Talous |

Nokian hallituksella valmius päätöksentekoon - kokoontui eilen

Yle Uutisten tietojen mukaan ainakin osa Nokian hallituksen jäsenistä on ollut käsittelyvalmiudessa myös tänään.

Nokian logo tutkimuskeskuksen edustalla Saksan Ulmissa.
Kuva: Stefan Puchner / EPA

Nokian uskotaan valmistautuvan tekemään yhtiön tulevaisuuden kannalta keskeisiä päätöksiä. Yle Uutisten tietojen mukaan Nokian hallituksella on ollut eilen keskiviikkona kokous ja ainakin osa hallituksen jäsenistä on ollut käsittelyvalmiudessa myös tänään.

Markkina-arviot ja suoranaiset huhut Nokian ympärillä pyörivät kiivaina. Nokia piti eilen perinteisiä kesäjuhliaan. Yle Uutisten tietojen mukaan ennen tätä koolla oli myös Nokian hallitus ja toista hallituksen kokousta oli suunniteltu tälle päivälle. Nokiasta kerrotaan, että se ei kommentoi mitään yhtiön sisäisiä kokouksia.

Arvovaltaisissa julkaisuissa on viime päivinä esitetty monenlaisia arvioita Nokian ja Nokia Siemens Networksin tulevaisuudesta.

Kiinalaisen televalmistajajätin Huawein johtaja spelukoi The Financial Timesin haastattelussa Nokian ostolla. Ajatus kuitenkin kiistettiin nopeasti.

Yle Uutiset kertoi eilen, että verkkoyhtiö Nokia Siemens Networksin osuudesta käydään juuri paraikaa kovaa kisaa.

Viimeksi talouslehti Wall Street Journalin mukaan Microsoft on neuvotellut Nokian puhelinliiketoimintojen ostosta, mutta lehden mukaan neuvottelut olivat kariutuneet.

Nokian suunnalta odotetaan jonkinlaisia tietoja ratkaisuista viimeistään yhtiön osavuosikatsauksen yhteydessä ensi kuun puolivälin jälkeen. Vahvin arvio tekeillä olevista päätöksistä koskee NSN:ää, mutta muitakaan ei voida sulkea täysin pois.

Tuoreimmat aiheesta: Talous

Pääuutiset

Eduskuntavaalit 2015

Ääntenlaskenta loppusuoralla: Perussuomalaiset otti kiinnityksen kakkospaikkaan, SDP jää jälkeen

Juha Sipilä, Timo Soini, Antti Rinne ja Alexander Stubb tulosillassa Pikkuparlamentissa Helsingissä.

Tapahtumat hetki hetkeltä

Kello 00.02

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini voitti Uudenmaan henkilökohtaisen äänikuninkuuden. Soini on kerännyt vaalipiirissään liki 27 200 ääntä. Kokoomuksen Alexsnder Stubbin laarissa on hieman yli 25 200 ääntä.

Kello 24.00

Äänistä on laskematta vain reilu prosentti. Tilanne voi silti elää joidenkin edustajian kohdalla, sillä esimerkiksi Uudellamaalla edustajaksi nyt valituksi tuleva kokoomuksen Eero Lehti on tähän mennessä saanut vain kolme ääntä enemmän kuin puolueensa ensimmäisellä varasijalla oleva Pia Kauma.

Kello 23.54

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jouni Backman on pudonnut eduskunnasta. Hän jäi Kaakkois-Suomen uudessa vaalipiirissä puolueensa ensimmäiselle varasijalle.

Lue lisää

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä