Helsinki |

Espoon johtokaksikko jatkaa tehtävässään

Espoon kaupunginjohtaja Marketta Kokkonen ja teknisen toimen johtaja Olavi Louko saavat jatkaa tehtävissään. Virkarikoksista syytetty johtokaksikko sai kaupunginhallituksen luottamuksen maanantaina äänin 13–2.

Teknisen toimen johtaja Olavi Louko ja kaupunginjohtaja Marketta Kokkonen.
Kuva: Espoon kaupunki
Espoo

Vastaan äänestivät perussuomalaiset.

Espoon kaupunginhallitus jätti päätökseensä varauksen oikeudenkäynnin lopputuloksen varalta. Mikäli oikeus toteaa Loukon ja Kokkosen syyllistyneen rikoksiin, heidän tulee korvata syntynyt vahinko ja oikeudenkäyntikulut korkoineen kaupungille.

Kaupunginhallitus päätti myös selvittää, pitäisikö kaupungin virkamatkaohjeistusta täsmentää.

Espoon kaupunginhallituksen puheenjohtaja kokoomuksen Saija Äikäs-Idänpään-Heikkilän mukaan asiasta tehdään selvitys.

– Tällä aikataululla ei tietenkään ole pystynyt käymään läpi, millä tavalla tulisi toimia. Olen pyrkinyt koko prosessin aikana varmistamaan tietyiltä henkilöiltä, miten pystyisimme tiukentamaan sääntöjä, jotta tälläisiä tilanteita ei tulisi enää vastaan. Tietenkin on olemassa jo ohje - ja johtosäännöt siitä miten on toimittu aikaisemmin esimerkiksi vuosien 2004-2008 aikana. Minulla ei ole käsitystä siitä, millä tavoin näissä asioissa voisi toimia toisin ennen kuin selvitys tehdään.

Kokkosen ja Loukon virkarikosepäilyt liittyvät vuosina 2004-2008 tapahtuneisiin lahjusrikkomuksiin koti- ja ulkomaanmatkoilla sekä niitä koskevaan valvontaan.

Syytteitä käsitellään Espoon käräjäoikeudessa syksyllä.

Kommentoi aihetta (8 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

 • Kazakstan

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Uskomatonta. Muissa Euroopan maissa joutuu eroamaan paljon pienemmästäkin, mutta Suomessä hyvä veli (tai sisko) -verkosto pelastaa aina kaverin hädästä. Ei ihme, että suomalaisten usko politiikkaan on heikolla tolalla.

 • perus ässä

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Eikö se olisi selvempää, että virkamies osallistuessaan erilaisiin tilaisuuksiin esiintyisi kaikilta kustannuksiltaan kaupungin maksamana. Sillä saattaisi olla myös valikoiva merkitys mutta toisaalta olisi myös kaupungin kustannuksia lisäävä.

 • Meidän sakki jumalaisen vallan kahvassa!

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Että tällainen tapaus taas tällä kertaa ja taas kohta uudestaan Espoossakin!

 • Äänestäjä

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  milloinpa virkakoneisto antaa virkakoneistolle kenkää?? Eli, kaupunginjohto saa tehdä samma kuin ennenkin vaikka lahjuksia saavat ottaa vastakin,eikä kellään ole mitään sanomista enää kun päätös on annettu.

 • Luottamus meni

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Aikamoisia suojatyöpaikkoja, ministerit saavat lähteä vihjailevista tekstiviesteistä mutta rikollinen toiminta sallitaan, ei voi ymmärtää.

 • tutkija

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  ja vielä kauhian eläkkeen saavat kiitokseks rosvoiluista ja näitä kokkosia on joka kyläsä

 • Miika

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Tiedänpä mitä puoluetta seuraavissa kuntavaaleissa äänestän.

 • missä me elämme

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Aikaisemmin on pyritty estämään jengien syntymistä kaduille ja kujille, ettei he pääsisi tekemään rikoksia, mutta nyt se onkin kääntymässä toisinpäin. Nyt pitää kansalaisten vahtia toisiaan, ettei kenestäkään pääse tulemaan virkamiesta tai poliitikkoa, sillä siitä seuraisi niin suuret rahalliset mentykset valtiolle ja veronmaksajille.

Tuoreimmat aiheesta: Helsinki

Pääuutiset

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä