Hyppää pääsisältöön

Uusi kirjallisuusohjelma Pilkun jälkeen maanantaisin klo 21.00 Yle Teema, uusinta sunnuntaisin ja Yle Areenassa pysyvästi
Seksi -jakso poikkeuksellisesti ma klo 22.55.

Kesän kuumuus ja kosteus saa ihmiset hullaantumaan

Seksuaalisuus kirjojen kansien välissä

Kirjailija Juha Itkonen, näyttelijä Anna Paavilainen, tutkija Rita Paqvalén ja Niina Repo puhuvat kirjojen kansien välissä olevasta seksistä, seksuaalisuudesta ja erotiikasta. Ja myös siitä, että seksikohtauksen kirjoittaminen voi olla kirjailijalle moka.

Muistatko kirjallisen ensisuudelmasi?

Sitä en muista, suudeltiinko poikakirjoissa

Mikä on se kirja, jonka sivuilta olet lukenut ensimmäisen kerran suudelmista tai seksistä, sitä kyselee kirjailija Niina Repo. Kirjojen Suomi: Pilkun jälkeen -sarja tarttuu seksiin maanantaina Yle Teema 20.2. klo 22.55 ja Yle Areenalla jo nyt.

Tule mukaan lukupiiriin!

Tutustu 101 kirjaan!

Toimitukselta

Ainutlaatuiset kakarat – ymmärtääkö kirjallisuus 2010 -luvun lasta?

Tutkin Nummen Karkkipäivää ja Aapelin Pikku Pietarin pihaa

Nykyvanhemmat ymmärtävät lapsiaan paremmin kuin yksikään aikaisempi sukupolvi. Lapset ovat osallisia ja kantavat yhä enemmän vastuuta itsestään. Toimittaja Maija Puska pohtii esseessään, kuinka yllättävän samanlaisina lapset kuvataan 1950- ja 2010-luvun teoksissa. Onko mahdollista olla lapsi, jos aikuiset loistavat poissaolollaan? 2010-luvun kaupunkilaislapsi on ainutlaatuinen.

Toimittaja Anu Partanen ja unelma Amerikassa

Anu Partanen kirjoitti Brooklynissä kiitellyn tietokirjan.

Anu Partanen on toimittaja ja kirjailija, jonka elämä kuulostaa monen unelmalta: asuinpaikkana New York, ammattina kirjoittaminen ja kustantajana HarperCollins. Kuinka tuo edes tehdään?

Kirjabloggaajat ja 101 kirjaa

Hurja hassu lukija: Arto Salminen – Kalavale

Kirjan jälkeen silmät ovat apposen auki.

"Jos Kalavaleen tarkoitus on herätellä lukija ajattelemaan, niin siinä se onnistui. Olen tämän jälkeen erittäin hereillä. Silmät apposen auki."

Mikä kirja on sinulle tärkeä - osallistu!

Seuraa somessa

Tätä on Kirjojen Suomi

Mikä on Kirjojen Suomi?

Mitä itsenäisyyden ajan kirjat kertovat maastamme?

Kirjojen Suomi on Ylen monikanavainen kirjallisuuskokonaisuus, joka tutkii mitä itsenäisyyden ajan kirjat kertovat maastamme ennen ja nyt, ja miten asiat ovat muuttuneet aikojen saatossa. Kirjojen Suomi on osa Suomi 100-hanketta, ja kestää koko juhlavuoden 2017.

Kirjojen Suomen kumppanit

Yle ja parikymmentä muuta tahoa ovat lukemisen asialla.

Kirjojen Suomi on Ylen suursatsaus kotimaiseen kirjallisuuteen vuonna 2017, ja sen toteutumiseen on tarvittu laajaa yhteistyötä. Kiitos kaikille kumppaneille!

Katsele, kuuntele

Ylen Aamu-tv: 101 kirjaa

Aamu-tv:n 101 kirjaa on Yle Radio 1:n Sadan vuodet kirjat -sarjan sisar. Niissä pohditaan samaa kirjaa hieman eri näkökulmasta.

Yle Radio 1: Sadan vuoden kirjat

Mitä kirjallisuus kertoo Suomesta ja Suomen muuttumisesta?

Mitä kirjallisuus kertoo Suomesta ja Suomen muuttumisesta? Ohjelmasarja Sadan vuoden kirjat katsoo Suomea ja suomalaisuutta kirjallisuuden kautta. Sarjassa käsitellään 101 kirjaa – kirja jokaiselta itsenäisyysvuodelta lähtien vuodesta 2017 ja päättyen vuoteen 1917.
Yle Radio 1 tiistaisin ja torstaisin klo 17.15.

101 kirjaa ja kirjakummit

Kirjojen Suomen kirjakummit

Seppo Puttonen kertoo 101 kirjaa -ohjelmasta, joka aloittaa Aamu-tv:ssä ensi vuonna. Sanna Stellan on kirjakummina mukana nostamassa kotimaista kirjallisuutta esiin.