Vaalit 2011 |

Perussuomalaisten vaaliohjelma: Suurituloisille lisää veroja

Perussuomalaiset ovat julkistaneet vaaliohjelmansa. Puolue korottaisi ylimpien ansiotuloveroluokkien verotusta, mutta pitäisi keski- ja pienituloisten verotuksen nykyisellä tasolla. Suomen EU-jäsenyyttä ei pitäisi mainita perustuslaissa, ja puolue vaatii oleskeluluvan saaneiden sosiaalietuuksien leikkaamista.

Video: Timo Soini.
Video

Pääomaveron puolue nostaisi 28:sta 30:een prosenttiin. Eduskuntavaaliohjelman mukaan henkilökohtaisten pääomatulojen verotuksen pitäisi olla progressiivista eli tulojen mukaan kiristyvää. Puolue palauttaisi myös varallisuusveron takaisin. Arvonlisäverotusta ja energiaveroja perussuomalaiset eivät kiristäisi. Alkoholin verotusta voidaan puoluen mielestä nostaa ja tupakkatuotteiden verotus pitää korkealla tasolla.Paha EMU

Perussuomalaiset torjuvat Suomen EU-jäsenyyden maininnan Suomen perustuslaissa. Yhtenä perusteluna on se, että maininta antaisi Suomen EU-jäsenyydelle perustuslain suojan.

Vaaliohjelma ei kuitenkaan suoraan vaadi Suomen eroamista Euroopan unionista. Sen sijaan ohjelma korostaa perussuomalaisten EU-kriittisyyttä ja vaatii aatteellista keskustelua unionista.

Puolue vastustaa liittovaltiokehitystä ja huutia saa eritoten rahaliitto EMU. Kreikan ja Irlannin kriiseihin viitaten ohjelma vaatii sääntörikkojien erottamista talous- ja rahaliitto EMU:sta välittömästi. Puolue myös vastustaa Turkin EU-jäsenyyttä.NATOsta kansanäänestys

Ulko- ja turvallisuuspoliittisessa osiossa perussuomalaiset torjuvat Suomen NATO-jäsenyyden. Jos hallitus joskus kuitenkin tekee jäsenyydestä esityksen, täytyy siitä järjestää kansanäänestys.

Perussuomalaiset puoltavat varusmiesarmeijaa ja olisivat valmiita ensi vaalikaudella nostamaan maltillisesti puolustusmäärärahoja. Sotilaalliseen kriisinhallintaan sen sijaan ei pitäisi käyttää suomalaisvaroja.

Kehitysmäärärahoja perussuomalaiset leikkaisivat 200 miljoonalla eurolla.Maassa maan tavallaMaahanmuuttopolitiikassaan perussuomalaiset lähtevät siitä, että suomalaisten pitää itse päättää, millä ehdoilla ulkomaalainen voi tulla maahan ja oleskella täällä.

Sellaisen työperäisen maahanmuuton, jossa ei noudateta suomalaisia työehtoja ja lakeja eikä makseta veroja Suomeen, puolue torjuu jyrkästi.

"Maassa maan tavalla", on perussuomalaisten maahanmuuttopolitiikan kulmakivi. Tällä puolue tarkoittaa Suomen lakien ja kulttuurinormien hyväksymistä ja noudattamista.

Perussuomalaiset vaativat ei-työperäisen - tai työperättömän, kuten vaaliohjelmassa sanotaan - maahanmuuton hillitsemistä ja oleskeluluvan saaneiden sosiaalietuisuuksien leikkaamista.

Kiintiöpakolaisten määrä on puolueen mukaan sopeutettava talouden tilanteeseen: jos julkisia menoja ja palveluja leikataan, myös pakolaiskiintiötä on leikattava.

Kommentoi aihetta (228 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

 • Tuleva äänestäjä

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Vihdoinkin puolue joka alkaa olla oikeilla jäljillä, ääni persuille.

 • suomalainen

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  meni äänet perussuomalaisille.

 • nääs

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  täältä(kin) lähtee ääni perussuomalaisille!

 • pnieminenxx

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  tätä on odotettukin, puolue joka ajaa oikeita ihmisten asioita.

 • huolestunut opiskelija

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Entäs opiskelijat ja työt? Muuten hyvä, mutta opiskelijat ja työntekijät jätetty oman onnensa nojaan. Ei paljon kiinnosta EMU:sta eroaminen, koska jos ei työtä ja palkkaa saa, niin eipä ole valuutallakaan väliä.. Aika kaukaa haettujahan nuo Natot ja emut on..

 • Järki päähän

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  "Maassa maan tavalla".. huoh.. Kukahan nämä tavat sitten päättää? Soiniko? Katolinen fundamentalisti?

 • Mies Vuosaaresta

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Täyttä roskaa ja tyhjän päällä koko hökötys. Odotin jonkinlaista näkemystä työpaikkojen luonnista tai työvoimapolitiikasta. Ei mitään tullut tulos.Työtähän on pakko tehdä, jos kerran tukia aiotaan parantaa.

  Demareille lähtee sittenkin ääni.

 • Jorma O.

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Soinin porukat ovat nyt saaneet kaikki kansan rakastamat teemat yhteen paperiin. Robin Hood-meiningillä talvisodan hengessä isänmaahan ryntääviä tunkeutujia vastaan. Eli lisää veroja rikkaille, puolustusmäärärahat ylös ja maahanmuttajat ulos. Harmi ettei Soinin esittelemä ohjelma on pelkkä poliittinen paineventtiili, kansakunnan suuria kysymyksiä ei näillä eväillä ratkaista.

  Tämähän uppoaa kansaan kuin väärä raha. Millimetrintarkkaa työtä, siitä onnitelut Soinille!

 • Suomi nousuun

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Tyypillinen suomalainen kateusohjelma: otetaan muilta, mutta ei kannusteta omia äänestäjiään mihinkään itse yrittämiseen. Paha on muualla, mutta itsessä ei ole mitään vikaa.

 • Afrikan ja Suomen kansannousujen taustalla työn puute

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Pidän siitä, että tämä puolue arvostaa suomalaista työtä. EU-kriittisyys on hyvästä, ei EU:n vastustaminen. Maailman suurimpaan tukijärjestelmään eli EU:hun sopii radikaalit muutokset varsinkin maatalouden tukiaisissa ;). Suomelle sopii kuitenkin tullivapaat eurooppalaiset tavaroiden ja palveluiden sisämarkkinat. Eurooppalaiset valtiot pelaavat sentään samoilla säännöillä, toisin kuin Aasiassa.

  Vienti on ollut Suomelle tärkeää, minkä vuoksi Suomi kannattaa vapaata maailmankauppaa. Tämä kehitys on kuitenkin ollut myrkkyä suomalaisille työpaikoille. Kiinailmiön vuoksi työtä Suomessa ei ole kaikille nyt eikä tulevaisuudessa. Odotankin innolla, milloin puolue kohdistaa keihään kärkeensä WTO:hon. Missä W T O, siellä ongelma. WTO ja globalisaatio on aiheuttanut Suomen ja Euroopan alasajon, ei EU. WTO:n vuoksi esimerkiksi alkutuotanto Suomessa ei ole kannattavaa. Tätä oppia on vaikea hyväksyä: lähiruoan tuottamisessa ei ole järkeä !?!

  Skenaarioissa Suomen pelastukseksi mainitaan Euroopan ja Venäjän yhteistyö ja blokkiutuminen tulevaisuudessa. Uskon tähän ja kannatan Venäjän kielen osaamisen lisäämistä koulutuksessa. EUkin tarvitsee kipeästi Suomen asiantuntemusta. Vaaliohjelmissa toivottavasti puhutaan myös tärkeistä kieliasioita.

 • Ääni PS puolueelle

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Hyvä, nyt aletaan puhumaan asioiden oikeilla nimillä, Suomalaisten asiat ensin ja jos jotain ylimääräistä jää kirstun pohjalle niin vasta sitten parannetaan maailmaa.

 • Järki käteen

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Tuossahan on pelkkää kiristystä "rikkaille ja ylemmälle keskiluokalle" eli toisin sanoen ei mitään "köyhille ja alemmalle keskiluokkalle". Eli toisin sanoen kaikki ketkä äänestävät Perussuomalaisia tahtovat vain rikkaille isommat verot ja pitää omansa ennallaan? Kyllä huomaa, että Suomi on täynnä kateellisia ihmisiä.

  No itselläni ainakin tulee olemaan hauskaa seurata, kun Perussuomalaisten kannatus laskee koko ensi vaalikauden ajan.

 • Uljas

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Se mitä tulee perussuomalaisten päästyä valtaan ,ei tiedä kukaan.Uudistusta kansa kaipaa kuitenkin.Tämä nykyisten päättäjien homma on tiensä päässä.Luvataan,luvataan,mitään ei tapahdu.

 • duunari maalta

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Maahanmuuttopolitiikka on ainakin tässä juuri oikea: jos ei suomessa ole suomalaisillekaan töitä ja sosiaalietuuksia, miksi niitä pitäisi syytää kaikkialle muualle - tai kaikille muiden maiden kansalaisille? Ja onkohan täällä kommentoijista kukaan lukenut äskettäin julkaistua tutkimusta, että jo nykyisten maahanmuutajiemme ansiosta parinkymmenen vuoden päästä kantasuomalaiset ovat vähemmistökansaa suomessa... siinä sitten yritämme korjata aikanaan sotkettuja asioita, kun suomalaisia on maamme väestöstä enää 40%. Ja kyllä, täältäkin ääni lähtee persuille - ennen olin keskustan kannalla mutta siellä on kyllä menty maaseudun ja suomalaisten asioiden ajamisesta hurjan kauas (keskustalaisethan mm. kannattavat tällä hetkellä ulkomaalaisen työvoiman lisäämistä suomessa, vaikkei niitä töitä riitä edes suomalaisille).

 • K.K.

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Eipä ole paljoa eroa SDP:n vaaliohjelmaan verrattuna?

  Media mielistelee persuja, mutta antaa satikutia Jutalle ja Eerolle...

  Vaikuttaa siltä että gallupit - kaikki - pyrkivät kaikin tavoin pääsemään eroon 'hankalasta' SDP:tä ja 'tilaa' annetaan ehkä jopa tilaustyönä persuille???

  Ota nyt tuosta selvää?

  K.K.

 • Rauha russkylä

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Hyvä Persut !! On muuten AINUT puolue joka puolustaa esim, jokamiehen oikeuksia vain MEILLE SUOMALAISILLE !! Russit ajelee meitä omilta mailta ! Jo alkaa röyhkeys riittää !!

 • kattava ohjelma jess

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Onhan se äänestettävä uudistajia, tuovat muuten kaartelematta esille asiantilan ja korjauskeinot.

 • veronmaksaja

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Ainakin verojen osalta Perussuomalaiset ovat aivan oikealla asialla. Vero pitääkin kantaa niilta, joilla on siihen paremmat mahdollisuudet osallistua kuin vähän ansaitsevilla. Tämän luulisi olevan hyvinkin looginen asia ymmärrettäväksi. Paljosta bruttotulosta jää aina enemmän puhdasta kuin pienestä tulosta. Tämä siis tarkoittaa sitä, että esim 150 000 euroa vuodessa ansaitsevilla on parempi veronmaksukyky kuin 15000 vuodessa ansaisevilla. Sopii ainakin minun logiikkaani.

 • Jarkko

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Työstä: jos otetaan huomioon, että monilla aloilla on yli- tai alikoulutusta ja työnteko siirtyy jatkuvasti enemmän koneille ja väestö samaan aikaan lisääntyy, ei kaikille välttämättä ole mahdollistakaan saada töitä, teki tai jätti tekemättä mikä tahansa hallitus mitä tahansa.

 • KO

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Hyvä perussuomalaiset, täyttä asiaa, tätä suomalaiset ovat odottaneet jo pitkään. Eläke on kyllä noussut niin kuin Katainen vakuuttaa, peräti 7 euroa, vaan kun eilen sain energia veroilla höystetyn sähkölaskun, se olikin noussut 70 euroa, että näin se kokoomus kannustaa meitä eläkeläisiä.

 • S.Piira

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Oheisen vaaliteeman luettuani, minusta alkoi tuntua vahvasti siltä, että äänestän Perussuomalaisia, enkä enää edes mieti mitään muita vaihtoehtoja (paitsi ehkä Vasemmistoliittoa, jos Arhinmäki esittää vielä jotain erittäin hyviä ehdotuksia sosiaalipuolelta).

 • Rakennusmestari

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  HYVÄ OHJELMA , yksinkertainen ja toimii kuin rintamamiestalo. Siis ihan oikeasti.

 • Lapin mies

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Persujen veroehdotukset kopioitu demareilta lähes sellaisenaan.

  Työttömistä ja työllisyyden parantamisesta ei kanneta persujen puolesta huolta.

  Kehitysmäärärahojen leikkaus ei Suomen taloutta pelasta. Persut ei uskalla

  osoittaa muita leikkaukohteita, jotka tulevaisuudessa kuitenkin tulevat eteen.

  Tuolla ohjelmalla ei valtion taloutta tasapainoiteta. Vaisu esitys.

 • KIsKO

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Nyt kaikki vaan äänet persuille. Ei tämä meno muuten mihinkään muutu jos ei tule tarpeeksi isoa protestia. Protestihan tämä on, se on selvä. Tilanne vaatii ja aiheuttaa, oikeutuksen protestiin.

 • Huru-ukko

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Ohjelmaa lukiessa tulee väkisin mieleen, että se miellyttää kansaa. Tarkoittanee sitä, että vielä ennen vaaleja mielipidemittauksissa Persut saavat suurempia kannatuslukuja.

 • kapa

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Veronmaksaja, Kyllä 150 000€ tienaava maksaa nytkin ainakin kymmenen kertaisesti tuloveroja 15 000€ tienaavin verrattuna, ei tässä ole tasavero lähelläkään.

  Talouspolitiikassa herra meitä siunatkoon ettei, persut siitä pääsisi päättämään, heillä ei ole hajuakaan miten päätökset lopulta vaikuttavat. Ei ne hyvätuloiset niin vaan alistu meidän verotettavaksi.

  Maahanmuuttopolitiikasta kyllä olen juuri samoilla linjoilla, ja siksi houkuttaa kyllä äänestää heitä, on se niin kauan ärsyttänyt, miten sinisilmäisiä päättäjämme ovat olleet.

 • joopajoo

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Oi tätä äänien kalastusta. Moniko oikeasti luulee , että persut saa mitään aikaseksi. Siellä Soinit sun muut juntit kylpee rahassa. Ei niitä kiinnosta mitä kansa haluaa. Luvataan kaikkea ja sitten kun päästään eduskuntaan, niin äänestäjiä unohdetaan. Tällaista se politiikka. Politiikka on pahasta.

 • Giorgios Aviorikos

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Yksinkertainen ohjelma yksinkertaisille ihmisille.

  Kukaan joka on keskikoulun oppimäärän lukenut ei voi Persuja äänestää. Kyllä oman edun tavoittelu mennyt huippuunsa, kun ollaan valmiita vahingoittamaan isänmaata kunhan pramille päästään.

 • Sivustaseuraaja

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Ylen Ykkösaamussa keskustan Laukkanen ja kokoomuksen Jaskari ottivat oppimestariasenteen ja mollasivat persujen ohjelman heti alkuunsa, vaikka eivät olleet siitä vielä mitään kuulleetkaan. Juupa juu. Jos kansa äänestää väärin, pitää vaihtaa kansa tai sitten aateloida eduskunta ja palauttaa säätyvaltiopäivät, että nykyinen eliitti pääse jatkamaan "maan asioiden hyvää hoitoa" vanhaan malliin. Ilmeisesti vanhat puolueet eivät hoksaa, mistä persujen kannatus johtuu. Juuri tuosta "me tiedämme kaiken paremmin" -asenteesta. Se tulee nyt näpeille.

 • HerrMan

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Nostetaan pääomavero heti vaikkapa 80%:ksi niin valtion velat tulee maksetuksi ja köhällä kansalla menee hyvin. Vai meneekö? Voi olla, että pääoma lähtee Suomesta ja sen mukana työpaikat. Lopulta kenelläkään ei mene hyvin, köyhyys vain lisääntyy.

  Perussuomalaiset heittelevät ohjelmassaan ajatuksia joille moni taputtaa, mutta tosiasiasiassa niitä on mahdoton toteuttaa.

 • Reiska

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Median kallupit ovat tehneet tehtävänsä, joten mitäs tässä enää äänestämään. No, tietenkinin ainakin persujen pitää äänestää.

  "Verojen korotus" on vanha sosialismiin liittyvä poliitinen tavoite, sillä eihän valto muuten pysy systyssä. Huojuuko persut siis tässä asiassa vasemmalle?

  "Paha EMU" taas vittaa huojahteluun oikealle, joka korostaa yksilön vapautta. Äärimmilleenhän tämä on USA:ssa, jossa Repuplikaanit vastustavat Ay-liikkeen neuvotteluoikeuksia ja julkista terveydenhuoltoa kaikille.

  Persut ovat ideologialtaan ainostaan liberaalinen puolue, jolla on takki auki joka suunttan. Onko tämä sitten historiallisesti perussuomalianen?

  Kumpaa siis persu kannattaa "kaveria ei jätetä" vai kaverille ei jätetä?

 • Armeijaan

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Siis persut haluavat nostaa puolustusmäärärahoja? No voihan hyvät hyssykät...

  Sosiaalipuolelle ei näemmä olisi herumassa uutta rahaa ja meitä pienituloisia asuntovelallisia olisivat oikein erikseen kyykyttämässä poistamalla verovähennysoikeuksia ja nostamalla veroja, kaikki tämä vain jotta puolustusmäärärahoja saadaan korotettua? Luulisi ne säästyneet rahat edes vähän viisaammin voivan käyttää?

  Houkuttelisi muuten äänestää, mutta vasemmalle kallistun jos linja on tämä.

 • Europalomies

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Olin ajatellut äänestää perussuomalaisia, mutta ohjelma valitettavasti pakottaa sittenkin toisiin ajatuksiin. Harmi sinänsä:

 • OK

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Maassa maan tavalla se on erittäin suuri asia, se on iso turvallisuus asia.

  Kansan on saatava vapaasti puhua oikeilla nimikkeillä. Perussuomalaiset saavat myös äänen täältä.

 • harmaita hiuksia tullu

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  En ole koskaan vielä äänestänyt, mutta nyt on pakko käydä. On tullut itelle jo sen verran paskaa niskaan tämän hallituksen aikana, että alkaa riittämään. Persuja äänestän jo sen takia, että saadaan kumottua tuo EU-jäsenyyden lisäys tuohon perustuslakiin vaikka kaikki muu menisikin päin mettiä.

 • Vrenkkel

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Hyvä! Olin ajatellut äänestää Persuja, ja nyt se varmistui. Ihmettelen niitä, alle 100.000 euroa vuodessa tienaavia, jotka aikovat vielä äänestää Kokoomusta. Siellä leirissä keskitytään tuon palkkatason ylittäjien etuihin.

  Selkeä linja, veroja maksetaan kykyjen mukaan, ja maahanmuuttajien etuudet laitetaan kuriin. Ne jotka tulevat ja jäävät, elävät maassa maan tavalla. Toivottavasti jatkossa voidaan suomalaisissa kouluissa viettää taas joulujuhlaakin. Hurraa!

 • artikla

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kaikille yhtäläinen oikeus inhota politiikkaa ja ärsyyntyä; oikeus pitää pipoa kireällä ja silmälappuja: milloin sivuille, milloin eteen.

  Nahkahousuista virallinen vaatetus, pienet viikset miehille ja naisille,

 • ei unohdeta ketään

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Nimimerkille järki käteen..

  Eiköhän se ole ollut jo liian monta vuotta just niin, että teollisuutta ja herroja täällä vaan ollaan paapottu. Nyt on aika jo saada toistenkin jotain, ei aina vaan rikkaiden. Eli malttia rikkaat, nyt on toisten vuoro välillä:) I HOPE SO

 • Pera

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Tiesin jo etukäteen, että äänestän Perussuomalaisia (PS). Nyt voi vaan hyvillä mielin todeta, että oikea valinta tuli tehtyä.

 • Eero K

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Täyttä pelleilyä koko paperi. Lisää rahaa kaikkeen miljarditolkulla vaikka velkaa pitäisi lyhentää. Demarit sentään yrittävät pitää lupaukset rodissa. Eli palkansaajan ääni SDP:lle.

 • veli kommari

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Sosialisti-Soini tietää että oikeidenmukainen verotus on sitä että kun verot on kerätty niin kaikille jää yhtä vähän tuloja ja varallisuutta.

  Sanokaamme ei lännelle ja avatkaamme portit itään.

 • Tasapuolisuutta

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  On epäoikeudenmukaista, että jos sattuu köyhälle hyvä vuosi ja saa niska limassa painettua extratyötä hyvillä tuloilla, niin veroilla syödään hyvä vuosi huonon vuoden tasolle. Sapettaa kun ei voi omin käsin nostaa omaa elintasoaan vaan veroilla pudotetaan kaikenlaisten tyhjäntoimittajien yhteiskunnan loisten tasolle. Progressio on syvältä. Miksi edes yrittää? Helpointa olisi vain mennä luukulle. Sais melkein saman kuin niska limassa vääntämällä. Tässä vasemmistolle savottaa. Minulle tasa-arvoa on se, että ei tasapäistetä.

 • voivoivoivoivoivoi

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  "Maassa maan tavalla" Soiniko päättää millä tavalla täällä eletään?

 • Työläinen

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Onhan ohjelmassa hyviäkin kohtia, mutta ei se kyllä oikein vakuuta siitä että Perussuomalaisistakaan olisi luotsaamaan Suomea nykyisten talousvaikeuksien läpi.

 • järki tallella, vaikka omaisuutta onkin

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Paavo pilasi aikanaan hyvän puolueen, nyt lähtee tämän duunarin ääni persuille. Suurimpana syynä persujen EU kielteisyys, sekä halu palauttaa asoita kansan äänestettäväksi. Jos lipeevät tästä linjastaan, äänestetään vaikka kommareita sitten jatkossa. Ihmetyttää tämä kokomuksen ja keskustan suuri ääni määrä, se on kai sitä aivotonta vaalikarjaa joka ei käytä omaa tervettä järkeä äänestystilanteessa.

 • onnea muttei menestystä

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Jos ja kun perussuomalaiset ovat mukana seuraavassa hallituksessa ja lähtevät neuvottelemaan sen ohjelmasta näillä tavoitteilla, odottaa kannattajia pettymys. Vanhana hallitusohjelmaneuvottelujen konkarina sanoisin, että noista uutisiin nostetuista tavotteista ei tule toteutumaan yksikään. Hyvä niin.

 • why

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Hyvä hyvä. Näin keskituloisena metallimiehenä PS on oikea valinta.

 • Ei persuille

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Maahanmuuttopolitiikkaa pitää kiristää. Ja rikkaiden pitäisi todellakin maksaa lisää veroja. Mutta siitä huolimatta ääneni ei tälle puolueelle mene. Kuten isäni vastikää sanoi: "Perussuomalaiset ovat monessa asiassa oikeassa, mutta liian monessa väärässä."

 • Entinen kepuli

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Loistava ohjelma. Vihdoinkin puhutaan sellaisista asioista, joita ei vanhat valtapuolueet ole uskaltaneet nostaa pöydälle. Itsestään selviä asioitahan nuo ovat ja jotka olisi jo kauan sitten pitänyt hoitaa kuntoon. Nämä keput ja demarit vaan eivät saa mitään aikaan.

 • kohta valmistuva

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Perussuomalaiset, mihin unohtui työ, työ ja työ? Eikö työpaikkojen puute ole mikään ongelma?

  Hallinnon keventämisen voisi aloittaa lakkauttamalla työvoimatoimistot, joista ei ole mitään hyötyä.

 • Pohjalaanen

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Ei suurituloisten verojen korotuksilla vielä paljokaan vajetta peitetä. Mutta sehän onkin populistin puhetta.

 • Tuplarahastus pois!

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Harvoin, jos koskaan saa lukea noin populistista vaaliohjelmaa. Siitä ei puutu muuta kuin se, että rikkaiden Kokoomus ja maaseudun Keskusta ajetaan jäiden alle Itämereen.

  Itse olen nippanappa keskituloinen, mutta silti tuo suurituloisten verojen korotusesitys on surkuhupaisaa luettavaa. Vaikka Suomen muutamalta rikkaalta vietäisiin kaikki rahat, maan talous ei siitä muuttuisi miksikään. Mutta jos suurituloisia aletaan oikeasti verottamaan kipukynnykselle saakka, suurituloisten verokertymä romahtaa. Se kun nyt vaan sattuu olemaan niin, että mitä suuremmat tulot, sitä paremmat mahdollisuudet hankkia itselleen sellainen tapa ansaita, josta tarvitsee maksaa mahdollisimman vähän veroa.

  Ja jos Persut saisivat ihan oikeasti suurituloisille kovan progression, sen jälkeen Suomen suurituloisten määrä romahtaisi: sitä kun pääsee aika paljon helpommalla, kun ottaa lämpimän kädenpuristuksen, antaa rahat sijoitusyhtiölle ja matkustaa itse etelän lämpöön.

  Lisäksi joku voisi miettiä myös sitä, miksi Suomessa on suurituloisia. "Kunnon työstä maksetaan kunnon palkka!" ; lause on varmaan tuttu kaikille. Mistä sen jälkeen saamme kunnon työntekijöitä, jos ei enää jäisi käteen kunnon palkkaa.

  Suurituloisten verotuksen kehittämisen suhteen pitää olla erittäin tarkkana! Itse lähtisin siitä, että ihmiselle riittää yksi työ, jonka hän hoitaa kunnolla. Persut voisivat ensitöikseen kieltää lailla lääkäreiltä tuplarahastuksen: aamulla tehdään kaupungin laskuun tunteja ja sitten koko ilta oman firman piikkiin, josta maksetaan veroja vain nimeksi, jos sitäkään. Sama koskee tietysti kaikkia tämän tyylin rahastuksia.

 • MIkki Hiiri

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  "onnea muttei menestystä, tänään klo 15:34

  Vanhana hallitusohjelmaneuvottelujen konkarina sanoisin, että noista uutisiin nostetuista tavotteista ei tule toteutumaan yksikään. Hyvä niin."

  -jos ja nimenomaan JOS Suomi on yhä demokraattinen valtio, niin perustuslakiin kirjatut asiat sanelevat hallituksen muodostamista.

  Surkuhupaisaa niin tämän kuin muidenkin palstojen kommentit: ensin valitetaan ettei ole ohjelmaa ja sitten kun se tulee, haukutaan ilman analysointia ja lukemista. Tosin, ei kait populisteilta voi muuta odottaakaan.

 • Marko

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Hyvä Perussuomalaiset! Aion äänestää teitä ja niin aikoo monet muutkin tuntemani ihmiset! Olette ainoa puolue joka puhuu asioista niin kuin ne ovat ja pyrkivät tekemään asioita kansan tahdon mukaisesti. Nykyiset päättäjät joutaisivat monet vankilaan koska ovat tehneet niin paljon rötöksiä.

 • huh

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  "Perussuomalaiset ovat monessa asiassa oikeassa, mutta liian monessa väärässä."

  Nyt sitten ne liian monet väärät asiat esille. Itsekin voisin ylimalkaisesti todeta kolmen koplan kesk kok sdp olevan kaikessa väärässä!

 • Timppa

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Viime vaaleissa Kokoomus kehui olevansa palkansaajan asialla. Vaan eipä ollut. Pääoman ja rikkaiden asialla kyllä oli. Nyt Persut iskevät kansan tyytymättömyyteen kiinni ja ei tarvitse suuremmin veikata, että menestyvät.

  Vaikka onkin populistinen puolue ja ote asioihin on enempi kuin kyseenalainen, äänestäjät tykkäävät, sillä vaikka kokonaisuus ratkaisee, pikku asioillakin voidaan saada paljon aikaan eli tässä tapauksessa ääniä ensi vaaleissa.

 • Atte

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  "Suomi tarvitsee innovaatio-osaamista, korkean koulutustason ja selkeän suuntautumisen ulospäin maailmaan, jotta voimme kilpailla kansainvälisillä markkinoilla."

  Mitä väliä tällä on Persu-porukalle jos rajat kuitenkin lopulta suljetaan. Silloinhan on vain Suomen sisäistä kilpailua...

 • Herätkää

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Voisiko joku toimittaja kysyä Soinilta, että mitä hän on oikeasti tehnyt Brysselissä viimeiset 1.5 vuotta, kun nyt kerran selvisi, että ei ainakaan sitä kopioitua Ilmasto-ohjelmaansa.

  Puolueen vaaliohjelma nyt on mitä on, samaa ympäripyöreää mitäänsanomattomuutta kuin koko puolue. Hirvittää ajatus, että Soinista ja hänen jostakin puoluetoverista (kenestä?!) tulisi ministeri. Mikä tätä kansaa vaivaa. Herätys ihmiset!

 • koivunen

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Niin, Soinillako on jokin valtuutus päättää, mikä on maan tapa, jolla kaikkien kuuluu elää ja jolla muka kaikki syuomalaiset elävät? Ei toki ole, eikä tule. Ei ääntä persuille, ei ikinä. Muutenkin jokseenkin hoopo lista.

 • yli-uutantti vekarajärveltä

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Ei tuu meikäläiseltä ääntä koska puolustusmäärärahoja vaan nostettas, pitäs nyt alkuunsa vähentää 50%.

  Kovin on kesyä ja kansaa kosiskelevaa.

  Toivon silti että onnistuisivat suurimmaks puolueeks ja olisjännä nähdä ministerilista.

 • Järki tallella

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Olen kaikesta eri mieltä persujen kanssa. Täyttä populismia.

 • jouko

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  @järki tallella, vaikka omaisuutta onkin

  Paavo ja sateenkaarihallitus pelasti Suomen kansainvälisen valuuttarahaston kynsistä. Muuten Suomi oli ollut ennakkokulkija nykyisen Kreikan kulkemalla tiellä. Nimimerkeillä entiset demarit ja metallimiehet purkavat omia pettymyksiään vonkumalla menneitten aikojen vääryyksiä. Realismia päätöksiin vaalikopin yksinäisyydessä!

 • -j-j-

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Persut haluavat siis karkoittaa Suomesta yritykset, ruotsinkieliset ja ulkomaalaiset työntekijät. Okei muutan valmiiksi metsään, agraarisuomi seuraa parin vuoden päästä perässä.

 • Justiina

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Pohjaton on persujen toiveiden tynnyri. Tämä ohjelma on vailla mitään realismia - mutta hurlumhei, väliäkö sillä?!? Kannatus kasvaa.

  Se tässä on hyvää, että puolueiden vaaliohjelmista keskustellaan. Mielenkiintoiset vaalit tulossa. Toivottavasti persujen ehdokkaat "pysyvät ravissa eivätkä mene laukalle" (R. Vistbacka)

 • keskituloinen

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Suomessa ei kannata kouluttaa itseään korkeapalkkaiseen ammattiin, koska kaikki tienaamasi rahat jaetaan kuitenkin kaikkien kesken. Eiköhän jokaisen pitäisi ottaa vastuu omasta elämästään eikä vaatia aina, että muut sen tekisivät. Jossain se raja kulkee. Veroja ei vain voi koko ajan nostaa. Kohta ei ole enää mistä nostaa.

 • korpivilosohfi

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Tuolla ohjelmalla suomi mitä todennäköisemmin lentää persuulleen. Meinaako nämä persut elätyttää itsensä rikkailta riistämillään verorahoilla? Toisaalta eipä taida olla minkään puolueen ohjelmilla mitään merkitystä, kun ylikansalliset sopimukset estävät puolueohjelmien toteutumisen noin niin kun käytännöntasolla. Eu:n pyöreän pöydän ritarrit päättävät miten mennään ei siinä auta muuta kuin sopeutua niin persujen kuin muidenkin, tai sitten erota eu:sta pahasti kivikautiselletasolle taantuneena.

 • PerusJamppa

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kannattaa lukea koko vaaliohjelma läpi, eikä lukea tiivistelmiä uutisista, kun se on yhden toimittajan näkökulmasta kirjoitettu.

 • huono äänestäjä

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Mitä peliä tämä nyt?! Eikö minulle edes luvata kaikkea sitä mitä Timo Soinilla on?

 • ei ainakaan persu

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Eihän tässä mitään uutta ole. Ohjelmassa puhutaan ylimpien ansiotulojen verotusta ja se on aina tarkoittanut sitä, että keskituloisten verotus kiristyy. Kas suurituloisiahan on niin vähän, että ei siitä juurikaan mitään kerry.

  Muita maita ei saisi avustaa, mutta tarkoittaako se sitä, että pitäisikö maksaa takaisin meille, sodan jälkeen, muiden antamat tuet? Kaikkimuistavat esimerkiksi ruotsista tulleet avustukset.

 • ihan persusta

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Valtion tulisi maksaa kaikki verot on persujen ja minun kantani - ei vaan taida toteutua.

 • JM

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Ihme nillitystä pääomaveron nostosta 28-30%:iin. TÄTÄHÄN AJAVAT MYÖS SDP, KESKUSTA JA KOKOOMUS. Mutta kun se on persujen ohjelmassa niin se onkin sitten niin väärin, niin väärin.

  Tuo suurituloisten tuloveron korotus ei tule menemään lävitse hallitusneuvotteluissa. Mutta jos siitä luopumalla saadaan kokoomus mukaan pakkoruotsin poistoon...

 • äitee

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Onko tämä on ensimmäinen puolue, joka poistaisi puoluetuet?

  Täähän on mahtava meininki, oikealla tiellä olette!

 • yhdeksän hyvää ja kahdeksan kaunista

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Epäilen pahasti ettei toimi käytännössä tuo persujen touhu.

  Hekin joutuvat tekeen kaikesta huolimatta samat ratkaisut kuin nyky hallituskin ja

  velalla eletään edelleen...

  Ne kun pakkaa unohtuun nuo vaalilupaukset itse kultakin aikanaan,en usko että persut on poikkeus =)

 • jorma

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Todella positiivista ohjelmassa on kunta-alojen suojatyöpaikkojen poistaminen. Eli kun kunnat yhdistyvät ei kaikille vanhoille virkamiehille järjestetä kehitysosastosihteerin yms virkoja lain määräämäksi viideksi vuodeksi. Juuri hallinnon keventämisen takia näitä yhdistämisiä tehdään eikä raskauttamiseksi kuten nykyään tapahtuu.

 • 1234

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  No rikkaiden verotus onkin ihan hyvä, mutta muuten PerSut on aika "huono" puolue. SDP:tä ajattelin itse äänestää, mutta kunhan kokoomus ja keskusta jää poissa pelistä niin se riittää.

 • Eläkeläinen

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Maaseudun puolueeen nousu ja tuho on jo koettu, nyt seuraa sama kohtalo Perussuomalaisia. Sivusta on helppo huudella, mutta kun joutuu hallitusvastuuseen ja pitäisi vastata näihin kaikkiin lupauksiin niin tulee äitiä ikävä. Persut luultavasti nousevat hallitukseen mutta siitä se alamäki alkaakin. Minun ääntäni he eivät saa.

 • Ajattelija

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Persujen ajatukset on ihan samoja kuin vasemmistoliiton. Mutta ilman sosialismia ja maahanmuutovastaisuutta. Rikkaat kyykkyyn ja leijonakaulakoruiset pallomahat äänestämään vaan. Katsotaan löytyykö älyllistä elämää Soinin jälkeen?

 • Totuudentorvi

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Itse olen ainakin sitä mieltä että kyllä tämä kolmen suuren homma on nähty. Hyvä että joku vähän pöyhii tuota lantakasaa. Huono juttu siinä on se että mitä enemmän pöyhii sitä enemmän se haisee. Annan aina mahdollisuuden uudelle työntekijälle jos intoa riittää. Jotkut antaa täyden panoksen lyhyen aikaa ja jotkut jää taloon. Aika näyttää onko tästä uudesta innokkaasta tulokkaasta tuloksen tekijäksi.

 • Hyvä ohjelma

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Ohjelma kuulostaa tosi hyvältä! Toivottavasti perussuomalaiset saavat myös muut tulevat hallituspuolueet ohjelman taakse! Kaikkia asioita ei edes kannata yrittää kirjata hallitusohjelmaan, koska asiat tulevat puun takaa (kuten Kreikan velkakriisi) ja niihin on otettava kantaa.

 • Vasemmiston Paavo on paras

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  On Paavoja ja Paavoja, demareita haukkumalla ei tämän maan asioita kuntoon laiteta, mutta Arhinmäki on se Paavo, jolla on todellista potentiaalia pääministerin vaativaa virkaa hoitamaan.

  Persujen puheet ovat yhtä ja teot toista. Kentällä ihmiset tietävät kyllä, minkälaisia nousukkaita ja vilunkipelaajia Persut ovat ja niiden mainosmiehet ovat kyllä ihan täysiä Kokoomuslaisia puoluekirjoja myöten.

 • PerSut ei halua keskituloisille tuloverojen alennusta ja siten parempaa kilpailukykyä ja työllisyyttä

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Tuloveroja on alennettava, jotta palkkoja ei tarvitsisi nostaa niin paljon, ja risteilijä- ym. tilauksia tulisi Suomeen. Hintakilpailukyky paranee joko niin, tai sitten reaalipalkkoja alentamalla mihin PerSujen, Keskustan ja SDP:n palkkamaltti yhdessä verojen ennallaan pitämiseen johtaa.

  Tuloverojen ennallaan pitäminen tai korottaminen johtaa reaalipalkkojen laskuun ja pahempaan työttömyyteen ja valtion velkaantumiseen.

 • opiskelija

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Onkohan nyt Perussuomalaisista innostuneet unohtaneet että on olemassa myös oikeita puolueita tän nousukasryhmän lisäksi? Vasemmistoliiton ja Vihreiden vaaliohjelmat kannattaisi ehkä myös vilkaista läpi ennen kuin menee antamaan äänensä puolueelle, joka haluaa ajaa Suomen erakkoon kansainvälisistä suhteista ja aiheuttaa suunnattoman työpulan työttömyyden jälkeen. Ei meitä auteta jos me ei auteta muita näin btw.

 • Rea Listi

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Milläs rahalla Persut rahoittaa valtion menot? Ei noilla veronkotuksilla! Persuja äänestämällä varmistamme sen, että Suomi velkaantuu joka vuosi kahdeksan miljardia euroa kuten tänäkin vuonna. Ajatelkaa ihmiset ennen kuin äänestätte!!

 • Joutsen&poro

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Näissä vaaleissa on vain yksi voittaja = Työtä tekevä kansa:) siis Suomalaiset! Suomi on siinä tilassa että tarvitsemme Soinin kaltaista järkimiestä!

 • erämies -39

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Toivottovasti golf-virta hyytyy ja tuplasti pakkasta tänne lisää niin esim. maahanmuuttajataustainen Black Cobra jengi ei tänne tule kuten muut yhteiskunnan syöpäläiset. Kova pakkanen on se paras poliisi. Eipä erämailla paljoa maahanmuuttajia näy.

 • Myyrä

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Epärealistista. Rikkaita verottamalla saa vain pikkurahoja, koska rikkaita on niin vähän.

 • Zac

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Tämähän on demarien vaaliohjelma, verotuksen osalta melkein sanasta sanaan samaa tavaraa. Tätäkö Soini on taas väsännyt kuukausitolkulla? Vai onko Soini pannut Putkosen kopioimaan tekstit Demarista?

 • Izmo

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Perussuomalaisten ohjelmassa ei ole näköjään mitään ideaa, kuinka Suomeen saadaan lisää työpaikkoja. Rikkaitten verotuloillako tämä maa pysyy kauan pystyssä?

 • Järkeistetään Vasemmalta

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Maahanmuuttajien kanssa keskustellessa on käynyt selväksi, että se työperäisiksi maahanmuuttajiksi nimetty väki, on erittäin äärioikeistolaista porukkaa, joista osa on juuri niistä syistä joutunut lähtemään omista kotimaistaan.

  Taustalta löytyy niin sotarikollisia, kuin kansanmurhaajiakin, jotka nyt Suomessa yhdistävät voimansa Suomen äärioikeiston kanssa ja koettavat tehdä tästä maasta uutta temmellyskenttäänsä.

  Asiallisimpia maahanmuuttajia ovat juuri ne aidosti hädässä olleet, pakolaisuuden takia maahan tulleet, jotka osaavat arvostaa ihmisoikeuksia, tasa-arvoa ja yhtenäistä kansaa. He eivät ole tulleet etuilemaan kantaväestön työpaikkoihin, kuten äärioikeiston "työperäisellä" nimellä maahantuodut sotarikolliset. Eikä heillä ole sellaisia tavoitteita, kuin Persujen maahanmuuttajilla, joita kotimaistaan ajaa vain ahneus ja itsekkyys.

 • siirtoväkikin asutettiin

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  ERITTÄIN LAAJA (PARAS SUOMELLE) OHJELMA PERUSSUOMALAISILTA. Nyt vain perussuomalaiset suurimmaksi,eli PÄÄMINISTERIKSI SOINI niin päästään käytännössä toteuttamaan kerrassaan hyvää ohjelmajulistusta. Hallitukseen ei muutosta jarruttavia menneiyyden puolueita. SUOMALAISET ON SELVIYTYJIÄ KUN ANNETAAN MAHDOLLISUUS.

 • Mies merilappilainen

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Nimimerkki Lähdesuoja on täysin hakoteillä - se on nimenomaan kokoomus joka tässä maassa on äänekkään ja itsekkään vähemmistön edustaja ja on koko valtakautensa ajan huonontanut kansan enemmistön oloja siirtämällä tuloja pieni- ja keskituloisilta rikkaille ja rapauttamalla kansantaloutta.

  Toivon tosiaan perussuomalaiset hallitusvastuuseen ja heidän ohjelmansa on erittäin hyvä - kokoomusta ja keskustaa vaan ei hallitukseen tarvita!

 • late

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Onneksi julkistitte vaaliohjelmanne, kiitos siitä. Siihen tutustumisen jälkeen on erittäin helppo päätyä antamaan ääni Keskustalle!!!

 • Monet

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Hyvä ceanje ! EU on juuri suuri rauhanprosessi. Se on kaikkein tärkeintä. Mielellään liittovaltoi vielä ! Usakin on ja hyvin niillä menee, miksei eukin joskus?Soinit ja muut on kyllä hyviä haukkumaan, mutta mitä sitten kun ollaan ilman tukea ja kun tulee se 11.ryssä? Ei me sodassa pärjätä oli natoa tai ei. Eu on meidän ainoa turva rauhassa ja taloudessa. Ei meitä amerikasta asti tulla auttamaan jos hätä tulee. Ja kauppaa on aina käyty Saksan ja Englannin kanssa. Persut varmaan pottuja keskenänsä viljelee?

 • Minorityreport

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Rikkaat rikastuu ja köyhät köyhtyy, jos ei verouudistukset nappaa perussuomalaisten tapaan niin lähden vaikka itse henkilökohtaisesti ajamaan punaisten ja valkoisten toista tulemista. Myös kiintiöpakolais asiassa olen täysin samaa mieltä, jos ei hommat toimi niin voitaisiin ottaa ruottalaisesta sankarista mallia ja tehdä asiat itse hieman radikaalimattomanpaan tapaan hiljaisesti. :) Lisäksi jos nään kartsalla romanikerjäläisiä ensi kesänä niin rupean ryöstämään heidän rahansa niistä mäkkärin kahvikipoista. Tuskin se laitonta edes on, jos ja kun ovat maassakin ihan rehdisti esittäen toimeentulotukensa ja taloudellisen kyvykkyytensä toimia kuten normaali kansalainen.

  Lainaten:

  -j-j-, tänään klo 16:02

  Persut haluavat siis karkoittaa Suomesta yritykset, ruotsinkieliset ja ulkomaalaiset työntekijät. Okei muutan valmiiksi metsään, agraarisuomi seuraa parin vuoden päästä perässä.

  Eikö ne yritykset ole karanneet aikoja sitten? Jos ei, meikäläisten työhönotto on ainakin kadonnut ja jos on töitä löytyy niin palkat on poljettu lähestulkoon sankarimaisella tavalla routaan. Itse seuraan perässä siihen maahan missä saa kolminkertaisen palkan mistä ei tarvitse edes maksaa veroja, kerro toki kun tämä on mahdollista...

 • Missä ehdokkaat

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Piraattipuolue olisi ainoa puolue, jota haluan äänestää. Pohjois-Savossa ei vain satu olemaan ketään ketä äänestää... joten jää tämäkin kierros äänestämättä...

 • kaivonen

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Ohjelma on suoraan sanottuna mitä tyhmin. Noilla säädöillä ei velka lopu, eikä talous kohene. Ylväs Omillaan Pärjäämisen Ihanne ei nyt vaan olemassa olevassa maailmassa enää toimi. Tuota "puoluetta" äänestäisin kaikkein viimeiseksi, jos sittenkään.

 • Joona (vas.)

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Ainoastaan Vasemmisto tuntuu kantavan huolta siitä että Suomen Perustuslaki takaa kaikille 1500e/kk Perusturvan! Viimeinen talouskriisi viimeistään osoitti ettei yrittäjyys toimi vaan Valtion täytyy ottaa talous hellään huomaansa jotta kaikki hyötyisivät!

 • Monessa mukana ollut

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Pitkäaikaisena demarina, joka äänestää edelleen demaria hautaan saakka, on kuitenkin sanottava, että Soinin porukoiden esitys varallisuusveron palauttamisesta lämmittää mieltäni. Optioherroille ja pankinjohtajille pitää olla kanttia edes tämän verran laittaa kapuloita itsetyytyväisyyttä notkuville rattaille. Mutta!? Demokraattina en voi hyväksyä heikomman sortoa, syrjintää enkä rasismia eri muodoissaan. Tämän - osittain piilotellun- mutta tosiasiasiallisesti halla-aholaisen ajattelutavan kyllästämän perussuomalaisten politiikan teon nousu meillä Suomessa tietää huonoa tulevaisuutta pienelle kansallemme. Mistä löytyy tosipaikan tullen vastuun kantajat? Lisäksi soinilaisten ideologia on onttoa kaiken heidän käsityksensä mukaan väärän vastustamista vailla uskottavaa perussanomaa. Kavahtakaa siis tätä demagogista politiikkaa, kun mietitte, kuka on todella äänenne arvoinen.

 • Työssäkäyvä köyhä

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Hienoa että ps uskaltaa ottaa kantaa pakolaisasiaan kun asia tuntuu olevan tabu.

  Ei ole oikein maksaa toimentuloa heille jotka saavat samaan aikaan täyden ylöspidon. Muut joutuvat makselemaan ruuat ja muut samasta rahasta.

  Asioista täytyy uskaltaa puhua leimautumatta rasistiseksi.

 • Ei huijareitten kelkkaan

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Porvarin uudet vaatteet eivät tule ääntäni saamaan. Päivä päivältä vahvistuu se näkemys, että tämä puolue on tarkkaan laskelmoitu ja suunniteltu suursijoittajien kabineteissa. Eivät veropakolaiset, EU bisnessuunnitelmiensa kanssa, niin huithapeleita ole, että olisivat jättäneet kaiken Kokoomuksen varaan.

  Perustuslain rikkomiset, korruptioministereitten kautta, olivat täysin tietoisia tekoja. Niiden seurauksien varalta, oli oltava taka-ovi avoinna ja sen oven yläpuolella lukee: P-suomalaiset. On aika sammuttaa valot ja tyhjentää sali, äärioikeiston näytös on päättynyt, on Vasemmistohallituksen aika.

 • Ajattelija

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Näköjään toinenkin ajattelija täällä...

  Kyllä on melkoinen pettymys PerSujen vaaliohjelma. Itse annan ääneni Vasemmistolle. Ja missä muuten näette sanan köyhä koko vaaliohjelmassa? Suomessa on kymmenessä vuodessa pitkäaikaisköyhyys kasvanut 230,000:sta 477,000:een ja köyhiä ei silti edes mainita tuossa ohjelmassa. Samoin maataloustuet unohtui. On kai ok että Wahlrooskin saa 300,000 tukea vuosittain. Maataloustukeenkin joku progressio. Samaan tapaan kuin toimeentulotuessakin ajatellaan yhteisön koon pienentävän yksilön menoja. Tuki ei saa olla rikastumisen tae.

 • Stadin Hocce

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Soini saisi muuttaa Pohjois-Koreaan. Siellä ei ole monikulttuuriisuutta, ja ollaan taatusti "maassa maan tavalla".

 • tolkku kaikkeen...

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Vihdoinkin jotain kantaa maahanmuuttoon. Maamme ei voi olla koko maailman sosiaalitoimisto. Tämä huomioonottaen ääni Soinin joukoille, 4 v:n kuluttua voin sitten harkita, palaanko entiseen vai jatkanko Perussuomalaisissa.

 • Pienet tulot

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Maassa maan tavalla. Niinhän se on, mutta millä persut perustelevat sen, että oleskeluluvan saaneiden sosiaaliturvaa heikennetään? Tuohan on melkein syrjintää. Kyllä se vain on niin, että Suomessa kaikilla sen asukkailla on sama sosiaaliturva. Ei voida ajatella, että kun et vielä ole täysin Suomen kansalainen ja vaikka asutkin Suomessa, niin on tultava toimeen pienemmällä sosiaaliturvalla. Yhtä paljon ruoka maksaa oleskeluluvan saaneella kuin ikuisesti Suomessa asuneella suomalaisella. - Kyllä persujenkin pitäisi alentaa pienempituloisten verotusta ja nostaa suurempituloisten verotusta. Pienituloiset eivät elä pienillä eläkkeillään. Eläkkeet eivät nousseet, vaikka indeksikorotus nosti niita 1.1. Mutta 1.2. verotus nousi ja monella eläkeläisellä jää helmikuussa vähemmän käteen kuin mitä sai viime joulukuussa.- Miettikää tätä!

 • anti-juntti

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Populistista huttua, kyllä persujen on pakko junttikantojaan tietyissä asioissa muuttaa jos mielivät vielä lisää ääniä. Maahanmuutosta olen samaa mieltä ja kun mikään muu puolue ei uskalla asiasta puhua niin persut haalivat jo sillä kannatusta. Suomesta ei pidä tehdä pikku-Amerikkaa missä kapitalismi on vedetty äärimmilleen ja rikkaat senkun rikastuu kun köyhät ja sairaat unohdetaan. EU-kriittisyys on sitä pahinta junttipopulismia, Suomen on parempi olla osa Eurooppaa kuin periferia sen laidalla.

 • Jippii, tasa-arvoa valtakuntaan

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kalliit syöpähoidot, leikkaukset ja muu erikoissairaanhoito näköjään on menossa valtion vastuulle. Luulisi kuntapäättäjien ja kuntalaisten hyppivän riemusta. Satojen miljoonien kulusiirto kunnilta valtiolle!

 • liiketalousopit ja markkinatalous ei sama asia

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kokoomus on liiketalousoppeja yhteiskuntajohtamistehtävissä. Liiketalousopit toimivat yritysjohtamistehtävissä. Toimitusjohtajat ja kokoomuskansanedustajat toimivat organisaation eri tasoilla, mutta kuitenkin molemmat toimivat liiketalousopeilla. Jompikumpi ryhmä toimitusjohtajat tai kokoomuskansanedustajat toimivat väärin: Kumpikohan ryhmä mahtaa olla se väärin toimija??

 • UrbanProfessional

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  En ole maalainen enkä rasvanäppi, en myöskään uskovainen tai kannata ekologisia arvoja, kokkaritkit ovat liian vasemmalla. Keväällä ääni persuille vain protestihengessä. Tarkastellaan kantaa seuraavissa vaaleissa sitten uudestaan.

 • jallu

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Herättääköhän minkään muun puolueen vaaliohjelma näin paljon kommentteja ??

  No ei ainakaan voi väittää että entinen maaseudun puolue ei olisi mielipide pimennossa.

 • protesti tämäkin

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Hei! minä suomalainen työeläkeläinen saan saman käteen, kuin viime vuonna: erosin kirkosta ja jätin sanomalehden tilaamatta. Sähkön käyttö rajoittuu tietsikan ohella mm. radion kuunteluun, ruuan laittoon ja se sellaiseen hömppään. Mutta ei mene minun rahat sukulaisille somaliaan!

 • Keskustapopulistit

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  On persut keskustalainen puolue: äärivasemmistolainen hyvinvointivaltio- ja veropolitiikka yhdistettynä äärioikeistolaiseen kansallisuuspolitiikkaan, keskellähän sitä keskimäärin ollaan. Soini on sanonut, että fasisteja ja kommunisteja hän ei puolueeseensa huoli. Nyt on käynyt päinvastoin.

 • nykypolitiikan tulos

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Eikö yhdysvallat ole se oiva esimerkki miten rikkaat vaan rikastuvat ja köyhät köyhtyvät mitä suomalaiset ihannoivat. Sen maan talous on jo siinä tilassa että se ei tule selviämään veloistaan. Globaalissa markkinoissa yritetään saada aina maksimaalinen hyöty kaikesta kuten jo Espoon kaupunki on käyttänyt kiinteistöjen siivouksessa jopa ihmiskaupan uhreja.

 • populismi

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Täyttä populismia sanon minä. Mutta täysin kansaan uppoavaa.

 • Fidu

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Joo ja katsotaanko löytyykö näitä "älyllisiä" vapaamatkustajia.

 • Kyllästynyt

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Valitettavasti vanhat isot puolueet eivät ole tehneet mitään muuta kuin hyysänneet hyväosaisia ja suurentaneet eriarvoisuutta.

  Miksi tavallinen kansa heitä enää äänestäisi! Nämä selkärangattomattomat oistetaan seuraavissa vaaleissa, näin se vain on.

  Kansa on todella kyllästynyt heihin.

 • PS=SKP

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Lukekaaka huviksenne Suomen Kommunistisen Puolueen nettisivujen sanomaa ja vertailkaa niitä Perussuomalaisten vaaliohjelmaan. Ällistyttävää yhtäläisyyttä. Olen pitänyt tähän asti persuja äärioikeistolaisena puolueena, mutta mukavaa olla väärässä. Vasemmiston kannatus onkin Suomessa n. 45 % - ei 26-28 %

 • Isänmaallinen

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Entisenä persuna siirryn äänestämään demareita.

 • nälkä

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kertokaa arvon kokoomuksen kannattajat.. Miksi aina pitäisi kumartaa rikkaille ja nöyristellä suurpääoman edessä??

 • Pettynyt persuihin

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Vai niin persut, sitten en meinaakaan teitä äänestää, huono on ohjelmanne. Ja niin kun luulin että vuosikymmenten jälkeen olisi Suomesta vihdoin loytynyt puolue joka olisi saanut minutkin vaaliuurnille. Mutta ei.

 • paulis

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Persut melkein prikulleen kopioitu SDP:n 19.02.2011 julkistaman verolinjauksen.Nyt olisi oiva aika toteuttaa verolinjaukset 2011 mukaiseksi.Ei muuta kuin Perussuomalaiset ja SDP muodostavat yhdessä hallituksen rungoksi ja eipä muuta kuin töihin vaalien jälkeen.Kokoomus voidaan jättää nuolemaan pääministeri haaveisiinsa ja tasaverotuksinaan.

 • KohtuusKokoomuslainen

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  nälkä, tänään klo 18:18

  Kertokaa arvon kokoomuksen kannattajat.. Miksi aina pitäisi kumartaa rikkaille ja nöyristellä suurpääoman edessä??

  Yhtä hyvin pitäisi aika ajoin pysähtyä miettimään, miksi samat koulut käyneen ja velalla itsensä pitkästi kouluttaneen suht hyvätuloisen pitäisi maksaa ansiotulostaan (siis ansiotulostaan) veroja yhtäpaljon kuin vaikka 4 keskituloista yhteensä maksaa.

  Miksi?

  Ainahan on kiva jos joku muu maksaa laskusi, mutta pitäisi olla muukin perustelu.

 • Soinilandia

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Mikä hemmetin progressio. Minä tienaan £250 000 vuodessa ja maksan 40% veroja. En tietenkään suomeen, josta en mitään saakkaan. Ulkomaalaisen vaimoni sairaala yö raskauden aikana oli 675€ TYKS:ssä, kun asuimme Suomessa ja tämän jälkeen me sitten muutimmekin pois.

  Joku hölmömpi voisi kuvitella, että silloin maksamillani 65000€ veroilla olisi kyseisen palvelun pitänyt kuulua perusoikeuksiin syntymättömälle lapselleni.

  Englannissa samainen yö olisi ollut ilmainen royal college hospital:ssa.

  Toisaalta voisinhan minäkin muuttaa Suomeen ja jäädä makaamaan kotiin työttömyysturvalla. Ei minuakaan huvita tehda 40-70 tuntisia työviikkoja ja kuunnella valitusta kun ei ole rahaa työkykyisiltä pitkäaikaistyöttömiltä.

  Kuvittelisi että työttömät voitaisiin pistää marjoja poimimaan lappiin ettei tarvitse kauko-itää myöten lennättää marjanpoimijoita, egologisestikin tämä olisi kannattavaa.

 • uusi suunta

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Aatellaanko Suomessa sitä miksi tähän on tultu ja miksi käännös pitää tehdä nyt. Suomen nykyinen suunta on harvainvallan sunnittelema suuntaus joka johtaa jatkuessaan pikemminkin arabimaitten mukaiseen levottomaan kaaokseen kuin USA utopiaan. USA:ssa suunnitellaan sitä paitsi jopa ammattiliittojen toiminnan rajoittamista jotta yhteiskuntarauha säilyy. Demokratian periaatteiden mukaan meidän pitää vaatia muutosta ja tehdä se kun tarves on. Muuten yleinen usko menee ja ajaudumme todelliseen lukkiutuneeseen tilaan josta ei ole rauhanmukaista ulospääsyä. Siksi jo riittää mioelipide pitää saada voiton näissä vaaleissa.

 • Tietääkö kansa?

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kun persut sanovat, asiantuntuijat vikisevät! Eikö kukaan kiinnitä huomiota siihen, että edes persut eivät korjaa pääomaveron suurinta epäkohtaa. Se on se, että alle 30000 euron pääomatuloista maksetaan kohtuutonta veroa (enemmän kuin palkoista). Miksei kaikkia tuloja voi verottaa samalla tavalla? Eihän palkkaveroissakaan pohjaveroprosentti ole 30, minkä jälkeen progressio vasta alkaa. Miksi siis pääomatuloissa? Persutkin siis haluavat kerätä pääomatuloverot pienistä tuloista, vaikka puhutaan suurista! Onko niin, että yksikään puolue ei ole valmis korjaamaan tätä epäkohtaa?

 • Analysti

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Erinomaista; tuo kehitysmäärärahojen (= veronmaksajien rahojen haaskaus) vähenmään ja puolustusmäärärahat nousuun. Erinomaista, pitäkää näistä kiinni kun hallitusneuvotteluja käydään.

 • Monikulttuuri ei aina rikkautta

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Stadin Hocce voi mennä vaatimaan omia tavoitteita muslimi valtioihin. Onnea vain yritykselle. Siellä eletään todella "maassa maan tavalla" ja Pohjois-Korea on pikkasen kaukaa haettu esimerkki.

 • suomi

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  hyvä perussuomalaiset saatte meidän työpaikan äänet.

 • velkavanki

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Perussuomalaisilla on lennokas ohjelma.Suurituloisten veron kiristykset ovat sympolisia,koska niistä kertyy vähän tuota mania.Veroja maksavat nimittäin eniten,eläkeläiset ja pieni sekä keskituloiset kansalaiset .Heitä on väestöstä suurin osa.Alv ja energia verot sattuvat kovimmin eläkeläisiin,sekä pieni-ja keskituloisiin joten persujen ohjelma on oikeasuuntainen.Kun valtion velka on kasvanut tämän hallituksen 50miljardista 85 miljardiin 70% ja vuosittainen vaje on n. 8miljardia mitkään veronalennus lupaukset ovat populismia kaikilta puolueilta.Maailmalla on suuria levottomuuksia ja talouskasvu voi heiketä ja korot nousta rajustikin.

 • olli

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kyllähän tämä näyttää itsekkyyden malliesimerkiltä: nyt minulle, ja vain minulle ja heti. Kaikki muut ovat epäihmisiä!

 • Suomalainen

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  PS - Minun ääneni SUOMALAISELLE puolueelle. Suomeen kaivataan rehellistä asiat suoraan sanovaa muuta maailmaa nöyristelemätöntä puoluetta joka ajaa suomalaisten ja täällä lakia, arvoja ja sääntöjämme kunnioittavien ihmisten etuja olivatpa he mistä vain kotoisin.

  Hyvä ohjelma ! Toivon että he pääsevät kansan tuella sitä toteuttamaan ja lunastavat paikkansa.

 • yyh

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Liikuntaa lisättävä kouluopetuksessa. Kulttuuritukia jaettava valikoivasti "suomalaisuutta tukevalle" taiteelle. Pahaenteiseltä kuulostaa. Kuka tahansa hiemankin poliittista historiaa tunteva ymmärtää, millaiset ideologiat ajavat tällaisia asioita!

 • SupiSuomalainen

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Heippa,oliskohan nyt jo Suomessakin muutoksen aika?

  Persut puhuvat asiaa.......toivottavasti äänestäjät käyttävät niin sanotusti järkeään..Nimitäin jos halutaan muutosta pitäisi ainakin kokeilla tätä vaihtoehtoa..Tsemppiä Persuille!

 • Ajattelija

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Vasemmistoliiton vaaliohjelma on parempi:

  ‎* HARMAA TALOUS KURIIN TILAAJAVASTUULAILLA.

  * PÄTKÄ- JA VUOKRATÖIHIN KUNNON TYÖEHDOT.

  * 10 € MINIMITUNTIPALKKA LAKIIN.

  * ALLE 10 000 EURON TULOT VEROTTOMIKSI.

  * PÄÄOMATULOJA VEROTETTAVA KUTEN PALKKATULOJA.

  * RAHOITUSMARKKINAT VEROLLE.

  * LEIKKAUSTEN TILALLE VEROPOHJAN LAAJENNUS.

  * 750 € VÄHIMMÄISPERUSTURVA.

  * TUKIVIIDAKOSTA KOHTI PERUSTULOA.

 • S.Piira

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Yksi asia kaihertaa mieltäni tuossa Perussuomalaisten ajamassa vaalilinjassa. Soini ilmoitti, ettei halua tukea yrittäjiä ja tätä asiaa en hyväksy pienyrittäjien kohdalla. Ne tarvitsevat verohuojennuksia ja yritystukea, pystyäkseen työllistämään enemmän tai vähemmän ihmisiä.

  Timo Soinin pitää ymmärtää se, mitä monet eivät ymmärrä, nimittäin se, että yritykset ovat se taho, joka työllistää työväkeä. Ilman pienyrittäjien tukea konkurrsit uhkaavat ja yritysten kaatuessa menevät myös työpaikat sen siliän tein eli työpaikoista kannattaa pitää kiinni ja se onnistuu vain yrityksiä tukemalla, jotta ne pystyvät investoimaan ja laajentamaan sekä palkkaamaan lisää väkeä eli työttömyys vähenee sitä kautta.

  Yrittäjien tuki pitää saada voimaan siten, että yrityksiä tuetaan progressiivisesti ja isommat yritykset jätetään ilman tukea.

 • LOL

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Persujen vaaliohjelmassa näyttää olevan toimittajien älykkyyttä mittaava vitsi. Persut kertovat, millaista taidetta valtion pitäisi ostaa. Mukavaa vaihtelua! Ehkä luemme huomisista lehdistä päivittelyjä, todennäköisesti toimittajat kuitenkin tajusivat jekun.

  Naurullemme ei meinannut tulla loppua, kun äsken tv-ohjelmassa violetti toimittaja nielaisi syötin kokonaan!

 • tavis

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  ILMEISESTI HYVÄ OHJELMA PERUSSUOMALAISILLA PÄÄTELLEN VASTUSTAJIEN REAKTIOISTA . HUVITTAVALTA NÄYTTÄÄ JA KUULOSTAA KOMMENTAATTORIEN ROOLI UUTISOINNISSA. Muutosvirtaa ei mikään pysäytä !

 • Äänestän varmasti Vasemmistoa

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Yle se vaan jaksaa tulkita ja mainostaa porvareitten "vaaliohjelmia". Suomi on maa, jossa on 2 miljoonaa syrjäytettyä, toista miljoonaa kansalaista köyhyydessä ja suurtyöttömyys. Ei tänne yhtään "työperäistä maahanmuuttoa" tarvita. Porvarit ovat tuomassa äärioikeistolaisten vaaliääniä valtion verovaroilla.

  Tulipahan sekin nyt selväksi tuosta toisen kokoomuksen "vaaliohjelmasta", että ketkä sen maahanmuuton lisääjiä ovat. En antaisi ääntäni porvaripersuille, vaikka maksettaisi.

 • Ex-Porvari

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kiitos Persut!

  Ei enää poliittista liturgiaa vaan selviä viestejä siitä, miten asioita tulisi hoitaa. Vielä kun saatte vaaliohjelmaan selkeästi mukaan "vapaa kielivalinta" -teeman, niin täältä pesee ääni kokkarien kelkasta teidän laariin.

 • Suomi Vasemmisto

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Vasemmisto saa kyllä meidän työpaikan äänet. Ay-liikettä vahvistetaan sisältä päin Vasemmiston kautta, lakko-oikeus on arvokas asia, jota ei pois anneta ja työväestön kannattaa pitää yhtä ihmisten suuntaan, ei pääomaporvareitten, jotka eivät edes veroja tähän maahan maksa.

  Tuosta puolueohjelmasta on luettavissa vain, kuinka lisää maahanmuuttajia ollaan tuomassa ja kansaa kahtia jakamassa. Nimenomaan suurituloisten asialla porvaripersut ovat, eikä päin vastoin, kuten otsikko antaa ymmärtää.

 • Mikkonen (vas)

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Ydinvoimayhtiöitten ja monikansallisen sotateollisuuden varoilla on tuokin puolue voideltu. Näkeehän se jo Soinista, että alkaa olla vaikea hengittää, kun joutuu kansalle valehtelemaan sen minkä ehtii.

  Kyllä se tiedetään, että keitten asialla nuo venkulat liikemiehet ovat, eivät ainakaan työväestön, köyhistä puhumattakaan.

 • Setä

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Eli jo vuosia töitä tehnyt ja edelleen tekevä, veroja saman verran kuin suomalaiset maksava, oleskeluluvalla asuva ystäväni ei irtisanotuksi jouduttaessaan saisikaan niitä etuuksia mitä suomalainen? Tämäkö sitä tasavertaisuutta? Verot kyllä kelpaa, mutta jos tulee yt neuvottelut, olet omillasi. Ja kansa hurraa! Sairasta...

 • Jukkis

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Hölmöläisten hommaa - persut eivät ikinä saa minun ääntä!

  Ohjelmassa ei ole mitään tolkkua, johtaa toteutuessaan tämän yhteiskunnan rappioitumiseen.

 • Respect

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  keskituloinen, tänään klo 16:06

  "Suomessa ei kannata kouluttaa itseään korkeapalkkaiseen ammattiin, koska kaikki tienaamasi rahat jaetaan kuitenkin kaikkien kesken. Eiköhän jokaisen pitäisi ottaa vastuu omasta elämästään eikä vaatia aina, että muut sen tekisivät. Jossain se raja kulkee. Veroja ei vain voi koko ajan nostaa. Kohta ei ole enää mistä nostaa."

  Asiaa! Mistä ne persujen työttömyystuet ja sossun jakamat tatuointirahat sitten tulevat, kun jokainen järkevä suomalainen muuttaa pois? Tai sitten meiltä katoaa tyystin esim. lääkärit ja muut korkeasti koulutetut, hieman kaupan kassaneitä enemmän ansaitsevat ja siksi 70% veroa maksavat, persujen kansakunnan elättäjät.

 • ninjam

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Suurempi vaikutus kulutukseen olisi pienipalkkaisilta ja eläkeläisiltä verot minimiin lähelle nollaa

 • EK itkee

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Luulen, että Elinkeinoelämän keskusliitto, muutamat huonekalukauppiaat ja muut, jotka neljä vuotta sitten ajoivat Suomeen oikeistohallituksen ja päättivät kampittaa demarit vallasta, itkevät nyt katkerasti. Luulen, että SDP:tä tulee vielä ikävä, kun porvarit saavat ruveta johtamaan maata persujen kanssa. Demarit ovat tietysti punaisia, mutta jos heidän kanssaan jotain sopi, lupaus yleensä piti. Saas nähdä, kun oikeistohallitus nojaa jatkossa eduskunnassa 30-40 persukansanedustajan tukeen.

 • realisti

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Odotan mielenkiinnolla seuraavia gallup-tuloksia. Persut joko sukeltavat syvälle tai kannatus pongahtaa yli 20% rajapyykin. Veikkaan ensimmäisen toteutumista.

  Jos suurituloisia halutaan näpäyttää, silloin kannattaa äänestää aitoa vasemmistoa.

  Persujen sekakuoron poliittisen ohjelman punaisesta langasta ei ota kukaan selvää. Eihän maahanmuuttokysymys ole kuitenkaan niin tärkeä asia että maa kannattaisi ajaa konkurssin partaalle.

 • napakka

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  PerusS hyvä statement. Varmasti istuu suomalaisten mielipiteisiin. Hyvin on Soini harkinnut ja asian esille tuonut.

 • apple

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Mikähän tässä nyt tekee Persujen ohjelmasta ihmeellisen populaaria ja kansaa innostavaa. Meillä on koko ajan ollut Demarit ennen Paavoa ja Vasemmistoliitto Paavolla. Vasemmistoliitolla parempi ohjelma ja järkeviä ihmisiä. Mikä estää äänestämästä Vasemmistoliittoa - oikeaa työtätekevien ihmisten puoluetta - mehän olemme tässä maassa melkein kaikki ihan normi duunareita.

 • uimo

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Persujen kannatuksen nousu on erittäin terve ilmiö - juuri näin demokratian kuuluukin toimia. Ilmiö aiheuttaa korjausliikkeen kaikkeen politiikkaan, joka on selvästi liikaa eriytynyt siitä, mikä on tavallisen suomalaisen mielestä järkevää. Katsokaa nyt vaikka Fortumin yksityistämisprosessia: Energian hinta moninkertaistuu, ja yksillä yksilöille valjastetaan miljoonien optiot - eihän tuossa ole mitään järkeä, voittoa tuottava valtionyhtiö myydään pilkkahinnalla ulos, ja harvainvalta käärii voitot. Emme me suomalaiset tällaista yhteiskuntaa halua. Siitä seuraa se, että persujen kannatus nousee, koska muut eivät tällaista ole estäneet.

 • Mike

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kannattaisiko pöljien mukaviisaiden ensin lukea se vaaliohjelma ja roiskia vasta sitten?

  Ainiin, pitäisihän sitä vielä ajatellakin lukemaansa.

 • kokeo

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Mikä on persujen suurituloinen? 30 000 vuodessa tienaava? 50 000? Jos näin on niin muutto tulee, ei suomi anna mitään.

 • 05ika

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Annan ääneni Perus-Suomalaisille !

  Kommunismi on nähty !

 • Skoda

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Audi-miehet ahtaalle! Yeee!!!

 • Elon laskuoppi käyttöön

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Koko alkutalvi on ooteltu persujen ohjelman kiteytyvän tekstiksi. No nyt kiteytyi ja eipä ollu hääppönen lopputulos. Jos nyt rypistellään muutamasta (sadasta) miljoonasta niin pitkä on matka 8-10 miljardiin.

 • Sama veroprogressio kaikille tuloille

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Otsikko uutisessa on liian raflaava! Paljon parempi se olisi ja sen pitäisi ollakin seuraavanlainen: Kaikkien Suomalaisten kaikki tulot saman veroprogression piiriin. Elikkä, kaikki ansiotulot, kaikki osinkotulot, kaikki pääomatulot ym. pitää laskea yhteen ja veroprosentin pitää määräytyä sen mukaan kuinka suuri tulojen kokonaismäärä on. Nykyinen tuloverotaulukko olisi aivan hyvä sillä se lisäisi kuntien ja valtion verotuloja helposti jopa miljardeilla, eikä olisi silti oikein keneltäkään pois sillä osinkotulot ovat tavallaan sama asia kuin osakkeiden arvonnousu kaupankäynnissä tai pankeista saatavat talletuskorot, jonkun verran isommat vain!! Millä oikeudella muuten joissakin ammattiryhmissä voidaan joillekin yhtiön osakkaille tulouttaa jokavuosi yhtiön voittoja jopa 90.000 euroa verotta? Kuka tämän aikoinaan keksi ainakin se on helppoa rahaa kun Isä, äiti, ja 4 lasta voivat saada yhtiöstä helposti tuloutettua liki puoli milliä joka vuosi verotta! Verottomuuden alarajan laskua on ehdotettu 50.000 euroon, joka olisi naurettavaa pelleilyä ja veronmaksajien eriarvoistamisen jatkamista!

 • U. Myllymäki

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Tulkaa Kaustiselle katsomaan mitä persut touhuaa 10 valtuutettua ja kannatusprosentti 34. Ihmisinä ovat meitä pitäneet,niin kuin mekin muiden puolueiden kannattajia pidämme. Nimimerkkien takana hiivisteleville kirjoittajille ei kannata korvaansa lotkauttaa.

 • EI persuille ja muille sosialisteille

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  @vapaaherratar

  "Vasemmistolaisuus ei ole varakkuus- vaan moraalikysymys"

  --> minkä moraalin mukaan on oikeudenmukaista poistaa ihmisiltä valinnanvapaus? Verot on pakko maksaa, hyväntekeväisyys on vapaaehtoista. Saat ihan vapaasti antaa rahojesi spurguille ja muille laiskoille paskoille, mutta perhana mun rahoja et niille jaa!

  Veroprogressio = kateusvero, "veronmaksu maksukyvyn mukaan"

  --> pitäsikö nuoria velvoittaa tekemään 16-tuntisia työpäiviä? Työnteko työkyvyn mukaan!

 • erkipokeka

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Olen samaa mieltä niiden kanssa täällä jotka sanovat : Persut on kokoomuksen SALAJUONI.XXL Soini on KLOONI ja ehkä jopa Mutantti ! Tavalliset ihmiset, työtätekevät suomalaiset huijataan muukalaisvihan ja kateuden ja ay-vihan voimalla puolueeseen, joka sitten sotkee kaiken ja kaatuu omaan mahdottomuuteensa. Porvarit vie vallan itselleen,.. Ei persuilla ole tavallisen ihmisen apuun mitään mahdollisuulksia. Vasemmisto ( Sddp ja vasemmistoliitto ja uusnauriit) on köyhän ainoa tuki. Mitä persut voi enää autaa?

 • köyhä, vaan ei persu

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Ei tässä Suomenkaan poliitikkojen touhussa paljon ole järkeä ollut, mutta kuitenkin jonkinlainen asiallisuus ja jatkuvuus siinä on. Persujen huru-ukko/-akkalauma Soinin johdolla saa varmasti tämän maan sivuraiteille. Muistammehan SMPn, joka "lopetti työttömyyden 6 kuukaudessa".Taisi puolue hävitä nopeammin ja taitaa käydä persuille samoin, jos joutuvat vastuuseen puheistaan.

 • kielivapaus

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Pakkoruotsi ja maahanmuutto ovat vaaliteemat !

  Tuo 5000 euron kk raja oli kyllä huono ajatus, mm paperimiehet, ahtaajat ja yrittäjät tienaavat sen verran kevyesti per kk.

  Raja olisi pitänyt olla esim 10000 e per kk.

  Soinin pitää korjata tuota , muuten menetää potentiaalisia äänestäjiä.

 • sinisilmäinen

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Miten käy Suomen väkiluvun kun veroja korotetaan? Kaikki ryntää rakennuttamaan 5h asuntoja?

 • o tempora o mores

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Vaikuttaa siltä, että ohjelmaa kirjoittaessaan hra Saarakkala on lukenut talousmaantieteilijä Richard Floridan kirjat ja päättänyt tehdä kaiken juuri päinvastoin. Eipähän päästä syyttämään kopioinnista, niin kuin edellisellä kerralla kun tulivat julkisuuteen.

  Florida tosin kävi läpi niitä tekijöitä jotka johtavat vahvaan talouskasvuun, mm. voimakas tuki kulttuurille ja taiteille sekä eri etnisten, seksuaalisten ja uskonnollisten ryhmien hyväksyminen.

  Ohjenuoraksi sen sijaan on otettu Floridan huoli niistä tekijöistä, joilla talouskasvu tuhotaan, mm. ahdasmielinen protektionismi.

 • Muutosta haluan

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Persuilla tosi hyvä ohjelma! Kannattaa äänestää nyt ihmisen puolella olevaa puoluetta!

 • vaari

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Nyt Persut pudottavat suosiotaan ,kun nostavat viinan hintaa . Tätä en tule hyväksymään.Tulihan se virhearvio !

 • ex?-kepulainen

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Maaseudun asiat on hyvin järjestyksessä tuossa ohjelmassa jopa paremmin kuin keskustan ajattelusssa. Taitaa äänestyspäätös kallistua Soinin joukoille.

 • Muitakin vaihtoehtoja on

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  "VEROT MASUKYVYN MUKAAN

  ALLE 10 000 EURON TULOT VEROTTOMIKSI.

  PÄÄOMATULOJA VEROTETTAVA KUTEN PALKKATULOJA.

  RAHOITUSMARKKINAT VEROLLE.

  LEIKKAUSTEN TILALLE VEROPOHJAN LAAJENNUS"

  Nuo edellämainitut ovat vasemmistoliiton vaaliohjelmasta eli oikeita vaatimuksia on muillakin. Lisäksi siellä vaaditaan harmaan talouden kuriinpanoa ja sieltä löytyisi satoja miljoonia jaettavaksi. Se on tosi tärkeä asia laittaa kuntoon.

 • Lea

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Entisenä demarina siirryn äänestämään perussuomalaisia.

 • PMS

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kohtuu hyvä vaaliohjelma. Ajatellaan ja ajetaan ihmisten asioita. ääni persuille, huolimatta siitä pelosta että ehdokkaat ovat kovin kokemattomia valtakunnan politiikasta.

  Virkamiehet on sitä varten että neuvovat ja opastavat tarvittaessa miten pitää menetellä - kunhan eivät ala johtamaan politiikkaa, siitä pitää pitää huolta!

 • Tomppik

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Voi, että on älyvapaata touhua!! Meillä on budjettivaje yli 8 miljardia euroa, ja persut rahoittais sen maahanmuuttajolta vähennettävillä 200 miljoonalla, rikkaiden veronkiristyksillä kerätään enintään nuo samt 200 miljoonaa euroa ja kun puolustusmäärärahojakin olisi korotettava... Persujen ollessa haalituspuolue seuraavien vaalien jälkeen, meillä on velkaa seuraavan vaalikauden jälkeen tuollaiset 130 miljardia.....huh huh..... kysyn vaan kuka enään v. 2015 äänestää persuja ja kokoomusta (jonka jukistamassa budjettiohjelmassa on yhtä suuri aukko kuin persuilla))?????

 • Tästä vaan eteenpäin

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Hyvä pohja,

  vahva, riippumaton ja oikeudenmukainen Suomi, jossa kaikkien suomalaisten, myös heikompien, on hyvä elää!

  Kunhan saatais vielä nämä nousukkaat EU:n perässä hiihtäjät ja USA:n suurlähetystössä ravaajat tajuamaan tämä.

 • Tarkkailija

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Perust on kopioinut Heinäluomalta eilen televisiosta tuon verokohdan. Ainakin samat sanankäänteet siinä näyttäisiä olevan. Tosin hyvä juttu, että kokoomuksen ALV -korotusta pistetään kampoihin.

 • Aina voi yrittää..

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Ihme valittamista täällä palstalla! Jos ei persujen vaaliohjelma miellytä niin käyttäkää ihmeessä äänenne sellaisen puolueen jäseneen, joka ajaa asioita, haluamallanne tavalla. Ja muistakaa myös että eduskuntaan saa pyrkiä ihan kuka tahansa, jos ei löydy sopivaa ehdokasta niin ehdolle vaan.. Minusta tämä persujen(kin) ohjelma vaikuttaa ihan hyvältä, tuskin tämä maailma tai edes Suomi valmiiksi tulee, olkoonpa hallituksen kokoonpano mikä tahansa!

 • Nordberg

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Noniin nyt se on selvää. Aion äänestää PS eduskuntavaaleissa. Kyllä mä noi kaikki kohdat allekirjoitan.

 • Verot ei aidosti kiinnosta

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Media nostaa kaikista vaaliohjelmista ykkösuutiseksi aina veroasiat. Tärkeitähän ne tietekin ovat ja helppo uutisoida kun puoleet ovat tehneet tutkimustyön niissä valmiiksi, ne kertovat erot muihin puolueisiin.

  Olihan tässä onneksi myös Nato- ja Emu-asiaa, mutta tutkiva journalismi löytää toivottavasti kansalaisten hyvinvoinnin kohtalon kysymyksiä myös. Siis ei lautakasoja ja kahvittelua Tehtaankadulla vaan vaikkapa: haetaanko täystyöllisyyttä ja millä keinoin? Jaetaanko työ vai pidetäänkö edelleen tietoisesti jatkuvasti työttömien reserviä? Sallitaanko Suomessa täysipäiväistä työtä tekevälle palkka, jolla ei tule toimeen vaan on haettava asumistukia ja sosiaalietuuksia vai pitäisikö säätää minimipalkka?

 • liikkuva äänestäjä

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Asiallinen ohjelma. Viimeksi äänestin Mauri Pekkarista, mutta nyt äänestän jotakuta Perussuomalaisten listalta.

  Keskusta on mennyt aivan pilalle.

 • monta on paljon

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Hyväksyttävä ohjelma kaikin puolin, sittenpä ei muuta kuin äänet Persuille. tämän nykyisen politiikan

  on jo jokainen kokenut muutetaan kurssia nyt.

  Persut vähintäänkin kakkoseksi.

 • päivystäjä

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Etelärannan riistäjät saavat vihdoinkin painajaisia kohta 8 vuotta jatkuneen ruususen unen tilalle. Aina on yrittäjät valittamassa kun menee niin huonosti, mutta kun katsoo verolistoja ja pihalla seisovia autoja, pistää miettimään että jos tuo on huonosti menemistä, kuinkahan tässä itse edes on hengissä?. Onhan se kyllä tosi kurjaa ja epäreilua, jos 1me tuloista ei jääkkään käteen kuin 700000e. Miten kukaan voi tulla toimeen tuollaisilla tuloilla?. Adressi vetämään!.

 • Liisa ihmemaassa

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Verojen paratiisi

  Tarkoittaako omaisuusvero sitä, että kun kovalla työllä lainojen kera olet saanut itsellesi jonkin moisen asunnon, vanhuuden varalle, niin alappa siitä maksaa sitten omaisuusveroa eläketuloilla! Eikö kiinteistö ym. vero riitä? Säästämiseen täällä ei kannusteta. Jos vähän saat roposia säästetyksi niin siitä maksetaan naurettava korko ja siitä korosta sitten otetaan 28 % veroa.

  Eikö näissä verojutuissa pitäisi olla jonkinlaista asteikkoa? Mutta tarkoitushan on että käydään jokaisen taviksen kukkarolla eikä vain hyväosaisten.Siihenhän tämä perustuu.

 • Pekka

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Maahanmuuttopolitiikka on persuilla hyvä, mutta verotuksesta he eivät ymmärrä paljoakaan. Heidän kannattaisi olla menettämättä keskituloisten ääniä. Tuolla veropolitiikalla ne pysyvät kokoomuksella.

  Jos persut haluavat ison vaalivoiton, verotuksess kannattaa erottautua vasemmistoliitosta. Eihän kukaan voi äänestää kommunismiin perustuvaa ajattelutapaa.

 • Ajattelija

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Surkea esitys. Pääomaveron nostaminen 28-30 prosentiin on oikeasti 1.4 prosenttiyksikön nosto, koska 30% pääomatulosta on verovapaata. Miksi ihmeessä tätä muinaisjäännettä ei saada pois? Mikä ihmeen taxfree? Muille kanssa sitten 30% tuloista taxfree.

 • vapaa soutumies

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Hyvä ohjelma, maahanmuuton karsiminen vain töihin tuleviin on oikein. Tänne ei saa tulla minkäänlaista pakolaista loisimaan. Kiintiöpakolaisista luovuttava kokonaan, hyysääjien armeijalle lopputilit. Kaikille työssä käyville maahanmuuttajille verokirjat, eli jokainen maksaa veronsa. Kokoomukselle tämä ei varmaan käy, hekun haluaavat omia sen veromaksunkin itselleen. Ainkin siltä tuntuu, niin haluttomasti on käyty siihen harmaan talouden kimppuun. Niin kuin maahanmuuttoonkin, ihmiset ei tiedä eikä soisi tietävän mitä tämä maahanmuuttjien hyysäys maksaa. Vaalien alla olisi kiva tietää mitä tämä hallitus munasi oikein kunnolla.

 • Rikkaille kyytiä

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Toivottavasti arvonlisä nousee reippaasti. Rikkaat kerskakuluttajat joutuvat silloin maksamaan kuluttamisestaan meitä köyhiä enemmän.

 • Visio puuttuu

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Pää pensaaseen -populismiahan tuo on. Kaikki jotka pelkäävät globalisaatio-peikkoa, ryntäävät nyt äänestämään, jotta me voitaisiin leikkiä vielä hetki keskenämme täällä pimeän pohjolan nurkassa, maailmalta piilossa.

  Uskomattoman sujuvasti sivuutettiin myös Soinin ilmasto-ohjelma, jonka piti olla 1,5 vuoden ahkeran työnteon tuotos. Kuten Soini itse sanoi, "mikäli olette miettineet mitä se Soini on siellä Brysselissä viimeiset 1,5 vuotta tehnyt, niin tässä on vastaus". Sellaisen miehenkö haluatte teitä edustamaan?

  Ohjelmassa ei ole mitään ideoita, millä Suomi voi kilpailla kansainvälisillä markkinoilla. Se perustuu ainoastaan olemassaolevan tilanteen epätoivoiseen säilyttämiseen, puolustustaisteluun ja antipatioilla ratsastamiseen. Robinhoodmainen "rikkailta köyhille" on aika lyhytnäköista politiikkaa, ja puolustusmäärärahojen kasvattaminen edelleen herättää ainakin minussa hämmennystä ja kysymyksen priorisoinnista. Eikö sillekin rahalle olisi parempaa käyttöä?

  Suomi tarvitsee innovaatio-osaamista, korkean koulutustason ja selkeän suuntautumisen ulospäin maailmaan, jotta voimme kilpailla kansainvälisillä markkinoilla. Mikäli emme siihen pysty, eivät mitkään tulonsiirrot auta, koska ei ole tuloja mitä siirtää. Tuo ohjelma on pelkkää pintapuolista näpertelyä, vailla mitään visioita tulevasta.

 • Jallu

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Taidan valita Persun jos sais vuosikymmeniä työtä tehneenä lopultakin uuden Mersun

 • Luku- ja laskutaitoinen

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  "Täyttä pelleilyä koko paperi. Lisää rahaa kaikkeen miljarditolkulla vaikka velkaa pitäisi lyhentää. Demarit sentään yrittävät pitää lupaukset rodissa. Eli palkansaajan ääni SDP:lle."

  Tuohan on kuin yksi yhteen demarien ohjelma. Eli vikaan menee äänestyspäätöksesi.

 • Aina maksamassa...

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Paljon mielenkiintoista perussuomalaiset kyllä tarjoaa... Mutta kuka ajaa tosissaan työssäkäyvän keskituloisen pariskunnan etuja? Verot kyllä kelpaa, palveluja ja etuisuuksia tarjotaan melkoisen vähän...

 • Veksi 47

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Nyt koitta köyhälle kulta-aika vaalien jälkeen, kun kaikki puolueet ovat kohentamassa köyhän asiaa, Kokkomusta myöten.

  Vaan, on olemassa mutta ja suuri MUTTA.

  Niinhän on ollut kaiikien vaalien alla.

  Mutta Edustajat jotka on valittu Edus Kuntaan ovat pettäneet lupauksensa, ja vain varakkaat ovat hyötyneet.

  Seuraan mielenkiinnolla vaaliprokandaa. Ja sitten, miten uusi Eduskunta täyttää vaalilupaukset.

 • Tapio

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Juuri näin: maassa maan tavalla. Eikä tarvitse Soinin päättää mikä on maan tapa. Kyllä suomalaisessa kulttuurissa on muutenkin ihan tarpeeksi sellaista, joka on itsestään selvää suurimmalle osalle suomalaisista.

  Hyvä esimerkki on, että eräskin suuri etelä-suomalainen kaupunki on alkanut järjestää eräälle maahanmuuttajaryhmälle omia uimahallivuoroja sen vuoksi, että miehet ja naiset eivät voi kyseisessä kulttuurissa käydä yhtä aikaa uimassa! Hah, veronmaksajien rahoja käytetään mokomaan. Juuri tämän tyyppisissä asioissa pitäisi pystyä toteamaan selkeästi, että nyt ollaan Suomessa ja täällä yleisissä uimahalleissa miehet ja naiset käyvät yhtä aikaa uimassa.

 • Atte

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Maassa maan tavalla : eli työttömänä saa työttömyystukea ja opiskelijana saa opintotukea jne.. tietenkin! hyvä Persu vihdoin olen samaa mieltä teidän kanssanne.

 • Työnteko ei kannata perussuomessa.

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Loistavaa Timbe! Lisätkää vaan keskituloisten veroja niin hyppään myös sosiaalitoimiston luukulle. Mitä järkeä painaa niska limassa jos hyödyn kerää sossujonossa?

 • Libertarisimus

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Aivan uskomatonta tuubaa tuo pumaska, miten kukaan täysijärkinen voi tuota edes vakavalla naamalla lukea?!? :D

  Ottakaa nyt vaikka tuo kulttuuriosio tarkasteluun.

 • Nikke

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Olen miettinyt, että mistä se hyvä olo kuvitellaan syntyvän Persuja äänestettäessä, siitäkö, että luullaan, että Persujen vallassa ollessa alkaa tulla postiluukusta setelikirjeitä, kun kehitysapurahat ja maahan muuttajien rahat jaetaan suomalaisten kesken? Vai ehkä siitä syystä, että herroilta ja rikkailta viedään veroilla viimeisetkin ja tuntuu hyvältä, kun kaikki ollaan sitten yhtä köyhiä!? Persujen kannatus korreloi suomen kansan kateustasoa!

 • eikö ole

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Minä odotin, että vaaliohjelmassa tulisi esiin halu poistaa puoluetuet. Taisi Oinonen estää, vai oliko vaaliohjelmassa paperin taakse kirjoitettu?

 • Wfalen

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kannatan ohjelmaa, mutta valitettavasti suurimmalla osalla perussuomalaisten ehdokkaista on liian konservatiivis-kristillisiä mielipiteitä minun makuuni joten en voi heitä äänestää hyvällä omatunnolla.

  Muutos 2011 taas on pilannut maineensa typerillä tempauksilla vaikka sillä oli mahdollisuus olla vihdoin uusi puolue suomessa, silti, olen päättänyt näille antaa ääneni.

 • Entinen persu

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Olen pettynyt ohjelmaan. Olisin odottanut enemmän. Aioin äänestää perussuomalaisia, mutten kyllä tämän ohjelman perusteella sitä tee. Kun ohjelmaa oikeasti vähän lukee, niin kyllä on kovia arvoja siellä. Olen entinen demari, mutten kyllä nyt tiedä, mitä tehdä. Taidan mennä lukemaan SDP:n ohjelmaa.

 • ääni oikealle

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Ainoa asia missä olen täysin samaa mieltä persujen vaaliohjelman kanssa, on maahanmuuttopolitiikka. Ääntäni he eivät kuitenkaan saa, koska se menisi vähän niinku vasemmalle.

 • vapaaherratar

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Voisiko äänestämistä ajatella niin, että äänestäisi sitä puoluetta joka pyrkii järjestämään hyvät olot suurimmalle osalle kansasta eli niille, joilla ei ole 1 000 000€ ylimääräistä rahana. Taloustutkijoiden mukaan se on raja, jolla noustaan omistavaan luokkaan. Ylimääräinen tarkoittaa, että on asunnot, mökit, autot yms velattomina ja sen lisäksi löytyy esim tililtä tuo em. summa. Perussuomalaiset ovat ihan oikeilla linjoilla, mutta onko porukassa oikeasti ketään tekijää - vai onko kaikki pelkää uhoa? Se on totta, että Paavo Lipponen tuhosi Demarit, mutta voisiko sittenkin ajatella Vasemmistoliittoa demareiden paikalle. Ehkä heillä on kuitenkin suurin hyvinvointivaltion säilyttämisinto?Ehkä se ei ole mediaseksikkäin puolue, mutta annetaanko mahdollisuus näyttää? Itse hyvinkin velattomana ja varakkaana kykenen ajattelemaan muita ihmisiä joten äänestän heitä. Vasemmistolaisuus ei ole varakkuus- vaan moraalikysymys. Toivon kaikille yhtä taloudellisesti riippumatonta ja hyvää elämää kuin itsellä on vaikkakin maksaisin siitä kalliimman hinnan. Ryssittelyn sijaan kannattaa miettiä mitä se oikeastaan tarkoittaakaan? Jos ei tiedä niin kannattaa ottaa selvää.

 • Vuokralainen

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Persut aikovat nostaa alinta pääomaveroa 30 %:iin. Tämä vaikuttaa suoraan vuokra-asuntojen vuokria korottavasti. Haluavatko persut sittenkin nostaa tavallisten ihmisten asumiskustannuksia tätä kautta?

 • Esko

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  "Minä, Minä"-Rikkaat vaan täällä narisee. Se on ihan hyvä, että kerrankin keskustellaan siitä, mikä riittää yhdelle ihmiselle ja mikä siitä kuuluu yhteiskunnalle. Ihan tarpeeksi on nyt nähty näitä porsaita, jotka nostavat ei poliittisten yhdistysten vaalirahaa, käyttävät hyväkseen hyväveli-kerhoja, toimivat kunta-kartellissa, lypsävät parasiitteina yhteiskunnan varoja ja varsinkin elävät toisten ihmisten perustarpeiden (sähkö, vesi, asuminen, liikkuminen ym.) kustannuksella ja nostavat sikamaisia bonuksia. Tähän tulee nyt stoppi. Se on saletti ! Tupu, Hupu ja Lupu-puolueet edustavat törkeästi vain tiettyjen etupiirien etuja ja niitä äänestävät tietävät sen tasan tarkkaan, mutta nukkuvien puolue on heräämässä. Vaviskaa ruojat.

 • Aksa

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Itse suurituloisena, mutta sosiaalista vastuuta kantavana, olen täysin samoilla linjoilla PS:n kanssa. Niiden tulee maksaa enemmän joilla on siihen varaa. Nykyinen uusliberalistinen malli Kokoomuksen ajamana on todistanut todellisen luonteensa. Ihmettelen, että normaali palkansaaja äänestää Kokoomuksen kiiltokuvapoikia samalla kun surkuttelee julkisten palvelujen heikentymistä. Kokoomuksen tarkoituksena on tarkoituksella ajaa kuntatalouden kiristämisen avulla julkiset palvelut rapakuntoon jolloin saadaan oikeutus yksityistämisille. Ja hyödyt tästä valuvat kokoomuksen todelliselle isännälle: pääomalle.

 • Think

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kyllähän se niin on että mikäli valinta täytyy tehdä joko persujen tai kokoomus-höpöttäjien välillä niin valtakirja menee ehdottomasti persuille. Kokoomus pettää aina kaikki lupauksensa vai kuka muistaa esim. Kataisen suuren huolen julkisen terveydenhuollon resurssien riittävyydestä joka sitten sopivasti "unohtui" ko. herralta vaalien jälkeen?

  Tämä julkinen terveydenhoito on aina sijoitus tulevaisuuteen ja ilman julkista terveydenhoitoa ei ole kattavaa järjestelmää huolehtia kaikista yhteiskunnan jäsenistä.

 • ääni varma

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kerrankin jotain muuta kuin EU-alttarille päin rukoilemista.Vanhat puolueet suorastaan kilpailevat siitä kuka on eniten rähmällään EU:n edessä.

  Ainut puolue joka edes vähän yrittää panna kampoihin tähän meininkiin.

 • JK

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Hyvä Soini ! Suomessa pitää pistää muutos liikkeelle ja ottaa suomalaiskansalliset edut aidosti ohjenuoraksi kaikkeen tekemiseen. Nyt jokainen hakee omaa etua ja kuvitelee että toiselta poisottaminen maansisällä lisää omaa hyvinvointia. Suomessa pitää olla hyvä asua: turvallinen, tasa-arvoinen, työtätarjoava ja ahekeruutta korostava linja on se mitä persut pahaiten edustavat tässä maassa.

 • Lähdesuoja

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Tuleva hallitus - Kokoomus, Keskusta ja Perussuomalaiset. Äänekkäiden ja itsekkäiden vähemmistöjen diktatuuri murtuu. Suomessa tarvitaan enemmistövaltuutettu - puolustamaan kansan valtaenemmistön oikeuksia ja suomalaista kulttuuria. Demareiden, Vihreiden ja RKP:n äänekkäitä vähemmistöjä nuolevan ja Suomen kansan veroja maksavan enemmistöä syrjivän politiikan aika on ohi. SDP:n karmea krapula - mikään ei enää auta - ei edes Urpilaisen uusi kampaus. Uskottavuus puuttuu totaalisesti.

 • ceanje

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Muistakaa, että EU:n tärkein perusajatus oli , että suuret sodat Euroopassa saadaan vihdoinkin loppumaan. Nyt on kulunut jo 66 vuotta ilman niitä kauheuksia. Ylivoimaisesti pisin rauhankausi Euroopassa ainakin kirjoitetun historian aikana. Kaikki muut ns. ongelmat ovat toisarvoisia.

 • G-mies

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  ei voi pärjätä persut, kun tulee hallitusvastuu. kaikki voidaan luvata,mutta vastuu.

 • Voi, voi ..

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Hyväosaiset USA:n ja sen lastentarhan EU:n perässäjuoksijat itkee ja uhkailee Suomessa jo ennen kuin vaalit on edes olleetkaan. Pelkäävät, että Suomen kansa äänestää väärin.

  Parempi on äänestää nyt väärin perussuomalaisia ettei käy niinkuin arabimaissa, joiden läpimätää johtoa ns. länsimaat nämä kaksinaismoraalin lipunkantajat ovat aina pönkittäneet.

 • Ihmiset Ensin

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Näyttää monilta kommentoijilta unohtuneen Persujen EU takinkääntö ja niitten monikansallisten pankkien lainojen tukeminen. Äänestivät JAA sille 407,7:n miljoonan euron takaukselle, tulevat äänestämään JAA 19 miljardin lisälainoille ja varmaankin sille yli 400:n miljardin euron pankkien "kriisirahastolle".

  Nousuhuumassaan Persut lupailevat yhtä ja toista, mutta niiden teot ovat juuri sitä toista, kuin mitä sanat. Ilmaisen suomalaisen orjatyövoiman perässä nuo ovelat liikemiehet ovat, minkäänlaista vastuuta eivät tunne köyhien ihmisten äänten rohmuamisessa. Tulee pää vetävän käteen, jos Persuja äänestää.

  Vasemmisto on ainut puolue, jolla on kunnon motiivit ja katetta lupauksilleen. Äärioikeisto sen maahanmuuttajien tuonnin takana on, eivät Vasemmistolaiset, joilla ei siihen mitään intressiä ole. Vasemmiston kautta kansan ääni tulee kuulluksi.

 • Pate

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Ei oikein toimi kehitysmäärärahojen supistaminen ja pakolaisten maahanmuuton supistaminen yhtä aikaa. Mitäs sanoisi Soini maailmanlaajuisesta sosiaaliturvasta, joka olisi suhteutettu elinkustannuksiin eri maissa?

 • Äänestän Vasemmistoa

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Tilanteessa, jossa Suomessa on pari miljoonaa syrjäytettyä kansalaista, iso köyhyys ja suurtyöttömyys, ei mistään "maltillisista" puolustusmäärärahojen nostosta puhu, kuin Kokoomus ja niitähän Persut ovat.

  Töitä kunnon palkalla, ensin omalle kansalle, eikä mitään "työperäistä" maahanmuuttoa, vaan vain todellisessa hädässä olevia pakolaisia. Sitä äärioikeiston tuontiväkeä ei tänne enää tarvita kansaa kahtiajakamaan.

  Äärioikeisto on maahanmuuton alulle panija ja Persut on Mamupuolue.

 • Suomalainen

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Yes, ääni persuille. Erinomaista. Uskon, että tästä puolueesta löytyy selkärankaa myös toteuttaa ohjelmansa.

 • noniinno

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Olen sillä tavalla kapinallinen nuori, että äänestän demareita, mutta olin silti vähän pettynyt tuohon persuprofeettamme vaaliavaukseen.

  Eihän noissa Soinin teeseissä mitään tosi hurjaa ollut. Tosielämä näyttää, mitä niistä seuraa tai seuraisi.

  Jos Soini haluaa Suomen pois EU.sta, niin olisi ollut mielenkiintoista kuulla, miten se tapahtuu vaihe vaiheelta. Täytyyhän poliitikolla olla ohjelmia ja suunnitelmia vähän joka lähtöön. Ainakin yli tarpeen.

  Rikkaiden verottamisella Soini aikoo soutaa vastavirtaan globaalin markkinatalouden koskessa. Saa nähdä onko ruista ranteessa riittävästi, mutta onnea yritykselle kuitenkin.

  Soinin teesit olivat loppujen lopuksi niin laimeat, että tässä voi käydä vielä niinkin, että kokoomuksen vaalitoimisto varastaa ne vaalien viimemetreillä omaan käyttöönsä.

 • HKK

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Populistipuolueen pilipaliesitys ja kansa tykkää, valitettavasti.

 • Aivan varmasti

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Annan ääneni Perussuomalaisille.He ovat Suomen

  kansan asialla.Hyvä.

 • maalainen

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Hallitus vastuussa ovat olleet SDP, Keskusta, Kokoomus ja Vihreät useammissa Hallitus kokoonpanoissa.

  Mutta aina on tullut takapakkia pienituloisten ja pienieläkeläisten kohdalla.

  Nyt, ainakin minulla, pienieläkeläisenä on ainoa toivo Ps-puolue.

  Muista ei ole mitään toivoa. Sillä ei mitkään muut puolueet ole ajaneet meidän asioitamme, vaikka heillä olisi ollut siihen mahdollisuus Hallitus puolueina.

 • heilundsieg

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kyllä rahaa löytyy, koska pankit vain edelleen pelaavat kasinopelejä, tällä kertaa varonmaksajien rahoilla! Saksassa ei päästä eroon huijariministeristä, vaikka joka ainoa akateeminen tietää miehen rikkoneen kaikkia yliopistollisia sääntöjä vastaan hänen kopioitujaan muiden kirjoittamaa ilman vastaavia huomautuksia ohessa, koska kansa ei ymmärrä mitään! Yleinen mielipide on tälle brylkreemi-aateliselle suotuisa myös siksi, että hän muistuttaa keisaria ja erästä itävaltalaista korpraalia .

  Suomessakin on nyt vastaavaa sokaisua. Valitkaa vasen, se on ÄLYÄ!

 • PerusTeet

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Valta kansalle! Asiaa Soini. Nyt äänestetään kepu kok ja sdp rähmälleen.

 • Hyvä Timo Soini

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Selvää kieltä jota jokainen tavallinen ymmärtää. Demarit, oma vika kun ette ole kuunnelleet kansaa aikaisemmin, esim jo vuonna 2007 eduskuntavaaleissa. Tämä on juuri sitä mitä me tavalliset ihmiset

  työtätekevät, työttömät, sairaat, vanhukset ja nuoret, syrjäytyneet

  yhteensä ehkä noin 3 tai 3,5 miljoonaa kansalaista haluamme. Tämä on solidarisuutta, sitä oikeudenmukaista ja tasa-arvoista

  politiikka jota te demart olette jauhaneet 100 vuotta mutta vain puolitieheen olette päässeet. Ei valtaa, ei eliittijohtoa puolueeseen kuten Paavo Lipponen harrasti, siis äänet perussuomalaisille !

 • RK

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  " Ulkomaalaisen vaimoni sairaala yö raskauden aikana oli 675€ TYKS:ssä "

  Nimenomaan. Ulkomaalaisen. Varmaankin työtä tekemätön kotiäiti kun sinulla kerran on tuollaiset tulot. Ei suomalainenkaan työtön saa ilmaista sairaalahoitoa ulkomailla.

 • kippo

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  -Soinin politiikasta maahanmuuttovastaisuus on ainakin minun mieleeni... en voi sille asialle mitään, vaikka olen mielestäni hyväsydäminen ihminen.. en vain löydä juurikaan kehuttavaa maahanmuuttajista... päinvastoin... Ja katsokaamme esim. Ruotsin ja Tanskan tekemät virheet tällä saralla, älkäämme tehkö niitä perässä...

  -Toinen minua miellyttävä poliittinen asia on työn korostaminen.. Oikeita töitä pitäisi saada lisää. Eli ei keinotekoisia halpis töitä enää. Ei enää voi olla niin, että puolet ihmisistä tekee täysin talkoilla sairaan fyysistä likaista yms. työtä, ja toiset saa miljoonia konttorilla jne... Eli toisaalta tuloerot ym tasoerot ovat suurin ongelmienaiheuttaja...

 • Kohta työtön

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Mikäli persut pääsevät toteuttamaan tätä populisti-politiikkaansa, loppuu meiltä kaikilta työt täällä Suomessa. Suomalaiset eivät koskaan ole tulleet toimeen pesemällä toistensa paitoja, eivät tule tulevaisuudessakaan.

  Pääomatuloverotusta nostamalla pääomat vain karkaavat Suomesta, veronnostoilla on vain hyvin lyhytnäköinen "tienaamis"mahdollisuus valtion kirstua ajatellen. Ja miten käy, kun suomalaisten pörssiosakkeiden pääomat sulavat eikä ole varaa tehdä investointeja? No, sitten supistetaan ja oikein kunnolla. Työttömiksi joutuvat myös ne, jotka haluavat tehdä töitä, toisin kuin ne persulaiset laiskiaiset, jotka eivät tee töitä, koska eivät viitsi. Suomi rapautuu ja valtaosa kansalaisista menettää kotinsa ja ostovoimansa. Se on surullinen loppu.

  Äänestämällä perussuomalaisia, äänestät Velttoja ja Tyhmiä edustajia eduskuntaan, joiden ansiosta Suomi kiinnittää huomionsa aivan vääriin asioihin seuraavan neljän vuoden aikana. Toivottavasti jotain on jäljellä sen jälkeen, kun jokaiselle asunnottomalle on annettu kivilinna, jossa asua...

 • herätkää!

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Eikö täällä kukaan tiedä mitään taloudesta tai politiikasta? Kuinka tyhmää kansa oikein on?

  Ennen kuin mennään äänestämään, voitaisiin vähän miettiä puoleen taustoja, tukijoita ym.

  Esimerkiksi paljon vihatun SDP:n ensimmäinen nimi oli "Suomen Työväenpuolue", ja suurin osa sen tuesta tulee ammattiyhdistyksiltä, jotka (yllätys yllätys) ajavat työläisten ja "pienten ihmisten" etuja.

  Viime vaaleissa suomalaiset lankesivat Kokoomus "Työväenpuolueen" asettamaan ansaan. Taas oltaisiin voitu katsoa vähän puolueeen tausta, esim jäsenistöstä löytyy Björn Wahlroos, jonka on jo pitkään tunnettu ajavan pienen ihmisen etua, ja haluavan korottaa pääomatuloverotusta. Muutenkin puolueen jäsenet ovat lähinnä yrittäjiä ja keskituloisia enemmän tienaavia.

  Perussuomalaisten tausta sen sijaan on varsin hämärä, ja taustalta löytyy monia vahvasti vaikuttavia järjestöjä, kuten Suomen Sisu, jota Julkisen Sanan Neuvoston päätöksen nojalla saa vapaasti kutsua fasistiseksi, koska sen toiminta on viranomaistermien mukaisesti fasistista.

  Perussuomalaisten edustajien joukko on myöskin erittäin sekaavaa, vaihdellen jos ei nyt kommunisteista niin ainakin äärivasemmistolaisista fasisteihin (termin käyttö täysin oikeutettua) ja jopa oikeistolaisiin.

  Puolueen kaikki argumentit ovat olleet ylipopulistisia, ja vaaliohjelmakin on vähintäänkin yhtä populistinen kuin natsipuolueen vaaliohjelma vuonna 1930.

  Herää kysymys, kuinka paljon kansaa voi oikein kusettaa? Vaikuttaa siltä, että Hitlerin Mein Kampf kirjassaan sanoma toteamus "Suuret ihmismassat uskovat helpommin suuria, kuin pieniä valheita" pitää paikkaansa.

 • J

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Miettikää, mitä tapahtuu, jos persut oikeasti pääsevät hallitukseen. Ministereinä on mitä sattuu ensimmäisen kauden juntteja. Suurimmalla osalla ei ole kunnollista osaamista oikeastaan mistään.

  Hauskat vaalit tulossa... Valitettavasti...

 • So what

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Soini se pulisee yhtään mittään... ei sitten yhtään mittään... Sulle vaan kaikki ja muille ei mittään... ei sitten yhtään mittään...

  Rahahanat ruosteessa eläkkettä ootan...eikä näy maksajaa missään...

 • viherverot kuristaa

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  ON VANHOILLA PUOLUEILLA SULATTELEMISTA KUN PERUSSUOMALAISET TYÖNTI KÄRRYKAUPALLA KÄYPÄÄ VAALIMATSKUA LUETTAVAKSI; TV.ssä NÄYTTIVÄT. LOPPUUKO MARMATUS ETTEI OLE OHJELMAA ?? ÄKKISELTÄÄN NÄYTTÄS HYVINKIN JÄRKEVÄLTÄ VAALIOHJELMALTA .SIELTÄ PAISTAA KANSAN ÄÄNI !

 • kapitalisti

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Aijai, yritystukien leikkauksessa mennään aivan väärään suuntaan. Mitenköhän kuvitellaan, että yritystukien leikkauksella saavutetaan yhtään mitään? Kauppalehden parin viikon takaisessa uutisoinnissa osoitettiin, että Suomi oli huono yritystukien maksaja Eurooppalaisella mittapuulla. Uutisoinnissa oli myös nostettu Suomen pääkilpailijamaiden, kuten Saksan yritystuet esille. Ne olivat lähes tuplasti Suomen yritystukien kokoiset. EU:n keskiarvosta jäätiin huomattavasti. Miten PS tai muutkaan yritystuista leikkaavat kuvittelevat, että Suomen yritykset voivat ilman tukia pärjätä yrityksille, joita tuetaan voimakkaasti? Suomi ei ole missään olosuhteissa hyvä maa juuri mihinkään muuhun kuin poron kasvatukseen ja sillä ei harmi kyllä hyvinvointivaltiota pidetä pystyssä.

  Omaisuusvero, tai mihin muotoon se olikaan laitettu, on myös hyvin ongelmallinen. Kyseinen verohan oli ennen Suomessa ja harva tuntuu muistavan miksi siitä luovuttiin. Syyt olivat erittäin pätevät. Kasvuyritykset, kuten Nokia ennen eivät jaa juurikaan osinkoja. Tällöin sijoittajat eivät saa rahaa ulos yrityksestä muuten kuin myymällä. Jos yrityksestä ei saa rahaa ulos muuta kuin myynnin kautta, lipuu sen omistus pikkuhiljaa pois. Näin ainakin suurille yrityksillä. Tämä kävi Nokialle ja tulee käymään myös useille muille yrityksille siinä skenaariossa, jossa omaisuusvero palautettaisiin.

  Palkkatulojen progression lisäys on myös kaikkea muuta kuin validi tapa toimia. Progressio on jo nyt maailman ääripäässä, ellei jopa kovin maailmassa. Miten voidaan edes olettaa, että kukaan haluaisi pyrkiä elämässää pitemmälle, jos 15- vuoden koulutuksen jälkeen saat samaa palkkaa kuin 3- vuoden koulutuksen jälkeen? Minä en ainakaan opiskelisi.

  Leikkauslistasta todettakoon vielä, että koko kehitysmäärärahat voisi heittää roskikseen yhdessä rytäkässä. Persut säästäisivät tällä linjauksella saman kuin säästävät tähän mennessä kaikilla ehdotuksillaan. Ehkäpä tähän pyritäänkin. Pakkoruotsin poistosta aiheutuvat tulot olisivat myös varmasti suuret valtiolle. Pakkoruotsin aiheuttaman koneiston elättäminen maksaa varmasti satoja miljoonia, ellei yli miljardin tai parin menevää summaa vuodessa. Kaikki työ täytyy tehdä kahdesti.

 • MINÄ

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Äänestän PS . Kommunistien hommat on nähty tosielämässä.

 • Entinen oikeistolainen

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Ihana EU

  Kyllä suomen kansa tosiaan on tyhmää...enimmäkseen, sillä tuo enemmistöhän

  juuri meni ja uskoi siihen valheeseen joka ennen kansanäänestystä lanseerattiin:

  ruoka, viina, autot jne. halpenevat. Kukaan ei ole sen jälkeen paljon, ainakaan julkisuudessa enempää kysellyt näiden lupausten perään ? Kaikki on hiljaa hyväksytty, korkeintaan kulmakuppiloissa pienessä kaljassa on vähän kiroiltu.

  Perussuomalaisille ja sen politiikalle on naureskeltu jo pitkään, kun he ovat uskaltaneet olla tuota valtavirtaa vastaan, nyt kuitenkin alkaa hymy hyytyä Kataisenkin naamalta, muista puhumattakaan

  Tämä toiminta ei kertakaikkiaan enää vetele, että suomi lainaa rahaa ulkomailta ja antaa sen ilman vakuuksia lainaksi / lahjaksi erilaisille ongelmamaille jotka ovat antaneet suurten pankkiryhmien huiputtaa itseänsä ottamaan lainaa lainan päälle.

  Noiden maiden korot ovat sitten hilattu korkealle että niiden velkakirjat menisivät entistä paremmin toisille tyhmille kaupaksi. Siinä se on katastrofin ainekset keitoksessa, ja pankit hierovat käsiään katsellen uusia uhreja.

  Kaiken tuon maksaa eu-maiden veronmaksajat, ne joilla vielä on jotain työtä

  Timo Soini sanoi jo viime kesänä, heti kreikan tukipaketin jälkeen, että yhtään euroa ei takaisin saada. Sehän oli jo kreikan pääministerin viesti, kun hän suomen vierailulla pyysi jo lisää aikaa velan maksuun, kun ei todennäköisesti ensimmäiseenkään lyhennykseen ole rahaa

  Annetaan Soinin porukan välillä yrittää tätä maata kuntoon, eihän asiat ainakaan

  huonommin voisi mennä, vielä voisi olla jotain pelastettavaa

Pääuutiset

Ulkomaat

Maanjäristys aiheutti laajoja tuhoja Keski-Italian vuoristoalueella – Yle seuraa hetki hetkeltä

Pelastustyöntekijät auttoivat maanjäristyksen uhreja Amatricessa keskiviikkona.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä