Hyppää pääsisältöön

Supisuomea

Suomen lippu liehuu taivasta vasten.
Suomen lippu liehuu taivasta vasten. Kuva: Arja Lento

Supisuomea – Real Finnish – is a Finnish course for foreigners. It's all in Finnish but offers glossaries in several languages, as well as twelve TV programmes about Finnish language and culture. Supisuomea on suomen kielen ja kulttuurin peruskurssi ulkomaalaisille aikuisopiskelijoille. Kurssimateriaaliin kuuluu verkkokielikurssin lisäksi 12-osainen tv-sarja, jota voit myös katsoa tällä sivustolla.

Supisuomea, a course in Finnish language and culture for foreigners, was first published in 2003. The online elementary course has now been updated to better serve self-learning. The course is in Finnish though, so any earlier knowledge of Finnish is very useful.

You can also use the glossaries, Sanastot, in seven languages – English, Estonian, French, German, Russian, Somali and Swedish – to help out. The original 12-episode TV series can be watched (with Finnish or Swedish sublitles, or without) on the Supisuomea-videot page.

Vuonna 2003 julkaistu Supisuomea-verkkokurssi on nyt uusittu vastaamaan paremmin itseopiskelijan tarpeita. Kurssin rakenne on hieman muuttunut ja sisältö laajentunut, mutta samat aiheet, tehtävät ja paljon videoklippejä löytyy uudistuneestakin Supisuomesta.

Tarjolla on myös seitsemän eri kielen – englannin, ranskan, ruotsin, saksan, somalin, venäjän ja viron – sanastot opiskelun tueksi. Niistä löytyy sekä dialogien että tehtävien sanasto.

Alkuperäisen 12-osaisen tv-kurssin ohjelmat löytyvät omalta sivultaan ja ovat siellä pysyvästi katsottavissa. Vaikkei vanha osanumerointi vastaakaan uudistunutta verkkokurssia, löytyvät vastaavat teemat helposti otsikoiden avulla.

Alkuperäiseen monimediakurssiin liittyvää, Finnlecturan julkaisemaa Supisuomea-oppikirjaa ja äänitettä voi tiedustella kirjakaupoista tai kirjastosta.

Uudistetun verkkokurssin on täydentäen muokannut Piia Väisänen alkuperäisen Aurora Vasaman ja Susanna Hartin verkko-oppimateriaalin sekä Yle Oppimisen tuottaman tv-sarjan pohjalta.

 • Ruotsin kartta kuvina

  Ruotsi päästä varpaisiin - Sverige från topp till tå

  Ruotsin maakuntia pohjoisesta etelään

  Lähes jokainen suomalainen on käynyt Tukholmassa. Matkaa kannattaa kuitenkin jatkaa kaupungin ulkopuolelle, sillä naapurimaallamme on pitkät matkailuperinteet ja nähtävää ja tekemistä löytyy niin Lapista kuin Skoonestakin.

 • Raquel, ESP-sarjasta

  Raquel Alonso

  Raquelin matka Espanjasta Suomeen on sujunut hyvin.

  Raquel Alonso on espanjalainen tekstiilisuunittelija, joka asuu nykyään Helsingissä. Oma mallisto pitää kiireisenä ja arki avopuolison kanssa on hyvinkin suomalaista.

 • Ivan Lopez

  Ivan Lopez

  Ivanin toi Suomeen Espanjan taloustilanne ja tyttöystävä

  Espanjalainen Ivan Lopez Santiago on ammatiltaan laukkaratsastaja, el jockey. Suomessa Ivan ryhtyi kengittäjäksi. Vaikeinta Suomessa on kieli ja ilmasto.

  1
 • Mikki, ESP-sarjasta

  Mikki Antero

  Mikki Anteri muutti Barcelonaan ja viihtyy hyvin.

  Mikki Antero muutti Barcelonaan työn takia jokin aika sitten. Kaupunki tuntui heti omalta ja Mikki viihtyy loistavasti Katalonian auringossa.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

 • Sunrise Avenue-yhtye

  Minne hävisi englanninkielinen kotimainen musiikki?

  Kotimaiset englanninkieliset biisit katosivat hittilistalta.

  Kotimainen englanniksi laulettu musiikki on lähes hävinnyt Suomen Top -100 hittilistalta viimeisen viidentoista vuoden aikana. Kun huippuvuonna 2004 englanninkielisten biisien osuus listalla oli 24 prosenttia, vuonna 2010 määrä oli romahtanut kuuteen prosenttiin. Viime vuonna Top 100 -hittilistalta löytyi vain yksi kotimainen englanninkielinen kappale.

  11
 • Närhi

  Kuinka monta talvilintua tunnistat?

  Lintujen talviruokintapaikan vieraista kannattaa pitää kirjaa. Jos havaitset 15 lajia, se on jo paljon. Tunnistatko talvisia lintulajeja myös pelkän äänen perusteella?

  7
 • Marja Hintikka: Mummokateus iski!

  Marja Hintikka: Isovanhemmuus on hukassa

  Olkaa kiitollisia osallistuvista isovanhemmista.

  "Pahimpina hetkinä en kuitenkaan voinut mitään katkerille ajatuksille jotka kumpusivat mieleeni, kun seurasin vierestä ystäviä, joille tuotiin rotinoita päivittäin ja joiden esikoista tarjouduttiin ottamaan yökylään, kun vauvan kanssa oli haasteita. Mummukateus iski, pahemman kerran." Näin sanoo Marja Hintikka, joka on jo laatinut itselleen listan siitä, millainen mummo hän itse aikoo olla.

  49