Kotimaa |

Jäänmurtaja Nordica pääsi lähtemään satamasta

Poliisi on ottanut tänään tiistaina kiinni lähes 40 Greenpeacen mielenosoittajaa, jotka pyrkivät häiritsemään jäänmurtaja Nordican lähtöä Alaskaan. Mielenosoituksia perustellaan arktisen alueen suojelemisella.

Greenpeacen Shellin vastainen banderolli jäänmurtajan kannella.
Greenpeacen aktivistit tunkeutuivat jäänmurtaja Nordicalle tiistaina. Kuva: Yle

Poliisi on ottanut kiinni ympäristöjärjestö Greenpeacen aktivistit, jotka pyrkivät kumiveneillä ja kanooteilla tunkeutumaan jäänmurtaja Nordicalle ja haittaamaan sen lähtöä öljyn- ja kaasuntuotannon tukitehtäviin Alaskaan.

Aktivistit tulivat aluksen ympärille illalla kahdella kumiveneellä ja kolmella kanootilla sen jälkeen, kun poliisi oli poistanut alukselta sinne aikaisemmin tänään tunkeutuneet mielenosoittajat.

Kaikkiaan poliisi on ottanut tänään tiistaina kiinni 39 mielenosoittajaa.

Nordica oli vähän ennen kello 22:ta matkalla avomerelle.

Jäänmurtaja Nordica on valtionyhtiö Arctia Shippingin omistama alus. Se on vuokrattu Shellille kolmeksi vuodeksi. Greenpeace perustelee toimintaansa jäänmurtajan lähdön estämiseksi arktisen alueen suojelemisella.

Tuoreimmat aiheesta: Kotimaa

Pääuutiset

Politiikka

Tässä on Suomen uusi hallitus – joukossa muutama kokenut ja monta untuvikkoa

Economic Affairs Minister Olli Rehn, Agricilture and Environment Minister Kimmo Tiilikainen, Municipalities and Reform Minister Anu Vehviläinen, Prime Minister Juha Sipilä, Family and Social Services Minister Annika Saarikko, Transport and Communications Minister Anne Berner ja Family and Social Services Juha Rehula.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä