Ajankohtainen kakkonen

Tuoreimmat

Video: Ajankohtaisen kakkosen Nuoret ja rohkeat -sarjassa esitellään romaniaktivisti Driton Berisha Kosovosta
Video

Romaniaktivisti Driton Berisha Kosovosta: "Jos yksi voi muuttua, voivat miljoonat muuttua"

Kun lähdin, mielikuvani Euroopan romaniongelmasta oli kahtalainen. Mannerheimintiellä istuva, anovakatseinen romaninainen tai pulloja keräävä teini-ikäinen romanipoika. Toinen mielikuva palauttaa minut Romanian Transilvaniaan, missä romaneja potkittiin ja pilkattiin. Näin kirjoittaa Ajankohtaisen kakkosen toimittaja Satu Miettinen, joka tapasi Kosovossa romaniaktivisti Driton Berishan.

Tiina Merikanto Näkökulma-kuva piirros

Käsky kävi: sotesta ei saa puhua – Älkää sitten sössikö sitä, please

Kirkon piina-viikot ovat ohitse, soten alkavat tänään. Tulosta pitäisi tulla toukokuun loppuun mennessä eli kuudessa viikossa. Neuvoteltavaa ei ole sen vähempää kuin organisoida Suomen sosiaali- ja terveydenhuolto uuteen uskoon. Tällä aikataululla historiallinen uudistus voidaan myös pilata. Väärien päätösten ja valuvikojen riski on suuri. Sitä paitsi kesäkuussakin pitäisi tietää mistä on sovittu.

A2 Venäjä-ilta, Ajankohtainen kakkonen

Kohudosentti ja BB-Antti mukana A2 Venäjä-illassa

Ajankohtaisen kakkosen ensi tiistain Venäjä-illan studiovieraat ovat varmistuneet. 19-henkisen vierasjoukon enemmistö on Suomessa asuvia venäläistaustaisia henkilöitä. Heihin kuuluvat muun muassa BB-Anttina tunnetuksi tullut, Petroskoissa syntynyt Antti Kurhinen, latvianvenäläisestä perheestä kotoisin oleva rap-artisti Igor Parri ja suomalais-venäläinen valtio-opin opiskelija Lauri Koponen. Vieraaksi on lupautunut myös yleisön kärkitoive, dosentti Johan Bäckman.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä