Hyppää pääsisältöön

Eini

Draamaa
Säv. & San. Janne Rintala
Sov. Mika Laakkonen, Janne Rintala

Finaali la 27.2. Yle TV2, Yle Radio Suomi, Yle X3M ja yle.fi/umk klo 21

Muualla verkossa
Twitter: @einipajumaki Facebook: Eini
Instagram: einiofficial Nettisivu: eini.fi

Eini Uuden Musiikin Kilpailu 2016, Eini Kuva: Yle eini,karsinta 1,umk16,uuden musiikin kilpailu 2016

Esittele itsesi

Olen Eini. Laulajana ollut 38 vuotta ja teen tätä työkseni. Olen aktiivinen keikkailija ja rakastan esiintymistä todella paljon.

Miksi osallistuit Uuden Musiikin Kilpailuun?

Minulle ehdotettiin osallistumista ja saatuani tämän laulun vastasin myöntävästi kutsuun. Olen kerran aikaisemmin osallistunut Eurovision laulukilpailun karsintaan vuonna 1996 ja silloin voittaja oli Jasmine. On hienoa olla mukana tekemässä isoa showta.

Mikä tekee Draamaa-biisistä sellaisen, että se sopii sinulle?

Tässä on erittäin hyvä teksti. Biisissä on mahtipontisuutta ja uskon, että estradilla saamme tästä näyttävän numeron.

Mistä kisakappaleesi kertoo?

Olen käyttänyt tästä ilmaisua, että se on lohtulaulu. Elämässä tulee pettymyksiä vastaan ja varsinkin rakkaudessa. Silloin ystävän tuki ja läheisyys on hirveän tärkeää. Tässä laulussa juuri ystävä koettaa tukea ja nostaa rakkaudessa jälleen pettyneen jaloilleen. Draaman kaari on monimuotoinen ja niin on itse elämäkin.

Mitä etuja on siitä, että olet ollut alalla kauan?

Etua on varmaankin se, että ihmiset tuntevat jo minut. Se voi tietty myös olla yhtälailla rasite. Toisaalta taas pitkä ura antaa vahvuutta esiintymiseen ja siihen, ettei pelkää isoa estradia.

Mitä haluat saavuttaa vielä urallasi?

Lähin saavutus olisi, että haluaisin saada henkilökohtaisen kultalevyn. Olen saanut kokoelmista kultaa ja platinaa, mutta sitten ihan henkilökohtainen kultalevy on vielä saavuttamatta. On minulla vielä paljon saavutettavia asioita.

Millä keinoilla aiot voittaa Uuden Musiikin Kilpailun?

Ensinnäkään tässä vaiheessa en ajattele voittoa, mutta tulen treenaamaan numeroni hyvin ja keskityn siihen mitä teen. Minusta tärkeintä on, että kuka meistä sitten valitaankin, valinta olisi paras mahdollinen. Otetaan edustussävelmä ja esittäjä, jossa kaikki osa-alueet toimivat.

Mikä Euroviisumuisto tulee ensimmäisenä mieleen?

Tottakai se on Lordi. Voitto oli silloin jotain niin huikeaa. Olin vain että ”Mitä? Suomi on ykkönen, kun se on ollut aina viimeinen”. Muistan myös suomalaisista viisuista Anneli Saariston kilpailukappaleen, joka on mielestäni hyvin vaikuttava.

Meneekö musiikki show'n edelle?

Joskus show toimii pelkästään, jos muistelen niitä venäläisiä mummoja. Se oli tosi hauska esitys ja ei siinä ollut kysymys musiikista. Mutta kyllä musiikki edelle menee tai minä ainakin kuuntelen Euroviisuissa musiikkia. Silmätkin katsoo tosi paljon, jos esiintyjä ja show on näyttävä niin sekin on vaikuttavaa. Varmaan biisikohtaisuus kuitenkin on se juttu.

Esikuvasi?

Kyllä minä menen Donna Summerin tahtiin! Hän on ollut minun esikuva ihan nuoresta tytöstä lähtien ja saanut diskomusiikin minun päähän. I Feel Love -biisi oli se ratkaiseva ponnahduslauta minulle. On paljon hyviä laulajia ja bändejä ensinnäkin diskomaailmasta.

Einin soittolista: 10 tärkeää biisiä

1. Katri Helena - Lintu ja lapsi
"Katri Helena oli varmasti vaikuttavin artisti minulle lapsena. Juuri tämä laulu oli se jonka lauloin levy-yhtiöön pyrkiessäni 1977 koelaulussa. Ja siitä katson laulajanurani alkaneeksi."

2. Donna Summer - I Feel Love
"Kun kuulin tämän Disco biisin se oli kuin isku! Se sai mut ihan sekaisin. Donna Summer on mun isoin esikuva. Discojen kuningatar."

3. Elton John - Your Song
"Eltonin laulusta olen aina pitänyt ja hänen musiikkinsa on kulkenut koko mun elämäni mukana."

4. Tapani Kansa - Kalajoen hiekat
"Tapsan Show oli minulle iso lähtölaukaus ja onnenpotku tälle uralle. Hänen show'ssa pääsin esiintymään isoille estraadeille ja yleisömassoille. Tämä laulu oli silloin iso hitti."

5. Abba - Dancing Queen
"Abba teki kauttaaltaan hienoa discoa! On merkinnyt minulle musiikillisesti tosi paljon ja merkitsee edelleen."

6. Madonna - Hung Up
"Madonna on tuonut paljon vaikutteita musiikkiin ja varsinkin hänen ns. uusi tuleminen oli mielenkiintoinen."

7. Jennifer Lopez - On The Floor
"JLo vaikuttaa minuun paljon naisena. Hänen ulkoinen olemuksensa on minun mieleeni. Siksi seuraan ja ihailen häntä."

8. Whitney Houston - I Will Always Love You
"Yksi maailman kauneimmista rakkauslauluista. Tämä jaksaa koskettaa aina ja osuu hänen tulkitsemanaan suoraan sydämeen."

9. Celine Dion - I'm Alive
"Upea laulaja ja aivan huikea lavakarisma. Nimenomaan hänen esiintymisestään olen viimeaikoina imenyt vaikutteita, tämä on oikein voimalaulu."

10. Michael Jackson - Beat It
"Ässä discobiisi, jossa on ihan käsittämätön imu. Michael oli esiintyjänä myös aivan käsittämättömän legendaarinen, discojen kuningas."

Tunnelmia ennen Karsinta 1:tä