Hyppää pääsisältöön

Perjantai pistää miettimään - uusi ajankohtaisohjelma alkaa tammikuussa

Ajankohtaisohjelma Perjantain juontajat Sean Ricks ja Pekka Vahvanen
Ajankohtaisohjelma Perjantain juontajat Sean Ricks ja Pekka Vahvanen perjantai ajankohtaisohjelma

Yle TV1:ssä alkaa uusi ajankohtaisohjelma Perjantai, joka tuo journalismin elävän yleisön eteen. Perjantaisin klo 21.05 Tampereen TTT-klubilta suorana lähetettävää ohjelmaa juontavat Sean Ricks ja Pekka Vahvanen.

Lähes tunnin mittainen ohjelma antaa mahdollisuuden päästä aihetta ja ihmisiä lähelle ja kertoa tästä ajasta jotain muutakin, kuin mitä uutisissa on viikon aikana kuultu.

”Usein kiinnostavimmat aiheet ajankohtaisohjelmissa eivät ole viikon uutisvirrasta, vaan ovat ohimeneviä hetkiä suurempia, aikamme kysymyksiä. Yritämme etsiä asioiden perimmäistä olemusta, joka on hukkumassa poliittisen korrektiuden, välinpitämättömyyden ja informaatiotulvan alle”, kuvailee Pekka Vahvanen.

Ihmisten vastakkainasettelusta puhutaan nyt Suomessa paljon, Perjantain tekijät haluavat johdattaa keskustelua toiseen suuntaan.

”Haluan viedä katsojat ja klubiyleisön paikkoihin, minne he eivät koskaan tulisi edes ajatelleeksi menevänsä. Journalismiin kaivataan elämyksiä, näkemyksiä ja vaikuttavia tarinoita. Haluan tehdä ajankohtaisohjelmaa, jossa ei ole kiireen tuntua, vaan päästään pintaa syvemmälle ja edes jostakin samalle aaltopituudelle”, kertoo Sean Ricks.

Keskustelua haastattelun sijaan

Molemmilla juontajilla on toimittajan työn lisäksi kokemusta myös väittelyohjelmien vetämisestä. Sean on juontanut A2-iltoja ja Pekka on ideoinut ja järjestänyt Suuri väittelyilta -tapahtumia Helsingissä ja Jyväskylässä sekä juontanut ISTV:n vaaliväittelyitä. Nyt miehet ovat kuitenkin vetämässä hyvin toisenlaista keskustelua, vieraitakin on jokaisessa lähetyksessä vain kaksi.

”On hienoa päästä tekemään ajankohtaisohjelmaa, jossa juontaja ei haastattele vierasta vaan puhuu hänen kanssaan kuin kahden kesken. Haluan olla tunnin ajan tv-suorassa muutakin kuin toimittaja, jotta voin aidosti, uteliaasti ja liian suoraankin kysyen tutustua minua vastapäätä olevaan ihmiseen”, sanoo Sean.

Enemmän kuin tv-ohjelma

Ohjelmassa nähdään myös viikottain yksi mikrodokumentti, perinteisiä dokumentteja lyhyempi, mutta lyhyessäkin ajassa syväluotaava kertomus mielenkiintoisesta aiheesta arjessamme. Ohjelman tekijät haluavat jakaa ajankohtaisia tarinoita myös netin kautta verkkovideoiden avulla.

”Perjantai on enemmän kuin tv-ohjelma. Erityisenä kunnianhimonamme on journalistinen verkkovideo. Haluamme tarjota yleisölle pitkin viikkoa journalistisesti mielenkiintoisia videoita, joita halutaan katsoa ja jakaa. Siksi haluan asettaa videokerronnan riman korkealle”, kertoo Perjantain tuottaja Pasi Toivonen.

”Minä puolestani yritän viedä sen riman tv-keskustelussa mahdollisimman matalalle”, Pekka lohkaisee vierestä.

”Perjantai on tyyliltään suora. Me puhumme asioista niiden oikeilla nimillä ja menemme haastatteluissa lähelle. Liiankin lähelle”, Pekka tarkentaa.

Helpotusta informaatioähkyyn

Vaikka kyseessä on ajankohtaisohjelma, katsojien painolastia ei haluta lisätä toistamalla viikon uutisantia ja pahentamalla informaatioähkyä. Viihdeohjelmaakaan ei silti olla tekemässä, tuottaja vakuuttaa.

”Perjantai ei ole mikään aivot narikkaan -tyyppinen ohjelma. Päinvastoin, me haluamme tarjota katsojille arkiviikon päätteeksi kevyttä aivohierontaa. Tämä on ohjelma, joka uskaltaa kysyä ja näyttää. Perjantai pistää miettimään.”

Perjantai suorana Yle TV1:ssä ja Tampereen TTT-klubilta perjantaisin klo 21.05 alkaen 15.1.2016

Ajankohtaisohjelma Perjantain juontaja Pekka Vahvanen
Ajankohtaisohjelma Perjantain juontaja Pekka Vahvanen juontaja pekka vahvanen

Teknologiaa inhoava maalaispoika

Pekka Vahvanen on aikaisemmin työskennellyt Helsingin Sanomissa, Sunnuntaisuomalaisessa, Keskisuomalaisessa, MTV3:ssa ja Etelä-Saimaassa. Hän on myös ideoinut ja juontanut Suuri väittelyilta -tapahtumia, joita on järjestetty Helsingin ja Jyväskylän ravintoloissa vuodesta 2006 alkaen. Suosituissa väittelyilloissa on nähty yhtälailla maan kärkipoliitikkoja kuin viihdemaailman edustajia.

Pekka kuvailee itseään menneisyyden paremman ajan perään haikailevaksi maalaispojaksi, joka on joutunut sopeutumaan kaupunkiin.

”Olen luddiitti eli suhtaudun hyvin vastahakoisesti moderniin teknologiaan, varsinkin tietotekniikkaan. Uskon että teknologian kehitys heikentää ihmisten välistä yhteyttä, tyhmentää meitä, kadottaa seikkailun tunnetta elämästä, tuhoaa jopa korkeasti koulutettujenkin työpaikat ja saattaa tuhota itse ihmisenkin”, Pekka kertoo.

Pekka vihaa koneita ja pitää ihmisistä, vaikka tunnustaa olevansa osa-aikainen erakko. Hän kannattaa SaiPaa, on kiinnostunut Yhdysvaltain ulkopolitiikan historiasta ja julkkisblondi Maisa Torpasta sekä esittää mielellään tyhmiä kommentteja ventovieraille ihmisille kaupungilla.

Ajankohtaisohjelma Perjantain juontaja Sean Ricks
Ajankohtaisohjelma Perjantain juontaja Sean Ricks juontaja sean ricks

Vesikefiiriä kasvattava optimisti

Sean Ricks on työskennellyt sanoma- ja aikakauslehdissä sekä Ylen ajankohtaisohjelmissa ulkomaantoimittajana, juontajana ja tutkivana toimittajana. Vuoden 2014 Eurovaalien alla Sean oli suunnittelemassa ja tekemässä kokeilullista #EvejaSean-projektia Ylelle, jossa pureuduttiin Eurovaaleihin ja eurooppalaisten nuorten arkeen uudella otteella – sosiaalinen media kärjessä.

Sean on paljasjalkainen kaupunkilainen, joka kasvattaa vesikefiiriä ja syö puoli kiloa lihaa viikossa, jotta maailma pelastuisi. Seanille teknologia ei ole mörkö vaan mahdollisuus.

”En haikaile Pekan tapaan menneiden perään. Olen itsetunnustettu optimisti. En aidosti usko, että maailma on menossa pahempaan suuntaan. Päinvastoin. Olen liian hölmö pelätäkseni mitään. Kysyn mitä vain mieleeni pälkähtää, mutta kunnioitan ihmisiä ja erilaisia tapoja nähdä maailmaa. Minusta kaikesta saa ja pitää puhua”, Sean sanoo.

Sean suhtautuu intohimoisesti amerikkalaiseen jalkapalloon ja oluisiin. Hän haaveilee pienpanimon perustamisesta, nauttii hyvästä elämästä perheen ja ystävien kanssa sekä on onnellinen, että löysi nuorena itseään viisaamman vaimon.

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä

Onnea uutuudelle, toivottavasti ei floppaa kuten kioski.

Lähettänyt käyttäjä

Mieluummin olisitte jatkaneet Ajankohtaista kakkosta ja Silminnäkijää!

Lähettänyt käyttäjä

Kuten arvata saattoi, kioskista periytyneet heiluvat kameramiehet pilaavat tämänkin ohjelman. Viisi minuuttia riitti.

Lähettänyt käyttäjä

Aika kiusallista katsottavaa, kun väkisin pitää yrittää olla hauska ja nuorekas. Tekohauskaahan siitä tulee, eipä tarvitse toiste tuhlata aikaansa.

Lähettänyt käyttäjä

Älykäs ja raikas ohjelma, kiitos! Rehellistä, viihdyttävää, rohkeaa puhetta ja loistavat juontajat, jatkakaa samaan malliin.

Lähettänyt käyttäjä

Katsojien ja sivistyksen aliarvioimista, nolo, tyhjänpäiväinen ja teknisesti täysi floppi. Miksi nuo häiritsevät mikit? Ajankohtainen Kakkonen, Salla Paajanen ja muut oikeat pätevät sivuun sysätyt toimittajat takaisin tekemään katsottavaa ohjelmaa.

Lähettänyt käyttäjä

Kunhan alkukankeudesta päästään niin tästä tulee ihan kelpo ohjelma. Huumoriakin mukana, kun nyt kerran viikonlopussa ollaan Minidokkari oli kyllä vaivaannuttava.

Lähettänyt käyttäjä

Mitä ihmettä hän tarkoitti vihjailemalla jatkuvasti Susanna Koskelsta ja Hjallis Harkimosta. Kysymykset kautta linjan aivan typeriä. Uskomattoman urpo toimittaja, pois telkkarista.

Lähettänyt käyttäjä

Ponneton. Aneeminen.
Odotan mielenkiinnolla katsojalukuja.
Yleisradion pitäisi pikaisesti tehdä sitten oikeat johtopäätökset.

Lähettänyt käyttäjä

Raikas ja hyvin tehty. Se Hjallis-höpötys meni mun mielestä vaan liian pitkälle, vaikka en olekaan kokkari. Se oli mautonta, muuten hyvä! Diggasin erityisesti siitä, miten "mustat puhui mustista". Avoimesti ja omakohtaisesti. :)

Lähettänyt käyttäjä

Raikas:), aiheiden käsittelyssä päästiin ytimeen ja kommunikoinnissa suoruuteen ja rehellisyyteen. Kiitos siitä sekä toimittajille että vieraista etenkin Sean Ricksin haastateltavalle (anteeksi nimi ei jäänyt mieleen!).

Lähettänyt käyttäjä

Sean ja Pekka! Hyvä kun uskalsitte arvioida myös negatiivisesti vanhempianne. Naisilta ei löytynyt rohkeutta tai sitten kielto päällä. Huh, onneksi oman naiseni kanssa puhumme asioista rehellisesti. Eikö se ole normaalia aikuiseksi kasvamista että näkee myös vanhemmissa huonoja ("noloja") puolia?

Muuten ohjelman tyyli ja aiheiden käsittely ei oikein miellyttänyt (tosin katsoin vain pätkittäin). Nykyjournalismin perusongelmaa: varsinainen asia hukkuu juonnon ja persoonien alle.

Lähettänyt käyttäjä

Olen samaa mieltä kuten joku muukin kommentissaan totesi, että ohjelma oli vaivaannuttava. Ja sen lisäksi huono. Samoin mikit ja ympärillä pyörivät kameramiehet vievät huomiota pois haastateltavista. Seanin persoonassa on mukavaa pirteyttä, mutta silti kokemusta puuttuu kysyä oleellisia asioita ja näin ollen saada haastateltavalta vastauksia, jotka todella kiinnostaisivat suurempaa yleisöä. lähinnä aikuisia katselijoita. Ja mitä hauskaa oli siinä, että kaksi kertaa hän puhui Pekan avonaisesta sepaluksesta? Pekka taas oli mielestäni todella outo. Hänen zombimainen vakavuus ja tuijotus oli mielestäni jopa loukkaavaa haastateltavaa kohtaan. Samoin kysymykset, joita hän esitti.. Sellaisia voisi lähinnä esittää joku teini-ikäinen juntti tai nörtti.. Hänen tilalle olisi pikaisesti löydettävä joku energisempi ja kohteliaampi henkilö! Eli formaatti ei kerta kaikkiaan toimi näillä eväillä - parannettavaa riittää huimasti!

Lähettänyt käyttäjä

22.1 Jessus mikä ala-arvoinen ihmisyyttä esitti anarkisti Suvi Joku. Täysin sekaisin oleva ihminen mikä tarvitsisi jonkinlaista henkistä hoitoa ja mahdollisimman pian.

Lähettänyt käyttäjä

...niin, unohtui kysyä toimittajien poliittinen suuntaus. Sean on ilmeisesti myöskin vasemmisto anarkisti mutta mikä on Pekan puolue.

Lähettänyt käyttäjä

Vaikka Laura Huhtasaarta usein mollataan hänen suorista puheistaan, niin tälläkin kertaa hän oli se, joka oli valmis vastaamaan kaikkiin kysymyksiin ja Suvi piiloutui oman agendansa taakse, eikä suostunut kuuntelemaan tuomitsematta muita. Jos meillä olisi tarpeeksi tarpeellinen poliisi partiointi, eikä vähennettäisi koulutettujen poliisien määrää, niin ei näitä keskusleluja tarvitsisi käydä.

Lähettänyt käyttäjä

Miten näihin Ylen ohjelmiin pääsee edes tämmöiset Suvit, joille muiden mielipiteet on täysin ilmaa oma ego on tärkein. Kyllä siinä demarivanhemilla on mennyt kasvatus totalisesti pielee.
Näyttäs että tällä ohjelmalla ei ole mitään annettavaa perjantai illoiksi.

Lähettänyt käyttäjä

Miten näin ohjelmiin valitaan yleisö? Tuntui olevan anarkisteja täynnä! Me maksamme veroja joilla maksetaan nämä ohjelmat. Sitten tämä suvi: Opetelkoon olematta puhumatta toisen päälle ja keskeyttämättä toisten puheen vuoroja! Ei koskaan Ylelle kommentoimaan mitään tämä tyttö!

Lähettänyt käyttäjä

Asiaton asiaohjelma. Toimittajilla tuntui olevan puolueellinen kanta. Miten asenteellinen, saati rasistinen toimittaja on porilaisia äänestäjiä kohtaan...
On mautonta päästää Suvin kaltainen, kantojaan perustelematon yhden ajatuksen öykkäri edes televisioon. Pointsit Huhtasaarelle kun jaksoi vastata asiallisesti esitettyihin kysymyksiin.

Lähettänyt käyttäjä

Pekka Vahvanen & Sean Ricks, miten perustelette olemassaolonne Ylen katsojille? Jo toinen lähetys, jossa vieraananne on kansanedustaja, ja kysymyksenne ovat edelleen tasoa: "Onks kliffaa olla kansanedustaja?" Kaiken toisarvoisen jutustelun voi jättää MTV:n Enbuskelle, mutta ainakin Ricksin lahjat riittäisivät myös parempaan: kansanedustajalle voi tehdä myös tiukkoja kysymyksiä hänen politiikastaan. Ei jokaiselle poliitikolle tarvitse jäädä hyvä mieli hänen studiosta lähtiessään. Eikä juontaja voi jättää vastuuta asiallisista kysymyksistä toiselle vieraalle (Suvi Auvinen). Poliitikot tekevät politiikkaa ja juuri siitä toimittajien pitää heitä tentata! Ei tentata naamasta! Ei tentata nuoruusvuosista! Tentataan viimeaikojen esiintymisistä ja äänestyskäyttäytymisestä! Valitettavasti olen nähnyt studio-osuuksien perusteella tähän asti pelkkää "aivot narikkaan" -viihdettä. Sen sijaan sisäiset dokkarit ovat olleet oikein hyviä. Paljon on Perjantailla matkaa aikuisten ajankohtaisohjelmaksi!

Lähettänyt käyttäjä

Oli kyllä huolella valittu suurin osa yleisöstä eiliseen lähetykseen! Taputtivat niin kiivaasti anarkistin päättömille vastauksille.

Lähettänyt käyttäjä

Ohjelmasta saattapi tulla hyvä ajan myötä. Ensimmäisessä ohjelmassa esiintynyt maahanmuuttaja taustainen nuori nainen tosi sympaattinen ja esiintyi kauniisti, samaa ei voi sanoa eilisen ohjelman anarkistityttösestä, hänen esiintymisensä vastenmielistä kuultavaa ja katsottavaa.
Vielä on matkaa esim Ajankohtainen kakkonen - ohjelmaan.

Lähettänyt käyttäjä

Perjantain 22.1. ohjelmassa Laura Huhtasaari sanoi, että hän hyväksyy monietnisyyden, mutta ei monikultturisuutta. Olisi ollut kiva, jos toimittajat olisivat pyytäneet häntä selventämään asiaa. Monikulttuurisuushan on kuulut Suomeen jo pitkän aikaa. Esim. juutalaiset ja tataarit 1800-luvun lopulta ja 1900-luvun alusta ja saamelaiset vielä pidemmältä ajalta, kuten myös suomenruotsalaiset. Eli näitä ei Laura Huhtasaari hyväksy???

Lähettänyt käyttäjä

Kyllä on vaikea katsoa ohjelmaa kun suvakit ei nää mitään väärää vaikka tapahtuu raiskauksia jamuuta hiplaamista tulee mieleen et jotain suvakkia raiskaa viis neekeripoikaa ja joku tatuoitu kaljupää tulee väliin niin suvakki varmaan syyttää sitä rasistiksi. Kyllä tuli taas uusi suvakkien Trollikanava vaikka parempi nimi ois varmaanki kun on Kioski ym. niin Rullikanava

Lähettänyt käyttäjä

Kiitos ohjelmasta, se herätti ainakin omassa tuttavapiirissäni mielipiteitä ja tunteikasta keskustelua - harmi vain, että suureksi osin negatiivista sellaista. Katsottuani tämän kakkosjakson, vieläpä varmuuden vuoksi kahteen kertaan, en siltikään meinannut uskoa kaikkea näkemääni ja kuulemaani.

Tässä muutamia havaintoja: Miksi toisen vieraan annettiin niin häikäilemättömästi ajaa omaa agendaansa, ilman että häneltä vaadittiin minkäänlaisia perusteluja? Taisi ainoa haastattelijoiden häneen kohdistama kritiikki olla se, että hän oli valtion vastustajana käyttänyt VR:n palveluita saapuessaan lähetykseen. Ja tässäkin kyseinen vieras sai juontajalle jauhot suuhun kiteyttämällä, että "kyllä nyt rasisteja varmaan ketuttaa, kun anarkisti ajelee heidän verorahoillaan". Niinettämitä?

Kaikeksi lisäksi hänen ulosantinsa koostui lähinnä ulkoaopetelluista mantroista, jotka pahimmillaan kuulostivat kuin nettimeemeillä höystetyiltä vihersoinismeilta. Kanssavieraan kanssa keskustelusta ei tullut yhtään mitään, ja kun yleisöstä poimittu katupartion (ilmeisesti hyvinkin maltillisen sellaisen) edustaja yritti häntä haastaa, hän ohitti kysymyksen toteamalla jotakuinkin: "Rasismia ja natsismia ei pidä hyväksyä. Piste. Huomaatte varmaan, että tämä keskustelu ei etene mihinkään." - ja yleisö ulvoi ja taputti, ja juontajat nyökkäilivät. Ei näin, Perjantai.

Aika tehokkaasti muuten tuolla keinoin vaiennettiin kyseinen "lenkkeilijä" ja saatiin hänet näyttämään hirviöltä. Argumenttivirheitä opiskelleet tietävät termin "Kaivon Myrkyttäminen" (Wikipedia: Kaivon myrkyttäminen tarkoittaa henkilöön kohdistuvaa argumentointia, jossa vasta-argumentti esitetään vihjailevalla tai ennakkoasenteisella kielenkäytöllä; näin ikään kuin myrkytetään se kaivo, josta vastustaja ammentaa voimansa.) Eli aika vaikea asetelma lähteä asiapohjalta, kun vastustaja tuomitsee heti kättelyssä natsiksi, eikä kukaan (juontaja) puutu siihen, ja vahvasti puolueellinen yleisö saa hurrata.

Tietenkään juontajat eivät mahda vieraidensa puuttellisille argumentointitaidoille mitään, mutta kyllä kaikenlaiset päättömyydet pitäisi suitsia pois. Saattaa johtua ihan suorien lähetysten kokemuksen puutteestakin, eli ei tässä vielä kaikki toivo ole menetetty, mutta toivottavasti näistä vinkeistäni otettaisiin vastaisuuden varalle vaarin, ettei tarvitsisi repiä loppujakin hiuksia päästä.

P.S. Terveisiä vanhalle armeijakaverille Ricksille. Kyllä se siitä!

Lähettänyt käyttäjä

Mitä varten tää käkkäräpää rikkoo hyvän tuolin ? Ei kovin järkevää ohjelmaa.

Lähettänyt käyttäjä

Juontaja vaalea partaniekka. Miksi noin negatiivinen suhtautuminen ihmiseen, joka asuu maalla? Eiköhän noin "kaupunkikanin" kannattaisi valita paremmin sanansa. Ei kai ohjelmassa ole tarkoitus ketään loukata, jos ajatellaan, että ohjelmasta tulisi suosittu.

Lähettänyt käyttäjä

Voi ei, tämä vain ei ei toimi. Aivan kauhea aloitus perjantaina 29.1, hirvittävä myötähäpeä- mitä ihmettä sillä haettiin? Surkeat toimittajat, joiden paukut eivät vaan riitä aiheiden tasolle. Aiheet ovat hienoja ja haastateltavat upeita, mutta toimittajat keskinkertaisuudellaan (tai sen alla) pilaavat hyvät haastattelut. Koulun penkille takaisin ja oppia konkareilta miten tehdään oikeita ajankohtaisia ja kriittisiä ohjelmia!

Lähettänyt käyttäjä

Luin edelliset kommentit ohjelmasta ja 10 viimeistä minuttia tämän illan Perjantai-keskusteluohjelmasta kastseltuani ed kommentit pitävät paikkansa.Puhuttiin eläimistä ja niiden suojelemisesta ja metsästyksestä.
Rakkaat nuoret,älkää unohtako juurianne jos olette maalta kotoisin ja nyt asutte kaupungissa.Kongnitiivinen ajattelu eläimillä,mitä nämä nuoret höpisee ja mitä he tarkoittavat ? Oliko yleisön joukossa ketään lihansyöjiä?Yksinkö tämä nainen joka oli vieraana ,edusti maalla asuvaa metsästäjä perheestä tulevaa ja yritti perustella omaa elämää ja elinkeinoa näitä tytön ja pojan löppänöitä viherpipertäjiä vastaan?! Muistan 11v isän kanssa metsästysreissut ja nuotion tuoksun suon reunalla ja upean mahtavan luonnon ympärillä.Tee maistui ja syötiin teerenliha leipiä--ei ollut punaista lihaa oli vähärasvaista hyvää teerenliha leipää.Moniko noista studiovieraista nuorista edes tietää minkalainen kanalintu teeri on???Jos tämä ohjelma on näin puolueellinen niin herää kysymys onko se todellinen motiivi tehdä tätä ohjelmaa ja kerätä studio täyteen nuoria ihmisiä jotka puhuvat ja uskovat oikeasti siihen mitä suustaan päästävät.Todella vaarallista ja surullista.

Lähettänyt käyttäjä

Minusta oli epämiellyttävää katsottavaa nuoren tytön lähes hurmoksellinen kertomus miten oli saanut tappaa kauriin vasan ensimmäisenä metsästyssaaliinaan. Isäkin siinä lähes tippa linssissä ihan kuin olisi ollut kyse jostakin elämää suuremmasta asiasta. Samoin teeren teurastus lähikuvissa. Oksettavaa.tässä valossa isän ja tyttären ilmeisen läheinen suhde alkoi tuntua jotenkin epäaidolta ja omituiselta.. miettivätkö he miltätuntui ammutun vasan emosta?. Kun niin siinä itse herkistelivät. Ymmärrän kyllä riistanhoidolliset perusteet metsästykselle. Ketä palveli tämä dokumentinpätkä ;metsästyksen vastuttajat tulevat entistä vihaisemmiksi kenenkään eläinsuojelijan kantaa ei tällä muutettu. En ihmettelisi vaikka isäänja tyttäreen kohdistuisi agressioita sitäkö tällä haettiin vastakkain asettelun vahvistamista entisestään. .? Katsoin ohjelmaa eka kertaa joten en sillä perusteella osaa arvioida sitä enempää. Tämän dokumentin pätkän sanomaa en vain ymmärtänyt näin sen ainoastaan vastenmielisenä.

Lähettänyt käyttäjä

Onpahan huono ajankohtainen ohjelma, ihmiset menevät muille kanaville... Kunpa YLEllä ei väkisin yritetä ehdä nuorekasta ohjelmaa, joka ei toimi. Kioski floppas, eiköhän tämänkin tarina ole aika lyhyt. Ajankohtainen kakkonen, A-Talk, A-studio pitivät/ pitävät jotain tasoa yllä keskusteluissa, kun vetäjinä ammattitaitoiset juontajat. Ja jos tämä ohjelma on suunnattu nuoremmille, niin tuskinpa nuoriso perjantai-iltana on kotona katsomassa tätä ohjelmaa...ja Pekka voisi laittaa vähän positiivisuutta kehiin, ei nappaa tuo tyyli.

Lähettänyt käyttäjä

Tuolla joku MV-lehden jehu kehui ohjelmassa ettei lehti ole Suomalainen lehti. No olin varmaan yksi monista jotka ensimmäistä kertaa meni sivuilla käymään kun ei ollut kuullutkaan moisesta ja 20 sekuntia sivuilla oltuani silmään sattui uutisotsikoiden ylätasot joista yhdessä luki "KOTIMAA" ja tämän alla sattumoisin oli uutisia suomesta... että kansainvälinen media :D

Lähettänyt käyttäjä

Oli vähän uuvuttavaa katsella 5.2 lähetystä, jotenkin oli toimittajat, vieraat sekä yleisö nuupahtaneita. Oliko aihe vaikea vai mistä oli kyse. No se dokumentti oli hyvä, siitä kiitos.

Lähettänyt käyttäjä

Tätä ohjelmaa ei ole tullut aiemmin katsottuakaan. 5.2. perjantaina aihe kiinnostava, mutta juontajat onnistuivat tuhoamaan tason. Hännikäinen oli tuotu haukuttavaksi, hänelle esitettiin toisarvoisia kysymyksiä ja sitten tämä Ricks, joka mainitsi sanan minä vähän turhan monta kertaa kuvitellen, että ohjelmaa tehdään hänen ennakkoluuloistaan. Johanna Vehkoo uskoo toimituksellisten ohjeitten takaavan tasapuolisen totuudellisen viestinnän. Väärää tietoa levitetään niin netissä kuin arvostetuissa sanomalehdissä. Uskomaton oli myös hänen kommenttinsa, että nettiviha synnyttää tekoja. Tekoja tulee enemmän ellei vihaansa saa ilmaista. Toimittajien arvopohja on punavihreä, jopa tästä ilmiselvästä asiasta kiisteltiin. Hyvää ohjelmassa oli MV:n lehden toimitustyön esittely, hauskaa oli se, että sosiaalidemokraattien nuorisoedustaja, joka ajoi sananvapauden vastaisia toimia ja MV:n lehden lopettamista, totesi, ettei ihmisiä saa johtaa harhaan, vaikka ohjelmassa tuli ilmi tutkimus, että vain 1 % uskoo, mitä MV kertoo. Kokonaisuudessaan ohjelma oli pannukakku, ajankohtaisesta ihmisiä jakavasta aiheesta ei saatu arvoistaan keskustelua, toimittajien itsekeskeisyys ja triviaalisiin kysymyksiin keskittyminen vei kiinnostavuuden. En aio enää tuhlata perjantai-iltaani moiselle viihteelle.

Lähettänyt käyttäjä

Ontuvaa kömpelöä YLE nukketeatteria, Vehkoo poliittisesti sitoutumaton *LMAO*
Upea julkaisu Sarastus - Kirja 1 nyt saatavilla, lukekaa hyvät siskot ja veljet hyvää tekstiä, jolla on sielu, toisin kuin YLEn monoliittisessa propagandassa. Lisää toimittajan ohjailusta (yrityksestä) riippumatonta järkipuhetta ensi vkolla YLE TV2 torstaina itse grand old man Mr Hallo-Aho! Hyvä Suomi!!!!

Lähettänyt käyttäjä

Ottaen huomioon sen tosiasian, että lihantuotanto on suurin yksittäinen ilmastonmuutoksen aiheuttaja jakso oli aivan hirveä. Lihantuotanto on maailmanlaajuisesti suurimpia ongelmia, (suosittelen lämpimästi Cowpiracy- dokumentin katsomista jos tämä asia on uusi) suurempi kuin mitkään hiilivoimalat tai koko maailman kaikki liikenne.

Juontaja tarttui käsittämättömiin lillukanvarsiin ja naureskeli omalle näppäryydelleen kysyessään sitä, mihin jokainen vegaani joutuu kyllästymiseen asti vastaamaan, eli tähän täysin absurdiin "mitäs tekisit jos olisit autiolla saarella eikä olisi muuta ruokaa kuin lihaa?". Tämä on niin tärkeä aihe, että oikein ahdistaa ettei siitä voida keskustella asiallisesti ja kehittävästi vaan se kääntyy aina yksittäisen kasvisruokavalion valinneen ihmisen moraalin testaamisesksi ja koulukiusaamishenkiseksi piikittelyksi. Oikeasti odotin Yleltä jotain tasokkaampaa.

Joka kerta palataan tähän samaan asetelmaan: hieno, perinteinen Suomalainen maaseutu vastaan typerät, uusavuttomat kaupunkilaisnuoret, jotka eivät mistään mitään ymmärrä. Miksiköhän lihan tuottajilta/syöjiltä ei koskaan kysytä "Asut autiolla saarella viiden muun ihmisen kanssa. Voisit kasvattaa saaren kasvisvarannoilla ja vedellä itsellesi ruuaksi porsaan, tai jatkaa kasvisten viljelyä ja ruokkia niillä koko poppoon, söisitkö silti mielummin yksin porsaan ja jättäisit muut kuolemaan nälkään?" Ainii, koska tämähän on totta!

Lähettänyt käyttäjä

Tämä julkkis omasta mielestään Jutta joku gus,,,,,,,, kuka se on ja kuka ton tuntee jossain ruokakaupassa. Mitä se tekee? Mistä se saa palkkansa?

Lähettänyt käyttäjä

Mikä idioottimainen aihevalinta! Ja myynnissä olevat papukaijat Tami ja joku Jutta who the fuck hokemassa "positiiivisuutta ja aitoutta ja tuotteista itses ja markkinoi ja myy"... Voi hyvää päivää! Rahan ja materian tyhjäpäiset palvojat, eikä mitään vastapalikkaa näille.

Ja sitten se eturivin kahvakuulaa jumaloiva täysin fakkiblondi... uuuh, olisitte nyt antaneet kunnon kissatappelun lähteä käyntiin! Olis ollut jotain mielenkiintoa.

Runoilija Miki oli hyvä. Mutta piti siihenkin jotain tuotteistamista tunkea jälkikaneetiksi. Taide on taidetta. Sitä tehdään ihan muista motiiveista kuin rahanahneudesta käsin. Ö-luokan materialisteja, hyi!

Lähettänyt käyttäjä

Särähti pahasti korvaan tuo Pekan kommentti/kysymys Tamille kuinka hän on "jaksanut" vaimon kanssa jo 40-50. Olisi ollut Pekalta hyvä veto kysyä kuinka vaimo on jaksanut Tamin kanssa niiiin kauan

Lähettänyt käyttäjä

En odottanut paljon ohjelmalta, mutta tänään meni nappiin: Kekäläinen mutta varsinkin Valtaoja olivat hypnoottisen taitavia puhujia: kanavan vaihto oli pois suljettua.

Lähettänyt käyttäjä

Valtaoja on aina hyvä oli missä kontekstissa vaan. Juontajilta ärsyttäviä kysymyksiä. Typerää haastamista ja yleistämistä. "Teknologia on syvältä " aihe kiinnostava, mutta juontajien puolesta vesitettiin koko homma

Lähettänyt käyttäjä

Kun näin 11.3. Perjantain dokkarin transu-miehen, joka pukeutui naiseksi, niin mielestäni tilanne olisi sama, kuin jos naispuolinen transu ajattelisi pukeutuvansa ja käyttäytyvänsä kuin mies ja ottaisi mallin Uuno Turhapurosta. Jos jonkun mielestä naiseus on räikeää meikkaamista, minihameen ja korkokenkien käyttöä niin en voi ajatella muuta kuin että onpa pintapuolinen käsitys naiseudesta. Esimerkkinne vei uskottavuutta asialta. Muuten ohjelmanne on ollut aikas ok, kiitos!

Lähettänyt käyttäjä

Miksi näissä lähetyksissä yleisö näyttää aina koostuvan suurimmaksi osaksi myssypäisistä, täyteen hakatuista rapalanaamoista.

Lähettänyt käyttäjä

Tämän ohjelman piti korvata ja olla parempi, uudempi kuin ajankohtainen kakkonen tai joku muu ammattitaitoisesti tehty ohjelma. Tarkoitus kai oli että on saavutettavissa monella alustalla jne. vaan mitä näyttää luvut! Vajaa 500 facejakoa, puolensataa kommenttia ja olisi kiva tietää mitkä ovat katsojaluvut? Voisi olla interaktiivisempaa ohjelman puolelta vastata tai kommentoida vaikka näihin tilastoihin. Kuka katsoo tätä?

Lähettänyt käyttäjä

Ohjelmaan voisi yhdeksi teemaksi ottaa nykyajan ilmiön eli nk. alemmantasonmieheksi itseään kutsuvat. Olisi hyvä saada aikaa keskustelua heidän kanssaan, mikä mättää ja mättääkö muillakin. Somessa ovat yleensä aika nyrpeää väkeä ja syyttelevät tilanteestaan naisia ja naisrintamalla paremmin onnistuneita miehiä. Olisi siis aihe joka varmasti puhuttaa. Josta varmasti löytyy keskusteltavaa.

Arka aihe, mutta ehdottomasti framille nostamisen arvoinen monestakin syystä. Pelkästään jo se että he pääsevät kuulluksi voisi olla startti ainaisen mökötyksen sijaan.

Lähettänyt käyttäjä

Katsoin luokkaero jakson oman ammattini motivoimana. Mutta mikä pettymys! Keskustelu osio oli ihan kamalaa katsottavaa. Kaikki hyökkäsivät yhtä vastaan mikä teki koko tilanteesta turhauttavan. Eikä keskustelusta saatu älyllistä niin millään, ainut järkeviä kommentteja antanut henkilö tyrmättiin ala-arvoisilla kliseillä. Suuret kiitokset tälle järkevälle edustustehtävässä olevalle naishenkilölle (nimi ei ikäväkyllä jäänyt mieleen) joka piti maltillisen ja fiksun linjan eikä alentunut samalle tasolle muiden haastateltavien kanssa! Turhauttavinta koko ohjelmassa oli että haastattelijat eivät edes yrittäneet hillitä loan heittoa! Kokonaisuudessaan jäi vaan huonomakun suuhun!

Lähettänyt käyttäjä

Olen todella pettynyt toimittajien kykyyn pysayttaa miner in historian valheet.liken he minister I valehteli etta torppareille annettiin jotakin koska muka tiedettiin etta tilat tuottaisivat paremmin heidan omassa omistuksessaan.kukaan joka osaa suomen historiaa ei voi muutakun sanoa etta mika emavale.torppareiden tilanne oli yksi syy sisallissodan syttymiseen.vaikean sodan jalkeen myonnettiin aanioikeus kaikille ja vaaleissa valittiin vasemmisto enemmisto edeskunta.tyo ja maalaisvaesto ei ole saanut mitaan ilman taistelua ja tyo ta oikeuksiensa eteen.minunkin suvussani menetettin viisi enoa,isoaitini jne.meilla oli perheyritys joka toimi maltillisen sosialismin oppien mukaan vuosikymmenet. Miksi koulutetut toimittajat eivat korjanneet valheellista historian??????loukkaavaa jopa.ohjelmanne on mielenkiintoinen yritys mutta use in liian vaisu(toimittaja) onnea uudistumiseen. Yksi ikuinen aktivisti

Lähettänyt käyttäjä

eikö teillä ole enään ylellä muita kuin surkeita vasureita haastateltavaksi???? Missä ovat köysästä alkaneet ja hyvin pärjänneet?
Miksi aina ihannoida ja päästää ruutuun sossun siivellä elävät?
Itsekin olen pärjännyt sota lapsena syntyneenä ja meitä on useita, silti olen "onnellinen oikeistolainen."

Lähettänyt käyttäjä

Niin täyttä soopaa. Ja Pekka on täysi typerys toimittajaksi. Täysin omien asioidensa ympäröimä. Liian itsekäs ja mukatietävä ohjelmaan, mihin tahansa. Äkkiä lopetus koko paskalle!!!

Lähettänyt käyttäjä

Toimittajat pelaavat hyvin yhteen. Minusta he ovat empaattisia ja aidon tuntuisia. Aiheet ja haastateltavat mielenkintoisia. Perjantai on minusta parantunut jakso jaksolta. Uudistus ollutkin hyvä, vaikka aluksi järkytyin kun pitkään tulleet ajankohtaisohjelmat lopetettiin.

Lähettänyt käyttäjä

Suomalaiset muslimeiksi,koska suomalainen yhteiskunta toimii ja uskoo kuten islami näin sanoi Hussein Al-taee lähetyksessä, ainakin tarkoitti sitä viime perjantaina.Näinkö suomalaiset muslimit ajattelevat.Mihin kristityt karkoitetaan?Muslimivaltioissa ei hyväksytä muita uskontoja.

Lähettänyt käyttäjä

Anarkistit naamioituu terveydellisistä syistä, näin he kertoivat 29.4 lähetyksessä. (syyhän se on tuokin)
No mikä on sitten se poliisin esiin tuoma laiton naamioituminen, onko siis olemassa laillinen ja laiton naamioituminen? Tästä olis hyvä saada vähän lisätietoa.

Lähettänyt käyttäjä

En ole kyseistä ohjelmaa katsonut kuin kerran aikaisemmin, jolloin sen katsominen oli pakko lopettaa niin täydellisen myötähäpeän takia. Tuolloin oli kyseessä suvakkien päällekäyminen, jonka toimittajan siunauksella tehtiin.
Nyt katsoin ohjelmasarjan lähetyksen, jossa keskusteltiin uskonnosta. Ja niinhän se olisi pitänyt sanoakin, uskonnosta, ei uskosta. Uskomatonta, miten tästä aiheesta saadaan vain seksuaalisen suuntautumisen puolestapuhumista, ja pappien vakuutteluja siitä, miten raamattu on vanhentunut, ja nyt me tiedämme enemmän kuin Jeesus koskaan omana aikanaan. Hävetkää, hyi hävetkää, te kutsutte itseänne papeiksi, toisten opettajiksi, ettekä tunne edes raamatun perimmäisiä periaatteita.
Ja sitten näitä hattupäisiä siilitukkia, jotka ovat nyt päässeet papinvirkaan. Luuletteko, että jonkin instituution pappissivihkimisen kautta teillä olisi mitään osaa Jumalan sanaan. Ei ole, ja näin opettaen viette mukananne kaikki ne, joita ohjaatte väärälle tielle.
Kyllä olisi saanut aiheesta niin paljon enemmän irti, katsokaapa vaikka ruotsinkieliseltä femiltä sarja Uskossa olevat, niin siinä sentään on ohjelma, joka on tehty kunnioittaen KAIKKIEN näkemyksiä, jolloin katsojalle jää valinta, mitä mieltä itse on. Tuollainen yksipuolinen seksuaalisuuteen ainoastaan kärjistyvä "informaatio" on juuri sitä, mitä tämänpäivän yhteiskunta on, pelkkää seksiä, ja mitä vääristyneempää, sen parempaa, ja kehutaan olevansa nykyaikaisia. Mitähän tämä lestadiolaispappikin oikein kuvittelee ajavansa takaa? Tottakai joutuu lahkonsa ulosajamaksi, kuka nyt muuta kuvittelisikaan. Puhuu täysin raamatunvastaisesti ja sitten on vinkumassa, miten häntä on loukattu. Uskomatonta p..aa.
Jos näistä "papeista" yksikään olisi lukenut raamatun läpi, niin tietäisi, miten asiat siellä on kirjoitettu. Jumalan Sana ei muutu, vaikka "pappi" kuinka toitottaisi miten vanhanaikainen raamattu on. No miksi sitten on papiksi ryhtynyt?????

Lähettänyt käyttäjä

Katsoin sunnuntaina perjantaina tulleen Perjantai, jonka teema ja keskustelun ydin oli näköjään unohtunut toimittajilta samalla tyylillä kuin seuraavan perjantain ohjelman teema ohjelman lopussa. Saamelaisnuorten viesti tuli ohjelmassa selvästi ja hienosti esiin, mutta siinä loppuikin toimittajien ammattitaito pahasti. Kun olisi pitänyt viedä keskustelua kyseenalaistamisen alueelle siitä, voiko nykypäivän alkuperäiskansa määritellä itsensä enemmistökulttuurille, niin jäätiin jauhamaan sitä, miten palveluita ei saa aina omalla äidinkielellä (saame) esim. Tampereella. No voi, voi... taitaisi maan taloudellinen konkurssi olla varma, jos jokaisessa kunnassa Suomessa saisi kaikki palvelut kaikille kolmella kielellä. Eikö olennaisempaa olisi kunnioitus ja asenne? Monet asiat (tulkit, palvelut yms.) voidaan kyllä sitten hoitaa nykytekniikalla minne vain. Roman jäi kyllä rehellisesti sanoen oman asemointinsa vangiksi. Varsinkin kun sekä vieraiden että toimittajien "analyyttisyyttä" ohjasi ennemmin kiihko kuin tarkkanäköisyys. Ja Li...just joo. Esitetään pahiselokuvaa Pekka ja Pätkä neekereinä vain jos mukaan laitetaan tupakka-askimainen varoitus. Näin vahva on vasemmistoliiton puheenjohtajan usko ihmisten omaan ymmärrykseen.

Lähettänyt käyttäjä

Menitte vähän ulalle eilen kielenkäytössä!
Sinä valkopartainen käytit sanaa ruumis!
Pitäisi sanoa keho!
Ero on siinä että keho on vielä elävä mutta ruumis on kuollut.
Muuten hyvä ohjelma!:

Lähettänyt käyttäjä

Kanavaa voi vaihtaa huoletta tämän ohjelman kohdalla, vaihtoehtojakin toistaiseksi on.

Lähettänyt käyttäjä

Hei eilinen Perjantai- ohjelma oli asiantuntija vieraan väärinkäyttöä.
Jos työelämätutkija oli värvätty studioon miksi hän ei saanut puhua tärkeästä ja varmasti hyvin tuntemastaan asiasta. Joulupukki- osio vei ajan ja tilan. Lisäksi Joulupukki oli asiaton.
Oliko tämä Elina Lepomäen vaaliohjelma.

Lähettänyt käyttäjä

perjantain 10.2. ohjelma oli kyhätty nopeasti kokoon ihmisistä, jotka ovat kokeneet uskon/uskonnon pahana asiana elämässään.
Uskovia kristittyjä pantiin taas halvalla ja heille naureskeltiin.Kristittyjä saa siis pilkata??
Missä olivat entiset narkkarit, jotka ovat vapautuneet huumeista kun ovat tulleet uskoon. Missä ne tuhannet muut ihmiset, joita koko ajan tulee uskoon kun he löytävät turvan ja elämäntarkoituksen Jumalalta.
Onko toimttajien tarkoitus saada suuret katsojamäärät hinnalla millä hyvänsä, saada kunniaa, mainetta ja rahaa.

Lähettänyt käyttäjä

Minusta ohjelmassa ei tullut esille,mikä on Raamatun ydin asia,vai oliko edes tarkoitus,kuulin että monet lopetti katsomisen kun niin negatiivinen,mutta Jumalan rakkaus ihmistä kohtaan,sitä ihmiset kaipaa ja Jeesus on kehoittanut kertomaan ihmisille,MUTTA kutsun vastaanottaminen on vapaaehtoista,ja sadat miljoonat voivat kertoa,mitä hyvää Jeesus on tehnyt heidän elämässään.-Myöskään en ole tavannut mitä kielteistä kuulin helluntaiseurakunnasta,minä en ainakaan vaihtaisi,kuka nyt kodistaan lähtee.
Toivon pojat teille onnea ohjelman tekoon,ja saisitte auttaa ihmisiä.

Lähettänyt käyttäjä

Olen samassa seurakunnassa kasvannut kuin Kaisa Klapauri, mutta ei todellakaan oo seurakunnassamme ollut samoja ilmiöitä kuin Toronttolaisuudessa on, kuten Kaisa kertoi, ja jos olisi tai tulisi niitä ilmiöitä lähtisin pois...
Ymmärrän että lapsena voi käsittää asioita eritavalla, mut ei kukaan oo kieltännyt esim. televisiota, meikkejä, koruja...ehkä joku niitä paheksui, mut ei ollut kyl mikään seurakunnan linja..olen todella pahoillani jos Kaisa on asiat nähnyt tai kokennut noin...oisko ollut paikallaan yksi toisenlainenkin todistaja seurakunnasta..?

Lähettänyt käyttäjä

Olen kuullut asintuntevalta taholta että kun ihminen pääsee tasapainoon elämänsä kanssa niin luonto alkaa parantaa jopa syövästä kun elämä tuntuu henkisesti hyvältä niin ruummiskin voi hyvin pahinvointi henkisesti voi aiheuttaa fyysistä sairautta terv. Aune

Lähettänyt käyttäjä

Kiitokset mielenkiintoisesta ja paneutuvasta ohjelmasta, jota on katsella ja kuunnella. Erityiskiitokset juontajille, Pekalle ja Seanille, jotka niin oivasti täydentävät toisiaan. Vieraiden persoonan erilaisuus tuodaan suorasanaisesti, mutta hyvien tapojen mukaisesti esille. Huumoriakin sopivasti, älykkäästi.
Älkää vain tuoko mitään vauhtia ja viihdehömppää tähän ohjelmaan.

Lähettänyt käyttäjä

Nyt oli surkee jakso (Yliluonnollisuus). Siis mikä pointti näitä selvännäkijöitä ja yksisarvisia oli tuoda ohjelmaan. Hehän huiputtavat ihmisten rahat valehtelemalla päin naamaa. Toimittaja hiillosti suht hyvin, mutta en edelleenkään ymmärrä miksi näille pitää antaa julkisuusaikaa. Ainoastaan Kari Enqvist oli asian ytimessä, mutta sekin ihmetytti että miksi hänet piti tuoda näiden hihhuleiden keskelle.

Ehkä tarkoituksena on ollut saattaa nämä ennustajat heille kuuluvaan naurettavaan valoon, mutta mielestäni juontajat eivät onnistuneet siinä tarpeeksi hyvin. Miksei otettu esille homman eettisyyttä, kun he veloittavat ihmisiltä rahaa tehdäkseen sitä hommaa? Plus mahdolliset mielenterveyshäiriöt mitkä voivat asiakasta kohdata myöhemmin.

Lähettänyt käyttäjä

Yksi parhaista ohjelmista : ) Odotan innolla Tapio Suomisen mukana oloa. Arvostan häntä selostajana - ei sorru aliarvioimaan ketään urheilijaa vaan on asiantunteva kaikkia kohtaa, Rohkea mies, kun tulee ohjelmaanne asiantuntijan roolissa masentujana . Jatkakaa pojat samaan malliin.

Lähettänyt käyttäjä

Perjantaina 3.3. ohjelma oli aika poikkeuksellinen. Kyseisessä ohjelmassa nimittäin tapahtui sellaista, että pienempää humpuukia (yliluonnolliset kokemukset/ yksisarvishoidot ym.) arvosteltiin humpuukiksi vielä suuremmalla humpuukilla( big bang).

Lähettänyt käyttäjä

Katsoin eilen illalla Areenasta 3.3. Perjantai-ohjelman. Päällimmäisenä jäi mietityttämään toimittajan ammattietiikka. Olen itse opiskellut journalismia tuossa vuosituhannen vaihteessa, mutta en ole toiminut toimittajan ammatissa enää vuosiin, joten oma näkemykseni haastateltavien kohtelemisesta on jo aika monien vuosien takaa. Toimittaja Pekka Vahvasen suhtautuminen Harriet Piekkolaan oli kuitenkin lähes väkivaltainen; viittaan siihen kohtaan, jossa toimittaja kesken Piekkolan rauhallisen puheen puhkesi täysillä huutamaan ulos omia patoutumiaan. Kuten yleisesti tiedetään, väkivalta voi olla muutakin kuin fyysistä väkivaltaa. Se mitä Piekkolassa tapahtui, välittyi ainakin minulle katsojana, vaikka hän tietenkin pyrki pysyttelemään tilanteessa rauhallisena.

Minulla ei ole Piekkolasta oikein mitään näkemystä, joten en voi hänen ajatusmaailmastaan sanoa mitään. Samoin osa ohjelmassa esitetyistä esimerkeistä oli juurikin sitä ikävää ja kyseenalaista huuhaa-osastoa. Silti esimerkiksi se hoitomuoto, jota Susanna Tanni edusti, voidaan aidosti luokitella rentouttavaksi hyvinvointihoidoksi. Onkin kyseenalaista lähteä niputtamaan kaikki tuollainen ns. tieteellisestä näkemyksestä poikkeava turhaksi huuhaaksi; onhan esimerkiksi hierontakin virallisissa luokituksissa vaihtoehtohoito, ja jotkut lääkärin määräämät lääkkeetkin perustuvat uskomuksiin; kaikista niistä ei ole tieteellistä näyttöä - tuokin selviää tutkimalla. Ja jos ei luvata mitään, mitä ei voida pitää, niin asiahan on silloin ok. Ja kyllähän ihmisellä on oikeus ottaa maksu työstään.

Lähettänyt käyttäjä

Vaivaannuttava ja ikävä ohjelma, jossa journalistinen osaaminen kadoksissa. Miksi kutsu ko. aihepiirin ihmisiä ohjelmaan, jos ei ole tarkoitus aidosti olla kiinnostunut teemasta eikä tehdä kunnollista jousnalistista pohjatyötä? Nyt haastateltavia nöyryytettiin ja suorastaan pantiin halvalla. Kuka enää haluaa tulla kyaeiseen ohjelmaan tämän jälkeen? Ala-arvoista sekstistä vihjailua. Vaikken itsekään usko yliluonnolliseen, yksisarvisiin tms., niin toimittajilta kyllä odotan avointa ja ammatillista suhtautumista asioihin.

Lähettänyt käyttäjä

En halua arvostella ohjelmaa, jolla on varmasti monet tyyuväiset katsojansa. Ohjelma palvelee tiettyä kohderyhmää (ne, joita se ei miellytä, voivat katsoa jotain muuta) ja nuoret toimittajat laittavat hyvin itsensä alttiiksi ja koettavat tehdä vaikeista aiheista kiinnostavia. Mutta jos halutaan nostaa laajempaan keskusteluun vakavia asioita, se pitäisi tehdä vakavasti, ihmisen ehdoilla ja ymmärtäen eri osapuolia - eikä kosiskella katsojia viihdepätkillä ja löysillä heitoilla. Luin juuri Risumiehen kuolemasta. Muistan katsoneeni vähän aikaa sitten mainittua ohjelmaa, jossa esitettiin kyseisen henkilön haastattelu, muka samaistuen tämän asemaan. Vaan tapa ja oonteksti, jossa se esitettiin, oli halventava. Ohjelmassa naureskeltiin ilmiselvästi partaan henkilön kustannuksella ja vain jatkettiin sitä huomiota ja kohkaamista, josta tämä nimeomaan halusi irroittautua. Minulle jäi elävästi mieleen, kuinka myös ohjelman muita vieraita yritettiin saada kommentoimaan ja surkuttelemaan tai huvittumaan miehen kustannuksella. Tuli paha olo näkemästäni. Yksi ihjelma tämän kaiken keskellä ei varmastikaan johtanut siihen, että ihminen on kuollut, kun en kestänyt tätä kaikkea, mitä yhdestä metsäkäynnistä saatiin aikaan. Mutta tuntui siltä, että nytkin haluttiin ratsastaa sillä aallolla, joka ihan koulukiusaamisen tyyliin herkutteli toisen heikkoudella ja oli monella tapaa arvotonta. Hyvät toimittajat tässä ja kaikissa muissa ohjelmissa: koettakaa tuntea vastuuta siitä, miten juttuideanne vaikuttavat. Aito myötätunto on ainoa voima, jota mielestäni tässä maailmassa on syytä varjella. Se ei tunnu olevan kovin suuressa huudossa somessa ja keskustelupalstoilla, mutta en tiedä, mikä olisi arvokkaampaa.

Lähettänyt käyttäjä

Pe 21.04.2017 ohjelmassa vieraana ollut kuvataiteilija Jani Leinonen oliko hän humalassa? En voi muuten käsittää hänen puheitaan mies näki yllytystä ja rasismia joka puolella. Se leijonakoru mies otti omien sanojensa mukaan leijonakorun takaisin rasisteilta. Mietin monesti että miksi suomi voi niin huonosti, mutta syy selviää pikkuhiljaa jos ihmiset vakavissaan päästää suustaan tuollaista soopaa ja toiset ottaa sen vakavasti niin ei ole ihmekkään että suossa ollaan. Halla-ahoa ja Terhoa on haukuttu rasisteiksi, eillisen perusteella mitä heitä kuuntelin niin huomasin että taidan minäkin sitten olla rasisti, kiva huomaa se kuuskymppisenä mumona mutta parempi kai myöhään kuin milloinkaan.

 • Case

  Case - yksi murha, kolme etsimässä totuutta

  Draamasarja suurista salaisuuksista pienessä piirissä.

  Kun nuori ballerina Lara löydetään hirttäytyneenä Kansallisbaletin näyttämöllä johtolangat viittaavat itsemurhaan. Laran sijaisvanhemmat joutuvat sokkitilaan eivätkä usko poliisin selitykseen. Pian kolme henkilöä selvittää tapahtumaa rinnakkain. Case on synkkä rikossarja, jossa liikutaan Reykjavikin alamaailmassa ja uhrin lähipiirissä.

 • Kuvassa Inhimillisen tekijän Anne Flinkkilä, valokuvaaja Leena Louhivaara, ohjaaja Marja Mosander ja apteekkari Mauno Turunen.

  Inhimillinen tekijä kiittää ja päättää – keskustelu jatkuu

  Inhimillinen tekijä lopettaa, mutta keskustelu jatkuu

  Vaikeiden kysymysten ja ymmärrystä lisäävien ajatusten ohjelmia tarvitaan aina. Yle TV1:ssä esitetty Inhimillinen tekijä lopettaa, mutta keskustelu jatkuu. Yle tuo televisioon keskusteluohjelmien ystäville suunnatun uuden ohjelman vuoden 2018 alkupuolella.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

 • Vesipisarakuvan päällä vaaleanpunaisella pohjalla sydän.

  Haavoittunut mieli kaipaa pysähtymistä, tukea ja aikaa itkulle

  Miten mielen haavoja voi parantaa?

  Käteen tullut haava on helppo hoitaa. Ihon puhdistus ja laastari päälle, that’s it. Jos haava vaatii tikkejä parantuakseen, kiireesti päivystykseen. Mutta miten hoitaa mielen haavoja, kun lapsuuden läskiksi haukkumiset tai rimppakintuksi kutsumiset ovat iskostuneet tiukasti mieleen? Millaisilla keinoilla pohjamutiin tallotun minuuden ja terveen itsetunnon voi löytää? Mistä tietää tarvitsevansa ammattiapua?

 • Rovastin vaurioitunutta mopoa tarkastellaan huoltamon pihalla. Erkki Siltola, Tauno Karvonen, Sylvi Salonen ja Tuire Salenius.

  Tankki täyteen – menestyskomedia, jossa ei viljelty vitsejä

  Koko sarja pysyvästi katsottavana Elävässä arkistossa.

  Vuonna 1978 aloittanut Tankki täyteen oli suomalaisen tilannekomedian pioneeri. Se nousi katsojien kestosuosikiksi, vaikka TV2:n ohjelmapäällikkö ihmettelikin, missä huumorisarjan vitsit viipyvät. Sarjan jaksot ovat pysyvästi katsottavina Elävässä arkistossa ja Areenassa. Tämä kooste tarjoaa niiden lisäksi myös tausta-aineistoa tv-klassikon tekemisestä.

 • Kaikkien aikojen juhannusjuhlien kartta

  Tule mukaan kaikkien aikojen juhannusjuhliin!

  Juhannuksena koko Suomi muuttuu valtavaksi juhla-areenaksi.

  Tänä juhannusaattona juhlimme yhdessä satavuotiasta Suomea! Keräämme yhteen festivaalit, tanssilavat, kaupunkien juhannustapahtumat ja ihmisten omat mökkibileet ja muutamme Suomen yhdeksi valtavaksi tanssipaikaksi – kaikkien aikojen juhannusjuhla-areenaksi. Katso kartasta, ketkä ovat jo mukana, ja lisää oma juhlasi mukaan!