Hyppää pääsisältöön

Ylona

Blazing Fire
Säv. Tero Kaikkonen & Jaakko Salovaara
San. Tero Kaikkonen & Ylona
Sov. Jaakko Salovaara

Karsinta 2 la 13.2. Yle TV2, Yle HD ja yle.fi/umk klo 21

Muualla verkossa
Twitter: @ylonatweets Facebook: Ylona
Instagram: ylonamusic YouTube: Ylonamusic
Nettisivu: ylonamusic.com
Snapchat: ylonamusic Periscope: YlonaSavolainen

Ylona Uuden Musiikin Kilpailu 2016, Ylona Kuva: Yle karsinta 2,umk16,uuden musiikin kilpailu 2016,ylona

Kuka olet?

Olen Ylona, 22-vuotias laulaja-lauluntekijä Helsingistä. Olen tehnyt musiikkia pienestä pitäen. Tykkään kissoista ja koirista ja eläimistä ihan hirveesti, rakastan musaa ja kaikkea siihen liittyvää yli kaiken. Pidän matkustelusta, vuorista ja meristä, olen semmoinen luonnonlapsi jollain tasolla. Maailmankiertue on haaveena jossain vaiheessa uraa!

Mikä sai sinut osallistumaan Uuden Musiikin Kilpailuun?

Tuttujen kautta pyydettiin mukaan laulamaan biisiin, mistä sitten syntyi tämä kappale.

Kuvaile kilpailukappalettasi?

Uutta suomalaisten korville, innovaatiota musiikin saralla Suomessa. Biisi kertoo itsensä voittamisesta, oli kyseessä sitten salilla käynti, UMK tai Euroviisut, niin se on biisi, joka motivoi. "We can do it!" -asenne tulee biisistä mieleen. Toivon, että kappaleesta ja minusta löytyy jotain semmoista, joka motivoi omassa elämässä ja saa tavoittelemaan unelmia. Ettei ajattele liian pienesti, vaan että kaikki on mahdollista maailmassa.

Myös musiikkivideossa on voimaa. Se huokuu sellaista asennetta, että me pystytään siihen - uskoa itseensä.

Kaikki on mahdollista on sanoma, jota haluan levittää kaikille. Positiivisuus tulee näkymään lavalla, biisi on voimakas ja positiivinen. Jokaisen ihmisen pitäisi saada se energiaa biisistä.

Mikä on suhteesi Euroviisuihin?

Katson joka kerta! Kaverit tulee kotiin ja katsotaan yhdessä. Ruotsissa on aina ollut tosi hyviä viisuartisteja!

Keitä ovat esikuvasi?

Etenkin ruotsalaiset naisartistit vetoavat minuun. Ne ovat hauskoja tyyppejä sekä omia itsejään. Ja Zara Larsson, Tove Lo, Ariana Grande ja Adele, vaikuttavat olevan ihania ihmisiä haastattelujen perusteella.

Millä eväillä tulet voittamaan Uuden Musiikin Kilpailun?

Uudella sähäkkyydellä. Biisi on jotain rohkeaa, kansainvälistä ja erilaista Suomessa. Minussa on voimaa, mitä ei välttämättä odota, kun katsoo kilttiä tyttöä, joka seisoo edessä. Teen asiat ihan täysillä ja tavoittelen sitä omaa, out side of the box.

Ylonan soittolista: 10 tärkeää biisiä

1. Ellie Goulding - Lights
”Kuuntelin tätä 16-vuotiaana lentokoneessa, kun lähdin vuodeksi Ranskaan vaihto-oppilaaksi. Samat innostuksen ja pelon sekaiset fiilikset nousevat yhä pintaan aina tätä kuunnellessani.”

2. Jakwob feat. Maiday - Fade
”Sekä biisi että musavideo herättävät suuria tunteita. Tässä on paljon niitä elementtejä, joista saan inspiraatiota omiin lauluihin.”

3. ATB - Ecstasy
”Löysin elektronisen musiikin ala-asteikäisenä, kun vein amisautosta heitetyn CD-levyn kotiin. Tämä on yksi niistä ensimmäisistä suosikeista.”

4. Pink Floyd - Comfortably Numb
”Tutustuin lukion ekalla Pink Floydiin, jonka kautta loin vahvemman ja syvemmän siteen musaan. Se oli merkittävä etappi musiikillisen kehittymiseni kannalta. Ja biisin kitarasoolo on ihan tajuton!”

5. Mando Diao - Dance With Somebody
”Tämä biisi saa minut aina hyvälle tuulelle ja tulee hinku päästä tanssilattialle!”

6. Röyksopp feat. Susanne Sundfør - Running to the Sea
”Tässä on taikaa! Kuulin biisin ensimmäistä kertaa Flow’ssa vuonna 2014. Biisin upea laulu sekä kasvava ja voimakas soundi jäi mieleen.”

7. Calvin Harris & RihannaWe Found Love
”Muistan, kun pyöräilin yöllä vuoden 2011 alkusyksystä illanvietosta kotiin kovassa räntäsateessa kyyneleet virraten, ja kuuntelin tätä biisiä. Olin aivan hukassa rakkauden suhteen.”

8. Deep Purple - Burn
”Pääsin rokkaamaan tämän biisin kanssa Ankkarockin lavalle vuonna 2009. Olin niin liekeissä, ja tiesin, että tätä mä haluan tehdä.”

9. Don Henley - New York Minute
”Minulle tärkeä biisi, joka muistuttaa siitä, ettei mitään eikä ketään saa pitää itsestäänselvyytenä.”

10. Major Lazer feat. DJ Snake & MØ - Lean On
”Lämpö, kesä ja ystävät. Tähän biisiin liittyy niin paljon kesäisiä muistoja ja hyviä fiiliksiä!”