Hyppää pääsisältöön

Pikalainat

 • Kuvakollaasi pikalainoja tarjoavien yritysten verkkosivuista.

  Kalliit pikavipit eivät kadonneet: Vanhat ongelmat piilevät nyt uusissa tuotteissa

  07.04.2016 Kuningaskuluttaja
  Pari vuotta sitten säädetty korkokatto ei ole poistanut markkinoilta kalliita pikalainoja. Lainasummia on korotettu ja laina-ajat ovat venyneet jopa vuosien mittaisiksi. Lainasivustoille on ilmestynyt myös uusia termejä, kuten joustoluotto ja vertaislaina.
 • Vain muutama pikalainayritys myöntää enää alle 2000 euron pikavippejä.

  Oikeus pani vippifirman kuriin

  16.10.2014 MOT
  Markkinaoikeus on linjannut, että maksullisen takauksen kustannukset on laskettava osaksi luoton todellista vuosikorkoa. Markkinaoikeus on kieltänyt pienlainayhtiö Vipster Oy:tä myöntämästä kuluttajille luottoja, joiden todelliset korkokustannukset ylittävät lakisääteisen rajan. Kuluttaja-asiamies pyysi markkinaoikeutta puuttumaan asiaan.
 • Hovioikeudet ovat jo puuttuneet vertaislainojen liian suuriin korkoihin.

  Vertaislainoille pikavippien kohtalo

  15.10.2014 MOT
  Vertaislainoista on tullut uusi pikavippibisneksen hämmentäjä. Vertaislainoja ei tällä hetkellä säännellä lailla. Vertaislainayritykset ovat perineet alle 2 000 euron luotoista satojen prosenttien suuruisia korkoja.
 • Sinikka otti 600 euron pikalainan. Samat omistajat myönsivät luottoja, myivät niihin takauksia ja perivät viivästyneitä maksuja.

  Vippifirmoilla kytkyjä perintäyhtiöihin

  13.10.2014 MOT
  MOT kertoo pikavippien takia vaikeuksiin joutuneen Sinikan tarinan. Sinikka on törmännyt moniin kiinnostaviin ilmiöihin, kuten siihen että pikalainayrityksillä on tiiviitä yhteyksiä perintäyrityksiin.
 • Pikavippimetkut 2.0: käsikirjoitus

  13.10.2014 MOT
  Lue ohjelman käsikirjoitus haastatteluineen ja toimittajan välijuontoineen.
 • Vain muutama pikalainayritys myöntää enää alle 2000 euron pikavippejä.

  Pikavippikorot edelleen jopa 800 prosenttia

  09.10.2014 MOT
  Pikavippibisnes on viime vuosina laajentunut villisti. Vippien vuosikorot ovat nousseet jopa satoihin prosentteihin.
 • Fiksu kuluttaja säästää rahaa. Testaa tietosi.

  Tee testi ja säästä rahaa

  07.10.2014 Kuningaskuluttaja
  Skarppi kuluttaja säästää selvää rahaa. Viisaskin voi mennä vipuun verkkokaupan sudenkuopissa tai teknologian takuuehdoissa. Lompakkonsa puolesta ei tarvitse pelätä, kun hallitsee kuluttajan perusoikeudet ja tuntee käyttöehtojen lupaukset. Testaa kahdeksalla yksinkertaisella kysymyksellä, tunnetko oikeutesi.
 • Pankkitoiminnan ja pikavippien sääntelyssä on isoja vikoja

  20.04.2012 Tiede
  Rahoitusmarkkinoiden jatkuva epävakaus johtuu virheellisestä sääntelystä, väittää kauppatieteiden maisteri Oskari Juurikkala. Parempaa sääntelyä syntyy, kun ymmärretään ihmisten toiminnan psykologinen ja moraalinen puoli.
 • Pikavippiparonit: käsikirjoitus

  06.09.2010 MOT
  Lue ohjelman käsikirjoitus haastatteluineen ja toimittajan juontoineen.
 • Pikavippiparonit

  06.09.2010 MOT
  Pikalainoja tarjoavat yritykset tekevät muhkeita voittoja. Onko rahat hankittu rehellisin keinoin? Toimittaja Riikka Kaihovaara kiersi pikavippiparonien jäljillä Suomessa ja Virossa.
 • Kuka on vastuussa vippikierteestä?

  27.08.2010 MOT
  Vippien hyväksyttävyys kiteytyy tähän kysymykseen: onko vastuu holtittoman velan ottajan vai yhtä holtittoman antajan? Ihmiset tekevät tietenkin typeryyksiä, mutta löyhä luotonanto ja vippien helppo saatavuus edistävät hallitsematonta vippaamista.