Hyppää pääsisältöön

Lääkekannabis edelleen marginaalinen lääke

Apteekin lääkelaatikosta otetaan lääkepurkki.
Apteekin lääkelaatikosta otetaan lääkepurkki. Kuva: Yle, Akuutti apteekki

Lääkekannabisvalmisteiden käyttömäärät Suomessa ovat kasvaneet. Kun erityislupapäätöksiä vuonna 2011 myönnettiin 57, viime vuonna luku oli 223. Suomessa on yksi myyntiluvallinen lääkekannabisvalmiste, joka on tarkoitettu MS-taudin spastisuuden hoitoon. Muut lääkekannabisvalmisteet vaativat erityislupapäätöksen lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimealta.

– On käyty tosi pitkä matka siitä, kun ensimmäinen asiakas meille tuli ja ilmaisi tarpeensa saada kannabista, jonka hän oli ulkomailla käydessään todennut auttavan selkäydinvammaansa, apteekkineuvos Markku Knuutila Turun Linnan Apteekista kertoo.

Suomeen lääkekannabis tulee Hollannin terveys- ja sosiaaliviraston alaisesta yrityksestä. Suomen erityislupavalmisteena huumausainereseptillä määrättävää kannabista tuo lääketukku sekä tämän lisäksi kaksi apteekkia: Turun Linnan Apteekki sekä Kaukajärven Apteekki, joissa molemmissa Knuutila toimii apteekkarina.

Erityislupavalmiste vaatii Fimean luvan

– Ihan alussa koko kannabisreseptin kirjoittaminen oli laitonta. Siinä lainsäädäntö on muuttunut ja se muuttui erityisluvalliseksi. Lääkäri perustelee potilaan tutkittuaan, miksi potilas tarvitsee lääkekannabista. Sen jälkeen hän tuo reseptin, nimenomaan huumausainereseptin apteekkiin ja apteekki hakee Fimealta erityislupaa. Yleensä pyritään siihen, että oli potilaan tarve kuinka pitkäaikainen hyvänsä, hänelle haetaan vuoden lupaa, koska tämä erityislupahakemusmenettely maksaa ja resepti on käytännössä vuoden voimassa, Knuutila kertoo.

Knuutila korostaa, että lääkettä käyttävät potilaat ovat vakavasti sairaita ihmisiä.

Apteekkineuvos Markku Knuutila.
Apteekkineuvos Markku Knuutila, Turun Linnan Apteekki. Apteekkineuvos Markku Knuutila. Kuva: Yle, Akuutti markku knuutila

– On erittäin kunnioitettavaa, että he ovat halunneet toimia laillisesti ja ovat kyselleet, mistä lääkettä saa. Ja mekään emme ilmoita näiden lääkäreiden nimiä asiakkaille. Erityisluvallisia valmisteita ei saa myöskään markkinoida mitenkään, Knuutila lisää.

Kipuklinikka oikea paikka arviointiin

Professori, HUS:in kipuklinikan ylilääkäri Eija Kalso katsoo, että kun kyseessä on lääke, jonka käyttöön liittyy mahdollisesti vakaviakin haittavaikutuksia, potilaat tulisi arvioida yliopistosairaaloiden neurologian poliklinikoilla tai kipuklinikoilla.

Kalso on kliinikkona ja hoitavana lääkärinä lääkekannabiksen suhteen varovainen. Hän korostaa, että lääkärin keskeisiä perustehtäviä on hyödyn ja riskin arviointi.

– Vaikutuksia pitää tarkistella pitemmällä aikavälillä, ei vain päivän tai viikon tai kuukaudenkaan aikatähtäimellä, Kalso muistuttaa.

HUS:in kipuklinikalla noin 20 - 30 potilaalle on kokeiltu kannabinoidivalmisteita, mutta pääsääntöisesti potilaat ovat lopettaneet lääkityksen haittavaikutusten vuoksi. Muutama jatkaa lääkkeiden käyttöä edelleen.

– Haittavaikutuksina on tullut esimerkiksi kognitiivisten, älyllisten toimintojen heikkenemistä, muisti on heikentynyt, on ollut sekavuutta ja huimausta, Kalso kertoo.

Lisäksi tulevat pitkän aikavälin vaikutukset, jotka liittyvät mahdolliseen riippuvuuteen ja psykoosiriskin kasvuun erityisesti nuorilla.

– Lääkekannabis ei ole ensisijainen hoitomuoto mihinkään sairauteen tällä hetkellä, Kalso toteaa.

Elimistöllä oma kannabioidijärjestelmä

Kalso kertoo, että kannabiksen vaikutusmekanismi ihmisen elimistössä on sen oma kannabinoidijärjestelmä. Järjestelmän kohdereseptoreita on ihmisen keskushermostossa ja myös sen ulkopuolella mm. immuunipuolustukseen osallistuvissa soluissa.

– Keskushermoston reseptoreja on hyvin vahvasti alueilla, jotka säätelevät esimerkiksi muistia ja oppimista. Niitä on myös ruokahalua, lämmönsäätelyä ja esimerkiksi mielihyvää säätelevällä alueella osana palkitsemisjärjestelmää, Kalso kertoo.

Tämän lisäksi reseptoreja löytyy pikkuaivosta ja tyvitumakkeista, joten vaikutus tuntuu esimerkiksi liikkumisessa ja spastisuudessa.

Toinen puoli järjestelmää on, että elimistö itse tuottaa näihin reseptoreihin vaikuttavia endokannabinoideja. Niiden vaikutusmekanismi on hyvin kohdennettu ja hienosti säädelty.

– Endokannabinoideja vapautuu ihmisen elimistössä tarpeen mukaan ja ne vaikuttavat siinä osassa aivoja tai elimistöä, missä niitä tarvitaan ja vain sen ajan, kun niitä tarvitaan. Kun ja jos kannabista otetaan ulkoa tulevana lääkkeenä, se vaikuttaa myös sellaisiin aivojen alueisiin, mihin sitä ei tarvita. Tästä tulee niitä haittavaikutuksia, Kalso kertoo.

Akateeminen kiinnostus suurta

– Kun on tutkittu näiden endokannabinoidien vaikutusmekanismeja, on löydetty MS-taudin eli pesäkekovettumataudin oireita erityisesti spastisuutta lievittävä lääke, Kalso kertoo.

Professori, ylilääkäri Eija Kalso.
Professori, ylilääkäri Eija Kalso, kipuklinikka, HUS. Professori, ylilääkäri Eija Kalso. Kuva: Yle, Akuutti eija kalso

Tutkimusta tehdään myös neurodegeneratiivisten sairauksien suhteen: näitä ovat hermoston rappeumasairaudet. Lisäksi tutkimusta tehdään esimerkiksi kivun ja ruokahalun säätelyn suhteen:

– Käytössä oli jo ribonabant -niminen valmiste, joka salpasi ruokahalua säätelevät kannabinoidireseptorit. Tämä niin sanottu laihdutuslääke poistettiin markkinoilta, koska sen käyttöön liittyi kohonnut itsemurhariski. Tämä osoittaa, että jos näpelöidään elimistön tarkkaa tasapainoa, siitä voi olla vakavia seurauksia, Kalso tähdentää.

Kannabistutkimusta tehdään myös tulehduksellisten suolistosairauksien kohdalla, astmassa sekä silmänpohjarappeumasairauksissa. Kannabinoideja tutkitaan jopa syövän liitännäishoitona, koska kannabinoidien on todettu vaikuttavan angiogeneesiä vähentävästi, mikä taas on yksi tapa, millä syöpä leviää.
Ongelma on, että vaikutukset voivat olla kahtalaiset ja hyvin yksilölliset. Kannabis voi esimerkiksi aiheuttaa epilepsiaa, mutta yksittäistapauksissa kannabiksella on voitu hoitaa perimän pohjalta johtuvan epilepsian oireita.

– Tämä kuvastaa järjestelmän kompleksisuutta. Täytyy siis tarkasti tietää, mikä juuri sen potilaan tasapainotila on, jolle lääkitystä suunnitellaan, Kalso painottaa.

Myös tehtyihin tutkimuksiin liittyy vakavia puutteita ja vääristymiä. Esimerkiksi Yhdysvalloissa on tehty kannabistutkimuksia, joissa on jopa edellytetty, että henkilö on käyttänyt kannabista aikaisemmin.

Mahdollinen lääke pienelle potilasryhmälle

– Jos lääkekannabista käytetään kriittisesti, se saattaa olla hyvä vaihtoehto. Mutta se on hyvä vain pienelle osalle potilaita. Ja se on ristiriidassa tämän valtavan mediakohun kanssa, Kalso pohtii.

– Lääkäri tekee päätöksen lääkkeen sopivuudesta potilaalle arvioimalla lääkkeistä potilaalle koituvan hyödyn suhteessa mahdolliseen haittaan. Ja lääkäri kantaa vastuun. Muut esittävät mielipiteitään, mutta lääkäri päättää, Kalso kiteyttää.

Asiantuntija: EIJA KALSO, professori, ylilääkäri, kipuklinikka, HUS

Toimittaja: SINI SILVÀN

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä

se oli rimonabant se lääke ja tuotemerkki Acomplia. Hassua että se tutkimuskemikaalina hyväksyttiin lääkkeeksi ennen kasvimuotoista Bedrocania ja Bediolia. Aihe vaatisi aina myös toisen osapuolen kuuntelemista eli millaisia ne professorin mainitsemat haitat ovat käytännössä. Ja varsinkin verrattuna rimonabantin haittoihin!!

Lähettänyt käyttäjä

Itse kroonisista kivuista kärsivänä ja kipupoliklinikan asiakkaana olen voinut jättää lääkärin määräämät vahvat ja hyvin addiktoivat opioidit kokonaan pois. Luonnontuote poistaa kivut, rentouttaa jatkuvasti jumissa olevat lihakset, kohottaa mielialaa, ruokahalu palannut ja krooninen unettomuus hävinnyt. Jos väkisin jotain negatiivista täytyy miettiä niin välillä iskee ns. munchies jolloinka tulee syötyä vähän epäterveellisesti, mutta sekin on oma valinta mitä sieltä kaupasta tuo tullessaan. Toivottavasti tällä voisi lähivuosina lääkitä itsensä laillisesti, nyt joutuu turvautumaan laittomiin väyliin toistaiseksi.

Lähettänyt käyttäjä

Kun vain yksikin negatiivinen asia löytyy , niin se voi ohittaa vaikka 27 positiivista - tässä aiheessa. Näin se menee eskoset. Kunhan cannabis on vapaata koko pallolla..tai lähes, sitten jossain kohtaa....niin jo taitaa olla eri äänet kellossa. Sitten on lääketehtaat kilvan kaivamassa uusia käyttökohteita, ja lääkäritkin käyneet parilla Karibian matkalla opintoreissulla - ja homma on toisella mallilla. Sitten cannabis meneekin putkeen jo paremmin.

Lähettänyt käyttäjä

Kaliforniassa lääkekannabista määrätty miljoonille 20 vuoden ajan.

Määräyksien kohteena olleita sairauksia toki tutkittu.

Noin neljännes kannabisrespeteistä krooniseen selkäkipuun, neljännes psyykkisistä ongelmista kärsiville, kuten ahdistukseen. Reuma, MS- ja fibromyalgian kaltaiset myös noin neljännes. Krooniset säryt, vatsakivut ja unettomuus seuraavaksi suurimmat ryhmät. (lähde: PMCID: PMC3673028)

Aikamoinen on lääketehtaiden valta kun tätä hyödyllistä kasvia ei saa Suomessa lääkkeeksi valmistaa. Isot rahat menetetään ylikansallisiin lääketuotteisiin.

Lähettänyt käyttäjä

Eija Kalso jenkkilän opiaattilobbareiden uhri, mikäli kannabis laillistettaisiin romahtaisivat jenkkilässä miljardien opiaattibisnekset ympäri maailman.

Kannabiksella huomattavia hyötyjä mm. syövän hoidossa. Eija väittää toista ja tutkimukset puhuvat muuta kannabiksen terapeuttisuudesta erilaisiin tiloihin, kuten syövästä aiheutuvaan ruokahaluttomuuteen ja syöpähoidoista ja lääkkeistä tulevaan pahoinvointiin. Kannabis on maailman ainoa pahoinvointilääke, joka lisää ruokahalua.

Todella törkeää "huumevastaista" propagandan lietsomista korkea arvoiselta virkanaiselta! Ihmishenkiä kyseessä.

Osavaltioissa, joissa sallittiin lääkekannabis opiaattiyliannostus kuolemat vähenivät merkittävästi.

Kannabiksesta on myös moneen muuhun sairauteen/olotilaan hyötyä, mutta niitä ei tutkita, joten lääkärit voivat selostaa "ammattimaisesti", ettei ole "lääketieteellistä indikaatiota" vaikkakin potilaan kokeillessa kannabistuotteita heidän tilansa paranee merkittävästi.

Lääkeyhtiöitä ei kiinnosta rahoittaa tutkimusta, joka lopulta veisi heidän osakkeenomistajiltaan osakkeiden arvon ja toisi konkurssin bisnekselle, kun kannabis kasvia et voi patentoida.

Lähettänyt käyttäjä

Olen sairastanut noin 20 vuotta neuropaattista kipua joka on pahimmillaan polttava ja tuntuu että kaikki vaatteetkin palaa ja ne on riisuttava kiireesti pois. Minulle on kokeiltu kaikkea mahdollista epilepsia lääkkeistä opiaatteihin. Eli olen käyttänyt noin 15 vuotta OxyContinia ja Lyricaa noin 12 vuotta. Minulla todettiin huhtikuussa 2013 pitkäaikainen hengitysvajaus joka johtuu OxyContinista. Olen joutunut käyttämään Bebap-laitetta tehostamaan hengitystä yli 2 vuotta, jolloin lopulta todettiin keuhkojen toimivan normaalisti. Minun pitäisi päästä kokonaan irti ko. lääkkeistä, mutta minulle ei anneta mitään muuta tilalle, vaikka kivut eivät lopu koska minulla on hermovaurioita selkä- ja niskaleikkausten jäljiltä. Paino nousi lääkkeiden kokeilun aikana 35kg joita en ole saanut pois.
Tays:n kipupolilla ei suostuta edes keskustelemaan kannabis valmisteen kokeilua mainitsemieni lääkkeiden tilalle. Miten minun tulee mnetellä jotta pääsenasialliseen kivun hoitoon ja pääsen eroon OxyContinista ja Lyricasta eroon ja niiden sivuvaikutuksista? Pitääkö hakeutua yksityisen lääkärin hoitoon jotta saan asiallista hoitoa ja kuka sen hoidon kustantaa, sillä eläkeläisellä ei ole varaa moiseen ylellisyyteen.

Lähettänyt käyttäjä

Komppaan Ritvaa, koska minulla on osittain samoja ogelmia. Tosin Oxyja olen syönyt vasta pari vuotta, isolla annoksella. Oxyt eivät auta, mutta tätä lääkärit eivät usko. Lyrica aiheutti sietämättömät sivuvaikutukset (ahmiminen, silmäoireet, raajojen toiminnan ongelmat, huimaus, RR:n heittelehtiminen) ja se oli lopetettava. Tämän lisäksi on kokeiltu - osittain kahteenkin kertaan - kaikki mielialalääkityksen ja osa psykoosilääkityksistä. Näitä määrätään tosi huolettomasti suoraan julkiselta puolelta, ihan terveyskeskuslääkäriltä sain satoja kappaleita erilaisia valmisteita. Sen sijaan opiaattien uusiminen on ollut hankalaa, erittäin hankalaa.
Syön opiaatteja nyt vain sen lievän helpotuksen vuoksi. On täysin käsittämätöntä, että HUS:n kipupoli ei ota potilaakseen kuin CRPS- ja syöpäpotilaita. Silti vaaditaan, että esim. kannabisreseptejä pitäisi hakea sieltä. Sinne ei saa aikaa. Kirjallisessa konsultaatiossa saa juuri nämä ohjeet, joilla minua hoidetaan. Siis ei hoideta.
Tiedän, että lääkekannabis olisi eräs hyvä vaihtoehto. En edes uskalla lähteä kyselemään, koska leimaudun heti "huumehemmoksi" ja se säilyy papereissa ikuisesti. Onko pakko lähteä kylille kyselemään, mistä saa kukkaa? Ehkä se olisi paras ja myös halvempi vaihtoehto? Tiedän, se on rikos. Minusta tulee siis rikollinen, kun yritän pysyä hengissä.

Lähettänyt käyttäjä

Joo kyllä on mielestäni kanssa kummallista, että kannabista ei saa potilaat tarvittaessa!?

On todella outoa, että lääkäri tietää muka paremmin Suomessa kuin ulkomailla lääkärit ulkomailla.

http://www.jerusalemonline.com/news/in-israel/health-and-environment/israel-leading-medical-cannabis-research-19713

http://www.encod.org/info/700-MEDICINAL-USES-OF-CANNABIS.html

http://money.cnn.com/2016/03/08/news/cannabis-israel-medical-exports/

http://thefreethoughtproject.com/study-paves-medical-cannabis-replace-destructive-antidepressants/

http://observer.com/2016/03/what-gives-israel-the-edge-on-marijuana/

" Nollarajaa ei sovelleta ainakaan Israelissa, Kanadassa, varsinkaan... täällä Suomessa....
• huumausaineiksi luokiteltaviin lääkevalmisteisiin, jos potilaalla on
oikeus lääkkeiden käyttämiseen " !!!!!!????????

Todella älytöntä myrkyttää kansaa sekä vesistöt lääkejäämillä ( googlaamalla ei hyvältä näytä )
Uskomatonta myös että kannabista ei tutkita tarkemmin, vaan väitellään asioita mitkä ei pidä paikkaansa, Usa, Israel, Canada yms.. Monet lääkärit ovat varmasti pidemmällä kannabistutkimuksessa, kuin yksikään yksittäinen Suomalainen lääkäri tai edes Kuopion Yliopisto kokonaisuudessaan.

Kannabistutkimus on Suomessa lastenkengissä, olisi suotavaa lääkärien opiskella kannabiksen terveysvaikutuksia enemmän, eivät miljoonat lääkekannabiksen käyttäjät ympärimaapalloa yksinkertaisesti vaan voi olla väärässä, terveyshyödyt on kiistattomat.

Lähettänyt käyttäjä

Kyse on kuitenkin luonnonlääkkeestä, jonka laittomuudesta on heitetty eduskunnassa arpaa, joten eiköhän olisi aika laittaa, tämä Mengelen terveydenhoito uuteen kuosiin ja laillistaa kannabis siten, että sitä saa tarvittaessa terveysasemilta K-18, ainakin jos on pitkäaikaissairaus, johon liittyy paljon tulehduksia ja kipuja.

Lääkebisnes, THL:n korruptiotutkijat- ja lääkärit, teekutsuliike ja äärioikeisto, estävät potilaittenoikeuksien toteutumisen Suomessa. Katsokaa Hollantiin ja Kanadaan, niissä on maailman parasta terveydenhoitoa, arvatkaa miksi ? Siellä kannabisöljy on syöpälääke ja kannabiksenkukka syövän ennaltaehkäisyyyn. Siellä ei köyhiä sairas- ja kansaneläkeläisnaisia, kiduteta leipäjonoissa pakkosyömässä kortisoneja, sytostatteja ym lääkebisneksen tappavia myrkkyjä, jotka aiheuttavat vakavia lisäsairauksia, vaan ihminen, potilas saa itse valita hoitomuodokseen, parhaan luonnonlääkkeen, mitä on.

Lähettänyt käyttäjä

Eija Kalso yrittää sumuttaa lukijoita sanavalinnoillaan. Ei kritiikin häivääkään kun hänkin määrää Lyricaa oireisiin, joihin se ei ole ENSISIJAINEN vaihtoehto. Taitaa olla lobbauksen uhri.

Lähettänyt käyttäjä

Lääkekannabiksesta on paljon enemmän tutkittua tietoa kuin niistä 50 pilleristä/ vrk jotka minulle kirjoitettu erikoislääkäreiden toimesta. Kivut eivät ole hallinnassa. Eija Kalso kiduttaa potilaita määräyksillään, kun isot lääkefirmat ym. todetut sponsoroijat maksavat hänelle. Kannabiksen hankkiminen laittomasti huomattavasti haitallisempaa kuin itse kasvatettuna. Jostainhan se on hankittava kun auttaa erittäin moneen vaivaan.

Lähettänyt käyttäjä

Kanada on laillistamassa kannabiksen ja juuri uutisoitiiin, että lääkekannabista saa kasvattaa kotonaan, viisi kasvia sisällä ja ulkona kaksi. Miten Kalso suhtautuu tähän uutiseen. Jatkuvasti tulee positiivisia uutisia kannabiksesta ja sen hyödyistä, on syrjättänyt opiodeja ja vähentänyt sitä kautta niiden haittoja. Kannabis on myös keho ystävällinen lääke, ei vaurioita sisäelimiä kuten monet pillerivalmisteet. Ihmisillä on oikeus lääkitä itseää kannabiksella, se on ihmisoikeus.

