Kotimaa |

Yle-vero saanut monet eroamaan kirkosta

Useimmiten kirkko jätetään veron välttämiseksi, kun uskoa Jumalaan ei ole, tai kun kirkko koetaan merkityksettömäksi.

Yleisradion Iso Paja Helsingin Pasilassa.
Yleisradion keskus Iso Paja Helsingin Pasilassa. Kuva: Seppo Sarkkinen / Yle

Kirkosta on tänä vuonna eronnut nettipalvelun kautta yli 20 000 henkilöä.

Määrä on Eroakirkosta.fi-sivuston mukaan melko tavanomainen.

Sivuston ylläpitäjät arvioivat menneiden vuosien perusteella, että lukema lähes kaksinkertaistuu vuoden loppuun mennessä.

Uudeksi syyksi kirkosta eroamiselle on tullut ensi vuoden alussa voimaan tuleva Yle-vero. Noin neljä prosenttia eroajista mainitsee Yle-veron eroamisensa syyksi.

- Kun päätös Yle-verosta viime vuoden puolella tehtiin, se aiheutti saman tien kirkosta eroamisia. Palautteiden perusteella joillakin ei yksinkertaisesti ole varaa maksaa sekä kirkolle että Ylelle, vaikka he haluaisivatkin kuulua kirkkoon, kertoo Eroakirkosta.fi:n tiedottaja Johanna Sauna-aho.

Tuoreimmat aiheesta: Kotimaa

Pääuutiset

Kotimaa

Palomestari: Turmakoneesta jäi jäljelle romukasa, ei mitään tunnistettavaa

Sunnuntain tiedotustilaisuus onnettomuudesta.

Tapahtumat hetki hetkeltä

01.45

Luterilaisen kirkon arkkipiispa Kari Mäkinen on muistanut lentoturmassa menehtyneitä, heidän omaisiaan ja turmasta järkyttyneitä Facebook-sivullaan rukouksella.

00.15

Tutkinnanjohtaja, komisario Pentti Lehtimäki kertoo, että lentoturmassa kuolleet siirretään yön aikana pois onnettomuuspaikalta. Heidän tunnistamisessaan tarvitaan DNA-tutkimuksia.

23.24

Pienkoneen putoamispaikalla ollut päivystävä palomestari kuvailee näkymää lohduttomaksi. Hänen mukaansa kone oli tuhoutunut tunnistamattomaan kuntoon.

Lue lisää

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä