Hyppää pääsisältöön

Game of Thrones: kuudes tuotantokausi käynnistyy vuodenvaihteessa

Game of Thrones -sarjan viides tuotantokausi: Jon Snow (Kit Harington)
Game of Thrones -sarjan viides tuotantokausi: Jon Snow (Kit Harington) Kuva: Yle/HBO/Helen Sloan game of thrones,yle tv2

2000-luvun suosituin ja merkittävin fantasiasarja, HBO:n tuottama Game of Thrones etenee myös Ylen ohjelmistossa. Kuudes ja viimeisin tuotantokausi alkaa tuttuun tapaan viiden jakson putkella, joka esitetään Kakkosella 9.1.2017 klo 21 alkaen. Maratonin jaksot tulevat Yle Areenaan vuorokautta aiemmin. Tämän vuoden puolella uusitaan 24.10. alkaen vielä edeltävä viides kausi.

Päivitys 28.10.: alun perin kuudennen Gme of Thrones-kauden oli tarkoitus alkaa 2.1., mutta jääkiekon nuorten MM-kisat siirtävät sitä viikolla eteenpäin.

George R. R. Martinin kirjoittama Tulen ja jään laulu -saaga on toiminut pohjana aikuisten tv-fantasiadraamalle, joka on ylittänyt kaikki odotukset ja noussut kaikkein aikojen suosituimmaksi HBO-sarjaksi.

Kakkonen on esittänyt tähän mennessä kaikki Game of Thronesin tuotantokaudet, ja niin tulee tapahtumaan sarjan loppuun asti.

Kuudes tuotantokausi nähdään sekä kahtena viiden osan putkena että viikottain jakso kerrallaan. Maratonit tulevat tälä kertaa 9.1. (osat 1-5) ja 13.2.2017 (osat 6-10).

Ohjelmapaikkana tv:ssä on maanantai klo 21. Yle Areenassa jaksot julkaistaan tasan vuorokautta ennen tv-esitystä.

Viides kausi uusitaan samaan tapaan maanantaisin klo 23.30. Putket esitetään 24.10.2016 (osat 1-5) ja 28.11.2016 (osat 6-10).

Ylen ja HBO:n sopimus määrittää, että voimme esittää yhdysvaltalaisyhtiön sarjat aikaisintaan kahdeksan kuukauden kuluttua niiden ensiesityksestä USA:ssa - mistä olemme toki pyrkineet pitämään kiinni niin suotuisilla aikatauluilla kuin mahdollista.

Vuosien saatossa olemme järjestäneet Game of Thronesin tiimoilta useita kilpailuja. Niihin on kuulunut haastaviakin tehtäviä. Toistaiseksi viimeisin oli kuitenkin niistä helpoin - ehkä kaikkien aikojen sellainen!

Kilpailu on päättynyt. Sarjan kuuluisin tunnuslause on luonnollisesti "talvi on tulossa", eikä "talvi on tullut" saati "no onkos tullut kesä".

"Valtaistuinpelin kulisseissa" -kirjan saivat Jori Salmi, Pauliina Saloranta, Irene Uski, Erja Valkealahti ja Tero Vartiainen. Onnittelut voittajille ja kiitos tuhansille osallistujille!

Lue myös: "Suomalaisnäyttelijät Game of Thrones -tähtinä"

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä

En nyt muista, minkä sarjan kohdalla näin on käynyt, mutta joskus kaikki maratonissa näytetyt jaksot ovat tulleet stereona ja ne myöhemmät yksittäiset jaksot 5.1-lähetyksenä. Eli: saisimmeko nämä nyt ensimmäisestä näytöstä lähtien monikanavaisina, kiitos...

Lähettänyt käyttäjä

Milloin 5. kauden jaksot tulevat Areenaan? Kai ne tulevat? Artikkelista ainakin sai sen käsityksen, että "Kaikki Game of Thronesin jaksot tulevat Yle Areenaan tasan vuorokautta ennen tv-esitystä." ja ekan paketin esityksestä on kohta jo viikko.

epätoivoinen fani,

tällä hetkellä Areenassa ovat katsottavana viidennen kauden viisi ensimmäistä osaa. Seuraavat viisi tulevat nettiin 14.2.

Siihen asti tv:ssä esitetään jakso viikossa -rytmillä ensimmäisen paketin osia.

Tekstin oli siis tarkoitus kertoa, että kaikki jaksot tulevat Areenaan, mutta ajallaan. Pahoittelut toivottomuuteen johtaneesta ilmauksesta, jota nyt täsmennetty.

Antsu, tarkastimme 5.1.-tilanteen ja sen pitäisi olla kunnossa, kuten mahdollisesti olet jo huomannutkin.

Miika / TV2

Lähettänyt käyttäjä

Tässä alkuvuodesta oli järkevä tahti, eli 5 jaksoa / viikko ja nyt sitten yht'äkkiä joutuu odottamaan kuukauden, että näkee seuraavat 5 jaksoa. Ei tätä Areenan julkaisuaikataulua ole vissiin kovin paljon siellä teillä pohdittu? Lisäksi Areenassa ei ole edes tietoa siitä, milloin 5. tuotantokauden jaksot 6-10 ilmestyvät sinne, vaan piti kaivaa tieto esiin tältä keskustelupalstalta. Aika onnetonta toimintaa.

nämä artikkelisivut ovat suorassa linkkiyhteydessä Areenan sarjasivuihin, eli ei infoa ihan niin hankalasti tarvitse jäljittää.

Mutta toki ohjelmatietojen löydettävyys on ensisijaisen tärkeä asia, ja Areenaakin mietitään ja kehitetään niiden osalta koko ajan.

Yhtä lailla julkaisuaikataulut ovat oleellinen juttu, eikä se(kään) asia ole ihan niin kehnosti kuin ymmärrettävästi tuntuu.

Ylen HBO-sopimus määrittelee, että yhtiön sarjojen tuotantokausista voi olla Areenassa maksimissaan puolet kerralla - eli Game of Thronesin tapauksessa juuri tuo mainittu viisi osaa.

Siksi esityksissä joudutaan käyttämään tällaista mallia, jotta ensimmäiset jaksotkin voivat olla netissä edes jonkin aikaa. Tällä mallilla HBO-sarjoja on esitetty sekä tv:ssä että Areenassa jo pidemmän aikaa.

Miika / TV2

Lähettänyt käyttäjä

5. kauden uusintaa täälläkin odotellaan. En älynny laittaa ensimmäisiä jaksoja tallennukselle sillon ku tulivat. :(

Lähettänyt käyttäjä

minulta jäi väliin ulkomaan reissun takia 6. kauden 5. jakso. Kauhukseni huomasin ettei sitä enää voi katsoa Yle Areenasta 13.2, miksi ihmeessä 6. kauden kaikki jaksot eivät ole katsottavissa ?

Lähettänyt käyttäjä

Nythän kävi niin että kuudennen kauden ensimmäiset jaksot(1-5) ovat menneet minulta aivan ohi.
Tuleeko niitä enää uusintana, vai onko ostettava dvd:nä?
Eihän niitä pysty välistä jättämään ja aloittaa jaksosta 6 :/

Lähettänyt käyttäjä

Kuudennen kauden jaksot 6-10/10 esitettiin maratonina 13.2.17. Nyt ennakkotietojen mukaan yksittäisten jaksojen esitys jatkuu 20.2.17 jaksosta 7/10. Mihin jää jakso 6/10?

Lähettänyt käyttäjä

Hei,

Onko enää odotettavissa uusintoja aivan sarjan alusta lähtien?

Lähettänyt käyttäjä

Täälläkin suurena toiveena olisi että odotellessamme 7. kauden jaksoja voisi näitä vanhoja uusia.
Kauas menee, mutta onko vielä mitään tietoa milloin ylellä kenties olisi mahdollisuus näyttää tuleva 7. kausi jos se on heinäkuussa tulossa Amerikassakin nähtäville? Meneekö kenties talveen meillä?

tuttuun tapaan aikaikkunamme tulevaan kauteen aukeaa kahdeksan kuukauden kuluttua HBO:n ensiesityksestä, eikä jaksoja ole tietenkään tarkoitus sen jälkeen pantata.

Neljään ensimmäiseen kauteen meillä ei ole enää oikeuksia, mutta viidennestä eteenpäin uusintoja tulossa jossain kohtaa. Kerromme heti, kun selviää milloin.

- Miika / TV2

Lähettänyt käyttäjä

"Kuudennen kauden jaksot 6-10/10 esitettiin maratonina 13.2.17. Nyt ennakkotietojen mukaan yksittäisten jaksojen esitys jatkuu 20.2.17 jaksosta 7/10. Mihin jää jakso 6/10?"

Sama kysymys kuin yllä, sain maratonissa vain osan tuosta 6/10-jaksosta talteen, ja tähtäsin sen uusintaan, mutta mielestäni sitä ei tullut? Milloin on tarkoitus uusia 6. kausi?

Erika, tr ja Janne:

siitä saakka, kun HBO:n sarjoja on esitetty televisiossa monen jakson maratoneina - eli useamman vuoden ajan - systeemi on ollut aina samanlainen.

Eli kun on näytetty esim. viiden osan putki, kuten nyt kuudennesta kaudesta 9.1. ja 13.2., niin satsin avausjakso (tässä tapauksessa ensimmäinen ja kuudes) on ollut samalla myös viikkorytmin mukaisella paikallaan.

Ja siksi sitä ei ole enää uusittu tv:ssä, koska jos sarjaa olisi näytetty vain episodi viikossa ilman pakettia, niin tuon nimenomaisen osan esitys olisi silloinkin juuri se, joka se nyt on ollut.

Sopimuksemme mukaan Areenassa voi olla kerrallaan vain viisi GOT:n osaa, ja koska 13.2. esitettiin jaksot 6-10, viidettä ei enää voinut netissä pitää.

Sehän oli kuitenkin ollut tuon 30 päivää katsottavana jo 9.1. alkaen.

- Miika / TV2

Yle TV2