Hyppää pääsisältöön

Kotikatsomo: Presidentti

TV1 sunnuntaisin 5.2. - 23.4.2017 klo 21.05 - 21.50, uusinta tiistaisin klo 22.45
Sunnuntaina 9.4.2017 jakso alkaa kuntavaalien tuloslähetyksen vuoksi jo klo 18.45!
Katsottavissa Yle Areenassa

Mitä tapahtuu, kun Suomea alkaa johtaa politiikan ulkopuolelta tuleva uudistaja? Presidentti on uusi kotimainen draamasarja politiikan huipulta ja vallan kulissien takaa.

Sarja kertoo vuodesta 2018, jolloin tasavallan presidentiksi valitaan avaruusteknologian parissa loistavan uran tehnyt liikemies Henri Talvio (Samuli Edelmann).

Talvio on tunnettu ennakkoluulottomista otteistaan. "Minä muutan Suomen", hän lupaa. Ei siis ole ihme, että media puhuu häirikköpresidentistä ja paluusta Kekkosen aikaan. Uusi presidentti ei aio tyytyä sivustakatsojan rooliin.

Kuva draamasarjasta Presidentti.
Kuva draamasarjasta Presidentti. presidentti-draamasarja
Kuva draamasarjasta Presidentti.
Kuva draamasarjasta Presidentti. presidentti-draamasarja
Kuva draamasarjasta Presidentti.
Kuva draamasarjasta Presidentti. presidentti-draamasarja

Ensimmäinen kädenvääntö

Ensimmäiseen kädenvääntöön Talvio joutuu kolmen presidentin kansliapäällikkönä toimineen Marjatta Kuusiston (Rea Mauranen) kanssa, kun hän haluaa pestata presidentinkansliaan nuoria mediatyöläisiä sekä monessa liemessä marinoituneen luottomiehensä Arto Rahkosen (Tommi Eronen).

Myös presidentin puoliso, toimittaja Anna Talvio (Laura Malmivaara) aikoo osallistua totuttua näkyvämmin julkiseen keskusteluun.

Käytännössä Suomea johtaa pääministeri, joka on poliittisen historiamme nuorin – ja nainen. Petra Pennasella (Inka Kallén) ja tuoreella presidentillä on usein hyvin erilainen näkemys maan tulevaisuudesta.

Kuva draamasarjasta Presidentti.
Kuva draamasarjasta Presidentti. presidentti-draamasarja
Kuva Kotikatsomon draamasarjasta Presidentti
Kuva Kotikatsomon draamasarjasta Presidentti presidentti-draamasarja
Kuva draamasarjasta Presidentti.
Kuva draamasarjasta Presidentti. presidentti-draamasarja

Isänmaan vai oma etu?

Suomeen kohdistuu heti Talvion presidenttikauden alussa uhkia, joihin ei ole osattu varautua. Ääriliikkeet, tietovuodot ja hakkerointi, anarkisti-iskut ja uhkaavat ympäristökatastrofit, venäläisen ydinvoimahankkeen oudot kuviot ja tasapainoilu kylmän ja kuuman sodan rajapinnalla vaativat ripeitä toimenpiteitä.

Presidentti ja pääministeri samoin kuin heidän lähipiirinsä ja taustavoimansa joutuvat vaikeiden ratkaisujen eteen, kun vaakakupissa ovat isänmaan etu ja henkilökohtaiset unelmat.

Sarjan karismaattisessa näyttelijäkaartissa ovat mukana myös Antti Virmavirta, Kristiina Halttu, Mats Långbacka, Esko Salminen ja Olavi Uusivirta.

12-osaisen sarjan on ohjannut Lauri Nurkse, ja sen ovat käsikirjoittaneet Kirsti Manninen sekä Antti Pesonen. Sarjan on tuottanut Zodiak Finland.

Kuva draamasarjasta Presidentti.
Kuva draamasarjasta Presidentti. presidentti-draamasarja
Kuva draamasarjasta Presidentti.
Kuva draamasarjasta Presidentti. presidentti-draamasarja

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä

Pikkusen vaan oon skeptinen tuon sarjan suhteen, käsikirjoittajana kun on varsin
viihteellisiä ja höttösiäkin juttuja kirjoittanut Kirsti Manninen, luulen että sarjaan ei oikein synny kunnolla
poliittista särmää ja satiirihenkeä, jota aihe vaatisi.
Ajatusleikki sinänsä on kiinnostava, mutta mikä on lopputulos, vastaisi nyt edes joitain vuosia sitten nähtyä Pääminister-draamaa, jossa Jonna Järnefelt oli Anneli Jäätteenmäen roolissa, tässä leffassa mentiin kivasti myös salaliittotrillerien puolelle Alan J. Pakulan hengessä.

Lähettänyt käyttäjä

Tökerö, lapsellinen käsikirjoitus, kökkö toteutus, epäuskottavat ja avuttomat näyttelijät. Vallan linnake on kovin kaukana....

Lähettänyt käyttäjä

Luin ennakkoon ettei eduskuntatalo sarjassa ole oikea, vaan yliopiston päärakennus!
Kas kun kirjailijan mielestä on pakko tinkiä asioista, näin sanoi Hesarissa perjantaina.
Vai onko tilanne sarjan maailmassa se, että oikea eduskuntatalo on yhä remontissa ja
yliopisto on väistötilana?
Ei kai nyt olisi ollut vaikeata käyttää ulkokuvia oikeasta rakennuksesta ja tehdä istuntosalista
replika kuvausmiljööksi, näinhän joutui Alfred Hitchcock tekemään, kun häneltä kiellettiin Vaarallisen romanssin (1959) kuvaukset YK:n aultatiloissa.

Lähettänyt käyttäjä

Tulipa eilen katsottua Areenasta koko sarja, minusta aivan erinomainen, juoni vei mukanaan, erinomaiset näyttelijät, suosittelen !

Lähettänyt käyttäjä

Avausjakso tylsä, aihe jo monasti käsitelty. Samat surkeat näyttelijät.

Lähettänyt käyttäjä

Loistava sarja ja hyvät näyttelijät toivottavasti sarja saa jatkoa!

Lähettänyt käyttäjä

Tylsä, oli kuin yhteenveto viikon polittisista uutisista "kevennettynä" kulissien takaisilla salarakkailla ja yöjuoksuilla. Niin valheellinen kohtaus, että olisi pitänyt jättää pois; presidentti yöjuoksulla kaupungilla!! Iänikuinen kaava poliittisista juonitteluista kulissien takana, vanhaa kamaa. Toivoin jotain uutta käsikirjoittajalta, ei vanhoja kliseitä.
Miksi näyttelijöitten puhe ei kuulu, kuiskailu ja supattelu saattaa olla käsikirjoituksessa, mutta sitä ei katsoja kuule.

Lähettänyt käyttäjä

Kiitokset Ylelle ja tekijöille, että vielä jaksatte tehdä tälle maalle suomalaista draamaa. Oletan, että joskus se tuntuu raskaalta, koska ihmiset vain valittavat ja valittavat kaikesta mikä meni pieleen. Jos käytetään rahaa, se on verovarojen tuhlausta. Jos taas ei käytetä rahaa, se on keskinkertaista ja halpaa. Jos otetaan mallia kansainvälisistä trendeistä, ei osata keksiä mitään omaa. Jos taas ei oteta mallia ajankohtaisesta maailmanmenosta, ollaan kiinni aina vaan siinä samassa entisessä.
Minusta sarja oli hyvä. Hoksasin sen Areenasta sunnuntaiaamuna ja aioin katsoa yhden tai pari jaksoa, mutta hupsista, tulikin katsottua koko sarja. Miten siinä niin kävi? Kävi niin, koska (oli aikaa ja) sarja oli koukuttavasti rakennettu.
Eniten pidin näyttelijätyöstä. Se, että sarjan replikointi ei ole yhtä vauhdikasta kuin jenkkisarjoissa, johtuu tietysti siitä, millaisia me suomalaiset olemme. Tai oikeastaan Samuli Edelmanin esittämä presidentti puhui paljon sujuvammin kuin suomalaiset presidentit ovat keskimäärin puhuneet.
Joku tuolla viesteissä valitti kököstä juonesta. Itse ihmettelin, miten hyvin sarjan käsiksessä peilattiin populistista aikaamme ja vallan pelikenttää.
Kiitokset vielä kerran tekijöille. En usko olevani ainoa, joka koukuttui katsomaan sarjaa.

Lähettänyt käyttäjä

Odotin kyllä enemmän presidenttisarjalta. Jotenkin sarja oli tylsä ja pitkävetinen. Myös presidentti tuli aina mukaan mielenosoitukseen, sanoi pari sanaa ja kansa innoissaan.. jotenkin sarja oli ehkä liian teennäinen, nuori naispääministeri ja valtionvarainministeri. Jotenkin on vaikea uskoa, että se olisi uskottavaa. Sarjassa sentään oli yritystä.

Lähettänyt käyttäjä

Odotin niin paljon uudelta Presidentti-sarjalta, mutta täytyy sanoa, että petyin. Juoni on jotenkin sekava ja näyttelijöiden repliikit ovat teennäisiä. Samuli Edelman onnistuu kohtalaisen hyvin.

Lähettänyt käyttäjä

Odotin myös paljon, mutta petyin kaikkeen muuhun kuin Samuli Edelmaniin.
Vallan Linnake oli aivan toista luokkaa, erinomainen käsikirjoitus, loistavat näyttelijät.
Tanskalaista laatudraamaa .

Lähettänyt käyttäjä

Katsoin koko sarjan areenassa melkein yhteen pötköön, sen verran koukutti. Turha verrata ulkomaisiin vastaaviin sarjoihin, koska asiat tehdään täällä eri tavalla. Onko mahdollisesti tulossa jatkoa?

Lähettänyt käyttäjä

Otin tietoisen riskin alkaessani katsomaan Presidentti-draamaa törmätessäni ohjelmaan kanavilla surffatessa.

Viisi minuuttia riitti.

Alkeellisia virheitä käsikirjoituksessa, joka oli väritetty kulttuurimarxismin punavihreillä värikynillä. Aatteellista pakkosyöttöä, mikä on kiedottu kulttuurituotteen viitan alle, ei pysty katsomaan.

Jätetään pakkosyöttö ahdasmielisille ja sivistymättömille sometrollaajille – eikä massamedialle, jonka kustannusten kattamiseen on kaikki pakotettu osallistumaan.

Lähettänyt käyttäjä

Eivätkö suomalaiset tv-draaman tekijät enää mitään muuta osaa, kuin apinoida muita? Tämän sarjan tekijät ovat kyllä tarkkaan katsoneet mm. Vallan linnaketta. Ihan suoraan jopa kohtauksia oli napattu siitä. Ja tämä pääministeri Petra Pennanen on pukeutumista ja kampausta myöten niin törkeä kopio Birgitte Nyborgista, että ihan nolottaa näyttelijän puolesta. Mutta kun ei omia eväitä ja ideoita ole, niin matkitaan sitten suruttomasti muita.

Tekijöiltä vain unohtuu, että katsojat ovatkin fiksumpia kuin he olettavat. Kaikki ei mene läpi noin vain. Miksi ihmeessä katsoisimme näitä lapsellisia ja kökköjä jäljitelmiä kun olemme nähneet mainiot alkuperäiset sarjat?
Voi kyllä jo osoittaa sormella Yleäkin siitä, että tämän enempää ei tekijöiltä vaadita.

Lähettänyt käyttäjä

Onkohan tässä yritetty matkia muissa Pohjoismaissa tehtyjä aihetta sivuavia, valtaa käsitteleviä sarjoja. Ei saanut kiinnostumaan. Johtuuko, ettei tuntunut todentuntoiselta, vaan näyttelijöiden ontolta repliikkien vaihdolta. Mutta parhaansa ovat tehneet ja jotkut ovat ehkä tykänneet. Antaa siis kaikkien kukkien kukkia.

Lähettänyt käyttäjä

Kiitos siitä, että sarja oli saman tien katsottavissa Areenalta! Katsoin koko sarjan kahtena päivänä, ja minusta se oli (puutteineenkin) hyvä ja käsitteli nykyisin askarruttavia teemoja. Näyttelijät olivat loistavia, tapahtumat ehkä ei realistisia, mutta viime aikojen todellisetkin tapahtumat maailmassa ovat olleet niin odottamattomia, että sarja kutkuttaa ajatteluhermoja mukavasti. Kiitos tekijöille!

Lähettänyt käyttäjä

Nyt kun tiedetään, että äänitystekniikkaa ei osata, voin kertoa, että vikaa on myös näyttelijöissä. Ei osata artikuloida oikein. Ainoa joka osaa puhetekniikan on Seppo Maijala, jonka puheesta saa selvää. Pyytäkää puheopetusta häneltä.

Lähettänyt käyttäjä

Katsoin koko Presidentti-sarjan Areenassa. Paras jakso oli Tsaarin kuriirit (4.), jossa Putinia odotettiin Suomeen. Jaksossa oli toimintaa ja syvempääkin peilailua kuten toisinajattelijan tilanne ja tämän vaimon ystävyys rouva Talvion kanssa.
Vähän vaisuksi sarja jäi. Samuli Edelman sopi rooliinsa, mutta hänen roolihahmonsa ei ollut niin räväkkä kuin ennakkoon mainostettiin, johtuen käsikirjoituksesta. Mielenkiintoisin roolihahmo ja paras näyttelijäsuoritus oli presidentin vaimo, kiitos Laura Malmivaara. Vaikka pidänkin Inka Kallėnista, pääministerin roolissa hän vaikutti kovin epäuskottavalta. Rea Mauranen teki jälleen varmaa, vahvaa näyttelijätyötä kansliapäällikön roolissaan.
Käsikirjoitus ei ollut paras mahdollinen. Ehkä tämä sarja ei ollut tarkoitettu satiiriksi, mutta sitä kaipasin. Loppu oli kamala: presidentti Talvio oli huono ihminen, valehtelija ja pettäjä eikä hän pystynyt käsittelemään itsenäisyyspäivän mellakoita. Suurenneltujen mellakoiden syy jäi minulle epäselväksi, vain vailla todellisuuspohjaa olevaa anarkiaa?
Pidin itse sarjan perusajatuksesta kertoa valtaapitävistä ja heidän kulissien takaisesta elämästä Suomessa. Jatkoa olisi kiinnostavaa saada, mutta toivomuksena käsikirjoitukseen kipakkaa satiiria, vähemmän turhia tupakka- ja intiimikohtauksia, nuoria vaikuttajia mukaan enemmän, lisää syvyyttä ja realismia roolihahmoihin ja juonen käänteisiin. Hyvä fiktiivinen sarja voi käsitellä arkipäivää kiinnostavalla tavalla. Tietysti presidentin elämässä arkipäivä on erilaista kuin rivikansalaisen turvatoimineen yms., mutta tapahtumien liioittelu ei istu suomalaiseen sarjaan.
Kiitos kuitenkin tekijöille hyvästä yrityksestä.

Lähettänyt käyttäjä

Katsoin juuri koko sarjan areenasta ja tykkäsin tosi paljon! Onko sarjalle tulossa jatkoa?

Lähettänyt käyttäjä

Samaa kökköä kuin muutkin suomalaiset sarjat. Esittelyssä jo ladellaan kaikki tavalliset fraasit peräjälkeen. Ei kiinnosta.

Lähettänyt käyttäjä

Eilinen jakso muistutti kovasti Ilkka Remeksen kirjojen tyyliä ja henkeä, nokkela temppu venäläisiltä tuoda Suomeen vara-Putin...odotin kyllä kovasti että nähtäisiinkö herran roolissa Kari Ketosta, olisi kyllä istunut roolin enemmän kuin hyvin.
Sarjan ote on parantunut, mutta se vaan kismittää ettei tapahtumia ja juonia ole valettu oikeiden puolueiden varaan, vaan on luotu nämä kaksi koalitiota eli Liike ja Liittouma, mitään kunnon esikuvia oikeista puolueista tai poliitikoista ei ole tehty...tuo Henrin puolue eli Liike on yhdistelmä hallituspuolueita ja Liittouma nykyisiä oppositiopuolueita, Henrihän on on jonkinmoinen Timo Soinin ja Juha Sipilän ristisiitos.
Esikuvasarjoissa kuten Vallan linnakkeessa ja West Wingissä on käytetty pohjana ajankohtasia aiheita ja oikeita puolueita.
Epäuskottavaa sarjassa on esim. noin nuori pimu pääministerinä, miten on ollut mahdollista, tähänastiset naispääministerimme (Anneli Jäätteenmäki ja Mari Kiviniemi) ovat olleet Petraa huomattavasti vanhempaa kaartia, joku Kristiina Halttu olisi ollut rooliin uskottavampi vaihtoehto.
Ja Henrin adjutantteina kaksi kikattelevaa mallityttöä, väkisinkin tulee mieleen Uuno pressana-leffa, jossa Turhiksen kabinetissa pyöri joukko vähäpukeisia naisia.

Lähettänyt käyttäjä

Mitähän lienee käsikirjoittaja todella miettineen, kun tätä on väsännyt? Voi, voi. Enkä ole koko komeutta edes miettinyt, saati tulevia jaksoja katsoa. Typerää!

Lähettänyt käyttäjä

"Minä muutan Suomen", sanoo presidentti Talvio. Koko sarjan katsottuani en näe mitään muutosta sarjan Suomessa ellei nyt lopussa tapahtuvaa anarkistista mellakkaa oteta lukuun.
Sarjassa eletään vuotta 2018. 10. jaksossa autonkuljettaja varoittaa Jani Erosta (Leppilampi) Pyhäjoen työmaasta: "Ryssä on ryssä, vaikka voissa paistais." Niin kliseistä. Eivätkö käsikirjoittajat tiedä, että nykypäivän Suomessa ryssä on rasistinen ja halventava ilmaus? Heidän mielestään se on näköjään normaalia kielenkäyttöä vuonna 2018. Juonen kannalta ilmaus oli täysin turha. Ihmettelen, että Yle hyväksyy ohjelmissaan tällaista.

Lähettänyt käyttäjä

Niille, jotka ovat katsoneet sarjaa jo ennakkoon, niin pieni pyyntö:
Ei mitään spoilauksia tulevista tapahtumista, pliis!

Lähettänyt käyttäjä

Paras kotimainen sarja ikinä! Jatkoa pliis monta kautta vielä!!! Katsoin jo kaikki jaksot, en malta odottaa milloin tulee lisää!

Lähettänyt käyttäjä

Omituisia valintoja kuvauspaikoiksi:
Eduskunnan iso sali - Helsingin yliopiston pääsali
Kultaranta - Tarvaspää
Ahvenanmaa - Hanasaari
Miksei esim. Kultarannan kohdalla olisi voitu käyttää ulkokuvia, Tarvaspäähän on todella tunnistettava rakennus ja taustalta kuului koko ajan Tarvontien liikenteen kohinaa, oikean Kultarannan läheltä taas ei kulje
liikennettä juuri ollenkaan.
Eli kunnon satsaus kuvausmiljöisiin olisi petrannut sarjaa kummasti.
Muuten ote on parantunut jakso jaksolta, huolimatta runsaasta Ilkka Remes-lainailusta.

Lähettänyt käyttäjä

Meillä Suomessa nuo kolme ovat pääasialliset ongelmat tv-draamassa, eikä Presidentti tee poikkeusta.

Miksi käsikirjoittajaksi pestataan hömppäsarjojen ja siirappiromaanien kirjoittamisessa "kunnostautunut" Kirsti Manninen? Pitäkööt kaupalliset tv-yhtiöt hänet ja tasoisensa. Ylellä ei sen sijaan olettaisi olevan varaa tällaiseen rahan haaskuuseen – en tarkoita heppoisia käsikirjoituspalkkioita vaan sen myötä koko ohjelmasarjan budjettia.

Presidenttiä vaivaa se suomalainen perisynti: dialogi on auttamattoman informatiivista. Ei kansainvälisesti menestyneiden tv-draamojen dialogi ole sinne päinkään – niissä käytetään elokuvan ja teatterin/näyttelijäntyön keinoja asioiden informoimiseen eikä töräytellä vaikkapa jotain tällaista: sinä joka olet siskoni ja sairastat syöpää, kerrohan miten 90-vuotias äitimme jakselee Hämeenlinnan hoitokodissaan, kun sieltä olet juuri tulossa?

Käsikirjoitusten hyväksyminen tuotantoon on Ylen draamatilaajien vastuulla. Tämän(kin) tilanneen pitää saada potkut talosta, muuten ei suomalainen tv-draama nouse koskaan suostaan.

Lähettänyt käyttäjä

Yhdyn ed. Esko J:n kommenttiin. Tämän sarjan ongelma on huono käsikirjoitus ja tönkkö dialogi. Tietysti Ylen tulisi olla tarkempi ohjelmavalinnoissaan. Ehkei Ylellä ole sananvaltaa käsikirjoittajan suhteen, kun ohjelma ostetaan tuotantoyhtiöltä. Eikös käsikirjoittaja Kirsti Manninen ole sama, joka juuri sai tuomion veropetoksesta? Eikö meiltä löydy ammattitaitoisia, korkean moraalin omaavia käsikirjoittajia?

Lähettänyt käyttäjä

Olen itsekin kiinnittänyt huomiota tuohon, että asioita kerrotaan mieluummin dialogina kuin konkreettisina tapahtumina, esim.
Päähenkilö käy kioskilla, kohtaa ryöstäjän, joutuu uhatuksi ja selviää tilanteesta, kolkkaa ryöstäjän ja soittaa poliisit.
Muualla maailmalla tämä esitettäisiin tapahtumana ja toiminnallisena jaksona, Suomessa taas tyydytään vain siihen että päähenkilö käy ulkona, leikkauksen kautta palaa takaisin ja kertoo tapahtuneesta.
Tämä lie perua radiokuunnelmien dialogityylistä, jossa kautta rantain kuvaillaan ympäristöä ja tunnelmia kuulijalle jolla ei ole visuaalista näkymää tapahtumasta.
Muistan hyvin Histamiini-joulukalenteritarinan, jossa ei liikuttu ollenkaan hevostallin ulkopuolella, vaan jouduttiin virumaan sisällä, katsellen Histamiinin seurassa surullisia eläinvideoita, samaan aikaan kun tallitonttu ja noita-akka olivat suurella seikkailuretkellä, katsojaahan ei tälle reissulle päästetty ollenkaan, vaan tapahtumista saatiin kuulla jälkikäteen.
Ei siis lähdetty lavastamaan ja panostamaan muihin tapahtumiin ollenkaan, ja sama koskee myös Presidenttiäkin, siihenkin olen kiinnittänyt huomiota, ettei kuvauksia ole tehty Hesan ulkopuolella, ei edes ulkomailla, Tampereen ja Tukholman osalta on kuitattu arkisto-otoksilla, valtiovierailut ja neuvottelut tehty hyvin minimaalisesti, miksei Ruotsin-reissulla edes näytetty ruotsalaisia poliitikkoja, vaan vilautettiiin kokoushuonetta pikaisesti?
Jenkkiläisissä poliittisissa sarjoissa ja leffoissa on käytetty ulkokuvia mm. Capitol Hillistä ja Valkoisesta talosta, turvallisuussyistä sisätiloihin ei ole tietenkään päästetty kuvaamaan, mutta tuotanto on luonut hienoja lavasteita ja replikoita mm. Oval Officesta, miksei tätä olisi voitu soveltaa Presidentissäkin?

Lähettänyt käyttäjä

Onhan tässä yritystä, mutta kun ei enää kulisseissa pönötä sikaria polttava ja viskiä kittaavaa isäntää, joka määrää oikeasti mitä tehdään. Ehkä vielä 80/90-luvulla joku Erkko tällaista yritti. Eikä presidentti todellakaan käske virastoja tekemään tehtäviään, kuten että stuk tekesi säteilymittaukset. En viitsi kuin mainita sen yhden ministerin nörttiporukan epäuskottavuuden.

Lähettänyt käyttäjä

Presidentti näkyy oleva TV1:n viikottaisissa katsojatilastoissa sijoilla 16—18, mutta kaikkien kanavien 100 katsotuimman listalle se ei yllä. Politiikasta on ilmeisen vaikea tehdä tv-sarjaa. Mieleen tulee muutaman vuoden takainen Jari Tervon Moska, joka floppasi pahasti.
Käsikirjoitus on kaiken perusta. Se on nähty niin tanskalaisessa Vallan linnakkeessa kuin esimerkiksi ruotsalaisessa Kuningataruhrissa. Tuukka Temoselta olisi voinut pyytää konsultointiapua. Hänhän teki Presidentintekijät-dokumentin ja on itsekin ollut mukana politiikassa kuntatasolla.

Lähettänyt käyttäjä

Vähän hämmentävää on lukea kommentteja, joissa joku on pitänyt tästä draamasarjasta – ellei kyseessä ole tekijät itse. Mutta Suomihan on harrastajateatterin ja seuranäyttämöiden luvattu maa – ehkä se selittää tämän.

Presidentti oli kökköä seuranäyttämötasoa, vaikka näyttelijöistä kaiketi olisi paljon parempaan. Kyse on selvästi käsikirjoituksesta, dialogi sortuu alkeellisiin virheisiin, se on juonta selostavaa ja informatiivista höpinää, josta yksikään näyttelijä ei kykene selviytymään.

Ongelma on Ylen ammattitaidoton tilaajakunta, keitä lienevätkään.

Vaihtoon ja pian.

 • Kai Lehtisen ohjaama elokuva Umur kertoo nuoresta miehestä, joka tapaa matkalla pohjoiseen naisen.

  Umur

  Nuori mies tapaa matkallaan pohjoiseen naisen.

  Elokuva Umur kertoo nuoresta miehestä, joka tapaa matkallaan pohjoiseen naisen.

 • Karismaattisen laulajan Olavi Uusivirran keikka taltioitiin Ruisrockissa.

  Yle Live: Olavi Uusivirta

  Karismaattisen laulajan keikka taltioitiin Ruisrockissa.

  Karismaattisen laulajan Olavi Uusivirran keikka taltioitiin Ruisrockissa.

 • Parikymppinen Mikko aloittaa työnsä Pelson vankilan vanginvartijana parin päivän koulutuksen jälkeen.

  Dokumenttiprojekti: Kesävartija

  Mikko aloittaa työnsä Pelson vankilan kesävartijana.

  Parikymppinen Mikko aloittaa työnsä Pelson vankilan vanginvartijana parin päivän koulutuksen jälkeen.

 • Lenita Airisto on ollut julkisuudessa seitsemällä vuosikymmenellä.

  Itse asiassa kuultuna: Lenita Airisto

  Mitä Lenita ajattelee elämästään ja Suomesta nyt?

  Lenita Airisto on ollut julkisuudessa seitsemällä vuosikymmenellä. Mitä hän ajattelee elämästään ja Suomesta nyt?