Kotimaa |

Turkin armeija ostanut suomalaisia Sako-kiväärejä?

Turkin armeija on ostanut 350 kappaletta suomalaisia Sako TRG-42-tyyppisiä tarkkuuskiväärejä, kertovat turkkilaiset tiedotusvälineet. Tiedotusvälineiden mukaan aseita on tarkoitus käyttää kurdien PKK-järjestön sissijohtajien tappamiseen Kaakkois-Turkissa ja Irakin pohjoisosissa.

Sakon TRG-42-aseiden vientiin ei vaadita lupia, mikäli ne viedään siviilikäyttöön. Kansanedustaja, prikaatikenraali Olli Nepponen sanoi kuitenkin keskiviikkona, että aseiden käyttötarkoitus tulee selvittää, jos niitä myydään armeijoille suurissa erissä.

YLEn ruotsinkielisten uutisten haastattelema Nepponen ei halunnut spekuloida, miten aseet olisivat päätyneet Turkkiin.

Sakon toimitusjohtaja Raimo Karjalainen pitää epätodennäköisenä ellei peräti mahdottomana, että niin suuri määrä TRG-42-aseita olisi päätynyt Turkin armeijan käsiin.

Sakon aseiden viennille Turkkiin ei ole myönnetty lupia. Sitä vastoin ammusvalmistaja Lapua on valtioneuvoston luvalla myynyt 338 kaliiperin magnum-ammuksia Turkkiin.

Kyseisiä ammuksia voidaan käyttää Sakon tarkka-ampujakivääreissä. Niiden viimeisin myyntilisenssi loppui marraskuussa - samoihin aikoihin kun Turkki hyökkäsi PKK:n joukkojen kimppuun Pohjois-Irakissa.

Eduskunnan puolustusvaliokuntaan kuuluvan Nepposen mukaan on syytä harkita tarkkaan, myönnetäänkö Lapualle uusia lupia.

Kommentoi aihetta (0 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

Tuoreimmat aiheesta: Kotimaa

Pääuutiset

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä