Kulttuuri

Tuoreimmat

Kaksi erillistä maalausta, joissa toisessa ruusu varjoineen ja toisessa ihmishahmo varjoineen.

Romuista koostettu Runoilijan talo haastaa katsojien mielikuvituksen

Hämeenlinnan Taidemuseossa vastikään avattu Näkökulmia eri vuosikymmenille -näyttely läpileikkaa suomalaista taidetta. Näyttelyn varhaisin työ on vuodelta 1858 ja tuorein on valmistunut tällä viikolla. Näyttelyssä on omana kokonaisuutenaan esillä myös suomalaisen käsitetaiteen pioneerin Ismo Kajanderin esinekooste Runoilijan talo. Teos on yritys romujen ja esineiden kääntämiseksi kauneudeksi, Kajander kertoo.

Kai Hyttinen

Aikuisopiskelija Kai Hyttinen kiertää pääsiäisenä ortodoksikirkkoa

Kai Hyttinen on omien polkujen mies. Kotimaisen iskelmämusiikin kiintotähti soi edelleen jatkuvasti radiossa, vaikka laulaja itse on harpponut jo toistakymmentä vuotta eräoppaana pohjoisen tuntureita vaelluspalttoossaan. Reilu vuosi sitten repun sisältö muuttui, ja Hyttinen asettui koulunpenkille. Itä-Suomen yliopisto sai aikuisopiskelijan; ortodoksisesta seminaarista Joensuun konservatorion ohella on tullut Hyttiselle tuttu paikka.

Miika Pettersson saapuu Vanajan vankilaan

Television kurkistelevat vankilasarjat ovat unohtaneet omaisten tuskan ja häpeän

Televisiossa on viime vuosina nähty runsaasti vankilaelämää käsitteleviä ohjelmia. Kurkisteluohjelmat ovat vetäneet väkeä ruudun ääreen, mutta samalla muurien ulkopuolelle jäänyt vangin perhe on saanut piilossa taistella leimautumisen ja häpeän kanssa. Vanajan vankilan johtaja kiittele Yle TV 1:ssä esitettyä Vankilavuosi-dokumenttia, joka onnistui näyttämään kuinka vanki etääntyy perheestään.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä