Talous |

Lehtomäki tuohtui Talvivaara-kohusta

Ympäristöministeri Paula Lehtomäki (kesk.) on tuohtunut perheensä osakkeista kaivosyhtiö Talvivaarassa syntyneestä kohusta. Ministeri kertoo pyrkineensä edistämään avoimuutta kertomalla Talvivaara-kytköksistään. Lehtomäen perheen osakeomistusten arvo Talvivaara-kaivosyhtiössä kohoaa satoihintuhansiin euroihin.

Video: Ympäristöministeri Paula Lehtomäki
Video
Ympäristöministeri Paula Lehtomäki kertoi keskiviikkona, että hän ei ole ollut tänä vuonna osallistunut Talvivaara-päätöksiin valtioneuvostossa.

Lehtomäki kertoi keskiviikkona, että hän ei ole ollut tänä vuonna osallistunut Talvivaara-päätöksiin valtioneuvostossa.

- Olen pyrkinyt olemaan huolellinen ja katsomaan päätöksentekolistat niin, että sellaisia konkreettisia päätösasioita ei ole ollut. Kuten eilen totesin tämänkaltainen sidonnaisuus saattaa jatkossa tehdä minusta esteellisen osallistumaan päätöksentekoon, mutta tämä ajatus on ollut minulla tässä mukana, Lehtomäki sanoi.

Mutta tänä vuonna ei siis ole sellaisia päätöksiä ollut?

- Käsitykseni mukaan ei ole ollut.

Mahdollinen jääviystilanne on kuitenkin edessä ensi keväänä, jolloin hallitus käsittelee Talvivaaran mahdollisia uraanilupia. Lehtomäki on asiasta tietoinen.

- Mitä suurimmalla todennäköisyydellä katson itseni esteelliseksi, Lehtomäki ennakoi tulevaa.

Lehtomäki pettyi loanheittoon

Lehtomäki oli keskiviikkona harmissaan Talvivaara-asian nostattamasta kohusta.

- Minä ihmettelen sitä, että kun olen omaehtoisesti pyrkinyt tuomaan eduskunnalle sellaista informaatiota, jota ei välttämättömästi edellytetä, niin ei siitä kyllä kiitostakaan saa, Lehtomäki sanoi.

Lehtomäki myöntää, että hänen selvityksensä saattoi jonkun tulkinnan mukaan olla riittämätön.

- Mutta olen omaehtoisesti pyrkinyt avoimuutta lisäämään. Jos avoimuutta edistää, tulee kuraa niskaan, jos avoimuutta ei edistä, tulee kuraa niskaan. Aika vaikea on pian poliitikon tässä ilmapiirissä toimia, Lehtomäki paukuttaa.

Eduskunnassa käydyssä keskustelussa Lehtomäkeä kiitettiin perheensä Talvivaara-kytköksen paljastamisesta. Lehtomäkeä arvosteltiin kuitenkin siitä, että tarkemmat tiedot omistuksesta selvisivät vasta tiedotusvälineiden kautta.

Perheellä lähes 300 000 euron omistukset

Lehtomäen puoliso omistaa kaikkiaan 51 320 Talvivaaran osaketta. Määrä vastaa tämän aamupäivän kurssilla (5,24 euroa osakkeelta) liki 270 000:ta euroa. Ministerin kahdella alaikäisellä lapsella on Talvivaara-omistusta yhteensä 3 550 osakkeen eli nykykurssilla vajaan 19 000 euron arvosta. Yhteensä Lehtomäen ydinperheessä on näin lähes 300 000 euron Talvivaara-omistukset. Osakkeet on hankittu alkuvuodesta 2010.

Lehtomäellä itsellään ei ole omistusta kaivosyhtiössä. Tiedot osakeomistuksista ilmenevät Arvopaperikeskuksen rekisteristä.

Lehtomäen Talvivaara-kytkökset nousivat esiin tiistaina eduskunnassa, kun vasemmistoliiton kansanedustaja Markus Mustajärvi kyseli tämän sidonnaisuusilmoituksen muutosten perään. Lehtomäki oli merkinnyt ilmoitukseen muutoksen, jonka mukaan hänen perheenjäsenillään on "merkittävä määrä" Talvivaaran osakkeita. Asian käsittelyä päätettiin kuitenkin siirtää, sillä Lehtomäki ei ollut itse paikalla eduskuntasalissa.

Myöhemmin tiistai-iltana Lehtomäki kieltäytyi kommentoimasta tarkemmin lähipiirinsä omistuksia kaivosyhtiössä. Hän sanoi laajentaneensa itse ilmoitusta sidonnaisuuksistaan avoimuuden ja viime aikojen esteellisyyskeskustelun vuoksi.

Valtio tuki kaivostoiminnan aloittamista Talvivaarassa lähes 60 miljoonan euron panostuksella muun muassa kaivosalueen rataan ja sähkö- ja vesijohtoverkostoon. Päätökset tuista tehtiin kolmisen vuotta sitten.

Kommentoi aihetta (143 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

 • Make

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Lehtomäki valmistelee uraaninlouhimisluvan, ja poistuu muodollisen päätöksen tekevästä kokouksesta, näinhän tämä varmaankin menee ja jääviysongelmaa ei ole. Varmaan Lehtomäen perheeltä "hyvä" sioitus.

 • Justiina

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kyllähän tämäkin asia kokonaisuutena herättää kysymyksiä ja ihmetystä.

 • Kepun tapa toimia

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Ministereillä on erikoiset jääviyssäännökset. Lähiomaisten omistuksia ei tarvitse kertoa. Heillä on siis lain mukaan oikeus kiertää sisäpiirisäännöksiä hyvin yksinkertaisella tavalla. Ostamalla osakkeet puolison tai lasten nimiin.

  Missään demokraattisessa maassa ympäristöministeri ei voi olla eroamatta, jos hänen lähiomaisensa ostavat kaivosyhtiön osakkeita. Kaivosyhtiön, joka hakee tukia ja lupia samasta ministeriöstä. Eihän ministerillä voi olla sisäpiiritietoa yhtiön asioista, eihän?

 • Tämä

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kohta puoleen saadaan lukea mediasta, että Lehtomäki vetäytyy politiikasta perhesyistä...

  Tilanne ei ole niin huolestuttava kuin monet luulevat, se on paljon huolestuttavampi. Ei se salkkukeinottelu jää näihin osakkeisiin...

 • tilaaja

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  "Tämä, eilen klo 14:47

  Onkohan liikenne-väyläministeri Anu Vehviläinenkin sotkeutunut Talvivaaraan, kun on ohjannut sinne valtion rahaa tiehankkeisiin ainakin 50 miljoonaa euroa. Myös Talvivaara-rata on.."

  Ottakaa ihmiset selvää asioista, mikä toi 50miljoonaa, pelkkä provo?? kaipais jo lähdetietoa.

  Itse tiedän seuraavat: Maantie 870 parantaminen 2.1milj .Eur

 • T.T

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Liekkö osakkeista maksettu mitään vai olisiko saatu lahjaksi?

 • Valtakunnanoikeuteen tuokin

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Aika paksunahkaista toimintaa, ollaan täysin välinpitämättömiä kansalaisten hädästä ja ajamassa yksityistämissä luonnon- ja kansallispuistojemme tuhoksi, kun ollaan itse syvällä korruptiossa, lievennetään mahdollisia tuomioita antamalla muullekin tuhobisnekselle tilaa ihmisten ja luonnon kustannuksella.

 • Jarkko

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Ups. Mistähän kertoo, että nämä kansansuosikit ja tulevaisuuden lupaukset putoilevat yksi kerrallaan? Ensin Kaikkonen, sitten Lehtomäki... Etelän medialla lienee TAAS sormensa pelissä?!

 • tarkkailija

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Onkohan perhe edes maksanut osakkeista, ettein vaan ole "saatu YVA & Uraani" käden puristuksena Talvivaaran herroilta??!!? Talvivaaran korruptio haisee ja virkamiehet mutisee..

 • tutkiva journalisti

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Olikos tämä ministeri Lehtomäki hallituksessa päättämässä noista Talvivaaran rahoituksista? 60 miljoonaa kuulostaa aika paljolta. Olikos niitä osakkeita hankittuna jo ennen hallituksen tukipäätöksiä? Saatiinko se osakesalkku hankittua halpaan hintaan?

 • ekku

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  taas keskusta voi hyvänen aika, mitä vielä tuleekaan?

 • Isäntä

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Nyt olisi mukava tietää millä kurssilla osakkeet on ostettu ja miltä taholta sekä onko sen jälkeen tehty tukipäätöksiä hallituksessa.

 • Kansalainen

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kaikki samaa, röyhkeää omaan taskuun pelaajaa laidasta laitaan.

 • Talouspiipertäjä

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Päästäkseen etenemään suurissa puolueissa merkittävään asemaan täytynee olla melkoinen määrä kytköksiä. Raha ja valta ovat aina olleet hyvää pataa keskenään. Se ei toki tee tällaisesta kotiinpäin vetämisestä hyväksyttävää.

 • Rotia ikävä

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  avoimuuden nimissä, joo joo. Se ei ole avoimuutta jos paljastaa asian vasta kun on oikeastaan pakko. Nyt vaihtoon koko hallitus, ja eduskunta, tätä mätää tulee kokoajan enemmän ja enemmän. 20 ukkoa riittää koko homman hoitamaan, ja maksetaan niille se 200 hengen palkka, niin ei tartte alkaa kähmimään.

 • JOKU II

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Mikä ongelmana? Ainoa asia johon uutisen tieto vaikuttaa on Lehtomäen jääviys Talvivaaran kaivosta koskevissa/sivuavissa valtioneuvoston käsittelemissä asioissa. Vai olettaako joku, että kun henkilöstä tulee ministeri;tms, niin koko hänen sukunsa täytyy lopettaa työnteko, sijoittamistoiminta jne?

 • Ei yllätä

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Keskustapuoluessa jatketaan Jäättenmäen-Vanhasen linjalla.

  Puhutaan niin totta kuin osataan ja muistetaan sen verran kuin hoksataan.

 • kunpa vasuritkin ymmärtäisivät omistaa

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Hyvä näin. Toivottavasti tämä auttaa osaltaan poliitikkoja ymmärtämään että kaivosoikeudet ovat rahanarvoista tavaraa jota ei kannata luovuttaa tai myydä pilkkahintaan ulkomaille (vrt. Sokli). Lisäksi tuille pitää saada vastinetta joko suorana omistuksena tai sopimuksin s.e. voittoa ei kirjanpitoteknisesti voida siirtää verottajan ulottumattomiin.

 • Lähdesuoja

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  "Olet maamme armahin Suomenmaa...ryysyrantaan..." Lehtomäki edustaakin tyypillistä kuhmolaista perhettä, jossa isännällä on muutaman sadan tuhannen euron osakesalkku ! Kuka pelkää Paulaa - kuka pettyi Paulaan ?

 • BULL

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  KEPU pettää AINA. Tuntuu pitävän edelleen...

 • mikki

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Aivan sama vaikka puoliso omistaisi puoli Suomea, mutta siippa ei kyllä voi milestäni päättää ko alan asioista.

 • di

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Tulevaisuudessa on yhä vaikeampaa löytää ehdokkaita, joilla ei olisi mitään kytköksiä. Koska poliitikoiksihan pyydetään nimenomaan henkilöt, joilla on kytköksiä viemään asioita eteenpäin, on yhtälö mielestäni kestämätön. Samoilla ihmisillä on myös laajat ystäväpiirit ja yhä useammalla varallisuutta osakkeiden muodossa.

  Nyt ollaan rakentamassa liian täydellistä illuusiota. Ihmiskunnan eteneminen perustuu hyväksikäyttöön ja ihmisten välisiin hyötynäkökohtiin, joita ilman asiat tyrehtyvät.

  Politiikka on itsessään puhdasta korruptiota, jossa ilman rahaa, eikä aina ilman sitäkään, tehdään täsmälleen yhtä rumaa sopimuspolitiikkaa kuin rahallakin pyritään tekemään. Kaikki ministeriöt joutuvat lakki kourassa laskelmoimaan valtiovarainministeriön kanssa asiansa ja haalimaan ne rahat, joita on luvannut ajaa maakuntaansa tai muille instansseille. Eikö se ole korruptiota puolueesta riippumatta ja vuodesta toiseen? Valtapolitiikka on laillistettua korruptiota edustuksellisen demokratian l. eduskunnan muodossa, väitän.

 • Jäävi

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Hauskaa olisi tietää mihin hintaan osakkeet on hankittu ja miten Lehtomäki on ollut mahdollisesti päättämässä Talvivaaran valtiontuista. Lyhyesti: Miten Lehtomäen päätökset ovat vaikuttaneet yhtiön osakkeen arvoon. Muuten ministerit saavat omistaa siinä kuin muutkin kansalaiset, kunhan eivät sorru sisäpiiritiedon hyväksikäyttöön valtiontukia myönnettäessä. Syytä jonkun taloustoimittajan tutkia tämäkin tapaus, viranomaiset eivät Suomessa ala penkomaan tälläisia asioita ellei media ota asioita esille. Huono juttu sinänsä.

 • kooomuslainen

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Enemmän kiinnostaa koska noi sijoitukset on tehty?? Onko joku toivonut valtion tukea paljon miehensä osakesijoituksiin, ettei vaan menis huonosti.

  Kepu tuntuu olevan hvin venäläinen puolue, ajetaan omia asioita ei kansan.

  Annetaan valmiita hyvin korruptoituneita ministereitä venäjälle.. :D

 • Uraani Unto

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Olisihan se sitten hyvä julkistaa mikä on aikaväli ollut 60M tukipaketilla sekä osakkeiden saamiselle, siis hankkimiselle.

 • Nb21

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Eihän noin pyöreillä silmillä juuri muuta pysty tekemäänkään kuin ihmettelemään ja suu pyöreäksi vielä. Edustaa tyypillistä kepulaista sisäänpäin kääntynyttä ja sisäänpäin lämpiävää kaveria muka suojelevaa kuppikuntaa, joka hylkää heti kaverin, kun ei hyödy siitä enää mitään. Kaksi pääministerikatastrofia peräkkäin ( onko Suomella tähän varaa ) ja kolmas ilmeisesti tuloillaan ( panttaa vaalirahoitustaan ). Ilmeisesti tuon kytköksen johdosta tämäkin luopui osasta edustustehtäviään.

 • mooses

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  lehtomäki ajaa kainuun asiaa, kun alkoi kannattamaan ydinvoimaa. näin kainuusta saadaan uraanit veks olkiluotoon.

 • kokoomuslainen

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Nääkin on varmaan lahjotettu hyvin tehdyistä päätöksistä..

  Lisää läpinäkyvyyttä ja jotain valvontaa. Nytkin media on paljastanut näitä karkeimpia vilppejä.

  Musta koko keskustapuolue on häpeäks koko suomen kansalle.

 • Veronmaksaja

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Miten mahtaa olla rahoitettu noiden alaikäisten lasten nimiin hankitut noin suuret osakesijoitukset? Onkohan niistä maksettu asianmukaiset lahjaverot valtiolle? Verottaja voisi vähän kysellä niinkuin se kyselee tavalliselta kansalaiseltakin...

 • Tämä

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Onkohan liikenne-väyläministeri Anu Vehviläinenkin sotkeutunut Talvivaaraan, kun on ohjannut sinne valtion rahaa tiehankkeisiin ainakin 50 miljoonaa euroa. Myös Talvivaara-rata on tehty alueelle valtion varoin. Talvivaara on listautunut Lontoon ja Helsingin pörsseihin.

 • Kari

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Hyvä että joku ministeri omistaa osakkeita. Suurin osa näyttää laitostuneen ja odottavan valtion tukea loppuelämälleen. Suomalaista osakkeenomistusta pitäisi rohkaista. Nykyinen asunnonhinnoilla keinottelu pitäisi mieluummin laittaa verolle.

  Asuntojen pitäisi olla asumista varten eikä mikään automaatti jolla ansaitaan rahaa.

  Ostakaa osakkeita. Se on kaikille yhtä mahdollista kuin lottoaminenkin. Voiton mahdollisuudet vain on suuremmat.

 • pasi l

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Mitä useampi suomalainen ostaa Suomessa toimivien yritysten osakkeita, sen parempi Suomelle ja suomalaisille. Lehtomäki näyttää hyvää esimerkkiä sekä suomalaisen omistuksen tärkeydestä että poliitikon avoimesta tiedotuksesta. Eihän mikään estäisi häntä itseäänkään omistamasta osakkeita, mitään sellaista sääntöä ei ole; ilmoitusvelvollisuus tarkoittaa vain sitä, että sen avulla voidaan valvoa poliitikon jääviysssääntöjen noudattamista häntä itseään koskevissa asioissa. Olisi surkeaa, jos poliittisiin johtotehtäviin voitaisiin valita ainoastaan henkilöitä, jotka eivät tunne ketään eivätkä omista mitään.

 • Tenho

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Omistus on poikkeuksellisen suuri ottaen huomioon ministerin palkan ja kun suhteutettuna muihin ministerin sinällään pieniin sijoituksiin. Selvästi taustalla "parempaa tietoa". Vaikkei Lehtomäki olisikaan ottanut osaa päätöksentekoon varmasti on käyttänyt tietoa hyväkseen jota on valtioneuvoston jäsenenä saanut.

 • Ei hyvä mikään

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Mikäli olet keskustalainen politiikko, kerro kaikki omistuksesi ja sukusi omistukset kaikelle kansalle. Tulos olet petturi ja saat kansan tuomion.

  Mikäli salaat itsesi ja sukusi omistukset. Tulos on sama tuomio.

  Mikäli olet köyhä sinkku, jolla ei ole lähisukua, voit onnistua!

 • Rehellisyyttä, rehellisyyttä

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Mielenkiintoista. Tulee vain silloin omistussuhteet ilmi kun joku kaivelee. Oma-aloitteisesti ei paljasteta mitään. Hyvä sentään, että kertoo jääneensä pois asiaa koskevan päätöksenteon ajaksi. Mielenkiintoista olisi jos joku tutkisi onko todella jäänyt pois asiankäsittelystä.

  Ilme tossa kuvassa ei ainakaan ole rehellinen. Kulmien nostaminen ja jähmettynyt ilme antaa epärehellisen kuvan. Kannattaisi tutkia tarkemmin myös Lehtomäen taustoja.

  Epäilyksiä herättää erityisesti se, että ympäristöministeri omistaa kaivosyhtiötä.

  Hmmm. mielenkiintoinen kytkös.

  Nämä suomalaisministerit ryvettyvät koko ajan, mielenkiintoista mätänevää suomalaistapolitiikkaa

 • Unski

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Tämä Keskustan sekoilu alkaa olla jo yhtä farssia. Enää ei tiedä, itkeäkö vai nauraa. Vanhanen ja Kaikkonen ovat olleet myrskyn silmässä jo tovin aikaa, ja nyt sinne änkeää itseään Lehtomäki.

  Eikö siellä puoluetoimistossa kenelläkään kellot soi, että huomaisivat olevansa pulassa kaiken selittelyn kanssa.

 • Pete

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Pekkarinenkin, kun saisi päähänsä ajaa telakkatukea STX:lle ja ostaisi sen jälkeen sen firman osakkeita, niin muutama tuhat saisi töitä telakalla. Näin se ministeriöiden ajama työvoimapolitiikka toteutuisi parhaiten. Eihän se nyt ihan korrektia ja sääntöjen mukaista ole, mutta silloin kaikki olisivat tyytyväisiä, vaikka poliitikoilla onkin asioissa vähän oma lehmä ojassa.

 • Pelaamalla suomalainen voittaa aina

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Tässähän huijattiin paikallisia asukkaita, ja rakennettiin uraani kaivos.

  Tämä on muutamille osakkeen omistajalle todella hyvä bisnes,. mutta kaivoksen ympäristö tuhoutuu ikuisiksi ajoiksi.

 • Demari

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Mikä on ongelma ? On loistava asia, että joku sijoittaa rahojaan yhtiöön joka investoi Suomeen. Sijoitukseen ja erityisesti osakesijoitukseen liittyy suuri

  riski. Mielestäni Suomessa sijoitetaan osakkeisiin hävyttömän vähän rahaa.

  Kaikilla tällä palstalla kommentoivilla on oikeus ostaa Talvivaaran osakkeita niin paljon kuin rahkeet riittää.

 • Tervejärkinen

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kateutta, kateutta!!

  Eikö ihmiset saa todellakaan omistaa mitään??

  Ihmisiä ne ovat ministeritkin. Heti ollaan kimpussa kuin haukat, vaikka toinen yrittää tehdä kaiken oikein.

  Turha on keskustaa syyttää ja haukkua, MUITA PUOLUEITA EI OLE VIELÄ TUTKITTU ollenkaan!

  HYVÄ PAULA JA MARI! OLETTE LOISTAVIA!!

 • Sivustaseuraaja

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Jos osakkeet on hankittu tämän vuoden alussa ja jos alaikäisillä lapsilla (onko ne vielä edes koulussa) on 19.000 euron arvoiset osakkeet, niin millä rahoilla ne on hankittu? Tuo summahan jo ylittää lahjaveron rajan.

  Lehtomäki inttää, että kyseessä eivät ole hänen omistamansa osakkeet. Eivät niin, mutta kyseessä ovat saman talouden eli aviomiehen ja alaikäisten lasten omistamat osakkeet, ja kaikkihan tietävät, lapsen holhoojat päättävät tuon ikäisten lasten raha-asioista. Osakekaupat olisi pitänyt ilmoittaa heti, kun kaupat tehtiin.

  Se on hyvä, että ostetaan osakkeita, mutta sehän ei ole tässä se pointti, vaan ministerin omistussuhteet ja niiden mahdollisesti aiheuttamat jääviydet. Mutta ai niin, ei ole hoksattu ilmoittaa aikaisemmin.

 • rosvoja

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Ai että hyvä! Yksityistetään varonmaksajien omaisuus,ostetaan osakkeita ja omaan mukana päättämässä kuvista ja kymmenien miljoonien valtion tukiaisista samoille firmoille. Jälleen veronmaksajien pussista otetuilla varoilla. Ei ihme,että rahaa ei riitä enää koulutukseen, ei sairaiden eikä vanhustenhoitoon.

 • Neutraali II

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kansankapitalismi on maan suola!

  Hankkikoot muutkin ministerit ja kansanedustajat pörssiosakkeita!

  Ei siinä mitään pahaa ole, päinvastoin. Lehtomäki on ylittänyt lain vaatimukset jukistamalla lähipiirinsä omistukset, ei siinäkään ole mitään väärää,päinvastoin.

 • Neutraali II

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Hei AITOSUOMALAINEN!

  Niin aivan oikein Partekin ja sen tytäryhtiön Valtran myynti oli typeryyksien typeryys.

  Ei suinkaan siksi, että se myytiin, vaan siksi että se myytiin aivan älyttömän halvalla.

  Päämyyjänä "Kunnian kukkuloilla" ylpeili Sinikka Mönkäre! Kuten Aitosuomalainen tiennee, niin Mönkäre oli ja edelleen on SOSIALIDEMORRATTI!

  Destia sen sijaan on edelleen valtion omistuksessa. Sen myynti aikanaan varmaankin on tarkoitus tehdä anti-mönkäreläisittäin eli hyvään hintaan.

 • Omistamaton EVP

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  VOI itkupillit! Kateus on kansan suola. Onko omistaminen rikos? Haloo jästipäät myykää vaan suomi kateuksissanne ulkolaisille.

 • Jari

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Tässä on hyvä esimerkki täysin turhasta uutisesta. Asiasta yritetään väkisin vääntää hirveä "kohu", vaikka tiedossa ei edes ole mitään väärinkäytöksiä. Tässä ammutaan nyt vain kaikkea, mikä liikkuu ja se on typerää, vaikka en edes kannata keskustaa. Aika säälittävää, että jo nyt on päällä tällainen hysteria ja kaikki kilvan osoittelevat sormella toisiaan. Mihin tämä hölmöily mahtaakaan vielä eskaloitua ennen vaaleja?

 • Alma K

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Pakko kommentoida. a) onhan se kaunis ajatus sijoittaa kotiseudun uutee n yritykseen. b) mutta siitä seuraa juuri näitä jääviyskysymyksiä. Herää kysymys. onko ministeri Lehtomäki todella näin viaton, kun hän on niin tuohtunut näissä kommenteissaan. Talvivaara tulee olemaan vaikea paikka kun mm uraani tulee ajankohtaiseksi. Hyvä että tämä omistus on nyt tiedossa, mutta miten on kaikenkaikkiaan: eikö meillä ministeriöissä ole juuri sitä varten korkeasti koulutettuja oikeusoppineita jne, joilta ministerit voisivat kysyä: onko korrektia hankkia kotiseudun kaivososakkeita? Mitä prua ne korkeapalkkaiset virkamiehet siellä tekevät ellei heiltä saa eksaktia tietoa?

 • Hannu

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Tällä keskustelupalstalla käytävä kirjoittelu ei ole kunniaksi poliittiselle keskustelulle.

  Lehtomäkeä pitäisi kiittää avoimuudestaan jota hän osoitti. Moittivat sormet on käännettävä muita kohtaan.

  Jos kirjoittelu jatkuu loan heittona on viesti muille politiikoille selkeä:älkää kertoko mitään sellaista jota ei laki välttämättä vaadi. Jos edes sitä.

  Tätähän linjaa monet muut ovat noudattaneet. Kaikissa puolueissa.

 • Jussi

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Tuollaiset asiat pitää kertoa tai sitten erotaan!

 • Wfalen

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Hyvä vaan että osakkeet ovat suomalaisisissa sijoituksissa. Jos hyvin käy koko Talvivaara-hanke onnistuu.

  Huom. luo suomeen omavaraisuutta ja työpaikkoja jos joku ei ole ymmärtänyt.

  • Margit

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Taas kerran: työpaikkoja ja omavaraisuutta....siis silläkö kustannuksella, että maasta tuhotaan vesistöt, tapetaan elävät olennot, mitä ihmettä sillä työllä tekee, jos ei ole elämää? Olen mieluummin köyhä ja terve kuin rikas ja sairas.

 • Nukkumatti

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Nukkuuko ministeri hyvin? Ettei vaan olis uniapneaa. Ja me kaikki tiedetään, että väsyneenä ei saa oikein mitään järkevää. Jos Paula oli niin nukuksissa, että ei ymmärtänyt kysymystä alkuun?

 • Jontti

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Eihän tuokaan liero mitään avoimmuutta yrittänyt lisätä, vaan ainoastaan pestä kätensä ennenkuin joku huomaa hänen etupiirinsä. Oksettaa.

 • tarkkailija

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Jääviys on saattanut kuitenkin muodostua jo keväällä, kun hallitus teki periaatepäätökset kahdesta ydinvoimalasta.

  Lehtomäki otti osaa päätöksentekoon ja äänesti ydinvoimaloiden puolesta, eikä siis jäävännyt itseään. Ostajat Talvivaaran uraanille

  Kahden uuden ison ydinvoimalaitoksen rakentaminen tarkoittaa kaivosyhtiölle sitä, että kotimaisella uraanintuottajalla on helppo työ myydä tuotteensa atomivoimaloiden polttoaineeksi.

  Kaksi uutta myllyä lisää uraanintarvetta ja kun kysyntä kasvaa, on myyjällä mahdollisuus saada uraanistaan parempi hinta. Tätä kautta Talvivaaran tulos voi kasvaa ja osakkeenomistajat saada hyötyä arvonnousuna ja isompina osinkoina.

  Ympäristöministeri Lehtomäki on ehtinyt ottaa kantaa Talvivaaran uraanisuunnitelmiin.

  "Uskoisin, että kynnys uraanin hyödyntämiseen sivutuotteena on matalampi kuin perustettaessa varsinaista uraanikaivosta", hän ennakoi lupakysymystä Helsingin Sanomissa viime helmikuussa.

 • ville-veikko hirvelä

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  "Hallitus kannustaa ihmisiä siihen, että omistetaan yrityksiä... Se on ilman muuta suositeltavaa".

  Niin, kaikki kansalaiset, omistakaa yrityksiä !

  Ministeri suosittelee Suomen hallituksen puolesta sinullekin yritysten omistamista.

  Erityisen suositeltavaa on omistaa uraania tuottavat yritykset suvun kautta jos on ympäristöministeri.

  Kaupattavissa olevaa omistettavaa ei kuitenkaan ole se mikä on meille ominta - kuten se että lähellämme ja ympärillämme on puhdas elinkelpoinen ympäristö / maapallo.

  Maa ei kuulu meille vaan me kuulumme maalle.

  On enemmän varaa olla ilman kuin hallita ympäristöä.

  Suositetaan myös hallitukselle yritettäväksi.

  Jotta edes johonkin päin maata jäisi jotain aidosti ihmisille omaa, eikä kaikkea kuihdutettaisi pelkäksi kaupallisen kulutusomaisuuden hallinnaksi.

  Miksi Suomessa on lyhytnäköisempi hallitus kuin koskaan aiemmin?

 • Seppo

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Lainsäädäntö on selvästi jäljessä käytännöstä. Olisi selkeämpää jos kansanedustajille jaettaisiin suoraan suurten hankkeiden osakkeita. Ja tietenkin optioita oikeasta äänestyskäyttäytymisestä. Silloin osakkeet eivät nykykäytännön mukaan löytyisi isomummoilta, perhekissoilta tai Hyväsuomi -säätiöiltä. Kansanedustajan työ on niin raskasta ja vastuullista että pikku nokare voita ruisleivän päälle ei maata kaada!

 • pp

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Oi mä toivon että kaikki kateelliset saavat nyt kunnolla vatsansa kipeäksi. Ja loanheittäjät samaan jonoon kitos.

 • Demari

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Miksi ei saisi omistaa? Kummaa omistamisen vastustamista...

  • Margit

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Eihän omistamisessa olekaan mitään vikaa. On vain vika siinä että millä kieroilulla ne on sinne hankittu. Usko poliitikkoihin alkaa olla alle alarajan jo monella. Miten voidaan maa myydä ulkomaalaisille yrityksille ja vain rahaa ja lisää rahaa......sokeita siinä täytyy olla poliitikkojen.

 • Räsänen

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Hyvä, että asioista keskustellaan.

  Toivottavasti myös ministeri Lehtomäen avaamaattomasta vaalirahoituksesta ja isoista kasvuprosenteista vaalirahan saamisessa?

  Paula Lehtomäki – kasvuprosentti 123,12%

  * oma toteutunut vaalibudjetti 30 850 euroa vuonna 2003

  * oma toteutunut vaalibudjetti 68 834 euroa vuonna 2007

 • ihmettelijä

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Alle kouluikäisten lasten tulot ovat perheessä olleet sievoiset viime vuosina,Avio miehen tuloista puhumattakaan kun on jäänyt sievoiset summat sijoitettavaa. Mistä tulot ovat kotoisin?

 • Asialinjan mies

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Ministeri Lehtomäki on omilla aivoilla ajatteleva henkilö. Mielestäni tällainen omistus ei sinällään olisi jääviyden peruste sanan varsinaisessa merkityksessä. Lehtomäkeä arvostelleet saivat pölyt silmilleen, mutta tietenkin jatkavat räksytystään. On pakko todeta, että media on kauttaaltaan tänä päivänä sairas. Oikein harmittaa lukea lehtiä tai avata televisio, kun siellä jauhetaan samoja asioita, joilla ei arkipäivän kanssa ole paljoa tekemistä. Mediaväki, nyt on jo aika palata päiväjärjestykseen.

 • osakkeiden saanto?

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Onhan se ihan turha väännellä suutaan ja naamaansa. Nämä tällaiset omistukset ja kytkökset tulee selvittää pohjamutia myöten. Kuten myös niihin liittyvät esteellisyysasiat.

 • Pääomia jos omistaisin

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  "Kari, tänään klo 15:25"

  Ihmiset alkaa ostamaan osakkeita, kun EK taustajoukkoineen korottaa tavallisten ihmisten palkkoja murusten sijaan kymmenillä prosenteilla. Ei duunari voi matalalla palkallaan paljon pelata, kun täytyy perhekkin ruokkia. Hyväosaiset hokee kaiken lisäksi, ettei sossuelättejä saa olla.

 • Mitä tahansa paitsi Kepu

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  MIKSI te maalaiset äänestätte Keskustapuoluetta vuodesta ja vaaleista toiseen? Koko muu Suomi kärsii teidän nurkkapatriotismista. Ettekö te näe omaa peltoaukeaa pidemmälle, vai onko koko maaseutu-Suomi ryvettynyt tällaiseen peliin?

 • koska systeemi on mätä

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Niinpä niin, tämä ympäristöministerin uraanilinkki. Aika hurjaa!

 • Helppoa olla kansanedustaja

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Vaikken ole enkä ole koskaan ollutkaan kepulainen, niin en kyllä oikein ymmärrä, mikä TÄSSÄKIN asiassa meni teidän valittajien mielestä pieleen.

  Jos olen asian oikein ymmärtänyt, Lehtomäki vapaaehtoisesti informoi perheensä osakeomistuksista. Eikö tämä ole hyvä asia? Ilmeisesti ei... Nythän on hyvä mahdollisuus syynätä täikammalla hänen tekemisensä Talvivaaran kaivosyhtiötä koskien, todeta mahdolliset eturistiriidat / väärinmenettelyt ja vasta sitten hoitaa ristiinnaulitseminen.

  Onko niin, että narisijoiden mielestä "täydellinen kansanedustaja tai ministeri" on henkilö, joka ei omista mitään, ei mielellään tienaakaan mitään, ei tee minkäänlaisia päätöksiä tai jos tekee, niin ainakin hyvin vähäpätöisiä eikä kuulu mihinkään puolueeseen - tai ei ainakaan kolmeen suurimpaan?

 • Realisti

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Ministeri on tässä toiminut oikein mallikkaasti!

  En yhtään ihmettele että hän on tuohtunut asiaa koskevasta kohusta.

  Sensijaan ihmettelen niitä tälläkin palstalla olevia kommentteja, jotka lähinnä kertovat antajiensa asenteista ja/tai tietämöttömyydestä.

 • alvari

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Keskustan politiikot tuntuvat tyhmiä ja muistamattomia, ei muisteta omia asioita.jos tavallinen ihminen on yhtä muistamaton se on varmaa "suljetulla" ja lääkityksessä.Tasan ei käy demokratiasa onnen lahjat.Pistäkää jo piste näille rahasotkuille.Kyllä ministerien pitäisi tietää ja muistaa tekemänsä asiat.

 • Pike

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Oi Suomen armaat kateelliset, jos maasta ei löydy järkeviä ja puolueettomia toimittajia niin olemme tuhoon tuomitut. Ylen toimittajathan ovat ehdottoman rehellisiä ja tasapuolisia??? Aikaisemmin MTV oli räksytys kanava eli tasapuolisesti keskusta oli hampaissa, mutta nyt ovat osat vaihtuneet Yle on vielä pahempi räksyttäjä ja kaikkea muuta kuin tasapuolinen siksi katsonkin MTV:n uutiset ja ohjelmat ja sanoin ylelle jo aikoja sitten heippa!!!

 • Neljää puoluetta äänestänyt

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Näyttää olevan oppositiolta ja medioilla asia-asiat vähissä, kun tästäkin ministeri Lehtomäen lähipiirin osakeomistuksesta pitää yrittää nostaa kohu. Ministeri on asiallisesti ja suhtellisen avoimesti kertonut näistä omistuksista ja ymmärtänyt niiden voivan aiheuttaa jääviyden tietyissä tilanteissa. Missä tässä piilee erilaisissa otsikoissa esiin nostettu kohu? Ei missään. Kohu voisi syntyä, jos Lehtomäki tekee tai on osakeomistuksien takia tehnyt Talvivaaralle suotuisia päätöksiä ns. kotiinpäin vetäen. Nyt tätä asiaa voi jokainen valpas kansalainen ja toimittaja seurata. Mutta lopetetaan tämä ylenpalttinen "kohujen" nostattaminen. Minusta se alkaa jo hiljalleen tuntua vastenmieliseltä.

 • Rehellisyydestä ja loanheiton luonteesta

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  "- Mutta olen omaehtoisesti pyrkinyt avoimuutta lisäämään. Jos avoimuutta edistää, tulee kuraa niskaan, jos avoimuutta ei edistä, tulee kuraa niskaan. Aika vaikea on pian poliitikon tässä ilmapiirissä toimia, Lehtomäki paukuttaa. "

  Kuraa voi tulla niskaan teki sitten mitä tahansa. Perimmäinen asia kuitenkin on se, että toimiiko oikeasti rehellisesti. Jos toimii, niin silloin voi jättää mahdolliset loanheittäjät kommentoimatta omaan arvoonsa. Mutta jos tällaisesta vielä menee ottamaan itseensä, niin se pistää väistämättä epäilemään motiiveja yllättävälle "rehellisyydelle"...

 • puolueeton

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Hyvä lehtomäki, kun kerroit. Näkyy kuitenkin olevan niin, että koirat haukkuu, mutta karavaani kulkee. Suomalaiset ovat katkeria ja kateellisia yrittäville..

 • Arttu

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Näitä pystyy järjestämään ns. optiona ,että kun ensin on saatu valtion tuet ,niin sitten sovitaan että tarjotaan tuen myöntäjille oskkeita vaikka vuoden tai kahden päästä .

  Järjestely kysymys.

 • esko

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Ei voi kuin ihmetellä tätä demareiden ja vassareiden kepu -kokkari ajojahtia. Palatkaa jo asialliseen politiikantekoon, tällälaillako uskotte yhteisten asioitten rakentamiseen. Ja tämä´YLE uutisten puoluepoliittinen ohjailu. Suomi ei ole vasemmistolainen yhteiskunta.

 • Hassua

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  @Kari

  "Ostakaa osakkeita. Se on kaikille yhtä mahdollista kuin lottoaminenkin."

  Nyt meni yli ja lujaa. Kyllä osakkeita ostaa ne, joilla on varaa ja tunnetusti köyhällä ei ole. Näin se vaan on, rikkaat rikastuu ja köyhät köyhtyy.

 • taas tätä samaa

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Vanha vitsi... tullaan julkisuuteen itkemään kun kaikki on median syytä. Onneksi ei ole tavallisella koulutetulla palkansaajalla näitä ongelmia - sijoitanpa puolison nimiin 300 000e Talvivaaraan ja pannaan kaikki luvat kerralla kuntoon.

  Outoa jos ei mimisteri tunne olevansa jäävi mihinkään mikä liittyy omistamiseen , rahaan tai vallankäyttöön.

 • Vieras

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Minua ihmetyttää vastuullisen ministerin tuohtuminen tärkeätä asiaa kysyttäessä ja vielä osin viisastelemalla. Ei taida hermot olla kunnossa. Samoin kävi kun hän junaili yhdelle lappilaiselle liikemiehlle luonnonsuojelualueelle hotellikomplettia ilman tarjousmenettelyä. Silloinkin ministeri ei mahdollistanut tasapuolista keskustelua. Jos hankkii omalta vaalialueeltaan omistuksia yrityksiltä, joille valtio on myöntänyt lainaa, rahoitusta niin pitää kyetä vastaamaan asiallisesti.

 • Ette julkaise vai?

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Verottaja tarkistamaan alaikäisten osakeverot ja oikeuskanslerille syytöksiä Suomen historian törkeimmästä valtionjohdosta, joka on syyllistynyt maanpetturuuteen.

 • pelaamalla voittaa aina

  Ilmoita asiattomasta kommentista

   Uraanikaivos on aina ympäristölle ja ihmisille haitallista toimintaa. Tästä syystä EU-maiden kaikki uraanikaivokset on suljettu ympäristö- ja terveysriskien takia.

  Talvivaaran uraani kaivos ujutettiin/ujutetaan kansalta salassa.

  Jaa, a mitenköhän Lehtomäki ajaa kansan, ja isänmaan etua tässä ympäristön tuhoamisessa, ja paikallisten ihmisten sumuttamisessa

 • Tosi PIPIä !

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kunhan omissa kilisee saa vaikka haistaen teurastaa miljötä,asuinmiljötä ,perheitä.lapsia koteineen ,turvallisuuksineen ja elämän oikeusineen kuten Läntisellä Uudellamalla !!

 • Peksi

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  "Myöhemmin tiistai-iltana Lehtomäki kieltäytyi kommentoimasta tarkemmin lähipiirinsä omistuksia kaivosyhtiössä."

  No onhan siinä olllut Lehtomäellä ajatus "avoimuudesta", mutta kovin pitkälle se ei edennyt.

 • Kepuli

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Taas kerran nähdään poliitikon moraali, ensin hoidetaan omat ja lasten asiat kuntoon sitten sukulaisten ja hyvien ystävien , äänestäjät saavat tyytyä murusiin. On helppo sijoittaa, kun on sisäpiirin tietoa miljoona-avustuksista jolla varmistetaan yhtiön menestys.

 • salkuton

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kyllä se aito kateus näyttää taas paljastuvan suurimmasta osaa kirjoituksista.

  Hävetkää !

 • Nainen selviää kiukuttelemalla

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kiukuttelemallako Lehtomäki aikoo tästä selvitä. Onnistuisikohan sama Matilta?

 • J

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  "Veronmaksaja, tänään klo 14:42

  Miten mahtaa olla rahoitettu noiden alaikäisten lasten nimiin hankitut noin suuret osakesijoitukset?"

  Juuri näiden urpojen takia tämäkin pieni avoimuuden ripe politiikassa saa syyllistävän sävyn. Miten muutaman hassun tonnin omistus on "suuri" jos oma omistus on noin 300 000 €. Mitä veroihin tulee niin tuollainen määrä lahjoitettua rahaa siirtyy verottomasti aika helpostikin eli tuskimpa verottajaa asia kiinnostaa.

 • Saara

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Joo no on kyllä ihan turha leimata keskustaa jotenki huonommaks ku muut. Sehän on AIVAN varma,että jokaikisestä puolueesta näitä kepulikonsteja käyttäviä löytyy yhtälailla, mutta media (ehkä demariomistuksessa oleva ;) ) on tehnyt poliittisen ajojahdin keskustaa vastaan. Mutta hyvä Paula, pääsit juuri asian ytimeen, eli teit niin tai näin, aina saa kuraa niskaan, niinkuin itse sanoit. On se ny oikeesti kumma, että jos joku itse vapaaehtoisesti kertoo omistuksistaan, ni se ei sitten jollekin sovi. Herätkää pahvit!

 • Eikka

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Lehtomäki taisi nipin napin pelastaa paikkansa tällä viime hetkellä tehdyllä ilmoituksella. Onhan se tietysti jo aikakin. Osakkeet hankittu alkuvuodesta 2010 ja kaikenlaisia päätöksiä, jotka sivuavat kaivostoimintaa, muunmuassa uusi kaivoslaki, on ollut vireillä. Kaikki eivät liity vain Talvivaaraan vaan kaikkeen kaivostoimintaan ja siis myös Talvivaaraan siinä sivussa.

 • Känä

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Pelkästään positiivista että ministeri on sitoutunut kotimaakunnassaan toimivaan yritykseen. Ei kai tämän nykysuuntauksen mukaan poliitikolla voi olla kohta mitään omistuksia.

 • aalio

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Keskustapuoluelaiset ovat aina ajatelleet että he tekevät mitä vain. Tämä ajattelutapa syntyi Kekkosen aikaan, ellei jo aikaisemmin. Vanhasen selitys, että hän ei tullut ajatelleeksi jääviyttä, kertoo Keskustan ikiaikaisesta nautintaoikeudesta.

 • ei auta tuohtumiset

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  ketku mikä ketku. Ei ollu yllätys!

 • Talvivaara

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Ministeri puhtailla vesillä, nyt kateus heiluttaa venettä. Menkää toimittajat ja kateelliset oikeisiin töihin. Jokainen voi ostaa Talvivaaran osakkeita jos vaan haluaa.

 • A. Rummukainen

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Älkää parjatko! Eihän äiti voi tietää alle kouluikäisten lastensa osakekaupoista, eikä hän voi jäävätä itseään päätöksenteosta siksi, että lapset tai puoliso tekevät bisnestä.

 • Isovaari

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Mustajärvi munasï itsensä aika pahoin kadehtiessaan Lehtomäen rahoja. Pitäisikö ne varmuuden vuoksi sosialisoida?Lehtomäelle pitäisi antaa mitali laittaessaan rahansa oman alueensa yritykseen tuottamaan. Taitaa aika monella stalinistilla olla rahat sijoitusrahastoissa ympäri maailmaa...

 • Jousimies

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Rosvo mikä rosvo. Ai niin, tämä uutinenhan on suomen ympäristöministeristä, eikä jonkin entisen itäblokin/Aasian maan ympäristöministeristä :o

 • Virka pois ja heti!

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Ministeri Pois Tehtävästään Verojen kierron takia heti.Lapsi tai lapset ei pysty ostamaan osakkeita itse!Verojen kierto täytyy loppua myös Virkaatekeviltä.Hävettää jo ajatuskin että Luotto-henkilö vetää ommiin Kansalaisia ajattelematta.

 • oi aikoja oi tapoja

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Nyt tarvittaisiin sellaista tahoa joka laittaisi nämä mediapellet ruotuun, tai meidät hukka perii. Näin ei voi jatkua, sen tietää jokainen. Media keskittyy aivan epäolennaisiin ja kaikki oikeat asiat jäävät varjoon.

 • Veli

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Tämä ympäristötuhoministeri Lehtomäki on nyt tuohtunut kun kansa ja media kysyy perheen (siis Paulan ja hänen miehensä) sijoitusten perään, jotka hän on pakotettu paljastamaan nyt kun tämä jääviysasia on muiden kuin poliitikkojen itsensä toimesta framille nostettu. Näin mittavan sijoitusinnon takana on hallituksesta tms saatua varmaa tietoa tulevasta menestyksestä ja valtion tuesta, joten tätä sijoitusta voisi verrata sisäpiirikauppoihin. Ei muuta kuin takaisin Kuhmoon tämäkin ympäristön ja viimeisenkin poliittisen moraalin tuhoaja.

 • kepu pettää aina

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Tuohtui? Hyökkäys taitaa olla paras puolustus. Lehtomäen perheen osakkeiden osto (jos osakkeista on ylipäänsä maksettu jotain) ajoittuu ajankohtaan jolloin Talvivaara ilmoitti aloittavansa uraanin louhimisen. Seuraavana kesänä ajettiin uusia ydinvoimalupia ja kas kummaa, kepu oli kääntänyt kelkkaansa lupa-asioiden suhteen.

  Aika erikoinen tilanne kun ympäristöministerin perhe on tehnyt huomattavan investoinnin kaivosyhtiön osakkeisiin ja samaan aikaan kai ympäristöministerin pitäisi vähän pitää ympäristönkin puolta? Vai onko Lehtomäki pukki kaalimaan vartijana? Niitä Kepussa tuntuu riittävän.

  Nyt ei enää tarvitse hämmästellä miksi Lehtomäki "yllättäen" luopui Keskustan puheenjohtajakisasta.

 • Kansa puolellanne

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Säälin poliitikkoja tässä kaksinaismoralismin ja törkymedian kuvottavassa maailmassa. Pää pystyyn poliitikot !

 • Suominen

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  On mahdollista että Lehtomäellä on ministerinä taloudellisita sisäpiiritietoa, jota hän käyttää hyväkseen puolison ja lasten kautta. Keskustan pahimmat viholliset ovat sen oma korruptioon haiskahtava politikointi ja puolueen mädännäisyyden paljastava vapaa lehdistö. Eivätkö kepulistit millään usko, että valtaa pitää käyttää vastuuullisesti ja eettisesti?

 • totuus julki

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  "Mutta olen omaehtoisesti pyrkinyt avoimuutta lisäämään. Jos avoimuutta edistää, tulee kuraa niskaan, jos avoimuutta ei edistä, tulee kuraa niskaan. Aika vaikea on pian poliitikon tässä ilmapiirissä toimia" Hei eihän siellä ole pakko olla töissä, jos se totuuden puhuminen ahdistaa noin kovasti...

 • Kilpi

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  No niin, nyt sitten selvisi, mikä oli KMS:n lisäksi se toinen syy ettei Lehtomäki pyrkinyt maalaisliiton puheenjohtajaksi...

 • kansalainen

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Eikö Eduskunnalla ja hallituksella ole enää mitään hyödyllisiä töitä vireillä, kun kaikki aika käytetään älyttömään eipäs juupas -juputukseen, syyttelyyn ja paljastuksiin? Nyt on todella vakavasti harkittava, mihin Suomi tarvii noin suurta joukkoa vahtimaan toisiaan ja kaivelemaan jääviyksiä. Puolet pienempi porukka riittäisi Arkadianmäelle edustamaan, olis nopeammin kaiveltukin kaikkien salat julki.

 • Origo

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Miettikääpä vähän, jos tavivaarasta ei oteta uraania siitä malmista pois, minne se päätyy???

  Aivan oikein sanoi Mari, sehän menis ihan kaiken murskeen mukana meidän kerrostalojen ja teiden alle täyttömaaksi, siellä sen olis mukava säteillä.

  Jaa että siitäkö se radon tuleekin. Voi kyllä, radon on uraanin hajoamistuote. Mutta mennäänpä kellariin ottamaan kunnon radon höyryt.

 • Realisti.

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Lehtomäen perheeltä hieno teko panostaa suomalaiseen perusteollisuuteen. Voi kun muutkin suomalaiset ostaisivat suomalaisten firmojen osakkeita niin niitä ei myytäisi monikansallisille sijoitusyhtiöille.

  Minusta huolestuttavampaa olisi jos ministerin perheellä ei olisi omaisuutta lainkaan. Mitä se kertoisi kyvystä hoitaa raha-asioita? Huolestuttava olisi tietysti jos hallituksessa olisi ministereitä jotka eivät tiedä mikä on osake tai miten nykytalous toimii. Tällaisia päättäjiä löytyy tavallisesti vasemmistoliitosta ja sossuista jotka vievät vaikka leivän köyhän suusta sosialismin nimissä.

 • Pääkaupunkiseutulainen

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kyllä se on vain niin, että jos on nimeä päästä eduskuntaan, on pakostakin sen verta hyvissä piireissä, että ei voi edes välttyä yrityskytköksiltä. On aika naivia kuvitella, että ministerit eroaisivat suvustaan ja sijoituksistaan pestin saatuaan. Jos tätä halutaan, pitää hallintojärjestelmää muuttaa siten, että syntymästä valitaan n kpl suomalaisia, joista kasvatetaan asioista päättäviä. Kuulostaa vähän diktatuurilta, eikö?

 • Tämä

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Ja tästä Lehtomäestä olisi väenväkisin pitänyt ihmisten mielestä leipoa uusi pääministeri. Joka kerran, kun tämä Lehtomäki puolusti ympäristövaikutuksia, mitä Talvivaaran kaivos aiheuttaa näin näkynä koko tuon ympäristön aivan mustana. En tiedä, mitä se merkitsee.

  Pääministeriksi valittu Kiviniemikään ei ole puhdas pulmunen, mutta kuitenkin vähiten saastunut näistä keskustalaisista vain omaan napaan tuijottavista omaan taskuun kahmivista puolueväestä.

  Lehtomäen salkku säteilee uraanista, jota syntyy sivutuotteena Talvivaaran kaivostoiminnasta ja sillä tämä ympäristöministeri aikoo rikastua tulevaisuudessa puoltaen ydinvoimaloitakin. Hän ei välitä ympäristöasioista yhtään mitään, kunhan itse rikastuu. Ympäristöministeriksi pitäisi valita Pekka Haavisto tai vaikkapa Ville Niinistö Vihreistä, joille vihreät arvot ovat oikeasti lähellä sydäntä.

 • Hyvä Lehtomäki

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Mitä pahaa on siinä että puoliso on sijoittanut yritykseen, joka työllistää Suomen syrjäseuduilla satoja ihmisiä. Ellei olisi sijoittajia, ei koko kaivosta olisi syntynyt. Eläköön sinivalkoinen pääoma! Lehtomäki toi itse asian esimerkillisesti esiin sidonnaisuusilmoituksessaan.

 • Lehtomäki 4-eva

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kaikki ensi vuonna äänestämään tämäkin sankari uudelleen eduskuntaan!

 • rivi demari

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  äääh... ketä kiinnostaa...

  Jos niitä osakkeita nyt sieltä löytyypi niin mitä sitten, kiva kun sijoittavat suomalaisiin kohteisiin, eikä johinkin typeriin itäeuroopan rahastoihin. Niin kiva kuin kepulaisia olisi iskeä tästäkin niin en näe mitään syytä. Ja itsehän tuo sen ilmoitti, jos täällä aletaan tarttumaan joka asiaan kiinni, niin kohta ei yksikään ministeri ja kansanedusta uskalla omistaa yhtään suomalaista osaketta, perheenjäsenet ja lähipiiri mukaanlukien... taitais suomalaiset kurssit vähän romahtaa...

 • Lahden kisojen toisintoa

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Tämä korruptio-, jääviys- ja vaalirahavyyhti pahenee koko ajan Keskustalle entistäkin kiusallisemmaksi sotkuksi. Meille maallikoille alkavat pikku hiljaa myös selvitä raadollisesti, miksi Lehtomäki kaiken terveen järjen vastaisesti kieltäytyi Keskustan pj-kampanjasta, jonka hän olisi aivan 99 prosenttisen varmasti voittanut... lienevätkö luurangot kaapissa pelottaneet rouvaa?! Jos pienten lasten äidillä riittää kyllä aika työskennellä ministerinä - niin miksi muka pääministerinä ei sitten? Tätä tässä ollaan ihmetelty...

  Voiko Keskustalla enää olla mitään mahdollisuuksia päästä seuraavaan hallitukseen?! Nykyistä ei voi enää estää jatkamasta, mutta kyllä Kiviniemen viimeisen parin viikon aikaiset kiepsahdukset suunnasta toiseen antavat erittäin kyseenalaisen vaikutelman rouvan kyvystä pitää kiinni sanomisistaan ja tehdyistä päätöksistä. Maamme hallitusta luotsaa epävarman ja temppuilevan oloinen pääministeri, jolta puuttuu uskottavuus ja auktoriteetti, ja paljon puhuttu pöydän puhdistaminen ei ole lupausten vastaisesti alkanut kuten tämäkin "paljastus" osoittaa, ja on kyseenalaista ettei Kiviniemi vieläkään paljasta vaalirahoitustaan.

 • K-kytkösväriä.

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Miten se melkein aina on KEPU, alias keskustapuolue kun kytköksistä puhutaan. Kepulla on valtava hegemonia maakunnallisesti koko Suomen mittakaavassa. Katsokaa seuraavissa valtakunnallisissa ja kunnallisvaaleissa vaaleissa suomen karttaa. Kepuvihreää, suurimpia taajamia lukuunottamatta, kepuvihreää...

  Ja sitä kautta määrääviä kytköksiä, kun yleensä jotain rakennetaan tai huseerataan. Minä annan sulle - anna sinä mulle, yeah!

 • Sairaan jäävi

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Naurettavaa saivartelua tai oikeammin surullisen itkettävää tarkoitushakuista ajojahtia on poikinut jääviys ja vaalirahoitus "sotkut" nykyisiä hallituksen jäseniä kohtaan! Voisi aiheellisesti kysyä; miten oppositio on välttynytkään vaalirahoitus ym kolhuilta? Ovatko kaikki heistä tosiaan "puhtaita" kuin pulmuset? Miksi ei esim. ay-liikkeen tai vasemmistolaisyhdistysten ja niiden tukemien ehdokkaiden rahan käyttöä ja jääviyksiä vaalirahoituksessa ym. ole tutkittu? Ajojahdit ja tikusta asiaa mentaliteetti tosiasiassa osoittavat että demareilla on vieläkin virkamieskoneistossa niin suhteettoman suuri ylivalta että he pystyvät halutessaan lamauttamaan koko suomen valtion toiminnan "oikeanlaisilla" paljastuksillaan tai tietovuodoillaan tiedotusvälineille!

 • siegheil

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Ne jotka viälä tukevat ja kannattavat/äänestävät keskustaa, niin ei paljon ilma vaihdu tapulissa. Keskusta puolueena sais lopettaa ja toisaalta pari muutakin isompaa samalla. Ehdokkaiden pitäisi julkistaa joka sentti rahoituksestaan. Mutta valta on meillä ja onneksi on uusia puolueita, joista voi valita rypeämättömiä ehdokkaita.

 • aitosuomalainen

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  kunpa vasuritkin ymmärtäisivät omistaa, tänään klo 13:53

  "Hyvä näin. Toivottavasti tämä auttaa osaltaan poliitikkoja ymmärtämään että kaivosoikeudet ovat rahanarvoista tavaraa jota ei kannata luovuttaa tai myydä pilkkahintaan ulkomaille (vrt. Sokli)."

  Paitsi että ne yhteisen omaisuuden hukkaamisen innokkaimmat kannattajat ovat olleet aina noita oikeistolaisia, kokoomuslaisia sun muita. Niinistö, Heinonen ja kumppanit "yksityistivät" Kemiran, Soneran, Valmetin, Partekin, Digitan ym. ja aina onnistuivat tehtävässään niin mainiosti, että valtio sai vain murto-osan käyvästä arvosta.

  Ministerin (tai sellaiseksi haluavan) pitäisi myös tajuta sen verran, että oman ministeriönsä kanssa asioivan firman osakkeita ei voi ilman jääviysongelmaa omistaa. Myös puolison ja lasten omistuksessa olevat firmat ja osakkeet synnyttävät saman jääviysongelman. Jos muka omistukset ovat olleet täysin viattomia, kuten Lehtomäki nyt käryn käytyä yrittää esittää, miksi niiden olemassaoloa ja määrää piti vielä pari päivää sitten kiistää ja vähätellä?

  Joko muuten ympäristöministeriö on puoltanut Talvivaaran toivetta uraanikaivoksesta?

 • hyvät ja arvokkaat liike-elämään

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Uraanin talteenottolupa järjestynee varmasti.

  Aika teennäistä toimintaa ja ajattelua. En itse omista osakkeita, perhe omistaa. Jäävään itseni päätöksenteosta: poistun hetkeksi huoneesta.

 • Hienoa

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Esimerkillistä toimintaa ministerin perheessä; tienaavat Paulalle palkan verotuloina!!!! Jos jokaisen virkamiehen/ poliitikon tausta olisi samanlainen Suomen ei tarvitsisi velalla porskuttaa!!! Onnea hyvistä sijoituksista ja kaikki laiskat töihin!

 • Omatunto

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Ainako ahneus voittaa . Ja onko Lehtomäki nuhteeton , kuten ministerin kuuluu olla lain mukaan . Onko hän kenties valehdellut .

 • jovain

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Suomi on hyvä maa (kepulaisille). Omistamisessa mitään pahaa, mutta kun alaikäisten lasten edunvalvojana ja huoltajana ei mukamas muistanut TV-uutisissa, miten paljon osakkeita omistetaan ja milloin ne on hankittu. Ja tämmönen muistihirmu hoitaa yhteisiä asioita!!! Voi Paula, kun astuit ihan itsetehtyyn miinaan. Hyvin menee Suomi! Sama sille omistukselle, vaan tässä meni nyt luottamus entisestään ryvettyneeseen poliittiseen järjestelmään.

 • tsuh tsuh

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Hän on koko Kainuun Paula, keskustapuolueesta. Kainuu saa, mitä ansaitsee.

 • Nyt ymmärrän lahtomäen kannanottojen motiivin

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Niin, miten ovat ministereiden jääviydet oikeasti hoidettu! Jonkka, herää ja katso oikeasti tämä asia. Lehtomäen puheet ovatkin olleet ympäristöministerin sanomaksi tolkuttomia. Niin se on, että oma etu ajaa aina edelle.

  Ällöttää ... Milloin tulee muutos?

 • Voi tätä kivitystä!

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  On pelkästään hienoa, että ostetaan kotimaista työllisyyttä edistävän firman osakkeita. Tässä suhteessa ministeri Lehtomäki perheineen on toiminut esimerkillisesti. Lisäksi Lehtomäki on tuonut perheensä Talvivaara-omistukset julki. Viimeisen vuoden aikana, jolloin Lehtomäen miehellä (+lapsilla) on Talvivaaran osakkeita ollut, hän ei ole osallistunut hallituksessa Talvivaaraa koskeviin päätöksiin eikä varmasti osallistu jatkossakaan. Onko tässä siis jotain tuomittavaa ja paheksuttavaa?

 • keskustalainen

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Hyvä, Lehtomäki. Eikun vaan luu kurkkuun ylen demaritoimitsijoille.

 • jouko

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Suomea hallitsee sen itsenäisyysajan korruptoitunein hallitus. Lähes kaikki ministerit ovat sotkeutuneet vaalirahakytkyihin ja asemallinen ylimielisyys korostuu lausunnoissa. Jääviys on ainakin oman ymmärrykseni mukaan syntyy lähisukukulaisuuden ja toiminnallisten sidonnaisuuksien kautta. Ministereillä vaan tuntuu olevan omaehtoisesti muodostettu käyttäytymiskoodisto.

 • Lähdesuoja

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Pienituloisten ja vähäosaisten kainuulaisten ja syrjäseutujen puutteenalaisten asialla Paula-tyttö liikkuu ja ihan asiasta tuohtuu, kun ministeriperheen raha-asioita julkisuudessa riepotellaan. Kuhmossa tasa-arvoisessa perheessä miehen rahat on miehen rahoja ja vaimon rahat vaimon ja vain velat ovat yhteisiä. Jääviysepäilyissä ei ole mitään Perää...

 • Ei kepulainen

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Onpas käsittämättömiä, kateellisia ja suorastaan idioottimaisia kommentteja taas tälläkin palstalla. Jos Lehtomäki vapaaehtoisesti ilmoittaa lähipiirinsä omistuksia, vaikka ei olisi edes tarve, nousee siitäkin jumalaton älämölö.

  Hävetkää kaikki kateelliset ja pahantahtoiset kommentoijat. Paheksun syvästi moista matalamielistä toimintaa. Joidenkin mieli näyttää olevan musta kuin tervatynnyri.

 • heinis

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Mihin vaalirahoitusta tarvitaan?

 • Kartsa Vantaalta

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Lainaus: Sairaan jäävi, tänään klo 14:52

  Naurettavaa saivartelua tai oikeammin surullisen itkettävää tarkoitushakuista ajojahtia on poikinut jääviys ja vaalirahoitus "sotkut" nykyisiä hallituksen jäseniä kohtaan! Voisi aiheellisesti kysyä; miten oppositio on välttynytkään vaalirahoitus ym kolhuilta? Ovatko kaikki heistä tosiaan "puhtaita" kuin pulmuset? Miksi ei esim. ay-liikkeen tai vasemmistolaisyhdistysten ja niiden tukemien ehdokkaiden rahan käyttöä ja jääviyksiä vaalirahoituksessa ym. ole tutkittu? Ajojahdit ja tikusta asiaa mentaliteetti tosiasiassa osoittavat että demareilla on vieläkin virkamieskoneistossa niin suhteettoman suuri ylivalta että he pystyvät halutessaan lamauttamaan koko suomen valtion toiminnan "oikeanlaisilla" paljastuksillaan tai tietovuodoillaan tiedotusvälineille!

  ******

  Oleppa hyvä ja tee oikeuskanslerille valitus jonkun demarin jääviydestä. Sehän on jokaisen kansalaisen oikeus. Yksittäisen kansalaisen valtus johti Vanhasen Nuorisosäätiö-tutkintaan.

  Missähän se demareiden virkamiesten ylivalta piilee. Nykyhallitus on putsannut lähes kaikki pois ja luuta lakaisee loputkin, siltä näyttää.

 • Älkää viitsikö

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Mitä ihmettä te ihmiset oikein ajattelette? Minkälainen ihminen Teidän mielestänne ministerin pitää olla? Mitään ei saa omistaa, missään ei saa asua, ketään ei saa tavata, ketään ei saa tuntea, mitään liikeideaa ei saa tukea sanallisesti puhumattakaan rahallisesti vaikka ko. idealla pelastettaisiin maapallo. Pitääkö ihmisen elää yksin umpiossa ettei ole EPÄILYTTÄVIÄ KYTKÖKSIÄ, jotta voi päästä eduskuntaan tms.

  Samaan aikaan taulapäät äänestäjät, jotka eivät tiedä maailman menosta tuon taivaallista äänestävät kilpauimareita, muita julkkiksia ja populisteja eduskuntaan, eivätkä näe toimivansa kuin idiootit.

 • Keskusta on puhdistettava

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Ympäristö ministeri Omistaa Uraanikaivoksen osakkeita ?

  Onpa täysin ala-arvoista ja vailla alhainsintakin moraalia.

  Kainuulaiset sanoivat ettei he häntä enää äänestä,, siksi hän siirtyi helsinkiin.

  On lahjonta tässäkin hyvin toininut,,muutenhan tämä ei ole mahdollista.

  Tällaiset ministerit ovat arvottomia ääbnestäjäin silmissä , aina ja ikuisesti.

  Tutkittua tietoa o0n ainakin 6 erimaista näistä uraanikaivoksista,

  Ne kun ajan kanssa pilaa pohja vedet sekä vesistöt.

  Sekä tuovat kuolemia ja syöpiä ihmisiin.

 • mökkiläinen

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Hienoa, että ministerin lähipiiri näyttää esimerkkiä suomalaisesta omistamisesta. Tässä esimerkkiä kaikille suomalaisille, joilla on mahdollisuus omistamalla tukea suomalaista teollisuutta ja säilyttää myös päätösvaltaa Suomessa.

 • js

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kepulaisilta normaalia toimintaa

 • Timppa

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kiinassa kommunistinen puolue omistaa yrityksiä ja ministerit myös. Politiikka ja talouselämä on nivoutunut yhteen niin että tavoitteena maan taloudellinen kasvu. Toki se on sitten todella raakaa kapitalismia josta sekoomuskaan ei tiedä mitään. Eikä se Kiina mikään mallimaa ole, mutta yhteinen tavoite on vaurauden kasvattamisella maan johatjilla on.

  Eikö nyt ole hyvä että poliitikot tai niinkuin tässä perheenjäsen on talouselämässä mukana? Onko tämä vastakkain asettelu Yritrykset/poliitikot nyt ihan järkevää? Kaikki puolueet Suomessa laulaa niitten lauluja jotka maksaa niille Kait siellä eduskunnassa pitää olla läpileikkaus Suomalaisista ettei kaikki ole tyhjä taskuja.

 • Kapo

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  On hyvä, että media jaksaa kiinnostua poliitikkojen toimista kun kansa on jo kiinnnostuksensa kadottanut. Jos tämän kautta saamme kansaa kiinnostumaan myös itse politiikasta niin oikealla tiellä ollaan.

 • Tavallinen pulliainen

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Taitaa kateus jyllätä oikein reilusti. eiköhän useimmilla työssäkäyvillä ihmisillä ole mahdollisuus ostaa Talvivaaran osakkeita. hyvä kun sijoittaa rahansa Suomeen.Ei tuo summa niin mahdottoman suuri ole,että kannattaa repäistä vaatteensa kateuksissaan;

 • Tosi Sairas(ta)..!

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Ihmekös että haisee asuinmiljö teurastus läntisellä Uudellamaalla siirrettynä omakotikaduille ja kouluille perheitten ,lasten kotijen ja elämänokeusien tuhoksi ..!!

 • yksi vanha köyhä

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Mitä hyötyä olisi eduskuntaan köyhiä valita kun eivät ole omia asioitakaan osanneet hoitaa. .KATEUS POIS kaikilla samat mahdollisuudet hyvinvointiSUOMESSA.

 • J

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Pisteet avoimuudesta ehdottomasti. Jos kertoo asioita, joita ei tarvitse kertoa, on esimerkiksi koko oppositiota parempi. Ministerinä hän on jäävi yhtiötä koskevassa päätöksenteossa, mutta ei mitenkään muuten.

  Omistus suomalaisessa yhtiössä on hyvä ja kannatettava asia ihan kenelle tahansa, jopa ministerille.

 • jusjuu

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Täällä näyttää olevan paljon kateellisia liikkeellä????

 • maan tapa

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  NIINPÄ NIIN!

  EI MEINANNU POHJOISEEN LÖYTYÄ RAHAA JUNARATAAN!

  No, Talvivaaraan rakennettiin ihan OMA RAUTATIE! VALTION TUELLA!

  On tämä järkyttävää tämä keskustan touhu...

 • Masennus syvenee

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  No nyt se selvisi miksei Paula ministeri lähtenyt pääministeriehdokkaaksi.Hää ois heti joutunut eroamaan pääpaikalta ja kepu olisi vielä enempi etusivun otsikoissa.Kyllä hävettää jo ihan noitten ministerireppanoitten puolesta.Ei tässä kehtaa olla Suomalainen.

 • Sentenced

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Talvivaara olisi avattu jokatapauksessa, olipa Lehtomäen lapsilla tai (demari) puolisolla osakkeita tai ei. Ja rata, niinkuin muutkin työt oli jo käynnissä, kun hänen perhe on osakkeita hankkinut. Joten tuskin Lehtomäki on tehnyt päätöksiä jäävinä.

  Murtomäki-Talvivaara rata oli pikkujuttu. Mutta kunhan valtio alkaa tekemään radan Sokliin, niin se maksaa.

  Suomen valtiohan todennäköisesti radan joutuu tekemään, vaikka upporikkaan Norjan valtion yara kaivoksen omistaa.

  Ei kyllä pitäisi siihen projektiin antaa senttiäkään, senverran pahan mokan Vanhasen hallitukset tekivät, kun möivät fosfaattivarannot pilkkahinnalla

Tuoreimmat aiheesta: Talous

Pääuutiset

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä