Hyppää pääsisältöön

Suomen itsenäisyyden 101 kirjaa - tutustu listaan ja lue kirja!

Tätä on Kirjojen Suomi

Mikä on Kirjojen Suomi?

Mitä itsenäisyyden ajan kirjat kertovat maastamme?

Kirjojen Suomi on Ylen monikanavainen kirjallisuuskokonaisuus, joka tutkii mitä itsenäisyyden ajan kirjat kertovat maastamme ennen ja nyt, ja miten asiat ovat muuttuneet aikojen saatossa. Kirjojen Suomi on osa Suomi 100-hanketta, ja kestää koko juhlavuoden 2017.

Kirjojen Suomen kumppanit

Yle ja parikymmentä muuta tahoa ovat lukemisen asialla.

Kirjojen Suomi on Ylen suursatsaus kotimaiseen kirjallisuuteen vuonna 2017, ja sen toteutumiseen on tarvittu laajaa yhteistyötä. Kiitos kaikille kumppaneille!

Tule mukaan lukemaan!

Toimittaja Anu Partanen ja unelma Amerikassa

Anu Partanen kirjoitti Brooklynissä kiitellyn tietokirjan.

Anu Partanen on toimittaja ja kirjailija, jonka elämä kuulostaa monen unelmalta: asuinpaikkana New York, ammattina kirjoittaminen ja kustantajana HarperCollins. Kuinka tuo edes tehdään?

Kirjabloggaajat ja 101 kirjaa

Katsele, kuuntele

Ylen Aamu-tv: 101 kirjaa

Aamu-tv:n 101 kirjaa on Yle Radio 1:n Sadan vuodet kirjat -sarjan sisar. Niissä pohditaan samaa kirjaa hieman eri näkökulmasta.

Yle Radio 1: Sadan vuoden kirjat

Mitä kirjallisuus kertoo Suomesta ja Suomen muuttumisesta?

Mitä kirjallisuus kertoo Suomesta ja Suomen muuttumisesta? Ohjelmasarja Sadan vuoden kirjat katsoo Suomea ja suomalaisuutta kirjallisuuden kautta. Sarjassa käsitellään 101 kirjaa – kirja jokaiselta itsenäisyysvuodelta lähtien vuodesta 2017 ja päättyen vuoteen 1917.
Yle Radio 1 tiistaisin ja torstaisin klo 17.15.

101 kirjaa ja kirjakummit

Kirjojen Suomen kirjakummit

Seppo Puttonen kertoo 101 kirjaa -ohjelmasta, joka aloittaa Aamu-tv:ssä ensi vuonna. Sanna Stellan on kirjakummina mukana nostamassa kotimaista kirjallisuutta esiin.