Luonto |

Puola ei suostu ilmastotalkoisiin

Puola ei hyväksy EU:ssa suunniteltua järjestelmää, jonka mukaan unionimaat avustustavat kehitysmaita ilmastonmuutoksen estämisessä. Puolan kannanotto on vakava este uuden kansainvälisen ilmastosopimuksen syntymiselle.

- Puolan näkökulmasta on mahdotonta, että Euroopan köyhät maat auttavat Euroopan rikkaita maita, jotta ne auttaisivat muun maailman köyhiä maita, sanoo Puolan talousministeri Jan Rostowski.

EU:n talousministerit ovat parhaillaan koolla Göteborgissa. He yrittävät löytää laskentatavan, jolla määriteltäisiin, kuinka paljon kukin jäsenmaa ottaa osaa ilmastonmuutoksen torjuntaan EU-alueen ulkopuolella.

EU:n komissio on arvioinut, että vuosina 2010 - 2012 tarvittaisiin 5 - 7 miljardia euroa. Tämän jälkeen rahantarve määriteltäisiin Kööpenhaminassa toivottavasti solmittavan uuden ilmastosopimuksen mukaan.

Puolan runsaasti saastuttava raskas teollisuus sai viime viikolla suuren voiton, kun EY:n tuomioistuin hylkäsi komission aikomuksen rajoittaa sen ilmastopäästöjä. Kuusi muuta itäeurooppalaista EU-maata; Bulgaria, Tshekki, Unkari, Latvia, Liettua ja Romania yrittävät saada vastaavan päätöksen.

Kommentoi aihetta (0 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

Tuoreimmat aiheesta: Luonto

Pääuutiset

Kotimaa

Yli 190 000 asiakasta ilman sähköä

Puu kaatunut.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä