittävän röyhkeä, tehdä, mitä haluaa.

 • JRe

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  On mahdollista, että tuomio oli lain mukaan oikea ja siinä tapauksessa täsmälleen se, mikä Hovioikeuden pitikin antaa. Mutta itse asia: se, että suurliikemiehet maksavat tärkeässä asemassa olevan poliitikon kekkerit ja antavat kalliita syntymäpäivälahjoja (ja tämä vielä pokkana ottaa ne vastaan), on selvää korruptiota ja eettisesti tuomittavaa.

 • kyläpoliitikko

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Eihän korppi korpin silmää noki!

 • Verotettu nro 256541

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Hyväveli kättelyt on jälleen siis suoritettu ja odotettu päätös saatiin tämän "Suomen Berlusconin" + muiden nilkkien päästämiseksi pälkähästä.

  Tavan mukaan, pikku viivyttelyllä saatiin enin huomio ja kohu asian suhteen laantumaan.

  Todella läpinäkyvää tämä, näiden tiettyjen nilkkien korruptiotouhuilu !

  Jospa syytteessä olisi ollut joku meistä tavallisista tallaajista, niin tuomio olisi hovissa koventunut entuudestaan.

  Aivan sairaan kieroa touhua nämä Suomen päättäjien ja oikeusinstanssin lieroilu!

 • M

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Ajattelin pitää juhlat. Löytyykö yrittäjiä rahoittamaan? Pistetään kunnolla rahanne peliin. Takaan, ettette saa minulta poliitikkojen tapaan mitään hyötyä itsellenne koskaan.

 • V-Muurari

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Tämä oikeuden päätös antaa hyvän esimerkin maamme oikeusjärjestelmän "korruptoitumattomuudsta". Ei korppi tosiaan korpin silmää noki.

  Nämä pahimmat lierot ja nilkit päästetään rahalla ja suhteillaan pälkähästä AINA.

  Elämme epäoikeuden mukaisessa valtiossa, joka kaatuu omaan mahdottomuuteensa.

 • Sitä ajattelen

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Että oikeusvoitti ja lainopilliset viisastelijat jäivät omaan arvoonsa ja liemeensä kiehumaan. Juttu haisi jo syyteharkinnassa. Kuinka kukaan voi vaikuttaa asioihin jos joku taho tahtoo järjestää syntymäpäivät arvostamalleen henkilölle. Korruption toteennäyttäminen tällaisessa tapauksessa on mahdotonta ja näin ollen valtion varojen tuhlausta. Nyt päälle tulevat vielä korvaukset Kanervan puolustuksen juristikuluista. Opitaanko tästä jutusta mitään vai meneekö politiikan tiliin?

 • pravda

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  laki on kaikille sama, ainoastaan tuomiot vaihtelevat. kuka osaa oikeudessa vakuuttavimmin valehdella, se pärjää parhaiten

 • rampoosi

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Oikeastaan en ihmettele. Tosin en ole lukenut HO:n päätöstä. Oikeastaan Media on aika vähän kertonut väitetyn lahjuksen antamistavasta ja siihen liittyvistä yksityiskohdista. Enemmänkin on vain taivasteltu ja herkuteltu. Ymmärränkin, että kansalaiset ovat ymmällään, miten tässä näin saattoikin käydä. Sama näkyy Kataisenkin Himas-jutussa.

  Näytettiinö toteen, että Kanerva olisi itse pyytänyt lahjaa itsellensä ja oliko häneltä henkilökohtaisesti edes kysytty ennen lahjan vastaanottamista syntymäpäivien varojen keräystilille, haluaako hän ottaa tämän lahjan vastaan. Toimittiko Kanervan kannatusporukka "kansalaiskeräyksen" ja suunnittelivat syntymäpäivätapahtuman varsin itsenäisesti yllättäen jopa päivänsankarinkin? Olivathan juhlat "överi"-suuret, mutta Kanervako niistä alunalkuaan päätti. Löytyikö näyttöä, että liikemiehillä oli vireillä projekteja, joihin Kanerva olisi voinut vaikuttaa? Oliko vaikuttanut?

  • Luistovoitelu

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Siis... Tarkoitatko, että korruptiota voi ottaa vastaan miten paljon tahaansa jos vain sitä ei itse pyydä? Mitähän laissa sitten tarkoittaa "lahjoman vastaanottaminen"? "Lahjoman vastaanottamista" on yksinkertaisuudessan sitä, että otat vastaan lahjan joka saattaa vaikuttaa päätöksiin joita teet. Jos esimerkiksi Kanerva antaisi hänen juttuaan käsittelevälle tuomarille lahjaksi 10 000€ ja tuomari ottaisi rahan vastaan, MOLEMMAT rikkoisivat lakia. Tämä on siis lain henki, mutta taitava juristi osaa tietysti kiertää lain henkeä.

   Tapoja välttää lahjustuomio:

   1) Rikkaalle iso lahja ei ole lahjus, koska se ei vaikuta hänen päätöksiinsä. Köyhälle sama summa saattaa tuoda tuomion.

   2) Onko syytetty ylipäätään tehnyt päätöksen asiaan?

   3) Oikeusprosessin pitkittäminen siten, että juttu vanhenee

 • Yrittäjä periferiassa

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Ei yllättänyt tuomio laisinkaan, johan tuon tavanmieskin näki, kun kiihkottomasti asiaa tarkasteli. Eikä yllätä myöskään erilaiset tuomiot, käräjäoikeushan on aina ollut tuollainen turha kumileimasin oikeuskäytännöissä. Siellä on aina tehty tunteeseen ja mutuun perustuvia tuomoiota, maallikkoja kun ovat.

  Hovioikeus on yleensä sitten ammattituomareineen oikaissut nuo sellaisiksi, mitä lakikirja sanoo. Oikeastaan kyllä kaikki rikosasiat voitaisiin keskittää heti hovioikeuksiin ja käräjäoikeudet leimaisivat vaan noita ulosottopapereita ja lainhuudatuksia.

 • V-Muurariko

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Hyväveli kättelyt on siis suoritettu ja odotettu päätös saatiin tämän "Suomen Berlusconin" + muiden nilkkien päästämiseksi pälkähästä.

  Pikku viivyttelyllä saatiin tavan mukaan se enin huomio ja kohu laantumaan.

  Todella läpinäkyvää tämä näiden tiettyjen korruptiotouhuilu.

  Jospa syytteessä olisi ollut joku meistä tavallisista tallaajista, niin tuomio olisi hovissa koventunut entuudestaan.

  Aivan sairaan kieroa touhua nämä Suomen päättäjäpelleily ja oikeusinstanssin lieroilu!

 • Citoyen

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Jos joku reppana "erehtyy" painamaan marketissa kotimaiselle varhaisperunalle skånelaisen perunan koodin (mitä ei tietenkään saisi tehdä), poliisi kutsutaan ja myös tulee paikalle aloittaakseen tutkinnan.

  Silloin kun nämä kokoomuksen mioljoonamikot ja muut Iisot pojat" temmeltävät, ei niin nokonuukaa ole - vapaamuuriveljissä ja vastaavissa aina ystävä! Eipä suotta ole vuosisatoja sanottu: "Laki on niin kuin se luetaan" ja "rahalla rankiin pääsee".

 • lottoilu oikeutta

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Tämä oikeuksien päätösten erilaisuus hirvittää.

  Jotenkin nuo käräjäoikeuksien päätökset yleisemminkin ovat muuttuneet liian usein ja päinvastaisiksi.

  Ihmisillä ei ole paljon oikeusturvaa kun käräjäoikeuden tuomion jälkeen olet leimattuna syylliseksi vaikka valitus olisi meneillään.

 • Kölin alta

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kansanedustaja Ilkka Kanerva vedettiin kölin alta mutta selvisi hovioikeuden päätöksellä täpärästi hengissä. Tosin monen tervaamana ja julkisen sanan höyhentämänä. Valituslupahakemus korkeimpaan oikeuteen, jos sellaiseen lupa heltiää, voisi vielä saada hirttäjäisten odottajien toivon heräämään.

  • KETKÄ TARVITSEVAT KANERVAA

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Kanervalla ei ole, eikä ole ollut muuta kuin politiikka, puoluepolitiikka, urheilupolitiikka etc. Hän ei ole koskaan pitänyt verokirjaa kapitalistin kassakaapissa, ts ei ole ollut rehellisissä töissä.

   Suomi ei tarvitse Kanervaa. Häntä tarvitsee vain kauppiaat ja kiinteistöinvestoijat

   kulisikseen.

  • Moro, moro Ike

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Kanervahan on ollut turun mafian juoksupoika 70-luvulta, kyllä hänen panostaan turkulaisuus käyttänyt paljonkin, kaikki ei vaan oikein kestä päivänvaloa. Eihän tämä mies kenellekkään täysjärkiselle voi olla uskottava. Maassa menee yksi turkkusen Ike mut toinen jos tulee niin aurajokeen kiitos, on veinaa sen verran kallis mies ollut veronmaksajalle tämä sosiiaalisen elämän emeritieusprofessori.

 • veli

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Hyvät veljet fixaa!

 • OHO

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kymmenen vuoden välein voi poliitikolle antaa ko summan rahaa

 • Vastuun vapautus

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Vain idiootti odotti muuta ratkaisua kuin tämä vapautus. Teatteri-Jussi-palkinto koko poppoolle, niin sopii oikein rehvastella. Nyt paukkuu sampanjapullot ja kansan laskuun. Nyt räitään korkealta norsunluutornista. Tee sama, niin tulee omaan silmään. Ei sinne tavallinen kansa yletä. Kyllä moni repii pelihousunsa. Täytyy säilyttää korrektit kunnioittavat käytöstavat. Niinhän?

 • mummeroinen

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  "Herroilla " on herrojen oikeus suloisessa Suomessamme.

 • Auku

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Ei yllättänyt. Mitä lähemmäksi tullaan vallan ytimiä, sitä merkittävämpää on "hyvä veli" -verkoston vaikutus.

 • rasputin

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Eihän tässä enää itse tarvitse ajatella, mutta toivottavasti Syyttäjä ajattelee sen verran, että vie jutun Korkeimpaan oikeuteen. Jos sieltä saataisiin viimein tähänkin maahan jonkinlainen linjaus mikä on sopivaa ja mikä ei.

 • maalikkojuristi

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Ei olisi tarvittu kalliita oikeudenkäyntejä jonka kulut menevät veronmaksajien maksettavaksi. Jokainenhan sen edeltä tiesi ettei politikkoihin ja muihin merkittäviin ihmisiin oikeusistuin pysty. niin se vaan on.

 • On taas Vennamon hyvää aikaa.

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Rötösherrat pääsevät, kun koira veräjästä. Köyhät ja kurjat saavat moninkertaisen rangaistuksen, useimmiten ihan ilman oikeata syytä.

 • Siiri

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Koskahan Kanervan seuraava syntymäpäivä on? Jos joku nyt tekee vaikka "pimeästi" töitä eikä ilmoita verottajalle,niin eipä pitäisi olla nokan koputtamista verottjalla. On se vain ihme juttu Suomessa saa n.s. herrat tehdä ihan mitä vain,ei tule mitään tuomiota. Onhan niitä Kanervan naisjuttujakin vielä jäljellä.

 • Tavallinen

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Pelkään pahoin, että hovioikeudet eivät ole Suomessa kovin uskottavia. Sinne kannattaa aina valittaa, kyllä tuomiot nurin saadaan. Olisin yllättynyt jos hovioikeus olisi pitänyt Kanervan tuomion voimassa. Harmi ettei Kanerva kuulu vaalipiiriini, näin rivikansalaisena saisi ainakin olla antamatta ääntään. Pitäisiköhän hovioikeuden porukalle ja Kanervalle ostaa hamekankaat?

 • Korkeimpaan

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Tämähän on ratkaistava korkeimmassa oikeudessa. Olen itse virkamies, ja jo nyt aukeni lahjakääröt minullekin, jos näillä mennään.

  • Jo loppui köyhyys

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Minä en ole virkamies, mutta teen laillisuuden valvontaan liittyviä töitä. Myös minulle saa jatkossa antaa setelitukkoja, jos maan tavan mukaan kymmenien tuhansien lahjojen antaminen kauppakeskuskaavoista päättävälle henkilöllekin on ihan jees. Jo loppui köyhyys ja rehellisenä kitkuttelu.

  • eetvertti

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Tämähän aukaisi oikein tilipussin!

   Nyt saa otta rahaa vaikka säkkikaupalla virkamieskin.

   Ei tarvitse kuin sanoa ettei ymmärrä varsinaisesta asiasta mitään, vaikka olisi hommaa hoitanut kymmeniä vuosia.

   Eläköön Suomi! Pysymme varmaa korruptoitumattomien maiden kärjessä kun ei edes hovioikeuslaitos ymmärrä mikä on korruptiota.

   Ei muuta kun seteliä liikkeelle niin asiat kulkee. Köyhemmäthän joutaa muutaman vuoden odottelemaan elykeskusten jahkailuja. Vai koskeekohan tämä vain kokoomusta ja keskustaa?

   Ennen lapsetkin kurossa lauloivat "laki on kaikille sama, vain tuomiot vaihtelevat" Hyvä Suomi euroopan Albania

 • en äänestä enää

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Ei yllättänyt. Päinvstainen tuomio olisi yllättänyt. Outoa, miten eri tuomioistuimet antavat täysin erilaisia tuomioita. Jos on rahaa ja tarpeeksi valtaa, jonka voi menettää, kannattaa valittaa käräjäistuimen tuomiosta. Siitä kai tuo äänestyksellä saatu vapauttava tuomio kertoo.

 • hessu

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kyllä herrat toisistaan huolta pitää!

 • -T

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Melko monta kertaa näissä kommenteissa mainittu korpit ja hyvät veljet... :-) Minusta näitä populistisia spekulaatioita moninverroin isompi ja kauaskantoisempi ongelma on se, miten usein käräjäoikeuden ja hovioikeuden näkemykset poikkeavat 180°toisistaan!

  • Ajateltu on

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Kuule kertoo mulle ainakin et ammattikunnan ammattitaidon jolla vielä vaikuttavat mitä suuremmin määrin kansalaisten elämään. On muuten ajateltu jo kauan ennen tätä oikeuskeskustelua.

 • Mediahaukka

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Käräjäoikeus oli enempi mediavyörytykselle altis ja toimi "ajan hengen" mukaan. Hovioikeus on ollut siitä riippumattomampi.

  • Mediakriitiikkiä

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Tosiasiassa hovioikeus on vähemmän riippumaton. Hovioikeuden kavereita on ollut pidempi aika lobata ja valistaa siitä, miten lakia pitää tulkita, kun on kyse merkittävästä ihmisestä ja hänen väitetystä moraalin heikkoudestaan. Ei saa tuomita, tuomio olisi vaarallinen ennakkotapaus. Bisneselämä halvaantuisi, jos enää poliitikkoja ei saisi kymmenillä tuhansilla euroilla muistaa.

 • Kari

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Olen huollissani kansalaisista, koska meidän pitäisi olla oikeus valtio ja sitten jotkut pääsevät pälkähästä, kun on tunnettu ja tuntevat tuomareita ja kun minä vaikkapa pöllin tikkarin kaupasta ja kiinni jäädessäni menetän kasvoni toviksi ja tulee vähintään merkintä kyseisen kaupan ei toivotuista hemmoista!

 • Cayman Islands

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Miten se nyt yllättäisi, kun isoissa talousrikollisissa on paljon juristeja, tietävät miten lakia kierretään ja totuutta muunnellaan mieleisekseen. Hovioikeus asettui tukemaan talousrikoksia ja antoi viestin, että valtion varojen väärinkäytöksiä saa jatkaa, kansan kustannuksella. Väärä päätös, josta seuraa paljon ikäviä asoita ja iso lasku veronmaksajille.

 • Koirat veräjästä

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Veroparatiisit suljettava. Veropakolaisyritykset verotukseen ja yhteiskuntavastuuseen heti.

  • Päin vastoin.

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Ei vaan nyt kaikki kynnelle kykenevät voimat tutkimaan miten voidaan perustaa tavallisilleKIN veronmaksajille tilejä veroparatiiseihin ja mitä mahdolllisuuksia on myös "vaihdella lahjuksia" nyt kun kerran ennakkotapaus on että mikä tahansa on laillista !

 • Meikäläinen

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Laki on niinkuin se luetaan, lukuvirheitäkin voi sattua, jos hyvin sattuu.

 • Lukkovaan

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Oikeus antoi luvan vääryydelle ja hyvä veli systeemille.

  Kuinka hallitus voi fantastisesti ajaa kansalle asioita kun itse antavat esimerkin miten venytetään lakia omaksi mieleksekseen.

  Ahneus ja ylpeys kasvaa kokoajan ja päättäjät esimerkillään ajavat kansan rikkinäisyyteen. Herra armahda meitä.

 • Valitusta perään vaan

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Toivottavasti syyttäjä hakee valituslupaa. Eihän tuollaista voi, enää 2013 hyväksyä. Hyväveli-verkostot pitää siirtää menneisyyteen. Kansan kustannuksella kähmijät, pois vallasta. Isot talous- ja ympäristörikokset tiukempaan syyniin ja kunnolliseen tutkintaan.

 • lautamies

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Taas kerran tuli todeksi "kyllä se muuttuu hovissa". Suuri raha puhuu siellä. Missähän umpiossa tämäkin hovioikeus elää, kun perusteluna oli mm. "kun ei ollut sillä hetkellä menossa kaava-asioita". Kenellekään ei tullut mieleen, että lahjuksilla yleensä pyritäänkin vaikuttamaan tulossa oleviin hankkeisiin. Mutta suomalainen lakimieskoulutus tunnetusti tappaa järjen käytön. Ja viimeisetkin lautamiesjärjen rippeet halutaan poistaa käräjäoikeuksista näiden "pykäläviisaiden" lakimiesten tulkintoja haittaamasta.

  Kaikenlainen korruptio kukkikoon vapaasti Suomessa, on tämän päätöksen sanoma!

 • Kanarvan "virhe"

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Ilkka Kanervan "virhe" oli ja on edelleen ettei Ile fanita Kataista ja Kataisen poliittista "fantastista-linjaa" vaan pysyttelee perinteisellä ja hyväksi koetulla kestävällä poliittisella tiellä. Katainen on aina yrittänyt eliminoida Ilen poliittisesti ja tämä oikeusistuintie on yksi Kataisen keinoista, hyvien ja uskollisten kavereidensa tuella tietty.

 • ämpee/Homma^^^

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  On ihan itsestään selvää, että Kanerva on niiiin hyvä jätkä, että liikemiehet sijoittavat...öh...maksavat hänen synttäreitään !!1!

  Ihan vaan maksamisen ilosta !!

  Kyse siis on politiikko Kanervasta, ja maan tavasta.

  Duunari Kanerva jos saisi vastaavaa "pyynteetöntä" kestitystä vain siksi, että on niiin hyvä jätkä, olisi vähintäänkin verovirasto hyvin, hyvin kiinnostunut.

  Näillä mennään nyky-Suomessa, filosofit saa massia paskan jauhamisesta, ja politiikot "syntymäpäivistä".

  Rehtiä meininkiä !

  • yrittäjä periferiasta

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Vieläkään ei oikeus ottanut kantaa verokohteluun, se on verottajan moka jos ei osaa asiaansa ajaa.

   Mitä taas tulee lahjoihin, niin ei ole lahjoma, jos sillä ei vaikuteta tehtävään päätökseen ja miksi voidella etukäteen turhaan, kun mies on muutenkin jo kavereidensa kanssa samoilla linjoilla. Tyhmäähän sellainen olisi.

   Vaalitukien antamisessahan on tarkoituksena, että saadaan edustamaan oma mies. Sitä samaa harrastavat ihan AY-liikkeetkin. Eikä kai se ole laitonta.

 • jj

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  En kyllä paljon selvempää lahjomistapausta voisi kuvitellakaan. Naurettavaa touhua. sietäisi tehdä tutkintapyyntö näistä tuomareista ja heidän kytköksistään myös.

 • Maalainen

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kanervaa on keitelty liemissä, Herra voimistakoon, vahvistakoon ja nostakoon hänet jaloilleen ja arvoon arvaamattomaan jos hän on puhdas ja syytön.

 • pera

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Oli todella ilo huomata oikeuslaitoksen toimivan suomessa, iltapäivälehtien

  tuoimio ei saanut lain voimaa. Panee ajattelemaan muitakin iltapäivälehdissä

  ennalta tuomittujen kohtaloa oikeuslaitoksen ja lehtien puristuksessa. No itse

  taistelen vakuutus yhtiön kanssa 5:tä vuotta eikä loppua näy. Kanervan arvostusta voisi kokoomuksessa pikku hiljaa alkaa parantaa näitten nulikoitten

  epäonnistumisien vuoksi. Varmaan kallupitkin huomaisiin tälläiset asiat.

  Ei kaikki vanhat politikot ole aina väärässä.

 • Oikeuden puollustaja

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Olen tyytyväinen hovioikeuden ratkaisuun. Kyllä lakia pitää noudattaa eikä ruveta jakelemaan tuomioita tunnepohjalta.

 • Katso peiliin

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Mitä näet peilistä, kun mutulla päätät asioiden todellisen luonteen? Lähes kaikista kommenteista kuultaa henkilökohtainen lain ylittävä tietoisuus oikeasta ja väärästä.

  Olemme vaarallisilla vesilä, kun kansa alkaa olla virallisia äänestämiään instituutioita vastaan. Oikeus on puhunut ja pulinat pois. Typerä subjektiivinen katkeruus on paras jättää narikkaan!

 • Mediakriittinen

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Ikuisesti valittavan kansanosan hekumapäivä internet-palstoille, nyt päästään taas syyttämään herroja...

  Vakavasti puhuen tuomio olisi avannut loputtoman matopurkin koko poliittiseen järjestelmään. Minne vedettäisiin raja vaalituista? Ensin pitää tehdä selkeä lainsäädäntö, vasta sitten käydä oikeutta.

 • sisse

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  117 00 euroa saa korvauksia valtiolta piinasta. Aika hyvä korvaus. Aivovamman saanut rikoksen uhri saa usein vain murusia ja lopun ikää kärsii pyörätuolissa. Mitähän kivaa Kanerva keksii tehdä rahoilla? Ehkä jokin mukava matka, 117 000 euroa! Wautsi!

  • Mediakriittinen

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Mitä tällaisella asiaan perehtymättömällä kommentilla tekee? Korvaushan ei ole piinasta vaan oikeudenkäyntikuluista eli se on jo maksettu juristeille ja syyttömäksi todettu saa ne vain takaisin. Ja huom. nyt Suomen kansa maksaa, kun pöljyyttään vaatii "herroja" kuriin.

   Joskus tekisi mieli vaatia äänioikeuteen jonkunlaista älykkyys- tai perehtymistestiä.

 • oikeus murenee

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Hovioikeuden päätös kertoo korruptioalttiuden vahvistuvan Suomen oikeus- ja valtiojärjestelmässä tavalla joka kiistatta heikentää entisestään kansalaisten kansalais- ja poliittisten ihmisoikeuksien yhdenvertaista toteutumista.

 • Vastarannanrastas

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Tuomioiden muuttuminenhan kertoo lähinnä siitä että lainsäädäntö on epäselvää. Vaalituki on toki jollain tapaa erilaista kuin suora omaan käyttöön tuleva raha, mutta nykyinen järjestelmä vaalituesta on kyllä omiaan luomaan riippuvuuksia poliitikkojen ja näiden rahallisten tukijoiden välille.

  On kuitenkin syytä pitää erillään lain heikkoudet ja yksittäisten henkilöiden tekemiset, siitä ei pidä rangaista henkilöä että laki on huono. Vaalirahajupakoiden olisikin syytä johtaa lain muutoksiin niin että poliittinen toiminta rahoitettaisiin vain valtion toimesta eikä siihen saisi käyttää niin omaa kuin muidenkaan rahaa. Esimerkiksi ehdokkaiden esittelyt olisi syytä tuottaa yhteisistä varoista. Jos jokin, niin tämä voisi olla esimerkiksi julkisen palvelun mediayhtiön tehtävä.

 • kuka uskaltaa..

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  On säälittävää, että suomalaisesta yhteiskunnasta on tullut kaiken tuomitseva ja kateuden ohjaama yhteiskunta.

  Poliitikot ovat lainsäätäjiä, ja ainakin yksi laki on säätämättä, tuomareiden m. syyttäjien irtisanominen vaivattomasti on tehtävä mahdolliseksi. Loppuu turhat ja kalliit ja ihmisarvoa loukkaavat julkiset riepottelut valtion toimesta.

 • Siis kuitenkin

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Varmaankin lain kirjain toteutui, mutta moraalisesti se ei näin ole. Ei ainakaan anna kansalaisen silmissä mitenkään suurta kunnioitusta oikeuslaitosta kohtaan. Tarkoittaako tämä siis sitä, että ns. matti meikäläinenkin voi viettää synttäreitään ja ottaa isoja rahalahjoituksia vastaan, jotta kulut saadaan peittoon, eikä verottaja siihen puutu. Tältä tämä ainakin nyt näyttää.

 • novtu

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Tämä kertoo sen, että korkeassa asemassa olevat saa tehdä mitä haluavat.

 • Nuattamias

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kaavoitusasioista päättävän maakuntahallituksen pitkäaikainen puheenjohtaja kokoomuslainen Ilkka Kanerva kommentoi kaavoitusasioita: "Ei vois vähempää kiinnostaa"

 • En enää usko parlamentarismiin

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Olihan tämä odotettavissa, mutta eiköhän tuohon valituslupa helitiä kun ennakkotapaus on kyseessä. Kanerva on rakenteellisen korruption lihallistuma ja hänen toimiaan sietäisi penkoa tarkemminkin.

 • Maamies

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Ei yllättänyt yhtään. Hovioikeudessa on paljon enemmän poliitikkojen kavereita kuin käräjäoikeuksissa, että selvä juttuhan se oli, että vapauttavat. Kaveria ei jätetä pulaan.

  Suomalainen oikeusjärjestelmä ei ole puolueeton!

 • Ilmars

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kukaan ei voi meillä saada tuomiota korruptiosta. Se on Suomessa laillistettu. Poliitikot eivät saa tuomioita mistään. Voimme todeta asian melkein viikottain.

  Muissakin asioissa oikeuden toiminta ja päätöset ihmetyttävät. lakimiehet ovat keksineet ikiliikkujan eli jatkuvan rahantekokoneen. Esimerkiksi oikeudenkäynti hiihtäjiä vastaan on nyt kestänyt 15 vuotta. Pian kuulemma päästään aloittamaan varsinainen tutkinta.

 • Kalle

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Ei ole Kanerva yhtään puhtoisempi kuin aiemminkaan.

  Muistaa pitää, että periaatteessa oikeuden päätös on: syyllinen/syytön. Kanervan kohdalla päätös oli; ei ole voitu osoittaa näyttöä olevan. Siis voisi olettaa olevan syyllinenkin, syytön ei ole.

  Suomessa toimii lukuisia huumediilereitä, jotka pätevän asianajajan avustamana kerta toisensa jälkeen välttävät tuomion; ei ole voitu osoittaa näyttöä, vaikka poliisin näytöt olisivatkin riittävät.

  Suomessa saavat parhaat asianajajat rikolliset ja varakkaat henkilöt; keskituloisella ei ole varaa pätevään oikeusapuun. Niinkin naiiveja kansalaisia löytyy, jotka uskovat oikeudessa jaettavan oikeutta.

  Ei oikeusistuimessa saa oikeutta, vaan ratkaisun voimassaolevan lainsäädännön mukaan. Porsaanreiät löytää pätevä asianajaja, kunhan on varaa maksaa.

 • heikki

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  On tärkeää, että lahjusasiat käsitellään näin näyttävästi ja julkisesti. Uskon keskustelun puhdistavan ilmaa ja parantavan poliittista ilmapiiriä.

 • weckman

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Ei kait kukaan yllättynyt vapauttavasta päätöksestä? Ei ollut ekaa eikä viimeistä kertaa kun eliitin pieni piiriri pyörii. Hyvä veli-verkosto toimii Suomessa vahvasti.

 • pettynyt

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Oikeuden päätös on valitettava ja loukkaa yleistä oikeudentajua.

  • usko

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Juuri näin. Ilmaisia lounaita ei ole, saati ilmaisia syntymäpäiviä. Ihminen lahjoittaa pelkästä pyyteettömyydestä lopulta hyvin vähän. Suomessa tarvittaisiin periaatteelista keskustelua oikeuslaitoksen toiminnasta, arvoista, tuomioista ja rangaistuksista. Etenkin rangaistusten taso on liian matala ja kirjava, lisäksi asiakirjoja salataan liian paljon ja pitkään. Oikeuslaitoksen jos minkä pitäisi olla läpinäkyvä.

 • Ville9102

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Onpahan juttu, jos lahjonta ei ei ole kielletty se on sallittu-

 • 2 miljoonaa syrjäytettyä

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kysykää parilta miljoonalta suomalaiselta, taloudellisen, henkisen ja fyysisen väkivallan uhrilta, mikä on "piinaavaa" ja miettikää sitten, olisiko Yle:llä asennevammaa uutisoinnissa, kun korruptioherrojen hyväveli-vapautuksia suitsutetaan.

 • Iso O

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  En ole yllättynyt oikeuslaitoksen linjattomuuteen.

  Jos yritetään pysyä asiassa. Käräjäoikeuskaan ei perusteluissaan todennut kenenkään liikemiehen hyötyneen mistään Kanervan tekemisistä. Ei ollut myöskään minkäänlaista yritystä tai aikomusta Kanervalla. Ne ovat kumminkin laissa rikoksen tunnusmerkistö. Mikä oli siis rikos? Antaa toisten järjestää suuret julkiset synttärit! Harkintakyky ja kohtuus on kyllä unohtunut, mutta jos siitä laitetaan linnaan on Arkadianmäki tyhjä. Ettei vain syytteen takana ole perisuomalainen kateus. Vai kaipaako oikeuslaitostoksessa joku nostetta?

 • Kalle

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Ratkaisu ei yllätä. Onhan yleisesti tunnettua, että käräjäoikeuksien tuomarit eivät ole tehtäviensä tasalla. Kaikista niiden tuomioista kannattaa valittaa.

 • rampoosi

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Toimittaja Mölsän kommenttikirjoitus on ehkäpä tehty manipuloimaan HO:n päätöksen kommentteja. Se vaatii myös kommentin.

  Vähänkin merkittävä vaalituki on ilmoitettava julkisesti. Se saattaa muodostaa myös esteellisyyden (hallintolaki), jos vaalitukea saanut luottamushenkilö käsittelee luottamustoimessa asiaa, jossa vaalituen antajalla on olemassa suora ja välitön etu. Tällaista yhteyttä ei Kanervan tapauksessa ei ole ollut, koksa 1) sellaista asiaa maakuntahallituksessa ei ole ollut esillä eikä 2) sellaista asiaa ei maakuntahallinnossa ollut pantu edes vireille.

  Erilaisten esteellisyysperusteiden mukaan luottamustoimessa tapahtuu esteellisyyksiä tuon tuostakin. Esteellisyyden toteaminen on ensisijaisesti luottamushenkilön itsensä tehtävä. Sen voi ilmeittaa myös joku muu. Esteellisyyden ilmoittamatta jättäminen voi johtaa syytetoimiin ja päätös voidaan sen perusteella kumota.

 • Juristi

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Ei hovi nyt kovin eri linjoilla ollut, jos kerran hovi vapauttaa syytteestä ja

  KO tuomitsee äänin 2-1.

  Pientä tarkkuutta teksteihin, kiitos!

  • ei vaalitukea

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Kanervan syntymäpäivien kustannuksin osallistuttiin 50 000 eurolla, mielestäni tämä ei ollut mitään vaalitukea. Ruotsalaisen saama 10 000 euroa sen sijaan on täysin laillista vaalirahoitusta, joka on Suomessa sallittua.

 • knuutson273

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Vihdoinkin oikeus toteutui. Kanerva ei ole tehnyt mitään väärää.

 • oudot perustelut

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Ei tunnu maalaisjärjen mukaiselta perustelulta se, että korruptiota on vain jos poliitikko on juuri samanaikaisesti vaikuttamassa vaalituenantajien toimenkuvaan liittyviin päätöksiin. Ihan HÖPÖÄ! Suomen "maantapa" ja setäkerhot ovat ihan oikeata korruptiota, tämä päätös ei ole reilua.

 • Sivusta seurannut

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Korruptio oli yleistä Suomessa ja Kekkosen aikoina ja todennäköisesti kauan sitä ennen.

  Isäni oli aikoinaa -50-luvulla erään suuren puolueen jäsen. Hän päätti erota, kun hänelle tarjottiin kunnan työpaikkaa em. puolueen paikallisen johtohenkilön toimesta. Isäni ymmärsi, ettei ole ilmaisia lounaita ja palautti jäsenkirjan.

  Kekkosen aikoina kommunisteja rahoitti eräs naapurivalta mm. antamalla provisiota idänkaupasta.

  Toinen vasemmistopuolue ja oikeisto sai tukea länsimailta. MM. suurimman oikeistopuolueen puoluetalo rahoitettiin harmalla rahalla. Rakentajat yrittivät pestä sitä lailliseksi.

  Valtakunnan päämies järjesti valtionhallintoon puoluekavereilleen hyviä paikkoja, joista pystyi ohjaamaan valtion rahavirtoja oikeisiin paikkoihin.

  Ruotsinkieliset keplottelivat säätiöttensä avulla.

  Kun kaikki ovat syyllisiä, ketään ei voi tuomita, muuten koko systeemi romahtaa.

 • veto

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Ihmettelen jos Kaikkosta ja Kanervaa vielä joku äänestää hävettää tuollaiset edustajat keneltä moraali puuttuu tyystin .. hävetkää..

 • korruption suojelua

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Oikeuslaitoksen tuomarit on hallitusten nimeämiä joten jääviys on hovissa kuten käräjäoikeudessa puolueellista. Oikeuskansleri on samaa hyväveli verkostoa. Oikesvaltion ja perustuslain vastaiset toimet on maan tapa. Puoluetuki ja kuntien sekä järjästöjen ja yritysten rahoitus kuviot osoittaa mädännäisyyden koko oikeus sektorilla. Kanervan saamat lahjoitukset kertoo nimitys ja suosion osoitusten olevan pienempiä pahoja kuin tekstiviesti gate. Oikeusvaltion korruptio-gate odotettavissa.

 • Ei yllätä

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Ei mikään yllätys. Suomalaiset poliitikothan ovat niin puhtaita. Kukaan ei koskaan ole tehnyt virheitä...

  Mutta tuomittiinhan Silviokin! Vaikka eipä hänkään istu yhtään.

 • kök

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Miksi ei kukaan siitä puolueesta josta kaikki nuoret miehet näyttävät ovelta ovelle kiertäviltä mormooni saarnaajilta puolusta vanhaa väsynyttä mutta rehellistä.

 • Transparency

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Suuryrityksissä ja mm. rahoitusmarkkinoilla on jo vuosikausia ollut käytäntö, että sidosryhmiltä saadut liikelahjat täytyy hyväksyttää erityisellä compliance-osastolla. Tarvittaisiin myös politiikkaan samantyyppinen parlamentaarinen ja riippumaton institutio, joka ennalta hyväksyisi tai hylkäisi poliitikon puolesta tarjotut lahjat. Kaikki hyväksymättömät, tietyn summan ylittävät lahjat tai etuudet tulkittaisiin automaattisesti lahjuksiksi ja niiden arvo tulisi korvata valtiolle. Tämä lisäisi läpinäkyvyyttä ja uskoa poliitikkojen riippumattomuuteen.

 • Libertaari

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Ratkaisu oli odotettu. Suomessa on vähän korruptiota ja sekin on täysin laillisesti hoidettu. Tältä osin suomalainen yhteiskunta makaa kuten ennenkin.

 • Rajoittunut

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Minusta henkilö, joka saa lahjaksi 50 t eikä ymmärrä, että ei sitä anneta pelkästään hyvästä sydämestä, on joko yksinkertainen tai hävytön.

 • Silmät päässä

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Ei ole edes olemassa hyvempää hyväveli kirjaesimerkkiä kuin Kanerva.

  Kanervan piti päästä ministeriksi "kun kaikki muutkin on jo olleet, ja mäkin oon jo ollu täällä niin kauan". Ja Kanerva on vuosikymmenet osannut näyttää niin lapsellisen autuaalta ja ymmärtämättömältä joka kerran kun hän on jäänyt kiinni, että en tiedä kenenkään muun osaavan yhtä hyvin.

  Jos tässä maassa olisi enemmän Kanervia, niin kaikki toimet jaettaisiin sillä "kuulutsä meihin" ja onko kyseinen "symppis", ja "pitäiskö jo olla sen vuoro". Sellaiset asiat kuin osaaminen, kokemus, taito, taikka se että haluaa tehdä työnsä kunnolla, eikä vain näyyttää siltä, saisivat surutta jäädä taka-alalle.

  Lopputuloksena tätä maata hoidettaisiin yhtä "hyvin" kuin joitain keski-Aasian, Afrikan tai etelä-Amerikan maita. Eli luojan kiitos ettei tuollaisia ole enemmän.

  Ja jottei tästä maasta tulisikaan sellainen, niin syyttäjän olisi ehdottomasti vietävä tämä Korkeimpaan oikeuteen.

 • Lago

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kuvittelevatko oikeuslaitoksessa tuomioita antavat että liikemiehet jakavat rahaa ilman vastikketta. Jos kuvittelevat ovat he kyllä loitonneet kauas reaalimaailmasta. Syyttäjän on pakko valittaa korkeimpaan oikeuteen.

 • vilpittömästi

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Ilkka Kanervan tuomitsematta jättäminen on täysin oikein. Valitettavaa vain tässäkin on, että oikeiden rikollisten saaminen tuomiolle Suomessa ei onnistu , koska syyttäjien sallitaan käyttää aikaansa tällaisten turhanpäiväisten asioiden kanssa.Rehellisiä ihmisiä saatetaan oikeuden eteen ja rikolliset senkun melskaavat jengeineen.Voisiko poliittinen järjestelmämme saattaa tällaiset oikeudenkäynnit historiaan mahdollisimman pian.Ja syyttäjät oikeisiin töihin.Töihin, jotka takaavat kansalaistemme turvallisuuden.

 • LakiKaikilleSama

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  On hyvä, että Suonessa laki on kaikille sama. On vain hirveän surullista, että tuomiot tuntuu vaihtelevan melkoisesti.

 • -teevee-

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kanerva on meidän ikioma Jack-in-the-Box, Muistakin maista näitä löytyy. Tyyppi saa tehdä ihan mitä tahansa ja aina kohta taas jalkeilla. Hovioikeuden nyt vain piti osoittaa, ettei meillä ole oikeasti korruptiota, eihän? Vähän leikisti vaan - pientä synttärirahaa ja vaalirahaa. Nih.

 • lehtokurppa

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Mielestäni on sääli että oikeus antoi vapauttavan päätöksen. Kansalaisten oikeustaju kaikesta tästä horjuu ja selvääkin selvempää on että kyseinen henkilö olisi pitänyt laittaa vastuuseen.

 • Citoyen

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  " Lähes kaikista kommenteista kuultaa henkilökohtainen lain ylittävä tietoisuus oikeasta ja väärästä."

  Just nih. Rahvas se tälläkin foorumilla kärvistelee "subjektiivisessa kateudessaan". Yrittääpä vielä kurotella "lain ylittävään tietoisuuteen". Liekö kyse ihan ikiaikaisesta luonnonoikeuteen nojaavasta ellei peräti jumalallisesta oikeudesta, joka erehtymättömästi tuomitsee "veljien" eduksi? (Kumma kyllä Kanervat, Merisalot & C:o pitivät kyllä V-S:n käräjäoikeuden tuomiota aikanaan vääränä, mutta se onkin varmaan eri asia).

  Jotenkin kaikesta huolimatta mielessä tuppaa soimaan se vanha kunnon Perustuslaillisten riemumarssi: "Meille laki on keppihevonen, jolla ratsastelemme..."

 • Äijä maalta

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Hovioikeus siis totesi, että näyttöä ei ole. Toisin sanoen Kanerva ei ymmärrä kaavoituksesta mitään eikä muutaman kymppitonnin synttärisponsorointi ole parantanut hänen ymmärtämystään kaavoituksesta. Sitä voi tietenkin kysyä, mitä virkaa hänellä on Varsinais-Suomen liiton hallituksessa, jos hän ei ymmärrä mitään kaavoituksesta. Eli tuo tämä prosessi Kanervan kannalta hyvältä näytä.

 • moraaliako?

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Tyhmyydestä ei voi Kanervaakaan vankilaan tuomita, vaikka tyhmyyteen olisikin syyllistynyt. Täysin moraaliton teko Ilkalta oli hyväksyä itsensä farssimaisen syntymäpäiväjuhlansa näyttelykaluksi, ja näin todistaa useamman kerran arvostelukyvyttömyytensä. Mutta ei Suomen laki taida tuntea Ilkan edellä mainuttua kyvyttömyyttä, syyksi vankeustuomioon. Koska syytäjäkin syytteessään on todennut syytteensä perustuvan muuhun kuin Kanervan rikolliseen toimintaan, olisikin syyttäjän aihetta tyytyä hovin päätökseen. Mitä Kanervan moraaliin tulee, harjoittakoon jatkossa seuraavien vaalien jälkeen itsekritiikkiä jossain muualla kuin kunnanvaltuustossa, eduskunnassa tai euroopan parlamentissa.

  Mieti Ilkka ihmisarvoasi, mutta onneksi ja oikein, ei linnassa.

 • miisa

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Usko meni oikeuslaitokseen, rahalla ja suhteilla saa.

 • Pekka Lipponen

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Minusta alunperin syyttäjän näyttö oli aivan olematon ja käräjäoikeuden päätös virheellinen. Mitään näyttöä siitä, että Kanerva olisi maakuntahallituksessa edistänyt yrittäjien asemaa ole olemassa. Hovioikeus teki oikean ratkaisun. Sensijaan paljon on näyttöä siitä, että kunnat suosisat osuuskauppoa. Mielestäni on välittömästi nostettava syytteet kaikkia Osuuskauppojen hallintoneuvostoissa istuvia kunnallispoliitikkoja vastaan. Ei nimitäin ole sattumaa, että kunnat kaavoittavat osuuskaupoille parhaat liiketontit...

 • PekkoPK

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Minua ei Ilen tuomio mitenkään heilauta, vaan se ottaa pannuun, kun mielikanavani (radio suomi) kommentoi samaa idioottimaista uutista tuntikausien toistoilla. Eihän se siitä mihinkään muutu, ja sitte sama toisto leviää tv:n kanaville.

  Onko teillä puute uutisista?

 • Hyvinhän Ikelle kävi

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Ikelle kävi hyvin nyt ehtii rauhallisin mielin katsomaan yleisurheilua. Kesälomakin alkaa ja ei kestä kun syyskuulle ja sittenhän alkaa joululoma¨joka kestää vain helmikuulle. Ikehän tunnetusti ostaa liput yleisurheilukisoihin ja maksaa matkansa itse näihin tapahtumiin. Hyvää kesälomaa Ike ja samantien alkavaa joululomaa.

 • Teatteria

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Näytös luonteisiin oikeudenkäynteihin ei suomessa olisi varaa.

  Jos tomiolla on valtaapitävä henkilö, niin on päivänselvää, että näennäinen oikeudenkänti pidetään ja lopputulemana hänet todetaan syyttömäksi.

  Kyllä kansa tietää, että halutaan näyttää, että laki se on herroillakin. Se laki vaan sattuu olemaan sellainen, että he ovat aina syyttömiä.

  Verovaroin pidettävät temppu sirkukset tulisi lopettaa ja olla kokonaan nostamatta syytettä, jos kyseessä on valtaeliittiin kuuluva henkilö.

 • Ihmetyttää tämä

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Ei ihmetytä muu kuin se, että miten kaksi eri oikeusastetta voi antaa niin eriävät tuomiot? Eikö kummassakin oikeusasteessa ole samanlaisen koulutuksen saaneet tuomarit? Outoa!

  Kyllä tuossa varmaankin on taas se "Hyvä veli" -verkosto, johon varmaankin kelpuutetaan hovioikeuden tuomarit, mutta ei käräjätuomaria (lue: rupusakkia). Eihän tuollaisista voi tuomita, saattaa vielä itse olla joskus vastaavassa tilanteessa.

  Hah, haa tätä Suomen oikeuslaitosta! Usko on mennyt jo aikoja sitten, sillä onhan se huomattu mihin meidän tuomarit pystyvät.

 • vesku

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Minä ymmärrän oikein hyvin tämän Kanerva jutun, jos miehellä ei ole varaa

  järjestää kekkereitä omalla kustannuksella, niin näinhän pitää tehdä.

  On suomessa oikeus ja kirjanoppineet, tiesin koko ajan että Herra Kanerva

  ei lusi päivääkään, päinvastoin näillehän maksetaan korvauksia kunnian loukkauksesta. Hellurei ja hellät tunteet.

 • Anton

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Korruptio ei ole täälläkään pois suljettu asia.

  Pensaista nousee katku ja löyhkä, mutta meille vakuutetaan että sinne on perustettu uusi konditoria.

 • Tasapuolisuutta tuomioihin

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Koko vaalirahaoikeudenkäyntiä on leimmanut puoluepoliittisuus.

  Kepun Kaikkonen tuomittiin, kokoomuksen Kanervaa ei.

  Oikeuslaitos ja poliisi ovat kokoomuksen ohjauksessa. Tällainen johtopäätös on valitettavasti nyt tehtävä. Siis Kanerva saa ottaa vaalitukea, mutta Kaikkonen ei.

  Onko Suomi oikeusvaltio?

 • itku tulee

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Hyväveliverkostot ovat monensuuntaiset ja näkymättömissä, mutta niiden vaikutukset näkyvät. Luuleeko joku vielä, että IKEllä on arvovaltaa????Kanttia ehkä vielä on, mutta arvostus ei tule julistusteitse, se pitää ansaita.

 • Veli

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Antoote jo Ilkan olla! Ei kait se nyt niin paha mies ole!

 • hannuk

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kokoomus on harjoittanut korruptiota oikeuslaitoksessa viimeiset 10 vuotta. Tämä ratkaisu ei ollut mitenkään yllättävä.

  Samanlaista toimintaa on jatkuvasti eritysiesti helsingin käräjäoikeudessa, Helsingin hovioikeudessa ja Korkeimmassa oikeudessa.

  Selvää on se, että Kanerva on on tehnyt rikoksen. Toki tämä ratkaisu avaa mahdollisuuden korruptioon tulevaisuudessakin, jota poliitikot ovat erityisesti halunneet.

 • eikai

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  surullista ,ei ole oikeuslaitos kovissa kantimissa tässä maassa,ja korruptoituneet politikot ei häviä tälläpelillä...

 • piilovaikutus

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Tässä tuli virallinen lupa jatkaa samaan tyyliin. Piilokorruptio voi hyvin ja kukoistaa. Laki on kuten se luetaan, kullekin säädylle on oma asteikko. Että näin meillä Suomessa. Viimeinenkin luotto oikeuslaitokseen hävisi.

 • Caramba

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Ei kaikki voi äkkiä muuttua. Juristit on koulutettu tiettyyn ajattelutapaan. Suomessa ei kerta kaikkiaan tajuta, miten syvällä systeemissä ja toimintatavoissa lahjonta on. Länsimainen ajattelu ei ole ikinä päässyt juurtumaan Suomeen. Pääkaupunkiseudun pysähtyneistö pitää huolen siitä, ettei niin tule ikinä käymäänkään.

 • Yxs?, Riihimäeltä

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kukapa monien vuosien jälkeen enään niitä ratkaisevia asioita tarkasti edes muistaa. Ja toiseksi, se vanha ja surkea totuushan on, että eihän herra herraa tuomitse. Sillä kun asiat vanhenee, ne samalla myös mutkistuu.

  Mutta ketku, mikä ketku.

 • veronmaksaja

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Tämä turha oikeusprosessi on nyt lopetettava tähän.Kyllä Suomessa on oikeita rikollisiakin, joita pitää saada syytteeseen ja tuomiolle.Prosessin jatkamisesta en ainakaan minä veronmaksajana hyödy yhtään mitään.Olen ihan aina tiennyt, ketkä keitäkin puolueita ja poliitikkoja saattavat tukea.Ainoat, jotka tällaisista oikeusprosesseista hyötyvät,ovat juristit itse.Kuka valvoo asian tätä puolta?

 • totuuden torvi

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Ei vaalirahan antamista voi kieltää. Silloinhan vain ne joilla on itsellään varallisuutta voivat menestyä vaaleissa. SAK:n, Ammattiliittojen ja vasemmistopuolueiden antama rahoitus kriminali-soitaisiin ja niiden menestys loppuisi.

  Jos vaalirahoituksella voidaan osoittaa oikeudellisesti pitävä yhteys antajaan hyödyttävään toimintaan vaalirahan ansiosta on kysymys korruptiosta.

  Tässä jutussa hovioikeus vain totesi, ettei sellaista yhteyttä löytynyt. Syyttäjän toimintaa tullaan varmasti vielä pohtimaan, mikä oli motiivina ajaa juttua, jossa näyttö puuttui.

  Olisi selkeintä, jos oikeusviranomaisten puoluetaustat, jos niitä on tulisivat julkisiksi tällaisten juttujen yhteydessä.

 • Päntän äijä

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Oikeusvaltiossa tuomioita ei jaella taannehtivasti, vielä vähemmän katuparlamentin tuomioiden perusteella. Kanervan syntymäpäiviä järjestäneet toimivat vallitsevien oikeusnormien mukaisesti, Hovioikeuden päätös perustui siten Suomen lakiin. Lainsäääntöä lieneekin jo muutettu vastaamaan nykyisiä oikeuskäsityksiä.

 • cedre

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Hovioikeuden ratkaisu oli käsittämätön ja murheellinen. Hyvien veljien verkostot ovat näemmä kietoneet yhteiskunnan niin tiukasti puristukseensa, että tällainen on mahdollista. Ahdistavaa, että oikeuslaitoskin on jo tässä syvässä suossa!

 • juupajuu

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Oikeusvaltiossa olisi jo ajat sitten laitettu hovioikeuksien tuomarit vastaamaan lain- ja oikeustajunvastaisista tuomioistaan!

 • Vaalitukea uusille

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Eiväthän istuvat kansanedustajat tarvitse vaalitukea. Jos kerran vaalitukea voi antaa politiikoille, kuten hovioikeuden päätös sanoo, pitäisi pitäisi tämä tuki lakia muuttamalla kohdentaa uusille kansanedustaja/kunnallisvaali-ehdokkaille.

  Näin saataisiin uutta verta päättäjien joukkoon.

 • Hämärät puoluetuet- ja tukijat

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Hovioikeus ei nyt ole oikein ajantasalla, tai kyvykäs myöntämään, kuinka syvällä korruptiossa, Suomi valtion laiva seilaa. Sopii myös ihmetellä, miksi Yle antaa niin paljon myötätuntoa ja korostaa lahjustenottoon syyllistyneitten "kärsimyksiä". Moraalinen tuomio pitäisi olla jokaiselle selvä, ilman hovioikeuden päätöstäkin. Laivamme seilaa yhtä kauemmas demokratiasta, kohti veroparatiiseja, ellei sille anneta signaalia, palata suorinta reittiä lähtösatamaan.

  Valittamatta jättäminen, hovioikeuden horjuvasta ja kyseenalaisesta harkinnasta, olisi kansan syvää halveksuntaa ja poliitikkojen kannustamista kohti, vielä pahempaa korruptiota ja virka-asemien väärinkäytöksiä. Suomessa on perustuslaki, miksi sitä ei noudateta ?

 • Oikein tuomittu

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Suurin osa tänne kirjoittaneista ei tiedä miten lakia tulkitaan. Se on minusta huolestuttavampaa kuin se, että joku saa 50.000 euroa rahaa maksamatta sitä takaisin korkoineen.

  Teon tunnusmerkistö ei täyttynyt. Silloin ei voida tuomita. Tuomioon ei riitä että kovaääniset ovat "sitä mieltä että onhan sen täytynyt olla lahjus". Tarvitaan todistusaineisto ja näyttö.

