Hyppää pääsisältöön

Stella Christine

Ain't Got Time For Boys
Säv. & San. Stella Christine
Sov. Stella Christine, Juho Räisänen, Juho Roslakka

Finaali la 27.2. Yle TV2, Yle Radio Suomi, Yle X3M ja yle.fi/umk klo 21

Muualla verkossa
Twitter: @stella_xtine Facebook: Stella Christine
Instagram: stellachristine YouTube: Stella Christine
Kotisivu: stellachristine.blogspot.fi Snapchat: stella_xtine

Stella Christine Uuden Musiikin Kilpailu 2016, Stella Christine Kuva: Yle karsinta 1,stella christine,umk16,uuden musiikin kilpailu 2016

Esittele itsesi

Olen Stella Christine Kotkasta, 23-vuotias laulaja-lauluntekijä. Olen kirjottanut biisejä nuoresta asti ja toimin muusikkona päätoimisesti, eli paljon keikkaa on heitetty. Yksin kitaran kanssa omien biisien soittaminen on ollut semmonen henkireikä. Viime vuosien aikana minulle on kehittynyt oma tyyli sen suhteen, minkälaista musaa haluan tuoda julkisuuteen.

Englanti oli helppo valita laulukieleksi, koska haluan, että musiikkini on kansainvälistä. UMK:n jälkeen toivon, että pääsen esiintymään ja tekemään omaa musaa, ehkä Suomen ulkopuolellakin. Samalla linjalla haluan jatkaa, RnB, soul ja vähän jatsimeininkiä, niiden kombinaatioilla.

Mikä sai sinut osallistumaan Uuden Musiikin Kilpailuun?

Olen seurannut aina UMK:ta. Kilpailussa on mahtavaa se, että kaikenlainen musa pääsee esiin. Päätin, että tämä voisi olla mahdollisuus päästä minun musiikin kanssa esiin.

Miten kuvailisit kilpailukappalettasi?

Ain’t Got Time For Boys on naseva, vähän pilke silmäkulmassa tehty biisi hetkestä, johon aika moni nainen voi samaistua. Yksinkertaisuus on voima lavaesityksessäni, pidetään selkeänä. Minun imagoni, nainen ja kitara, ei tarvitse hirveästi hypetystä sen enempää. Katsotaan mitä keksitään sitten, jos viisuihin päästään, että kuinka tässä matkalla innostuu.

Mikä on suhteesi Euroviisuihin?

Euroviisuja olen pienestä asti katsonut koko perheen kanssa Rakastan Euroviisuja. Hyvin vahvasti on jäänyt mieleen Conchita Wurstin Rise like a Phoenix, puhtaasti ihan sen sävellyksen puolesta. Suomalaisista viisuista totta kai Lordi. Ja Krista Siegfrids, hän veti upean shown.

Yllättäviä asioita, jotka paljastuvat sinusta UMK:n myötä?

Ehkä se voima ja energia, joka biisistäni välittyvät, ei niin ehkä suomalainen hyssyttelevä meininki. Nainen ja sähkökitara.

Keitä ovat esikuvasi?

Vahvoja naisartisteja, esimerkiksi Ella Fitzgerald, Etta James ja Amy Winehouse. Suomessa niitä on vähän vähemmän.

Millä eväillä voitat Uuden Musiikin Kilpailun?

Uskon biisiini. Olen tehnyt sen itse ja siinä on täysin sydän mukana. Musa edellä. Tiedän että kappale on erilainen, varsinkin tähän Suomen musiikkimarkkinoille, mutta sille kannattaa antaa mahdollisuus. Ihan sillä puhtaasti toivon pääseväni edustamaan Suomea.

Stella Christinen soittolista: 10 tärkeää biisiä

1. Glen Hansard - Say It To Me Now
"Kun kuulin tämän kappaleen opin, miten suuri merkitys yksinkertaisuudella, aitoudella ja tunteella on musiikissa. Ei tarvitse paljon enempää, kuin yhden elämää nähneen kitaran ja äänensä saadakseen kokonaisen konserttisalin mykäksi. Pidän siis paljon myös folkmusiikista."

2. John Mayer - Slow Dancing In A Burning Room
"Sai minut innostumaan sähkökitarasta, hieno biisi missä kylmiä väreitä herättävä kitaramelodia. Mayer lauluntekijänä on myös esikuva minulle."

3. Ella Fitzgerald - 'Round Midnight
"Jazz-musiikki on myös todella lähellä sydäntäni ja erityisesti jazz-laulaja Ella Fitzgerald. Ellan tulkinta tästä upeasta sävellyksestä kosketti ja inspiroi mua laulajana paljon konservatorio aikoina."

4. Ed Sheeran - You Need Me, I Don’t Need You
"Innostuin tästä nuoresta, persoonallisesta artistista ja kyseisestä biisistä ennen kuin Sheeran oli vielä iso nimi maailmalla. Hän inspiroi minua luottamaan omaan tekemiseeni ja jatkamaan sisukkaasti yrittämistä."

5. Brian McKnight - One Last Cry
"Hunajaa korville. Brian McKnightin äänen käyttö, huikea musiikillinen ilmaisu ja pianonsoitto-taito saa kananlihalle joka kerta! Kyseinen artisti on inspiroinut minua paljon. Muhun uppoo kyllä muutenkin kaikki sokeriset rakkauslaulut! :D"

6. Red Hot Chili Peppers - Californication
"Tämä biisi on tärkeä lähinnä siksi, että se muistuttaa teiniajoistani ja ensimmäisestä bändistäni, jossa soitin bassoa. Oon edelleen suuri RHCP-fani!"

7. The Beatles - Let It Be
"Tai oikeastaan kaikki Beatlesin biisit, koska niitä isäni soitti ja lauloi paljon kun olin pieni tyttö."

8. Aretha Franklin - Think
"Sometimes more is more. Se, että laulaa sydämensä kyllyydestä on maailman vapauttavin tunne ja sitä mm. tämä vahva naisartisti opetti mulle - antaa palaa vaan! Samalla teemalla voisi heittää kaikki Mariah Careysta Celine Dioniin, joita kuuntelin lapsena, mutta mainittakoon nyt yksi suuri vaikuttaja ja biisi!"

9. Stevie Wonder - Love’s In Need of Love Today
"Wonder on ollut suuri esikuva. Mieleenpainuvin kappale ehkä siksi, että esitimme sen kerran isosti Kotkan Kaupunginteatterilla yhteistyössä Kotka Big Bandin kanssa ja biisi kuulosti siinä hetkessä taianomaiselta, hyvän ystäväni laulaessa leadia ja minä ja muut laulajaystäväni taustoja. Siinä oli voimaa."

10. Leonard Cohen - Hallelujah
"Biisi, joka ei ikinä vanhene mun korvissa, koskettaa aina syvältä ja on upeasti sävelletty ja sanoitettu. Tullut esitettyä livenä monessa tilanteessa ja siihen liittyy paljon muistoja."