Hyppää pääsisältöön

Batman

Holy Here We Go Again! Robin (Burt Ward) ja Batman (Adam West) ovat täällä! Batman, tv-sarja. Kuva: Yle Kuvapalvelu adam west,batman,burt ward,supersankarit,tv-sarja,yle teema

Vaviskaa Gotham Cityn konnat ja Batmanin arkkiviholliset! Batman valtaa Teeman. Alkuperäistä tv-sarjaa esitetään joka perjantai kaksi jaksoa kerrallaan samaan lepakkoaikaan samalla lepakkokanavalla. Teema esittää vuonna 2017 sarjan ensimmäisen ja toisen tuotantokauden, yhteensä 94 jaksoa.
Teema perjantaisin 20.1. alkaen klo 19. Areenassa 14 päivää.

Bob Kanen ja kumppaneiden luoma supersankari Batman ilmestyi ensi kertaa sarjakuvana vuonna 1939, ja siitä tuli hetkessä klassikko. Muiden supersankarien tavoin myös Batmanista tehtiin 15-osaisia sarjaelokuvia 1940-luvulla.

Sarjakuvasankarin seikkailuihin perustuva tv-sarja oli myös suuri hitti jo syntyessään vuonna 1966: camp-henkinen sarja lennähti suoraan katsojatilastojen kärkeen. Suomeenkin se tuotiin tuoreeltaan: Mainostelevisio esitti Batman-sarjaa 31.8.1966–17.8.1967.

Vuosina 1966–68 tehdyssä tv-sarjassa ja vuoden 1966 elokuvassa Batmania ja Robinia näyttelevät Adam West ja Burt Ward. Tv-sarjan alkuperäinen Kissanainen oli Julie Newmar. Elokuvassa hänet korvasi Lee Meriwether, joka esittää Kissanaista myös tv-sarjan toisella tuotantokaudella.

Holy Stomach Aches! Konnagalleria: Pingviini (Burgess Meredith), Arvuuttaja (Frank Gorshin), Kissanainen (Lee Meriwether) ja Jokeri (Cesar Romero). Burgess Meredith, Frank Gorshin, Lee Meriwether ja Cesar Romero sarjassa Batman batman,teeman sarjat

Missä piilee Batmanin suosion salaisuus? Supersankareiden joukossa hän on erilainen: hän ei ole alien eikä mikään tieteen synnyttämä mutaatio, hänellä ei ole erityisiä supervoimia eikä ylimaallisia kykyjä. Hän on vain oikeamielinen, taistelutaidoissa ja tekniikan hyödyntämisessä etevä mies, joka haluaa suojella kotikaupunkinsa asukkaita. Batman puki kerran ylleen lepakkoviitan ja naamion pelottaakseen roistoja ja pitääkseen henkilöllisyytensä tiukasti omana tietonaan, eikä tuo kerta jäänyt ainoaksi.

Kenet kutsutaan apuun, kun hätä on suurin? Tietysti Batman, ja mukana seuraa aina myös hänen nuori apulaisensa ihmepoika Robin.

Mustaviittaisella ritarilla on paitsi henkilökohtaisen varallisuutensa ansiosta otolliset olosuhteet myös oma motiivi saattaa konnat telkien taa. Rikolliset riistivät häneltä turvallisen lapsuuden, ja nyt hän haluaa kostaa, mutta myös säästää mahdollisimman monta ihmistä samalta kohtalolta.

Alkuperäinen Lepakkomies on melko harvinainen näky Suomen televisiossa. Teema on esittänyt ensimmäisen tuotantokauden, 34 jaksoa, myös kesällä 2015.

 • Batman, 1. ja 2. tuotantokausi, USA 1966.
Holy Hole In A Donut! Batman ja Robin (tai heidän stunttinsa) ja Batmobile. Batman ja Robin Bat-autossa. Huom! Kuvassa eivät näy sarjan näyttelijät vaan stunt-miehet. batman,Batman,Batman,teeman sarjat

Lisää ohjelmasta

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä

Voi herranen aika kuinka sitä kesää nyt odottaakin! Sarjan audiovisuaalinen toteutus on aivan jäätävän kovaa tasoa. Tekstikin vetoaa kaikenikäisiin ja mukana on aikansa huippunäyttelijöitä. Batmanissa halusivat kuulemma piipahtaa kaikki kuuluisuudet. Frank Gorshinin Arvuuttajaa ja Cesar Romeron Jokeri ovat jotain uskomatonta.

Holy Helplessness!
Alemmassa kuvassa voimakaksikko näyttää tosiaan melko kummalliselta.
Tv-sarjan jaksoille on sittenkin saatu seitsemän päivän Areena-oikeudet.
Batman-tv-sarjaa on esitetty Suomessa paitsi vuosina 1966-67 myös 1980-luvun lopulla silloisella Kolmoskanavalla sekä 1990-luvulla MTV3-kanavalla.

Lähettänyt käyttäjä

GALLUP: kuka on lempparinne Jokerin esittäjistä, Cesar Romero, Heath Ledger vaiko
Jack Nicholson? Entä Batmanit: West, Keaton, Clooney, Kilmer vaiko Bale.
Ulkoisesti ehkä Romero on lähempänä sarjskuvan hahmoa kuin muut.
Batmania nähtiin viimeksi teeveessä Maikkarilla 2000-luvun alussa, silloin nappasin nauhalle muutaman 2-osaisen kokonaisuuden.
Adam Westin kaljamahainen Lepis ei ole ihan samaa luokkaa kuin nykyversiot, mutta on omalla tavallaan huba hahmo.
Teemalle kiitos tästä herkusta, olis ollut kiva saada muutakin camp-superherkkuva nähtäväksi kesäaikaan, vaikka Hulk-sarjaa tai wanhoja Teräsmies-sarjoja, tai Nicholas Hammondin tähdittämää Spider-Mania.
Ja jos pari toivetta saa esittää, niin Rod Serling´s Night Gallery eli Yöjuttu sopisi hyvin Teemalle iltojen iloksi, samoin HBO:n Tales from the Crypt, tähän sarjaan olisi hyvä tarttua nopsaan, niin kauan kuin HBO-matskua vielä saa esittää Ylellä.

Lähettänyt käyttäjä

Ja lopuksi Suomen fan-leffa saa teaseri tai traileri, ehkä?
https://www.facebook.com/visitcrimealley?pnref=lhc
http://www.visitcrimealley.com

Lähettänyt käyttäjä

Miten niin campiä ;) Batmanhan on, Pepin ohella, yks mun lapsuuden sankareista :) Mulla on jotain hajanaisia muistikuvia siitä, että tölläsin sitä 60-luvulla telkusta. Siinä oli ainakin vauhdikas, muistaakseni piirretty alkutekstitys, jonka taustalla soi musa näänä,näänä,näänä, näänä bätmän. En varmasti ollu kuin korkeintaan 5 vuotias, joten hirveesti paljon muuta en muistakaan.. mutta tv-sarja kolahti pieneen mieleen.

Lähettänyt käyttäjä

Missä piilee Batmanin suosion salaisuus? Batman tv-sarjan yksi salaisuus piilee minusta siinä, että se on hyvää leikkimistä. Tää tulisi täältä ja katsoisi vasempaan ja oikeaan ja sää olisit se pingviini ja mä olisin sidottuna tähän laasersahaan, joka halkaisee kohta mut. mut sitten tulisi tappelu - näin: pam paff pum. ja sitten nää juoksisi karkuun. nänänänänänänä bätmääään.

Lähettänyt käyttäjä

Lisää toiveita 60-luvulta: Matkalla avaruuteen (Lost in space; "Danger, danger, danger" -robotti pölynimurinletkukäsineen on huikea!!!), Stingray, Super Car, Myrskylinnut (Thunderbirds). Ja tietysti Vaimoni on noita (Bewitched), joka tuli niin äskettäin, että sain nauhoitettuakin jonkinlaisella laatutasolla.

Lähettänyt käyttäjä

... ja me katsottiin näitä siis mustavalkoisina. Värit näyttävät aivan karkkivärjäykseltä. Eikö näitä voisi lähettää mustavalkoisina?

Lähettänyt käyttäjä

Stunt-miehet tosiaan hämäävät...
Kaksi pointtia, ensinnäkin siinä autokuvassa ovat todellakin jotkut muut kuin Adam West ja Burt Ward, ja luulen että ovat stuntteja. Toiseksi, Adam Westillä ei ollut kaljamahaa. Joissakin tappelukohtauksissa sellainen näkyy, mutta se oli sillä stuntmiehellä :)

Lähettänyt käyttäjä

1-2-3 thunderbirds are go .mahtava sarja tuleeko uusintana milloinkaan ?
Joo 60 luvun lapsena Batman oli jännittävä sarja.On vieläkin Batman lautanen ja Robin muki sekä Corgi toysin Batmobile .Muistan myös Pekka lipposen radiosta 5 min ja jatkuu huomenna.olihan niitä Napoleon solo yms

Lähettänyt käyttäjä

Hannu: täällä eräs wanha Thunderbirds-jermu yhtyy toiveeseesi, kyllä: Myrskylinnut olisi erittäin passeli kesäsarja Teeman ohjelmistoon!

Lähettänyt käyttäjä

Voisitte samalla alkaa näyttämään Salainen agentti 86:sta. Muistaakseni näytittekin sitä joskus 2000-luvun alussa, mutta olisi mukava nähdä uudestaan. Varsin mainio sarja sekin.

Ja näytättekö muita kuin ensimmäisen kauden Batmania?

Toiveena olisi myös 90-luvun Batman-piirretty, jossa Kevin Conroy Batmanina. Muutama vuosi sitten taisi näkyä jollain toisella kanavalla, mutta ei silloin tullut katsottua muutamaa jaksoa enempää, koska aika ei riittänyt. Areenastahan nuo sitten kätevästi näkisi. :)

Lähettänyt käyttäjä

Argh, sarja ei näköjään tullutkaan Areenaan katsottavaksi? No täytyypä huomenna olla ruudun ääressä lepakkoaikaan, ettei mene taas ohi.

Hei Bätmään!
Ei hätää. Jaksot tulevat Areenaan, mutta muutaman tunnin viipeellä - Gotham Cityn juonia! Mutta sieltä ne löytyvät. Kukin jakso on katsottavissa viikon ajan.

Lähettänyt käyttäjä

Kevin Conroy Batmanina, kyseessä jo klassikoksi kohonnut 90-luvun animaatiosarja jota vaan on Suomessa nähty harmillisen vähän, olen nähnyt ehkä muutaman kymmenen jaksoa ja hyviä olivat kaikki.
Tyyli ja hahmot oikein vimpan päälle, art deco-maisemaa ja tyylikästä tyylittelyä. Äänistä muistan lähinnä Mark Hamillin esittämän Jokerin ja Adrienne Barbeaun Kissanaisena.
Ja kirjoittamassa oli myös länkkäreistä ja splatterkauhusta tuttu Joe R. Lansdale, muistan jakson jossa Lepis kuuli tarinan Ra´s al Ghulin ja Jonah Hexin kohtaamisesta.
Muitakin Lepis-animaatioita on tehty, kuten 70-luvulla jolloin Adam West ja Burt Ward olivat ääninä. 2000-luvulla esitettiin Maikkarilla mainiota Batman -The Brave and Bold-sarjaa ja jotain muutakin, hyviä kumpikin.
Alkuperäistä Batman-serial movieta olisi kiva nähdä Teemalla.

Lähettänyt käyttäjä

Tässä mainio, aiheeseen liittyvä 60luvun harvinaisempi musaherkku Junnun kynästä, hauska ja osuva
näkemys Bat-mytologiasta:
https://www.youtube.com/watch?v=uEDqLny7fXo
Enjoy:)!

Lähettänyt käyttäjä

Ja vielä 60-luvun Bat-nannaa:
https://www.youtube.com/watch?v=Ag_XO6mq-3I
Eli Suuri kultalevyryöstö, mukana musiikkia ja ääniefektejä
TV-sarjasta.

Lähettänyt käyttäjä

Joku tuolla aiemmin kysyi suosikki Jokeri näyttelijää, Jack Nicholsonin roolisuoritus oli hauska ja sitä oli vaikea lyödä kunnes tuli The Dark Knight ja Heath Ledger joka oli aivan loistava ja postuumi Oscar oli enemmmän kuin ansaittu

Lähettänyt käyttäjä

Laitetaas pieni galluppi, mitkä ovat mielestänne parhaat Batman-sarjakuvatarinat?
Tässä muutama oma suosikkini:
Frank Millerin Dark Knight returns ja Batman Year one, modernin Batman-näkemyksen peruskivet, hienoja stooreja kumpikin, klassikoita!
Scott Snyder: Batman - Black Mirror, nykylepistä parraasta päästä, lepakkomiehenä Dick Grayson, Robininä Bruce Waynen poika(!) Damian, synkkää ja väkivaltaistakin menoa.
Alan Moore: Killing Joke, pienimuotoinen sukellus Jokerin mieleen ja menneisyyteen.
Jeph Loeb & Tim Sale: Batman the Long Halloween, tyylitellysti piirretty pitkä ja laaja tarina, mukana komea kattaus Bat-konnia Jokerista Arvuuttajaan.
Brian Azzarello: Joker, narrin oma tarina, realistiseen tyyliin piirretty visio jossa myös Batmankin saa sanoa sanottavansa.
Peter Snejberg: Detective 27, vaihtoehtoinen salapoliisitarina Bruce Waynesta 1800-luvulla ja salaliitosta USA:ta vastaan, Bruce ei esiinny Batmanina.
Paljon muutakin lepakkoherkkua löytyy sarjakuvien osalta, kannattaa tutustua!

Lähettänyt käyttäjä

Samaan lepakkoaikaan alkaen klo 20? Lapsuudessani 60-luvulla Batman ei tullut noin myöhään, jolloin monien kersojen piti jo valmistautua nukkumaan. Batmanhän oli alunperin suunnattu lapsille, kuten Supersankarit dokkarissakin muistutettiin. Muistelen, että se olis tullut joskus klo 17 aikoihin. Muistaakos joku paremmin?

Lähettänyt käyttäjä

Tuosta yläpuolella olevasta alimmasta kuvasta vielä; jos en ihan väärässä ole, se taitaa olla elokuvasta Paluu Lepakkoluolaan. Voisiko joku kommentoida tarkemmin, onko vai eikö?

Lähettänyt käyttäjä

Toivottavasti yle näyttää loputkin jaksot tätä loistavaa Batman-sarjaa. Nyt kun näytettiin vaan 1-kausi.

Salainen Agentti 86 on minulla myös hyvässä muistissa nuoruudesta joten sen haluaisin nähdä uudestaan.

Lähettänyt käyttäjä

Teemalle kiitos oivallisesta sarjavalinnasta! Batman-sarja sopii kaikenikäisille. Sarja on rakennettu camp-hengessä siihen tyyliin, että näyttelijätkään eivät ota itseään tosissaan. Tappelut on toteutettu niin läpinäkyvällä yliampumisella, ettei pahinkaan nyrkkisankari tai kriitikko voi siitä innostua liikaa tai pahoittaa mieltään. Lepakkoluola on todellakin aikaansa edellä. Sarjan kaikki hahmot ovat loistavia, Alan Napier Alfredina nousee päätä pidempänä muiden yläpuolelle.

Sarja on aivan hulvattoman hyvä. Nauruhermot ovat koetuksella ja huumori on hauskaa ja opettavaista.

Työmaalla meillä on 18-60-vuotiaita sarjan faneja. Kertaamme nuoruusmuistojamme Batmanista ja edellisen päivän tapahtumia, ja yritämme muistella ja arvuutella, kuinka voimakaksikko taas päihittää rosmot.

Myös me toivomme, että Teema näyttäisi loputkin kaudet tästä mahtavasta sarjasta. Kiitämme lämpimästi jo meille näytetyistä jaksoista.

Lähettänyt käyttäjä

Kiitos sarjan ensimmäisen kauden esittämisestä! :) Onko suunnitelmissanne näyttää sarjan loputkin kaudet?

Salainen agentti 86:n voisitte kanssa näyttää uudelleen. Muistan joskus nuorempana katsoneeni sitä Yleltä, mutta siitä on jo niin kauan, että on päässyt unohtumaan. Oikein mainio sarja sekin.

Ja ISO kiitos Sillan esittämisestä. Hyvin pääsen sarjaan kiinni uusinnoilla, kun en ole sarjaa aiemmin seurannut.

Lähettänyt käyttäjä

Batman on kulttijuttu ja sopii Teemalle ihan napisti. Sarjan yhteiskuntaoppisisältö on tullut vähän yllätyksenä; enpä sitä ole aiemmin huomannut. Esimerkiksi oli opastusta siitä, että autossa pitää laittaa turvavyö kiinni - vau, jo 60-luvulla, kun meillä useimmissa autoissa ei tainnu olla edes silloin vöitä. Tarinan sisässä tommoset menee läpi ilman rasittavia saarnoja eikä ne ees tunnu holhoamiselta vaan välittämiseltä. Jotakin muistikuvia on myös hassusta Maxwell Smartista ja hänen kenkäpuhelimestaan, joten edellisiin toiveisiin on helppo yhtyä,

Lähettänyt käyttäjä

"Muistelen, että se olis tullut joskus klo 17 aikoihin. Muistaakos joku paremmin?"

Mielestäni klo 18.00. Oli muuten juuri sauna-aikamme.

Lähettänyt käyttäjä

sinulle 60-luvun lapsi, kun annoit vastauksen pitkään mietityttäneeseen kysymykseen. Klo 18 olikin parempi oikeaksi lepakkoajaksi, koska meillä taidettiin syödä aina klo 17 kieppeillä. Harmi, että teillä sauna oli lepakkoaikaan. Muistan, miten penskana aina korpesi, kun piti kesken jonkun kivan ohjelman jonnekin pakosta painua. Epistähän se.

Lähettänyt käyttäjä

Ei vaan lapsia varten tehtiin koko ohjelma, ja lapsia varten mentiin sitten kielikin poskessa, jotta tulisi hauskaa katsottavaa. Osa huumorista aukeaa tosin vasta vähän isompana, joten on lasten kanssa katsovat aikuisetkin otettu kivasti huomioon.

Lähettänyt käyttäjä

What is Joan of Arc made of?
Maid of Orleans.

Arvuuttajan piruiluja on mahdoton suomentaa, vain luovia parhaansa mukaan.
Onneksi myös meillä battisteilla on aina Tongue in the Cheek!

Lähettänyt käyttäjä

Tekstissä virhe. Lee Meriwether näytteli Kissanaista vain elokuvassa, sarjassa hän oli mukana kahdessa jaksossa Lisa Carsonina, ei Kissanaisena. Kolmannella kaudella Kissanaisena oli Eartha Kitt.

 • Amy on sydäntäsärkevä elokuva hukatusta lahjakkuudesta

  Oscarin voittanut dokumentti tv-ensi-illassa 25.2. klo 21.

  Asif Kapadian ohjaama dokumenttielokuva laulaja Amy Winehousesta on liikuttavaa, koskettavaa, sydäntäsärkevää ja raivostuttavaakin katsottavaa. Se on paitsi erinomainen musiikkielokuva ja taitavasti koottu henkilökuva myös järkyttävä tarina hukatusta lahjakkuudesta. Parhaan dokumentin Oscarin helmikuussa 2016 voittanut Amy saa Suomen-tv-ensi-iltansa Teemalauantaissa 25.2.2017. Elokuvan jälkeen esitetään Amy Winehousen Lontoon-konsertti vuodelta 2007.

 • Motivaatio kateissa

  Toimistohommia, haaveita ja tylsistymistä Israelin intissä

  Musta komedia kolmesta naisesta, jotka suorittavat asevelvollisuuttaan toimistohommissa Israelin armeijan viho viimeisessä tukikohdassa keskellä erämaata.

 • Menahem Pressler: elämä, jota rakastan

  Henkilökuva yhä yli 90-vuotiaana esiintyvästä pianistista

  Sympaattinen henkilökuva v. 1923 Saksassa syntyneestä israelilais-amerikkalaisesta pianistista, joka niitti ensin mainetta yli 50 vuoden ajan Beaux Arts Triossa ja sitten nykyäänkin solistina.

Yle Teema

 • Oscarit Teemalla suorana maanantaina 27.2. aamuyöllä kello kaksi alkaen sekä tekstitettynä heti samana iltana

  Kaikki Oscareista Teemalla yhdessä paikassa täällä!

  Oscar-gaala nähdään jälleen Teemalla. Suora lähetys punaiselta matolta alkaa maanantaiaamuna 27.2. kello 2 Suomen aikaa. Palkintogaala alkaa kello 3.30. Ohjelmat uusitaan tekstitettynä heti maanantai-iltana. Gaalaa edeltävänä viikonloppuna Teema esittää aiempia Oscar-voittajia, muun muassa viime vuoden parhaana dokumenttielokuvana palkitun Amyn. Kaikki Oscareista kootusti samalla sivulla.

 • Oscar-voittaja Amy on sydäntäsärkevä elokuva hukatusta lahjakkuudesta

  Oscarin voittanut dokumentti tv-ensi-illassa 25.2. klo 21.

  Asif Kapadian ohjaama dokumenttielokuva laulaja Amy Winehousesta on liikuttavaa, koskettavaa, sydäntäsärkevää ja raivostuttavaakin katsottavaa. Se on paitsi erinomainen musiikkielokuva ja taitavasti koottu henkilökuva myös järkyttävä tarina hukatusta lahjakkuudesta. Parhaan dokumentin Oscarin helmikuussa 2016 voittanut Amy saa nyt Suomen-tv-ensi-iltansa. Elokuvan jälkeen esitetään Amy Winehousen Lontoon-konsertti vuodelta 2007.
  Teemalauantai 25.2. klo 21.00

 • Brokeback Mountain

  Ang Leen draama lännenmiesten kielletystä rakkaudesta

  Kolmella Oscarilla palkittu elokuva Wyomingin ja Texasin lakeuksilta, kahden cowboyn kielletystä rakkaustarinasta, joka kestää läpi vuosien.
  perjantai 24.2. klo 21.00

 • Puhallus

  Robert Redford ja Paul Newman veijariklassikossa

  Seitsemän Oscaria voittanut veijarikomedia kertoo kahdesta huijarista, jotka 1930-luvun ragtime-vuosina aikovat puhaltaa gangsteripomolta omaisuuden. Pääosia esittävät Robert Redford ja Paul Newman.
  lauantai 25.2. klo 10.00

 • Suurkaupungin hait

  Paul Newman haastaa maan kovimman biljardihain

  Paul Newman on pääosassa vuonna Robert Rossenin 1961 ohjaamassa draamassa amatööritason biljardihaista, joka päättää haastaa maan kovimman ammattilaispelaajan.
  sunnuntai 26.2. klo 18.00

 • Kolmas mies

  Noir-klassikossa salakauppias lavastaa kuolemansa

  Sodanjälkeiseen Wieniin sijoittuva rikoselokuvan suuri klassikko, jossa Harry Lime karttelee varjoissa etsijöitään.
  sunnuntai 26.2. klo 0.15

 • Soundbreaking on suursarja populaarimusiikin luomisen historiasta

  Upea sarja studioiden ja äänilevyjen magiasta alkaa 19.2.

  Soundbreaking on uusi, upea dokumenttisarja populaarimusiikin luomisen ja taltioinnin historiasta Miles Davisista Adeleen. Studioiden ja äänilevyjen magiikkaa on avaamassa yli 150 artistia, tuottajaa ja musiikillista suunnannäyttäjää. Sarja alkaa sunnuntain musiikkidokumenttipaikalla 19.2., uusinnat maanantaisin ja perjantaisin.
  Sunnuntaisin 19.2.–9.4. klo 21.00

 • Pilkun jälkeen

  Kymmenen keskustelua sadan vuoden kirjoista

  Uudessa kirjallisuussarjassa uuden polven kirjailijat keskustelevat suomalaisesta kirjallisuudesta luotsinaan kirjailija Niina Repo.
  maanantaisin 13.2. alkaen klo 21.00

 • Ilmastonmuutosta käkättimeen kirjojen voimin

  Fiktiolla on mahdollisuus vedota ihmisten empatiakykyyn

  Maailmanloppuhan tulee joka tapauksessa, mutta sen ei tarvitse tulla ihan vielä. Tästä ovat yksimielisiä muusikko-näyttelijä Olavi Uusivirta, kirjailija Mikko-Pekka Heikkinen ja Emmi Itäranta.

 • Shh! Pyhät hullut kuiskivat kirjallisuudessa

  Pilkun jälkeen -ohjelmassa käsitellään hulluutta.

  Työhullu, kylähullu, seksihullu, pähkähullu. Ja vielä hullummaksi menee, kun perspektiiviä laajentaa historiaan. Kirjojen Suomen Pilkun jälkeen Hulluus-jaksossa keskustellaan siitä, missä menee hullun ja terveen raja.

 • Kirjojen Suomi

  Juhlavuoden kokonaisuus itsenäisyyden ajan kirjoista

  Mitä itsenäisyyden ajan kirjat kertovat maastamme ennen ja nyt? Miten asiat ovat muuttuneet aikojen saatossa? Kirjojen Suomi on osa Suomi 100-hanketta, ja kestää koko juhlavuoden 2017.

 • Dylan, Bowie, Amy, Aki, Rolling Stones, Bosch, Ghibli...

  Teemalauantaiden keväässä runsaasti musiikkia ja elokuvaa.

  Elokuvaa, musiikkia, populaarikulttuuria, historiaa. Teemailtojen aiheita keväällä ovat muun muassa Bob Dylan, David Bowie, Amy Winehouse, Aki Kaurismäki, The Rolling Stones, Billy Wilder, Hieronymus Bosch, modernit vampyyrit ja Ghibli-studion mestarianimaattorit.

 • Hyvä oli hiihtäjän hiihdellä

  Lyhytelokuvia menneiden vuosikymmenten laduilta

  Talvilomakausi on taas alkanut. Sen kunniaksi siirrymme harvinaisissa lyhytelokuvissa menneiden vuosikymmenten runsaille ja puhtoisille hangille. Tiistai 21. ja sunnuntai 26.2.

 • Soundbreaking ja muut Teeman musiikkidokumentit keväällä 2017

  Kevään tapauksia: Soundbreaking-sarja, Dylan, Carole King...

  Teeman sunnuntai-iltojen musiikkidokumenteissa perehdytään keväällä 2017 muun muassa Carole Kingiin (75 vuotta) ja Ella Fitzgeraldiin (100 vuotta). Kevään isoin tapaus on populaarimusiikin kehitystä ja studiotyön salaisuuksia selvittävä huikea kahdeksanosainen Soundbreaking-sarja, joka alkaa 19.2.

 • Edwyn Collins: Kaikki on mahdollista

  Upea dokumenttielokuva laulajan hitaasta paluusta elämään.

  The Possibilities Are Endless: ainutlaatuinen dokumenttielokuva A Girl Like You -hitistä tunnetun laulaja-kitaristi Edwyn Collinsin hitaasta paluusta elämään ja musiikkiin massiivisen aivoverenvuodon jälkeen.
  Nyt Areenassa

 • Love is all: 100 vuotta rakkautta

  Hurmaava kollaasielokuva rakkaudesta nyt Areenassa.

  Mikäpä olisi parempi aihe dokumentille kuin rakkaus – vieläpä onnellisella lopulla! Palkitun dokumentaristin Kim Longinotton hurmaavassa kollaasielokuvassa on fiktiota, dokumenttia ja kotielokuvia. Musiikki Richard Hawley. Elokuvaa edeltää ohjaajan haastattelu.
  Nyt Areenassa

 • Batman

  Batkanava on Teema ja Bat-aika perjantai klo 19

  Vaviskaa Gotham Cityn konnat ja Batmanin arkkiviholliset! Batman valtaa Teeman. Vuoden 2017 aikana nähdään sarjan 1. ja 2. tuotantokausi! Joka perjantai kaksi jaksoa kerrallaan samaan lepakkoaikaan samalla lepakkokanavalla.
  perjantaisin klo 19.00

 • Pyhä hallusinaatio mikä Batman-albumi!

  Katso upea valokuvakooste suomalaisia Batmanejä ennen ja nyt

  Pyhät bikinit! Suomi on täynnä viittasankareita. Katsojat lähettivät meille omia Batman-kuviaan vuosilta 1966–2015. Toinen toistaan hienompia valokuvia on jo liki 150. Katso ja hämmästy!

 • Tulipää

  Suurelokuva vallankumouksen vuosista kirjailijan elämässä.

  Pirjo Honkasalon ja Pekka Lehdon suurelokuvassa seurataan kirjailija Algot Untolan eli Maiju Lassilan tempoilevaa kohtaloa Venäjän vallankumouksen ja Suomen sisällissodan pyörteissä.
  torstai 23.2. klo 22.00

 • Kainuu 39

  Tositarina Juntusrannan asukkaista talvisodan kourissa.

  Pieni kainuulainen Juntusrannan kylä joutui talvisodan aikana politiikan pelinappulaksi: sitä ei ehditty evakuoida kun venäläiset tulivat, ja kun kylä vallattiin takaisin, saivat kyläläiset syytteen vihollisen kanssa veljeilystä.
  torstai 2.3.2017 klo 21.55

 • Tulennielijä

  Sisaruussuhteita ja sirkusta toisen maailmansodan aikaan.

  Pirjo Honkasalon draamaelokuva kahdesta sisaruksesta, jotka kasvavat sirkuksessa toisen maailmansodan aikaan. Käsikirjoituksen on laatinut Pirkko Saisio.
  torstai 9.3.2017 klo 21.45

 • Ruoka-aikoja

  Kuusi vuosikymmentä arkiruuan historiaa kuudessa viikossa

  Brittiläinen perhe lähtee aikamatkalle arkiruuan historiaan 1950-luvulta nykypäivään. Kuudessa jaksossa ja kuudessa viikossa he matkaavat pula-ajan säännöstelyruuasta eineksiin ja pizzakuljetuksiin.
  tiistaisin 31.1. alkaen klo 21.00

 • Toivoa kohdunsiirrosta

  Kohdunsiirto on jo totta, tulevaisuudessa ehkä keinokohtu

  Voivatko sikiöt pian kehittyä täysin ilman kohtua? Keinokohtu auttaisi naisia, jotka ovat syntyneet ilman kohtua tai menettäneet sen onnettomuudessa, sekä transihmisiä, jotka voisivat näin kokea raskauden.
  torstai 2.3. klo 21.00

 • Mikä meitä odottaa

  Tuhat 1972 syntynyttä ovat maailman tutkituimmat ihmiset

  Uusiseelantilainen pitkittäistutkimus on seurannut yli tuhatta vuonna 1972 syntynyttä lasta heidän koko ikänsä. Mitä tutkimus kertoo varhaislapsuuden merkityksestä yksilön kehitykselle?
  torstaisin 9.3. alkaen klo 21.00

 • Muinaisen Kreikan taideaarteet

  Antiikin Kreikan taiteen tarina jatkuu edelleen

  Taidekriitikko Alastair Sooke esittelee kolmeosaisessa dokumentissa Kreikan taidetta kaikessa yllättävässä monimuotoisuudessaan.

 • Bodo – kabareekuningas

  Kimallusta ja skandaaleja 20-luvun lavalla ja valkokankaalla

  Kimallusta, skandaalinkäryä, kuplivan 1920-luvun unohtumattomia musikaalisävelmiä sekä valkokankaan loistohetkiä. Tätä kaikkea tarjoilee uusi 13-osainen puolalainen draamasarja Bodo.

 • Suojasää

  Sarja 60-luvun elokuvantekijöistä on "Venäjän Mad Men"

  "Venäjän Mad Meniksi" mainittu draamasarja sijoittuu Moskovan elokuvastudioiden maailmaan vapaamieliselle 1960-luvulle, jolloin Neuvostoliiton talous kasvoi kohisten ja nuori sukupolvi sai vapauksia toteuttaa itseään taiteessa.
  maanantaisin klo 22.00

 • Syötävän hyvä Espanja

  Tutut näyttelijät ruoka- ja kulttuurimatkalla Espanjassa

  Francon ajan näyttelijät johdattavat värikkäälle kiertomatkalle ympäri Espanjaa. He etsivät kaiken ihanuuden keskeltä sitä kirkkainta ydintä, joka tenhoaa kävijänsä.

 • ESP - Espanja on seikkailu!

  Tutustu Espanjaan - maahan ja ihmisiin

  ESP on espanjan kielestä ja kulttuurista kiinnostuneille suunnattu elämyksellinen kokonaisuus. Sivustolla tutustut neljään espanjaa puhuvaan henkilöön sekä Espanjaan, josta löydät mielenkiintoisia tietoa, olitpa sitten vakiintunut Espanjan harrastaja tai vasta innostunut maasta ja kielestä.

 • Andrea Bocelli: Cinema

  Tähtitenori tulkitsee elokuvien ikivihreitä sävelmiä

  Tähtitenori tulkitsee ikivihreitä italialaisia ja amerikkalaisia elokuvasävelmiä upeassa konsertissa.
  lauantai 25.2. klo 18.35

 • Teeman kevään elokuvat

  Elokuvia neljänä päivänä viikossa

  Teeman keväässä 2017 nähdään elokuvia vähintään neljänä päivänä viikossa. Luvassa muun muassa film noiria, ranskalaisia jännäriklassikkoja, vampyyritarinoita, Oscar-voittajia, Ghibli-animaatioita, Aki Kaurismäkeä ja Jack Nicholsonin 1970-luvun mestariteoksia.