Lähettänyt käyttäjä

On kyllä aika itsestään selvää että tälle tädille on maksettu lääkefirmojen taholta jonkinlainen summa siitä, että hän on tuota mieltä aiheesta. Ei kukaan tuon aseman omaava ihminen, lääkäri varsinkaan voi olla omasta tahdostaan tuota mieltä.

Olen aivan varma siitä ettei yksikään potilas ole kokenut minkäänlaista älyllisten toimintojen heikkenemistä kannabiksesta. Siinä käy päinvastoin mieltäkin lääkitsevien luonnon puhtaiden lääkkeiden kohdalla. Älyllistä toimintoa ja haittavaikutuksia heikentävät hivenen enemmän synteettisesti valmistetut opioidipohjaiset kipulääkkeet mitä kyllä kärsii määrätä mielin määrin koska ne ovat turvallisemmaksi havaittuja kuin puhtaana luonnonlääkkeenä toimiva kannabis.

Kannabiksen yliannostukseen eli harmittoman luonnonyrtin polttamiseen ei ole kuollut kukaan koskaan. Sillä on parantanut vointiaan varmasti jollain tasolla jokainen sitä polttanut. Opiaattien ja synteettisten lääkkeiden yliannostukseen on kuollut aika helvetin moni. Niistä on raportoitu haittavaikutuksia yli 80% niitä käyttävistä potilaista ja tämä lääkäri aivan varmasti tietää tämän totuuden.

Lääkärikö sanoo potilaalle että "Ei me tuommosia huumeita kun kannabis sinulle voida antaa kun voi älyllinen toiminta heikentyä, mutta ota tästä toki näitä oxycontteja niin on turvallista.."

Kaikkihan sen tietää että luonnonlääke puhtaasti parantaa ja synteettinen opioidihuume jos ei ei ihan tapa niin ainakin aiheuttaa aivan varmoja sivu ja haittavaikutuksia riippuvuuspotentiaalista puhumattakaan. Kannabiksella näitäkään ei ole ja vielä kehtaa täti tuommosta soopaa suoltaa varsinkin kun tässä maassa on vielä ihmisiä jotka uskovat mitä uutisissa sanotaan ja valkotakkiset "tietää".

Toivottavasti tämä täti pannaan viralta mahdollisimman pian muutoksen vyöryessä ja ihmisten tietoisuuden laajentuessa. Ainiin mutta luonnonlääketiedehän ei laajenna tajuntaa vaan heikentää älyllisiä toimintoja.

Huhhuh mitä soopaa vielä kerran. :D

Lisää aiheesta mun blogissa , lukekaa jos nappaa.

Riku Matela
http://matela-official.webnode.fi

Lähettänyt käyttäjä

"TUTKIMUS: CROHNIN TAUTI PYSÄHTYY 45 PROSENTILLA POTILAISTA KANNABIKSEN AVULLA
Tuomas Karhunen | elo 11, 2016 | Tutkimukset |

Clinical Gastroenterology and Hepatology -lehti on julkaissut tutkimuksen, jonka kohteena oli 21 Crohnin tautia sairastavaa potilasta. Puolelle heistä annettiin savukkeita joissa ei ollut aktiivisia kannabinoideja, ja toiselle puolelle annettiin kannabissavukkeita eli ”jointteja”. Jointit sisälsivät 5 % CBD:tä ja 23 % THC:tä.

Lähes puolella kannabista polttaneista sairaus meni remissioon jo kahdeksassa viikossa, kahden jointin päiväannoksella. Toinen puolisko potilaista kertoi oireiden vähentyneen puolella sekä unenlaadun ja ruokahalun parantuneen.

Tutkimuksessa todetaan, että ”lääkekannabispotilaat ilmoittivat ruokahalun ja unenlaadun paranemisesta ilman merkittäviä sivuvaikutuksia”. Tutkimus tehtiin Israelin Meir Medical Centerissä ja se on ensimmäinen placebo-kontrolloitu kliininen koe Crohnin taudin hoidosta kannabiksella.

Tämä tutkimustieto lisää kannabiskasvin lääketieteellistä arvoa entisestään.

Lähteet:
http://www.ewao.com/a/study-smoking-cannnabis-causes-complete-remission-of-crohns-disease-in-45-of-patients/

http://theantimedia.org/smoking-cannnabis-causes-complete-remission-crohns-disease-study-shows/ "

Lähettänyt käyttäjä

Tuntu silta että suomen titellinen osasto ei pitä yhteyttä maailassa suureihiin tutkimus yrityksiin esim (USA) ja että omat tutkimus ovat heikot ja vähän resurselisija tai joku kolmas osapuoli on tähän jumituksen syylinen. oma lääke tuotantto on tervellisemppi ja turvalisemppi. itse hoitto, lääkeiden valmistamisen poistaisi epätytyvaisuus lääkäreihiin ja yhteiskuntan elämän jarjestelmän suhteen.
tälä henkilöllä facebook sivulla on paljon uutisia canabis kasvista
https://www.facebook.com/groups/609516152456438/?multi_permalinks=1124209917653723&notif_t=group_highlights&notif_id=1470942221265598
mulle on ritänut sitä että sen sisältävät aineet sulavat syöpä solut eli se on lääke syövastakin ja myös psyykisista (kuin itsemurha ajatukset) , hengitys, verenpaine, rasva (energija) polto, veren kierto ja voi olla muuissa ongelmissa

Lähettänyt käyttäjä

En kysynyt lääkäriltä reseptiä vaan otin itse asioista selvää ja kokeilin. Selkärankareuman kipuihin sain kielletystä hedelmästä avun että pystyin taas aloittamaan liikkumisen ja rinnalle löytyi luontojaan terveellinen ruokavalio.. Sokeri se on joka tyhmentää..

Lähettänyt käyttäjä

On uskomatonta kuinka yhden ihmisen annetaan vaikuttaa kannabiksen lääkinnällisen käytön hyväksymiseen. Ei yhdellekään ylilääkärille voi antaa valtaa päättää ihmisten lääkitsemisestä sen perusteella että tämä yksilö on elänyt koko elämänsä disinformaatiossa kannabiksen suhteen. Nyt sitten vaaditaan lääkkeestä tutkimuksia, jota ihminen on käyttänyt todistetusti 10 000 vuotta.

Harva kuitenkaan ymmärtää tai tietää että tähän pisteeseen ei oltaisi tultu ilman Yhdysvaltalaisten rikkaiden poliitikkojen henkilökohtaisia agendoja. William Randolph Hearst ja Harry Anslinger ovat esimerkkejä hyödyllisistä idiooteista historiasta ja kun professori, ylilääkäri Eija Kalsosta aika jättää voidaan hänet lukea näihin henkilöihin.

On kammottavaa seurata ihmisten syövän järkyttäviä määriä hyväksyttäviä lääkkeitä, jotka hoitavat kipua/ahdistusta/masennusta mutta samalla tärvelevät tämän ihmisen toiminta kyvyn lähes nollaan. Myös suomalaisten alkoholin kulutus tulisi selvästi romahtamaan jos kannabiksesta tehtäisiin se päihde, jota nauttia viikonloppuisin. Olen nähnyt monia positiivisia esimerkkejä siitä että perjantaipullo on vaihdettu laadukkaaseen Cannabis Indica kukintoon. Ei ole pahaa oloa, ei maanantai poissaoloja, vaimon hyvinvointi kohentunut, lapset pystyvät nauttimaan vanhempien seurasta. Ainut negatiivinen asia on poliisin ja valtion vääränlainen suhtautuminen. Muutosta vastustavien vanhusten asenne ongelmat ja uusien asioiden oppiminen ja sen hyväksyminen että on ollut väärässä koko elämänsä.

Lähettänyt käyttäjä

Minulle on periytynyt krooninen migreeni, ja kärsin myös kroonisesta insomniasta(hieno sana unettomuudelle). Migreeniä ei ole tullut sen jälkeen kun aloitin kannabiksen käytön, ja olen pystynyt elämään suht normaalisti vaikean insomniani kanssa kun käytän kannabista ennen nukkumaanmenoa. Koska kannabiksen saaminen laillisin keinoin Suomessa on lähes mahdotonta, olen joutunut haalimaan sitä itselleni laittomasti. Ja vaikkakin Tämä on todella kallista, kun esimerkiksi vertaa alankomaiden hintoihin, missä gramman kannabista voi saada muutamalla eurolla, kun taas Suomessa hinnat pyörivät 20€ tuntumassa grammaa kohden. Työssäkäyvänä henkilönä tämä ei ole mahdoton hinta, mutta kyllähän sitä rahanmenoa pitää sitten taas jostain muualta aina vähentää. Minusta on sairasta, että ihmisiltä riistetään oikeus hoitaa sairauksiaan luonnollisin keinoin ja sen sijaan tyrkytetään kaikenlaisia lääkkeitä, joissa huonolla tuurilla voi olla todella hankaliakin sivuvaikutuksia. Lääkäreitä pitäisi kouluttaa kannabiksen oikeista vaikutuksista ja hyödyistä. Siten lääkärit voisivat määrätä toimivampia ja luonnollisempia hoitokeinoja potilailleen. Jos riittävän korkealla taholla olevat lääkärit oppisivat kannabiksesta ja uskaltaisivat avoimesti puhua siitä, olisi ehkä mahdollista nopeuttaa vähintäänkin dekriminalisointia Suomessa, kun ymmärrettäisiin että kyseessä on hyötykasvi. Tottakai myös kansalaisia täytyisi valistaa. Harmittaa, kun Suomessa on näin vahva alkoholikulttuuri ja alkoholia ei pidetä huumeena vain, koska se sattuu olemaan laillista? Usein kun alkoholista näkee puhuttavan, esiintyy se yleensä muodossa "alkoholi ja huumeet", ihan kuin alkoholi ei olisi huumausaine. Kotipaikkakunnallani saa hyvin nopeasti itselleen narkomaanien/nistin leiman, jos joku saa kuulla että on käyttänyt kannabista, vaikka alkoholi on monta kertaa haitallisempaa, niin yksilölle, kuin ympäröivälle elämällekin.

 • Miehen käsi tatuaoidulla olkapäällä.

  Itsehieronnalla eroon lihasjumeista

  Hiero- rentoudu

  Kärsitkö niskajumista, hiirikädestä tai huimauksesta? Liikkumattomuus ja liiallinen istuminen aiheuttavat lihasten jäykistymistä ja huonontavat niiden toimivuutta. Kehon liikkuvuutta voi lisätä ja lihaksia rentouttaa myös omin voimin, itsehieronnalla. Tuloksena on rennompi ja terveempi keho.

 • Punaiset pikkuhousut valkoisella pohjalla. Kuvan oikeassa reunassa teksti:"Nainen on kokonaisuus. Ongelmat tai muutokset kuukautiskierrossa ja -vuodossa voivat olla tärkeä viesti tai vihje gynekologisten sairauksien lisäksi muista ongelmista."

  Nainen, tiedä nämä 10 faktaa kuukautisista!

  Mitä jokaisen naisen tulisi tietää kuukautisista?

  Kerran kuussa, yhden viikon ajan, noin 40 vuotta – kuukautiset kulkevat naisen mukana elämän joka kiemuroissa. Kuukautiset ovat hyvin yksilölliset. Osalle naisista helpot ja huomaamattomat, suurimmalle osalle jonkinlaista oireilua aiheuttavat. Joskus kuukautiset kuitenkin aiheuttavat oireita ja arkea hallitsevaa haittaa, jotka on syytä tutkia perusteellisemmin. Naistentautien ja synnytysten erikoislääkäri Annakaija Lappalainen kertoo faktat, jotka jokaisen naisen tulisi kuukautisista tietää.

 • Nainen mietiskelee kevätsäässä kalliolla.

  Puolen minuutin keskittyminen riittää - mielenrauhaa voi treenata

  Dunderfelt: Koko kansan psykotreenit

  Jumittavatko ajatuksesi vanhassa, vaikka pitäisi jo suunnata uuteen? Etsitkö rauhaa, mutta haluaisit silti olla energinen? Psykologi Tony Dunderfeltin kehittämä harjoitus auttaa mieltä rentoutumaan. Elämänasenteella on ratkaiseva merkitys siihen, miten me voimme. Dunderfeltin mukaan ihminen voi treenata mieltään ottamaan iisimmin ja ajattelemaan positiivisemmin.