Kotimaa |

Jäänmurtaja Nordica pääsi lähtemään satamasta

Poliisi on ottanut tänään tiistaina kiinni lähes 40 Greenpeacen mielenosoittajaa, jotka pyrkivät häiritsemään jäänmurtaja Nordican lähtöä Alaskaan. Mielenosoituksia perustellaan arktisen alueen suojelemisella.

Greenpeacen Shellin vastainen banderolli jäänmurtajan kannella.
Greenpeacen aktivistit tunkeutuivat jäänmurtaja Nordicalle tiistaina. Kuva: Yle

Poliisi on ottanut kiinni ympäristöjärjestö Greenpeacen aktivistit, jotka pyrkivät kumiveneillä ja kanooteilla tunkeutumaan jäänmurtaja Nordicalle ja haittaamaan sen lähtöä öljyn- ja kaasuntuotannon tukitehtäviin Alaskaan.

Aktivistit tulivat aluksen ympärille illalla kahdella kumiveneellä ja kolmella kanootilla sen jälkeen, kun poliisi oli poistanut alukselta sinne aikaisemmin tänään tunkeutuneet mielenosoittajat.

Kaikkiaan poliisi on ottanut tänään tiistaina kiinni 39 mielenosoittajaa.

Nordica oli vähän ennen kello 22:ta matkalla avomerelle.

Jäänmurtaja Nordica on valtionyhtiö Arctia Shippingin omistama alus. Se on vuokrattu Shellille kolmeksi vuodeksi. Greenpeace perustelee toimintaansa jäänmurtajan lähdön estämiseksi arktisen alueen suojelemisella.

Tuoreimmat aiheesta: Kotimaa

Pääuutiset

Kotimaa

Koneturmasta selviytynyt poliisille: Koneen tekniikassa ongelma?

Video: Jämijärven lento-onnettomuuden turmapaikka.
01:57

Tapahtumat hetki hetkeltä

15.24

Tampereen Laskuvarjokerho aikoo pitää jäsenilleen suljetun tilaisuuden onnettomuuden vuoksi tänään illalla. Tiivis yhteisö tukee toisiaan surussa.

15.20

Yksi eloonjääneistä on kertonut poliisille, että koneessa oli ehkä tekninen vika.

14.25

SPR:n Pohjois-Satakunnan ensihuoltoryhmän vetäjä Anja Tunturi kertoo Yle Uutisille, että onnettomuuspaikalla on ollut paljon henkisen tuen tarvitsijoita; omaisia ja hyppykavereita.

Lue lisää

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä