Hyppää pääsisältöön

Batman

Batman, tv-sarja.
Holy Here We Go Again! Robin (Burt Ward) ja Batman (Adam West) ovat täällä! Batman, tv-sarja. Kuva: Yle Kuvapalvelu adam west,batman,burt ward,supersankarit,tv-sarja,yle teema

Vaviskaa Gotham Cityn konnat ja Batmanin arkkiviholliset! Batman valtaa Teeman. Alkuperäistä tv-sarjaa esitetään joka perjantai kaksi jaksoa kerrallaan samaan lepakkoaikaan samalla lepakkokanavalla. Teema esittää vuonna 2017 sarjan ensimmäisen ja toisen tuotantokauden, yhteensä 94 jaksoa.
Teema perjantaisin 20.1. alkaen klo 19. Areenassa 14 päivää.

Bob Kanen ja kumppaneiden luoma supersankari Batman ilmestyi ensi kertaa sarjakuvana vuonna 1939, ja siitä tuli hetkessä klassikko. Muiden supersankarien tavoin myös Batmanista tehtiin 15-osaisia sarjaelokuvia 1940-luvulla.

Sarjakuvasankarin seikkailuihin perustuva tv-sarja oli myös suuri hitti jo syntyessään vuonna 1966: camp-henkinen sarja lennähti suoraan katsojatilastojen kärkeen. Suomeenkin se tuotiin tuoreeltaan: Mainostelevisio esitti Batman-sarjaa 31.8.1966–17.8.1967.

Vuosina 1966–68 tehdyssä tv-sarjassa ja vuoden 1966 elokuvassa Batmania ja Robinia näyttelevät Adam West ja Burt Ward. Tv-sarjan alkuperäinen Kissanainen oli Julie Newmar. Elokuvassa hänet korvasi Lee Meriwether, joka esittää Kissanaista myös tv-sarjan toisella tuotantokaudella.

Burgess Meredith, Frank Gorshin, Lee Meriwether ja Cesar Romero sarjassa Batman
Holy Stomach Aches! Konnagalleria: Pingviini (Burgess Meredith), Arvuuttaja (Frank Gorshin), Kissanainen (Lee Meriwether) ja Jokeri (Cesar Romero). Burgess Meredith, Frank Gorshin, Lee Meriwether ja Cesar Romero sarjassa Batman batman,teeman sarjat

Missä piilee Batmanin suosion salaisuus? Supersankareiden joukossa hän on erilainen: hän ei ole alien eikä mikään tieteen synnyttämä mutaatio, hänellä ei ole erityisiä supervoimia eikä ylimaallisia kykyjä. Hän on vain oikeamielinen, taistelutaidoissa ja tekniikan hyödyntämisessä etevä mies, joka haluaa suojella kotikaupunkinsa asukkaita. Batman puki kerran ylleen lepakkoviitan ja naamion pelottaakseen roistoja ja pitääkseen henkilöllisyytensä tiukasti omana tietonaan, eikä tuo kerta jäänyt ainoaksi.

Kenet kutsutaan apuun, kun hätä on suurin? Tietysti Batman, ja mukana seuraa aina myös hänen nuori apulaisensa ihmepoika Robin.

Mustaviittaisella ritarilla on paitsi henkilökohtaisen varallisuutensa ansiosta otolliset olosuhteet myös oma motiivi saattaa konnat telkien taa. Rikolliset riistivät häneltä turvallisen lapsuuden, ja nyt hän haluaa kostaa, mutta myös säästää mahdollisimman monta ihmistä samalta kohtalolta.

Alkuperäinen Lepakkomies on melko harvinainen näky Suomen televisiossa. Teema on esittänyt ensimmäisen tuotantokauden, 34 jaksoa, myös kesällä 2015.

 • Batman, 1. ja 2. tuotantokausi, USA 1966.
Batman ja Robin Bat-autossa. Huom! Kuvassa eivät näy sarjan näyttelijät vaan stunt-miehet.
Holy Hole In A Donut! Batman ja Robin (tai heidän stunttinsa) ja Batmobile. Batman ja Robin Bat-autossa. Huom! Kuvassa eivät näy sarjan näyttelijät vaan stunt-miehet. batman,Batman,Batman,teeman sarjat

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä

Voi herranen aika kuinka sitä kesää nyt odottaakin! Sarjan audiovisuaalinen toteutus on aivan jäätävän kovaa tasoa. Tekstikin vetoaa kaikenikäisiin ja mukana on aikansa huippunäyttelijöitä. Batmanissa halusivat kuulemma piipahtaa kaikki kuuluisuudet. Frank Gorshinin Arvuuttajaa ja Cesar Romeron Jokeri ovat jotain uskomatonta.

Holy Helplessness!
Alemmassa kuvassa voimakaksikko näyttää tosiaan melko kummalliselta.
Tv-sarjan jaksoille on sittenkin saatu seitsemän päivän Areena-oikeudet.
Batman-tv-sarjaa on esitetty Suomessa paitsi vuosina 1966-67 myös 1980-luvun lopulla silloisella Kolmoskanavalla sekä 1990-luvulla MTV3-kanavalla.

Lähettänyt käyttäjä

GALLUP: kuka on lempparinne Jokerin esittäjistä, Cesar Romero, Heath Ledger vaiko
Jack Nicholson? Entä Batmanit: West, Keaton, Clooney, Kilmer vaiko Bale.
Ulkoisesti ehkä Romero on lähempänä sarjskuvan hahmoa kuin muut.
Batmania nähtiin viimeksi teeveessä Maikkarilla 2000-luvun alussa, silloin nappasin nauhalle muutaman 2-osaisen kokonaisuuden.
Adam Westin kaljamahainen Lepis ei ole ihan samaa luokkaa kuin nykyversiot, mutta on omalla tavallaan huba hahmo.
Teemalle kiitos tästä herkusta, olis ollut kiva saada muutakin camp-superherkkuva nähtäväksi kesäaikaan, vaikka Hulk-sarjaa tai wanhoja Teräsmies-sarjoja, tai Nicholas Hammondin tähdittämää Spider-Mania.
Ja jos pari toivetta saa esittää, niin Rod Serling´s Night Gallery eli Yöjuttu sopisi hyvin Teemalle iltojen iloksi, samoin HBO:n Tales from the Crypt, tähän sarjaan olisi hyvä tarttua nopsaan, niin kauan kuin HBO-matskua vielä saa esittää Ylellä.

Lähettänyt käyttäjä

Ja lopuksi Suomen fan-leffa saa teaseri tai traileri, ehkä?
https://www.facebook.com/visitcrimealley?pnref=lhc
http://www.visitcrimealley.com

Lähettänyt käyttäjä

Miten niin campiä ;) Batmanhan on, Pepin ohella, yks mun lapsuuden sankareista :) Mulla on jotain hajanaisia muistikuvia siitä, että tölläsin sitä 60-luvulla telkusta. Siinä oli ainakin vauhdikas, muistaakseni piirretty alkutekstitys, jonka taustalla soi musa näänä,näänä,näänä, näänä bätmän. En varmasti ollu kuin korkeintaan 5 vuotias, joten hirveesti paljon muuta en muistakaan.. mutta tv-sarja kolahti pieneen mieleen.

Lähettänyt käyttäjä

Missä piilee Batmanin suosion salaisuus? Batman tv-sarjan yksi salaisuus piilee minusta siinä, että se on hyvää leikkimistä. Tää tulisi täältä ja katsoisi vasempaan ja oikeaan ja sää olisit se pingviini ja mä olisin sidottuna tähän laasersahaan, joka halkaisee kohta mut. mut sitten tulisi tappelu - näin: pam paff pum. ja sitten nää juoksisi karkuun. nänänänänänänä bätmääään.

Lähettänyt käyttäjä

Lisää toiveita 60-luvulta: Matkalla avaruuteen (Lost in space; "Danger, danger, danger" -robotti pölynimurinletkukäsineen on huikea!!!), Stingray, Super Car, Myrskylinnut (Thunderbirds). Ja tietysti Vaimoni on noita (Bewitched), joka tuli niin äskettäin, että sain nauhoitettuakin jonkinlaisella laatutasolla.

Lähettänyt käyttäjä

... ja me katsottiin näitä siis mustavalkoisina. Värit näyttävät aivan karkkivärjäykseltä. Eikö näitä voisi lähettää mustavalkoisina?

Lähettänyt käyttäjä

Stunt-miehet tosiaan hämäävät...
Kaksi pointtia, ensinnäkin siinä autokuvassa ovat todellakin jotkut muut kuin Adam West ja Burt Ward, ja luulen että ovat stuntteja. Toiseksi, Adam Westillä ei ollut kaljamahaa. Joissakin tappelukohtauksissa sellainen näkyy, mutta se oli sillä stuntmiehellä :)

Lähettänyt käyttäjä

1-2-3 thunderbirds are go .mahtava sarja tuleeko uusintana milloinkaan ?
Joo 60 luvun lapsena Batman oli jännittävä sarja.On vieläkin Batman lautanen ja Robin muki sekä Corgi toysin Batmobile .Muistan myös Pekka lipposen radiosta 5 min ja jatkuu huomenna.olihan niitä Napoleon solo yms

Lähettänyt käyttäjä

Hannu: täällä eräs wanha Thunderbirds-jermu yhtyy toiveeseesi, kyllä: Myrskylinnut olisi erittäin passeli kesäsarja Teeman ohjelmistoon!

Lähettänyt käyttäjä

Voisitte samalla alkaa näyttämään Salainen agentti 86:sta. Muistaakseni näytittekin sitä joskus 2000-luvun alussa, mutta olisi mukava nähdä uudestaan. Varsin mainio sarja sekin.

Ja näytättekö muita kuin ensimmäisen kauden Batmania?

Toiveena olisi myös 90-luvun Batman-piirretty, jossa Kevin Conroy Batmanina. Muutama vuosi sitten taisi näkyä jollain toisella kanavalla, mutta ei silloin tullut katsottua muutamaa jaksoa enempää, koska aika ei riittänyt. Areenastahan nuo sitten kätevästi näkisi. :)

Lähettänyt käyttäjä

Argh, sarja ei näköjään tullutkaan Areenaan katsottavaksi? No täytyypä huomenna olla ruudun ääressä lepakkoaikaan, ettei mene taas ohi.

Hei Bätmään!
Ei hätää. Jaksot tulevat Areenaan, mutta muutaman tunnin viipeellä - Gotham Cityn juonia! Mutta sieltä ne löytyvät. Kukin jakso on katsottavissa viikon ajan.

Lähettänyt käyttäjä

Kevin Conroy Batmanina, kyseessä jo klassikoksi kohonnut 90-luvun animaatiosarja jota vaan on Suomessa nähty harmillisen vähän, olen nähnyt ehkä muutaman kymmenen jaksoa ja hyviä olivat kaikki.
Tyyli ja hahmot oikein vimpan päälle, art deco-maisemaa ja tyylikästä tyylittelyä. Äänistä muistan lähinnä Mark Hamillin esittämän Jokerin ja Adrienne Barbeaun Kissanaisena.
Ja kirjoittamassa oli myös länkkäreistä ja splatterkauhusta tuttu Joe R. Lansdale, muistan jakson jossa Lepis kuuli tarinan Ra´s al Ghulin ja Jonah Hexin kohtaamisesta.
Muitakin Lepis-animaatioita on tehty, kuten 70-luvulla jolloin Adam West ja Burt Ward olivat ääninä. 2000-luvulla esitettiin Maikkarilla mainiota Batman -The Brave and Bold-sarjaa ja jotain muutakin, hyviä kumpikin.
Alkuperäistä Batman-serial movieta olisi kiva nähdä Teemalla.

Lähettänyt käyttäjä

Tässä mainio, aiheeseen liittyvä 60luvun harvinaisempi musaherkku Junnun kynästä, hauska ja osuva
näkemys Bat-mytologiasta:
https://www.youtube.com/watch?v=uEDqLny7fXo
Enjoy:)!

Lähettänyt käyttäjä

Ja vielä 60-luvun Bat-nannaa:
https://www.youtube.com/watch?v=Ag_XO6mq-3I
Eli Suuri kultalevyryöstö, mukana musiikkia ja ääniefektejä
TV-sarjasta.

Lähettänyt käyttäjä

Joku tuolla aiemmin kysyi suosikki Jokeri näyttelijää, Jack Nicholsonin roolisuoritus oli hauska ja sitä oli vaikea lyödä kunnes tuli The Dark Knight ja Heath Ledger joka oli aivan loistava ja postuumi Oscar oli enemmmän kuin ansaittu

Lähettänyt käyttäjä

Laitetaas pieni galluppi, mitkä ovat mielestänne parhaat Batman-sarjakuvatarinat?
Tässä muutama oma suosikkini:
Frank Millerin Dark Knight returns ja Batman Year one, modernin Batman-näkemyksen peruskivet, hienoja stooreja kumpikin, klassikoita!
Scott Snyder: Batman - Black Mirror, nykylepistä parraasta päästä, lepakkomiehenä Dick Grayson, Robininä Bruce Waynen poika(!) Damian, synkkää ja väkivaltaistakin menoa.
Alan Moore: Killing Joke, pienimuotoinen sukellus Jokerin mieleen ja menneisyyteen.
Jeph Loeb & Tim Sale: Batman the Long Halloween, tyylitellysti piirretty pitkä ja laaja tarina, mukana komea kattaus Bat-konnia Jokerista Arvuuttajaan.
Brian Azzarello: Joker, narrin oma tarina, realistiseen tyyliin piirretty visio jossa myös Batmankin saa sanoa sanottavansa.
Peter Snejberg: Detective 27, vaihtoehtoinen salapoliisitarina Bruce Waynesta 1800-luvulla ja salaliitosta USA:ta vastaan, Bruce ei esiinny Batmanina.
Paljon muutakin lepakkoherkkua löytyy sarjakuvien osalta, kannattaa tutustua!

Lähettänyt käyttäjä

Samaan lepakkoaikaan alkaen klo 20? Lapsuudessani 60-luvulla Batman ei tullut noin myöhään, jolloin monien kersojen piti jo valmistautua nukkumaan. Batmanhän oli alunperin suunnattu lapsille, kuten Supersankarit dokkarissakin muistutettiin. Muistelen, että se olis tullut joskus klo 17 aikoihin. Muistaakos joku paremmin?

Lähettänyt käyttäjä

Tuosta yläpuolella olevasta alimmasta kuvasta vielä; jos en ihan väärässä ole, se taitaa olla elokuvasta Paluu Lepakkoluolaan. Voisiko joku kommentoida tarkemmin, onko vai eikö?

Lähettänyt käyttäjä

Toivottavasti yle näyttää loputkin jaksot tätä loistavaa Batman-sarjaa. Nyt kun näytettiin vaan 1-kausi.

Salainen Agentti 86 on minulla myös hyvässä muistissa nuoruudesta joten sen haluaisin nähdä uudestaan.

Lähettänyt käyttäjä

Teemalle kiitos oivallisesta sarjavalinnasta! Batman-sarja sopii kaikenikäisille. Sarja on rakennettu camp-hengessä siihen tyyliin, että näyttelijätkään eivät ota itseään tosissaan. Tappelut on toteutettu niin läpinäkyvällä yliampumisella, ettei pahinkaan nyrkkisankari tai kriitikko voi siitä innostua liikaa tai pahoittaa mieltään. Lepakkoluola on todellakin aikaansa edellä. Sarjan kaikki hahmot ovat loistavia, Alan Napier Alfredina nousee päätä pidempänä muiden yläpuolelle.

Sarja on aivan hulvattoman hyvä. Nauruhermot ovat koetuksella ja huumori on hauskaa ja opettavaista.

Työmaalla meillä on 18-60-vuotiaita sarjan faneja. Kertaamme nuoruusmuistojamme Batmanista ja edellisen päivän tapahtumia, ja yritämme muistella ja arvuutella, kuinka voimakaksikko taas päihittää rosmot.

Myös me toivomme, että Teema näyttäisi loputkin kaudet tästä mahtavasta sarjasta. Kiitämme lämpimästi jo meille näytetyistä jaksoista.

Lähettänyt käyttäjä

Kiitos sarjan ensimmäisen kauden esittämisestä! :) Onko suunnitelmissanne näyttää sarjan loputkin kaudet?

Salainen agentti 86:n voisitte kanssa näyttää uudelleen. Muistan joskus nuorempana katsoneeni sitä Yleltä, mutta siitä on jo niin kauan, että on päässyt unohtumaan. Oikein mainio sarja sekin.

Ja ISO kiitos Sillan esittämisestä. Hyvin pääsen sarjaan kiinni uusinnoilla, kun en ole sarjaa aiemmin seurannut.

Lähettänyt käyttäjä

Batman on kulttijuttu ja sopii Teemalle ihan napisti. Sarjan yhteiskuntaoppisisältö on tullut vähän yllätyksenä; enpä sitä ole aiemmin huomannut. Esimerkiksi oli opastusta siitä, että autossa pitää laittaa turvavyö kiinni - vau, jo 60-luvulla, kun meillä useimmissa autoissa ei tainnu olla edes silloin vöitä. Tarinan sisässä tommoset menee läpi ilman rasittavia saarnoja eikä ne ees tunnu holhoamiselta vaan välittämiseltä. Jotakin muistikuvia on myös hassusta Maxwell Smartista ja hänen kenkäpuhelimestaan, joten edellisiin toiveisiin on helppo yhtyä,

Lähettänyt käyttäjä

"Muistelen, että se olis tullut joskus klo 17 aikoihin. Muistaakos joku paremmin?"

Mielestäni klo 18.00. Oli muuten juuri sauna-aikamme.

Lähettänyt käyttäjä

sinulle 60-luvun lapsi, kun annoit vastauksen pitkään mietityttäneeseen kysymykseen. Klo 18 olikin parempi oikeaksi lepakkoajaksi, koska meillä taidettiin syödä aina klo 17 kieppeillä. Harmi, että teillä sauna oli lepakkoaikaan. Muistan, miten penskana aina korpesi, kun piti kesken jonkun kivan ohjelman jonnekin pakosta painua. Epistähän se.

Lähettänyt käyttäjä

Ei vaan lapsia varten tehtiin koko ohjelma, ja lapsia varten mentiin sitten kielikin poskessa, jotta tulisi hauskaa katsottavaa. Osa huumorista aukeaa tosin vasta vähän isompana, joten on lasten kanssa katsovat aikuisetkin otettu kivasti huomioon.

Lähettänyt käyttäjä

What is Joan of Arc made of?
Maid of Orleans.

Arvuuttajan piruiluja on mahdoton suomentaa, vain luovia parhaansa mukaan.
Onneksi myös meillä battisteilla on aina Tongue in the Cheek!

Lähettänyt käyttäjä

Tekstissä virhe. Lee Meriwether näytteli Kissanaista vain elokuvassa, sarjassa hän oli mukana kahdessa jaksossa Lisa Carsonina, ei Kissanaisena. Kolmannella kaudella Kissanaisena oli Eartha Kitt.

 • Paula Koivuniemi esiintyy 2007

  Teeman Elävässä arkistossa Paula Koivuniemi: "Pelotti nousta rokkiyleisön eteen"

  Suosittu iskelmälaulaja Paula Koivuniemi kertoo urastaan

  Kevään alku on Teeman Elävässä arkistossa omistettu suomalaisen populaarimusiikin kestosuosikeille. Iskelmätähti Paula Koivuniemi kertoo Arkistovieraana -haastattelussa urastaan ja ohjelmapaketin lopuksi nähdään legendaarinen Provinssirockin keikka vajaan kymmenen vuoden takaa. Teeman muut suomisoundin aateliset ovat Hector ja J.

 • Yksinäinen maiseman katselija

  Yksinäisyyden aikakausi

  Yksinäisyys on vaiettu asia ja vakava terveysongelma

  Kukaan ei halua myöntää olevansa yksinäinen mutta maailmassa on miljoonia yksinäisiä.

 • Lapsi juoksee niityllä

  Erityisherkät

  Joka viides on erityisherkkä. Mitä se merkitsee?

  Erityisherkät huomioivat enemmän ja tuntevat syvemmin. Joka viides ihminen on erityisherkkä, mutta tätä ujoudeksi luultua piirrettä on alettu ymmärtää vasta nyt.

Yle Teema

 • kollaasikuva elokuvajulisteista ja kuvista. Kuvissa muun muassa elokuvahahmoja.

  Teeman ja Femin elokuvaohjelmistojen tekijät palkittiin

  Elokuva-arvostelijoilta tunnustusta Teemalle ja Femille.

  Suomen arvostelijain liiton ry:n (SARV) elokuvajaos antaa tunnustusta Ylen Teema ja Fem -kanavien elokuvahankinnoista ja -ohjelmistosta. Kunniakirja myönnettiin elokuvahankinnoista ja -ohjelmistosta vastaaville Johan Förnäsille, Vesa Nykäselle ja Kati Sinisalolle.

 • Muoti ja kauneus -paketin kuva

  Oi maamme!

  Tee oma videosi arkistofilmeistä

  Yle kutsuu kaikki suomalaiset tekemään arkistofilmeistä uusia lyhytelokuvia ja videotaidetta. Katsojien videoita julkaistaan pitkin vuotta Areenassa, ja syksyllä 2017 parhaista videoista koostetaan ohjelmasarja Teemalle. Oi maamme! on osa Ylen Suomi 100 -ohjelmistoa. Katso täältä ohjeet ja ryhdy leikkaamaan!

 • J. Karjalainen, Paula Koivuniemi ja Hector

  J. Karjalainen, Paula ja Hector – suomisoundin aatelia

  Suomalaisen iskelmän ja popin huippunimet Teemalla

  Maaliskuun loppupuoli ja huhtikuun alku on Teeman Elävässä arkistossa omistettu kolmelle suomalaisen populaarimusiikin suurelle nimelle, jotka kaikki täyttävät lähiaikoina myös pyöreitä vuosia. Samalla Yle Areenassa julkaistaan hieno ja runsas kattaus 80- ja 90-lukujen musiikkiohjelmia. Teemalla tiistaisin, perjantaisin ja sunnuntaisin.

 • Paula Koivuniemi esiintyy 2007

  Paula Koivuniemi: "Pelotti nousta rokkiyleisön eteen"

  Suosittu iskelmälaulaja Paula Koivuniemi kertoo urastaan

  Kevään alku on Teeman Elävässä arkistossa omistettu suomalaisen populaarimusiikin kestosuosikeille. Iskelmätähti Paula Koivuniemi kertoo Arkistovieraana -haastattelussa urastaan ja ohjelmapaketin lopuksi nähdään legendaarinen Provinssirockin keikka vajaan kymmenen vuoden takaa. Teeman muut suomisoundin aateliset ovat Hector ja J. Karjalainen.

 • Niina Repo

  Pilkun jälkeen

  Kymmenen keskustelua sadan vuoden kirjoista

  Uudessa kirjallisuussarjassa uuden polven kirjailijat keskustelevat suomalaisesta kirjallisuudesta luotsinaan kirjailija Niina Repo.
  maanantaisin 13.2. alkaen klo 21.00

 • Näyttelijä, professori Elina Knihtilä

  Mä olen puhunut teille ihan paskaa!

  Professori Knihtilä sai itsensä kiinni jeesustelusta.

  Paluu näyttämölle yli kahden vuoden jälkeen sai Elina Knihtilän ymmärtämään, että hän oli jeesustellut opiskelijoilleen. Professuuri Teatterikorkeakoulussa on näköalapaikka, jossa tulee koko ajan haastetuksi.

 • Näytelmäkirjailija Johannes Ekholm

  Johannes Ekholm: Ratkaisu ahdistukseen on kollektiivinen tai sitä ei ole

  Opittu kuva työn sankarista on vahingollinen ja vaarallinen.

  Emme tarvitse enempää työtä ja pitempiä ansioluetteloita, vaan enemmän ajan haaskausta, tehottomuutta, huolettomuutta ja huolimattomuutta! Enemmän kiusallisia hiljaisuuksia, katkoksia flowhun, jumitusta ja yhteistyöstä kieltäytymistä, kirjoittaa Johannes Ekholm kolumnissaan.

 • Kuvassa Niina Repo, Riku Korhonen, Elina Knihtilä ja Johannes Ekholm.

  Mites töissä meni?

  Pilkun jälkeen -ohjelmassa käsitellään työtä. Katso täältä!

  Pilkun jälkeen tarttuu työhön. Keskustelemassa ensimmäisistä työpaikoista ja työn muutoksesta ovat kirjailija Riku Korhonen, näyttelijä-professori Elina Knihtilä ja kirjailija Johannes Ekholm. Pilkun jälkeen Teemalla maanantaina 27.3.

 • Kirjojen Suomi

  Kirjojen Suomi

  Juhlavuoden kokonaisuus itsenäisyyden ajan kirjoista

  Mitä itsenäisyyden ajan kirjat kertovat maastamme ennen ja nyt? Miten asiat ovat muuttuneet aikojen saatossa? Kirjojen Suomi on osa Suomi 100-hanketta, ja kestää koko juhlavuoden 2017.

 • Ville Haapasalo

  Villen seikkailua mystiseen Altai-vuoristoon seurataan Teemalla 26.4. alkaen

  Ville Haapasalon Altai 30 päivässä -sarja Teemalla

  Ville Haapasalon 30 päivässä -matkailuohjelmat saavat kovasti odotettua jatkoa, kun Ville matkaa Kaakkois-Venäjälle, Altai-vuoristoon. Sanotaan, että Altai on Venäjän henkisin ja mystisin paikka. Siellä Ville tapaa vuoristoa palvovia alkuperäiskansoja, opettelee kurkkulaulantaa ja osallistuu ainoana ulkopuolisena koskenlaskun Venäjän mestaruuskisoihin.

 • Kati Outinen ja Pirkka-Pekka Petelius elokuvassa Hamlet liikemaailmassa.

  Hamlet liikemaailmassa

  Pirkka-Pekka Petelius modernin liike-elämän Hamletina.

  Aki Kaurismäen elokuvan Hamlet on nuori yrittäjäsuvun vesa, joka joutuu taistelemaan perimänsä liikekonsernin johtajuudesta.
  torstai 30.3. klo 21.45

 • Markku Toikka on Kaurismäen Rikoksen ja rangaistuksen Raskolnikov eli Rahikainen.

  Rikos ja rangaistus

  Nuoren Kaurismäen versio Dostojevskin klassikosta.

  Nuori teurastaja tappaa ilman erityistä syytä vanhan liikemiehen. Poliisi haistaa syyllisen, mutta todisteita ei ole. Aki Kaurismäen varhaistyössä rikos saa täyttymyksensä vasta rangaistuksen myötä.
  torstai 6.4. klo 21.50

 • Jean-Pierre Léaud ja Margi Clarke elokuvassa I Hired a Contract Killer.

  I Hired a Contract Killer

  Kaurismäen elokuva palkkamurhaajasta ja uhrista.

  Aki Kaurismäen elokuvassa pettynyt virkamies palkkaa murhaajan toimittamaan itsensä pois päiviltä. Mutta keikan peruminen onkin vaikeampaa.
  torstai 13.4. klo 22.00

 • Maria Järvenhelmi ja Janne Hyytiäinen Laitakaupungin valoissa.

  Laitakaupungin valot

  Kaurismäen ankara kuvaus epäoikeudenmukaisuudesta.

  Kaurismäen Suomi-trilogian päätösosa on karu ja ankara kuvaus yksinäisyydestä ja epäoikeudenmukaisuudesta. Vartija Koistisen elämä luisuu askel kerrallaan ankeaan alamäkeen, jossa pienetkin ilonhetket ovat vain petosta.
  torstai 20.4. klo 22.00

 • Zubin Mehta johtaa Wienin filharmonikkoja

  Wienin filharmonikot Tokiossa

  Konsertissa mm. Schubertia ja Takemitsua

  Wieniläisorkesteri esiintyi Tokion Suntory Hallissa lokakuussa 2016 Zubin Mehtan ja Seiji Ozawan johdolla. Ohjelmassa oli mm. Schubertin 8. sinfonia ja Takemitsun Nostalgia, jonka viulusolistina oli Anne-Sophie Mutter.
  lauantai 25.3. klo 18.20

 • Teenage. Dokumenttielokuva, ohjaus Matt Wolf. Elokuvan juliste.

  Teenage on kapinallinen dokumenttielokuva nuorison synnystä

  Draamaa, historiaa ja arkistofilmejä villisti yhdisteltynä.

  Matt Wolfin ohjaama, draamaa ja dokumenttia villisti yhdistelevä elokuva kertoo teiniyden ja nuorisokulttuurin synnystä sekä kapinasta, joka ei kuole koskaan. Perustuu punk-historioitsija Jon Savagen kirjaan.
  Lauantai 25.3. klo 22.25

 • Kaksi modernia vampyyrielokuvaa ja niiden vampyyrit: Ystävät hämärän jälkeen ja A Girl Walks Home Alone at Night.

  Ystävät hämärän jälkeen ja A Girl Walks Home Alone at Night: melankolista kauhua modernien vampyyrien illassa

  Yksinäisyyttä. Verta. Rakkautta. Kaksi vampyyrielokuvaa.

  Kasvukipuja, lähiömelankoliaa ja vampyyreitä: Tomas Alfredsonin ohjaama Ystävät hämärän jälkeen on 2000-luvun parhaisiin elokuviin kuuluva tiheätunnelmainen kauhu- ja rakkaustarina. Se esitetään Teemalauantaissa toisen modernin vampyyritarinan, Ana Lily Amirpourin tyylikkään ja coolin esikoiselokuvan A Girl Walks Home Alone at Night parina.
  Katso elokuvat Areenassa!

 • Boschin ja del Toron visioita. Kuvat Faunin labyrintistä ja Maallisten ilojen puutarhasta. Teemalauantai 4.3.2017.

  Maallisten ilojen puutarhassa ja Faunin labyrintissä: Hieronymus Bosch ja Guillermo del Toro

  Boschilaisten näkyjen ilta nyt Areenassa.

  Teemalauantai perehtyy ainutlaatuisen esisurrealistin, 500 vuotta sitten kuolleen Hieronymus Boschin eriskummalliseen maailmaan. Boschin kuuluisin maalaus Maallisten ilojen puutarha ihastuttaa, kauhistuttaa ja hämmästyttää yhä katsojia. Uusi espanjalainen dokumenttielokuva Boschin unimaailmoista ja helvettinäyistä saa seuraa 2000-luvun hengenheimolaisesta, meksikolaisen Guillermo del Toron vuonna 2006 Espanjassa ohjaamasta tummasta fantasiaelokuvasta Faunin labyrintti.
  Katso elokuvat Areenassa!

 • Carmen Hertz (María Gracia Omegna) ja Carlos Berger (Francisco Celhay) sekä heidän poikansa Germán (Cristóbal Delhaes)

  Aavikon kaiut

  Leski taistelee saadakseen oikeutta Pinochetin uhreille

  Tositarinaan perustuva chileläinen draamasarja luotaa syvältä Chilen lähihistorian vaiheita ja kansakunnan traumaa, joka sai hyvityksensä vasta vuosikymmeninen jälkeen.
  maanantaisin 27.3.–17.4. klo 22.00

 • Contessina (Annabel Scholey) ja Cosimo (Richard Madden) sarjassa Medicit, Firenzen valtiaat

  Medicit, Firenzen valtiaat

  Upea sarja renessanssiajan Italian mahtisuvun vaiheista

  Uusi upea kahdaksanosainen historiallinen draamasarja renessanssiajan Italian mahtisuvusta.
  keskiviikkoisin ja torstaisin 26.4. alkaen klo 20.00

 • Waldemar Januszczak

  Kahlitsematon renessanssi

  Waldemar Januszczak tuulettaa myyttejä uudessa sarjassa

  Teemalta tuttu taidehistorioitsija Waldemar Januszczak tuulettaa renessanssin taidehistorian myyttejä neliosaisessa sarjassa.

 • Soundbreaking

  Soundbreaking on suursarja populaarimusiikin luomisen historiasta

  Studioiden ja äänilevyjen magiaa su 19.2.–9.4. klo 21.

  Soundbreaking on uusi, upea dokumenttisarja populaarimusiikin luomisen ja taltioinnin historiasta Miles Davisista Adeleen. Studioiden ja äänilevyjen magiikkaa on avaamassa yli 150 artistia, tuottajaa ja musiikillista suunnannäyttäjää. Jaksojen ensiesityksen sunnuntain musiikkidokumenttipaikalla, uusinnat maanantaisin ja perjantaisin.
  Sunnuntaisin 19.2.–9.4. klo 21.00

 • nainen ja aasi

  Marian ilmestys

  Marian Ilmestyksessä rakennetaan ja esitetään uudelleen liikkuvan kuvan avulla kristillisen ikonografian keskeinen maalaus.

 • Sofiko Tšiaureli elokuvassa Granaattiomenan väri

  Sergei Paradžanovin neljä elokuvaa

  Omalaatuisen armenialaisohjaajan kuuluisimmat elokuvat

  Teema esittää maaliskuussa neljä ainutlaatuisen, omaperäisen armenialaisohjaajan Sergei Paradžanovin kuuluisinta elokuvaa. Luvassa taianomaista, värikylläistä, eksoottista folklorea!

  keskiviikkoisin 1., 8., 22. ja 29.3. klo 21.45.

 • Charles Vanel elokuvassa Pelon palkka

  Clouzot Kino Klassikossa

  Teema esittää neljä ranskalaisohjaajan elokuvaa

  Henri-Georges Clouzot syntyi 110 vuotta sitten ja tänä vuonna hänen kuolemastaan tulee 40 vuotta. Kino Klassikko esittää hänen elokuvistaan kolme kuuluisinta mestariteosta sekä Suomen ensi-iltansa saavan esikoisohjauksen.

 • Nicole Horner (Simone Signoret) ja Christina Delassalle (Vera Clouzot) elokuvassa Pirulliset.

  Pirulliset

  Clouzot'n jännäriklassikossa ei hyviä ihmisiä liiku

  Klassinen trilleri tyrannimaisesta poikakoulun rehtorista ja hänen kahdesta naisestaan, jotka alkavat yhdessä suunnitella miehen murhaamista.
  Katso elokuva Areenassa!

 • Jo (Charles Vanel) ja Mario (Yves Montand) elokuvassa Pelon palkka

  Pelon palkka

  Menestysjännäri neljän miehen itsemurhatehtävästä

  Etelä-Amerikkaan sijoittuva jännäriklassikko miehistä, jotka yrittävät ajaa räjähdelastissa olevat kuorma-autot viidakon ja vuoriston läpi.
  Katso elokuva Areenassa!

 • Rémy Germain (Pierre Fresnay) elokuvassa Korppi

  Korppi

  Pureva klassikko kyräilevästä kylästä miehitetyssä Ranskassa

  Henri-Georges Clouzot'n klassikko kuvasi miehitettyä Ranskaa niin purevasti, että se hermostutti kaikki. Nimettömät syytökset ja ilmiannot piinaavat pikkukaupungin asukkaita.
  Katso elokuva Areenassa!

 • Mick Jagger lukee Bob Dylanin Bringing It All Back Home -albumin kansitekstejä vuonna 1965

  Soundbreaking ja muut Teeman musiikkidokumentit keväällä 2017

  Kevään tapauksia: Soundbreaking-sarja, Dylan, Carole King...

  Teeman sunnuntai-iltojen musiikkidokumenteissa perehdytään keväällä 2017 muun muassa Carole Kingiin (75 vuotta) ja Ella Fitzgeraldiin (100 vuotta). Kevään isoin tapaus on populaarimusiikin kehitystä ja studiotyön salaisuuksia selvittävä huikea kahdeksanosainen Soundbreaking-sarja, joka alkaa 19.2.

 • Batman

  Batman

  Batkanava on Teema ja Bat-aika perjantai klo 19

  Vaviskaa Gotham Cityn konnat ja Batmanin arkkiviholliset! Batman valtaa Teeman. Vuoden 2017 aikana nähdään sarjan 1. ja 2. tuotantokausi! Joka perjantai kaksi jaksoa kerrallaan samaan lepakkoaikaan samalla lepakkokanavalla.
  perjantaisin klo 19.00

 • Batman-kuvakeräyksen satoa.

  Pyhä hallusinaatio mikä Batman-albumi!

  Katso upea valokuvakooste suomalaisia Batmanejä ennen ja nyt

  Pyhät bikinit! Suomi on täynnä viittasankareita. Katsojat lähettivät meille omia Batman-kuviaan vuosilta 1966–2015. Toinen toistaan hienompia valokuvia on jo liki 150. Katso ja hämmästy!

 • Espanjan suuri armada purjehtii

  Espanjan Armada

  Englannin kohtalo oli vaakalaudalla kesällä 1588

  Vuonna 1588 Englannin valtakunnan kohtalo oli vaakalaudalla. Espanja oli lähettänyt valtavan sotalaivaston valloittamaan Englantia, jolla ei pitänyt olla mitään mahdollisuuksia.
  tiistaisin 14.–28.3. klo 21.00

 • Vauva konttaa kirjapinojen keskellä

  Mikä meitä odottaa

  Tuhat 1972 syntynyttä ovat maailman tutkituimmat ihmiset

  Uusiseelantilainen pitkittäistutkimus on seurannut yli tuhatta vuonna 1972 syntynyttä lasta heidän koko ikänsä. Mitä tutkimus kertoo varhaislapsuuden merkityksestä yksilön kehitykselle?
  torstaisin 9.3. alkaen klo 21.00

 • Psykoterapeutti Philippa Perry

  Bipolaarisuus

  Bipolaarisuutta diagnosoidaan yhä enemmän. Miksi?

  Psykoterapeutti Philippa Perry tutkii kaksisuuntaista eli bipolaarista mielialahäiriötä tilan kanssa elämään joutuvien näkökulmasta. Mikä aiheuttaa mielialahäiriön ja miten sitä voidaan hoitaa?
  torstai 6.4. klo 21.00

 • Yksinäinen maiseman katselija

  Yksinäisyyden aikakausi

  Yksinäisyys on vaiettu asia ja vakava terveysongelma

  Kukaan ei halua myöntää olevansa yksinäinen mutta maailmassa on miljoonia yksinäisiä.
  torstai 13.4. klo 21.00

 • Lapsi juoksee niityllä

  Erityisherkät

  Joka viides on erityisherkkä. Mitä se merkitsee?

  Erityisherkät huomioivat enemmän ja tuntevat syvemmin. Joka viides ihminen on erityisherkkä, mutta tätä ujoudeksi luultua piirrettä on alettu ymmärtää vasta nyt.
  torstai 20.4. klo 21.00

 • Viini maistuu Cantabriassa sarjassa Syötävän hyvä Espanja

  Syötävän hyvä Espanja

  Tutut näyttelijät ruoka- ja kulttuurimatkalla Espanjassa

  Francon ajan näyttelijät johdattavat värikkäälle kiertomatkalle ympäri Espanjaa. He etsivät kaiken ihanuuden keskeltä sitä kirkkainta ydintä, joka tenhoaa kävijänsä.

 • ESP-sarjan grafiikkaa

  ESP - Espanja on seikkailu!

  Tutustu Espanjaan - maahan ja ihmisiin

  ESP on espanjan kielestä ja kulttuurista kiinnostuneille suunnattu elämyksellinen kokonaisuus. Sivustolla tutustut neljään espanjaa puhuvaan henkilöön sekä Espanjaan, josta löydät mielenkiintoisia tietoa, olitpa sitten vakiintunut Espanjan harrastaja tai vasta innostunut maasta ja kielestä.

 • Kollaasi Teeman kevään 2017 elokuvista: Pelon palkka, Prinsessa Kaguyan taru, Hamlet liikemaailmassa, Tulennielijä

  Teeman kevään elokuvat

  Elokuvia neljänä päivänä viikossa

  Teeman keväässä 2017 nähdään elokuvia vähintään neljänä päivänä viikossa. Luvassa muun muassa film noiria, ranskalaisia jännäriklassikkoja, vampyyritarinoita, Oscar-voittajia, Ghibli-animaatioita, Aki Kaurismäkeä ja Jack Nicholsonin 1970-luvun mestariteoksia.