Talous |

Uuden Lumian hinnoittelusta hämmennystä

Nokian lippulaivamalli Lumia 920 maksaa 10-25 prosenttia enemmän kuin kilpailija Samsungin suurpuhelin Galaxy S3, selviää eurooppalaisista hintatiedoista.

Nokian Lumia 920 - ja 820 -älypuhelin.
Nokian Lumia 920 - ja 820 -älypuhelimet. Kuva: Spencer Platt / AFP / Lehtikuva

Analyytikot ihmettelevät Nokian uusimman puhelimen hinnoittelua. Lumia 920 voi maksaa Euroopassa jopa neljäsosan enemmän kuin kilpaileva Samsungin lippulaivamalli Galaxy S3.

Nokian voi olla hankala perustella korkeampaa hintaa ostajille.

– Nick Dillon

Nokian uusin puhelin käyttää Windows-alustaa. Se ei ole puhelimen käyttöjärjestelmänä läheskään yhtä tuttu kuluttajille kuin kilpailijan Android-alusta.

- Kuluttajat luultavasti olettavat, että riskin ottaminen olisi halvempaa, sanoo Reutersin haastattelema analyytikko Nick Dillon.

- Nokian voi olla hankala perustella korkeampaa hintaa ostajille.

Esimerkiksi Italiassa Lumia 920 on hinnoiteltu 599 euroon ja Saksassa 649 euroon. Galaxy S3 maksaa molemmissa 530 euroa.

Amerikkalainen Apple myy omaa uutuuspuhelintaan vieläkin kovempaan hintaan. Toisaalta juuri Samsungin puhelimesta on tullut mittapuu, johon muut kännykkävalmistajat vertaavat tärkeimpiä tuotteitaan. Samsung on maailman suurin puhelinvalmistaja.

Tuoreimmat aiheesta: Talous

Pääuutiset

Kotimaa

Palomestari: Turmakoneesta jäi jäljelle romukasa, ei mitään tunnistettavaa

Sunnuntain tiedotustilaisuus onnettomuudesta.

Tapahtumat hetki hetkeltä

01.45

Luterilaisen kirkon arkkipiispa Kari Mäkinen on muistanut lentoturmassa menehtyneitä, heidän omaisiaan ja turmasta järkyttyneitä Facebook-sivullaan rukouksella.

00.15

Tutkinnanjohtaja, komisario Pentti Lehtimäki kertoo, että lentoturmassa kuolleet siirretään yön aikana pois onnettomuuspaikalta. Heidän tunnistamisessaan tarvitaan DNA-tutkimuksia.

23.24

Pienkoneen putoamispaikalla ollut päivystävä palomestari kuvailee näkymää lohduttomaksi. Hänen mukaansa kone oli tuhoutunut tunnistamattomaan kuntoon.

Lue lisää

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä