Hyppää pääsisältöön

Supisuomea

Supisuomea – Real Finnish – is a Finnish course for foreigners. It's all in Finnish but offers glossaries in several languages, as well as twelve TV programmes about Finnish language and culture. Supisuomea on suomen kielen ja kulttuurin peruskurssi ulkomaalaisille aikuisopiskelijoille. Kurssimateriaaliin kuuluu verkkokielikurssin lisäksi 12-osainen tv-sarja, jota voit myös katsoa tällä sivustolla.


Supisuomea

Supisuomea, a course in Finnish language and culture for foreigners, was first published in 2003. The online elementary course has now been updated to better serve self-learning. The course is in Finnish though, so any earlier knowledge of Finnish is very useful.

You can also use the glossaries, Sanastot, in seven languages – English, Estonian, French, German, Russian, Somali and Swedish – to help out. The original 12-episode TV series can be watched (with Finnish or Swedish sublitles, or without) on the Supisuomea-videot page.

Vuonna 2003 julkaistu Supisuomea-verkkokurssi on nyt uusittu vastaamaan paremmin itseopiskelijan tarpeita. Kurssin rakenne on hieman muuttunut ja sisältö laajentunut, mutta samat aiheet, tehtävät ja paljon videoklippejä löytyy uudistuneestakin Supisuomesta.

Tarjolla on myös seitsemän eri kielen – englannin, ranskan, ruotsin, saksan, somalin, venäjän ja viron – sanastot opiskelun tueksi. Niistä löytyy sekä dialogien että tehtävien sanasto.

Alkuperäisen 12-osaisen tv-kurssin ohjelmat löytyvät omalta sivultaan ja ovat siellä pysyvästi katsottavissa. Vaikkei vanha osanumerointi vastaakaan uudistunutta verkkokurssia, löytyvät vastaavat teemat helposti otsikoiden avulla.

Alkuperäiseen monimediakurssiin liittyvää, Finnlecturan julkaisemaa Supisuomea-oppikirjaa ja äänitettä voi tiedustella kirjakaupoista tai kirjastosta.

Uudistetun verkkokurssin on täydentäen muokannut Piia Väisänen alkuperäisen Aurora Vasaman ja Susanna Hartin verkko-oppimateriaalin sekä Yle Oppimisen tuottaman tv-sarjan pohjalta.

 • Ruotsin kartta kuvina

  Ruotsi päästä varpaisiin - Sverige från topp till tå

  Ruotsin maakuntia pohjoisesta etelään

  Lähes jokainen suomalainen on käynyt Tukholmassa. Matkaa kannattaa kuitenkin jatkaa kaupungin ulkopuolelle, sillä naapurimaallamme on pitkät matkailuperinteet ja nähtävää ja tekemistä löytyy niin Lapista kuin Skoonestakin.

 • Raquel, ESP-sarjasta

  Raquel Alonso

  Raquelin matka Espanjasta Suomeen on sujunut hyvin.

  Raquel Alonso on espanjalainen tekstiilisuunittelija, joka asuu nykyään Helsingissä. Oma mallisto pitää kiireisenä ja arki avopuolison kanssa on hyvinkin suomalaista.

 • Ivan Lopez

  Ivan Lopez

  Ivanin toi Suomeen Espanjan taloustilanne ja tyttöystävä

  Espanjalainen Ivan Lopez Santiago on ammatiltaan laukkaratsastaja, el jockey. Suomessa Ivan ryhtyi kengittäjäksi. Vaikeinta Suomessa on kieli ja ilmasto.

  1
 • Mikki, ESP-sarjasta

  Mikki Antero

  Mikki Anteri muutti Barcelonaan ja viihtyy hyvin.

  Mikki Antero muutti Barcelonaan työn takia jokin aika sitten. Kaupunki tuntui heti omalta ja Mikki viihtyy loistavasti Katalonian auringossa.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

 • Silicon valley

  Draamaa Ylen kanavilla tammikuussa

  Draamaa Ylen kanavilla tammikuussa

  Tammikuussa Ylen kanavilla on tarjolla mm. HBO:n uutta draamakomediasarjaa, True Detectiven tuottajan uutta trilleriä sekä uusia jaksoja Game of Thrones-, Girls-, Newsroom- ja Ylikomisario Banks -sarjojen faneille. Näytämme myös tuoreeltaan kovasti odotetun Uusi Sherlock: The Abominable Bride -erikoisjakson.

 • Kollaasi Teeman kevään 2016 elokuvista

  Teeman kevään elokuvat

  Afrikkaa, gangstereita, lapsia, Kaurismäkiä.

  Teema näyttää elokuvia viitenä päivänä viikossa. Keväällä luvassa muun muassa: Kino Klassikossa Afrikkaa, gangstereita ja Montgomery Cliftiä, perjantai-illoissa Patricia Highsmithia, Teemalauantaissa Oscar-voittajia, asfaltinkatkuisia kulttifilmejä ja lapsikuvauksia, Kino Suomessa Kaurismäen veljeksiä.

  8
 • Raatteen tien taistelu

  Talvisodan no limit -pokeri

  "Talvisota oli ajaton ryöstösota."

  "Talvisodan syttyessä 30.11.1939 ei ollut kyse Rajajoesta vaan Tornionjoesta", Teemu Keskisarja

  22