Uusi eduskunta 2015

Tätä mieltä on uusi eduskunta

Eduskuntavaalit 2015

Eduskuntavaalit 2015

Ääntenlaskenta loppusuoralla: Perussuomalaiset otti kiinnityksen kakkospaikkaan, SDP jää jälkeen

Tapahtumat hetki hetkeltä

Kello 23.54

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jouni Backman on pudonnut eduskunnasta. Hän jäi Kaakkois-Suomen uudessa vaalipiirissä puolueensa ensimmäiselle varasijalle.

Kello 23.52

Vaalipiiriuudistus näyttää auttaneen vihreitä, jotka saivat uusissa vaalipiireissä ehdokkaitaan läpi. Sen sijaan SDP näyttää hävinneen uudistuksen myötä, arvio Ylen vaaliasiantuntija Sami Borg vaalipiiriuudistuksia.

Kello 23.50

Keskustan uudesta edustajaryhmästä 13 on naisia ja loput 36 miehiä. Perussuomalaisten ryhmässä naisia on 12 ja miehiä 26. Kokoomuksen ryhmässä luvut ovat 17 ja 20, SDP:n 21 ja 13. Vihreitten listalta valittiin  7 naista ja 8 miestä. Vasemmistoliiton listoilta valittiin 7 naista ja 5 miestä. RKP:n joukossa naisia on kolme ja miehiä kuusi ja kristillisen listoilla kolme naista ja kaksi miestä.

Kello 23.35

Perussuomalaiset noussevat uuden eduskunnan toiseksi suurimmaksi puolueeksi 38 edustajan turvin. Kokoomus jää laskennan tässä vaiheessa kolmanneksi yhden pienemmällä edustajaporukalla. Äänimäärissä kokoomus on 0,5 prosenttiyksikköä suurempi.

Kello 23.33

Kokoomuksen kansanedustaja Ilkka Kanerva uusi paikkansa Varsinais-Suomen vaalipiiirissä. Kanervan valittiin eduskuntaan nyt 11. kerran.

Kello 23.30

Eduskuntaan saattaa tulla toinenkin maahanmuuttotaustainen edustaja, kun Ozan Yanar Helsingissä on saamassa mandaatin vihreiden edustajana.

Kello 23.26

Eduskunnan puhemiehistöön kuulunut Pekka Ravi on pudonnut uudesta eduskunnasta. Kokoomuksen konkariedustaja jäi Savo-Karjalan vaalipiirissä varasijalle.

Kello 23.25

Reaalilaskennan mukaan kokoomus on edelleen kiinni vaalien toisessa sijassa 38 edustajallaan ja tasan 18 prosentin ääniosuudellaan. Perussuomalaiset ovat niukasti perässä 37 edustajallaan ja 17,6 prosentin ääniosuudella. Äänistä on laskettu noin 97 prosenttia.

Lue lisää

Politiikka
kuvakaappaus infografiikasta.

Kuka on oikeistolaisin, kuka liberaalein? – Katso, miten ehdokkaasi asettuu poliittiselle nelikentälle

Alla olevasta kuvasta näkyvät eri puolueiden eduskuntavaaliehdokkaat ja heidän sijoittumisensa poliittiselle nelikentälle. Nelikentän avulla voit vertailla, minkälaisia arvoja oma ehdokkaasi edustaa muihin ehdokkaisiin verrattuna. Jokainen piste edustaa yhtä ehdokasta. Voit siirtää hiiren pisteen kohdalle saadaksesi selville ehdokkaan nimen. Jos klikkaat pistettä, avautuu ehdokkaan Ylen vaalikonesivu. 

Tuoreimmat vaaliuutiset

Muualla Yle.fi:ssä