  Onko monikin kateellinen Kanervalle? Naiset kiukkuuntuneet kun jääneet ilman tekstareita, ja jotkut miehet koska luulevat naistensa olevan Kanervan perään? Joku älytön syy tähän "moraaliksi" kutsuttuun jahtiin täytyy olla. Ne kenen mielestä Kanerva oli syyllinen, ovat aivan vapaita esittämään todisteet siitä että lakia on rikottu - laissa kirjoitetun mukaan.

 • Onnittelee Ikeä

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Oikeuden päätös oli jo alunperin kuin Neuvostoliiton toverituomioistuimen tekemä.

  Muuten olen sitä mieltä, että kokomustassa Kokoomuksessa Ilkka Kanerva on tosimies, joka puolustaa yhtä lailla maaseudun kuin kaupunkien asukkaita. Hän voisi vihdoinkin myöntää, että toimii väärässä puolueessa. Suomen Keskustassa tarvitaan juuri nyt mahdollisimman monta miestä puolustamaan suomalaista demokratiaa rahan valtaa ja keskittämistä vastaan.

 • ihmeellistä

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Miten ministeri saa vastaanottaa kymmeniätuhansia €uroja rahaa lahjaksi vierailta ihmisiltä ilman veroseuraamuksia, kun lapsilleen vanhempien ennakkoperintönä antamaa rahaa verotetaan. Ja työnantajien antamien lahjojen arvokaan ei saa ylittää määrättyä summaa. Esim.muutama tuhat €uroa on ollut aina verotettavaa tuloa. Ei mene kansalaisen oikeustajuun miten näillä lahjoilla ei ole mitään veroseuraamuksia saajalleen.

 • juhana

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Ravintola ei saa tarjota poliisille ateriaa halvemmalla kun se olisi virkamiehen lahjontaa. Kansanedustajalle voi sen sijaan tarjota kymmenientuhansien eurojen bileet.

  Ettei puolueen eturivin kansanedustaja voi vaikuttaa paikallistason kaavoitustyöhön, ei varmaan joo virallisesti. Käytännössä kaveripiirissä noi sovitaan, kuten tuomiotkin näköjään!

 • Hamara

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kaikille ehdokkaille saman verran ns. vaalitukea tai rahoitusta vaalikampanjaa varten, miten vain asia halutaan sanoa. Ei ¢enttiäkään enempää. Ja turha valittaa jonkin vaalikampanjan kalleutta. Ei sen kampanjan kustannusten tule olla missään suhteessa valituksi tulemiseen. Ehdokkaan sopivuus ja ominaisuudet ovat ne tekijät joiden tulee olla ainoat vaikuttimet. Ei raha.

  Hovioikeuden tuomareiden jääviys ja suhteet syytettyihin tai heidä tukiorganisaatioihinsa tulee tutkia perusteellisesti. Suomalainen oikeusjärjestelmä ei osoita mitään kohtuullista luotettavuutta ja puolueettomuutta taas kerran.

  • Näin Suomessa

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Juuri näin. Vaan arvaapas, tuleeko koskaan julki selvitystä tuomareiden poliittisista ja taloudellisista kytköksistä tai muista riippumattomuutta haittaavista kytkennöistä?

  • Lex Kanerva

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Juuri näin. Tuomarit edustivat jo muinoin porvariston ydintä, joten yhteisen asian parissa puuhastellaan.

 • Hyvä Suomi

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Täysin oikea ratkaisu. Tässä oli kysymys Kanervan roolista maakuntahallituksen puheenjohtajana. Ei ollut pienintäkään näyttöä, että Kanerva olisi voinut vaikuttaa maakuntakaavaan lahjoittajien eduksi. Vaikka olen toisen puolueen kannattaja en voinut hyväksyä toisenlaista ratkaisua.

 • Pena

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Sehän oli alusta lähtien selvä asia, ettei kokoomuslaista voida tuomita mistään. Vai onko joku kokoomuspolitiikko tuomittu?

 • isojokinen

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  hyväveli-systeemi toimii sillä tuomio oli ennalta arvattivissa.miksi ei verottaja puuttunut 60000euron lahjoitukseen joka olisi tavalliselle kansalle veron alaistatuloa.kyllä se on niin ettei suomalaiset ole lain edessä saman arvoisia.

 • Kukkahattutäti

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Ovatko lakipykälät muuttumattomia, ajantasaisia ja kiveen hakattuja ? Vaikka Kanerva & co nyt saivatkin vapauttavat tuomiot, ei se muuta tosiasiaa, että Suomessa korruptio on syvällä piilossa eikä nykyisillä laeilla siitä pystytä tuomitsemaan. Ja vielä aiheen vierestä eli Kanervan juhlista ja niiden sponsoroinnista: osoittaa vaan sen kuinka kaukana herrat ovat "tavallisesta kansasta". Ei taviksen juhlia kukaan sponssaa tuollaisilla summilla... koska taviksella ei ole vaikutusvaltaa...

 • Tarpeeton leivätön pöytä

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Mitä järkeä meillä on pitää käräjänoikeuksia? Tuntuu siltä että kaikki siellä tehdyt päätökset vesitetään hovioikeudessa.

  Valitaanko käräjäoikeuksiin onnettomia pässejä vai miksi niiden päätökset on lähes aina vääriä? Vai onko niin että rikkaille jätetään ainoastaan valitusmahdollisuus?

 • Puhdas sydän

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Puhtain sydämmin on Ike taivaltansa polkenut, ainakin omien sanojensa mukaan. Oli sitten kyseesä ihmiset, politiikka tai muuten vaan moraali. On hienoa katsella maan tavan tuotosta. Eduskunta, oikeuslaitos, politiikka ja maailman vähiten korruptoitunut maa. Suuntana EU ja suuremmat vedet.

 • Esko

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Ennen viime eduskuntavaaleja media jauhoi päittäin "vaalirahasotkusta", jolla leimattiin koko poliittinen kenttä epärehellisenä ja korruptoituneena. Seurauksena oli paljolti persujen nousu suurpuolueeksi. Vain harva median koohottama asia on johtanut edes syytteisiin ja vain Kaikkonen sekä Merisalon kopla ovat saaneet tuomiot.

  Hovioikeuden vapautettua Kanervan kaikista syytteistä olisi korkea ottaaa järki käteen myös näillä nettisivuilla ja tunnustaa median huijanneen tietämätöntä kansaa. Mediaahan ei voida koskaan tuomita mistään vaikka se leimaisia ihmisiä huijareiksi tai rikollisiksi. Lapsellisuuden huippu on syyttää oikeuslaitostakin tästä.

 • Huuli pyöreänä

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Suomea pidetään vähäisen korruption maana. Nyt taisi tuomioistuin raottaa verhoa, jonka takana syy siihen luuraa. Tämän tapauksen valossa näyttää siltä, että Suomessa poliitikkoa ei pysty lahjomaan vaikka kuinka yrittäisi. Tuomioistuin ei hoksannut, että Suomessa valtaa pitävä eliitti on vakaa - virtausta siihen tai siitä pois on kovin ohuesti. Sen takia lahjomisessa kannattaa noudattaa pitkän tähtäyksen suunnitelmaa. Lahjuksia kannattaa antaa silloinkin, ehkä erityisesti juuri silloin, kun lahjuksen antajan tämän kohteen kannalta merkitykselliset ovat tyhjäkäynnillä. Kun taas kerran tulee palveluksien tarve, niitä sitten saa, kun asiat on jo pohjustettu kunnollisesti.

 • Ei mitään eri oikeuksia.

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Ei politikoille enään mitään erioikeuksia. Kaikki rötösherrat samalle viivalle ja vastaamaan teoistaa.

 • jusu

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Eiköhän tämä asia ole jo loppuunkäsitelty ?

Tuoreimmat aiheesta: Osallistu

Pääuutiset

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä