Uudet kuninkaalliset

Maria Tyyster ja Teemu Roivainen kruunattiin Tangokuninkaallisiksi 2014. Parin ensimmäiset yhteiset hetket Seinäjoen yössä olivat työntäyteisiä, mm. kaksi yhteistä keikkaa. Tyyster ja Roivainen kertovat, että molemmille kisaan osallistuminen oli harkittu ja pitkä ponnistus. Katso kuinka parin kuninkuusvuosi lähti välittömästi täyteen vauhtiin.

Julkaistu , päivitetty

Tangokuningatar 2014 on Maria Tyyster 193

Vuoden 2014 Tangokuningatar on Maria Tyyster. Superfinaalissa hän sai tuomaristolta 4 ykkösijaa. Katso Tyysterin tunnelmat välittömästi kruunauksen jälkeen!

Julkaistu , päivitetty

Tangokuningas 2014 on Teemu Roivainen 278

Vuoden 2014 Tangokuningas on Teemu Roivainen. Hän villitsi yleisön Seinäjoki Areenalla kovimpiin aplodeihin läpi illan. Katso Roivaisen reaktiot voiton jälkeen!

Julkaistu , päivitetty

Kuningatarfinaali - koe tunteet uudelleen! 30

Seinäjoen Tangomarkkinat 2014 Kuningatarfinaali käytiin suorassa lähetyksessä 12.7. Tangokuningattareksi kruunattiin Maria Tyyster. Katso kaikki lähetyksen huippuhetket: kilpailijoiden esitykset, väliaikanumerot ja upeat valokuvat täältä! Kuningattaren kruunua tavoittelevat Tyysterin lisäksi Raita Ilomäki, Mervi Kovero, Mariam Sandhu, Satu Suhonen ja Piritta Venho.

Julkaistu , päivitetty

Kuningasfinaali - kertaa huippuhetket! 29

Seinäjoen Tangomarkkinat 2014 Kuningasfinaali käytiin suorassa lähetyksessä 10.7. Tangokuninkaaksi kruunattiin Teemu Roivainen. Katso kaikki lähetyksen huippuhetket: kilpailijoiden esitykset, väliaikanumerot ja upeat valokuvat täältä! Roivaisen lisäksi finaalissa kilapilivat Jarkko Honkanen, , Jarno Kokko, Juha Hautaluoma, Leif Lindeman ja Mikko Mäkeläinen.

Julkaistu , päivitetty
naiset lavalla

Kuningatarfinaalin kuvat 6

Katso upeat kuvat Kuningatarfinaalista!

Julkaistu , päivitetty

Instagram #tangomarkkinat

Tangomarkkinat sosiaalisessa mediassa

Laila Kinnunen: äiti ja lahjakas taiteilija 4

Kuningatarfinaalin toisella kierroksella naiskilpailijat esittävät Laila Kinnusen tunnetuksi tekemiä kappaleita. Lailan tytär Milana Misic toimii ensimmäistä kertaa tuomarina tangolaulukilpailussa. Milana muistelee äitiään avoimesti ja lämpimästi: ”Historiaan ei jäädä keskitietä kulkemalla. Elämä ryvetti Lailaa, mutta toisaalta kaikkia miellyttämällä ei voi voittaa.” Milanaa hänen äitinsä kannusti opiskelemaan ja ajattelemaan avarasti.

Julkaistu
kengät

Kengät naisen tekee

Kuningatarehdokkaat esittelivät kenkiään kameralle ja kertoivat myös kumpi oli ensin: puku vai kengät. Näillä koroilla naisfinalistit astelevat lavalle suorassa lähetyksessä lauantaina klo. 21.

Julkaistu
Mies soittaa pianoa jonka ympåärillä on ihmisiä laulamassa

Finaali vaatii treeniä

Perjantain kuningatarfinalistien biisiharjoitukset käytiin Seinäjoki-salissa. Jokainen naisfinalisteista pääsi tulkitsemaan kaksi kappaletta. Myös tuomaristo kuunteli ja seurasi harjoituksia tarkkaan.

Julkaistu

Juha Vainio: isä ja legenda 17

Kuningasfinaalin toinen kierros koostuu Juha "Junnu" Vainion tekemistä kappaleista. Juhan poika, tuomaristossakin istuva Ilkka "Ile" Vainio muistelee viimeistä kohtaamista isänsä kanssa ja lämmintä suhdetta, joka ulottui urheilusta musiikkiin.

Julkaistu
Lava

Miesfinalistien lauluharjoitukset28

Miesfinalistit harjoittelivat kappaleita kapellimestari Mika Toivasen orkesterin säestämänä. Katso kuvagalleria keskiviikkoiltapäivän harjoituksista!

Julkaistu
Tangomarkkinoiden lava valoineen

Torstain harjoitukset

Torstain Kuningasfinaalin harjoitusaikataulu oli tiukka. Finalisteilla oli aikaa omien kappaleiden läpikäymiseen 8 minuuttia. Tämän lisäksi harjoiteltiin kaikki muutkin illan musiikkiesitykset.

Julkaistu

Seinäjoki Areena on kilpailun näyttämö

Finaaliareenan pystytys 55 sekunnissa

Tangomarkkinoiden areenan saattaminen kilpailukuntoon kestää päiviä. Katso 55 sekunnissa, kuinka sali rakentuu tyhjästä finaaliestradiksi

Julkaistu

Tangomarkkinat 2014 - lähetysten rakentaminen

Seinäjoki Areena täyttyy pian hienosta tangotunnelmasta, odottavasta yleisöstä ja huikeista esityksistä. Ennen sitä on kuitenkin rakennettava valot, ääni, lavasteet sekä kuva valmiiksi suoria lähetyksiä varten. Katso kuvat ja seuraa kuinka lähetysten rakentaminen edistyy!

Julkaistu , päivitetty

Suomalainen tango tyhmyreille: Rakkautta ja kaukokaipuuta 5

Mitä on suomalainen tango? Miksi suomalainen tango pitää erotella muusta tangosta? Näihin kysymyksiin vastaa Tangomarkkinoiden orkesterin kapellimestari Mika Toivanen.

Julkaistu , päivitetty
Lauri Tähkä

Lauri Tähkä: "Ei kolmessa minuutissa voi kertoa kauheasti asioista, kun pitää päästä suutelemaan" 26

Lauri Tähkä voitti Tangomarkkinoiden sävellys- ja sanoituskilpailun 2014 kappaleella Kiivas ja kaunis. Lauluntekijä kertoo voittokappaleesta ja tangon merkityksestä itselleen. Kuuntele myös Spotify-lista Tähkän suosikkitangoista! Kappale saa ensisoittonsa Radio Suomessa 30.6. ja TV-ensiesitys nähdään 12.7. suorassa Kuningatarfinaalissa.

Julkaistu , päivitetty

Tango kuuluu kaikille 18

Tangomarkkinoiden 30-v juhlavuoden kunniaksi on sävelletty uusi tango, jonka nimi on Tango kuuluu kaikille. Mukana laulamassa Kyösti Mäkimattila ja Heidi Pakarinen sekä Ylen tangoystävät: uutisankkuri Jussi-Pekka Rantanen, Mikko Kekäläinen Puoli seitsemän -ohjelmasta, kuuluttaja Anna-Liisa Tilus, Aamusydämellä-ohjelman toimittaja Hilla Blomberg, Uusi päivä -sarjan näyttelijät Suvi Hurme ja Valtteri Lehtinen, Radio Suomen musiikkipäällikkö ja monivuotinen tangotuomari Jorma Hietamäki, toimittaja Inari Nuutero sekä Tangomarkkinoiden juontajat Piia Pasanen ja Mikko ”Peltsi” Peltola.

Julkaistu , päivitetty
Jukka Hallikainen isännöi Rakkaudesta tangoon -sarjaa Radio Suomessa kesällä 2014.

"Tee omannäköistä juttua ja niin tein" - Jukka Hallikaisen radiodebyytti 15

Yle Radio Suomessa kuullaan 23.6. alkaen jokaisena arkipäivänä Rakkaudesta tangoon -sarja. Sen toimittaa ja isännöi Tangokuningas 2008 Jukka Hallikainen. Tarkoitus on kertoa suomalaisen tangon tarina niin esiintyjien kuin yleisön näkökulmasta.

Julkaistu , päivitetty
Mies ja nainen tyylikkäinä

Lähetykset lähestyvät Piia ja Peltsi

Mitä Tangomarkkinoiden TV-lähetysten juontajina toimivat Piia Pasanen ja Mikko "Peltsi" Peltola tuumaavat juhlavuodesta? Entä mitä tangolupauksia tälle vuodelle tuli tehtyä?

Julkaistu , päivitetty

Finaalin karsinta

Piia Pasanen ja Mikko "Peltsi" Peltola juontavat Tangomarkkinat 2014

Tangolaulukilpailu 2014 käynnistyy 3

Uusia kuninkaallisia äänestetään toukokuussa osoitteessa yle.fi/tangomarkkinat. Laulukilpailun tuomariston uusina jäseninä nähdään Arja Koriseva ja Milana Misic. Juontajina jatkavat Piia Pasanen ja Mikko "Peltsi" Peltola.

Julkaistu , päivitetty
Kyösti Mäkimattila on Tangokuningas 2013

Tangolaulukilpailun 100 parasta 47

Kaikkien Tangolaulukilpailuun osallistuneiden joukosta tuomaristo on valinnut nettiäänestykseen 50 nais- ja 50 mieslaulajaa. Äänestys alkaa osoitteessa yle.fi/tangomarkkinat 12.5. klo 14.00. Äänestyksestä Turun Semifinaaliin kesäkuussa pääsee 60 kilpailijaa. Seinäjoen Tangomarkkinat 2014 -laulukilpailuun saapui 357 esikarsintalaulusuoritusta.

Julkaistu , päivitetty
He pääsivät jatkoon: Finaalin karsintaan

Tangomarkkinat 2014: Semifinaali 189

Tangolaulukilpailu 2014 lähenee huippuaan. Ketkä 8 nais- ja 8 mieskilpailijaa selvittivät tiensä jatkoon Tangolaulukilpailun Semifinaalista 7.6.? Katso Semifinaalikuvat ja lista jatkoonpäässeistä! Kilpailun seuraava vaihe on Finaalin karsinta 15.6.

Julkaistu , päivitetty
Kyösti Mäkimattila

Kaikkien aikojen tangokuninkaalliset

Haastattelussa kaikki kuninkaalliset 1985-2013. Uusimpina joukkoon on täydennetty Heidi Pakarinen ja Kyösti Mäkimattila.

Julkaistu , päivitetty
Reijo Taipale esittää Satumaa-kappaleen Kullervo Linnan juhlakonsertissa 1981

Tangomarkkinat Elävässä arkistossa 3

Elävästä arkistosta löytyy kasapäin suomalaisen tangon historiaa vuosikymmenien varrelta: Klassisia tangohittejä, kruunattuja ja kruunaamattomia kuninkaallisia, poliittista ja tietokoneella ohjelmoitua tangoa. Mikä on sinun tangosi?

Julkaistu , päivitetty
Robert de Godzinsky äitinsä Elisabeth Urbanoviczin ja isänsä George de Godzinskyn kanssa

George de Godzinsky oli rakastava isä, mutta aina töissä 1

Joviaali, ymmärtäväinen ja lempeä, mutta aina poissa. Näin kuvailee musiikkiäänittäjä Robert ”Robi” de Godzinsky isäänsä George de Godzinskyä, jonka syntymästä tulee 5. heinäkuuta kuluneeksi 100 vuotta. Minkälaista oli kasvaa muusikko- ja säveltäjälegendan poikana? De Godzinsky vanhempi oli suomalainen säveltäjä, jonka tangoista tunnetuimpia on Romanesca.

Julkaistu , päivitetty

Esikarsintakiertue käynnistyy Seinäjoelta 2

Tangokuninkaallisten etsintä alkaa täysillä 31.3., kun esikarsintakiertue starttaa tangopääkaupungista Seinäjoelta. Seuraa päivän tapahtumia täältä.

Julkaistu , päivitetty
Tommi Nyyssönen sai kunnian aloittaa Jyväskylän tangokarsinnan

Toinen esikarsintaviikko starttasi Jyväskylästä

Tangokuninkaallisten etsintä jatkuu täyttä päätä, kun toinen esikarsintakiertue rullaa ympäri Suomen. Kiertueen toinen viikko alkoi 7.4. Jyväskylästä, muut pysähdyspaikat ovat Kajaani, Lahti ja Lappeenranta. Ilmoittautumisia tangolaulukilpailuun otetaan vastaan aikataulun puitteissa Ylen aluetoimituksissa karsintapäivinä klo 12. Sinusta voi siis vielä tulla tangokuninkaallinen 2014.

Julkaistu , päivitetty
Heidi Pakarinen ja Kyösti Mäkimattila - Tangokuninkaalliset vuosimallia 2013 - vierailivat Tangomarkkinoiden esikarsintakiertueella Turussa huhtikuussa 2014

Esikarsintakiertue päättyy

Uusia Tangokuninkaallisia etsitään vielä Turussa, Tampereella ja Helsingissä 15.-17.4. Viikko alkaa Turusta ja päivän parhaat palat kootaan tälle sivulle.

Julkaistu , päivitetty

yle.fi/musiikki

Matti Airaksinen Parasta ennen -risteilyllä 26.3.2015

Kuningas Matti - asiakaspalvelija

Matti "Parasta ennen" Airaksisesta tuli Kuningas Matti.

Miten Matti "Parasta ennen" Airaksisesta tuli Kuningas Matti, joka saa digimedian vuonna 2015 kymmenettuhannet ysäridancen ystävät radion ääreen kerran viikossa? Oliko kaikki suunniteltua vai sattumaa? Onko julkisuudessa rooli päällä? Kotona ei ainakaan soi eurodance. Lue Matin henkilöhaastattelu ja katso Suomen ensimmäinen joukkoistettu verkkosarja osoitteessa yle.fi/musiikki 10.4. alkaen ja TV-dokumentti Yle Teemalla 30.4.

Julkaistu , päivitetty

Parasta aikaa blogi: Vaalikikka 1

Näin valjastat huippuartistin vaalityöhösi.

Suunnitteletko jo ehdokkuutta seuraaviin vaaleihin? Hanna Pakarinen antaa näppärät vinkit siihen miten saat maan kovimmat artistit mukaan vaalityöhösi, ilman että kysyt heiltä siihen suostumusta.

Julkaistu
The Silverin arvoitus

Käsittämätöntä meteliä - The Silverin jäljillä

"Käsittämätöntä meteliä, räminää, musiikin toisella puolen.” Muun muassa näillä sanoilla kuulijat kuvailevat arvoituksellisen suomalaisbändin The Silverin musiikkia. Bändin jäsenten henkilöllisyys on säilynyt salassa yli kolme vuosikymmentä. Yle.fi/musiikki päätti selvittää salaisuuden.

Julkaistu , päivitetty