Liikenne

Tuoreimmat

Poliisi valvoo ja valistaa tielläliikkujia. Tämä autoilija sai Liikenneturvan esitteen ja hyvän päivän toivotukset.

"Röyhkeimmät pölöttävät puhelimeen vielä, kun pysäyttääkin" – konkaripoliisi huolissaan älypuhelinten holtittomasta käytöstä ajon aikana

Suomessa liikenneonnettomuuksien tutkijalautakuntien mukaan matkapuhelimen käyttö taustariskinä onnettomuuksissa todetaan keskimäärin kolmessa kuolemaan johtaneessa onnettomuudessa vuosittain. Ylikonstaapeli Seppo Tompuri Itä-Suomen poliisista on huolissaan siitä, että älyluuriin tartutaan jokaisen viestikilahduksen kohdalla, vaikka katseen pitäisi olla tiessä.

Rohkeammassa mallissa ratapihalta lähtisi puolet raiteista ja tilalle tulisi kerrostaloja.

Jyväskylä haluaa Rantaväylästä bulevardin – ELY ei lämpene valtaväylän nopeusrajoitukselle

Jyväskylän kaupunki kaavailee suuria muutoksia ratapihalle ja Rantaväylälle. Suunnittelun pohjana on kaksi vaihtoehtoa, joissa tärkein ero on Rantaväylän kohtalo. Kaupunki mielii Rantaväylää bulevardiksi, jonka nopeusrajoitus olisi 40 kilometriä tunnissa. Tavoitteena on myös supistaa ratapihaa merkittävästi ja rakentaa tilalle kerrostaloja. ELY-keskus jarruttelee bulevardin rakentamista.

Matkapuhelin auton lattialla, Instagramissa Lamborghinin kuva.

Käytätkö kännykkää autoillessasi? – Sinua tarvitaan liikenneturvallisuutta parantavaan tutkimukseen

Ajaessa älypuhelimia käyttäviä autoilijoita etsitään laajaan kenttätutkimukseen. Jyväskylän yliopiston tutkimus kestää puoli vuotta ja siinä seurataan älypuhelimien käyttöä ajon aikana. Samalla testataan uutta järjestelmää, joka muistuttaa kuskia tarkkaavaisuudesta. Koehenkilöksi voi hakeutua, jos ajaa autolla lähes päivittäin ja käyttää usein älypuhelinta ajaessa. Tutkimusvälineet autoilija saa palkkioksi tutkimuksen jälkeen.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä