Hyppää pääsisältöön

Yle Oppimisen kielikurssivalikoima ja valmennuskokonaisuudet.

Lentokone laskeutuu lähellä rantaa

Englantia matkailijalle

Matkailuenglantia-paketti tarjoaa simppeliä sanastoa ja fraaseja matkailijan tarpeisiin olipa kohteesi sitten ranta tai kaupunki. Mistä löytyvät ravintolat ja shoppailukadut? Vai etsitkö apteekkia tai autovuokraamoa? Ihanaa lomaa - enjoy, nauti!

RUS – venäjästä rakkaudella

RUS-sivustolla tapaat nuoria suomalaisia ja venäläisiä.

RUS-sivustolla tapaat nuoria suomalaisia ja venäläisiä, joiden kanssa voit päivittää kielitaitoasi, venäläisyyden ja Venäjän tuntemustasi. Löydät täältä myös videoita, blogeja, linkkejä harrastuksiin ja kulttuuriin – perusasioita unohtamatta. Opettele slaavikyykky tai tee hauskoja testejä.

Kaunis basaarikauppias Bybloksessa myy koristeellisia huiveja.

Arabian alkeiskurssi

Opi kielen perustaidot, joilla pärjäät matkoilla.

Tällä kättelykurssilla opit arabian kielestä sellaiset perustaidot, joita tarvitset kohdatessasi arabiaa puhuvia ihmisiä matkalla, työssä, kotona, harrastusten parissa. Tutustut myös arabialaiseen tapakulttuuriin ja elämänmenoon.

Viron lippu liehuu Pikk Hermannin huipulla

Viron alkeiskurssi

Videot tutustuttavat Viron kieleen ja kulttuuriin.

Tällä kurssilla opit viron kielen perusteet ja saat hyvän perustan jatko-opiskelulle. Videoiden dialogit tutustuttavat eteläisen naapurimaamme kieleen ja jokapäiväiseen elämään. Kurssi perustuu kieliohjelmasarjaan Nael kummi.

Miehiä aleksandrialaiskahvilassa vesipiipun kera ja ilman.

Arabia

Arabian kielen alkeita ja arabien tapakulttuuria.

Arabian kielen alkeet ja kulttuurin tuntemus auttavat pärjäämään arabiankielisessä maailmassa matkaillessa. Kulttuurintuntemus auttaa ymmärtämään arabien tapakulttuuria myös arabimaiden ulkopuolella.

Moottoripyöriä parkissa punaisten puhelinkioskien edessä Lontoossa.

Englanti

Englannin kursseja eri tasoille ja tarpeisiin.

Englannin taito on nykyään lähes kaiken a ja o, joten siitä on hyvä opetella edes alkeet - ainakin matkailualkeet! Oletko palvelualalla tai aiotko sille? Täältä löytyy eri alojen englantia. Myös kielitutkintoihin valmistautuminen onnistuu!

Espanjalaiset jalkapallofanit suutelevat katsomossa.

Espanja

Opiskele espanjaa tai tutustu vain maan tapakulttuuriin.

Opiskele espanjaa itseopiskelukurssilla tai hyödynnä materiaalia opetustyössäsi. Opit kielen alkeita, kulttuuria, kielioppia ja fraaseja. Kursseista löytyy lukuisia kuuntelutehtäviä. Videoiden ja artikkelien myötä tutustut tapakulttuuriin ja historiaan.

Näkymä Roomaan Viktor Emanuel II:n monumentin pylväiden välistä.

Italia

Tutustu italian kieleen, tapoihin ja kulttuuriin!

Oletko lähdössä Italiaan? Pikavisiitti auttaa sinut matkaan. Haluatko opiskella italiaa enemmänkin? Italian peruskurssi on sopiva vaihtoehto, ja sitä käyttivät Talo Italiassa -kilpailijatkin. Molemmissa tutustut myös italialaiseen tapakulttuuriin, josta löytyy lisää Tavat ja kulttuuri- sekä Ruokakulttuuri-osioissa. Abitreenit sopii myös kertaamiseen.

Osakan linnan kattokerroksia

Japani

Tutustu japanin kieleen ja kulttuuriin!

Japanin kielen alkeiskurssi tarjoaa hyvän alun japanin kielen opinnoille. Samalla tutustut japanilaiseen kulttuuriin. Kiinnostavatko japanin kirjoitusmerkit? Niihinkin voit tutustua täällä.

Shanghain iltavalot

Kiina

Tutustu Kiinaan, kiinalaiseen tapakulttuuriin, kalligrafiaan

Kiina on yksi tulevaisuuden tärkeimmistä kielistä myös eurooppalaisille. Opettele alkeet tai tutustu edes kiinalaiseen tapakulttuuriin – sekin auttaa kanssakäymisessä! Kalligrafiaa voit harrastaa pelkästään taidemielessä, ilman kielitaitoa.

Tuulimylly Santorinilla, etualalla kissa

Kreikka

Näillä sivuilla voit opiskella kreikan kielen alkeita, kerrata aakkoset tai tutustua Kreikan historiaan.

Latinankielistä kirjoitusta kivessä

Latina

Latinaa ei enää puhuta äidinkielenä, mutta romaaniset kielet, espanja, ranska, italia, portugali, ovat kehittyneet latinan puhutusta muodosta. Latinaa opetetaan edelleen monissa kouluissa ja yliopistoissa ja se on katolisen kirkon pääkieli. Latinaa käytetään myös lääketieteessä, luonnontieteessä ja oikeustieteessä. Monissa nykykielissä on latinasta peräisin olevia lainasanoja

Morsiuspari kävelee alas portaita Siauliain Ristikukkulalla Liettuassa.

Liettua

Tutustu liettuan kielen alkeisiin ja Liettuan historiaan.

Haluatko oppia muutaman sanan liettuan kieltä? Täällä voit tutustua myös Liettuan historiaan.

Linnoitustorni meren äärellä

Portugali

Tutustu portugalin kieleen ja tapakulttuuriin.

Portugali on maailmankieli, puhujamääränsä perusteella maailman kuudenneksi puhutuin kieli – puhujia sillä on yli 200 miljoonaa ympäri maailmaa.

päivävarjoja varsovan keskusaukiolla

Puola

Tutustu puolan kielen alkeisiin (ei toimi mobiilissa).

Puolan kielen alkeet ja kulttuuri tulevat tutuksi Easypolish-kurssilla.

Jousiorkesteri soittaa Pariisissa, Palais Royalin metroaseman aukiolla.

Ranska

Tutustu Ranskaan ja opettele ranskan alkeet matkaeväiksi.

Ranskan alkeita matkaeväiksi voit opiskella helposti pikavisiitin avulla – ja tutustua samalla ranskalaiseen tapakulttuuriin! Ranskaan ja ranskalaisuuteen voit tutustua myös mielenkiintoisten suomenkielisten artikkelien ja videoiden avulla, joita löydät otsikkojen Ruokakulttuuri sekä Tavat ja kulttuuri alta.

Purjelaivoja ja proomuja Djurgårdenin rannassa Tukholmassa

Ruotsi

Treenaa ruotsin kieltä - kouluun, ammattiin, harrastuksiin!

Ruotsin kieltä voit opiskella täällä erilaisin tavoittein: kerrata lukion ruotsia, treenata yo-kirjoituksia, työlämää tai yleistä kielitutkintoa varten - tai sitten vain elämää varten!

Nainen soittaa huilua Zwingerin puistossa Dresdenissä.

Saksa

Saksan kieltä ja saksankielisten maiden kulttuuria.

Saksan kieliopinnot sisältävät videomateriaalia, tekstiä ja tehtäviä. Materiaalin avulla voi opiskella saksan kielen alkeita ja fraaseja sekä Itävallassa ja Sveitsissä käytettäviä ilmaisuja.

Suomenlinnan linnoitusmuureja ja merta kesällä Kustaanmiekan kohdalta.

Suomi - Finnish

Materials for learning Finnish language and culture.

Welcome to learn Finnish language and culture! These materials are mainly in Finnish, but some of them offer English translations or vocabularies to help the beginners. Start with Mun Suomi (My Finland) for some elementary phrases and for the culture - the site is now also in English! Then continue with Supisuomea for more serious language learning. Asiointisuomea will help you to deal with everyday situations in town and with administrations. Easyfinnish is in English, but it only works on pc, not on mobile devices.

Ayla simit-rinkelikärryn luona Istiklal-aukiolla Istanbulissa.

Turkki

Turkin kieltä ja kulttuuria matkailijoille.

Turkki on yksi suomalaisten suosituimmista lomakohteista, mutta turkin kieli on useimmille vieras. Nyt voit opetella sitä lomatarpeiksi ja tutustua muutenkin Turkin historiaan ja ruokakulttuuriin.

Kaupunkikuva Budapestista

Unkari

Unkari on suomen sukulaiskieli

Sukulaiskieli unkari on kaukainen sukulainen eikä ymmärtäminen käy helposti. Unkarin kieleen voit tutustua viikonloppumatkan tarpeiden verran, ja kulttuuriin tutustuminen käy myös suomeksi tekstitettyjen videoiden avulla.

Nainen pyöräilee Pietarissa

Venäjä

Opi venäjää, vaikka vain aakkoset

Venäjän kieli on haasteellinen, mutta tämä sivusto tarjoaa useita erilaisia mahdollisuuksia oppia sitä: vähän, enemmän tai vain aakkoset. Oletko kiinnostunut venäläisestä kulttuurista ja yhteiskunnasta? Siihenkin on tilaisuus suomeksi tekstitettyjen videoiden avulla. Uusin sisältökokonaisuus RUS – venäjästä rakkaudella on suunnattu kaikille, jotka ovat kiinnostuneet 2000-luvun venäläisyydestä!

Viittomakielinen uutistenlukija

Viittomakieli

Perustietoa viittomakielestä sekä hyödyllisiä viittomia.

Viittomakieltä käyttävät kuurojen lisäksi esimerkiksi huonokuuloiset, mutta yhtä hyvin myös kuulevat, kuten viittomakielen tulkit ja opettajat, kuurojen ja huonokuuloisten perheenjäsenet ja ystävät sekä kielen harrastajat.

Tuulimyllyjä vastavalossa

Viro

Tutustu Viron kieleen, kulttuuriin ja kaupunkeihin.

Eteläisen naapurimaamme Viron kieli ja kulttuuri on melkoisen tuttua, muttei niin tuttua etteikö lisätieto olisi paikallaan. Täällä voit tutustua lisää molempiin!