Yön Sudet on Moskovan Helvetin enkelit

Yön Sudet on aggressiivinen dokumenttielokuva moskovalaisesta moottoripyöräjengistä, joka kulkee omaa tietään Venäjän kaaoksen keskellä. Syyskuussa 1993 esitetyn dokumentin ohjasivat Juha Portaankorva ja Timo Seppälä ja kuvaajana oli Kari Ahola. Dokumentin tekijät viettivät kovapintaisen jengin kanssa viikon Moskovassa ja hauskaa oli.

Juha Portaankorvan ja Timo Seppälän dokumentti oli ensimmäinen Yön Susista tehty lyhytelokuva. Jo tuolloin 1993 Yön Sudet oli yksi Moskovan kuuluisimmista ja kovapintaisimmista jengeistä. Night Volves -jengi syntyi 1980-luvun alussa protestoimaan kommunistista järjestelmää.

Moskovan omat ”Helvetin enkelit” nousivat hylkiölaumasta venäläisten tiedotusvälineiden suosikeiksi, kun Sudet puolustivat Venäjän parlamenttia vallankaappausyrityksen aikana elokuussa 1991.

Dokumentin päähenkilö Kirurgi oli ammatiltaan hammaslääkäri ja työskenteli talvikaudet berliiniläisessä yökerhossa portsarina. Kuvausryhmä vieraili Kirurgin luona myös Berliinissä.

Jengin pääkallopaikka oli Sexton-baari Moskovan keskustassa. Toisin kuin monet muut baarit ja ravintolat Sexton ei maksanut suojelurahaa mafialle.

”Meillä on useita verisiä yhteenottoja mafian kanssa, mutta kukaan ei ole saanut meitä polvilleen”, kertoo Kirurgi Portaankorvan ja Seppälän ohjelmassa.

Kirurgin jengi ajoi Moskovan kaaoksen keskellä omia teitään mottonaan, että emme vaivaa päätämme tulevaisuudella.

”Kaikki voi muuttua minä hetkenä hyvänsä. Maailma lähestyy loppuaan. Meillä on kiire elää!” sanoi Kirurgi 1990-luvun alussa Ylen kuvausryhmälle.

Teksti: Juha Portaankorva

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Iki-Turso (ei varmistettu)

Vaarallisia ja arvaamattomia ... varsinkin päämies nro:6.

Moskovan sudet ovat Yön Susien "sotaosasto".

Putin ja kirungi ovat veriveljiä jo vuodesta 1988.

Lähettänyt käyttäjä Rolf55 (ei varmistettu)

Jos mulla olisi vähän lihaksia, tai älyä. Lähtisin heti tähän porukkaan, jos ne minut huolisi.

Lähettänyt käyttäjä normaali motoristi (ei varmistettu)

aika normaali sakkia nuo, näyttää olevan hyvä meno hyvissä pirskeissä en tiedä mikä täs nyt niin kummallista että pitäny nostaa tällanen esille. Itse varmaan sopisin sakkiin jos asusin venäjällä.

Lähettänyt käyttäjä Nata (ei varmistettu)

Tästähän on kysymys. Osa haluaa elää toisin kuin toiset. Suomen yhteiskunnalle se on uhka, ja poliisille annetaan lisää valtuuksia kitkeä kapinat.

Lähettänyt käyttäjä Pate (ei varmistettu)

Kirurgi ja Puti; siinä vasta tiukka kaksikko.
Käteinen on pulmunen tuon kaksikon rinnalla, samoin Jutta.

Lähettänyt käyttäjä irezha (ei varmistettu)

en muista tätä, mutta nyt se on ajankohtainen