Hyppää pääsisältöön

Berberian Sound Studio ja Kuoleman lintu: kauhun ääniä Teemalauantaissa

Toby Jones taltioi kauhun ääniä. Berberian Sound Studio (2012), ohjaus Peter Strickland Kuva: Yle Kuvapalvelu berberian sound studio,Teemalauantai,teeman elokuvat

Oletko kuullut hyviä kauhuelokuvia viime aikoina? Teemalauantaissa 13.9.2014 vietetään italialaisen kauhun ja upean äänisuunnittelun iltaa.
Elokuva Berberian Sound Studio uusitaan keskiviikkona 8.2.2017 klo 21.45.

Modernin elokuvan karmivimpia ja parhaan kuuloisia lajityyppejä oli 1960–70-lukujen italialainen giallo. Näille jännitystä, kauhua, erotiikkaa, väkivaltaa ja upeaa musiikkia sisältäville elokuville tekee kunniaa Peter Stricklandin ohjaama uusi brittielokuva Berberian Sound Studio.

Berberian Sound Studio kertoo englantilaisesta äänisuunnittelijasta Gilderoysta, joka saapuu 1970-luvun alussa työkeikalle Berberian-elokuvastudioille Italiaan. Hän ymmärtää vasta perille päästyään, että elokuva johon hänet on tilattu tekemään ääniä on aitoa kauhua, giallo-elokuva nimeltä Equestrian Vortex. Gilderoy joutuu myös tekemään foley-artistin töitä eli muun muassa murskaamaan meloneita ja rakentamaan näistä sinänsä viattomista äänistä ääniefektejä elokuvan kauheisiin tapahtumiin. Pääosaa esittää Toby Jones.

Berberian Sound Studio on kafkamainen elokuva, psykologinen kauhutarina sekä oudon kiehtova kuvaus minuuden ja todellisuuden hajoamisesta. Se on myös metaelokuva, hieno kunnianosoitus 1970-luvun italialaisille kauhuelokuville ja erityisesti näiden elokuvien äänimaailmoille. Elokuvan sekä elokuvassa tekeillä olevan Equestrian Vortexin musiikin sävelsi brittibändi Broadcast. Elokuvan tehosteäänet teki suomalainen foley-artisti Heikki Kossi.

Illan toinen elokuva onkin sitten aitoa gialloa, lajityypin tunnetuimman ohjaajan Dario Argenton esikoiselokuva Kuoleman lintu (L’Uccello dalle piumi di cristallo, 1970) Tarina käynnistyy, kun Roomassa asuva amerikkalaiskirjailija joutuu iltakävelyllä puukotuksen todistajaksi kykenemättä auttamaan uhria. Kokemus on traumaattinen, ja kirjailija ryhtyy auttamaan poliisia hyökkääjän – mahdollisen sarjamurhaajan – etsinnässä. Yksi tärkeä johtolanka liittyy ääniin... Musiikin Argenton elokuvaan sävelsi itse elokuvamusiikin maestro Ennio Morricone.

Argenton elokuvaa on esitetty Suomessa myös nimellä Paratiisilinnun arvoitus. Pääosia elokuvassa esittävät Tony Musante, Suzy Kendall ja Enrico Maria Salerno. Kendallilla on pieni rooli myös Berberian Sound Studiossa – kirkujana.

HUOM! Argenton elokuvan ikärajan vuoksi Teemalauantai 13.9.2014 alkaa poikkeuksellisesti vasta kello 21.30.

 • Berberian Sound Studio, Britannia 2012. Ohjaus Peter Strickland. Pääosissa Toby Jones, Antonio Mancino, Fatma Mohamed, Cosimo Fusco. (16)
 • Kuoleman lintu (L’Uccello dalle piume di cristallo), Italia 1970. Ohjaus Dario Argento. Pääosissa Tony Musante, Suzy Kendall, Eva Renzi, Enrico Maria Salerno, Umberto Raho. (18)
Dario Argento: Kuoleman lintu. Kuva elokuvasta Kuoleman lintu (L’Uccello dalle piume di cristallo) dario argento,kauhuelokuva,Teemalauantai,teeman elokuvat

Lisää aiheesta: Äänimies kauhutehtaassa, Peter Strickland Filmiryhmän haastattelussa torstaina 11.9.2014 klo 17.20 ja tiistaina 16.9. klo 21.15.

Juttuun on päivitetty uusintatiedot 7.2.2017.

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä

"Hän ymmärtää vasta perille päästyään, että elokuva johon hänet on tilattu tekemään ääniä, on aitoa kauhua, giallo-elokuva nimeltä Equestrian Vortex."

Olen katsonut Berberian Sound Studion useampia kertoja, eikä elokuvassa missään vaiheessa sanota, että Equestrian Vortex on "giallo-elokuva", sisäiselokuvaa ei myöskään nähdä alkutekstejä pitemmälle. Noituusteemat viittaavat enemmän fantasiatyyppiseen kauhuun kuin gialloon. Ymmärrän, että tulkinta perustelee miniteeman ja g-sana kuulostaa seksikkäältä mutta vähän kliseiseksi menee, italialainen kauhuelokuva on muutakin kuin gialloa.

Tämä on mainio keskustelu, elokuvasta jota ei ole olemassa edes fiktion sisällä! Olet Lauri varmaan oikeassa, siellä kolmannessa-tai-neljännessä todellisuudessa Equestrian Vortex olisi luultavasti gialloa fantastisempi elokuva.
Kauhun äänille omistetun teemaillan perusteita se ei kyllä mielestäni mitenkään horjuta - tuskin sinäkään sitä tarkoitit?

Lähettänyt käyttäjä

Hienoa että tätäkin lajia näkee suomikanavilla, milloinkas on Argentoa viimeksi nähtykään, noo, Masters of Horror-sarjan jakso Jennifer Maikkarilla joku vuosi sitten sekä pitkä leffa Inferno 5v. sitten, samalla kanavalla.
Syystäkin odotan huomisiltaa innoissani.
Kuoleman lintu...uusintako, käsittääkseni kyseessä on TV-ensi-ilta.
Teeman alkuvuosina esititte sarjan gialloja mutta tuolloin kanava oli suljettu kanava, aiotteko joskus uusia noita leffoja, joukossa oli muistaakseni myös Argentoa.
Kauhu ja ääni, samaa tyylilajiahan on myös Brian De Palman Blow-out, jossa äänimies kuulee poliittisen murhan, tämäkin pätkä olisi sopinut teemailtaan hyvin, siinäkin liikutaan kauhuleffojen filmaustunnelmissa.

Lähettänyt käyttäjä

Hienoa, että jaksatte näyttää näitä suomessa vähemmän tunnettuja (kauhu)elokuvia. Olisi upeaa, jos esittäisitte Argenton vanhasta tuotannosta vielä Suspirian, Tenebren, Phenomenan tai Operan.

Lähettänyt käyttäjä

Esitätte liikaa samoja elokuvia, kuten taas kesällä 16 tuon Kuoleman linnun. Aivan samat elokuvat pyörii taas vuoden päästä. Argentolla toki olisi Inferno ja Phenomena ja Opera, jotka voisi esittää, mutta myös Suspiria. Fulcilta voisi esittää joitain länkkäreitä kuin Man in the silversaddle, Four of the apocalypse. Hänen ikoniset kauhutekeleet taas saattavat olla liian rankkaa tavaraa.

Teeman ulkomaisiin elokuviin hankitaan yleensä kaksi esitysoikeutta kuhunkin, käytännössä siis jokainen Teeman elokuva uusitaan ainakin kerran. Meistä se on katsojien palvelua. Esimerkiksi Kuoleman lintu oli syyskuussa 2014 katsottavissa vain suorana myöhään lauantai-iltana, joten monelta se meni ohi. Kesällä 2016 on uusi tilaisuus, ja uusintaa onkin jo toivottu. Kyse ei siis ole siitä, että kiusallamme näytämme aina vain samoja elokuvia kun uusiakin olisi. Toiveesi - samoin kuin T.T:n aiemmin esittämät toiveet - ovat hyviä, pidämme ne mielessä kun uusia giallohankintoja pohditaan.

 • Menahem Pressler: elämä, jota rakastan

  Henkilökuva yhä yli 90-vuotiaana esiintyvästä pianistista

  Sympaattinen henkilökuva v. 1923 Saksassa syntyneestä israelilais-amerikkalaisesta pianistista, joka niitti ensin mainetta yli 50 vuoden ajan Beaux Arts Triossa ja sitten nykyäänkin solistina.

 • Teeman Elävä arkisto: Talvikalastusta ja hylkeenpyyntiä

  Pilkkiminen on suomalaisten kansallisharrastus

  ”Pilkille on päästävä, oli keli mikä hyvänsä!” Keskitalven kunniaksi Teema tarjoaa hyisiä kalastustunnelmia ja hylkeenpyyntiä eri vuosikymmeniltä. Kaupan päälle tulee suomalaisen silmiä hiveleviä maisemia. Tiistaina 14., perjantaina 17., ja sunnuntaina 19.2. Perämeren hylkeenpyytäjät Hylkeitä on pyydetty Suomen rannikolla kivikaudesta asti.

 • Tuleva vauvani

  Hedelmöityshoitojen uusimpia menetelmiä ja vaihtoehtoja

  Hedelmällisyyshoitojen edistymisen ansiosta miljoonat lapsettomat parit voivat nyt saada lapsia. Tohtori John Jain tiimeineen tutustuttaa meidät uusimpiin hedelmöitysmenetelmiin ja -vaihtoehtoihin.

Yle Teema

 • Ranskalainen illallinen ja Foodies: Teemalauantai käy herkkupöytään

  Herkuttelumenu 18.2.: Oscar-voittaja & tyylikäs dokumentti.

  Herkutteluillassa Karen Blixenin novelliin perustuva, kolmen Michelin-tähden ja yhden Oscarin arvoinen elokuva Ranskalainen illallinen sekä Foodies – kulinaristien jet set, ultratyylikäs dokumenttielokuva maailman huippuravintoloita kiertävistä ruokafriikeistä.
  Teemalauantai 18.2. klo 21.00–24.15

 • Soundbreaking on suursarja populaarimusiikin luomisen historiasta

  Upea sarja studioiden ja äänilevyjen magiasta alkaa 19.2.

  Soundbreaking on uusi, upea dokumenttisarja populaarimusiikin luomisen ja taltioinnin historiasta Miles Davisista Adeleen. Studioiden ja äänilevyjen magiikkaa on avaamassa yli 150 artistia, tuottajaa ja musiikillista suunnannäyttäjää. Sarja alkaa sunnuntain musiikkidokumenttipaikalla 19.2., uusinnat maanantaisin ja perjantaisin.
  Sunnuntaisin 19.2.–9.4. klo 21.00

 • Pilkun jälkeen

  Kymmenen keskustelua sadan vuoden kirjoista

  Uudessa kirjallisuussarjassa uuden polven kirjailijat keskustelevat suomalaisesta kirjallisuudesta luotsinaan kirjailija Niina Repo.
  maanantaisin 13.2. alkaen klo 21.00

 • Kirjojen Suomi

  Juhlavuoden kokonaisuus itsenäisyyden ajan kirjoista

  Mitä itsenäisyyden ajan kirjat kertovat maastamme ennen ja nyt? Miten asiat ovat muuttuneet aikojen saatossa? Kirjojen Suomi on osa Suomi 100-hanketta, ja kestää koko juhlavuoden 2017.

 • Oscarit Teemalla 2017

  Teema näyttää Oscar-gaalan suorana 27.2. aamuyöllä.

  Oscar-gaala nähdään jälleen Teemalla. Suora lähetys punaiselta matolta ja palkintogaalasta alkaa maanantaina 27.2. aamuyöllä Suomen aikaa. Ohjelmat uusitaan tekstitettynä heti maanantai-iltana. Gaalaa edeltävällä viikolla Teema esittää aiempia Oscar-elokuvia, muun muassa vuoden 2016 Oscar-voittajan Amy.

 • Suuri illuusio

  Jean Renoirin klassikko ensimmäisestä maailmansodasta

  Jean Renoirin haikea kuvaus vanhasta Euroopasta, jonka unelmat haudattiin ensimmäisen maailmansodan taisteluhautoihin.
  maanantai 20.2. klo 23.10

 • Perijätär

  Neljän Oscarin klassikko perijättären nuoresta kosijasta

  Henry Jamesin romaaniin perustuva neljän Oscarin klassikko, jossa ujon perijättären hurmaavaa kosijaa epäillään onnenonkijaksi.
  tiistai 21.2. klo 22.55

 • Cabirian yöt

  Fellinin klassikko hyväsydämisestä katunaisesta

  Parhaan vieraskielisen elokuvan Oscarilla palkittu klassikko hyväsydämisestä roomalaisesta katunaisesta, joka etsii rakkautta ja joutuu toistuvasti huijatuksi. Federico Fellini ohjasi, pääosaa esittää Giulietta Masina.
  keskiviikko 22.2. klo 23.25

 • Kevät koittaa Hitlerille

  Mel Brooksin komediaklassikko Broadway-huijareista

  Kreisikomedian klassikko kahdesta huijarista, jotka yrittävät luoda mahdollisimman huonon Broadway-näytelmän: musikaalin Adolf Hitlerin elämästä. Mel Brooks sai esikoiselokuvastaan parhaan alkuperäiskäsikirjoituksen Oscarin.
  torstai 23.2. klo 0.15

 • Dylan, Bowie, Amy, Aki, Rolling Stones, Bosch, Ghibli...

  Teemalauantaiden keväässä runsaasti musiikkia ja elokuvaa.

  Elokuvaa, musiikkia, populaarikulttuuria, historiaa. Teemailtojen aiheita keväällä ovat muun muassa Bob Dylan, David Bowie, Amy Winehouse, Aki Kaurismäki, The Rolling Stones, Billy Wilder, Hieronymus Bosch, modernit vampyyrit ja Ghibli-studion mestarianimaattorit.

 • Martin Scorsesen jättidokumentti No Direction Home: Bob Dylan

  Perusteellinen, moniääninen dokumentti

  Martin Scorsesen perusteellinen, definitiivinen, moniääninen dokumenttielokuva on tarinoiden, muistojen, musiikillisten vaikutteiden ja kertojanäänten runsaudensarvi, jolla on pituutta yli kolme ja puoli tuntia. Silti siihen on mahtunut vain kolmasosa Bob Dylanin elämästä, tarkemmin viisi ratkaisevaa vuotta 1961–1966. Ensiesitys Ylessä.
  Elokuva nyt Areenassa

 • Klassikon aseman saanut Dylan-dokumentti Don't Look Back

  D.A. Pennebakerin elokuva vuodelta 1967

  D.A. Pennebakerin Don’t Look Back eli Älä katso taaksesi (1967) on paitsi hienon dokumentaristin ehkäpä hienoin dokumenttielokuva myös mahdollisesti kaikkien aikojen paras elokuva Bob Dylanista.
  Elokuva nyt Areenassa

 • Soundbreaking ja muut Teeman musiikkidokumentit keväällä 2017

  Kevään tapauksia: Soundbreaking-sarja, Dylan, Carole King...

  Teeman sunnuntai-iltojen musiikkidokumenteissa perehdytään keväällä 2017 muun muassa Carole Kingiin (75 vuotta) ja Ella Fitzgeraldiin (100 vuotta). Kevään isoin tapaus on populaarimusiikin kehitystä ja studiotyön salaisuuksia selvittävä huikea kahdeksanosainen Soundbreaking-sarja, joka alkaa 19.2.

 • Edwyn Collins: Kaikki on mahdollista

  Upea dokumenttielokuva laulajan hitaasta paluusta elämään.

  The Possibilities Are Endless: ainutlaatuinen dokumenttielokuva A Girl Like You -hitistä tunnetun laulaja-kitaristi Edwyn Collinsin hitaasta paluusta elämään ja musiikkiin massiivisen aivoverenvuodon jälkeen.
  Nyt Areenassa

 • Elvis Costello: Mystery Dance

  Dokumentti hienosta laulaja-lauluntekijästä nyt Areenassa.

  Dokumentti laulaja-lauluntekijä Elvis Costellon monipuolisesta urasta: kymmeniä albumeja, tusinoittain hittejä, jatkuvaa uudistumista ja yhteistyökumppaneita Paul McCartneysta Brodsky-kvartettiin. Rillipäinen nörtti ilmestyi julkisuuteen punkin jälkiaalloissa ja toi uuden aallon musiikkiin runoutta ja ironiaa.
  Nyt Areenassa

 • Love is all: 100 vuotta rakkautta

  Hurmaava kollaasielokuva rakkaudesta nyt Areenassa.

  Mikäpä olisi parempi aihe dokumentille kuin rakkaus – vieläpä onnellisella lopulla! Palkitun dokumentaristin Kim Longinotton hurmaavassa kollaasielokuvassa on fiktiota, dokumenttia ja kotielokuvia. Musiikki Richard Hawley. Elokuvaa edeltää ohjaajan haastattelu.
  Nyt Areenassa

 • Hyvä oli hiihtäjän hiihdellä

  Lyhytelokuvia menneiden vuosikymmenten laduilta

  Talvilomakausi on taas alkanut. Sen kunniaksi siirrymme harvinaisissa lyhytelokuvissa menneiden vuosikymmenten runsaille ja puhtoisille hangille. Tiistai 21., perjantai 24. ja sunnuntai 26.2.

 • Batman

  Batkanava on Teema ja Bat-aika perjantai klo 19

  Vaviskaa Gotham Cityn konnat ja Batmanin arkkiviholliset! Batman valtaa Teeman. Vuoden 2017 aikana nähdään sarjan 1. ja 2. tuotantokausi! Joka perjantai kaksi jaksoa kerrallaan samaan lepakkoaikaan samalla lepakkokanavalla.
  perjantaisin klo 19.00

 • Pyhä hallusinaatio mikä Batman-albumi!

  Katso upea valokuvakooste suomalaisia Batmanejä ennen ja nyt

  Pyhät bikinit! Suomi on täynnä viittasankareita. Katsojat lähettivät meille omia Batman-kuviaan vuosilta 1966–2015. Toinen toistaan hienompia valokuvia on jo liki 150. Katso ja hämmästy!

 • Meek's Cutoff

  Intensiivinen western erämaahan eksyneistä uudisasukkaista

  Kelly Reichardtin ohjaama lännenfilmi on intensiivinen kuvaus rutikuivaan erämaahan eksyneistä uudisasukkaista.
  perjantai 17.2. klo 21.00

 • Brokeback Mountain

  Ang Leen draama lännenmiesten kielletystä rakkaudesta

  Kolmella Oscarilla palkittu elokuva Wyomingin ja Texasin lakeuksilta, kahden cowboyn kielletystä rakkaustarinasta, joka kestää läpi vuosien.
  perjantai 24.2. klo 21.00

 • Kino Suomen keväässä Kalevalasta Raidiin

  Tähtinä kansainväliset ohjaajat Honkasalo ja Kaurismäki.

  Kino Suomi tarjoaa juhlavuoden keväällä kansainvälistä ja kansallista näkökulmaa suomalaisuuteen ja maamme historiaan. Juhlamaljat nostetaan Pirjo Honkasalolle, 70v, sekä Aki Kaurismäelle, 60v. Kino Suomi näkyy Teemalla torstai-iltaisin kymmeneltä.

 • Aika hyvä ihmiseksi

  Aapelin tarinat pikkukaupungista Rauni Mollbergin elokuvana

  Kavalkadi pikkukaupungin asukkaista esittelee miten pienistä iloista, murheista ja sattumuksista elämän koko rikkaus rakentuu. Aapelin tarinoista rakentuvan elokuvan on ohjannut Rauni Mollberg.
  torstai 16.2. klo 21.50

 • Tulipää

  Suurelokuva vallankumouksen vuosista kirjailijan elämässä.

  Pirjo Honkasalon ja Pekka Lehdon suurelokuvassa seurataan kirjailija Algot Untolan eli Maiju Lassilan tempoilevaa kohtaloa Venäjän vallankumouksen ja Suomen sisällissodan pyörteissä.
  torstai 23.2. klo 22.00

 • Gilda

  Rita Hayworth kuuluisimmassa femme fatale -roolissaan

  Etelä-Amerikkaan sijoittuva klassikko kasinonomistajan vaimosta, jolla on yhteinen menneisyys miehensä nuoren apulaisen kanssa.
  sunnuntai 19.2. klo 18.00

 • Suurkaupungin hait

  Paul Newman haastaa maan kovimman biljardihain

  Paul Newman on pääosassa vuonna Robert Rossenin 1961 ohjaamassa draamassa amatööritason biljardihaista, joka päättää haastaa maan kovimman ammattilaispelaajan.
  sunnuntai 26.2. klo 18.00

 • Ruoka-aikoja

  Kuusi vuosikymmentä arkiruuan historiaa kuudessa viikossa

  Brittiläinen perhe lähtee aikamatkalle arkiruuan historiaan 1950-luvulta nykypäivään. Kuudessa jaksossa ja kuudessa viikossa he matkaavat pula-ajan säännöstelyruuasta eineksiin ja pizzakuljetuksiin.
  tiistaisin 31.1. alkaen klo 21.00

 • Keitä kreikkalaiset olivat

  Kaksiosainen dokumentti monimuotoisesta kulttuurista

  Kaksiosaisessa historiadokumentissa tutustutaan muinaisten kreikkalaisten maailmaan, joka oli nykysilmin katsoen paljon vieraampi ja oudompi kuin monesti ajattelemme.
  torstai 2. ja 9.2.

 • Värejä etsimässä

  Kolmeosainen tiedesarja väreistä ja niiden merkityksestä

  Kolmeosainen BBC:n tiedesarja väreistä, jotka kertovat maailmamme tarinan.
  torstaisin 2.2. alkaen klo 21.00

 • Muinaisen Kreikan taideaarteet

  Antiikin Kreikan taiteen tarina jatkuu edelleen

  Taidekriitikko Alastair Sooke esittelee kolmeosaisessa dokumentissa Kreikan taidetta kaikessa yllättävässä monimuotoisuudessaan.

 • Mestariteos: Kristuksen ristiltäotto

  Flaamilaismestarin teos oli aikanaan ainutlaatuinen

  Rogier van der Weydenin 1430-luvulla valmistunut "Kristuksen ristiltäotto" on vaikuttanut merkittävästi taidehistoriaan. Teos on esillä Prado-museossa Madridissa ja se on yksi eniten kopioiduista maalauksista.

 • Mestariteos: Jeesuksen vangitseminen

  Caravaggion teos löytyi yllättäen vuonna 1990

  Vuonna 1993 Irlannin kansallisgalleria mullisti taidemaailmaa. Tutkijat olivat löytäneet Caravaggion alkuperäisen maalauksen Jeesuksen vangitseminen. Tätä ennen teos tunnettiin vain kopioina. Kuinka se löytyi?

 • Kuningattaren maalari

  Élisabeth Vigée Le Brun oli Maria Antoinetten suosikki

  Vigée Le Brun, eräs 1700–1800-lukujen suurimmista muotokuvamaalareista ja Maria Antoinetten suosikki.

 • Ranskalainen kylä

  Elämä jatkuu saksalaismiehityksen jälkeen

  Suositun ranskalaissarjan viimeisen, seitsemännen kauden jaksot nähdään Teemalla kahdessa osassa. Ensimmäiset kuusi osaa 9.2. alkaen. Sarjan kuudes kausi uusitaan sitä ennen 17.1.–8.2.
  tiistaista torstaihin klo 19

 • Bodo – kabareekuningas

  Kimallusta ja skandaaleja 20-luvun lavalla ja valkokankaalla

  Kimallusta, skandaalinkäryä, kuplivan 1920-luvun unohtumattomia musikaalisävelmiä sekä valkokankaan loistohetkiä. Tätä kaikkea tarjoilee uusi 13-osainen puolalainen draamasarja Bodo.

 • Suojasää

  Sarja 60-luvun elokuvantekijöistä on "Venäjän Mad Men"

  "Venäjän Mad Meniksi" mainittu draamasarja sijoittuu Moskovan elokuvastudioiden maailmaan vapaamieliselle 1960-luvulle, jolloin Neuvostoliiton talous kasvoi kohisten ja nuori sukupolvi sai vapauksia toteuttaa itseään taiteessa.
  maanantaisin klo 22.00

 • Syötävän hyvä Espanja

  Tutut näyttelijät ruoka- ja kulttuurimatkalla Espanjassa

  Francon ajan näyttelijät johdattavat värikkäälle kiertomatkalle ympäri Espanjaa. He etsivät kaiken ihanuuden keskeltä sitä kirkkainta ydintä, joka tenhoaa kävijänsä.

 • ESP - Espanja on seikkailu!

  Tutustu Espanjaan - maahan ja ihmisiin

  ESP on espanjan kielestä ja kulttuurista kiinnostuneille suunnattu elämyksellinen kokonaisuus. Sivustolla tutustut neljään espanjaa puhuvaan henkilöön sekä Espanjaan, josta löydät mielenkiintoisia tietoa, olitpa sitten vakiintunut Espanjan harrastaja tai vasta innostunut maasta ja kielestä.

 • Menahem Pressler: elämä, jota rakastan

  Henkilökuva yhä yli 90-vuotiaana esiintyvästä pianistista

  Sympaattinen henkilökuva v. 1923 Saksassa syntyneestä israelilais-amerikkalaisesta pianistista, joka niitti ensin mainetta yli 50 vuoden ajan Beaux Arts Triossa ja sitten nykyäänkin solistina.

 • Teeman kevään elokuvat

  Elokuvia neljänä päivänä viikossa

  Teeman keväässä 2017 nähdään elokuvia vähintään neljänä päivänä viikossa. Luvassa muun muassa film noiria, ranskalaisia jännäriklassikkoja, vampyyritarinoita, Oscar-voittajia, Ghibli-animaatioita, Aki Kaurismäkeä ja Jack Nicholsonin 1970-luvun mestariteoksia.