Kokkola |

J.Kärkkäisen Magneettimedialle vuoden Huuhaa-palkinto

Tavarataloketju J.Kärkkäinen on saanut tämän vuoden Huuhaa-palkinnon Magneettimedian kustantamisesta. Perusteiden mukaan suomalainen ilmaisjakelulehti on ensimmäistä kertaa valjastettu näin vahvasti uskomuslääkinnän, salaliittojen sekä virheellisen ja näennäistiedon levittämiseen.

Kuvassa kuvakaappaus Magneetti-media - lehden sivusta
Kuvankaappaus Magneettimedian verkkosivuila vuonna 2011. Kuva: YLE
Ylivieska

Palkinnon on myöntänyt Skepsis-yhdistys. Se ilmoittaa edistävänsä tieteellisen tiedon hankintamenetelmien opetusta sekä tieteeseen ja järkeen perustuvaa käsitystä maailmasta.

Palkinnon myöntämisperusteissa yhdistys maalaa Magneettimedian toimittamisesta ja sisällöstä värikkään kuvan.

-Magneettimedian toimittajat ovat erikoistuneet mielikuvituksellisten tarinoiden kirjoittamiseen. Lehden toimitukselta puuttuu paitsi taito lähdekritiikkiin, myös halu pysyä hyvissä journalistisissa käytännöissä.

-Magneettimedian artikkelit ovat lähinnä uutisiksi naamioitua uskomushoitojen mainontaa sekä mielikuvituksellisia salaliittoja kehitteleviä kolumneja. Erityisen valitettavaa on, että lehti antaa täysin väärän kuvan uskomushoitojen vaikutuksista.

Skepsis ry:n mielestä yleisön on voitava odottaa ilmaisjakelulehdiltäkin vastuuntuntoa sisällön suhteen, erityisesti silloin, kun liikutaan niinkin tärkeän aihepiirin kuin terveyden parissa.

Verkkosivujen lisäksi Magneettimedia-lehteä jaetaan yli 330 000 kappaletta Oulun, Kokkola-Ylivieskan ja Lahden seuduille.Kommentoi aihetta (68 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

 • Libya

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Painokoneen omistaminen ja sananvapaus ovat länsimaisia perusoikeuksia. . Huuhaa-palkinto on sivistynyt tapa osoittaa, että nyt mennään liian pitkälle. Enkä puhu siitä, että lehti haluaa lopettaa rokotukset ja palauttaa tuhkarokon ja tuberkuloosin, vaan siitä, kun toimittaja Söyring syys-lokakuussa ihaili Gaddaffin Libyaan luomaa järjestelmää. Lukekaapa. Mutta pakkohan se oli, kun koko muu maailma oli eri mieltä. Onkohan muuten maapallo sittenkin pannukakku?

 • Tuli mieleen

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Onhan mielenkiintoista,, maassa jossa valtiopäivät avataan Jumalanpalveluksella saa palkinnon kaupallinen toimia. Molemmilla lienee oma lehmä ojassa monella tapaa. ensimmäisen toimintamalleja ei kukaan kyseenalaista.

  Toisaalta itsenäisyyden pelastaneet,oikeasti taistelleet usein muistavat kiittää Jumalalaansa,kannattaisiko torjuntavoitto kyseenalaistaa?

 • ty

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  kulta on ainoa ja oikea sijoituskohde ollut kärkkäisen mukaan jo 2vuotta,nyt olemme tilanteessa että 2vuotta sitten huuhhalta tuntunut onkin muuttunut todeksi.mikä valuutta euron jälkeen.mikä arvo......

 • Vastarannanrastas

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Aina välillä esiintyy kritiikkiä sitä kohtaan, että tänä päivänä evoluutio on muuttunut käänteiseksi - köyhät hankkivat enemmän lapsia kuin rikkaat. Onneksi on sentään erilaiset homeopatiat ja uskomukset, jotka kuitenkin edistävät evoluutiota. Magneettimedialla on tärkeä rooli evoluution edistäjänä, sillä se edistää niiden kuolleisuutta jotka levittäisivät ihmiskuntaan heikkoja geenejä.

 • tepa

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Hupaisa juttu. Kun joku haastaa "virallisen" totuuden niin johan alkaa pelottaa.

  Ollaan vaatimassa suunnilleen lehden lopettamista vaikka millään tavalla ei ole osoitettu että siinä olisi jotain erikoista. Ellei tuon s-yhdistyksen mielipide sitten ole totuus... epäilen että ei.

  Ottakaa nyt ihmiset itsekin selvää asioista. Jos ei lue muuta kuin erkkoa ja yleä niin jää aika kapea tietämys. Rohkeasti vaan silmät auki ja hiiri käteen.

  Maailma onkin yllättävän monipuolinen paikka!! Ja mielenkintoinenkin vielä.

 • epäonnittelut

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Menipäs palkinto oikeaan osoitteeseen.

  Mitenkähän on muuten yrityksen myynti kehittynyt viime aikoina? Kauppiaan uskottavuus saattaa olla aika lujilla.

 • tassu

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Hauskaa. Lehtihän on varsin mielenkiintoinen. Se tarjoaa vaihtoehtoisen näkökulman vallitsevien jumaluusoppien esim. länsimaisen lääketieteen sijaan.

 • Kypsä Arska

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Sananvapauteen ja mielipiteisiin kuuluu myös oikeus julkituoda näkemyksiä joita ei ole mankeloitu tieteellisen koneiston tai korkeakultturin etiketin läpi.

  Jossain kohtaa myös lukee huomautus ja varoitus että lehti ei ota vastuuta muiden mielipiteistä.

  Tietysti pitää olla selvästi esitetty milloin kyse on mielipiteestä ja milloin jostain virallisesta uutisesta...

 • Huu & Haa

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Vihdoinkin ko. median taso on huomioitu. Onneksi olkoon! Jatkaa samaan malliin. Kyllä niitä satuja joku uskoo.

 • Mehtän Mies

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Ainoa painettu lehti jonka artikkeleita jaksaa enää lukea. Muut ovat niin harmaata massaa.

 • Lesepussi

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Vanhoillis lestadiolaisten 7 Päivää

 • Zimmo

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Loistava osuma Skepsikseltä. Ei ole kovin uskottavaa käyttää lähteinään pelkästään "USAn ulkoministeriön entistä virkamiestä" tai yksittäisiä asiantuntijoita tai kohukirjoittajia.

  Ja eikös Skepsiksen vesuri kirkonkin suuntaan joku vuosi sitten heilahtanut. Vaikka en itse pidä tiedettä ongelmattomana maailmankuvan perustana, on sentään hyvä että joku älähtää. Itselleni Magneetti on oivallinen viihdelehti...

 • Skepsis astui Kärkkäisen miinaan

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Skepsis astui tavaratalo Kärkkäisen miinaan. Onneksi olkoon huuhaajärjestö olette nyt osa Kärkkäisen mainoskampanjaa. Tuulipukukansa nauraa järjestöllenne.

 • Minä Uskon 2

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Näyttää menevän täydestä kaikki,mitä tänne YLEn kommentteihin kirjoittaa!

 • hohhoijaa

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Iltalehdille voisi jokavuosi jakaa saman ja paljon paremmasta syystä - niiden huuhaa kirjoittelu on myöskin paljon vaaraölisempaa levikin vuoksi. Minä en ole tyuollaisesta lehdestä kuullutkaa.

 • pk

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Vastarannanrastas, Evoluutiolla ei ole mitään suuntaa.

 • HuuHaa EU

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kun en tiedä jakaako Skepsis palkintoja vain suomen rajojen sisälle, jos jakaisi muualle tekisin vuodelle 2012 ehdotuuksen.

  Vuoden 2012 HuuHaa palkinto olisi hyvä jakaa EU:lle. Kaikelle sille turhalle ja valtavalle paperille ja direktiiveille jota tämä miljardeja syövä instituutio tuottaa.

  Ja myös palkinto sille huuhaa talouspolitiikalle jota euroopassa harjoitetaan. Eli sille että ei kerätä tarpeeksi veroja millä maksaa yhteiskunnalle kuuluvia kustannuksia, vaan otetaan jatkuvasti velkaa.

  Nyt otetaan velkaa jolla maksetaan tätä velkaa.

  Kasvun nimissä velkaa otetaan, tosiasiassa tämä velanotto tuhoaa kasvun ja työttömyys ja kurjuus lisääntyy.

  HuuHaata koko EU!

 • pls

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Virallisen tieteen piirissä on myös huuhaata, mutta se jää yleensä huomaamatta ja tunnustamatta vuosikymmeniksi, koska tieteen itseänsäkorjaavuus ei toimi ihan niin kuin tiedefanit uskovat. Tieteelläkin on nimittäin oma kulttuurinsa, ja se koostuu ihmisistä, ja kaikki sellaiset järjestelmät ovat alttiita ihmisluonnon huonoille puolille. Valheellisuudelle, ylpeydelle, oman edun tavoittelulle. Se että tiedefanit ovat kovin nihkeitä myöntämään näitä asioita vain edesauttaa tieteen varjolla tehdyn huuhaan leviämistä.

 • Haande52

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Skepsis-yhdistys on äärimmäisen marginaalinen järjestö jonka jäsenmäärä on korkeintaan muutama sata henkeä ja jonka toimintaan ja päämääriin ei ylivoimainen enemmistä suomalaisista tunne mitään mielenkiintoa. Silti vuosittainen skepsis palkinto saa aina runsaasti huomiota mediassa.

  Vaikea arvailla mikän on uutisen merkittävyyden kriteerit YLE:N toimittajilla?

 • Pluralismi ei ole haitaksi

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Keneltähän tuli käsky uutisoida näinkin vähäpätöinen asia YLE uutisten etusivulla? Asia haisee uusliberalistin pelolle oikeasti vapaata mediaa kohtaan.

 • Ripa edelleen

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Ai niin ja jäi vielä mainitsematta edellisessä kommentissa: Jos joku Kärkkäinen tätä kustantaa niin pitääpä käydä kaupoilla niin tulee tuettua...

  Minusta on kiva kun joku haastaa tämän normi propagandakoneiston!

 • Jannnnnn

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Hauskaahan tässä on se, että jonkun mielestä valheiden ja tieteelliseksi naamioidun roskan kirjoittaminen on "pluralismia", jota "valtamedia" haluaa sensuroida. Journalistin tulee aina pyrkiä totuuteen. Mielipideasioista voidaan kiistellä, mutta tietoinen valheiden levittäminen ja hyväuskoisten höynäyttäminen on täysin Huuhaa-palkinnon arvoista. Mitä teemme "pluralismilla" eli vaihtoehtolehdillä, jos vaihtoehto on yhtä kuin huijaus?

 • Sigu

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Mainiota tiedonvälitystä! En tätä ennen tiennyt kyseisen lehden olemassaolosta mutta nyt tiedän.

 • Varokaa...

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  "Minusta on kiva kun joku haastaa tämän normi propagandakoneiston!"

  Minusta ei ole kiva. Vastuuttomuutta ei tarvita yhtään lisää, ja tuossa lehdykässä on nimenomaan suorastaan vaarallisia uutisia - "auringonotto ei lisää ihosyöpää jne." Se, että YLE:llä tai iltapäivälehdistössä menee uutisointi poskelleen, ei ole mikään perustelu sille, että kannattaa julkaista vielä sekopäisempää juttua lisää...

  Joku tuumi, että Skepsiksen jäseniä on kovin vähän, ja että siksi yhdistys ei ansaitse huomiota. Maassamme on kuitenkin aika paljon muitakin yhdistyksiä, joiden painoarvoa ei lasketa jäsenmäärillä.

 • olevaisuuden kulkija

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Ko. julkaisussa "totuutta" enemmän kuin monissa yhteensä?

 • Järjenkäyttö sallittu

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Onpa hyvä, että tämä asia saa julkisuutta. On pelottavaa, että tällaista propagandaa julkaistaan, etenkin kun osa lukijakunnasta voi asiat ottaa täytenä totena.

 • Vaihtoehtomedian puolesta

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  No Libyajutut ei ainakaan olleet huuhaata. Parhaiten uutisoitu Magneettimedialta tämänkertainen naton interventio. Seuraavaksi sitten natotetaan Iran, ja kunhan seuraavat eduskuntavaalit on kotomaassa käyty natotetaan myös Suomi, kun pressakaan ei laita hanttiin. Valitettavasti!!!

 • sepsis

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Ihmiset sentään osaavat suhtautua Magneettimedian juttuihin varauksella, mutta jos arvostettu tiedotusväline kertoo esimerkisi että Fukushimasta pääsi vuotamaan 150 litraa radioaktiivista vettä jonka aktiivisuus 26 000 000 000Bq/ Sr-90 vaikka todelliset lukemat ovat 45 000 litraa ja 5 800 000 000 000Bq/ Sr-90, niin kuka viitsii tarkistaa uutisen todenperäisyyden...esimerkki tältä viikolta. Suomalaiset nyt yleensäkin luottavat liian helposti tiedotusvälineisiin tässä maassa, joka kielellisistä syistä on aikamoinen umpio.

 • mainosoppia USA:sta

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Johan onneksi jokin taho huomasi tämän äärimmäisyyteen viedyn aivopesun jonka toimivuuteen valitettavan usein erään lahkon jäsenten kanssa keskustellessa törmää, tämän kyseisen ala-arvoisen julkaisun tarkoitusperiä sekä levitystapaa jo pitkään kummastelleena ei voi muuta kuin onnitella Skepsistä hyvästä valinnasta. Täällä jonkun mielestä pitäisi jakaa sama palkinto IS / IL:lle edellämainitut voit itse valita ja ostaa tai jättää ostamatta, mutta mitenkäs pysäytät tämän "käkkäräisen lehden" ? ei mitenkään ! nuo 330000 kpl. tippuu postiluukusta halusit tai et koska ne jaetaan mainoksina!! okei, kielto mainoksille! mutta jos ei halua kaikkia kiellettävän? ja tässä näen kyllä suuren ongelman, mihin kyseisen julkaisun kohdalla pitäisi viranomaisten puuttua.

 • Supergenius

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Hurraa, skepsis! Viimeinkin tämä kaikkien roskalehtien äiti sai ansaitsemansa palkinnon. Seuraavan Huuhaa-palkinnon voisi antaa näille YLE:n uutisia kommentoiville "esson baarin syväkurkuille". Magneetin ns. artikkelit ovat valtaosin näennöishoitojen piilomarkkinointia. Siis puhdasta vedätystä. Vedätyksellä ei ole mitään tekemistä "propagandan haastamisen" kanssa. Joka ei sitä ymmärrä, on vedätyksensä ansainnut.

 • era

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Lopetin Magneettimedian lukemisen Söyriingin ryhdyttyään kirjoittamaan niitä juttujaan. Sen verran ne on huu-haa-ta.

 • vvallaton

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  L-positiivista...

 • h

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Vastarannanrastaalle.

  Tilastokeskuksen tyyppi kertoi, että nimen omaan rikkaat saavat enemmän lapsia kuin köyhät. Tämä on hänen mukaansa selvästi havaittavaissa.

  Ehkä sinä et sitten vastarantakiiski olekaan niin rikas kuin kuvittelit olevasi

 • Mike

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Lehti tarttuu mielenkiintoisiin aiheisiin, mutta tosiaankin lähteet jäävät usein mainitsematta ja tietojen tasapuolinen arviointi tekemättä. On hyvä, että asioita käsitellään. Moni muu lehti tyytyy tavanomaisiin aiheisiin.

 • Tosi skeptikko

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Viime vuonna palkinto meni rokotusinfolle, joka toi esiin niukasti tutkitun sikainfluenssarokotuksen riskejä siinä missä virallinen linja oli, että rokote on "täysin riskitön". Sivusto myös kyseenalaisti valtamediassa harjoitettua paniikin lietsontaa, jonka seurauksena ihmiset tappelivat piikistä rokotusjonoissa ja rokotetta täytyi mainostaa jopa radiossa. Nyt tiedämme, miten "riskitön" rokote oli, samoin kuin sen, ettei täysin rokottamattomissa maissa kuolleisuus ainakaan Suomea korkeampi ollut.

  Äskettäin Magneettimediassa oli artikkeli, jossa osoitettiin, miten Libyan sotaan valmistauduttiin huolellisesti etukäteen ja että sitä perusteltiin vastaavanlaisin valhein kuin vaikkapa Irakin sotaakin. Viitattiinpa vielä Maanpuolustuskorkeakoulun tutkijaankin, joka antoi tukea näkemykselle mm. todeten, että ajatus Libyan sodan sotapelaamisesta etukäteen on paitsi realistinen myös oletusarvon mukaista. Valtamedian mukaanhan sotaan vaan ajauduttiin humanitaarisista syistä, vaikka länsimaita ei esim. olisi voinut pommituksilta vähempää kiinnostaa merihätään joutuneiden pakolaisten pelastaminen Libyan ja Italian välisiltä vesiltä.

  Skepsis antaa palkintonsa aina kaikille vähääkään tunnetummille tahoille, jotka vain jollain tavalla rohkenevat haastaa ns. viralliset totuudet. En ole koskaan nähnyt Sepsiksen haastavan yhtään ainutta virallista totuutta. Se on täysin skeptisyydetön kaikkea virallista kohtaan.

 • Johannes Vain

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Eikös Suomessa ole joku valvoja, jonka pitäisi puuttu lehtien juttuihin. Kai MM:n jutut ovat olleet asiallisia, jos niihin ei ole puututtu.

 • Ellen Osaa

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kait nyt sentään ihmisillä on medialukutaito ja lähdekritiikkikin toimii ?

  Jos ei vielä, olisi syytä.

  En ole huolissani nuorista, he osaavat jo miettiä, mitkä ovat minkäkin tahon tarkoitusperät, jos ei muuten, napsauttamalla k.o sivuston mediatiedot/lähde- tahoja.

  Meistä keski-ikäisistä on löytynyt uuslukutaidoton , nololla tavalla ajattelemattomuutta osoittava, kritiikitön lukijakunta, jolle kaikki netissä julkaistava on silkkaa faktaa.

  Me tavalliset kansalaiset osallistumme keskusteluihin, mutta muuta hyötyä tavasta ei ole.

  Tarpeettomien uutisten sijaan voisi tuottaa merkityksellisiä asioita harvemmin kuin että tunneittain tuotetaan turhaa tietoa ihmisten päiviteltäväksi.

  Mielenterveysseuran Pekka Sauri jo puki sanoiksi sen, että jatkuva ahdistavien tietojen tuputus käy mielenterveyden päälle ja vie ilon elämästä tehokkaalla tavalla.

  Netti on hyvä renki, mutta todella huono isäntä.

 • Tero

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Suurin osa teistä kommentoijista on aivan tupaten täynnä huuuuuhaaaaata. Siis virallista totuutta kaikenlaisitsta asioista, totuutta jossa ei ole järkeä, ei päätät eikä häntää. Sitä ette vain valitettavasti tunnu ymmärtävän koskaan. En mitenkään ota siis kantaa mihinkään magneetimediaan tai vastaavaan, sillä sellaisia en koskaan ole lukenut, Terve järki riittää käsittämään sen mikä voi olla totta ja mikä ei.

 • kriittinen skeptikko

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Onpa aika kärkeviä mielipiteitä suuntaan ja toiseen. -- Oli kerran yksi toimittaja joka meni puhumaan ufoista tai vastaavasta. Saman tien tuli kutsu päätoimittajan pakeille jolta toimittaja sai listan asioista joista ei saa puhua halaistua sanaa. Sitten toisen kerran oli lääkäri joka määräsi sairaslomia työssä väsyneille lääkkeiden sijaan. Tuli käsky että täällä annetaan lääkkeitä eikä määrätä mitään sairaslomia. Eikö tällaisista asioista saa puhua? Miksi ei?

 • boikotoija

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Oikeaan osoitteeseen meni! Jutut ärsyttävät niin, että olen viime aikoina heittänyt koko lehden heti sen tultua keräyspaperiroskiin! Toivon, että Kärkkäinen muuttaa lehden linjaa, ehkä sitten lähden ostoksille siihen kauppaan.

 • Missä totuus-leimasin?

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Näin pilke silmäkulmassa ehdotankin että tarvitsemme jonkinlaisen ministeriön valvomaan mikä on virallinen totuus kiistellyistä asioista. Mieluisinta jos olisi jonkinlaista leimasimen käyttöä mukana.

  Erityisen vaarallista on myös normaalikuluttajalle tarjota eriäviä mielipiteitä, tästä voisi seurata vaikka mitä ongelmia. Paras kuluttuaja on kuluttaja joka voi luottaa lukemiinsa lehtiin, eikä tarvitse vaivata aivojaan minkäänlaisella kritiikillä!

 • psssstttt

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Missä on YLE:n tutkiva journalismi??

  Skepsiksen hallituksessa istuu henkilö, joka istuu myös Pfizerin hallituksessa. Tiedä sitten kuinka paljon muita kytkentöjä tällä narkolepsian ja sikainfluenssarokotteen yhteyttä pseudotieteenä pitävällä järjestöllä on.

  En kirjoita enempää, ettei tämä(kin) kommentti taas häviä bittiavaruuteen...

 • Minä Uskon

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  MagneettiMedia on Suomen Paras Lehti! Tasokasta journalismia ja päihittää kaikki muut mennentullen.Keskipohjanmaa-lehtikin tulisi lakkauttaa Magneettimedian suosiota häiriköimästä! Magneetti Mediasta valtakunnan Ykköslehti!

 • Herkkikset

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Mä nyt koen omaavani jonkinlaisen medialukutaidon ja tuonkin lärpäkkeen aina luen. Se on kyllä viihdyttävä. Ja toivottavasti laittaa ihmiset miettimään, mutten minä nyt niitä artikkeleita ihan absoluuttisena totuutena pitäisin. Tosin esim aspartaamiartikkeli oli varsin mukava. Viihdykkeenä yhtä hyvä kuin lehtien tekstaripalstat.

  Kun täällä itketään "valtioon uskovia" niin kyllä ihan samalla varauksella myös näitä Magneetin kirjoituksia tulee epäile. Se, että on "valtavirrasta" poikkeava tms. tutkimus/artikkeli ei tarkoita sitä, että se on ehdoton totuus.

  Ehkä "lehdykän" funktio onkin saada vain ihmiset ajattelemaan edes hetkeksi. Toivon kuitenkin, ettei kukaan noita artikkeleita purematta niele.

  Epäile kaikkea ja epäile myös omaa epäilemistäsi

 • Pluralismi vieläkin hyväksi

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Hieman hämmentää lukea kommentteja, joista paistaa läpi uskollisuus ja täydellinen kritiikittömyys valtamediaa kohtaan Suomessa.

  Valtamediaan luottaminen on vähän kuin uskonto – se tuottaa omaan elämään selkeät puitteet ja valmiiksipureskellun käsityksen ympäröivästä todellisuudesta. Se on helppo ratkaisu, sillä näin saattaa itse keskittyä oman elämän luotsaamiseen, eikä tarvitse pohtia suurempia kuvioita unettomina öinä tyyny hiestä märkänä. Ymmärrän tällaisen asenteen totaalisesti, sillä se tuottanee ihmisille onnellisuutta. Se suotakoon heille.

  Mutta joillekin taas ei kelpaa tämä kuvailemani "totuus", vaan he haluavat omilla aivoillaan märehtiä maailman tapahtumia, ja miettiä miksi kaikki tapahtuu niin kuin tapahtuu.

  Ja kun joku kyseenalaistaa toisen uskonnon, tuloksena on tottakai konflikti. Valtamedian kyseenalaistaminen on toiselle jumalanpilkkaa.

  Vaihtoehtoiset totuuskäsitykset rapisuttavat valtamedian uskovaisten maailmankäsityksen puitteita, ja voin hyvin kuvitella miten pahalta tuntuu kun näin tapahtuu. Yleisesti ja kritiikittä hyväksytyn "totuuden" päälle luotu oma elämä tuntuukin yhtäkkiä huijaukselta ja epätodelliselta. Ymmärrän myös tämän reaktion.

  Mutta he, jotka jaksavat tutkia, pohtia ja kyseenalaistaa kaiken mitä maailmalla tapahtuu, tekevät arvokasta työtä, vaikkeivät kaikki sitä hyväksykään. He ovat niitä aitoja kliseisiä vallan vahtikoiria, sillä heille ei kelpaa STT:n, AP:n tai Bloombergin valmiit uutiset vaan he tutkivat ja tekevät ne itse, useimmiten perustuen kuitenkin vähintään johonkin tutkimukseen, tutkijan kommenttiin tai kirjallisuuteen.

  Tätä asennetta tarvitsemme etenkin juuri nyt, kun meitä veroja maksavia kansalaisia riepotellaan kuin märkiä rättejä kohti Euroopan federaatiota, jossa politiikka tulee perustumaan pääosin kasvavan markkinatalouden myötäilyyn ja ns. koville arvoille. Olemme osapuolena suuressa huijauksessa, jota jälkeenpäin varmaan kummastellaan silmät ymmyrkäisinä, mutta valtamedia on asetettu verhoamaan tämä kaappaus jonkinlaiseksi vakautta tuottavaksi kehitykseksi. Se on surullista, mutta totuus on se mitä haluan tietää, ei "totuus" joka voisi tehdä minut tietämättömän onnelliseksi.

  Tämä asenne siis kriittisille ajattelijoille suotakoon.

 • Pikku Myy

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Vaikuttaa siltä, että Skepsis-yhdistystä tarvitaan entistä enemmän nykymaailmassamme.

  Kuka muu ylläpitäisi järjen ääntä tässä päättömyyksiä kaikilla tasoilla tuottavassa järjestelmässämme?

 • SKEPSIS PUOLUSTAA VIRALLISTA TOTUUTTA

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kenenkähän asialla Skepsis oikeestaan on? Kuinkahan usein (tai oikeestaan harvoin) ns virallinen totuus on ollut oikeassa? Pitäiskö seuraava huuhaa palkinto antaa Skepsis-yhdistykselle?

  MAGNEETTI ON ANTANUT MIELENKIINTOISEN HAASTEEN VIRALLISELLE TOTUUDELLE EIKÄ KUKAAN VIELÄ OLE VOINUT OIKEESTI TODISTAA SEN MIELIPITEIDEN OLLEEN ENEMMÄN VÄÄRÄSSÄ KUIN VIRALLINEN TOTUUS.

 • Maneetti

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Valtamedian käsikassarapalkinto. Magneettimedia uskaltaa asettaa virallisen totuuden kyseenalaiseksi ja se on hyvä se.

 • Filosofian maisteri

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Magneettimedia on paras ilmaisjakelulehti Oulussa. Ne jutut , mitkä itseäni ovat kiinnostaneet, ovat ainakin olleet täyttä asiaa.

 • Skepsiskä

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Suomi on ihmeellinen salaliittoteorioiden ja sisäpiirinmafioiden maa. Kehenkään ei voi luottaa, ei varsinkaan viranomaiseen. Kaikilla on oma lehmä ojassa ja kun kansalainen valmistuu yliopistosta, muuttuu hän samoin tein laskelmoivaksi Silvio Berlusconiksi ja alkaa lobata ylikansallisten yhtiöiden tuotteita.

  Tieteeseen ei saa luottaa. Mikäänhän ei ole varmaa. Aina kannattaa olla erimieltä kaikesta. Rokotukset - vaarallista. Statiinit - vaarallista. Moderni lääketiede - vaarallista. Ilmastonmuutos - valheellista.

  Ja silti... Suomessa on yksi maailman alhaisimmista korruptioista. Suomessa on kansainvälisessä mittakaavassa mitattuna luotettava lehdistö ja uskottava sananvapaus.

  Hyvä Skepsis. Aika tuonkin läpyskän toimittajien muistaa vastuunsa. Mitä tahansa mieltä saa olla, mutta ei pidä kirjoittaa lehteen totena asioita jotka eivät ole tosia.

 • Jussi

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Skepsisläisten taktiikkaa:

  Taktiikkana on puhdas julkisuuskampanjointi ja progandan levittäminen tiedotusvälineiden kautta. Se edellyttää, että tiedotusvälineiden edustajat eivät tiedä mitään aiheesta ja toimivat ns. skeptikkojen kirjureina ja vahvistimina. Tyylillisesti ja sisällöllisesti suomalainen "skeptismi" noudattaa samaa linjaa kuin USA:ssa: tyylilajina on popularisoiva fraaseilu ja kliseiden pudottelu tyyliin "Ihmiset haluavat uskoa kaikenlaiseen" - tämä on suoraan USA:n skeptikkojen alkuajoilta – menee vielä kaupaksi Suomessa. Tyylilaji on usein erittäin alhainen – paitsi julkisissa esiintymissä, jossa pyritään asialliseen kuorrutukseen. Internetin keskustelupalstoilla ja sisäpiirien viesteissä näkyy todellinen tyylitaso, alhainen kielenkäyttö, sarjakuvien käyttö, kömpelö ivaaminen, josta puuttuu todellinen huumori jos sellaista yritetään, asioiden trivialisointi, joka noudattaa pikkupoikien ikivanhaa toimintatapaa: vieraan asian päälle ladotaan kirosanoja tai sanakakkia ja henkilökohtaisuuksia. Vähän vanhemmat skeptikot tekevät samaa, mutta käsitteet on nostettu seuraavalle tasolle kakkihuumorista. Epäasiallisuuksien tietoinen etsiminen ja niiden esittäminen pääasiana, puhdas mustamaalaus, halpahintaiset fraasit ja kliseiden helistelyt ja Netin keskusteluryhmissä harjoitettu viestien manipulointi jne. ovat olleet tavallisia. Useiden "skeptikkojen" julkiset esitelmät vilisevät asiavirheitä ja huonoa informaatiota, aikaa ei ole perehtyä asioihin, mutta sanottavaa silti on kertynyt. (8) Silläkään ei ole väliä, yleisö, joka kuuntelee ja ravistelee kintaita esitelmän päättyessä, on vielä tietämättömämpää. Sisällöllisesti kukaan tiedemies tai –nainen Suomessa ei ole tohtinut kajota skeptikkojen kirjoituksiin, joista löytyy vaikka mitä roskaa. Tämä on merkkinä suomalaisen tieteenharjoituksen vinksahtaneesta asenteesta ja pelosta tulla leimatuksi, joka näyttää säätelevän suomalaista käyttäytymistä pelottavassa määrin. (9) Kaikkea pitää tutkia, ellei, tiede alkaa sulkeutua omaksi uskomusmaailmakseen

 • Pipsa

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  kylläpäs käy hemmoilla tunteet kuumana "Käkkäräistä" kohtaan. Ihmetellä täytyy, miten kansaan uppoaa valtamedian jutut sikaflunssapelotteluineen, kolesterolihömpötyksineen. Joku Söyring sentään antaa aihetta epäillä tätä virallisesti hyväksyttyä

  " totuutta".Kukaan ei huomaa, että keisarillahan ei ole vaatteita...

 • Lukenut joskus

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Tuo julkaisu kertoi vuosi tai pari sitten euron tulevasta kriisistä. Nyt voidaan nähdä että euro voi hyvin, eikä sille ole odotettavissa mitään kriisiä. Palkinto meni siis oikeaan osoitteeseen, täyttä huuhaata koko lehti.

 • Justiina

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Magneettimedia on mielenkiintoinen lehti. Oikein sitä odottaa postista ja innolla lukee. Kiitos kustantajalle. Toki kaikkien lehtien kirjoituksiin tulee suhtautua varauksella ja muodostaa henkilökohtainen mielipide siitä, mikä on huuhaata ja mikä ei. Huuhaata löytyy myös valtamediasta ja lisäksi niiden jutut ovat usein tylsiä, samoja asioita hokevia.

 • Jkylänpoika

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Voivoi näyttää , että Kärkkäisen porukat on onnistuneet masinoimaan noinkin paljon heitä puolustavia kommentteja.Huuhaa palkinnon jakavat ovat asiansa tasalla, mitä näistä "kommentaattoreista" ei voi sanoa.Odotan lehteä en lue muutta voivoi...........

 • Mummon mies

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Huuhaa-palkinto meni aivan oikeaan osoitteeseen. Näen punaista ja verenpaine nousee pelkästään Magneetti-lehden juttujen otsikoita silmäillessä. Sisältöön tutustuessa ei voi olla manaamatta toimituksellista otetta ja vastuuntunnon puutetta. Lukijoiden joukossa on paljon niitä, jotka eivät lue tekstiä lähdekriittisin silmin. Jos jutut kannustavat järjettömiin toimiin, kuka kantaa vastuun?

 • Propagandakoneisto

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Onhan siinä huuhaata, mutta siinä on myös sellaisia uutisia, jota maamme propagandaan valjastettu erkkomedia ei julkaise, kuten esim. tieto viimeisimmästä perustuslakimuutoksen sisällöstä, josta valtamedia ei hiiskunut sanaakaan, vaikka muutosten merkitys kansalle on todella suuri. Ottakaahan selvää.

  Valtamedia ei harrasta enää tutkivaa journalismia, eikä siltä voi odottaa enää kuulevansa värittämätöntä tai sensuroimatonta totuutta ilman, etteikös sillä yritettäisi vaikuttaa ihmisten mielipiteisiin. Ette saa esim. lukea vanhojen päätäntävallassa olevien puolueiden tekemistä virheistä tai mitään kritiikkiä niiden politiikkaa kohtaan. Pankaapa merkille.

 • Hulluilla on hupinsa

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Mitenkäs nämä huuhaauskomushoidot synkkaavat Jumala parantaa -ajattelutavan kanssa? Viittaan nyt ketjun omistaja-johtajan uskonnolliseen vakaumukseen.

  Jälleen kerran Skepsiksen Huuhaapalkinto osui maaliin. Viime vuonna oli myös magneetti palkinnoilla: magneettiranneke, johon osa väestä hulluna uskoi siitä huolimatta, vaikka rannekkeen keksijä ja myyjä itse kertoi kyseessä olevan puhtaan huijauksen.

 • Rauno

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Erittäin hyvä valinta Skepsikseltä!

 • lukija

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Ansaitsi palkintonsa.

  Lehden toimituksen täytyy olla aika harhaista, jos uskoo omiin juttuihinsa.

 • pokotti

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kyllä meni palkinto oikealle lehdelle. Se viha mikä nousee kun lukee "uutisiksi" naamioituja satuja, kaikki kun ei ymmärrä erottaa faktaa fiktiosta. Se että lehden toimittaja, huom. toimittaja ottaa kantaaottavan tavan kirjoittaa "uutisia" ei palvele kuin hänen omaa maailmankuvaansa. Älkää syöttäkö meille enää näitä juttuja.

 • Tutkija

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Näköjään tieteellistä prosessia ymmärtämättömät salaliittoteoreetikot ovat taas vauhdissa. Heille tutkimus on "propagandaa" ja tiede "tutkijoiden mielipiteitä".

 • huu haa

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  jo oli aikakin palkita tämä roskalehti kyseisellä palkinnolla.kukahan pelle siellä päättää näistä julkaisuista.ei ainakaan yritetä edistää myyntiä näillä kirjoituksilla.boikotoin ihan vaan näiden kirjoitusten takia!

 • faktojen puolesta

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kyseissä lehdessä julkaistaan ihan perustavalla tavalla virheellisiä artikkeleita. Itse havahduin kyseisen lehden olemassaoloon, kun äitini luki erään jutun otsikon ääneen. Luin sitten jutun kokonaisuudessaan ja selvisi, että pitkät pätkät juttua oli kopioitu suoraan Wikipediasta eikä lähdettä oltu mainittu missään. Lisäksi nimetyt lähteet olivat kanssa-salaliittoteoreettikkoja (joiden lähteet olivat myö erittäin hataria), monet asiat oli irrotettu kontekstistaan ja tämä ns. artikkeli loppui vihjaileviin kommentteihin eikä mihinkään yhteenvetoon.

  Palkinnon perustelut osuvat nappiin. Itseäni harmittaa, että varmasti löytyy ihmisiä, jotka uskovat lehden huuhaa-juttuihin vain siksi, että ne ovat lehdessä. Netissä moiset salaliittoteoriat ja humpuukit jäisivät omaan uskoonsa.

  Lehden takia en varmana mene koskaan Kärkkäiselle ostoksille ja olen pyytänyt vanhempianikin boikotoimaan kyseistä liikettä.

 • Ettekö ole lukeneet

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  kyseistä lehteä sillä se on huuhaata kannesta kanteen. Se roska lehti on kaiken lisäksi vaarallinen tiedän tapauksen jossa eräs potilas ei suostunut ottamaan lääkkeitään koska "Kärkkäisen lehti sanoi että lääkkeet ei oikeasti tehoa vaan ovat vain jotta lääketehtaat saisivat rahaa" Minä en ole kyseisessä kaupassa enää käynyt onneksi on hieno uusi prisma meillä ylivieskassa.

 • Suklaamuro

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Magneettimedia on paras ilmaisjakelu. Viikon kohokohta kun saa lukea uusista salaliitoista, jotka perustuvat magneettimedian omiin lähteisiin, esittäen tutkimuksistuloksia kertomatta tutkimuksen tekijän nimeä ja käsitellen asioita yhdeltä kantilta.

 • SpämmiMagneetti

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Magneetti on kovimman luokan spämmilehti, ilmestyy monesti ja tukkii postilaatikon muilta posteilta. Kyseisen lehden takia en vastaanota edes hyödyllisempiä mainoslehtiä ja paikallisia ilmaisjakeiluita. Olisiko ehdotuksia miten saisin hyvän sanamuodon, jolla kaikki muut lehdet paitsi Magneetti tulisi postilaatikkoon?

 • Korhonen tietää sen minkä virtanen tietää ja mitä se pelkää

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kyllä pä kärähdettiin meillä Skepsis leiri on jo tulessa, ja paljastuksia liitolaisuuksistamme valtion silminä korviana ja suuna, tulvii blokeihin.

  Tuskin aikaan saisit mehevämpää paljastusta itsekkään.

  Kyl ny kärykävi.. (eikä syyttä €$Mk)

Tuoreimmat aiheesta: Kokkola

Pääuutiset

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä