Kotimaa |

Tasa-arvoisen avioliittolain kansalaisaloitteella jo 100 000 nimeä kasassa

Asian käsittely eduskunnassa vaatii vähintään 50 000 täysi-ikäisen allekirjoituksen. Kansalaisaloite voi nyt edetä eduskunnan käsittelyyn.

kansalaisaloite.fi -sivu.
Kansalaisaloite tasa-arvoisesta avioliittolaista on saanut yli 100 000 kannatusilmoitusta. Kuva: Yle

Tahdon2013-kampanja tasa-arvoisen avioliittolain puolesta on kerännyt jo ensimmäisenä päivänä vaadittavat 50 000 nimeä.

Ihmiset on rynnänneet allekirjoittamaan aloitetta sen verran innokkaasti, että kampanjan nettisivusto on ollut tukossa, eivätkä kaikki halukkaat ole päässeet sivustolle.

Tasa-arvoisen avioliittolain puolesta on kerätty nimiä jo yli 100 000. Ensimmäinen eduskuntaan edennyt, turkistarhauksen kieltävä kansalaisaloite, keräsi reilut 69 300 allekirjoitusta.

Eduskunnan lakiasianvaliokunta päätti helmikuun lopulla, ettei se tässä vaiheessa aloita tasa-arvoista avioliittolakia koskevan aloitteen käsittelyä.

76 kansanedustajan allekirjoittamassa lakialoitteessa esitettiin, että avioliittoa koskevat säädökset olisivat samat kaikille sukupuolesta riippumatta.

Tuoreimmat aiheesta: Kotimaa

Pääuutiset

Kotimaa 0

"Neuvolan tätikään ei usko, että pystyn pitämään lapseni hengissä" – Imetyspettymyksen kanssa jäädään usein yksin

Imettävien äitien imetyspettymykseen vaikuttavat usein ohjauksen puute ja ulkoiset paineet. Äidit kokevat erityisesti imetyksen alkuvaiheessa, että neuvola tai lähipiiri ei anna tarvittavaa tukea imetyksen ongelmiin. Tällä hetkellä äidit imettävät lapsiaan keskimäärin hieman alle kolmen kuukauden ikäisiksi, mikä ei vastaa Maailman terveysjärjestön suosituksia.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä