Osallistu |

Saadaanko verokonnat kiinni?

Tutkivien toimittajien kansainvälinen rinki on löytänyt tietoja yli sadasta tuhannesta veroparatiisiyhtiöstä kautta maailman. Vuoto sisältää tietoja myös suomalaisista yrityksistä. MOT: Postia veroparatiisista -ohjelma paljastaa suomalaisyhtiöt ensi maanantaina. Saadaanko keinottelijat kuriin?

Mies nousee portaita salkku kädessä.
Kuva: Juha-Pekka Laakio / Yle

Paljastus perustuu 2,5 miljoonaan salaiseen asiakirjaan, jotka on saanut käyttöönsä Yhdysvalloissa toimiva tutkivien toimittajien keskus ICIJ. Suomessa vuotorinkiin kuuluu Yleisradion MOT-ohjelma.

Kaikkiaan paljastus koskee yli 122 000 yritystä, joilla on toimintaa veroparatiiseissa. Asiakirjoista käy ilmi, että veroparatiiseissa toimivat niin kansainväliset asekauppiaat kuin finanssimaailman keinottelijat ja venäläiset miljardööritkin – sekä aivan tavalliset yritykset.

Onko tämäkin vain jäävuoren huippu, vai paljastuuko veronkiertoa vielä lisää?

– En ole koskaan aiemmin nähnyt mitään tällaista. Tämä salainen maailma on vihdoin paljastunut, kanadalaisen Queen'sin yliopiston juridiikan professori ja veroasiantuntija Arthur Cockfield sanoo yleisradioyhtiö CBC:lle.

MOT

Kommentoi aihetta (88 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

 • Erik

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kuvaavana esimerkkinä ennakkouutisoinnissa on mainittu katsastusfirma, joka on maksanut tuloveroa vain 100 €, kun tulos mainitaan "kymmeniksi miljooniksi".

  Tulos on siis siirretty keinotekoisin kulukirjauksin ulos Suomesta ja täkäläisestä verotuksesta ja todennäköisesti ns. veroparatiisiin, jossa näytettyä tuloa ei sitten juurikaan veroteta.

  Ihmeellistä on se, että meillä on jo nykyisin lakinormisto, jonka turvin tällaiseen veronkiertoon pystyttäisiin puuttumaan, mutta eipä ole puututtu! Suomi mainitaan aina korruptiovapaana malliyhteiskuntana, mutta panee arvioimaan, että onkohan todellinen tilanne toisenlainen.

  Joka tapauksessa kaikille veroparatiisi-puliveivareille on määrättävä jälkiverot veronkorotuksin ja eikun ulosottoon, rajansa kaikella!

  • Siirakki

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Appiukko vainaa oli kova kommunistin kannattaja hän antoi hyvän neuvon::

   Poika käytä kapitalistisen järjestelmän heikkouksia hyväksi niin tulet menestymään

   taloudellisesti tässä maassa::Ja tässä järjestelmässä on niin paljon "vero-aukkoja"

   ei se ole rikos käyttää niitä.

  • Haluton

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Suomen päättäjät eivät halua kontroloida tai puuttua mahdollisiin rikkeisiin ,näissä veroparatiisi-bisneksissä, siitä todisteena Suomen verottajan resurssit 10-20 henkilöä tekee tätä kansainvälistä työtä ,esim. Ruotsissa 200 henkilöä.

   Jos valtion taloudesta huolta kantavilla olisi haluja/uskallusta , meininki olisi hieman toisenlaista.

  • ei

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Eihän valtaapitävillä ole edes haluja puuttua asiaan ,koska itse ovat mukana tai yhteistyökumppaneiden kautta.

  • pekka

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   On kyllä melko helppo kuvitella,että olisipa helppoa perustaa tilejä sinne paratiisisaarille hyvin käyttäytyville myötäkarvaan silittäville poliitikoille eikä vähiten ahneuden vikaan sairastuneille valtamedian toimittajille.Tämä kun niissä piireissä aletaan kokea NORMAALIKSI toiminnaksi,alkaa tavis karvahattukansalla olla ahtaat ajat,joka kyllä jo näkyykin aikalailla vahvasti.Vitsit käy vähiin.

  • Pukki kaalimaan vartijana

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Hautala puhuu veronkierrosta, tämä kertoo kaiken missä mennään. Politikot ja virkamiehet tietävät näistä veronkierron menetelmistä, mutta tahtoa puuttua tähän ei ole. Otetaan esim Doping uutisointi ja oikeudenkäynnit, niihin riittää virkamiehiä sitten vuosikausiksi, me olemme menossa kohti Rooman kohtaloa. Moraalia ei ole löytynyt enää mihinkään tekemiseen. Kun edes hallitus osaisi erota. Uudella hallituksella pitäisi olla rohkeutta kohdata mm taloutemme suuret ongelmat. Sosisaaliturva pitäisiä käydä läpi aivan uusin keinon ja ideoin. Me tuhoamme nyt lapsiemme tulevaisuuden tällä holtittomalla rahankäytöllä. Ay-liikkeen pitäisi myös havahtua todellisuuteen eikä vaahdota -70 luvun takaa. Siellä vasta kyvyttömiä virkamiehiä, jotka ovat valmiit tuhoamaan yhteiskunnan ennen faktojen myöntämistä. Etuja etujen lisäksi vaikka olemme talouskurjimuksessa, Kreikan tiellä. Työtä tekemään.

 • Hemmo

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Mahdollisuus antaa näiden muutoin elinkelvottomien banaanivaltioiden hankkia elantonsa veronkiertoa tukemalla pitäisi tukkia kansainvälisin sopimuksin välittömästi. Sanktioina mm. kauppa- ja muut saarrot.

  Samaten rangaistukset veronkierrosta pitäisivät olla huomattavasti nykyistä kovemmat takavarikoimalla esimerkiksi veronkierron kohteena ollut omaisuus.

  Tämän pitäisi koskea kaikkea verokikkailua, oli kyseessä sitten yksityinen, yritys tai valtio. Kyseessä on globaali ongelma, jota ei voi ratkaista ilman kovia keinoja...

 • realisti

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kyllä tämä on vain pieni jäävuoren huippu. Suurin osa säilyy salassa eikä niitä niin uutterasti yritetä paljastaakkaan. Ei ainakaan veronkiertäjien kotimaiden toimesta.

 • 23 miestä

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Tottakai konnat saadaan kiinni jos halutaan löydettiinhän Osamakin ja kuussakin on käyty. Eri asia on halutaanko? Jos Eu tai USA laittais nörttiarmeijan asialle niin rahanpesusta päästäisiin viikossa.

  • Kuluttaja vaikuttajana

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Tottahan tuo on, jos olisi poliittista tahtoa niin selviäisihän nuo asiat. Nyt pitäisi loputkin veroparatiisit saada läpivalaistua. Minä ainakin vältän noitten firmojen palveluksia tai tuotteita, jotka veroparatiisilistoilta löytyvät. Poliitikot eivät noita porukoita hätyyttele, eivätkä tule hätyyttelemään, muuten se olisi jo tehty. Raha on oikeasti huono keksintö ja me sen orjia.

  • Doping-juttua

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   No ei ole vertaus ihan kohdallaa, osama oli yksi kohde ja kuukin on toistaiseksi ollut aika hyvin paikallaan suhteessa maahan ja oli niissäkin "projekteissa" saavuttaa kohde paljonkin haasteita. Mutta niitä veronkiertäjiä on joka tasolla ja lonkerot ulottuvat maailman laajuisesti valtioiden ym firmojen kautta erinäisiin rakenteisiin ja ko. instanssit ja organisaatiot suojaavat kaikin keinoin omia rahanlähteitään ja osallisuutta asioihin. Niin kauan kuin rikollisten suojelu on näin tehokasta, veronkiertoa tapahtuu. Eiköhän tilanne ole sama kuin dopingin paljastamisessa kuten aika hyvin eräässä kotimaisessa elokuvassa kerrottiin.

 • mie ja vahva mielipide

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Hyvä toimittajt ei kun tulta..munille...kyllä se ahnekin antautuu toimittajien ristitulessa..onhan valelääkärit ym..paljastuneet...oikea suunta kannatan toimittajien työtä..

  • peksu

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Jos toimittajilla halua riittää?Ei näytä aina siltä.VOI IHME. Olisko toimittajien rahastolla joku vaikutus.(lähde:HESARI)

 • Kari

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kun on Fyrkasta kyse, niin Valitettavasti ei saada mitään kogreettista aikaiseksi, koska Fyrkkojen Lonkerot voivat yltää vaikka mihin. Esim, joittenkin valtioiden korkeat tahot voivat olla mukana nk, Fyrkka Mafiassa. Ja lopuksi, Kaikki juoksevat Fyrkan perään tavalla tahi toisella ja on mielessä Yritys puolella se, miten verottajaa pystyisi jymäyttää ja seurauksena nämä Veroparatiisi saaret. Mutta nämä "konnat", jotka ei maksa veroa Kotimaahansa kuin hiukat niin ovat ahkeria julkisen puolen käyttäjiä ja kun ottaa huomioon sen että Heillä olisi Fyrkkaa yksityis puolen sairaanhoito sektorille niin tämä on mielestäni törkeätä.

 • kuka haluaa lisäverolapun?

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Hyvä veli ei hyvää veljeä tuomitse tai muuten häneltä viedään tuomiovalta. Verovaroin tuetaan täysin julkisesti yrityksiä ja hyvävelirinkiä kenenkään joutumatta vastuuseen verovarojen tuhlaamisesta. Veroparatiisit näyttävät vain sokeritopan huipulta.

 • Kiitollinen kansalainen

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Tutkivalle journalismille erittäin suuri kiitos.

  Muut tahot jatkanevat tästä.

 • masentavaa

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Ei saada. Verohuijareilla on varaa ostaa poliitikot puolelleen. Korruptioon käytetyt rahat ovat kuitenkin vain pikkusummia ja ne kannattaa maksaa että lakeja ei muuteta.

  Jos veronkierrosta aidosti haluttaisiin eroon, se olisi helposti tehtävissä.

  Media ja julkisuus on ainoa todellinen vaikuttaja ja muutoksen alullepanija.

  • Keino

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Onko korruptio nykymaailman uusiutuvin luonnonvara? Tätä nykyä kyllä. Vaarana Suomessakin.

   Kiitos sydäntä täynnä olevat toimittajat, jotka jaksatte tutkia! Ei toivo ole menetetty. Eikä joka ihminen korruptoitavissa. Onneksi.

  • pekka

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Pakko tukea kommenttiasi,koska näinhän on,että jos riittävän suuresta bisneksestä,kuten kaivostoiminta ja esim.valtion tukema sote-toimet(vanhukset,terveys ja vaikkapa lasten huostaanotto),kannattaa poliitikoille maksaa melko hyvät rahat,jos he auttavat asioiden eteenpäin viemisessä(veroparatiiseista vois löytyä vaikka mitä).Kyllä näyttää kovastikin siltä että Suomessakin löytys intoa tietyissä piireissä elvistellä henk.koht.suihkarilla tai omalla helikopterilla.kuten wall streetillä.Tosiasiassa ei haluaisi uskoa että näin idiootimaiset henkilöt on demokraattisesti?(vaalivilppikin on mahdollista)valittu vallanpitäjiksi.Valta sokaisee,tarttis olla vähän enempi yhteiskunnallista näkemystä ja ymmärrystä.VOI VEE,MIHIN NÄÄ MEITÄ VIE?

 • M40

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Liian vaikutusvaltaista porukkaa. Ei tällaisia ole ennenkään saatu tilille teoistaan ja luultavasti ei tahdotakaan.

  • Ei korppi korpin silmää noki

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Juuri näin! Ketkä ylipäätään pystyisivät laittamaan eliitin tilille teoistaan?

   Duunarit, työttömät ja leipäjonoissa seisovatko?

   "Hyvät veljet" eivät todellakaan tuomitse toisiaan!

  • Kalliit veneet

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Helsingin, Turun, Tampereen ja koko rannikoittemme laitureissa kuuluvat ihmisille, joilla on veroja taatusti rästissä, mutta ei vielä ole saatu kiinni. Lisää verotarkastajia, niin työpaikkojen lisäksi tulisi hyvinvointia tavallisellekin kansalle. Rajansa kaikella, suurin veropetkuttaja on verottaja itse vakuutusyhtiöitten ohella! Laillista petkuttamista...

  • Selvitettävää omassa pesässä

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Kieltolain aikaan rantaruotsalaiset ajoivat virosta pirtua pikaveneillään, joita ei muka poliisi saanut kiinni kun olivat niin nopeita. Todellisuudessa poliisi oli hyväveli ja näin kyseinen kansanosa rikastui ja oppi käyttäytymään omilla tekemillään säännöillä ja vieläkin opittu malli elää. Oisi hyvä selvittää mikä on nykyisin ahvenanmaan tilanne kaikkine arvonlisä- veronpalautus, laiva ym. toimintoineen.

 • kkkk

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Onko yritykset rikkoneet lakia vai vain harrastaneet "luovaa" verosuunnittelua, joka on täysin laillilista?

  Mikäli kyseessä on vain verosuunnittelu niin syyllisiä ovat politikot, jotka mahdollistavat tälläisen ....

  • Oikeiston myyräntyötä

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Oikeistopuolueet yrittivät kaikin tavoin kampittaa harmaan talouden vastaista taistelua hallitusneuvottelujen aikana ja tämä työ epäilemättä jatkuu nyt hallituksessa. Kuten kehysriihi osoitti, oikeisto haluaa luoda varakkaille mahdollisimman paljon porsaanreikiä verokeinotteluun. Harmaata taloutta puolustetaan myös pitämällä verottajan tutkintaresurssit tahallaan riittämättöminä. Syyttävä sormi pitää osoittaa nimenomaan tiettyihin poliitikoihin, veronkiertoa ei vain anneta tapahtua, sille myös luodaan aktiivisesti mahdollisuuksia (oikeistolaisten) päättäjien toimesta.

  • Huh

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Eikö se ole paradoksi, että poliitikot, jotka tekevät yhteiskuntien eteen töitä, sallivat tämän toiminnan joka taas ei yhteiskuntaa edistä?

   Vai takaavatko he vain työtä itselleen? Tai siis huolehtivat ettei työ vaan lopu??

 • Konsultti syö teillä

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Eikös nämä ole ihan laillisia järjestelyjä? Niinhän meille on väitetty esim. terveydenhoitoalan yksityisten toimijoiden osalta. Vai onko tässäkin kahdet säännöt, yksityishenkilöiltä veronkiertoa ja yrityksiltä laillista verosuunnittelua?

  • blaa blaa

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Veronkierto on lainsäädännöllä mahdollistettu ja edes auttaa ns. kilpailukykyä, jolla yritystoimintaa saadaan houkuteltua maahan. Kaikki pelaavat yritysmaailman ehdoilla.

  • Lakeja on monenlaisia

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Laki se on moraalikin. Antaa laki mahdollisuuden verohuijaukseen tai ei niin vaikka siihen poliitikot ovat syyllisiä niin ei heidänkään homma ole helppo. Saadakseen veronkiertäjät kuriin pitää käyttää juuri niitä samoja asiantuntijoita (tai yhtä hyviä) joita veronkiertäjät käyttävät. Amerikoissahan tuo on myös räjähtänyt käsistä kun lainsäätäjät hakeutuvat konsulteiksi kiertämään juuri sitä lakia jonka ovat ajaneet läpi. Suomessa tilanne ei ole aivan noin paha ja oikeitakin toimia pystytään tekemään.

   Eikä muutokseen tarvita välttämättä lakia. Kyllähän natriumglutamaatistakin ollaan päästy liiasta määrästä eroon vaikka se ihan laillinen lisäaine tuotteissa on. Samalla lailla yhtiöiden painostaminen saa ne suuntaamaan veronmaksunsa moraalisesti kestävämmälle suunnalle. Tämä vain vaatii kuluttajalta oikeasti toimia että näin tapahtuu.

  • cheffi

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Mitä vikaa natriumglutamaatissa on? Et ilmeisesti syö tomaattia, parmesan juustoa tai monia muita luonnontuotteita jotka sisältävät runsaasti natriumglutamaattia ihan luonnostaan? No heille jotka ovat yliherkkiä kyseiselle aineelle, niin aiheuttaa kyllä ikäviä oireita, mutta muille vaan parantaa makua ja tuo maut paremmin esiin.

 • Hups !

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Saadaanko konnat kiinni? Ei saada ! Ne tahot, jotka pyörittävät miljoonia bisneksissään, niiden kavereita ovat poliitikot ja he pitävät kyllä huolen siitä, että kaikkiin lakeihin jää se konnanmentävä aukko, jonka perusteella voidaan levitellä käsiä, ettei muka asialle mitään voida tehdä. Niin kauan kun lainsäädäntö sallii veronkierron ja pääomien piilottelun veroparatiiseihin, sitä käytetään surutta hyväksi. Turha huudella moraalin perään, rahalla ei sitä ole, vielä vähemmän rahaa työkseen liikuttelevilla henkilöillä.

 • Verovelvollinen

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Ennekuin Juha Miedon tavoin "sukkeroitte" itsenne "kauhiaan vimmaan" niin kannattanee ottaa huomioon, että tilit ja toiminta saattavat olla täysin laillisia asioita ilman mitään vero-ongelmia.

  USA:ssakin tulevero ja alv saattavat olla nolla tai lähes nolla, eikä kukaan pidä USA:ta veroparatiisina. Maailmasta löytyy aika paljon maita (=suurin osa), joiden verokannat vaikuttavat suomalaisista "veroparatiisilta".

  Olisikohan vikaan suomalaisen verotuksen tasossa?

  • VVV

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Kyllä Suomessakin on maakuntia joiden alv on nolla tai pienempi kuin toisella maakunta-alueella. Mainittakoon esimerkiksi Ahvenanmaa veroparatiisina.

  • Rahat Oolantiin!

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Turvaan tileille ruotsin, Norjan ja Tanskan kruunuina. Euro kupsahtaa joko yht´ äkkiä tai nopeasti, jolloin Ahvenanmaan korot verovapaina ovat tervetulleita. Miksi mennä merta eemmäs kalaan, kirjaimellisesti?

  • Kalle

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Niin, tuo Oolanti. Mitähän hyötyä suomalaisille siitä on? Annettakoon sille itsenäisyys; tosin eivät sitä halua kun lypsylehmä häviää. Toinen vaihtoehto, annettakoon se ruotsalaisille, ne sitä oikeasti haluavatkin.

   Suomelle Ahvenanmaasta ei ole minkäänlaista hyötyä; menoja senkin edestä. Veroparatiisihan se on ja puhtaasti ja suomalaisten kustannuksella.

   Ahvenanmaa itsenäiseksi tahi luovutetaan pois; veroparatiisihan se siltikin olisi mutta luovutuksen jälkeen helpottaisi suomalaista veronmaksajaa.

 • Vuosia tiennyt

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Veroparatiisit ovat olleet valtiovarainministeriön (johon verohallitus kuuluu) tiedossa. Mitään ei ole saatu aikaan. Miksi ? Onko niin, ettei oikeisto haluakaan puuttua todella asiaan ? Mikä on ollut KHO:n tahto ? Onko KHO päätöksillään estänyt verohallinnon työn tulokset. KHO:n päätöksiä asiasta voisi joku tutkia myös veroparatiisin kannalta (mm. verovastuun määrittelyssä).

  • Köyhä

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Kyllä ahneus on joillakin olioilla valtavaa, mutta mitään et mukaasi lopulta täältä saa.

  • Käärinliinoissa ei ole taskuja

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Ahne ihminen kerää itselleen rahaa kuin orava käpyjä ymmärtämättä että raha on vain värjättyä paperia, sinänsä siis täysin arvotonta. Arvokkaaksi raha muuttuu vasta sitten kun sen vaihtaa johonkin tavaraan tai palveluun.

  • Kenguru

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Nimenomaan ! Raha on vain numerojono, sähköinen merkintä tilillä. Sekö autuaaksi tekee? Se saa ihmiset tanssimaan ilosta tai itkemään surusta? Numero?!?

  • PEKU

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Valitettavasti nämä venkulat tekee muiden ihmisten elämän hankalaksi.Ehkä se lohduttaa?

  • Ratkaisu

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   No laitetaan ne vankilaan?

 • ziibadii

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Tietääkseni tilin pitäminen veroparatiisiksi leimatuissa maissa on sallittua. Siksi suhtaudun vähän kielteisesti tuohon julkaisemiseen. Entä jos tilinomistaja onkin maksanut veronsa asiallisesti, mutta nyt leimautuu automaattisesti roistoksi? Mikä sen hinta on.

  Toisaalta hyvä, jos tätä kautta saadaan veropakolaiset ryhdistäytymään. Asiasta johtuva maineen menetys on paikallaan. Vaan en usko että viranomaiset tuohon paljastukseen puuttuvat. Isojen firmojen kirjanpito on nin sekava ja työläs hässäkkä, ettei Suomen valvovat viranomaiset siitä mitään selkoa saa. Viimestään selitteltyillä firma pääsee pälkäästä.

 • Vihannes Jorolainen

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Toivottavasti,Uutisissa kerrottin että veroparatiisipaljastus avaa Ceyman saaren salaisuudet,lisää samanlaisia avauksia,mutta mutta ?

 • kotikunnan puolesta

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Minua eivät kiinnosta yksittäisten perheiden rahat vaan ne yritykset. Hoiva-ala, energia joiden varmat tuotot kuoritaan ulkomaille ja verotuloa ei kerry kunnille ja valtiolle.

  • Lintukoto

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Kaikki maat joilla on Suomea alhaisempi yhteisöverokanta ovat veroparatiiseja.

   Ulkomaalaisessa omistuksessa olevien yritysten voitoista "kuoritaan" aina mahdollisuuksien emoyhtiölle mukaan laskuttamalla "ylimääräistä" mikäli Suomen yhteisoverokanta on korkeampi kuin emoyhtion maan.

   Voitot kotiutetaan aina edullisinta reittiä.

  • Vippaskonsteja

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Miksi ihmiset / yritykset eivät halua rakentaa, parantaa maailmaa ja maailman tilaa? Sen sijaan likoavat kuoritussa kermassa?

   Mikä valinta se on? Ja mitä sillä tavoitellaan?

 • Vähemmän hyvä veli

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Olisi kiitollista saada veronkiertäjät vastuuseen yhteiskunnan velvoitteista. Kokoomus jauhaa vastuullisuudesta, tässäkö sekin taas on?

  Rakennusmiehiä kyttäillään rakennuksilla veronkierosta, pieniä on heidän rahansa. Eivät taida yltää veroparatiisiin "osinkoineen".

  Jälkiverotus nyt kunniaan, kadotetut tänne Suomeen maksamattomat verorahat joita veroparatiisissa on ruhtinaallisesti voidaan ohjata suoraan suomalaisten mitättömään terveyden huoltoon.

  On se kuitenkin "mukavampaa" päättäjien nostella alveja, lisätä kuntien vastuita, heikentää vähäosaisten tukia jne........

 • Cayman Islands

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Veroparatiisit on suljettava, veropakolaisyritykset laitettava verotukseen ja yhteiskuntavastuuseen. Oikeudenmukaisemman tulojenjaon vaatimukset voimistuvat ja naru veroparatiisien ympärillä kiristyy koko ajan, mikä on hieno asia ja suuri voitto ihmiskunnalle. Uusi alku maailmanparantamiselle, alkaa juuri omaisuuksien tasaamisen kautta. Kohtuus kaikessa, ahneudelle ja itsekkyydellekin. Ja huom. muistakaa äänestää Vasemmistoa, vain sitä kautta työväestö, pienyrittäjät, tavallinen kansa, saa koskaan mitään.

 • Valtakunnanoikeus

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Isot talous- ja ympäristörikokset, Suomen eduskunnassa, ovat vielä selvittämättä. Edelleen nykyinen pääministeri, ottaa ohjeensa ja toimintakeinonsa, veropakolaiseliitin suursijoittaja-pörssikeinottelijoilta, Kokoomuksen hämäriltä puoluetukijoilta, jotka eivät edes maksa veroja tähän maahan.

  Edelleen ovat avaamatta, salaiset Bilderberg-kokoukset, eli vieraille valloille työskentelyt ja "suomensisu"-rikollisjärjestön jäsenet, saavat näköjään, vastoin perustuslakia, toimia kansanedustajina.

  Tähän saakka äärioikeisto on luullut voivansa, tehdä ihan mitä tahansa, hyväveli-verkostoineen, mutta enää se ei käy. Myös esim. osinkoveroa veropakolaiseliitille pohjustelleet virkamiehet, kuuluisivat rikostutkintaan, eikä oikeuskanslerin toimimattomuus kerro muusta kuin, että Jonkka, ei enää aikoihin, ole ollut tilanteen tasalla, tai on pahasti puolueellinen. Valtakunnanoikeuden ovien avaamisen aika on nyt.

  • Yrittelijä

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Älä unta näe,täällä jotkut jo ovat kommentoineet että ei korppi korpin silmää noki se pitää edelleen paikkansa.Ei kannata hihkua riemusta tämä unohtuu hyvin pian.

 • Talvivaara Rikos

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Tässä yhteydessä, on syytä ottaa käsittelyyn myös nämä veropakolaisyritykset, kuten Talvivaara, jotka käyttävät Suomen valtiota käteiskassanaan. Ei ole oikein, että valtion varoilla tuetaan, isoja, lopullisia ympäristörikoksia ja joittenkin suursijoittaja-pörssikeinottelijoitten yksityisiä bisneksiä, varsinkin kun tuloksena ovat raiskatut maat, uraanijätevedellä myrkytetyt järvet ja yhä paheneva suurtyöttömyys.

  Perästä kumppaneineen, näkyy vain perävalot, kun voitot viedään verottajalta turvaan Luxemburgiin, Cayman saarille, Sveitsiin, Monacoon ja ties minne, upporikkaitten pesimispaikkoihin.

  Ilmainen suomalainen orjatyövoima on täällä. 2 miljoonaa, käytännössä syrjäytettyä suomalaista, kertoo ihan muusta, kuin onnistuneesta työllisyyspolitiikasta. Tämä on sen veropakolaiseliitin etujenajamiseen perustuvan, äärioikeistolaispoliitikan lopputulema. Siihen on nyt tehtävä iso muutos, oikeudenmukaisemman verotuksen kautta ja äkkiä. Vasemmiston johtoon nostaminen on ratkaisu tähän.

 • Salaiset Bilderberg-kokoukset

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Ne salaiset Bilderberg-kokoukset, on myös avattava kansalle. Keitä varten niitä pidetään, maksetaanko niistä palkkaa mm. ministereille, jotka ovat samaan aikaan Suomen valtion palkkalistoilla.

  Onko kyseessä maanpetos, kun ns. vieraille valloille, vuodetaan tietoja, Suomen valtion sisäisistä asioista. Eihän valtion tehtävä ole edistää, veroa tähän maahan maksamattomien yritysten etuja.

  Korruptiot, virka-asemien väärinkäytökset, omien ja lähipiirin osakkeitten edistämiset, poliittista virka-asemista käsin, ovat isoja rikoksia, Suomen perustuslakia, eli kansaa vastaan.

 • perintövero jo 32% Suomessa

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Valtio varastaa - väitän - maksamme nyt jo 32 % perintöveroa veljeni omaisuudesta. Ei ihme että kikkailua esiintyy. Kyllä harmittaa maksaa 32% perintöveroa. Valtio mielestäni varastaa vainajalta joika on kovalla työllään maksanut esim. asuntonsa ja verot ja velvoitteet eläessään. Kyllä sen pitäisi valtiolle riittää. Kuka on ahne ja tulee valmiiseen pitopöytään kuin röyhkeä kuokkavieras. Perintö kuuluu omaisille eikä valtiolle - 32 % on liikaa tekemättömästä työstä. Ymmärrän vielä 15 % mutta 32 % on varastamista. Lähden kyllä tästä maasta heti kun eläke alkaa.

  • 100% perintövero

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Sinä saat 68% tekemättä muuta kuin perunkirjoituksen.

   100 % perintövero olisi paikallaan, niin jokainen joutuisi hankkimaan itse oman omaisuutensa ja saataisiin valtiontalous kuntoon.

  • Höpöhöpö

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Perintöveroa maksetaan useimmiten jo kertaalleen verotetuista tuloista. Kyllä 32 % on aivan liikaa niinkin lähiomaisen kuin veljen perinnöstä.

  • Valtio

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   tuhlaa suunnattomia määriä rahaa, eikä moraalilla ole virkaa, kun verotetusta vaivoin säästetystä rahasta viedään suuri osa haaskattavaksi suuryritysten hyväksi. Eikö Suomessa ole yhdistystä valvomaan rahan haaskausta vastaan niinkuin Saksassa jo on?

  • Korjaaja

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Näinhän se menee. Verotushan on lopultakin vain organisoitua varastamista. Väite että valtiontalous saadaan vain veroja korottamalla kuntoon on naiivi ja todistettavasti väärä. Jos verojen korotus olisi ratkaisu valtioiden talousongelmiin niin sen perusteella Pohjois-Korea olisi maailman vaurain valtio. Siellä valtio verottaa kaiken ja jakaa takaisin vain "kohtuulliset tarpeet" tyydyttävän määrän ostovoimaa.

   Tilanne on elävä helvetti kaikille muille paitsi niille jotka pääsevät määrittelemään noita "kohtuullisia tarpeita".

 • Veroarbitraasi

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Turha toivoakaan. Verokonsultit hoitavat homman. Hallinolle ja oikeuslaitokselle kyllä tulee töitä ruuhkaksi asti.

 • Veksi65

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Toivottavasti kaikki saataisiin kiinni.

  Myös pitäisi tehdä laki, että jos Suomesta maksetaan palkka ja palkkiot, niin myös verot pitää maksaa Suomeen.

 • Juha

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Ei, koska niin ei haluta tehdä. Pitää muistaa, että veronkiertäjien joukossa on taatusti suuria kansainvälisiä yrityksiä. Nämä yritykset ovat myös suuria työllistäjiä. Hyökkäys niitä vastaan olisi tuhoisa sen maan taloudelle joka toimisi näin. Isoilla firmoilla on yksinkertaisesti liikaa valtaa. Poliitikko joka kävisi oikeasti veronkiertäjien kimppuun olisi kohta entinen poliitikko. Raha on valtaa kapitalismissa. Esim. USA:n presidentiksi pääsee vain jos on riittävä taloudellinen tuki takana. Eli sama suomeksi, suuryrityksiä antamassa avokätistä tukea ehdokkaalle. Vain hölmö sahaisi oksan poikki jolla istuu.

  Monet poliitikot ovat myös aktiivisesti mukana liike-elämässä. Joillakin saattaa tässäkin asiassa olla ns. oma lehmä ojassa. Poliitikoilla on monta syytä painaa asia villasella. Odotan innolla "sumutusoperaatiota" eli syntipukin kaivamista ja esittelyä. Aina yhtä mielenkiintoista seurata näitä maailmanpolitiikan mainilanlaukauksia.

 • peku

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Lepomäki...kuuntelin tänään radion ohjelmaa n.klo 14-15,järkytyin todella kommenteistasi veroparatiisien puolesta.Olen vallan ihmeissäni siitä että käsityksesi hyvinvointivaltiosta oli se mikä oli.jos näin,ihmettelin kovasti,kunka et ole muuttanut nopsaan esim.AFRIKKAAN jossa varmaan olisi mahdollisuus tehdä kaikki ihan itse,niinkuin annoit ymmärtää.voisit alkaa kouluttaa työntekijäsi lastentarhasta alkaen,sinähän et tarvitse hyvinvointiyhteiskuntaa kun voi voi joutuu maksaan VEROJA.Uskon että löydät sopivan diktaattorin joka hyväksyy sinun kehitysprojektin ilman veroja.mietippä syvällisemmin.yhteiskuntarauha,infra ja yhteiskunnan kouluttamat työntekijät ym.Eikö kiinnosta maksaa veroja?Kysyn vaan.

 • Heprea

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Mielestäni mielenkiintoisin kysymys koko asiassa on se, miksi nämä yritykset eivät halua maksaa veroja? Onko sitä selvitetty?

  Siitä saatettaisiin päästä jutun syvemmille juurille. (Älkääkä sanoko että syy on ilmeinen - se nimenomaan ei ole).

  Eivätkö nämä yritykset ja ihmiset niiden ohjaimissa halua asua yhteiskunnassa? Jos eivät, missä he haluaisivat asua?

  Eivätkö he halua kehittää yhteiskuntia? Se ei ole minulle mennyt jakeluun, että mitä nämä ihmiset hakevat.

  Pienessä mittakaavassa ymmärrän veronkierron, mutta että silloinkin, kun on rahaa monin verroin enemmän kuin edes koko elämänsä aikana on mahdollista käyttää? Miksi silloinkin pitää kiertää? Mitä he haluavat rahoillaan? (Herranjestas, se on vain NUMEROITA joita heillä on.)

  Selittäkää, jos osaatte.

  Jonkun tutkivan journalistin kannattaisi ottaa ja tehdä tutkimus syistä, haastattelemalla yksityiskohtaisesti niitä yrityksiä jotka on saatu jo kiinni. Tämä olisi toiveeni.

 • tool

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Sensuuri jyllää näissä viesteissäkin...MOT saa rahansa Yleltä,Yle valtiolta,Kokoomus määrää hallituksen tahdin,Ylen toimarilla kokoomus taustaa,kokoomusta hallitsee suomen rahasuvut joten eipä taida tulla kovinkaan maukasta paljastusta,veikkaan että keskittyy ulkomaihin enimmäkseen ja pikkukaloihin suomessa..eli onko tässä vietissä aihetta sensuuriin?? Tämä on näkökulma miten rahaliikkuu ja kuka omistaa kenetkin...;)

 • Juha

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Ai niin. Unohtui tämä. Markkinatalous on luonut hienon itse itseään syövän mekanismin. Tämä itse itseää tuhoava systeemi on oikeastaan aika hieno kaikessa karmeudessaan. Maksimoidaan voitot - seuraa luokkaerojen kasvu, rikkaat rikastuvat ja köyhät köyhtyvät. Veroparatiisit antavat kivasti lisäpotkua. Kun keskiluokka ja köyhät köyhtyvät seuraa työttömyyttä ja kulutuksen laskua. Josta seuraa kivasti paineita tuotannon vähentämiseen ja niin eespäin homma kulkee kuin lumipallo vuorenrinnettä. Kunnes kuuluu se klassinen poks. Kyllä ihminen on sitten viisas =). Ja tietysti kaikki tämä toki tiedetään jo reilusti etukäteen ennen sitä poksia. Siinä on vaan se, että tarttis tehrä jotain. Kyllä se vapaa kapitalismi, se on sitten hyvä =).

 • Hall. Suomesta veroparat. teki

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kaikki VEROALET 60 00 - 150 000 tienaaville -pääomatuloiksi muuttaneille:

  NÄIN PERUSTETTIIN SUOMEEN UUSI VERORÄLSSI

 • kansas voice

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Nimet esiin. Sen jälkeen selvitys ovatko todellisuudessa karttaneet veroja ja kuinka paljon ja sitten sekin julki.

  Kansa voi sitten jaloillaan ilmaista mielipiteensä.

  Siinä sitten mitataan onko kansa sanojensa mittaista:

  kovasti touhua paheksutaan, mutta jos itsekin siitä hyötyy....

 • Kamiro

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Rahalla on valta, ei niitä suuria veronkirtäjiä saada kiinni ainakaan sillä tavalla että ennakkoon ilmoitetaan julkisesti "ratsiasta". Heillä on käytettävissään kaikkein parhaimmat resurssit, varaulskäytävät, jne. He ovat aina askelen edellä ja valmius viranomais- päättäjäkoneistoissa siltä varalta että...! On kuitenkin hyvä että tehdään jonkinmoista valvontaa näissä piireissä jotka muuten aina ovat valittaneet ja valittavat verotuksesta. Käyttäisin mielelläni erään artistin tekstiä "rötösherrat kiikkiin" KIITOS!!!!

 • Köyhä ja kade

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Touhua paheksuu vaan ne kenellä itellään ei ole rahaa. Kuten minä. Kateellisena hatuttaa kun ei ole varaa perustaa tiliä sinne saarille eikä rahaa mitä sijottais. Jos olis, tekisin saman. Ai miks? No kun se on LAILLISTA.

 • Stauffenberg

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Näillä näkymin veroparatiiseja ei saada avoimeksi. EUn johtavilla politiikoilla ei ole siihen vähäistäkään mielenkiintoa. Syytä ei tarvitse arvuutella! Esim. Sveitsikin on kuten muutama muukin valtio allekirjoittanut avoimuussopimuksen mutta eivät noudata sitä.

  Sitten suurin ihme on että EUlla ei ole keinoja puuttua tällaisiin epäkohtiin sen ulkopuolisten valtioiden kanssa vaikka tehdään yhteistyötä, kauppaa jne.

 • P. Rasila

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Mistä saataisiin Suomelle oma Beppe Grillo..?

  Kaikki nykyiset puolueet ovat konservatiiveja, itsensä pakkopaitaan pukeneita ja siinä viihtyviä. Ei löydetä tietä ulos rahan rajoitteista, ei verotulojen vähenemisestä, ei korruptiosta, ei työttömyydestä, ei nuorten syrjäytymisestä, ei mistään. Siinäkö se on sitten turvallista olla? Eikä mitään muuta uskalleta edes kokeilla?

  Olisi puoluekentällä tilaa kyllä jollekin uudelle raikkaalla puolueelle, joka lähtisi ajamaan vaihtoehtoisia tavoitteita uuteen suuntaan - kestävä kehitys ja ihmisarvon vaaliminen etunenässä - sekä uusia poliittisia käytäntöjä: avoimuutta, ja läpinäkyvyyttä.

  Laitetaanko tilaus vetämään? Jos kaikki oikein toivomme, ehkä jokin liikahtaa.

 • Vai konnat kiinni..

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Ahaa toimittaja taas verotusta ymmärtämätön toimittaja kertoo totuuden ja nostaa metelin

  ja tavalliset ihmiset uskovat kaiken, mitä tällainen

  amatööri toimittaja sanoo, vaikka hän antaa väärää ja yksipuolista tietoa. Hyvin vaarallista!

  Miksi toimittaja ei selvitä, miksi pääomia halutaan siirtää pois Suomesta? Eikö Suomessa ja sen verojärjestelmässä ole mätää vai miksi muuten varoja

  halutaan siirtää muualle?

  Tämä Arhinmäen metelikin kiihdytti veropakolaisuutta.

  Eivätkö poliitikot ja nämä kaikki asiat sotkevat toimittajat edes sitä ymmärrä, että osingoista maksetaan kaksi kertaa jo nyt veroa. Yritys maksaa ensin

  yritysveron ja jos jäljelle jää jotain, niin vielä yrityksen omistajat maksavat osinkoveroja

  Yritysveroa maksavat eniten perheyritykset, joille näitä verohelpotuksia yritettiin myöntää. mutta meteli nousi, pörssiyhtiöt maksavat veronsa muualle ja niiden omistajille sitten osinkoverohelpotuksia, vai

  Kukaan ei puhu yritysten muista menoleikkauksista!

  • Leikkaa talteen

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Juuri näin. Se tosiasia tuntuu täysin unohtuneet että Suomessa EI OLE VEROTTAMATTOMIA OSINKOJA. Siis ei ole verottamattomia osinkoja. Yritys maksaa ensin AINA yritysveron.

   Tilannetta voisi havannollistaa palkansaajan pankkiautomaattinostotilanteeseen. Samalla logiikalla voidaan väitäää että ykistyisen ihmisten pankkiautomaattinostot ovat verovapaata tuloa - saat rahat seinästä ilman veroa. Kamalaa veropakolaisuutta - verot on maksettu vain kertaalleen.

 • Vain tietoa

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Salaiset veronkiertäjät ovat ne, jotka rahoittavat kaikkien demokratioiden poliitikkojen vaalikampanjat. Me saamme ehkä heistä tietoa, mutta mikään ei muutu, ei ainakaan Suomessa. Saatamme saada tietää, että he ovat rahoittaneet Suomen sekoilevan nykyhallituksen valtaan, EU-komission valtaan, kaikkien EU-maiden hallitukset valtaan, mutta mikään ei muutu. Ei ainakaan Kataisen natsihallitus kaadu.

 • veijo

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Voidaan saada nimet julki, mutta siitä ei seuraan mitään, koska veronkierto ( suunnittelu ) on laillista ja hyväksyttävää. Siinä ovat mukana myös kuntien ja valtionkin yhtiöitä, mm. juuri nyt kunnatkin siirtävät omaisuuksia Holding- yhtiöihin. Laillistettua rosvousta.

 • julius 66

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  No ehkä nimiä saadaan kaivettua paperille mutta näitä ökyrikkaita ei tuomiolle saada niin ovat lakimiehineen hyvin asian suojanneet,no jospa joitakin pikkurikkeen tekijöitä kiipeliin ja roviolle saadaan niin olishan sekin jotain tähän asiaan..

 • näin on

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Ei saada konnia ja talousrikollisia kiinni jos kokoomus on hallitusvastuussa. Kaikki mahdolliset palvelut yksityistetään ja ns. laillinen verosuunnittelu mahdollistaa veronkierron. Raha puhuu, kokoomus kuuntelee ja sdp peesaa.

  • suattaa olla niin

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Metsäyhtiöt ovat suuria miljardien veronkeinottelijoita. Tuottavat esim sellua E-Amerikassa rahtaavat bulvaanien papereilla sellun Suomeen, jossa sellu jalostetaan. Jalostettu tuote veroja vältellen myyntiin maailmalle. Kukaan ei edes yritä puuttua ko.veronkiertoon.

  • Korjaaja

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Tilanne voi hyvinkin olla kuvailemasi kaltainen. Kannattaa kuitenkin pitää mielessä että tällä järjestelyllä on ylipäänsä mahdollistaa tuottaa mitään. Toinen vaihtoehto on olla tuottamatta mitään.

   Suomen verotuksella kansainvälinen liiketoiminta EI tuolla toimialalla ole mahdollista. Lisäarvon sijasta yhtiö tuhoaisi omaa varallisuuttaan ja lopulta kuolisi pois.

 • Urpo

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kun toinen konna laitetaan toista konnaa jahtaamaan ja molemmilla on vain halu rikastua niin loppu on helppo arvata ei siihen Himasen raportteja tarvita kansakoulu pohja riittää.

 • Kalle

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Ei tietenkään saada kiinni, eikä edes haluta. Siellähän kansanedustajina on ns verokonnia, tosin tuomionsa ennen edustajakauttaan saaneita. Yksikin kantaa jopa neuvoksen titteliä!

  Kansanedustuslaitos on niin hyvin voideltu, ettei näitä ns verokonnia tulla kiinni saamaankaan; ei ole edes halua.

  Harmaa talous pyörii ihan edustajiemme suostumuksella; on nimittäin itselle hyötyä. Suomiko vähän korruptoitunut maa!!!!!

 • VEROPARATIISI ITSENÄINEN

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Veropolliiisi Markku Hirvonen totesi, että tytäryhtiöt "veroparatiiseissä" ovat laillisia.

  Nämä kyseiset tietokannat ovat sitävastoin rikollisuudella saadut, ja loukkaa asiakkaan ja pankin tai rekisteriviranomaisen välistä pankkisalaisuutta.

  Suomen ja "veroparatiisien" väliset tietojenluovutussopimukset ei salli tietojen massaluovutusta.

  Jussi Uotin tapauksessa verofiskaali tuomittiin käyttäessään laittomasti saatua tilitietoa verotuksessa.

  Kerrotaan, että yli puolet maailman rahaliikenteestä kulkee näitten maitten kautta täysin laillisesti.

  Merkittävä osa maailman kauppalaivastosta on rekisteröyty sellaisissa maissa joissa syntyy taloudellista hyötyä täysin laillisesti.

  Taitaapa Jutta Urpilainen vouhottaa asiasta josta hän ei paljoakaan tiedä!

 • ollepolle

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Hautala ei voi puhua veroparatiiseista, koska itse kiertää veroja.

 • Ei näyttöä

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Turhaa hömpötystä koko veroparatiisijuttu, sehän on nyt todettu lailliseksi ja normaaliksi liiketoiminnaksi. Suomen valtio on useiden muidenkin kuin Itellan kautta sähläämässä ja nauttimassa noiden ns. veroparatiisien antamista mahdollisuuksista "veroteksisistä syistä" mm. Finnair liisaa koneita sellaiselta yhtiöltä joka on rekisteröity "veroparatiisiin" ja joka ei maksa normaalia veroa esim. USA:han, eikö tällöin myös Finnair syyllisty ko. koplausten kautta veron kiertoon ? jaa mutta olin unohtaa, ministeri Hautalahan on valtion omistajaohjauksesta vastaava ministeri. Kyproskaan ei kuulemma ole mikään veroparatiisi hallituksen mukaan, ei ainakaan ole "löytynyt näyttöä" sellaisesta toiminnasta. Verotarkastajat kyllä osaavat laittaa konkkaan PK-yrityksiä, mutta valtion omiin ei löydy konsteja. Voidaanko meitä kansalaisia pitää noin tyhminä, ainakin luulisi sitä järkeä löytyvän seuraavalla kerralla kun menemme äänestyskoppiin

 • Veroparatiiseista

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Veroparatiisi on nyt määritelty: "Veroparatiisilla tarkoitetaan valtiota, jolla on poikkeuksellisen alhainen verotus. "

  Eli loogisesti ajatellen alhainen verotus on rikollista. En ymmärrä miksi. Miksi valtion kuten Svetisin pitäsi tuhota taloutensa sosialistisella verotuksella kuten Suomi?

  Valtioiden on pidättävä kirkkaana mielessä että verotus EI luo lisäarvoa vaan tuhoaa sitä estämällä pääomia sijoittumasta eniten tuottaville aloille. Tämän tuottavuuden hedelmistä nauttivat myös ne sosialistit jotka kernaasti osallistuvat näin kerätyn hyvinvoinnin jakoon.

 • Pitkä-Jussi

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Heidi Hautala lienee jäävi kommentoimaan enää yhtään mitään.

 • Adolf Kuulapää

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Minua kiinnostaa lista maailman verohelveteistä. Suomi taitaa olla lähellä kärkeä.

Tuoreimmat aiheesta: Osallistu

Pääuutiset

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä