Hyppää pääsisältöön

Cristal Snow

Love Is Blind
Säv. San. & Sov. Cristal Snow, Jimi Constantine, Samuel Kovanko

Finaali la 27.2. Yle TV2, Yle Radio Suomi, Yle X3M ja yle.fi/umk klo 21

Muualla verkossa
Twitter: @cristal_snow Facebook: Cristal Snow Official
Instagram: cristal_snow YouTube: cristalsnow
Snapchat: cristal_snow Nettisivu: cristalsnow.com

Cristal Snow Uuden Musiikin Kilpailu 2016, Cristal Snow Kuva: Yle cristal snow,karsinta 2,umk16,uuden musiikin kilpailu 2016

Aika ennen Uuden Musiikin Kilpailua?

Aloitin esiintymisurani Suomessa lapsena teatterissa. Vanhempana menin Jenkkeihin opiskelemaan teatteria, musiikkia ja käsikirjoittamista. Aloin tehdä esiintymiskeikkoja drag queenina ja päätin, että minusta tulee muusikko, joten siirryin muusikon uralle. Olen tehnyt nettivideoita Ilta-Sanomille, juontanut Big Brother -extraa, osallistunut Tanssii tähtien kanssa -ohjelmaan ja tehnyt radiota YleX:ssä. Olen ollut joka paikan höylä ja alkanut käyttää itsestäni määritelmää 'viihdemaailman elämysmatkaaja'. Musiikin tekeminen on se ensimmäinen rakkaus. Se ehkä vie eniten ja syö sielua eniten, mutta siihen aina palaa. Musiikki on elämän suuri rakkaus.

Kuvaile musiikkiasi?

Olen aikamoinen dance pop -vosu. Tykkään tosi paljon populaarista dancesta ja pop-musiikista. Nyt kun olen alkanut uudelleen tekemään musiikkia, niin olen kokeillut kaiken näköistä. Minusta on kiva yhdistellä eri asioita ja katsoa, mitä niistä tulee. Olen aina sanonut, että musiikkini on vähän sellaista noitapoppia.

Mitä musiikkivideolla halutaan sanoa?

Se on traagisen kaunis rakkaustarina ja kuvaa hyvin, mitä biisissä tapahtuu. Rakkaus on joskus hyvin sokea ja rakkaus on kipeän kaunis. Se on hyvin eeppinen. Ei ihan voita mun ekaa viisuvideota, mutta pääsee tasamittoihin. Jo kuvauksissa jälki näytti älyttömän hienolta.

Minkälaisia musiikillisia esikuvia sulla on?

Tällaisena itsensä uudelleenlöytämisen jumalattarena täytyy sanoa, että kyllä se pieni poika löysi Madonnasta sellaisen riman, jota mä katson edelleen, että mitä ihminen voikaan tehdä. Miten itseään voi ilmaista erilaisilla tavoilla! Oli se musiikkivideon tai biisin kautta, niin Madde osaa laittaa paketin aina kasaan. Erityisesti jossain vanhemmissa Ray of Lightissa tai Like a Prayerissa on tarinaa sekä visuaalista puolta ja ne ovat hyvässä balanssissa. Viime aikoina on tullut kulutettua Carly Rae Japsenia ihan hulluna! Mä oon tosi pop-ihminen. En yhtään häpeile sitä.

Suomesta kuka tahansa joka tekee musiikkia, ansaitsee mun ihailuni, koska se on täällä tosi vaikeaa. Me ollaan pieni maa ja markkinat. Ja mä aina nostan hattua kaikille niille, jotka tekevät englanniksi. Täällä lauletaan suomalaisille suomeksi ja englanniksi laulettu on erittäin hankalaa saada markkinoille. Uusista artisteista Ronya ja Sandhja esimerkiksi ovat sellaisia tyyppejä, joille mä nostan paljon hattua, sillä he ovat nostaneet rimaa englanninkielisen popin esittämisessä.

Mitä mieltä olet Euroviisuista?

Rakastan viisuja yli kaiken. Euroviisut on parasta paskaa ikinä! Se kiinnostaa, viisut on läpileikkaus eri maiden musiikista ja siitä missä musiikin saralla mennään. Viisuissa näkee maiden sieluun niiden edustusbiisin kautta. Se on musiikin festivaali, koska se on kaikkea: on campia, voimaballadia, uudenlaista soundia ja kliseisiä viisubiisejä. Siellä on huumoria, showta, suuria tunteita ja draamaa. Ei ole mitään parempaa kuin Euroviisut – en mä keksi mitään! Ei mikään muu sävellys- tai laulukilpailu voita sitä. Suhtaudun todella intohimoisesti Euroviisuihin.

Mikä on paras viisumuistosi?

Suomen voitto on tietysti yksi isoimpia, mutta lapsuudesta mulla on kaikista vahvimmat muistot. Pienestä asti läppä on ollut, että mä meen joskus Euroviisuihin. Kavereiden ja perheen kanssa se oli vuoden kohokohta, kun istuttiin papereiden kanssa ja annettiin omat pisteet biiseille. Sitten kun oma suosikki voitti, niin se oli aina yhtä juhlaa… Sandra Kim, Herrey’s tai Carola! Tietysti tärkeä tapaus on, että viime vuonna selostin lähetyksen. Sain tehdä jotain sellaista, mitä olen aina, aina, aina halunnut tehdä. Pääsi ihan siihen iholle ja sai sanoa ne omat asiat, joita on miettinyt, kun on katsonut viisuja kotona.

Millä eväillä voitat Uuden Musiikin Kilpailun?

Tuomalla itsestäni uusia piirteitä esiin ja olemalla rehellisesti sitä, mitä mä oon - olemalla oma itseni.

Cristal Snow'n soittolista: 10 tärkeää biisiä

1. Falco - Rock Me Amadeus
"Mun eka kosketus aikuisten musaan oli kun olin varmaan 11v. ja mun vanhin siskoni kuunteli vihreässä Datsunissaan italodiscoa ja poltti vihreetä röökii. Sain joskus mennä ajelemaan hänen kanssaan kylärallia."

2. Kylie Minogue I Should Be So Lucky
"Mä kiinnostuin musiikista toden teolla kuudennella luokalla. Silloin brittipoppituottajat Stock, Aitken, Waterman jyräs brittilistoja ja se junkkaava europoppisoundi muokkas mun musiikkimaun ikuisiksi ajoiksi. Vaikka he tuottivat varmaan satoja artisteja on Kylie silti se ykkönen."

3. Madonna - Till Death Do Us Part
"Mä tiesin Madonna olemassaolosta jo ihan pienenä mutta kun ’Like a Prayer’ albumi tuli, olin seiskalla. Mä sekosin päästäni. Se oli musta maailman parasta paskaa ikinä. Tuijotin tunteja päivässä musiikkitelkkaria tädin luona et sain videonauhalle kaikkea Madonnaa mitä sieltä tuli. Mulla on vieläkin VHS kasettaja täynnä kaikkea Madonna kampetta. Tää biisi on loistava."

4. Pandora - Don’t you know
"Kun ysäridanceteknoa alko ilmestymään, olin onneni kukkuloilla. Vietin kaikki viikonloput radion ääressä nauhoitellen kaikkea mitä sieltä tuli. Olin aivan hulluna kaikkeen ruotsipoppiin ja käytin kaikki rahani cd-sinkkuihin ja remix-sinkkuihin. Pandora oli kova. On edelleen."

5. U2 - Who’s Gonna Ride Your Wild Horses
"Dancen lisäksi mun sydän kuului Bonolle ja tälle biisille. Yltiöromantillista ja mahtipontista."

6. Annie Lennox - Walking on Broken Glass
"Kuuntelin Annie Lennoxin debyyttialbumin puhki. Ajattelin että musta tulee isona hän."

7. Alanis Morrisette - You Oughta Know
"Ostin ekojen ihmisten joukossa tän levyn. Vahingossa. Sekosin. Halusin vihaiseksi valkoiseksi naiseksi."

8. Tori Amos - Pretty Good Year
"Aloin kuunnella lyriikkapohjaista musaa ja harjoittelin biisien kirjoittamista tekstin pohjalta. Kävin korkeakoulussa sadalla luovankirjoitamisen tunneilla."

9. Dallas Superstars - Fast Driving
"Kun palasin Suomeen löysin dance-musiikin uudelleen ja suomalaisen dance-popin. Tää biisi sai mut vakuuttuneeks et mun pitäis tehdä elektro-dancea ja töitä tuottaja Heikki L:n kanssa. Ja niinhän mä sitten tein."

10. Lady Gaga - Bad Romance
"Lady Gaga sai mut vakuutuneeks siitä, että artisti voi olla elämää isompi ja silti lähestyttävä. Ihailtavan kaukainen ja silti niinkuin kaikki me muutkin."

Kuulumisia studiolta

Attention 2 oli ennen Poronkäristys!

Kaksostytöt eivät kilpaile keskenään musiikissa.

Nimen keksiminen kaksosduolle ei ollut ihan yksinkertaista. Tytöt ajattelivat, että nimen olisi hyvä edustaa jollain tapaa Suomea. He pähkäilivät, kunnes Anni sai neronleimauksen: ”Ollaan Poronkäristys!” Lue miten powerkaksoset päätyivät UMK:hon!