Ajankohtainen kakkonen

Tuoreimmat

Mies vankilassa.

Näin keskusteltiin A2 Tuomio-illan avoimessa toimituskokouksessa - lue puheenvuorot alta

Romaninaisen ihmiskauppatapaus on puhuttanut viime päivinä suomalaisia. Onko tuomio oikeudenmukainen? A2-ilta tarttuu suomalaiseen oikeusjärjestelmään ja sen kipukohtiin 28. huhtikuuta järjestettävässä kahden tunnin suorassa lähetyksessä. Tutustu aiheesta järjestetyn avoimen toimituskokouksen antiin alla olevassa kommenttiketjussa. Keskustelu jatkuu A2-illan tapahtumasivulla Facebookissa osoitteessa https://www.facebook.com/events/881016681961417/.

Eduskuntatalo.

Kaikkien puolueiden hallitus ja kehuja vastustajillekin – luopuvien kansanedustajien evästykset tuleville

Eduskunta on lopettanut työskentelynsä ja on aika kirmata vaalikentille. Noin 30 edustajaa jättää kuitenkin kansanedustuslaitoksen, eikä ole ehdoilla vaaleissa. Ajankohtainen kakkonen kysyi heiltä, mikä mättää suomalaisessa politiikassa ja miten asia pitäisi korjata. Vastauksia tuli 12 poliitikolta. Tässä heidän evästyksensä tulevalle uudelle eduskunnalle ja hallitukselle.

Pelimaailma koukuttaa lapsen helposti taaperoikäisestä lähtien.

Tuleeko digimaailman lapsista heinäsirkkoja vai huippuosaajia?

Miten kännykkää tai taulutietokonetta purulelunaan käyttävän diginatiivin aivot kehittyvät? Kehittyykö taaperoistamme keskittymiskyvyttömiä heinäsirkkoja vai tietoteknologian huippuosaajia? Monilla vanhemmilla on syvä huoli siitä, että kännykät, tabletit ja tietokoneet pilaavat lapsen aivot. Onko tälle pelolle katetta? Paljon puhutaan, mutta vähän tiedetään, toteavat aivotutkijat Minna Huotilainen ja Mona Moisala.

Elli Happo

Elli-enkelin elämä oli arvokas: "Miksi vanhemmille tyrkytetään aborttia?"

Kenellä on oikeus syntyä? Se oli yksi alaotsikoista, joka kirjattiin ylös, kun A2 Kehitysvammaisillan suunnittelu alkoi tammikuussa. Löysimme Riikka Hapon, yksiviikkoisen Ellin onnellisen äidin, joka kirjoitti pysäyttävää blogia aiheen tiimoilta. Sovimme, että hän lähtee mukaan suoraan lähetykseen, jos vauvan tila suinkin sallii. Viikon kuluttua puhelusta Ellistä tuli enkeli. Saimme luvan kertoa tarinan, joka elää kuvissa ja Riikan kirjoituksissa.

Kehitysvammaiset ihmiset saavat oman illan telkkariin - katso koko vieraslista

Ensi tiistain A2 Kehitysvammais-iltaan on tulossa vieraaksi laitokseen joutunut Miia Korhonen, riistetty työntekijä Krisse Pääskynen, pitkään naimisissa ollut kehitysvammainen pari Susanna ja Tomi Tuominen ja monia muita. Studiossa esiintyy Pertti Kurikan Nimipäivät. Osan ohjelmasta juontavat kehitysvammainen räppäri Kalle Havumäki ja Toisenlaisista frendeistä tuttu Sanna Sepponen. Keskustelemassa ovat myös poliitikot Anneli Kiljunen (sd) ja Annika Saarikko (kesk). Lue vieraiden esittelyt tältä sivulta.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä