Hyppää pääsisältöön

Rafaela Truda

Rise Up
Säv. Kalle Mäkipelto, Olli-Matti Kalliosaari, Rafaela Truda
San. Olli-Matti Kalliosaari, Rafaela Truda
Sov. Kalle Mäkipelto, Olli-Matti Kalliosaari

Karsinta 2 la 13.2. Yle TV2, Yle HD ja yle.fi/umk klo 21

Muualla verkossa
Twitter: @rafaelatruda Facebook: Rafaela Truda
Instagram: rafaelatrudaofficial Nettisivu: rafaelatruda.com

Rafaela Truda Uuden Musiikin Kilpailu 2016, Rafaela Truda Kuva: Yle karsinta 2,rafaela truda,umk16,uuden musiikin kilpailu 2016

Kuka olet?

Olen Rafael Truda. Olen syntynyt Makedoniassa ja tulimme Suomeen, kun olin muutaman kuukauden ikäinen. Asumme Uusikaarlepyyssä. Työskentelen kosmetologina Norjassa ja minulla on kaksi yritystä: kauneusalan yritys sekä omistan osuuden kahvilasta. Vaikka asun myös Norjassa, pidän Suomesta enemmän, sillä tämä maa on kotini.

Perheeni puhuu makedoniaa, minä puhun heidän kanssaan ruotsia ja ystävieni kanssa puhutaan sekaisin myös suomea tai englantia. Joskus huvikseni puhun siskoni kanssa saksaa, jos emme halua vanhempiemme ymmärtävän meitä! Elämässäni on siis monia kieliä, olen mielenkiintoinen sekoitus.

Aika ennen Uuden Musiikin Kilpailua?

Olen ollut musiikkikoulussa ja keikkaillut paljon sitä kautta laulaen metallia, jazzia, bluesia, hard rockia ja vaikka mitä. Sitten halusin tehdä jotain enemmän oman tyylistäni ja ystäväni kanssa aloimme tehdä EDM:ää ja trapia. Pidän laulamisesta, mutta jostain syystä räppääminen sopii minulle paremmin. Rakastan sitä. Tiedän että monet sanovat, että rap ei kuulu tytöille ja tyttöjen ei pitäisi räpätä. Minä haluan näyttää heille, että me voimme sekä laulaa että räpätä.

Miten päädyit mukaan Uuden Musiikin Kilpailuun?

Olen aina haaveillut Euroviisuihin osallistumisesta ja tänä vuonna ajattelin koettaa onneani! Aiemmin olen ollut hyvin varovainen oman musiikkini julkaisemisen kanssa. Tämä on ensimmäinen kerta, kun rohkaistuin julkaisemaan jotain isompaa.

Kuvaile kisakappalettasi?

Se on sekoitus poppia, tropical housea, laulua ja rappia. Koko esitys on luova sekoitus ja rap-osuuteni on hieman röyhkeä. Yritin tehdä kappaleestani sellaisen, että sen kuullessaan on pakko alkaa liikkumaan! Ja vaikka olisi epävarma omasta tanssimisestaan, se ei haittaa, sillä liike vain vie mukanaan. Biisi antaa motivaatiota, jos tunnet olosi alakuloiseksi. Siitä huokuu myös yhteenkuuluvuuden tunne ja se, ettei ketään saa tuomita eikä saa menettää omaa arvostustaan.

Mikä on musiikkivideosi tarina?

Musiikkivideoni on myös sekoitus eri elementtejä. Kuvittele Beyoncé yhdistettynä kuuluisiin taidemaalauksiin.

Mikä mieltä olet Euroviisuista?

Rakastan Euroviisuja! Olen katsonut niitä neljä-viisi-vuotiaasta asti. Siitä lähtien olen halunnut edustaa Suomea. Voisin edustaa myös Makedoniaa, mutta en ole vieraillut useinkaan siellä, joten oli helppo valita, että haluan edustaa Suomea. On ihanaa nähdä kaikki eri maiden liput yhdessä liehumassa Euroviisuareenalla, kun ihmiset hurraavat yhdessä. Olisi mahtavaa kokea se tunnelma paikan päällä!

Mitä musiikillisia esikuvia sinulla on?

Antti Tuisku. Näen itseni hyvin samankaltaisena artistina. Hänen asenteensa, laulaminen ja tanssiminen ovat jotenkin amerikkalaistyylisiä. Hänellä on paljon energiaa! Ikinä ei ole tylsää katsoa häntä tai kuunnella Tuiskun musiikkia. Se on aina viihdyttävää ja viihdyttävyys on minusta hyvän artistin merkki.

Millä eväillä voitat Uuden Musiikin Kilpailun?

Suosikkisanani on "mix", sekoitus, ja pidän kaikenlaisista sekoituksista. Voitan, koska UMK:ssa ei ole ikinä ollut minunlaistani sekoitusta!

Rafaela Trudan soittolista: 10 tärkeää biisiä

1. Drake - Headlines
"Tämä on ensimmäinen Draken laulu, josta kiinnostuin."

2. Beyoncé - Flawless
"Beyoncé on ollut minun esikuvani viisivuotiaasta asti ja juuri tämä kappale kohottaa itsetuntoani."

3. Kendrick Lamar - m.A.A.d city
"Kappaleessa on paljon tunnetta, joka poistaa stressin ja trap-biitti on tosi kova."

4. DaVido - Skelewu
"Afrikkalaista azonto-musaa, joka saa minut aina tanssimaan. Rakastan tanssimista."

5. Destiny's Child - Survivor
"Minun lapsuuteni numero yksi."

6. Chris Brown - X
"Laulu, joka saa minut rentoutuneeksi. Chris Brown on yksi suosikkiartisteistani."

7. Big Sean, Drake - Blessings
"Rap-biisi, joka rentouttaa ja saa minut itsevarmaksi. Siistiä, että biisissä fiittaa suosikkiräppäreitäni."

8. Enrique Iglesias - Contigo
"Erityisen hieno espanjaksi laulettu kappale, jonka tahtiin minä ja perheeni tykätään tanssia."

9. Rihanna - Bitch Better Have My Money
Rihanna on myös lapsuuteni suosikkeja ja tulee aina olemaankin. Tämä on erityisen hyvä biisi, diggasin siitä heti.

10. T.I feat. Iggy Azalea - No Mediocre
Hienoja kesämuistoja ystävien kanssa tästä kappaleesta, T.I on erittäin hieno näyttelijä ja räppäri ja tämä on yksi hänen parhaista kappaleistaan.